Treningskampen mot Nesodden utsatt pga sykdom

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 17. Mar 2018

Dagens treningskamp mot Nesodden er utsatt pga sykdom i Drivleieren. De siste beskjedene kom sent fredag kveld og lagenes trenere ble enige om å utsette kampen. (Arkivfoto: Magne Berg)

Driv hadde noen skader og når sykdom rammet flere av spillerne var det en tynnslitt tropp som stod tilbake. Begge lags trenere var enige om at utbytte av kampen da kunne bli svært redusert. Kampen vil bli forsøkt gjennomført tirsdag 27 mars.

Driv IL Fotball

Møter Nesodden på lørdag: - En skikkelig test for vår del

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Mar 2018

A-laget tar turen til Berger lørdag for å møte Nesoddens beste menn. Kampen blir den siste før påske og halvøyalaget blir en skikkelig test for blåtrøyene. (Foto: Vemund Garden)

Treningskampene i vinter har gitt jevn stigning og Drivs utvalgte har vist fremgang mot motstandere, som alle holder til i 5. divisjon, en divisjon over blåtrøyene. På lørdag venter Nesodden, som i fjor endte midt på tabellen i 4.divisjon. I år er målet å kunne kjempe om opprykk til Norsk Tipping-ligaen (3.divisjon)

A-lagets trener, Mads Randem, mener det blir en skikkelig test for sine gutter. - Nesodden er et ballsikkert og teknisk lag som vil gi oss en skikkelig test på hvor vi står, spesielt defensivt sier Randem. - Vi har vist fremgang i vinter, tross dårlig treningsgrunnlag, spesielt kampen mot Langhus var vi gode i lange perioder fortsetter Randem.

Selv om det skiller to divisjoner mellom lagene mener Randem at det ikke er håpløst å få med seg et godt resultat fra kampen. - Vi har spisskompetanse i begge ender av banen og kan straffe Nesodden både på overganger og dødballer forteller Coach. Samtidig påpeker han at det verken deles ut poeng eller medaljer i treningskamper, men; - Vi vil alltid vinne!

Nesoddens trener, Geir Harald Smith, varsler at han stiller med sine beste menn og vil bruke kampen til å sette starteleveren foran sesongen. - Vi starter med våre beste og slipper til noen innbyttere utover i 2.omgang uttaler Smith.

Redaksjonen har via upålitelige kilder fått tak i troppen som blåtrøyene sender til halvøya på lørdag.

Theo Jørgensen, Benjamin Røkeness, Mats Haug, Dennis Hoel, Markus Høvik, Stian Stubberud, Felix Løland, Mathias Hov, Stian Skøyum, Dennis Røkeness, Fredrik Skøyum, Kenneth Rustad, Marius Nyquist, Joachim Flåten, Eirik Sørsdal.

Kampstart er lørdag kl.12.00 på Berger kunstgress.

Jonas Bakken klar for Lyn

Tidligere Drivspiller Jonas Bakken er klar for Lyn. Storscoreren har skrevet under en kontrakt som binder han til den tidligere Eliteserieklubben ut 2018 sesongen. (Foto: Lyn Toppfotball Facebook)

21-åringen fra Ytre har vært på prøvespill i en rekke klubber i vinter, blant annet i Elverum og Fredrikstad. Valget falt til slutt på Lyn etter å ha imponert på trening. "Jonas har vært med oss i noen uker, blitt bedre og bedre for hver økt og har vist at han har ferdigheter vi ikke har i stallen per nå. Han er innstilt på å jobbe knallhardt for å utvikle disse videre, og da kan han bli en toppscorer også på dette nivået", forteller en optimistisk Lyn-trener Thomas Andre Ødegaard til Lyn sine hjemmesider.

Jonas har de siste sesongene spilt for Ski der han har scoret mål for moro skyld.

Til Lyn sine hjemmesider sier Bakken:

Jeg gleder meg til å komme igang for fullt i rødt og hvitt, og spesielt gleder jeg meg til å score foran Bastionen. Jeg skal gi alt både på og utenfor banen for å bidra til at Lyn kjemper om opprykk i år" forteller hovedpersonen selv, og avslører at han lenge har ønsket å spille for Lyn.

"Jeg har fulgt med klubben lenge og syntes det er utrolig kult å få sjansen til å spille for en så stor klubb. Samtidig håper jeg også å sette Ytre Enebakk på fotballkartet" ler spissen.

Lyn skriver også at Enebakk Avis nå vil få mer å skrive om i sportsspaltene i tillegg til Heidi Weng.

Driv IL ønsker Jonas lykke til i Lyn!

Overbeviste mot Langhus: - Vi framstår tryggere defensivt

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 9. Mar 2018

(Langhus-Driv 0-1) Vinterens tredje treningskamp ble en oppvisning i sjansesløseri fra Drivspillerne. Et solid forsvarspill gjorde uansett at det holdt med en scoring for å slå de burgunderrøde fra Langhus. Langt tryggere defensivt mente flere av gutta. (Arkivfoto: Magne Berg)

Som mot Oppegård i forrige uke var det en stor tropp som tok turen ut av bygda for å spille ball. Driv åpnet kampen klart best og lykkes godt med det høye presset. Gang på gang får gjestene gunstige brudd og kommer seg til flere halvsjanser. Langhus er faktisk ikke inne på Drivs banehalvdel de første minuttene.

Bror Felix kommer til den største sjansen, men er ikke helt presis med avslutningen. Det er han ikke alene om denne kvelden. Halvtimen er passert når Flåten bryter et oppspill og finner Sørsdal. Veteranen løfter blikket og finner Fredrik med en glimrende pasning og sistnevnte bredsider ballen i mål.

Minutter etter får vertene straffe etter at en overivrig Flåten byr en burgunderrød opp til dans. Straffen går i mål, men dommeren underkjenner og straffen må tas på nytt. Denne gangen treffer hjemmelagets eksekutør stolpen og bortelaget går til pause med ledelse.

I pausen bytter hvittrøyene 5 mann.

Driv åpner også 2.omgang best og har muligheten til å putte både en og to scoringer, men er ineffektive foran mål. Langhus overtar banespillet utover i omgangen, men gjestene har god kontroll bakover.

Det siste kvarteret av kampen får Driv flere enorme muligheter. Først setter Nyquist ballen i mål på pasning fra Vemund, men scoringen annulleres feilaktig for offside. Kenneth Rustad får så en vannvittig mulighet, men beina spiller ikke på lag og ballen går til slutt via stolpen og ut. Nyquist og Rustad får også hver sin mulighet på hode, men begge går like over mål.

Langhus ypper seg noe på slutten, men bortelaget kontrollerer inn seieren og viser prov på godt forsvarspill. Nettopp forsvarsspillet får god trening neste helg, da skal A-laget møte 4.divisjonslaget Nesodden på Berger kunstgress.

Langhus-Driv 0-1 (0-1)

Laget: (4-3-3) Theo, Matta, Flåten, Benjamin, Hoel, Sean, Høvik, Haug, Felix, Sørsdal, Fredrik. Innbyttere: Dennis, Hov jr, Matas, Nyquist, Vemund, Kenneth.

0-1 Fredrik Skøyum 32 min.

God gjennomkjøring mot Oppegård

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 2. Mar 2018

(Oppegård-Driv 3-3) A-laget gjennomførte torsdag vinterens andre treningskamp og fikk en god gjennomkjøring mot Oppegård. 17 mann fikk minimum hver sin omgang i en kamp som endte uten seierherre.

Driv åpnet best og spillet varmet litt i de 12 minusgradene på Greverud kunstgress. Nyquist har to gode muligheter til å gi laget ledelsen, men svikter i avslutningsøyeblikket. Oppegård tar gradvis over og tar ledelsen etter en avslutning like utenfor 16-meteren. Like etter utligner, for kvelden hvitkledde, Driv etter et selvmål på dødball.

Veldig glatt underlag gjør det vanskelig, spesielt for kantspillerne der det er glattest. Undervarmen fungerer, men den slitte matta gir dårlig feste. Dette sørger for en del tilfeldigheter, uten at det blir avgjørende.

10 minutter før pause tar hjemmelaget på ny ledelsen. Svært passivt forsvarspill sender Hattestad alene igjennom og han gjør ingen feil. På overtid av omgangen spilles Nyquist fri etter en nydelig pasning fra Markus Høvik og denne gangen er alle gode ting 3 for spissen.

Driv gjør hele 6 bytter i pausen.

2.omgang åpner som den første, med gjestene som det førende laget. Høyt aggressivt press gir flere gunstige brudd og hjemmelaget virker stresset. Belønning for strevet kommer halvveis i omgangen. Vemund spilles fri på venstrekanten og finner Felix som bredsider ballen i mål.

Driv har god kontroll på kampen, men fem minutter før slutt glipper det. Et frispark blir slått inn langs bakken foran mål og blir styrt i mål fra kloss hold. Alle hjemmelagets scoringer for øvrig uten mulighet for Theo i buret.

Kampen ender uavgjort, men en god gjennomkjøring for 17 mann hvor alle fikk minimum en omgang hver. Nå venter Langhus om en uke.

Oppegård-Driv 3-3 (2-2)

Laget: (4-3-3) Theo, Dennis, Flåten, Stian Skøyum, Matta, Benjamin, Høvik, Sean, Nyquist, Sørsdal, Fredrik Skøyum.

Innbyttere fra 2.omg. Hoel, Matas, Haug, Hov jr, Felix, Vemund.

1-0 Oppegård 23 min

1-1 Selvmål 27 min

2-1 Oppegård 34 min

2-2 Nyquist 45 min

2-3 Felix 63 min

3-3 Oppegård 85 min