Var klare for Ready

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 26. Sep 2014

Etter en god prestasjon i forrige uke var optimismen stor foran torsdagens hjemmekamp på Mjær stadion. Årets tredje oppgjør mot Ready stod for tur og revansjelysten var stor etter 0-2 tapet borte i august. Oppgjøret i mai endte med en knepen 1-0 seier.
Vi visste godt hva som møtte oss. Et meget bra ballbesittende lag som til tider er mer opptatt av å holde i ballen enn å angripe. I de to foregående matchene har vi møtt Ready med lavt press, stram organisering og hatt brukbart hell med det. Denne gangen ønsket vi å sjokkere motstanderen og gikk rett i strupen på dem. Vi åpner i et forrykende tempo og stresser bortelaget til mange personlige feil de første minuttene. Vi kommer til flere sjanser, blant annet et stolpetreff fra Markus. Etter et snaut kvarter får vi frispark i god posisjon og en glimrende serve fra JF finner Felix som treffer godt, men resultatet er nok en gang klang fra metallet.
Vi er tidvis meget dyktige i gjenvinningsfasen og har en fin balanse mellom possessionorientert og direkte fotball. Dette gjør at vi får kampen inn på våre premisser og gjør det ubehagelig å være Readyspiller da de helt klart er mer komfortable med ball enn uten.
De 10 siste minuttene av omgangen kommer bortelaget mer til hektene, uten å komme til de store sjansene og lagene går til pause på 0-0.
2.omgangen starter som den første, vi greier riktignok ikke å skape de store sjansene, men har stålkontroll defensivt. Plutselig ut av ingenting kommer Markus igjen til en stor sjanse, men greier ikke å få ballen forbi vottemannen.
Av mange gode angrep denne kvelden er det regissør JF som står bak og halvveis ut i 2.omgangen finner han Ludvik som har startet et av sine mange glimrende løp. Han får med seg ballen og lirker den i mellom beina på keeperen til ledelse for gutta i blått. En kjempeviktig scoring på et kritisk tidspunkt, da vi var i ferd med å gå tom for krefter og ideer. Dette gav laget en vitamininnsprøytning og de siste 20 minuttene er en maktdemonstrasjon om hvordan å forsvare en ledelse helt inn. Når samtlige spillere gjør jobben, både individuelt og kollektiv, så er det bortimot umulig å gjøre mål på denne gjengen. Med et unntak skaper gjestene bortimot ingenting. Riktignok var den sjansen av den virkelig store sorten, men gode lag har litt flaks.
Hjemmelaget drar i land en meget fortjent seier og 3 kjærkomne poeng.
Seieren kostet også noe, Felix måtte av etter å ha fått et par fortenner(!) i panna. Har Suarez meldt overgang til Ready mon tro?
Uansett, nå tar gutta høstferie før siste innspurt venter. Neste hjemmekamp fredag 10.oktober kl.18.30.