Tre driv løpere med på Nordåsenrennet søndag 26/3

Postet av Driv Idrettslag - Langrenn den 27. Mar 2017

Dette rennet var avslutningsrenn for Sparebank 1 cup i 13-14 årsklassen og BDO cup for 15-16 årsklassen. Rennet gikk i fristil med fellesstart ut fra seeding i cup'en.
Fra Driv gikk Jørgen Nekkar, Henrik Stubberud, Hedda Mikalsen og Eirik Haug.

Alle fire gjorde en meget bra innsats på dagens løp.

Jørgen gikk bra under dagens løp og vant sitt heat. Totaltiden gjorde at han endte på en super 2 plass på dagen renn. I Sparebank 1 cup kom han på en 2 plass totalt.

Hedda gikk inn til en fin 17 plass. Det resulterte i at hun i BDO cup'en kom på en 23 plass.

Henrik gikk et bra løp i dag. Han endte til slutt på en 31 plass. Han har ikke fått deltatt på nok renn i Sparebank 1 cup til å få full uttelling, så han endte der på en 25 plass.

Sist ut fra Driv var Eirik. Han gikk i sr klassen og kom til slutt på en meget bra 19 plass.

Glimrende innsats av alle fire på dagens renn.

Resultater Nordåsenrennet 2017

Gratulerer alle skiløpere i Driv med en godt gjennomført skisesong!

Tre Driv løpere med i Ungdomsbirken 2017

Postet av Driv Idrettslag - Langrenn den 15. Mar 2017

UngdomsBirken ski ble arrangert for 16. gang søndag 12 mars 2017 med start på Sjusjøen langrennsarena og mål på Birkebeineren Skistadion, Lillehammer. Løypa var 15 km og gikk i klassisk stil. Alle deltakere måtte bære sekk som skulle veie minst 1,5 kg under hele rennet. Fra Driv stilte Helen Eidholm Berg og Hedda Mikalsen i klassen J16 år, samt Jørgen Nekkar i klassen G13 år.

Nytt av året var innføringen av to stakefrie soner oppe på Sjusjøen. Dette resulterte i at løperne måtte gå med feste under skia.

Fint innsats av alle tre Driv løperne som kom på hhv 17, 59 og 91 plass.

Resultater J16

Resultater G13

Flere Driv løpere med i Holmenkollmarsjen

Postet av Driv Idrettslag - Langrenn den 8. Mar 2017

Holmenkollmarsjen gikk av stabelen for 44. gang lørdag 4 mars 2017. Over 2 000 løpere stilte til start i Sørkedalen. Driv stilte med fem løpere denne dagen.

Dennis Lie i klassen 16-17 år

Marius Høvik i klassen 40-44 år

Lars Atle Holm og Helge Marius Haug i klassen 45-49 år

Frank Westlie i klassen 50-54 år

Raskest av Driv løperne var Lars Atle Holm med tiden 2:46:32 og kom med den tiden på en 12 plass i sin klasse.

Bra innsats fra alle denne dagen!

Resultater Holmenkollmarsjen 2017

KM langdistanse Solvangrennet søndag 26 februar

Postet av Driv Idrettslag - Langrenn den 27. Feb 2017

Søndag 26 februar deltok Hedda Mikalsen og Jørgen Nekkar på Solvangrennet som også var kretsmesterskap i langdistanse i klassisk stil. Grunnet snømangel var rennet flyttet til Eid skistadion og løypene noe justert på lengde. Det var vanskelige for smørerne å treffe riktig i dag.

Hedda var først ut fra Driv. Motivasjonen var på topp, men kroppen var tung denne søndagen sa Hedda etter rennet. Hun gikk en sløyfe på ca 6 km og endte til slutt på en fin 8 plass.

Jørgen sto så for tur. Han gikk hele 8 km denne dagen, og det ble et tøfft renn. Halvor Dolven fra Asker skiklubb gikk av med en overlegen seier, Jørgen gikk inn til en glimrende 2 plass 17 sekunder bak.

Gratulerer til begge Driv løperne med super innsats i KM langdistanse.

Vegard Ek Hagen og Eirik Haug med på NC på Voss 17-19 feb.

Postet av Driv Idrettslag - Langrenn den 21. Feb 2017

Helgen 17-19 februar ble NorgesCup for junior arrangert på Voss. Fra Driv stilte Vegard Ek Hagen og Eirik Haug. Begge gutta deltok på rennene alle tre dager.

Fredagen var det duket for 10 km fristil. Med regn og løse forhold i løypa klarte gutta seg godt. Eirik gikk et bra renn og kom på en 41 plass. Vegard gikk en grei første runde, men stivnet på andre runden. Han endte på en 84 plass.

Lørdagens renn gikk i fristil og var et sprintrenn. Dette var også Junior NM øvelse denne lørdagen. Det var fortsatt regn og løst i løypa. Eirik gikk nok et bra renn denne dagen og endte på en 29 plass. I kvartfinalen ble det en dårlig start og han kom sist ut. Han kom seg litt opp i feltet ved et par anledninger, men endte sist i heatet. Vegards beste prestasjon denne helgen kom på sprinten. Han gikk en sterk prolog, kun 5 sek fra vinneren som ga en fin 16 plass. I kvartfinalen ble det svært jevnt og tette dueller hele veien. Han gikk ikke videre til semifinale, men hang godt med. Endte til slutt på 20 plass.

Søndag gikk Vegard 10 km klassisk. Han åpnet veldig bra, men var uheldig og datt i en utforkjøring. Litt irritert over dette fallet endte han til slutt på 42 plass denne dagen. Eirik gikk15 km klassisk. Det var 8-10 grader og påske sol under løpet til Eirik. Kroppen var litt tung og litt dårlig glid på skia. Han gikk inn til en 103 plass.

Gode prestasjoner av Vegard og Eirik denne helgen på Voss.