Sørsdal matchvinner i slitekamp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Aug 2019

(Spydeberg 2-Driv 1-2) Høstsesongens første runde ble en slitekamp og de blåkledde måtte grave dypt for å ta med alle poengene. Lagets eldstemann gikk som vanlig foran og ble matchvinner med sin sjette scoring for sesongen. (Arkivfoto: Magne Berg)

Men det var rekruttene til Spydeberg som startet best. Et forøvrig meget forsterket rekruttlag der de fleste er tilhørende førstelaget til daglig. Driv fremstår uansett passive, uten energi i spillet og lar hjemmelaget dytte ball i åpningsminuttene. Etter et par skremmeskudd fra vertene jobber blåtrøyene seg sakte inn i kampen og får bedre kontroll defensivt.

Fremover er det dårlig rytme for gjestene. Lite bevegelser og dårlig presisjon byr ikke på mange truslene i Spydebergs boks.

Det siste kvarteret av omgangen stemmer det noe bedre og Sørsdal får omgangens største sjanse da han forsøker en field goal (les: Amerikansk fotball) og sender ballen ned på perrongen. Men veteranen skal treffe bedre senere i kampen.

Lagene hviler og bytter side på 0-0.

Pausepølsa er knapt fortært da bortelaget tar ledelsen. Mats Haug trer igjennom Vetle Basma på en glimrende overgang og lysluggen banker ballen i nota. Scoringen gir de blå mer ro i spillet og de hvitkledde blir løpende i mellom.

Timen er passert da hjemmelaget får frispark fra nærmere 25 meter. Theo Jørgensen er ikke ferdig med å plassere muren da dommeren gir klarsignal. Frisparket fyker inn i nettet bak en noe frustrert Jørgensen.

Minutter etter faller avgjørelsen. Eirik Sørsdal står opp i duellene og kriger seg forbi 3 hvitskjorter og plasserer ballen iskaldt i lengste hjørnet. Veteranens sjette scoring for sesongen. Driv tar over initiativet og kjører overganger i kjent stil. Nyquist og Basma har hver sin gigantsjanse, uten resultat. De tilreisende publikummerne fra Ytre snakket i etterkant om et mulig slag på Nyquist, som ikke hadde noen god forklaring etter kampen.

Med de forspilte sjansene biter hjemmelaget seg fast i kampen og etablerer et trykk på gjestene i sluttminuttene. Marius Skøyum byttes inn for å rense unna i luftrommet, men byttes ut 60 sekunder senere med en ufarlig hodeskade.

Blåtrøyene rir unna den lille sluttspurten og sikrer seieren og befester samtidig posisjonen på toppen av tabellen.

Neste kamp er torsdag 22.august, da kommer Skiptvet på besøk til Mjær stadion.