Tre strake etter overbevisende seier i Våler

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Jun 2019

(Vansjø/Svinndal-Driv 1-4) Driv tok sin tredje strake seier og snuste på årsbeste siste dagen i pinsen. Bare ineffektivitet hindret at seieren ble enda større og torsdag venter serielederen i Askim i siste kamp før sommerferien. (Foto: Magne Berg)

Men det var de rødkledde fra Våler som kom best i gang. Fremoverrettet og direkte, så truet de blåtrøyenes bakrom gang på gang innledningsvis. Først er Andreas Sandum nære på, men bortelaget slipper unna med en advarsel. Den tar de ikke på alvor minuttet etter da seriens toppscorer Haakon Solli spilles fri og er klinisk da han setter ballen forbi en sjanseløs Theo Jørgensen.

Gjestene svarer umiddelbart og så som ofte før er det en dødball. Røkeness slår inn på bakerste, finner Stian Skøyum som lemper inn og finner Nyquist som banker inn utligningen. Etter scoringen tar Driv over spillet og ruller opp en rekke gode angrep. Mange av angrepene resulterer i dødballer og der har de blå vist seg meget sterke i årets sesong. Så plaget er hjemmelaget av blåtrøyenes dødballer at de sender hjem samtlige spillere ved hver anledning.

Halvtimen er passert da bortelaget får en stor sjanse. Nyquist kommer rundt på høyresiden og finner Vetle Basma som stupheader ballen i stolpen. Minutter før pause får gjestene ytterligere to sjanser på dødball, men marginene er på vertenes side og lagene er like langt da de går til hvilen.

Andre omgang åpner med et smell. Et oppspill finner en sterk Kenneth Rustad som holder unna og legger igjen til Eirik Sørsdal som limer ballen i mål fra drøye 20 meter. Veteranens femte scoring for sesongen og allerede en tangering av fjorårssesongen.

Driv fortsetter å produsere sjanser og har full kontroll på kampen. Det lille V/S hadde å by på fra første omgangen er borte og de blå er meget stødige defensivt. Det legger grunnlaget for gunstige brudd og en rekke gode overganger.

Det eneste negative å si om bortelaget denne kvelden er effektiviteten. Laget skaper i overkant av 15 målsjanser igjennom kampen, og spesielt andre omgangen har blåtrøyene flere fete muligheter til å punktere kampen. Først med snaue kvarteret igjen sitter den tredje scoringen. Nyquist drar seg inn fra høyrekanten og banker ballen nede i nærmeste hjørnet. Partysvenskens syvende scoring for sesongen, det samme som Vetle Basma.

Vålerguttene virker resignert og gjestene drar ned tempo og har full kontroll på kampen. På overtid spilles Nyquist alene igjennom, men meies ned av en utrusende keeper. Utrolig nok slipper burvokteren unna det røde kortet. Det spiller mindre rolle når Benjamin Røkeness banker frisparket kontant ned i hjørnet og fastsetter sluttresultatet til 1-4 og 3 meget velfortjente poeng til guttene fra Ytrebygda.

Nå venter to dager hvile før serieleder Korsgård venter til toppkamp i Askim torsdag. Med seier der er lagene a` poeng før høstinnspurten.