Driv Idrettslag - Fotball

Driv Idrettslag - Fotball

Driv-Drøbak/Frogn torsdag kl.20.15 - siste nytt før kampen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 22. Mai 2019

Torsdag venter en ny utfordring for A-laget. Drøbak/Frogn 3 består av tidligere førstelagsspillere, ispedd noen juniorer og kan bli en tøff nøtt for Driv. Etter nederlaget i forrige runde bør blåtrøyene ta med seg alle poengene for å henge med i kampen om opprykk. 

Status tropp

Flere sliter fortsatt med småskader og må testes på oppvarming. Noen er bekreftet ute i en periode fremover. Flåten er enda ikke spilleklar, men er på bedringens vei da det rapporteres om en aktiv dansefot i helgene. Sven Hoff setter seg selv på sidelinjen et par uker, da hamstringen fortsatt river. Han vurderer alternativ trening og brettspill fremover. 

Kenneth Rustad er tvilsom til kampen da en dugnad i borettslaget står på trappene. - Uten meg får de ikke gjennomført dugnaden, har Rustad uttalt på trening. 

Stian Skøyum og Stein Arild Degrum er tilbake da de endelig er ferdig med leksene for i år. 

Mats Haug trøbler fortsatt med en kneskade og Matas Jakubonas har fortsatt prolapslignende tilstander i ryggen. Usikre kilder kan ikke bekrefte at Driv i disse dager jobber med å få på plass avtaler med en rekke aktører for å bedre spillernes helse og fysiske tilstand. De anonyme kildene som ønsker å stå fram, forteller at det er innledet samtaler med blant annet Kildevangen, ulike fysioterapeuter, samt Ignagard. 

Gledelig nyheter er det at Mathias Hov er spillerklar etter en koselig tur på Cruise (les: Danskebåten) 

Følgende spillere stiller til kamp:

Eirik Sørsdal, Marius Nyquist, Stein Arild Degrum, Fredrik Skøyum, Vemund Garden, Vetle Basma, Stian Skøyum, Waleed Ul-Haq, Anders Grøholt, Mathias Hov, Sean Olsen, Theo Jørgensen, Benjamin Røkeness, Jonas Hov, Marius Skøyum. 


Kampstart kl.20.15 på Mjær stadion.  
Mageplask mot Badebyen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Mai 2019

Det var lite som stemte for Driv i søndagens serierunde. Badebyen Drøbak fikk gjøre som de ville og etter en god sesongstart ble det et realt mageplask for blåtrøyene. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Badebyen Drøbak ble stiftet for snaue 5 år siden og består av en gjeng nedtrappede fotballspillere. Flere av guttene har lang erfaring fra 2. og 3.divisjon noe de viste med ryddig teknikk og langt bedre taktisk forståelse. Driv, for anledningen i hvitt, kom aldri opp på sitt vante nivå og ble løpende i mellom. Spesielt 1.omgangen var veldig svak fra gjestene. 

Kvarteret er gått da vertenes stjernespiss, Falch Larsen bøyer et frispark over muren og 1-0. Like etter utnytter de lilla en feil og dobler ledelsen. Før pausen finner hjemmelaget nettmaskene to ganger til og avgjør i praksis kampen halvveis. 

Begge lag gjør noen bytter i pausen. Driv, som fra før er skadeplaget, får ytterligere ett par mann på den lange listen. Anders Grøholt forsvinner ut med en hjernerystelse, lysken til Vemund Garden lugger, hamstringen til Sven Hoff skriker og ankelen til Benjamin Røkeness spiller ikke på lag. Alle innbytterne kommer inn i pausen og av få lyspunkt kommer unggutten Christer Finnerud ut med positive fortegn. Tross et halvt dusin i nettet, så får også Theo Jørgensen godkjent da han har flere gode redninger.   

De tilreisende får noe å juble for etter timen spilt da Sørsdal avslutter et flott angrep regissert av Basma. Badebyen øker ledelsen like etter, før de lilla vertene sørger for årets selvmål. Et tilbakespill fra 40 meter går rett i mål bak en forfjamset keeper, forsvarere, tilskuere og undertegnede. 

Driv kommer til et par sjanser, men er aldri i nærheten av å true hjemmelagets seier. På tampen fastsetter badeguttene stillingen til 6-2 og sørger dermed for det største tapet til Driv på nesten to år. 

- Svakeste kampen under min ledelse og ser kun frem til neste kamp uttalte Coach Randem rett etter kampen.   Allerede torsdag er det nye muligheter. Da venter Drøbak/Frogn 3 på Mjær stadion. Kampstart kl.20.15. 


Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Vemund Garden, Anders Grøholt, Benjamin Røkeness, Waleed Ul-Haq - Eirik Sørsdal, Fredrik Skøyum, Jonas Hov - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Vetle Basma. 

Innbyttere: Sven Hoff, Marius Skøyum, Sean Olsen, Christer Finnerud. 


Driv IL Fotball 


  A-laget jakter tre på rad i dag - siste nytt før kampen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 19. Mai 2019

Etter full pott på de to første kampene er det et lag stinn av selvtillit som jakter tre på rad i ettermiddag. Blåtrøyene tar turen til Seiersten og Badebyen Drøbak for å avslutte den tredje serierunden. (Foto: Magne Berg) 

Skader og sykdom har preget sesonginnledningen, men det har ikke satt noen stopper for poengfangsten. Full pott og tabelltopp er fasiten før denne runden. Riktignok har motstanden vært i beste fall variabel, men 15 scoringer er uansett bra. Skal posisjonen befestes er det kun seier som er godt nok mot badeguttene i ettermiddag. 

Flåten er fortsatt ute på ubestemt tid. Det ryktes at det lages sanger om han i disse tider, men dette er ikke toner som lar seg høre på store stå på Mjær stadion. Stian Skøyum skal konfirmeres, eller skal ihvertfall delta i en konfirmasjon. Han var noe usikker her, men har bestemt seg for å møte for å være på den sikre siden. Uansett er stopperkjempen uaktuell til dagens kamp. 

Stein Arild skal bli en god lærer og leser seg svimmel i disse dager før morgendagens eksamen. Fraværet har kommet beleilig for kapteinen som har slitt med en porøs ankel. Fredrik Skøyum og Sven Hoff må testes på oppvarmingen. Eldste Skøyum gikk av i forrige runde med en strekk i skinka, men håper å være klar i dag. Sven Hoff, lillebror til sin storesøster og storebror til sin lillebror og lillesøster, testes også før kampstart. Den berømte hamstringen byr stadig på utfordringer. 

Gladnyhet fra Vetle Basma som fikk byttet bort vakta si og er spilleklar i dag. Lysluggen, som allerede har fem scoringer på samvittigheten, har virkelig blomstret så langt i år og er pollen-allergiske backers store mareritt denne våren. 


Det ryktes at nysignering Waleed Ul-Haq får sin debut fra start i dag. Mathias Hov meldte forfall tidligere denne uken grunnet cruise. Det er sterke påstander om danskebåten... 

Troppen som reiser til Drøbak.

Eirik Sørsdal, Sven Hoff, Marius Nyquist, Fredrik Skøyum, Kenneth Rustad, Vemund Garden, Vetle Basma, Anders Grøholt, Sean Olsen, Waleed Ul-Haq, Theo Jørgensen, Benjamin Røkeness, Jonas Hov, Marius Skøyum, Christer Finnerud. 

Kampstart er kl.16.00 på Seiersten Stadion.  

Sterk førsteomgang sørget for kontrollert seier

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 10. Mai 2019

(Skiptvet-Driv 2-6) Sesongen første bortetur endte med sesongens andre seier og blåtrøyene topper tabellen etter en kontrollert seier over jumbo Skiptvet. (Vetle Basma var sterkt delaktig i flere av målene. Arkivfoto: Magne Berg) 

For det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne torsdag kveld. Driv tar kontroll på kampen fra første spark på ballen og ruller opp det ene angrepet etter det andre. Hjemmelaget er svært tafatte og har ingenting å by på. 

Kampen er 8 minutter gammel da Sørsdal bredsider inn kveldens første etter et godt angrep på venstresiden. Kvarteret er passert da det rulles opp på høyre, Nyquist finner Basma som enkelt dobler for gjestene. Like etter vil Nyquist gjøre det selv og skrur et hjørnespark rett i mål. 0-3. 

Frustrerte verter forsøker å trykke til, men kommer stort sett for sent inn i duellene. Noen av taklingene er av den unødvendige sorten og det hadde ikke vært noe å si på om fløytespesialisten hadde flekket opp et rødt kort på en av etterslengerne. 

Innen halvtimen er spilt er kampen punktert. Først er det Sørsdal som server til Nyquist sin andre for kvelden, før Basma gjør det meste selv og sørger for at det står 0-5 på tavla. De tilreisende roer det ned og stillingen står seg til pause. 

 

2.omgangen blir en helt annen og er lite å skrive hjem om. Blåtrøyene tar foten av pedalen og senker seg på vertenes nivå. Skiptvet får en tidlig redusering etter passivt forsvarspill på en dødball. Resten av omgangen består stort sett av dueller og kamp om andreballen. I store perioder ser 7.divisjonsoppgjøret ut som, ja nettopp et 7.divisjonsoppgjør. 

Vemund Garden kvitterer ut sin første scoring for året med ti minutter igjen, før hjemmelaget for æren av å putte kveldens siste og kan pynte på resultatet. Driv vinner 6-2 i en kamp som var avgjort etter en halvtime. Noe skuffende at blåtrøyene senker seg såpass i 2.omgang, men seieren er aldri truet og laget står med full pott etter to serierunder. Neste kamp spilles søndag 19.mai kl.16.00. Da venter eksotiske Badebyen Drøbak på Seiersten stadion. Skiptvet-Driv 2-6 (0-5)

Skiptvet stadion, ca 15 tilskuere. 

Laget: (4-3-3) 

Theo Jørgensen - Vemund Garden, Anders Grøholt, Benjamin Røkeness, Mathias Hov - Eirik Sørsdal, Fredrik Skøyum, Jonas Hov - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Vetle Basma. 

Innbyttere: Stian Skøyum, Waleed Ul-Haq, Sean Olsen 


0-1 Sørsdal 

0-2 Basma

0-3 Nyquist 

0-4 Nyquist 

0-5 Basma 

1-5 Skiptvet 

1-6 Garden 

2-6 Skiptvet  


Driv IL Fotball Sterk seier til J14 i KM-serien

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Mai 2019

Drivs jenter 14 spilte tirsdag bortekamp mot Tistedalen fra Halden. Kampen på naturgresset endte med en knapp, men sterk seier til jentene våre. 

Jentene født 2005 spiller i år 11er for første gang og er med i KM. (Kretsmesterserien) Jentene stod med èn seier på de tre første kampene før turen til svenskegrensa. Etter en strålende forsvarskamp stod blåtrøyene igjen med 3 poeng og årets andre seier. Mari Østvaag, datter av den tidligere lynvingen Aslak Østvaag, scoret begge målene. 

En lang biltur til Tistedal, ble kronet med en meget «digg» 3’poenger (1-2) Vertene spilte veldig bra og presset på veldig i 1.omgang (0-0), men mange gode keeper-prestasjoner holdt oss inne i kampen. Driv-jentene var mer «på» i andre omgang og jobbet og sleit seg til seier. Var nok litt uvant med naturgress...Uansett, veldig gøy å vinne slike tette kamper uttaler hovedtrener Henning Stubberud.

 

Neste kamp for jentene er førstkommende mandag på Mjær stadion. Da kommer Ås på besøk, kampstart kl.19.45.  
Levert av IdrettenOnline