Driv Idrettslag - Fotball

Driv Idrettslag - Fotball

Mini-Skøyum sin første scoring da A-laget økte tabelledelsen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 23. Aug 2019

(Driv-Skiptvet 4-2) Det var topp mot bunn, men en svak og energiløs andre omgang fra serielederen slapp gjestene inn i kampen. På overtid levnet Marius Skøyum ingen tvil, da han stanget inn sitt første mål for A-laget og sørget samtidig for å øke luken på toppen av tabellen. (Arkivfoto: Magne Berg)

Det startet oppskriftsmessig. Bare sekunder var spilt da Nyquist sendte hjemmelaget foran med sin tiende scoring for sesongen. Få minutter senere bredsider Sørsdal inn kveldens andre mål og alt spillet foregår på bortelagets halvdel. Kvarteret er passert da Nyquist meies ned på vei framover. Utrolig nok slipper synderen unna kortet, men Nyquist må forlate banen med det som ser ut som en kneskade. 

Halve omgangen er passert da Basma spilles fri og lirker inn en komfortabel 3-0 ledelse til blåtrøyene. 

Litt vel komfortabel kanskje, for Skiptvet får være med å leke ved jevne mellomrom. Dårlig press på ballfører gir fri sikt for rødtrøyene til å prikke baller inn i vertenes boks, uten at det blir farligheter av det. Driv skaper noen spredte sjanser, men det blir med 3 mål til pause. 

2.omgangen er direkte svak. Hjemmelaget senker intensiteten og kvaliteten er dårlig. Gjestene prøver seg innimellom, men er upresise på siste tredjedelen. Pasningskvaliteten til de blå er det heller ikke mye å skryte av. Svake mottak, upresise pasninger og dårlige valg florerer. 

Etter timen straffes hjemmelaget. Masse rør i egen boks sørger for at de rødkledde kan pirke inn reduseringen og "Skjetve" øyner et lite håp. 

Det håpet blir mye sterkere snaue kvarteret før slutt. Nok en gang passivt forsvarspill fra Driv og Taraldrud får drømmetreff og murer den i vinkelen. Bortelaget forsøker en sluttspurt, men har ikke mer å komme med. Blåtrøyene skjerper inn defensiven de siste minuttene og på overtid skaffer Røkeness et hjørnespark. Det tar han selv og finner hodet til Marius Skøyum som stanger inn sin første scoring for A-laget og sikrer samtidig 3 poeng til hjemmelaget.  

Til tross for en svak andre omgang, var som alltid poengene det viktigste. A-laget øker ledelsen på toppen av tabellen etter at konkurrentene snublet. 

Neste hjemmekamp er torsdag 29.august hjemme mot Badebyen Drøbak. 


Kampfakta:

Driv-Skiptvet 4-2 (3-0)

Mjær stadion, ca 20 tilskuere 

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Sven Hoff, Benjamin Røkeness, Vemund Garden - Eirik Sørsdal, Matas Jakubonas, Mats Haug - Jonas Hov, Marius Nyquist, Vetle Basma.   

Innbyttere: Stian Skøyum, Stian Stubberud, Sander Aarnes, Sean Olsen, Christer Finnerud, Marius Skøyum 

 


1-0 Nyquist 1 min (Sørsdal) 

2-0 Sørsdal 7 min (Nyquist)

3-0 Basma 23 min (Røkeness)

3-1 Skiptvet 60 min

3-2 Skiptvet 77 min 

4-2 M. Skøyum 90 min (Røkeness) 


Driv IL Fotball 

    Driv-Skiptvet torsdag 21.aug kl.19.45 - Siste nytt før avspark

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Aug 2019

Torsdag er det klart for høstens første hjemmekamp for A-laget. Etter seieren mot Spydeberg i forrige uke skaffet blåtrøyene seg en luke på toppen av tabellen og gutta håper på å beholde den når Skiptvet kommer til Mjær stadion i morgen. 

Til tross for en noe tynn tropp sist uke klarte laget seg bra, men flere er heldigvis på vei tilbake. Jobb, skader, sykdom og rør som fadderuke hindret flere sist og spenner også bein på en mann eller to denne uken. Joachim Flåten har i praksis vært ute med ulike skader siden mai i fjor og med unntak av en omgang i rampelyset på den "TV-sendte" kampen i januar, har han stort sett vært å finne med tresmak i rumpa. 

Mathias Hov sliter med lysken og ligger i stabilt sideleie en uke til. 

Gledelig er det at Sven Ole Hoff er spilleklar. Dr. Hoff har slitt lenge med hamstringen, men melder seg nå klar. 

Følgende 18 mann stiller i morgen. 

Theo Jørgensen, Benjamin Røkeness, Matas Jakubonas, Mats Haug, Jonas Hov, Marius Skøyum, Stian Stubberud, Sander Aarnes, Sean Olsen, Vetle Basma, Stian Skøyum, Vemund Garden, Fredrik Skøyum, Stein Arild Degrum, Marius Nyquist, Sven Ole Hoff, Eirik Sørsdal, Christer Finnerud. 

Avspark på Mjær stadion kl.19.45.


Driv IL Fotball 
Sørsdal matchvinner i slitekamp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Aug 2019

(Spydeberg 2-Driv 1-2) Høstsesongens første runde ble en slitekamp og de blåkledde måtte grave dypt for å ta med alle poengene. Lagets eldstemann gikk som vanlig foran og ble matchvinner med sin sjette scoring for sesongen. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Men det var rekruttene til Spydeberg som startet best. Et forøvrig meget forsterket rekruttlag der de fleste er tilhørende førstelaget til daglig. Driv fremstår uansett passive, uten energi i spillet og lar hjemmelaget dytte ball i åpningsminuttene. Etter et par skremmeskudd fra vertene jobber blåtrøyene seg sakte inn i kampen og får bedre kontroll defensivt. 

Fremover er det dårlig rytme for gjestene. Lite bevegelser og dårlig presisjon byr ikke på mange truslene i Spydebergs boks. 

Det siste kvarteret av omgangen stemmer det noe bedre og Sørsdal får omgangens største sjanse da han forsøker en field goal (les: Amerikansk fotball) og sender ballen ned på perrongen. Men veteranen skal treffe bedre senere i kampen. 

Lagene hviler og bytter side på 0-0. 


Pausepølsa er knapt fortært da bortelaget tar ledelsen. Mats Haug trer igjennom Vetle Basma på en glimrende overgang og lysluggen banker ballen i nota. Scoringen gir de blå mer ro i spillet og de hvitkledde blir løpende i mellom. 

Timen er passert da hjemmelaget får frispark fra nærmere 25 meter. Theo Jørgensen er ikke ferdig med å plassere muren da dommeren gir klarsignal. Frisparket fyker inn i nettet bak en noe frustrert Jørgensen. 

Minutter etter faller avgjørelsen. Eirik Sørsdal står opp i duellene og kriger seg forbi 3 hvitskjorter og plasserer ballen iskaldt i lengste hjørnet. Veteranens sjette scoring for sesongen. Driv tar over initiativet og kjører overganger i kjent stil. Nyquist og Basma har hver sin gigantsjanse, uten resultat. De tilreisende publikummerne fra Ytre snakket i etterkant om et mulig slag på Nyquist, som ikke hadde noen god forklaring etter kampen. 

Med de forspilte sjansene biter hjemmelaget seg fast i kampen og etablerer et trykk på gjestene i sluttminuttene. Marius Skøyum byttes inn for å rense unna i luftrommet, men byttes ut 60 sekunder senere med en ufarlig hodeskade. 

Blåtrøyene rir unna den lille sluttspurten og sikrer seieren og befester samtidig posisjonen på toppen av tabellen. 

Neste kamp er torsdag 22.august, da kommer Skiptvet på besøk til Mjær stadion. 

Kampfakta:

Spydeberg 2-Driv 1-2 (0-0)

Spydeberg stadion, ca 20 tilskuere 

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Stian Skøyum, Benjamin Røkeness, Vemund Garden - Eirik Sørsdal, Matas Jakubonas, Mats Haug - Jonas Hov, Marius Nyquist, Vetle Basma.   

Innbyttere: Christer Finnerud, Marius Skøyum, Sean Olsen 

 


0-1 Basma (Haug) 47 min

1-1 Kolsvik 61 min 

1-2 Sørsdal (Degrum) 65 min 


Driv IL Fotball A-laget kjemper om opprykk: - Høstjakta begynner torsdag

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 13. Aug 2019

Drivs A-lag gjorde en sterk vårsesong og tok sommerferie på tabelltopp, på bedre målforskjell enn Korsgård. Torsdag er det avspark for det som kan bli en veldig spennende høstsesong. (Foto: Magne Berg) 

Med opprykksrivalen jagende like bak, har ikke Driv råd til mange feilskjær denne høsten. Torsdag reiser de blå til Spydeberg på jakt etter høstens første tre-poenger. Bunnlaget fra andre siden av støtta hadde en tøff vårsesong, men slike lokaloppgjør lever alltid sitt eget liv. 

Coach Randem har forsterket laget foran innspurten med å signere tidligere Follo- og Kolbotnspiller, Sander Aarnes. 

A-laget spiller 4 hjemmekamper denne høsten og siste serierunde tar blåtrøyene i mot nettopp Korsgård til det som kan bli en ren opprykksfinale. 

Terminliste høsten.


15.8 Spydeberg 2-Driv 

22.8 Driv-Skiptvet 

29.8 Driv-Badebyen Drøbak 

5.9 Drøbak/Frogn 3-Driv 

12.9 Driv-Vansjø/Svinndal 

19.9 Eidsberg-Driv

26.9 Driv-Korsgård 


Driv IL Fotball 

Info Driv IL Tine fotballskole 5-8 august 2019

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 17. Jul 2019

I morgen braker det løs for det som er sommerens store begivenhet for mange av bygdas barn og unge. Over 100 deltagere finner i år veien til Mjær stadion for Driv IL Tine fotballskole. Her følger litt info.

Årets TINE fotballskole går av stabelen 5-8 august, i år hver dag kl.10.00-14.00. Deltagerne får utlevert sekk, t-skjorte, drikkeflaske, fotball, drikke fra Tine hver dag, diplom, is og pølsefest siste dagen. Deltagerne må ha med egen matpakke. I år vil vi også servere frukt og grønt til alle deltagere alle dager. Årets instruktører og trenere er fra juniorlagene, gutter og jenter, samt senior herrer A-laget. 

Tidsplan mandag-torsdag 5-8.august. 

Kl.09.50 Oppmøte, registrering og servering av frukt og grønt 

Kl.10.00 Øvelser og aktivitet 

Kl.11.30 Lunsj 

Kl.12.15 Øvelser og aktivitet 

Kl.13.45 Rydde etter endt aktivitet og gruppene samles for evaluering av dagen 

Kl.14.00 Ferdig 


HUSK:

Mat, drikkeflaske, fotballsko, leggskinn, klær etter vær. 


For spørsmål kontakt sportslig leder for fotballskolen 

Mads Randem

Tlf.95967066

mail: fotball@driv-il.no Levert av IdrettenOnline