Knuste serielederen - tar sommerferie på tabelltopp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Jun 2019

(Korsgård-Driv 1-4) A-laget fortsetter den gode formen og i går fikk ubeseirede Korsgård unngjelde. En strålende førsteomgang sikret seieren til de blå - og divisjonen fikk en ny serieleder. (Foto: Magne Berg)

Det var tydelig at det brygget opp til toppkamp på Hov kunstgress. Supportere av de blå som vanligvis kun er å finne i trygge omgivelser på hjemmekamp hadde tatt den korte turen til Askim. Media var på plass med begge lags respektive lokalaviser. Både Smaalenenes og Enebakk Avis hadde børstet støv av kamera og notatblokk.

Eirik Sørsdal må melde pass like før oppvarming da en kjenning i lysken forhindrer veteranen i å yte sitt beste. Det ga mulighet fra start for Fredrik Skøyum som stilte med friske fraspark etter å ha stått over forrige kamp.

Driv går respektløst til verks og trykker hjemmelaget lavt i innledningen. Dobling på kant er oppskriften og de blåkledde tilriver seg et godt initiativ. Allerede etter fem minutter blir det en kjempesjanse etter en corner fra Marius Nyquist, men de grønnkledde får klarert på streken. Gjestene fortsetter trykket, uten uttelling, men tilskuerne kjente at noe var på gang.

Omgangen nærmer seg halvspilt da det smeller. Vemund Garden leser spillet og regisserer en mønster-kontring. Han finner Nyquist, som plasserer ballen elegant i lengste hjørnet. Like etter overtar målscoreren regissørrollen. Nyquist finner Anders Grøholt som går på et klassisk Leo-løp og iskaldt plasserer ballen forbi Tommie Vredebregt i Korsgårdburet. 0-2 og vertene virker lamslått.

Gnisten tennes hos grønnskjortene like etter. Et frispark fra 20 meter bøyes rundt muren og reduseringen setter fyr på kampen. Kenneth Rustad tar rollen som brannmann minutter etter da han kriger inn en retur etter avslutning fra Vetle Basma. En omdiskutert scoring hvor hjemmelagets keeper raser og mener seg snytt for frispark i den samme duellen.

Driv fortsetter å skape sjanser og ti minutter før pause stusser Kenneth Rustad ballen i bakrom, Nyquist timer perfekt og banker inn sin andre scoring for kvelden. Et glimrende angrep, som det for øvrig var mange av fra gjestene denne kvelden. Blåtrøyene tar med seg en komfortabel ledelse til pause.

Andre omgang åpner med et smell. Vetle Basma får ballen på 20 meter og banker ballen i tverrliggeren.

Korsgård gjør et forsøk på å få kontakt det første kvarteret av omgangen, men bortelaget rir stormen av. Den siste halvtimen har de blå god kontroll, kun avbrutt av sporadiske forsøk fra de grønnkledde. Størst er sjansen da vertenes Eirik Johansen treffer stolpen (eller var det hjulet) men nærmere kommer de aldri redusering.

De siste minuttene får gjestene flere muligheter til å øke ledelsen. Nyquist spilles fri, men setter ballen over målet. Vemund Garden får på overtid en enorm mulighet, men avslutningen blokkeres i siste liten.

Driv kontrollerer 2.omgangen og seieren etter en svært overbevisende første omgang. Blåtrøyene tar sin fjerde strake seier og tar samtidig over tabelltoppen fra Korsgård. Lagene tar nå sommerferie før en spennende høstinnspurt starter 15.august.