Sikret plassen etter fem på rad

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 13. Sep 2018

(Manglerud/Star-Driv 3-3) I en rekordjevn 6.divisjon har Driv vært et topplag som samtidig har blitt involvert i nedrykksstriden. Etter poengdelingen på Manglerud onsdag, den femte på rad, sikret laget plassen i en kamp de absolutt burde avgjort til deres fordel. (Arkivfoto: Magne Berg)

De grønnkledde vertene er best i åpningen, men har kun et par skremmeskudd fra langt hold på menyen. Theo var tilbake mellom stengene og hadde rolige arbeidsforhold innledningsvis. Offensivt har også gjestene lite å by på, bortsett fra manglende presisjon og svake avslutninger.

Halve omgangen er passert da Driv mister ballen på egen halvdel. Hjemmelaget utnytter balltapet til det fulle og tar ledelsen. Bortelaget svarer raskt og kommer til et par store muligheter, men de grønnkleddes keeper har en god dag på jobben. Like før pause kan han lite gjøre når en mønsterkontring avsluttes av Nyquist og lagene er like langt.

Kampen er tett og jevn og preget av mange tøffe dueller. Det smeller godt og kampens gode dommer legger lista fint slik at de fysiske lagene får kjempe en tøff, men fair match. M/S kjører en variant av Stoke under Tony Pulis. (se eksempel i video her) Alle innkast fra 40 meter og inn ble et eksperiment for en ny dødball, men blåtrøyene stod mesterlig i mot anført av Stian Skøyum.

Lagene tar våpenhvile på stillingen 1-1.

2.omgang åpner jevnt, men Driv tar gradvis over initiativet. Guttene fra Ytrebygda spiller seg etterhvert til flere store sjanser, men vertenes burvokter har bestemt seg for å stenge butikken inntil videre.

Timen er passert da nok en glimrende kontring sender Nyquist igjennom. Denne gangen gjør svensken alt rett og sender bortelaget i føringen. Ikke lenge etter får Basma en eventyrlig mulighet fra kloss hold, men en mesterlig redning hindrer lysluggen fra å øke ledelsen.

Rustad gjøres klar til å byttes inn for Fredrik, men eldstebror Skøyum vil gjøre litt nytte for seg først. Et "innlegg" fra langt hold sklir i mellom hendene på en forfjamset burvokter og blåtrøyene er foran med to mål.

Med snaue tjue minutter igjen kommer to kampens to avgjørende øyeblikk. Rustad stusser Nyquist alene igjennom, men keeper redder. Grønnskjortene kontrer umiddelbart og reduserer til 2-3. M/S får blod på tann og trykker gjestene lavere i banen, men gir samtidig bort rom til kontringer. Driv får flere muligheter, men makter ikke å sette den avgjørende ballen i mål.

To minutter før slutt stuper Vemund, som forøvrig gjorde en god kamp, inn i en duell og er uheldig og sklir ballen i eget mål.

Driv får en siste mulighet på overtid, men for femte(!) kamp på rad ender det med poengdeling for blåtrøyene. Med det resultatet er plassen sikret i en liga som er så jevn at Driv ender et sted mellom 3-8 plass. Gutta ønsker naturlig nok å kjempe for best mulig plassering og får mulighet til å plukke nye poeng onsdag 19.september. Da spilles årets siste hjemmekamp, motstander er serieleder Oppsal.

Manglerud/Star-Driv 3-3 (1-1)

Manglerud kg, ca 10 tilskuere

Laget: (4-3-3)

Theo Jørgensen 6 - En kjemperedning, kan lite gjøre med målene. Trygg.

Vemund Garden 5 - Involvert i to av baklengsmålene, men gir alltid 100%. Snytt for flere frispark.

Stian Skøyum 7 BB - Konge i lufta. Rydder unna og er svært viktig på alle faste situasjoner.

Benjamin Røkeness 6 - Grei kontroll og sprer trygghet med ball i beina.

Stian Stubberud 5 - Solid comeback. Bra kontroll, men et par grove feilpasninger trekker ned.

Vetle Basma 6 - Astronomisk sjanse til å score! Vinner mange dueller, noe manglende presisjon.

Matas Jakubonas 5 - En kamp på det jevne. Balanserer godt, gjør sjelden feil.

Eirik Sørsdal 6 - Viktig med fysikken sin. Tar for seg i duellene og løper seg tom.

Stein A. Degrum 6 - To assist trekker klart opp, men bør samtidig score to. Høyt og lavt av lysluggen.

Marius Nyquist 7 - Scorer to, bør score en til. Sterk bidragsyter på godt og vondt, heldigvis mest godt.

Fredrik Skøyum 5 - Varierer og finner ikke helt rytmen, men gir alt. Scorer og blir naturlig da byttet ut.

Innbyttere:

Kenneth Rustad 6 - Kommer inn som Drivs svar på Jostein Flo og er minst like god.

Tobias Korsæth 4 - Ikke Tobs beste dag. Hatt "manflu" og preges av det, forstålig nok.

Marius Skøyum 4 - Kommer inn og gjør det han får beskjed om.

Jonas Hov 4 - Kampbildet passet ikke den slepne teknikeren, men gir jernet i de få minuttene han får.

1-0 M/S 21 min

1-1 Nyquist (Stein) 37 min

1-2 Nyquist (Stein) 58 min

1-3 Fredrik 64 min

2-3 M/S 72 min

3-3 M/S 88 min