Avgjorde i sluttminuttene - Rev med seg ny trepoenger

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Jun 2018

(Tveita-Driv 1-3) A-laget avsluttet vårsesongen med ny seier i en vanskelig bortekamp, onsdag kveld. Avgjørelsen falt minutter før slutt da to innbyttere tok ansvar og sørget for 3 nye poeng før ferien. Etter kampen ble byttene genierklært på Haugerud kebab. (Arkivfoto: Magne Berg)

Driv, for anledningen kledd i hvitt, åpnet kampen klart best på Haugerud kunstgress. Høyt aggressivt press sørger for å etablere spillet på vertenes halvdel. Tveita virket tunge og et fartsfylt bortelag får boltre seg i og rundt 16-meteren til hjemmelaget. Sjanser blir det også, men som vanlig betaler avslutningstreningene seg dårlig.

I tur og orden har Nyquist, Sørsdal, Stein og Fredrik gode muligheter til å gi hvittrøyene ledelsen, men siktet er dårlig innstilt og en middelmådig keeper løftes frem til verdensklassenivå. Den største muligheten tilfaller Vemund. Fra kloss hold stupheader arvingen av Bogerud Tekstil ballen i nettveggen.

Bakover har gjestene god kontroll og slipper knapt til de sortkledde. Unntaket er like før pause da rør i bakre rekker nesten forærer vertenes spiss en mulighet, men ballen fyker over.

Lagene tar hvilen på stillingen 0-0.

2.omgang starter tettere og rotete. Bortelagets angrepsspill flyter dårligere og de spiller på seg kontringer. Theo er trygg og god bakerst og holder laget sitt inne i kampen uten å bli satt på de virkelig store prøvene.

Timen er passert da Nyquist kommer rundt på kanten. Han finner Vemund som elegant plasserer ballen i hjørnet og sender hvitskjortene i ledelsen. Ytreguttene tar over kampen og har god kontroll. Flere sjanser kommer, men ketchupen sitter størknet i flaska.

Dødballene til Driv er på samme nivå som forrige kamp. Presise og det skapes halvsjanser nesten hver gang. Med ti minutter igjen så kontrer hjemmelaget på et hjørnespark. Etter mye rør ender det med lykketreff for vertene som utligner, mot spillets gang. De planlagte byttene endres noe og inn kommer Mats Haug og Stian Skøyum. Disse skal få en avgjørende rolle på slutten.

Driv jakter desperat et nytt ledermål og tilriver seg corner med drøye fem minutter igjen. På bakerste står Stian Skøyum og brøyter ballen og Vetle(!) inn i målet og sender de tilreisende supporterne (8 stk. red. anm.) til himmels.

Tveita forsøker seg på en sluttspurt, men virker sluttkjørt. Isteden er det de hvitkledde som får enorme rom å kontre i. På overtid drar Nyquist av en 4-5 mann på venstre siden og serverer Mats Haug som enkelt kan bredside ballen i mål etter at keeper ligger hjelpeløs og forlatt på bakken. Supporterne vaier med flaggene, det synges "We are going to win the league" men først er det sommerferie.

Etter kampen feiret spillere og utvalgt støtteapparat med en delikatesse på Haugerud kebab og redaksjonen kjenner til at de avgjørende byttene ble genierklært på stedet.

A-laget tar sommerferie på en 3.plass på tabellen og selv om det er en luke opp, så vil både Oppsal og Lambertseter kjenne pusten av sultne og tørste(?) gutter når høstjakta trår til i august.

Tveita-Driv 1-3 (0-0)

Haugerud kunstgress, ca 15 tilskuere

Laget: (4-4-2) "DRIVBØRSEN" av Joachim "Mattris" Flåten

Theo Jørgensen 6 - Ga oss ett hjerte infarkt i samarbeid med stopperen.

Dennis Røkeness 7 - Fortsetter trenden med solid backspill. Koser deg på høyre siden.

Tobias Korsæth 7 - Holdt på å gi Flåten enkel vei inn på laget. Men ble med den ene feilen.

Benjamin Røkeness 7 - Burde fått 8, men er ikke gammel nok. Herlig kamp, god fot og god gutt.

Eirik Haug 6 - Jobber og vinner kula ofte! Men ble litt for mange ball tap.

Vemund Garden 7 - Vemund, håhå. Telte 16 cruyffvendinger på linja. Satt den viktige 0-1!

Vetle Basma 8 - Spilte i gammel drakt og viste gamle kunster. Best på midten i dag!

Stein A. Degrum 7 - Løp vel maraton mot Tveita. Prøvde på en Zidane, ble svimmel.

Fredrik Skøyum 6 - Tok en Zidane, burde putta og fikk strekk. Innholdsrik dag.

Eirik Sørsdal 6 - Blir mye løping i dag, kommer ikke helt inn i kampen. Alltid vond å møte.

Marius Nyquist 8 BB - Farlig hele matchen. Dro av Tveitalaget en gang, på grensa til mobbing.

Innbyttere:

Felix Løland 5 - Flyr opp og ned kanten. Kom til mulighet, men forsvant med kommunikasjon.

Matas Jakubonas 6 - Fikk gult, igjen! Kommer inn og irriterer.

Stian Skøyum 6 - En tanks på dødball. Dunker inn 1-2 på corner, flytter målet i samme slengen.

Mats Haug 6 - Får endelig scoring!

Sean Olsen 4 - Inn og bidrar på slutten. Solid sklitakling!

Jonas Hov 4 - Kommer til en sjanse han fort kunne gålla på!

Driv IL Fotball

Driv lot beina snakke - Leverte årsbeste mot Abildsø

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Jun 2018

(Driv-Abildsø 4-1) En meget solid kamp fra hjemmelaget sørget for tre nye poeng i banken onsdag kveld. Før kampen mente flere av gutta at de måtte la beina stå for praten og svarte med å levere årsbeste da Abildsø ble sendt hjem med halen mellom beina. (Foto: Magne Berg)

En god time før kampen sitter troppen samlet på Bråtenstua. Med kaffekoppen i hånda og litt tullprat gjør de utvalgte seg klare til kamp. En samlet gjeng enes om at i dag legges praten til side og lar beina stå for praten. Det er god tenning før avspark.

Høyt aggressivt press fra start, men igjen er det motstanderen som scorer først. En bevegelse fra blindsiden overrumpler Drivforsvaret og de grønnkledde tar ledelsen. Vertene tar grepet om kampen umiddelbart og er svært nære når Nyquist brenner alene med keeper. Det høye presset tvinger frem mange gunstige brudd for hjemmelaget og en rekke dødballer. I alt over 15 cornere tilfalt Driv i løpet av kampen, de fleste av dem var det en blåtrøye først på.

Forsvaret er satt og gjestene blir svært baktunge. En solid backfirer, godt beskyttet av Vetle og Markus gjør burvokter Theo arbeidsledig i store deler av kampen. Fremover er vertene farlige og skaper flere sjanser. Godt keeperspill fra Abildsøs sisteskanse hindrer utligning, men da halvtimen nærmer seg må han kapitulere. Først gjør vottemannen en fantomredning, men returen faller i beina på Nyquist og rett i mål.

Like etter er målscoreren nære igjen. En nydelig regissert kontring sender Nyquist igjennom, men fra skrått hold skyter han i nettveggen.

Det høye presset betaler seg med jevne mellomrom. 5 minutter før pause snapper Benjamin ballen fra en uoppmerksom forsvarer. Grønntrøya river tak i trøya på unge Røkeness som får frispark på hjørnet av 16-meterstreken. Unggutten tar selv ansvaret og svinger inn et frekt frispark som styres i mål av Sørsdal. Vemund forsøker å ta æren for scoringen i noen få sekunder, men innser raskt at en ivrig fotograf har foreviget scoringen. Hjemmelaget tar med seg ledelsen til pause.

Coach Randem maner til innsats før 2.omgang. Foto: Magne Berg

De fremmøtte har knapt rukket å svelge vaffelen da vertene øker ledelsen. Gjenvinning høyt i banen, Nyquist spiller fri Fredrik som banker ballen i vinkelen. En perfekt start på 2.omgang for de blåkledde.

Driv fortsetter å kontrollere kampen og slipper ikke til gjestene fra Østensjøvannet. Med unntak av noen minutter halvveis i omgangen har vertene stålkontroll på kampen. Timen er passert da både Sørsdal og Vemund takker for seg og gir plassene til Matas og Kenneth. Med friske føtter på banen tar blåtrøyene over kampen igjen.

Hjemmelaget presser Abildsø tilbake på banen og skaper flere sjanser og halvsjanser. Mot etablert, på kontring eller dødball, så skapes det noe nesten hver gang. Med større effektivitet ville seieren blitt mye større. Godt er det da for vertene at forsvarsspillet er meget solid denne kvelden.

Dennis Røkeness utmerker seg spesielt godt i kampen. Butikkens inngang på Drivs høyre side er stengt og kundene henvises i beste fall til en støttepasning. Snaue ti minutter før slutt får Røkeness frispark etter en duell på bortelagets halvdel. Lillebror server og finner pannebrasken til Matas som stanger inn sitt første for sesongen og hjemmelagets fjerde for kvelden.

Driv kontrollerer kampen og er nærmere å øke ledelsen enn det gjestene er redusering. En fullt fortjent seier til hjemmelaget som klatrer opp på en 5.plass på tabellen før vårsesongens siste seriekamp borte mot Tveita onsdag 20.juni.

Takk til publikum denne våren for god stemning og flott oppmøte. En stor takk fra laget og redaksjonen sendes også vår eminente fotograf, Magne Berg. Bred dekning i denne kampen da også breddefotballorakelet, Marius Helgå var på plass med videoapparatet. Takk Marius!

Matas har akkurat punktert kampen. Nyquist og Kenneth vil feire. Foto: Magne Berg

Kampfakta:

Driv-Abildsø 4-1 (2-1)

Mjær stadion, ca 50 tilskuere

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN av benkevarmer Joachim Flåten

Theo Jørgensen 6 - Endelig en rolig kamp for vår bakerste mann. Noe uvant, så kald ut.

Dennis Røkeness 8 BB - Konge både langs bakken og i lufta. Kliner til i alle dueller og vinner!

Tobias Korsæth 7 - Årsbeste av den omskolerte backen. Har gjort stopperplassen til sin.

Benjamin Røkeness 7 - Solid sammen med Tobias. Deilig å se dødballfoten. 2 assist.

Dennis Hoel 5 - Hadde Abildsøs beste mann på sin side som scorer, men foruten det bra.

Vemund Garden 6 - Jobber fælt og gjør det ubehagelig for gjestene. Ut som pudding er 62 min.

Markus Høvik 6 - Gjør det han kan best. Rolig og kontrollert, kom også til noen avslutninger.

Vetle Basma 6 - Mye vilje og trøkk. Fint driv med kula, burde hatt størrelse M på drakta.

Fredrik Skøyum 6 - Hovel sa: De som scorer mål, scorer ofte mål. Det gjorde Skøyum i dag også

Eirik Sørsdal 7 - Mannen alle vil ha med i krigen. Knallsterk og kjekk 35-åring. Mål og assist.

Marius Nyquist 7 - En jævel å møte, både på banen og på byen. Scorer ett, burde vært flere.

Innbyttere:

Eirik Haug 5 - Ingen store problemer. I for god form til å spille back hevdes det.

Matas Jakubonas 6 - Ivrig terrier. Spiller på det enkle. Scorer med hodet, moro for unga det.

Kenneth Rustad 5 - Luftens baron, aluminiumens beste venn. Løper, kriger og smiler.

Mats Haug 5 - Jobber hardt. Kommer til en slapp avslutning. 5p. som brodern for fred i heimen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 12. Jun 2018

Onsdag er det ny hjemmekamp for A-laget. Serien er halvspilt og Driv er plassert på en 7.plass, men det er kort vei både opp og ned på tabellen. Bortemøte med guttene fra Østensjøvannet endte med en 5-3 seier til blåtrøyene.

Før denne kampen er det klart at Vetle Basma er tilbake. Den høflige guttebassen er på plass etter endt håndballsesong og studier. Markus Høvik fikk en ekstra gjennomkjøring fredag og begynner sakte, men sikkert å få russetiden ut av kroppen. Stein Arild er utilgjengelig da han for tiden er på ferie og kombinerer lett trening, med Gyros og Efes.

Stian Skøyum soner ferdig sin karantene og er utilgjengelig. Flåten og Matta er fortsatt ute med skader. Ryktene skal dog ha det til at Flåten ble observert på supportercup lørdag, men ble benket til fordel for Mathisen (52) som sist ble sett som supersupporter på forrige hjemmekamp.

For øvrig kan sikre kilder rapportere om at A-laget hadde avslutninger på gårsdagens trening. Kort oppsummert, så mangler det 3 baller i lagbaggen til guttene. Spesielt Nyquist skal ha blitt plaget stort av forrige ukes nevnte allergi.

Uansett mønstrer Coach Randem 18 mann, (11 fra start) når Abildsø står på motsatt side i kveld.

Kiosken er åpen med ferske Vangenboller.

Kampstart kl.20.15

Kom deg på kamp!

Allergien herjer for A-laget: - Jeg nyser bare jeg tenker på mål

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Jun 2018

(Driv-OSI 2-3) Sjansesløseri fortsetter for Driv, som nok en gang kastet bort enorme muligheter til å score. Enkelte spillere ser ut til å lide av kraftig scoringsallergi og onsdag kostet det laget alle poengene i hjemmemøte mot OSI. - Jeg nyser bare jeg tenker på mål, sier Nyquist. Coach Randem etterlyser nå medisin mot allergien som herjer med laget. (Bildet: Nyquist har rundet keeper og skal bare trille ballen i det tomme målet, men den gang ei. Foto: Magne Berg)

Det var bortelaget som tok ledelsen etter et innlegg som forandret retning og ble styrt inn på bakerste stolpe. Enda en gang slipper hjemmelaget inn et tidlig mål og det har nå skjedd i 8 av 9 kamper denne sesongen.

Gjestene har mest ball i åpningen, men blåtrøyene tar mer og mer over. Den siste halvdelen av omgangen styrer Driv det meste og ruller en rekke sjanser. Blant annet har Sørsdal, Markus og Felix flere gode muligheter, men er ikke effektive nok. Størst av alle sjanser er Nyquist sin like før pause. Etter å ha rundet keeper skal han bare trille den i det tomme målet, men bruker for lang tid og avslutningen blokkeres på streken.

Studentene leder 1-0 til pause.

Andre omgangen starter som den første og fine kombinasjoner gjør at bortelaget dobler etter 53 minutter. Et bra angrep av hvittrøyene.

Driv tar grep og gjør flere offensive bytter. Inn med Kenneth og Fredrik, disse skal vise seg å bli tellende. Vertene tar grep om kampen på ny og jakter scoring, men omsetningen er like god som en sandselger i Sahara. Det sparkes, skytes, heades og spilles mot mål, men målallergien regjerer og en samlet tropp kunne hatt godt av skuddtrening eller Zyrtec.

Når ingen av veiene til mål fungerer, så må man forsøke andre virkemidler. 70 minutter er passert når Rustad kriger ballen over streken. Et mål det oser vinnervilje av.

Rustad kriger inn reduseringen. Foto: Magne Berg

Direkte fra avspark øker OSI til 1-3 og lagene er like langt igjen.

Blåtrøyene gir ikke opp og legger et enormt trykk på bortelaget det siste kvarteret. Med drøye 10 minutter igjen reduserer Fredrik fra skrått hold, etter god duellering på dødball. Vertene forsøker seg på en sluttspurt, men flere mål blir det ikke og gjestene stikker av med alle poengene.

Driv straffes nok en gang knallhardt av ineffektivitet, samtidig som de slipper inn for enkle mål. Innsatsen er bra, men laget savner nok noe rutine i begge bokser. Nye muligheter for poeng førstkommende onsdag, hjemme mot Abildsø.

Driv-OSI 2-3 (0-1)

Mjær stadion, ca 60 tilskuere

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN

Theo Jørgensen 6 - Sjanseløs på scoringene. Har i tillegg et par gode redninger.

Dennis Røkeness 6 - Uheldig på første scoringen. Ellers god kontroll.

Tobias Korsæth 6 - Klarer seg godt. Viktig duellspiller.

Benjamin Røkeness 6 - Vil mye, høyt og lavt til tider. Tar ansvar.

Dennis Hoel 5 - Stor innsats, en kamp helt på det jevne.

Vemund Garden 6 - Som vanlig stor kapasitet og innsats, men lite produktivt.

Markus Høvik 5 - Litt "tung" og treg, men stort sett sikker med ball. Trenger trening.

Matas Jakubonas 7 BB - Et lyspunkt etter tapet. Gjør få feil og har stor intensitet i spillet.

Felix Løland 5 - Jobber og sliter godt, men brenner en god mulighet.

Eirik Sørsdal 7 - Vinner mange dueller og binder opp forsvaret. Bør score.

Marius Nyquist 6 - Prositt. Bør score 3 mål som han selv sier. Har allergi.

Innbyttere:

Mats Haug 5 - Kommer inn ved pause. Stor innsats, men mister litt mye ball.

Kenneth Rustad 5 - Kriger inn reduseringen, men ikke like farlig på dødball som vanlig.

Fredrik Skøyum 6 - Som offensiv venstreback! Scorer mål igjen.

Jonas Hov 5 - Jobber og sliter, bedre for hver kamp.

Sean Olsen 5 - Inn som ekstra spiss siste snaue kvarteret.

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 5. Jun 2018

Etter et sterkt bortepoeng mot serielederen forrige uke er det klart for hjemmekamp mot tabellnabo OSI i morgen, onsdag. De fleste er klare til dyst, men Degrum prioriterer to uker i Hellas med dama fremfor å spille ball med gutta, svakt. Stian Skøyum soner karantene etter det røde kort sist kamp. Ellers ser det ut til at både Dennis Røkeness og Joachim Flåten er tilbake etter skade.

Kiosken er åpen med blant annet rykende ferske Vangenboller.

Avspark er 20.15. Kom deg på kamp!

Fotballens dag lørdag 9.juni

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 3. Jun 2018

Fotballens dag er like om hjørnet og lørdag 9.juni skal det avvikles nærmere 50 kamper på Mjær stadion. Arrangementet starter kl.10.00 og avsluttes ca kl.15.00. Det skal spilles 5er fotball, men det vil også bli nyåpning av våre nye 3er baner med vant, sponset av Askim & Spydeberg Sparebank.

Det blir salg av pizza fra Dr. Oetker, fruktbeger fra Bama, samt pølser, is, brus, vann, kaker og kaffe. I tillegg vil det som alle andre år være hoppeslott for alle barn under 12 år.

Det vil også være stand med et nytt og spennende konsept som er i samarbeid med Bama.

Mat for minsten er et samarbeid mellom NorgesGruppen, ASKO Servering og Storcash. Vi tilbyr gode måltidsløsninger som fremmer god helse og matglede i barnehagen. Vårt mål er å gjøre det enkelt for barnehagene i en travel hverdag å servere sunn og næringsrik mat hvor vi ønsker: