Nytt overtidsdrama i heksegryta på Klemetsrud

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 30. Aug 2018

(Klemetsrud-Driv 3-3) I et periodevis hett lokaloppgjør ble det dramatikk til siste slutt onsdag kveld. Få minutter før slutt lå Driv under med to, men kom nok en gang tilbake. Da kokte det fullstendig over i heksegryta. (Arkivfoto: Magne Berg)

De blåkledde fra Ytre manglet flere mann onsdag kveld. Haug og Matas var på skoletur, Vetle og Kenneth måtte jobbe, mens keeper Theo hadde kjøretime. Heldigvis er alternativene mange og til og med reservekeeper var på plass. Futsalstjernekeeperen, Mathias Hov tok på seg vottene denne sensommerkvelden.

Bortelaget for kvelden i hvitt går rett i angrep og Degrum er nær scoring allerede etter 30 sekunder. Hjemmelaget anført av flere ballskikkelige spillere tar over initiativet, men skaper lite. Drivs forsvarsrekke hadde en gammel kjenning tilbake. Anders Grøholt gjorde comeback etter en sterk trening mandag.

Lite kunne han gjøre med at McDonalds sender blåtrøyene i føringen etter en stikker i bakrommet.

Hvitskjortene trøbler med ballen i beina, men det er fortsatt tendenser i angrepsspillet. Når det ikke fungerer med selve grunnspillet, er det godt å ha dødballene å lene seg på. Først stanger Stian inn utlikningen, men blir avblåst og får et helt uforståelig frispark mot seg. Uten sammenligning for øvrig, minner det mye om Jostein Flo som ble avblåst for det meste på 90-tallet. Josteins noe ukjente fetter, Khalifa Wizzy Flo, gjorde en brukbar match for Klemetsrud. En liten digresjon der altså.

Gode dødballer fra unge Røkelaks også i denne kampen og drøye ti minutter før pause finner han Nyquist på bakerste stolpe som bredsider inn utlikningen.

Like før pause glipper det i bakrommet igjen og Rotor McDuck gir Klemetsrud 2-1 til hvilen.

2.omgangen er tetter seg til og temperaturen stiger. Et udisiplinert hjemmelag gjør det vanskelig å være dommer og selv avgjørelser som faller i favør vertene blir emne for diskusjon og krangler fra vertenes spillere, trenere og tilskuere.

Tjue minutter før slutt kommer årets mest bisarre situasjon i norsk 6.divisjon. Et tilbakespill fra over 60 meter til Matta spretter over hodet på Drivs reservekeeper og i panikk tar han ballen med hendene. Dommeren dømmer indirekte frispark, Klemetsrud tar det hurtig og dommeren godkjenner scoringen til store protester fra hvittrøyene. Så bestemmer dommeren seg for å annullere målet for offside (noe som var korrekt) og kaoset er i gang. I fem(!) minutter holder dommeren konferanse med Fetter Anton & co for å gi opplæring i offsideregelen.

Driv jobber seg inn i kampen, men ti minutter før slutt øker vertene til 3-1 og de fleste tror kampen er punktert.

Bortelaget har gjort flere bytter og friske bein er med på å legge press på de blå. Med få minutter igjen vender Nyquist opp utenfor boksen og plasserer ballen helt nede i hjørnet med sin høyre fot. Sterkt av svensken!

Gjestene fortsetter presset og øyner håp om poeng i sluttminuttene. Jonas Hov gjør et sterkt innhopp og er et aktivum i sluttspurten. Gang på gang plager han forsvarende verter som lager frispark gang på gang. På overtid smeller det, bokstavelig talt. I det de hvitkledde slår et hjørnespark blir Jonas overfalt. Rødt kort til Flo og straffe til Driv. Nyquist er sikkerheten selv og sender bortelagets supporthorde til himmels.

Hjemmelaget er i fullstendig oppløsning. Trusler og skjellsordene hagler mot dommer, motspillere og tilskuerne. Fokus på kampen er fraværende og Degrum er bare centimetere fra å sikre laget sitt alle poengene, men avslutningen stryker tverrliggeren.

Kampen ender med poengdeling, den tredje på rad for Driv som viser seg svært vanskelig å slå, etter nok en fantastisk opphenting. Kampen vil dessverre også bli husket for svært aggressiv og utagerende oppførsel fra Klemetsruds spillere, trenere og tilskuere. For tredje besøket på rad må Driv forlate arenaen med politieskorte. Det sier egentlig det meste og er bare trist. Vi håper Oslo fotballkrets og NFF tar dette på alvor. Slike scener vi var vitne til i går kan skremme både spillere og dommere til å slutte med idretten vi alle elsker. Dette har ingenting i fotballen å gjøre.

Sportslig beholder Driv tredjeplassen på tabellen, men det er svært jevnt og det skille kun fire poeng helt ned til niendeplassen.

Neste kamp går hjemme mot Lambertseter onsdag 5.september kl.20.15 på Mjær stadion.

Klemetsrud-Driv 3-3 (2-1)

Mortensrud kg, ca 40 tilskuere

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN av Joachim Tormod Flåten

Mathias Hov 6 - Reservekeeperen har flere gode inngripner og utspill. Tøff i skallen.

Dennis Røkeness 6 - Biter tenna sammen og graver dypt. Sleit litt en mot en.

Tobias Korsæth 6 - Tok sjefsrollen i bakre rekker. Ryddet opp flere ganger.

Stian Skøyum 6 - Får en scoring feilaktig annullert. God i boks, sliter litt lags bakken.

Anders Grøholt 6 - Hatt en lang pause uten å bære preg av det. Trygg, rolig og solid.

Stein Arild Degrum 5 - Mange meter lagt ned. Blir litt passiv i presset.

Benjamin Røkeness 6 - Flere gode dødballer. Sliter litt med tempoet defensivt.

Eirik Sørsdal 5 - Flyttet ned på midten. Slet litt med å stenge mellomrommet.

Vemund Garden 6 - Hjalp backen sin mye. Prøver offensivt, men liten uttelling.

Marius Nyquist 9 BB - 3 scoringer og tok skikkelig tak. Flere defensive løp, jaget gutta. Årsbeste!

Fredrik Skøyum 6 - Jobbet bra på topp. Ofte i boks, men ingen målpoeng i dag.

Innbyttere:

Felix Løland 5 - Best defensivt. Skaffer flere frispark offensivt.

Jonas Hov 7 - Lager rett og slett kaos. Skaffer straffe og irriterer på seg hele Klemetsrud. Moro!

Dennis Hoel 5 - Inn som kantspiller. Bidrar godt defensivt.

Marius Skøyum 4 - Mini inn som back med storegutta. Få minutter, ingen katastrofer.

1-0 McDonald 15 min

1-1 Nyquist (Benjamin) 33 min

2-1 McDonald 39 min

3-1 Ahmed 78 min

3-2 Nyquist 81 min

3-3 Nyquist (straffe) 90 min