A-laget blåste serievinnerne av banen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Sep 2018

(Driv-Oppsal 2-0) I årets siste hjemmekamp leverte de blå en av årets beste kamper. Hjemmelaget behersket den kraftige vinden klart best og med to mål av Rustad blåste de serievinneren av banen. (Arkivfoto: Magne Berg)

Været er ofte et hyppigere samtaleemne enn norsk 6.divisjon. Onsdag smeltet disse emnene sammen til ett blant tilskuere og aktører da Driv tok i mot serievinner Oppsal. De hvitkledde fra drabantbyen har vært suverene i årets sesong, men etter to møter med de blåkledde fra Ytterbygda står de fortsatt uten seier.

Hjemmelaget med medvind i første omgang og alt spillet foregår nede mot Bråtendammen. Oppsal står godt imot trykket, men blåtrøyene nekter å gi bort kontringsrom eller angrepsmuligheter for gjestene. Driv ruller opp en rekke gode angrep og spiller med stor energi i spillet.

Kvarteret er spilt da Nyquist tråkker over og må forlate banen. Inn kommer Rustad, som skal vise seg å være en genistrek av et bytte.

Med Rustad får vertene en ekstra dimensjon. Elektrikeren gnistrer umiddelbart, men det var knyttet en del spenning til hvorvidt han fikk kontakt med nettmaskene.

Halvtimen er passert når også Matas blir geleidet av banen med en klassisk Donald Duck-kul. Inn kommer Sørsdal som igjen gjør en glimrende kamp i ankerollen på midten. Sørsdal med sin vinnerskalle og positive aura sprer energi til hele laget. Holder seg godt også, kjekk og stram som Brannmann Sam.

Blåtrøyene er nære scoring like før pause, mener ikke skape nok i avslutningsfasen. Oppsal kommer til en liten mulighet i hele omgangen, men Theo har full kontroll og begynner allerede å lukte på smultringen.

Vel vitende om at pause innebærer sidebytte og at vinden ikke snur forberedte Driv seg på en omgang med ryggen mot veggen. Man skulle tro vinden hadde snudd for Rustad & co fortsetter å skape trøbbel for serielederen. Jonas Hov entret kunstgresset etter pausen og bidro sterkt til flere gode overganger med sin slepne teknikk og irriterende (for motstanderne) tilstedeværelse.

Timen er passert når Vemund får beskjed om at han nærmer seg benken. Journaliststudenten truer med å ta avgjørelsen til pressen så Coach gir etter og lar han bli på banen. Det viser seg å være nok et dyktig avgjørelse, for få minutter senere slenger Burnleysupporteren inn et innlegg som Rustad styrer i mål.

Et frustrert bortelag finner ikke ut av vertenes forsvarsspill og skaper tilnærmet ingenting.

Kvarteret før slutt er det tid for dagens dobbel. Rustad jager et tilbakespill, keeper og forsvarer legger seg i skje og Rustad kan enkelt styre ballen i det tomme målet.

Driv er nærmere å øke ledelsen på slutten om vi ser bort fra en avslutning fra gjestene like før slutt. Men en iskald Theo lar den kontrollert gå på innsiden av stolpen, bak egen rygg og ut til innkast.

Flere hendelser blir det ikke og A-laget tar en meget imponerende seier i det som var årets siste hjemmekamp. De blå inntar 3.plassen før fjerdeplasserte OSI venter i sesongens siste kamp neste uke.

Driv-Oppsal 2-0 (0-0)

Mjær stadion, 36 tilskuere

Laget: (4-3-3) DRIVBØRSEN av Joachim Flåten.

Theo Jørgensen 7 - Holder buret rent med ett par viktige inngripner. Får hjelp av stolpen en gang.

Anders Grøholt 7 - I god form. Mye med fremover, burde hatt en assist.

Tobias Korsæth 7 - Sjef i bakre rekker. God dag på jobb, flere gode fremspill.

Benjamin Røkeness 7 - Fikk ikke stilt inn dødballfoten i vinden, men i fyr og flamme defensivt.

Stian Stubberud 6 - Har god kontroll på sin mann. Gjorde ikke mye ut av seg.

Vetle Basma 7 - Gjør mye grovarbeid og gjør det bra. Et frispark som blir fångat av en stormvind.

Matas Jakubonas 5 - Får seg en kraftig smell i hodet. Må dessverre ut altfor tidlig.

Stein A. Degrum 7 - Dekker mye rom. Er alltid tett oppi og gjør det vanskelig for Oppsal hele kampen.

Vemund Garden 7 - Backving og vingback. Opp og ned hele kampen, ble ikke sliten!

Marius Nyquist 5 - Et godt frisparkforsøk før han må ut med skade etter 13 min. Synd!

Fredrik Skøyum 6 - Kom aldri helt inn i matchen. Virket å være et annet sted til tider. Hmm...

Innbyttere:

Kenneth Rustad 8 BB - Blidfis, kriger og nå en målsnik! Dagens mann med 2 nettkjenninger, burde vært 3.

Eirik Sørsdal 7 - Mye energi og stor arbeidskapasitet. Bruker det for alt det er verdt i dag.

Jonas Hov 5 - Ett skuddforsøk. Uredd og tør å utfordre.

Felix Løland 5 - Gjør ikke så mye ut av seg, men er defensivt pliktoppfyllende.

Mathias Hov 5 - Får noen minutter i "utecomebacket" Gjør seg slett ikke bort.

Marius Skøyum 4 - Får de siste minuttene på banen. Friske føtter.

Coach Randem 8 - Treffer med plan og laguttak. Ivrig på sidelinjen hele kampen. Godt å se Coach på tæra

Dommer Glenn Nordgaard 7 - Enkel dag på jobb. Holder kortene i lomma når Flåten ikke spiller.

1-0 Kenneth Rustad 66 min (Vemund Garden)

2-0 Kenneth Rustad 75 min