A-laget blåste serievinnerne av banen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Sep 2018

(Driv-Oppsal 2-0) I årets siste hjemmekamp leverte de blå en av årets beste kamper. Hjemmelaget behersket den kraftige vinden klart best og med to mål av Rustad blåste de serievinneren av banen. (Arkivfoto: Magne Berg)

Været er ofte et hyppigere samtaleemne enn norsk 6.divisjon. Onsdag smeltet disse emnene sammen til ett blant tilskuere og aktører da Driv tok i mot serievinner Oppsal. De hvitkledde fra drabantbyen har vært suverene i årets sesong, men etter to møter med de blåkledde fra Ytterbygda står de fortsatt uten seier.

Hjemmelaget med medvind i første omgang og alt spillet foregår nede mot Bråtendammen. Oppsal står godt imot trykket, men blåtrøyene nekter å gi bort kontringsrom eller angrepsmuligheter for gjestene. Driv ruller opp en rekke gode angrep og spiller med stor energi i spillet.

Kvarteret er spilt da Nyquist tråkker over og må forlate banen. Inn kommer Rustad, som skal vise seg å være en genistrek av et bytte.

Med Rustad får vertene en ekstra dimensjon. Elektrikeren gnistrer umiddelbart, men det var knyttet en del spenning til hvorvidt han fikk kontakt med nettmaskene.

Halvtimen er passert når også Matas blir geleidet av banen med en klassisk Donald Duck-kul. Inn kommer Sørsdal som igjen gjør en glimrende kamp i ankerollen på midten. Sørsdal med sin vinnerskalle og positive aura sprer energi til hele laget. Holder seg godt også, kjekk og stram som Brannmann Sam.

Blåtrøyene er nære scoring like før pause, mener ikke skape nok i avslutningsfasen. Oppsal kommer til en liten mulighet i hele omgangen, men Theo har full kontroll og begynner allerede å lukte på smultringen.

Vel vitende om at pause innebærer sidebytte og at vinden ikke snur forberedte Driv seg på en omgang med ryggen mot veggen. Man skulle tro vinden hadde snudd for Rustad & co fortsetter å skape trøbbel for serielederen. Jonas Hov entret kunstgresset etter pausen og bidro sterkt til flere gode overganger med sin slepne teknikk og irriterende (for motstanderne) tilstedeværelse.

Timen er passert når Vemund får beskjed om at han nærmer seg benken. Journaliststudenten truer med å ta avgjørelsen til pressen så Coach gir etter og lar han bli på banen. Det viser seg å være nok et dyktig avgjørelse, for få minutter senere slenger Burnleysupporteren inn et innlegg som Rustad styrer i mål.

Et frustrert bortelag finner ikke ut av vertenes forsvarsspill og skaper tilnærmet ingenting.

Kvarteret før slutt er det tid for dagens dobbel. Rustad jager et tilbakespill, keeper og forsvarer legger seg i skje og Rustad kan enkelt styre ballen i det tomme målet.

Driv er nærmere å øke ledelsen på slutten om vi ser bort fra en avslutning fra gjestene like før slutt. Men en iskald Theo lar den kontrollert gå på innsiden av stolpen, bak egen rygg og ut til innkast.

Flere hendelser blir det ikke og A-laget tar en meget imponerende seier i det som var årets siste hjemmekamp. De blå inntar 3.plassen før fjerdeplasserte OSI venter i sesongens siste kamp neste uke.

Driv-Oppsal 2-0 (0-0)

Mjær stadion, 36 tilskuere

Laget: (4-3-3) DRIVBØRSEN av Joachim Flåten.

Theo Jørgensen 7 - Holder buret rent med ett par viktige inngripner. Får hjelp av stolpen en gang.

Anders Grøholt 7 - I god form. Mye med fremover, burde hatt en assist.

Tobias Korsæth 7 - Sjef i bakre rekker. God dag på jobb, flere gode fremspill.

Benjamin Røkeness 7 - Fikk ikke stilt inn dødballfoten i vinden, men i fyr og flamme defensivt.

Stian Stubberud 6 - Har god kontroll på sin mann. Gjorde ikke mye ut av seg.

Vetle Basma 7 - Gjør mye grovarbeid og gjør det bra. Et frispark som blir fångat av en stormvind.

Matas Jakubonas 5 - Får seg en kraftig smell i hodet. Må dessverre ut altfor tidlig.

Stein A. Degrum 7 - Dekker mye rom. Er alltid tett oppi og gjør det vanskelig for Oppsal hele kampen.

Vemund Garden 7 - Backving og vingback. Opp og ned hele kampen, ble ikke sliten!

Marius Nyquist 5 - Et godt frisparkforsøk før han må ut med skade etter 13 min. Synd!

Fredrik Skøyum 6 - Kom aldri helt inn i matchen. Virket å være et annet sted til tider. Hmm...

Innbyttere:

Kenneth Rustad 8 BB - Blidfis, kriger og nå en målsnik! Dagens mann med 2 nettkjenninger, burde vært 3.

Eirik Sørsdal 7 - Mye energi og stor arbeidskapasitet. Bruker det for alt det er verdt i dag.

Jonas Hov 5 - Ett skuddforsøk. Uredd og tør å utfordre.

Felix Løland 5 - Gjør ikke så mye ut av seg, men er defensivt pliktoppfyllende.

Mathias Hov 5 - Får noen minutter i "utecomebacket" Gjør seg slett ikke bort.

Marius Skøyum 4 - Får de siste minuttene på banen. Friske føtter.

Coach Randem 8 - Treffer med plan og laguttak. Ivrig på sidelinjen hele kampen. Godt å se Coach på tæra

Dommer Glenn Nordgaard 7 - Enkel dag på jobb. Holder kortene i lomma når Flåten ikke spiller.

1-0 Kenneth Rustad 66 min (Vemund Garden)

2-0 Kenneth Rustad 75 min

Driv IL Fotball

Møter serielederen onsdag: - Poeng her skal koste dem dyrt

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 18. Sep 2018

Onsdag tar A-laget i mot serieleder Oppsal til årets siste hjemmekamp på Mjær stadion. Guttene fra drabantbyen har forlengst sikret opprykket og sikret serietittelen i forrige runde. Oppgjøret på Trasop i mai ble dramatisk da Driv måtte spille over halve kampen med en mann mindre etter at Stian fikk det røde kortet rett før pause. Til tross for det klarte blåtrøyene å klore med seg ett poeng.

Og akkurat ett poeng har vært gjennomgangsmelodi for A-laget denne høsten. De siste fem kampene har endt uavgjort og de blå har med det enda ikke tapt så langt i høst. Coach Randem tror trenden fortsetter onsdag kveld. - Gutta mine gir seg aldri, noe de har vist i hele år. Oppsal skal få det tøft og poeng her skal koste dem dyrt fortsetter Randem.

Coach har de aller fleste tilgjengelig før onsdagens kamp og håper den faste publikumskaren, samt noen flere tar turen. Høsten byr på fint, mildt vær og kiosken holder som vanlig oppe med noe godt i koppen og Vangebolle til kroppen.

- Vi kan sikkert diskutere kvaliteten, men underholdningen kan ingen tas oss på. Vi er jo i underholdningsbransjen og det er aldri kjedelig å følge A-laget avslutter Randem.

Avspark onsdag 19.september kl.20.15 på Mjær stadion.

kl 18–24
Opphold
15°0,0-0,2 mmLaber bris, 6 m/s fra sør-sørvestLaber bris, 6 m/s fra sør-sørvest

Sikret plassen etter fem på rad

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 13. Sep 2018

(Manglerud/Star-Driv 3-3) I en rekordjevn 6.divisjon har Driv vært et topplag som samtidig har blitt involvert i nedrykksstriden. Etter poengdelingen på Manglerud onsdag, den femte på rad, sikret laget plassen i en kamp de absolutt burde avgjort til deres fordel. (Arkivfoto: Magne Berg)

De grønnkledde vertene er best i åpningen, men har kun et par skremmeskudd fra langt hold på menyen. Theo var tilbake mellom stengene og hadde rolige arbeidsforhold innledningsvis. Offensivt har også gjestene lite å by på, bortsett fra manglende presisjon og svake avslutninger.

Halve omgangen er passert da Driv mister ballen på egen halvdel. Hjemmelaget utnytter balltapet til det fulle og tar ledelsen. Bortelaget svarer raskt og kommer til et par store muligheter, men de grønnkleddes keeper har en god dag på jobben. Like før pause kan han lite gjøre når en mønsterkontring avsluttes av Nyquist og lagene er like langt.

Kampen er tett og jevn og preget av mange tøffe dueller. Det smeller godt og kampens gode dommer legger lista fint slik at de fysiske lagene får kjempe en tøff, men fair match. M/S kjører en variant av Stoke under Tony Pulis. (se eksempel i video her) Alle innkast fra 40 meter og inn ble et eksperiment for en ny dødball, men blåtrøyene stod mesterlig i mot anført av Stian Skøyum.

Lagene tar våpenhvile på stillingen 1-1.

2.omgang åpner jevnt, men Driv tar gradvis over initiativet. Guttene fra Ytrebygda spiller seg etterhvert til flere store sjanser, men vertenes burvokter har bestemt seg for å stenge butikken inntil videre.

Timen er passert da nok en glimrende kontring sender Nyquist igjennom. Denne gangen gjør svensken alt rett og sender bortelaget i føringen. Ikke lenge etter får Basma en eventyrlig mulighet fra kloss hold, men en mesterlig redning hindrer lysluggen fra å øke ledelsen.

Rustad gjøres klar til å byttes inn for Fredrik, men eldstebror Skøyum vil gjøre litt nytte for seg først. Et "innlegg" fra langt hold sklir i mellom hendene på en forfjamset burvokter og blåtrøyene er foran med to mål.

Med snaue tjue minutter igjen kommer to kampens to avgjørende øyeblikk. Rustad stusser Nyquist alene igjennom, men keeper redder. Grønnskjortene kontrer umiddelbart og reduserer til 2-3. M/S får blod på tann og trykker gjestene lavere i banen, men gir samtidig bort rom til kontringer. Driv får flere muligheter, men makter ikke å sette den avgjørende ballen i mål.

To minutter før slutt stuper Vemund, som forøvrig gjorde en god kamp, inn i en duell og er uheldig og sklir ballen i eget mål.

Driv får en siste mulighet på overtid, men for femte(!) kamp på rad ender det med poengdeling for blåtrøyene. Med det resultatet er plassen sikret i en liga som er så jevn at Driv ender et sted mellom 3-8 plass. Gutta ønsker naturlig nok å kjempe for best mulig plassering og får mulighet til å plukke nye poeng onsdag 19.september. Da spilles årets siste hjemmekamp, motstander er serieleder Oppsal.

Manglerud/Star-Driv 3-3 (1-1)

Manglerud kg, ca 10 tilskuere

Laget: (4-3-3)

Theo Jørgensen 6 - En kjemperedning, kan lite gjøre med målene. Trygg.

Vemund Garden 5 - Involvert i to av baklengsmålene, men gir alltid 100%. Snytt for flere frispark.

Stian Skøyum 7 BB - Konge i lufta. Rydder unna og er svært viktig på alle faste situasjoner.

Benjamin Røkeness 6 - Grei kontroll og sprer trygghet med ball i beina.

Stian Stubberud 5 - Solid comeback. Bra kontroll, men et par grove feilpasninger trekker ned.

Vetle Basma 6 - Astronomisk sjanse til å score! Vinner mange dueller, noe manglende presisjon.

Matas Jakubonas 5 - En kamp på det jevne. Balanserer godt, gjør sjelden feil.

Eirik Sørsdal 6 - Viktig med fysikken sin. Tar for seg i duellene og løper seg tom.

Stein A. Degrum 6 - To assist trekker klart opp, men bør samtidig score to. Høyt og lavt av lysluggen.

Marius Nyquist 7 - Scorer to, bør score en til. Sterk bidragsyter på godt og vondt, heldigvis mest godt.

Fredrik Skøyum 5 - Varierer og finner ikke helt rytmen, men gir alt. Scorer og blir naturlig da byttet ut.

Innbyttere:

Kenneth Rustad 6 - Kommer inn som Drivs svar på Jostein Flo og er minst like god.

Tobias Korsæth 4 - Ikke Tobs beste dag. Hatt "manflu" og preges av det, forstålig nok.

Marius Skøyum 4 - Kommer inn og gjør det han får beskjed om.

Jonas Hov 4 - Kampbildet passet ikke den slepne teknikeren, men gir jernet i de få minuttene han får.

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 6. Sep 2018

(Driv-Lambertseter 3-3) For første gang i år ble Sørsdal benket fra start og umiddelbart startet spekulasjonene om dette var knyttet til 35-åringens jobb hos hovedkonkurrenten til Coach Randems arbeidsplass. Uansett svarte veteranen med fantastisk innsats og en solid kandidat til årets mål. (Arkivfoto: Magne Berg)

Inngangen før kampen var preget av mange forfall og overraskelsen var nok stor da det ble kjent at Sørsdal var å finne på benken fra start. Ryktene om at Coach Randem skal ha en personlig vendetta mot veteranen da de jobber i konkurrerende bedrifter fikk ytterligere vann på mølla. At Sørsdal ble benket fordi han dukket opp like før oppmøte grunnet kamp med sin 10 år gamle datter kunne selvfølgelig blitt nevnt som den reelle årsaken, men det ville blitt kjedelig og lite å skrive hjem om.

Med Sørsdals fravær fra start fremstod hjemmelaget tafatte og uten initiativ. De hvitkledde gjestene fra Lambertseter fikk gjøre som de ville og i løpet av det første kvarteret trille de to baller bak en vikarierende Matta Hov i buret. Den første scoringen kunne nok vært avverget av burvokteren, men nye og gode keeperhansker får ta skylden for den.

Laget fra drabantbyen får en ny nettkjenning, men blir avblåst for å bruke Markus som stige.

Blåtrøyene sliter med den defensive strukturen, manglende presisjon i det offensive spillet og skaper usedvanlig lite. Kvarteret før pause gjøres det to bytter og formasjonsendring. Det gir vertene bedre trygghet defensivt. Bortelaget leder 2-0 halvveis.

2.omgang starter med stillingskrig og første halvdel er meget sjansefattig. Jonas Hov kommer inn og gradvis jobber Driv seg inn i kampen. Et slitent Lambert gir fra seg grepet om kampen og de blå kommer til flere sjanser. Størst er trippelsjansen på en dødball som på mirakuløst vis ikke ender med scoring.

Syv minutter før slutt, etter å ha spilt med stein i skoa hele kampen, får Degrum et godt treff og lurer ballen inn via stolpen. Minuttet etter snapper Jonas ballen, drar av stopperen og banker inn utlikningen. Så fort kan det snu og igjen kommer blåtrøyene tilbake etter å ha ligget under.

Kampen åpner seg og hvittrøyene er svært ivrige på tre poeng for å sikre opprykket. Minuttet før slutt går bortelagets benk bananas da Tobias er uheldig å styre ballen i eget mål. Borteseier vil garantere opprykk for Lambertseter.

Hjemmelaget sender samtlige mann i angrep og inn i overtiden legger de et voldsomt trykk på sine gjester. Først er Mini Skøyum millimetere unna å stange inn et hjørnespark, så er det en ny klabb og babb situasjon hvor de tilreisende klarer i vill desperasjon.

Fire minutter på overtid lemper Benjamin ballen inn i boksen. Klareringen faller ut på hjørnet av 16-meteren, der er Sørsdal som banker til i lengste kryss og Mjær stadion eksploderer. Med siste spark på ballen redder kraftspissen ett poeng for A-laget. For øvrig blåtrøyenes fjerde uavgjort på rad, som nå er ubeseiret på de 9 siste kampene.

Neste kamp spilles borte mot Manglerud/Star neste uke.

Driv-Lambertseter 3-3 (0-2)

Mjær stadion, ca 50 tilskuere

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN av Joachim Tormod Flåten

Mathias Hov 5 - Tre baklengs og en klasseredning. Løste endelig 5-meterkoden.

Tobias Korsæth 4 - 30 min i hver omgang, klart best i den 2.omgangen.

Benjamin Røkeness 5 - På det jevne, som resten av Driv best i 2.omgang.

Markus Høvik 5 - Solid i duellspillet og noterer seg for en assist.

Anders Grøholt 5 - En grei time. Tøff dag for backene våre.

Stein A. Degrum 6 - Utallige meter lagt ned, men mange balltap. Tar seg sammen, scorer og får assist.

Vetle Basma 5 - Forventer alltid mye av balltalentet. Litt anonym, gjør mye grovarbeid.

Mats Haug 4 - Jobber hardt, men får det tøft mot et ballspillende bortelag.

Fredrik Skøyum 4 - Tunge første 30 min. Blir tatt av, bedre de siste 20 han spiller.

Marius Nyquist 4 - Tar med forsvaret på noen løpeturer. Prøver mye, men lite hell.

Kenneth Rustad 4 - Spilte 70 min uten en eneste avslutning. Blidfisen tok og ga mye juling.

Innbyttere:

Eirik Sørsdal 7 BB - Inn etter halvtimen og er med på å snu kampbildet. Stenger midten og scorer 3-3.

Eirik Haug 4 - Alle som spilte back fikk det tøft. Jobber hardt, men mange feilpasninger trekker ned.

Jonas Hov 6 - Får siste 30 min. Tar godt vare på dem, tør å utfordre. Banker inn utlikningen.

Marius Skøyum 5 - Siste 20 min. Bidrar sterkt på offensiv dødball, involvert i siste målet.

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 4. Sep 2018

Onsdag er det duket for toppoppgjør når opprykksjagende Lambertseter gjester Mjær stadion. Med seier til blåtrøyene legger de press på guttene fra drabantbyen og melder seg på i opprykkskampen.

A-laget har flere forfall, men viste forrige uke at den brede troppen nå er ensbetydende med kvalitet og ikke dens fysiske utforming.

Kiosken er åpen med salg av blant annet Vangenboller.