Terrengsykling på sitt beste

Postet av Driv Idrettslag - Sykkel den 14. Jun 2017

Slik ser pallen ut etter et skikkelig terrengritt. 1. plass Sturla Kaasa jr i midten, 2. plass Thomas Nyborg til høyre, 3. plass Ola Grønning Bustad. Slitne og møkkete men alltid med et smil

22 ryttere satte avgårde da starten gikk presis klokka 1900 på Drivplassen. Det var tid for årets Driv Open MTB Venners venner 2017.

Sturla Kaasa sr geleidet startfeltet ut av stadion på stødig vis med mikrofonen. Tidtagerne, sekundantene og løypevaktene hadde full kontroll. Dette måtte bli suksess, dette måtte bli moro!

Det var fra før høye forventninger til terrengsykkelløypa. Sykkelgruppa har lenge snakket om en omlegging, og med super innsats de siste 2-3 ukene med over 250 dugnadstimer var planen blitt en realitet. 3 helt nye områder ble tatt i bruk.

Med alt regnet som har kommet de siste ukene, så var det litt usikkerhet om hvor godt løypa ville tåle de nesten 90 rundene på sykkel - 3 runder i selve konkurransen og en runde med gjennomkjøring. Den nye løypa holdt overraskende bra unna. Men, det var tungt - det var blytungt. Selv transportstrekningene var tunge.

Runde 1

Rittet ble veldig spennende. Sturla Kaasa jr tok føringen sammen med Thomas Nyborg i tet. Etter 1 runde ledet Sturla 8 sek foran Thomas. Deretter fulgte Morten Engen 42 sek bak og Ola Grønning Bustad 58 sek bak.

Deretter fulgte resten, de som ga alt og litt til

Runde 2

På runde 2 kjørte Sturla i fra. Thomas tapte nå terreng, både til teten, men også til de som kom jagende bak. Med dagens nest beste rundetid hadde Ola Grønning Bustad avansert en plass og var nå forbi Morten Engen. I tillegg var det kun 15 sek og øyekontakt opp til Thomas på andreplass. Dette ville bli jevnt. Hvem ville avgjøre på siste runde?

Runde 3

Sturla fortsatte den stødige kjøringa på siste runde. Det ble ingen overraskende skifte i tet. Sturla vant konfortabelt, hele 1 min og 12 sek ned til nr 2. Men, hvem ville knipe nest øverste trinn? Det ble Thomas. Han klarte å holde unna for Ola, selv om det hele tiden var øyekontakt og Thomas kunne kjenne pusten til Ola i nakken. Til slutt skilte det bare 8 fattige sekunder mellom dem.

Det var dette som ble pallen

1. Sturla Kaasa jr - 57.31
2. Thomas Nyborg - 58.43
3. Ola Grønning Bustad - 58.51

Etter disse 3 fortsatte det en jevn strøm av ryttere inn mot mål. Til slutt var det 16 ryttere som fikk fullføre alle 3 rundene. 3 ryttere ble innhentet med 1 runde, mens 3 ryttere aldri fullførte.

Resultater

Resultatene med rundetider finnes på EQTiming

Pølser og brus

Etter rittet ble det pølsefest. Sekretariatet, som vanligvis skal regne tider, vartet også opp med pølser i lompe og brus. Det smakte helt fortreffelig etter en sånn innsats i skauen.

Alle var fornøyde, det var masse skryt av løypa og arrangementet. Dette er en vitamininnsprøytning for hele sykkelgruppa. Vi gleder oss allerede til neste år

Bilder

Mange bilder er delt på Facebook. Her følger noen få av dem fra målområdet.

Det er like før starten skal gå. Speaker har allerede begynt nedtellingen. Fortsatt er det noen som mekker sykkel

Starten har akkurat gått. Feltet strekker seg mye på bare noen få sekunder

Pølsekø i sekretariatet etter målgang

Runde-passering i høyt tempo. Målrettede blikk

Arrangementssjefen med pølsekoker'n og brusen. Alle skal få

2 fornøyde ryttere fra Light Flight etter målgang

Utstyret må være i orden om det skal tåle all denne skitten i løpet av et helt ritt