Driv Idrettslag - Fotball

Driv Idrettslag - Fotball

Theo med dobbeltrolle i straffedrama: - Coach fortalte hvor jeg skulle slenge meg

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Feb 2019

(Driv-Hvam 3-1) Blåtrøyene fortsetter sesongoppkjøringen mot en ny sesong og onsdag fikk de besøk av Hvam fra Nes i Akershus. Theo fikk en dobbeltrolle i en omdiskutert straffesituasjon, men tok til slutt en fortjent seier i årets andre treningskamp. (Arkivfoto: Magne Berg) 

A-laget manglet hele 9 spillere til kveldens kamp, men har heldigvis en god bredde i årets tropp.

Kampen åpner med et lite overtak til gjestene, så det er litt mot spillets gang da Vetle setter inn kveldens første mål etter en glimrende overgang. 

Minutter etter sklir Anders og Hvam kommer alene med Theo. Keeperkjempen ruser ut i håp om å nå ballen, men feier ned gultrøyen og dommeren peker korrekt på straffemerket. Hvam-spillerne vil også ha rødt kort på burvokteren, men dommeren lar det gå med det gule. Straffesparket går hardt ned mot hjørnet, men unge Jørgensen varter opp med et tigersprang og fortsetter å stenge butikken. - Coach fortalte hvor jeg skulle slenge meg forteller Theo til Drivposten.  

Lagene går til pause på stillingen 1-0. Andre omgangen er bare minutter gammel da Nyquist skrur inn et hjørnespark og dobler ledelsen. I denne perioden er hjemmelaget best og har full kontroll på de tilreisende. 

Bortelaget legger inn en sluttspurt det siste kvarteret og minuttet før slutt reduserer de på en kontring. Direkte fra avspark snapper Nyquist ballen og lobber elegant inn sin andre scoring for dagen. 

A-laget vinner sin andre strake treningskamp og har fått en god start på 2019. 

Driv-Hvam 3-1 (1-0)

Mjær stadion

Laget: (4-3-3) Theo, Stein, S. Skøyum, Anders, M. Skøyum, Vetle, F. Skøyum, Sørsdal, Nyquist, Rustad, J. Hov. Innbyttere: Haug, Sean, Jørgen. 


1-0 Vetle 18 min 

2-0 Nyquist 52 min 

2-1 Hvam 89 min

3-1 Nyquist 90 min


Driv IL Fotball   A-laget vs Hvam onsdag 13.februar kl.18.30 på stadion - siste nytt før kampen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 13. Feb 2019

Sesongoppkjøringen til A-laget er i gang. Kulde og snø har hindret en del av det kollektivet treningsarbeidet, men med en disiplinert spillergruppe så er dette tatt igjen med egentrening. Treningskampene kommer på løpende bånd gjennom vinteren og i januar fikk Spydeberg unngjelde da blåtrøyene vant 4-0 i årets første test. 

I dag, onsdag kommer romerikingene fra Hvam på besøk. Gultrøyene fra Nes kommune er på vei oppover og rykket i fjor opp etter seier i 14 av 18 kamper. Lagene møttes senest i AFSK innecup i januar. Blåtrøyene trakk det lengste strået da Vemund scoret seiersmålet i kvartfinalen etter ekstraomganger. Det er grunn til å tro at det blir jevnt også denne gangen. 

A-laget mangler flere kjente fjes i kveld. Brødrene Røkeness holder quizkveld på kafeen, Vemund Garden leker journalist hos VG, Stian Skøyum og Bror Løland er travle med studier og stakkars Matas har blitt syk. I tillegg sliter Hoff med strekk, Matta har slått en eller annen kroppsdel og Flåten knakk foten da han forsøkte å skyte på mandagens trening. En helt vanlig dag på jobben med andre ord for Coach Randem som har tatt ut følgende tropp (les resten) 

Vetle Basma

Stein Arild Degrum

Anders Grøholt 

Mats Haug 

Jonas Hov

Theo Jørgensen 

Tobias Korsæth 

Marius Nyquist 

Sean Olsen

Kenneth Rustad 

Jørgen Rundhaug 

Fredrik Skøyum

Marius Skøyum

Eirik Sørsdal 


Kampstart er kl.18.30 og ballen ruller på Mjær stadion. 


Driv IL Fotball 

  Lederen har ordet

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 22. Des 2018

Fotballåret 2018 er snart bak oss og et nytt et er like rundt hjørnet. Siste kamp på stadion ble avviklet 17.desember og siste trening ble avholdt i dag. Første trening blir avholdt 2.nyttårsdag og årets første kamp spilles 23 januar. Med fare for å gjenta meg selv fra fjoråret; - Fotball er ikke lenger noen sommeridrett, det er for lengst blitt en helårsidrett. (Foto: Magne Berg)

Dette betyr at dagens aktive barn og unge er enda mer aktive, men det innebærer også at veldig mange legger ned enda flere timer for å opprettholde et godt tilbud i bygda vår. Uten dere hadde vi ikke hatt trenere, lagledere, cuper, dugnader. Driv IL Fotball er verdiløst uten alle disse frivillige.    

Vi har gode forhold til å utøve idretten vår igjennom hele året. Mjær stadion er nydelig å spille på i juni, men fungerer også godt i desember takket være en svært dedikert og dyktig banesjef. Selv fjorårets snørike vinter hadde vi grønt "gress" under beina selv om snøfonnene rundt stadion så ut til å stå til sommerferien. Driften av anleggene våre koster idrettslaget en god del, foreløpig uten at dette går nevneverdig utover kostnaden å spille der. Det skal vi være glade for, men samtidig vite at økte kostnader og økte utgifter på sikt går hånd i hånd.  

Sportslig har det vært et svært innholdsrikt år. Spesielt høsten 2018 vil nok bli husket av mange. Noen vil minnes noen svært uheldige hendelser i forbindelse med fotballkamper med våre lag. Alle vil huske følgende som Driv IL valgte å ta av dette. Snaue 25 etter at Driv IL gikk fra Østfold fotballkrets til Oslo fotballkrets, vender vi altså tilbake.  

Det er viktig å presisere at avgjørelsen ikke ble en hastesak etter disse hendelsene. Dette har ligget i lupen over noen sesonger og har vært grundig evaluert før innstillingen ble sendt til hovedstyret. Etter flertall i fotballgruppa 17.oktober ble endringen enstemmig vedtatt av hovedstyret 6.november. En slik avgjørelse vil alltid få ulike reaksjoner og er et emne for debatt med ulike synspunkter for og i mot en slik beslutning. Dette er helt naturlig, men vi er overbevist om at dette vil være til det beste for fotballgruppa i tiden fremover. Fotballgruppa ønsker at alle spillere er med flest mulig, lengst mulig og under best mulig vilkår og rammer. 


Aktivitetsnivået er høyt om vinteren, men det er naturligvis sommeren det er størst trykk. Det er derfor svært gledelig å se kunstgresset på Drivplassen bli brukt flittig. Dette gjør det litt romsligere i en tettpakket banekalender i høysesongen. 

I året som har gått er det gjennomført over 300 kamper og 1600 treninger fordelt på våre to anlegg. Til kampene har det blant annet gått med 700 liter vaffelrøre og 2750 kaffekopper som er servert fra nesten 200 kioskvakter. For gjennomføringen av mange av disse kampene har vi hatt over 20 lokale klubbdommere som alle har gjort en strålende innsats. 

Lagene våre deltatt på over 30 turneringer, små og store, i inn- og utland. Spillere, trenere, foreldre og foresatte er flotte representanter når de reiser i Driv sine farger. Det kommer stadig vekk positive tilbakemeldinger fra arrangører og andre lag som roser dere for eksemplarisk oppførsel og utviser god sportsånd. Grueturneringen er vi nok en gang godt representert og vi viser oss fra vår beste side. Med flere lag representert kunne man skue Drivs logo og farger uansett hvor man snudde seg. 

Jeg vil igjen takke alle som hver dag stiller opp og legger ned en enorm innsats for alle aktører i Driv IL Fotball. Håper alle legger ballen på hylla og nyter fridagene nå i jula. Det har dere alle fortjent etter strålende innsats gjennom det siste året. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver og ser frem mot en ny spennende sesong sammen med Norges beste idrettslag. 

På vegne av styret i fotballgruppa ønsker jeg dere alle en riktig god jul og et godt nyttår. 


Sportslig julehilsen 

Mads RandemTakket nei til storklubb: - Høye lønninger er ikke noe for meg

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 19. Des 2018

Etter at Jose Mourinho forlot Manchester United tirsdag har ryktene svirret og det alle lurer på er hvem som overtar de røde djevlene. Drivposten kan i dag avsløre at United startet jakten på ny manager flere dager før den portugisiske manageren måtte dra og at en nordmann stod øverst på listen. (Foto: Magne Berg) 

Etter det Drivposten erfarer ble A-lagets trener, Coach Randem, kontakten av Manchester-klubbens styre tidlig i forrige uke. Det ble innledet samtaler, men partene kom ikke til enighet. Tross et svært så lukrativt tilbud var ikke 31-åringen til å rokke. - Jeg ønsker ikke å forlate et trenerverv basert på frivillighet til fordel for millioner, sier Randem i en uttalelse til den engelske avisen, Daily Mail. 

Randem kan også fortelle at han nå har signert en lukrativ avtale med Kiwi Ytre Enebakk. - Jeg får hver 4 bleiepakke gratis, noe som er svært gunstig ettersom jeg har blitt småbarnspappa. Høye lønninger er ikke noe for meg avslutter treneren. 

Drivposten kommer ikke tilbake med mer. 


Driv IL Fotball 

 
Premier League-profil entrer kunstgresset i A-lagets første treningskamp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 10. Des 2018

Når røyken etter nyttårsrakettene har lagt seg, maten er fortært og de myke gavene er byttet bort så starter A-laget oppkjøringen til en ny sesong. Vinterens treningskamper er spikret og i den første kampen blir det celebert besøk på stadion når Spydeberg kommer på besøk. 

Men med all respekt for våre naboer fra Østfold, så er det ikke de tilreisende som kommer med en profil i troppen. Sant skal sies så har Driv en rekke profiler, selv om disse riktignok heller ofte omtales som bygdeoriginaler. 

Det er kampens dommer, Bobby Madley, som får stjernedrysset denne gangen. Engelskmannen som dømte sin siste Premier League-kamp så sent som i mai i år, har flyttet til Norge og skal lede oppgjøret mellom de to naborivalene på Mjær stadion. Madley har blitt medlem av OFK dommerlaug og dømmer for Abildsø IL.

(Kanskje er det en eller flere i blått som bør frykte rødt når Madley blåser i fløyta?)  

Januar blir en travel måned for blåtrøyene, som i tillegg til treningskamper også skal delta på inneturnering i Aurskoghallen og muligens en miniturnering på Nesodden. Stian Skøyum ser frem til den kalde fine tida. 

- Jeg gleder meg til å bli i enda bedre form og fortsette den fine utviklingen jeg hadde i fjor, uttaler Skøyum til Driv IL på nett. I år tror jeg at jeg skal klare å fullføre 90 minutter, fortsetter stopperkjempen.     

Treningskampen blir den første av flere for A-laget. Avspark onsdag 23.januar kl.19.00 på Mjær stadion. 


Driv IL Fotball      Levert av IdrettenOnline