Trenerprofil ny sjef for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Des 2016


Etter heftige spekulasjoner de siste ukene ble A-lagets nye trener presentert i går. Per Mathias seilet opp som en av favorittene, men klubben kunne ikke matche kravet om etterlønn for den tidligere landslagssjefen.

Valget falt til slutt på en gammel kjenning med lang fartstid i klubben til tross for sin unge alder. Mads Randem, årets trener for rekruttlaget tar over jobben fra 1.januar og har signert en verdiløs kontrakt ut kommende sesong. Han er da tilbake i setet han forlot etter 2014 sesongen.

Dette ble presentert på en svært høytidelig pressekonferanse på klubbhuset i går kveld. Med Enebakk Avis tilstede vil dette få bred dekning i sladrespaltene i ukene frem mot jul.

Under pressetreffet ble også flere viktige og mindre viktige roller fordelt på spillergruppen foran sesongen. De ble fordelt slik.

Kaptein - Stein Arild Degrum

Botsjefer - Knut Hovel Heiaas og Benjamin Røkeness

Spillende fysioterapeut - Tobias Korsæth

Spillende keepertrener - Troy Saltnes

Sosialkomiteen - Joachim Flåten og Stian Skøyum

Ingen ansvarsområder - Vemund Garden

Randem i kjent stil med briller raskere enn toget. (Foto: Magne Berg)

Den nye A-lagssjefen får også med seg et ikke navngitt team rundt seg. For at ikke formen skal bli for god før sesongstart, er den allerede tidlige juleferien forlenget og laget starter ikke opp før 6 januar med cup i Mjøndalen.

Spillerstallen begynner å sette seg og det er en svært ung, men lovende tropp som skal representere klubben neste år.

Mer info kommer.

Driv IL Fotball5.divisjon 2017 - Disse skal A-laget klå neste år

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 5. Des 2016

Avdelingsoppsettet for 5.divisjon ble offentliggjort mandag. A-laget skal spille i avdeling 2 og lokaloppgjør mot Oppegård er blant godbitene vi kan vente oss neste sesong. Halve avdelingen er bestående av lag som rykket ned fra 4.divisjon, et nyopprykket, mens resten spilte i 5.divisjon i år. (Foto: Magne Berg)

I tillegg til lokaloppgjør blir det et hyggelig gjensyn med våre venner fra Wam-Kam og mange husker nok oppgjørene mot Brosundet i 2015. Cupoppgjøret mot Rustad i august viste også at A-laget kan hamle opp med lag fra etasjen over.

«En tøff avdeling, men vi skal bite godt fra oss» uttaler fjorårets mestløpende, Stein Arild Degrum.

«Vi har bevist at vi hører hjemme i 5.divisjon. Med 5 lag ned fra 4.divisjon må vi ta et steg for å bevise det også neste år» uttaler klubbnomaden Knut Hovel Heiaas pr telefon. «Mange spennende lag, men det hadde vært artig med et tungvektsoppgjør mot Fjellstrand» fortsetter den tidligere cupmesteren fra 2002.

Redaksjonen kan forøvrig informere om at fjorårets toppscorer får muligheten til å nette mot nettopp Fjellstrand i en treningskamp 5 april på stadion.

«Jeg gleder meg til lokaloppgjør mot Oppegård» er Braathens første kommentar da han overhører avdelingsoppsettet fra sofakroken.


Her er 5.divisjon avd.2 i 2017.

Fossum

Rustad

Høybråten/Stovner

Driv

Wam-Kam

Brosundet

Kurer

Oppegård

Bærums Verk Hauger

Nordstrand 2


Terminlisten kommer i mars.


Driv IL Fotball

Spillermøte for A-laget før 2017 sesongen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 4. Des 2016


Onsdag blir det spillermøte for alle nye og nåværende A-lagspillere. Samlingen blir på klubbhuset og starter kl.19.00. Tema blir nytt trenerteam, spillerstall, ambisjoner og eventuelt. Det blir servert pizza og Champions League på storskjermen.
Driv Fotball seniorTrener og lagledermøtet 1 november kl.19.00 på klubbhuset

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Okt 2016

Det innkalles til trener og lagledermøtet på klubbhuset på Drivplassen tirsdag 1 november kl.19.00. Det bes om at kun 1 representant pr. lag stiller da vi i dag er 25 lag.

Agenda,

- Nye treneringstider, vinter/vår

- Oppsummering sesongen 2016

- Evt


Innkomne saker sendes senest mandag 31 oktober på mail

mads@bardum.no


Driv Fotball

StyretThriller da finalen ble avgjort på straffesparkkonkurranse

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Okt 2016

(Bækkelaget 2-Driv 2 5-5, 9-8 e.str.) Finalen i kretsmesterskapet ble akkurat så spennende som man kunne håpe på. Etter 120 minutter regissert i beste Hitchcock-stil, var det fortsatt ingenting som skilte lagene. I straffesparkkonkurransen fant gultrøyene nettmaskene flest ganger og kunne krones som kretsmester 2016.

Men det var rekruttlaget som åpnet kampen best. Allerede etter 2 minutter får Vemund en stor sjanse, men setter den like til side for mål. Like etter stikker samme mann i bakrommet, han finner Nyquist som bredsider ballen i mål og ledelse til rekruttene. Blåtrøyene fortsetter å rulle opp angrep, men er unøyaktige i avslutningsfasen.

Gradvis overtar de gulkledde initiativet på KFUM Arena og spiller Driv lavere i banen. Kampbildet passer de tilreisende godt, med kompakt forsvarsspill kombinert med hurtige overganger. Bækkelaget på sin side er flinke til å doble på kant og med sine hurtige kantspillere skaper de ubehageligheter for blåtrøyene, riktignok uten å skape det helt store.

I minuttene før pause kommer det et voldsomt trykk fra "hjemmelaget". Etter mye frem og tilbake får Steffen Ulvang godt treff og utlikner til 1-1 som holder seg til hvilen.

Publikum har knapt funnet plassene sine før 2.omgang åpner med et brak. Nyquist klippes ned innenfor feltet og dommeren peker på merket. Straffen setter Nyquist selv og sender blåtrøyene tilbake i ledelsen. Den varer i drøye ti minutter før hurtigtoget til Bækkelaget bestemmer seg for å bidra. Først curler han ballen opp i vinkelen til 2-2, før han parkerer sine motstandere og bredsider inn sitt andre mål på like mange mange minutter.

Driv forsøker seg, men får isteden et billig frispark i mot. En uheldig Bartosz bokser ballen opp i nettaket og gultrøyene leder 4-2. Med underkant av kvarteret igjen så det da tungt ut for de blå.

I et forsøk på å svare legges det om til 3-4-3 og Troy flyttes fram i angrepet. Det betaler seg nesten umiddelbart. Først header Nyquist inn sitt tredje for kvelden, før Kenneth banker inn utlikningen fra kloss hold. Men så er det Bækkelagets tur igjen. Hurtigtoget Niklas Myhre vil ikke være noe dårligere enn Nyquist og lobber inn sitt tredje for kvelden.

Men det var slett ikke over. I kampens siste ordinære minutt er Nyquist igjen frempå og stusser ballen inn på første stolpe. 5-5(!) og publikum kan bare konstatere at thrilleren blir utvidet med 2x15 minutter.

I ekstraomgangene er det Driv som er nærmest. Laget legger seg lavere i banen og dekker godt opp for BSK sine hurtige angripere. Blåtrøyene for noen gode overgangsmuligheter, men kreftene begynner å ta slutt. Minuttene ebber ut og finalen må avgjøres på straffespark. Der scorer Bækkelaget en gang mer enn Drivs utvalgte må se seg slått på målstreken i en finale som hadde det aller meste.

En god sesong avrundes med utdeling av sølvmedaljer og vi gratulerer BSK med seier i finalen.


Bækkelaget 2-Driv 2 5-5 (1-1) 9-8 e.str.

KFUM Arena, ca 25 tilskuere

Laget: (4-4-2) Bartosz, Benjamin, Troy, Flåten, Matta, Tobias, Braathen, Stein, Skøyum, Nyquist, Vemund.

Innbyttere: Stubberud, Kenneth, Sean, Haug, Theo.


0-1 Nyquist 5 min

1-1 Ulvang 44 min

1-2 Nyquist 49 min

2-2 Myhre 60 min

3-2 Myhre 62 min

4-2 Gundersen 76 min

4-3 Nyquist 78 min

4-4 Kenneth 82 min

5-4 Myhre 84 min

5-5 Nyquist 89 min


Straffemål Driv: Nyquist, Sean, Benjamin.


Driv Fotball senior
Rekruttlaget klar for finale

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 18. Okt 2016

Kan få første kretsmester siden 1998.

Rekruttlaget er klar for finale i kretsmesterskapet. Lørdagens semifinale tok en ny vending etter at motstanderlaget, Majorstua 2, ble diskvalifisert etter å ha benyttet en spiller som ikke var spilleberettiget.

Det betyr at rekruttene skal møte Bækkelaget 2 i finalen søndag 23 oktober kl.18.30. Kampen spilles på KFUM-arena. Stein Arild Degrum garanterer at en seierslysten gjeng tar turen inn til hovedstaden søndag.

Møt opp og støtt laget i kampen om det første kretsmesterskapet siden 1998.


Driv Fotball seniorSemifinale i KM på Ekeberg - Driv har satt opp supporterbuss

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 6. Okt 2016


Lørdag 15 oktober spiller rekruttlaget semifinale i kretsmesterskapet. Kampen spilles på Ekeberg og i den forbindelse har Driv satt opp buss for alle tilreisende supportere.

Bussen har avgang fra Clausen kl.15.50 og med retur rett etter kampslutt. Vi håper å fylle bussen og at så mange som mulig tar turen for å støtte laget.

Turen er GRATIS for alle Drivs medlemmer.

Påmelding sendes Mads Randem på mail eller sms. Første mann til mølla gjelder.

Mads@bardum.no

Tlf. 95967066


Driv Fotball seniorSeier i siste sikret plassen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 30. Sep 2016


(Lindeberg-Driv 1-5) En sterk høstsesong ble avrundet med en solid seier i sesongens siste seriekamp. Resultatet sørget for at Driv vinket farvel til nedrykksspøkelse og klatret helt opp til fjerde plass på tabellen. Dermed er plassen i neste års 5.divisjon sikret. (Arkivfoto: Magne Berg)

1.omgangen er preget av mye rot fra begge lag. Den sterke vinden måtte ta en del av skylden, men blåtrøyene kommer allikevel til flere kvalifiserte målsjanser. Halvveis i omgangen snapper Stein ballen og sender bortelaget i ledelsen.

Bare minutter senere spretter ballen hjemmelagets vei. En feilberegning i bakre rekker sørger for at lagene er like langt. Det siste kvarteret av omgangen domineres av rødtrøyene, men de tilreisende er farlige på kontringer. Gang på gang spiller Driv seg igjennom, men er unøyaktige i avslutningsfasen.

Lagene går til hvilen på stillingen 1-1.

Åpningen på den andre omgangen starter forrykende. I løpet av de første minuttene netter først Nyquist, før den samme mannen serverer Sørsdal og Driv er i føringen med to mål. Bortelaget fortsetter å rulle opp angrep og skaper flust med sjanser. Den så vanlige målkåte Hovel får flere muligheter, men finner ikke veien til nettmaskene denne kvelden.

Som en følge av alle de brente sjansene ofres veteranen og unge Skøyum entrer kunstgresset. Gutta i blått fortsetter enveiskjøringen og de rødkledde vertene har ingenting å stille opp med.

I løpet av kampens siste minutter kroner Skøyum et godt innhopp med to glimrende scoringer og et resignert hjemmelag må bare innse at det blir spill i 6.divisjon neste sesong.

En overbevisende sesongavslutninger sørger for at Driv klatrer opp på 4.plass på tabellen og er med det, etter all sannsynlighet, sikret plass i neste års 5.divisjon. Nå venter en ukes høstferie før rekruttlaget starter forberedelsene til kretsmesterskapet i midten av oktober.

Lindeberg-Driv 1-5 (1-1)

Haugerud kunstgress

Laget: (4-4-2) Troy, Dennis, Flåten, Roar, Benjamin, Braathen, Stein, Sørsdal, Kjell (Matta 65) Nyquist, Hovel (Skøyum 75)

0-1 Stein 22 min

1-1 Mustafa 29 min

1-2 Nyquist 47 min

1-3 Sørsdal 51 min

1-4 Skøyum 82 min

1-5 Skøyum 89 min


Driv Fotball seniorSterk snuoperasjon sikret 3 nye poeng

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 23. Sep 2016


Nyquist utgjorde en forskjell torsdag kveld. (Foto: Bjørn Mikkelsen, Enebakk Avis)

(Driv-Bøkeby 5-3) Det så mørkt ut da Bøkeby økte til 0-2 og blåtrøyene stirret nedrykksspøkelse i øyet. Men anført av en strålende opplagt Nyquist, snudde hjemmelaget kampen og sikret 3 særdeles viktige poeng. Nå avgjøres alt i den siste serierunden neste uke.

Kampen for å overleve i 5.divisjon avd.3 har utviklet seg til en nedrykksthriller i ren Alfred Hitchcock-stil. Hvert poeng og hver scoring utgjør endringer på tabellen. Det nye seriesystemet fra NFF som trer i kraft fra neste år gjør det også vanskelig å stadfeste hvor mange lag som rykker ned. Det blir et sted mellom 2-4 lag som må ta turen ned en divisjon. Alt avhenger av antall Oslolag som rykker ned fra 3.divisjon, men det regnestykket dropper vi her.

Kampens åpning er nervøs og usikker fra begge lag. Bortelaget har noe mer ball, men skaper lite. Offensivt er det tamt fra Driv. Lite trøkk, dårlig bevegelser og manglende presisjon gjør det greit for Bøkebys forsvarere.

Etter 20 minutter kommer hjemmelagets første sjanse. Hovel drar seg fri i boksen, men keeper strekker ut en tå og holder buret rent. I stede er det de hvitkledde som tar ledelsen. Et overlegg på bakerste stolpe stanges i bue over Troy i målet. Like etter kontrer gjestene og fra 18 meter dobler de ledelsen. 0-2 virket tungt for både spillere og de fremmøtte.

Flåten og Nordlie dypt konsentrert. (Foto: Bjørn Mikkelsen, Enebakk Avis)

To minutter før pause kommer den viktige reduseringen. Nyquist bryter av en forsvarer, runder keeper og triller ballen i det tomme målet. Veldig viktig scoring og et glimrende tidspunkt å få reduseringen på.

Lagene tar pause på 1-2.

2.omgangen starter med et fyrverkeri. I løpet av omgangens 11 første minutter scorer Nyquist tre mål og snur kampen opp ned for blåtrøyene. Alle målene var av høy klasse, dog fikk han god hjelp av en forsvarer ved den ene scoringen, men Nyquist ble med rette kreditert samtlige av målene.

Med en plutselig tomålsledelse blir hjemmelaget noe arrogante i stilen og slipper hvitskjortene litt lett til. Ved en anledning fører det til et hjørnespark. Umarkert på bakerste stolpe heades hjørnesparket i mål og nerven var tilbake i kampen.

Bøkeby overtar initiativet i kampen, men Driv forsvarer seg langt bedre i denne perioden av kampen. Gjestene tvinges til avslutninger fra langt hold og tredjekeeper Troy Saltnes har god kontroll mellom stengene.

Det gikk hardt for seg i perioder. (Foto: Bjørn Mikkelsen, Enebakk Avis)

Elleve minutter før full tid bestemmer en gammel ringrev for å roe frynsete nerver. Alene med keeper gjør bankmannen ingen feil og punkterer kampen. Driv kontrollerer inn seieren og sikrer 3 viktige poeng i kampen for å spille i neste års 5.divisjon.

Siste serierunde spilles torsdag 29 september kl.20.15 på Haugerud kunstgress. Motstander er Lindeberg. Med 3 poeng der sikrer Driv med all sannsynlighet plassen.


Driv-Bøkeby

Mjær stadion, ca 70 tilskuere

Laget: (4-4-2) Troy, Benjamin (Dennis 46) Roger, Flåten, Killerud, Kjell (Braathen 46) Sørsdal, Stein, Nordlie (Hoel 46) Nyquist, Hovel (Skøyum 83)

0-1 Jørstad 31 min

0-2 Sagedal 34 min

1-2 Nyquist 43 min

2-2 Nyquist 52 min

3-2 Nyquist 53 min

4-2 Nyquist 56 min

4-3 Ogre 60 min

5-3 Hovel 79 min


Driv Fotball seniorSesongens viktigste kamp for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Sep 2016

Torsdag spilles den nest siste serierunden i årets 5.divisjon. A-laget ligger plassert i nedrykksstriden og trenger minst 3 poeng for å berge plassen. Bøkeby er motstander på Mjær stadion, også de trenger poeng for å holde hodet over vann.

Hjemmelaget har de fleste tilgjengelig, men mangler Vemund (ute resten av sesongen) og Troy (strekk) er tvilsom til kampen. Resten er klare til å brette opp ermene og gi alt for å sikre de nødvendige poengene.

Tabellen to runder før slutt.

6. Snarøya 17 poeng

7. Vålerenga 17 poeng

8. Driv 17 poeng

9. Lindeberg 15 poeng

10. Røa 2 12 poeng


Kampstart er torsdag kl.20.15. Kommer du?


Driv Fotball seniorHistorisk i årets første bortetap

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Sep 2016

(Wam-Kam 2-Driv 2 8-4) Etter at opprykket ble sikret forrige uke jaktet rekruttlaget årets første seier på gress, i årets første kamp på gress. Slik gikk det ikke og årets første bortetap ble et faktum, men en aldrende storscorer nådde en ny milepæl. (Arkivfoto: Magne Berg)

Knut Hovel Heiaas har igjennom sin karriere funnet veien til nettmaskene fra Tippeligaen og ned til 7.divisjon. Da det siste nivået manglet gjorde han gjesteopptreden fredag kveld. En annen som også gjestet rekruttlaget var Lars Nilsen. Den 23 år gamle lynvingen imponerte med flotte bevegelser og myk teknikk.

Og det startet bra for bortelaget. På en småfrekk gressmatte på Ekebergsletta sender Tobias gjestene i føringen på en glimrende volley. Beklager Vemund, din påstand om at det ikke scores på volley i 8.divisjon ble motbevist av en avløser i Felleskjøpetdress fra Enebakk. Så minutter senere kommer det historiske øyeblikket. Et innlegg fra høyre serveres på et fat til Hovel som sklir inn 0-2 og sitt første mål i 8.divisjon.

Resten av omgangen ble ikke like hyggelig. Sjokkbølgene gikk over sletta da det ble klart at rekruttlagets trener gav tillit til Randem fra start på venstrebacken. Resultatet var to parkeringsbøter, en ball i hodet og byttet ut til pause. Han kan riktignok ikke ta all skyld alene for at hjemmelaget snudde og ledet 3-2 halvveis.

Før dommeren har fått på seg overtrekksvesten i 2.omgang øker Wam-Kam til 4-2. Da virket det tungt for et seiersvant rekruttlag. Men treneren til rekrutt rettet opp noe av feilen og hadde satt inn Sean i pausen. Han svarer med å stupheade inn reduseringen til 3-4. Lagets eldstemann ville ikke være noe dårligere. En corner finner veien på pannebrasken til Steinar som stanger inn utligningen.

Siste halvdel av omgangen er det lite å skrive hjem om, ihvertfall om du er Drivsupporter. De sortkledde får lette arbeidsforhold og netter fire ganger til. Wam-Kam vinner til slutt fullt fortjent og tok sin åttende seier på rad.

Siste rekruttkamp er fredag 30.september borte mot Vålerenga før kretsmesterskapet venter i midten av oktober.


Wam-Kam 2-Driv 2 8-4 (3-2)

Ekebergsletta bane 3, ca. 7 tilskuere + veteranbiltreff

Laget: (4-4-2) Theo, Steinar, Troy, (Matta) Flåten, Randem, (Sean 46) Tobias, Stein, Braathen, (Lars 65) Skøyum, Hovel, Nyquist.


0-1 Tobias 17 min

0-2 Hovel 22 min

1-2 WK2 27 min

2-2 WK2 32 min

3-2 WK2 39 min

4-2 WK2 49 min

4-3 Sean 58 min

4-4 Steinar 64 min

5-4 WK2 71 min

6-4 WK2 78 min

7-4 WK2 81 min

8-4 WK2 86 min


Driv Fotball seniorSjansesløseri kostet dyrt for Driv

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Sep 2016


(Grüner 2-Driv 5-1) A-laget trengte alle poengene, men måtte reise tomhendt hjem fra Dælenengen. Sjansesløseri i første omgang kostet blåtrøyene dyrt og nå trenger laget sårt poeng i de to siste kampene. (Arkivfoto: Magne Berg)

Men det begynte så godt for bortelaget. I åpningen er det vanskelig å skille lagene og Driv skaper flere gode muligheter. Grüner har også sine, men bakover har forsvaret god kontroll. Midtveis i første omgang kommer en av omgangens største muligheter. Hovel mottar ballen på kloss hold, men brenner ballen over målet. Like etter får Nordlie en gigantmulighet, men en forsvarer redder på streken.

Snaue 10 minutter før pause får hjemmelaget straffe. Flåten er overivrig og legger armen rundt vertenes høyreiste spiss. Avslutningen er kald og de lilla går til pause med 1-0.

Andre omgang er ikke gammel når det er gjestenes tur til å få straffe. Hovel rives ned og kampens soloorkester peder på krittmerket. Dessverre setter Sørsdal ballen via keeper, stolpen og ut. På returen er Hovel som smeller ballen på ny i stolpen, men det vil seg ikke for de blåkledde.

Den siste halvdelen er ikke mye å skrive hjem om. Driv går litt opp i liminga og byguttene får fritt spillerom. På tampen får bortelaget sin redusering og pynter på resultatet. Selv om sifrene ble litt i overkant, var den første timen mer enn godkjent og er noe å ta med seg i sesongens siste kamper.

A-laget trenger minst 3 poeng på de to siste kampene for å beholde plassen i divisjonen. Første mulighet er torsdag 22 september kl.20.15 på stadion. Da er det nedrykksduell mot Bøkeby.


Grüner 2-Driv 5-1 (1-0)

Dælenengen kg, ca. 60 tilskuere

Lagetr: (4-4-2) Bartosz, Dennis, Roar, Flåten, Benjamin, Nordlie, Sørsdal, Stein, Killerud, Troy, Nyquist. Innbyttere: Hovel, Braathen, Hov, Skøyum


1-0 Grüner 36 min

2-0 Grüner 60 min

3-0 Grüner 63 min

4-0 Grüner 77 min

4-1 Sørsdal 85 min

5-1 Grüner 90 min


Driv Fotball seniorSuperveteran matchvinner da rekruttlaget sikret opprykk

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 10. Sep 2016

(Driv 2-Skaubygda 1-0) I en jevnspilt og spennende kamp måtte det et straffespark til for å skille lagene. Superveteran Steinar tok ansvar og med matchvinnerscoringen sørget han også for at rekruttlaget sikret opprykk foran neste sesong. Jonas Hov (14) ga alt for laget. (Foto: Magne Berg)

I forkant av kampen ble det jobbet iherdig med å stable på plass en slagkraftig tropp. Flere av de faste spillerne manglet så det ble hentet inn et par veteraner i tillegg til hele seks spillere fra 2001-årgangen. Av disse debuterte både Christoffer Brunstrøm og Jonas Tidemann på seniornivå og gjorde sine saker meget bra. Troppen skulle da vise seg å være slagkraftig nok.

Forutsetningen foran oppgjøret var klare. Med seier var det kun syltynn teori som kunne frata rekruttene opprykk, men siden andre resultater gikk Drivguttenes vei ble all tvil feid til side fredag kveld. Vemund Garden var som vanlig på plass og referer nedenfor viktige og mindre viktige hendelser fra kampen.

Veteranen Steinar var en bauta i forsvaret og ble matchvinner med sin scoring. (Foto: Magne Berg)


Av Vemund Garden

Kampstart om 10 min og Mads spiller som vanlig P4-musikken på full guffe over stadionanlegget. Heldigvis har spillet vært bedre enn musikksmaken til Randem i år, men den målfarlige stopperen Jokke mangler, noe som kan slå ut begge veier. I hans plass starter superveteran Steinar, noe som burde bekymre Jokke.

1 min. Sandem med noen frekke overstegsfinter, ballen triller til utspark.

3 min. Skøyum blir spilt igjennom, men surrer ballen ut da han ikke vet hvordan man bruker høyrefoten. Like før den sjansen sleiver den samme Skøyum ballen utenfor åpent mål med det tidligere nevnte høyrebeinet.

6 min. Skaubygda kommer til avslutning på volley, men som vi vet går ikke det i 8 divisjon.

8 min. Fantastisk ball fra Steinar sender Fredrik igjennom. Han tar ned elegant på brystet, klemmer til på volley og keeper må frem med en redning i Tom Heaton-klasse. Returen faller tilbake til Fredrik som lomper ballen til keeper. Som jeg sier, så scorer man ikke på volley her. Like greit å lære seg det, først som sist!

10 min. Skaubygda viser hvorfor de kun har scoret 29 mål i år. En spiller legger bredsiden til og treffer med leggskinna. Ballen triller rolig langt, langt utenfor målet.

16 min. Nyquist går fra egen banehalvdel, passerer 13-14 spillere og sender ballen til Sean som er plantet i offside.

17 min. Marius "Messi" Nyquist får ballen av Tobias "McShane" Korsæth og drar seg innover og fyrer av, men den triller rolig inn til keeper.

21 min. Skøyum med en kontrollert heading. Måtte bare nevnes.

22 min. Vært en uvanlig rolig kamp til nå.

Richard tok keeperansvaret og holdt buret rent. (Foto: Magne Berg)

24 min. Skaubygda med to kvinner i trenerapparatet. Svært nytenkende der altså, noe som står i sterk kontrast til hjemmebanen deres som er av god gammel grus.

25 min. Corner til Driv, keeper glipper og det såkalte flipperspillet starter. Mange sleivspark senere, blir ballen kontrollert sleivet vekk.

28 min. Driv har tatt kontroll på kampen nå. Riktignok uten å skape noe som helst.

30 min. Skaubygda med sitt ellevte bytte for dagen. Sliter nok med det behagelige underlaget her.

31 min. Randem har tatt grep og bytter plass på kantspillerne Sean og Tobias. Coach ble nødt til å gjøre noe da supporterne forlangte mer. Ikke at det har skjedd noe mer etter det da...

35 min. Nyquist med raid, drar seg inn i boksen og blir felt. STRAFFE!

36 min. Steinar stepper frem og tar ansvar. Han er kald som en dypfryst Ristorante, sender keeper en vei og ballen den andre. 1-0.

41 min. Nyquist starter med en tofoter forbi en spiller før han slår tversover til Tob. Sistnevnte legger igjen til Benjamin som curler ballen på bakre stolpe, der er Nyquist som stuper ballen i mål. Dessverre mener mannen med fløyte at det er offside.

Pause. Undertegnede mener guttene burde få mer fart på angrepspillet. Det er da bedre med 5-4 enn 1-0. Randem er nok ikke like enig...

Kaptein Dennis gikk foran og viste vei (Foto: Magne Berg)

46 min. Flott oppbygd angrep av Driv. Noen trekk senere og Brunstrøm sender Nyquist fri på kanten, han blir obstruert og får frispark. Frisparket ender med en volley fra Sean, like utenfor.

54 min. Skaubygda kommer til avslutning fra 10 meter. Høyt over.

55 min. Benjamin banker til og skyter hull i lufta, to ganger!

59 min. Skaubygda legger et lite press på oss nå.

62 min. Bytte. Skøyum ut, Mats Haug inn. Tror jeg.

63 min. Føttene til Skøyum er fine, ikke utseendemessig, men skademessig.

65 min. Benjamin holder igjen motspiller. Gult kort til Randem(!)

68 min. Driv blir presset tilbake nå, vi skylder på dommeren.

72 min. Corner fra Skaubygda holder på å klønes i mål. Farlig nå.

77 min. Steinar rager høyest på corner og header langt utenfor.

80 min. Driv har kommet mer med nå.


Sean Olsen var en sterk bidragsyter til seieren. (Foto: Magne Berg)

81 min. Skaubygda kommer igjennom og felles av vår gode keeper. Litt heldig som slipper kort der. Frisparket går 28,3 meter utenfor.

84 min. Nytt frispark. Dette går på mål, men Richard er på plass og redder sikkert.

86 min. Nyquist prøver seg på frispark fra 30 meter. Keeper er med på notene med en glimrende tv-redning.

89 min. Sandem med gult kort for klaging. Det klager han faktisk ikke på.

Det legges til 5 minutter.

Skøyum, her i trivelig passiar med dommeren. (Foto: Magne Berg)

93 min. FOR EN REDNING! Keeper Hellerud slår til med en beinparade i klassen over verdensklasse. En steinhard volley fra 5 meter reddes på mirakuløst vis, herregud!

95 min. Nyquist med en luke før han blir meid ned i boksen. Utrolig nok ikke straffe.

Slutt! Gamlegutta sikrer opprykket med scoring og feberredning! Champagneregnet (alkoholfri) vil ingen ende ta, enkelte av unggutta viser manglende ferdigheter med å åpne flaskene og det er bra.

I tillegg til opprykket skal også rekruttlaget spille sluttspill i kretsmesterskapet i oktober. En god uke for våre seniorlag som begge holder buret rent og sikret seg viktige poeng.

Fornøyde spillere og trenere etter kampslutt. (Foto: Magne Berg)

Driv 2-Skaubygda 1-0 (1-0)

Mjær stadion, ca 40 tilskuere + fotograf Magne Berg.

Laget: (4-4-2) Richard, Steinar (Tidemann 78) Dennis, Sandem, Kevin (Brunstrøm 46) Tobias, Benjamin, Eirik, Sean (Hov jr. 84) Nyquist, Skøyum (Haug 62)


1-0 Steinar 36 min.


Driv Fotball seniorLivsviktig seier for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 9. Sep 2016

(Driv-Vålerenga 2-0) A-laget tok en svært viktig seier i torsdagens kamp på stadion. For første gang i år holdt Driv nullen og klatret over nedrykksstreken i det som blir en thriller av en sesongavslutning. (Foto: Magne Berg)

Halve 5.divisjon avdeling 3 er involvert i nedrykksumpa og kjemper for å holde hodet over vannet. Da var kun tre poeng godt nok da Vålerenga kom på besøk. Et heltent hjemmelaget tok kommandoen og var det beste laget. Vikarkeeper Troy, ikledd den grønne trøya, bestemte seg for å stenge butikken og bidro til at blåtrøyene for første gang i år holdt buret rent.

Halvveis i første omgang fikk også vertene bedre arbeidsforhold da VIF ble redusert til 10 mann etter to klare gule kort.


Drivs første mål kom etter en merkelig situasjon. Et langt innkast fra Roar Sandem passerte hele feltet og gikk tilsynelatende rett i mål. Dommeren godkjente scoringen til store protester fra gjestene. Ryktene skal ha det til at målet strengt talt skulle vært annullert da ingen var borti ballen etter innkastet. Det brydde blåtrøyene seg lite om.

2.omgangen ble en nervepirrende affære. Bortelaget kjemper også for å unngå degradering og jaget utligning. Driv stod godt og holdt de tilreisende på avstand. To minutter før full tid falt avgjørelsen. Nyquist drar seg rundt på kanten og finner Tobias som kontant setter ballen i mål.

Hjemmelaget drar seieren i land og jobber til seg 3 kjærkomne poeng og klatrer over streken. Med tre kamper igjen ligger det an til en spennende høst for alle som følger de blå. Tabellen ser slik ut

5. Bøkeby 18 poeng

6. Driv 17 poeng

7. Vålerenga 17 poeng

8. Lindeberg 15 poeng

9. Snarøya 14 poeng

10. Røa 2 9 poeng


Driv-Vålerenga 2-0 (1-0)

Mjær stadion, ca. 25 tilskuere

Laget: (4-4-2) Troy, Dennis, Roar, Flåten, Benjamin, Nordlie, Sørsdal, Stein, Killerud, Kjell, Nyquist. Innbyttere: Braathen, Matta, Tobias

1-0 Roar 34 min

2-0 Tobias 88 min


PS. Rekruttlaget vil med seier i kveld være sikret opprykk foran neste sesong. Kampstart kl.18.30 på stadion.


Driv Fotball seniorRekruttlaget sterkest i tøff batalje

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 5. Sep 2016

(Nordstrand 4-Driv 2 4-5) I en tøff og tett batalje trakk rekruttlaget nok en gang det lengste strået. Yngstemann Kevin Wickstrøm markerte seg med en strålende assist, eldstemann Richard Hellerud satset helsa og Vemund Garden var tilbake - som referent. I tillegg dukket det opp en ny keeperhelt. Olboys` Jimmy Ericsson debuterte og gjorde en fantomkamp mellom stengene. (Foto: Magne Berg)

Av Vemund Garden

Årets tøffeste kamp er like rundt hjørnet. Ikke fordi NIF4 er så gode, men heller fordi at gårsdagens Vågståkk fortsatt sitter i beina. Synes vi burde slå et slag for Tippeligaspillerne som må igjennom dette 30 ganger i året, altså søndagskamper.

Kampen åpner med et overlegent ballinnhav til Driv, i all hovedsak fordi vi starter med ballen.

3 min. NIF kommer med avslutning fra 17 meter, men det er på volley og i 8.divisjon scorer vi ikke på volley.

6 min. Jokke vinner ballen og får den omsider til Stein. Han vender og slår Marius igjennom. Sistnevnte spinner fra forsvaret og er klinisk alene med keeper. 0-1.

9 min. Dennis vinner ballen i eget forsvar og Troy tar over. Han banker Stein alene igjennom og som vanlig avslutter han rett på, men mellom beina på keeper denne gangen. 0-2.

Coach Randem forsøker å gi assisten til Jan, men unge Saltnes retter det opp ved å hyle ut.

11 min. Ufarlig heading fra NIF går i tverrliggeren.

15 min. NIF prøver seg på volley, men det går som kjent ikke.

16 min. Hjemmelaget styrer spillet, men gjestene er farlige på kontringer.

18 min. Driv har flere trekk i laget enn Magnus Carlsen. Det holder på å gå galt, men det skjer ingenting.

20 min. Felix får seg en luftetur i gjerdet med hodet først. Hov kommer inn.

25 min. Driv har fått bedre kontroll på kampen nå. Så da er det vel en NIF-scoring like om hjørnet.

26 min. Selvfølgelig kommer det en gigasjanse for de hvitkledde, heldigvis like utenfor. Klokt valg.

29 min. Alle pauser i spillet benyttes til å drikke. Dette til tross for at væskeinntaket muligens var mer enn høyt nok kvelden i forveien.

Keeperdebutant Jimmy Ericsson leverte en strålende kamp. (Foto: Magne Berg)

31 min. Stein skyter som om han har stein i skoen og ballen lompes inn til keeper. Skal sies at Stein alltid vil ha Stein i skoa, så lenge han har de på...

32 min. NIF alene med keeper, men fantomredning fra nyervervelsen.

37 min. Et forferdelig oppspill fra Braathen blir igjenvunnet av Stein. Marius tar over og alene med keeper er han like sikker som...kommer ikke på noe som er like sikkert. 0-3.

41 min. Vertene igjen alene med keeper, men vi har en keeper som er myk nok til å strekke ut en fot uten å få strekk.

44 min. Marius løper i bakrom. Forsøker å finne Stein, men en forsvarer bryter.

Pause. En heldig 3-0 ledelse, men det bryr vi ikke oss noe om.

Coach Randem betenkt med 3-0 ledelsen til pause. (Foto: Magne Berg)

48 min. Matta fører fremover og skyter like over.

50 min. NIF virker slitne, var de på Vågståkk i går mon tro?

54 min. Hvittrøyene tørker av seg svetten og stusser et innlegg i stolpen. Farlige på dødballer.

57 min. Benjamin ut for Kevin. Bytte kommer nok ikke som en konsekvens av Vågståkk.

58 min. Nordstrand reduserer på noe som stinker offside. Kanskje dommeren var på Vågståkk også? Uansett, 1-3.

60 min. Noen må ringe en rørlegger her! Forsvaret er lekk. Nok en gang kontrer hjemmelaget i rommene vi etterlater oss. Slipper unna nå, men det holder nok ikke i lengden.

66 min. Frispark til Driv og Braathen svinger inn på bakerste. Der er Kevin, som referenten tror er 12 år, han slår ballen inn igjen på volley(!) og Troy header i tomt bur. 1-4.

Saltnes stanger inn 1-4 på pasning fra Kevin Wickstrøm. (Foto: Magne Berg)

68 min. Driv med en utrolig trippelsjanse. Keeper redder to ganger og en forsvarer redder på streken.

69 min. Anders ut, Sean inn. Da lukter det goal!

70 min. Nordstrand reduserer igjen. 2-4. Rekruttlaget vinner aldri komfortabelt.

75 min. Vi får på ingen måte kontroll på kampen. Vertene reduserer igjen og da er det full fyr i teltet.

78 min. Flott kontring og en genial stikker fra Braathen sender Stein igjennom. Keeper redder, men på returen er Nyquist på plass og prikker inn kveldens tredje. 3-5.

79 min. Nyquist må ut, han skal på jobb på Ullevaal. Det er verken som spiller eller lege, så vet dere det. Mats Haug kommer inn. For å jevne ut det unge laget, setter også Randem inn Richard Hellerud.

Richard Hellerud i fint driv mot gamleklubben. (Foto: Magne Berg)

86 min. Nordstrand er farlige nå. Vi har tross alt den farlige 3-5 ledelsen.

87 min. Kevin viser null respekt for motstanderen som kunne vært faren hans.

88 min. Driv skaper en stor sjanse mens jeg skriver, jeg så den ikke, men den var stor.

90 min. Tobias med de nye billige skoa sine byttes ut til stående applaus fra Randem. Skal sies at han har stått og applaudert hele kampen igjennom.

90+4 min. NIF limer ballen i vinkelen, heldigvis er kampen ferdig. Vi holder altså målsnittet oppe og det er viktig.


Nordstrand 4-Driv 2 4-5 (0-3)

Niffen, ca 20 tilskuere (alle tilreisende) + fotograf, Magne Berg, også tilreisende.

Laget: (4-4-2) Jimmy, Benjamin (Kevin 57) Dennis, Jokke, Anders (Sean 69) Tobias, Braathen (Richard 79) Troy, Felix (Matta 20) Stein, Nyquist (Haug 79)

0-1 Nyquist 6 min

0-2 Stein 9 min

0-3 Nyquist 37 min

1-3 NIF 58 min

1-4 Troy 66 min

2-4 NIF 70 min

3-4 NIF 75 min

3-5 Nyquist 78 min

4-5 NIF 90+4 min


Driv Fotball senior

v/ Vemund GardenBærumsløkka gjorde som de ville

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 2. Sep 2016


(Bærumsløkka-Driv 7-1) Det stjernespekkede hjemmelaget gjorde som de ville og hadde full kontroll da Driv tok turen til Nadderud torsdag. Anført av en meget dyktig Olegs Matvejevs var rødtrøyene flere hakk bedre enn sine mindre meritterte gjester og vant til slutt med komfortable sifre. (Fra vårens hjemmekamp mot Bæreumsløkka. Arkivfoto: Magne Berg)

Til tross for at karrierekurven har pekt nedover for en håndfull av hjemmelagets spillere så er enkelte detaljer fra profflivets tilværelse fortsatt til stede. En stilfull entre der gutta i rødt trasker ut på kunstdekket for så å la kapteinen plukke opp matchballen som er pent plassert på et design kremmerhus. Men gutter, det er dommeren som plukker opp ballen, har dere glemt det?

Stilfull entre, da må det også være klasse når du går av banen. Da er naturligvis lystavla med spiller inn og ut på sin plass. Og med 5 tilskuere på plass, inkludert undertegnede, blir samtlige på tribunen flott informert om hvem som går ut og hvem som kommer inn.

Om kampen kan det sies at Løkka får en tidlig scoring etterfulgt av en til etter en drøy halvtime. Degrum markerer comebacket etter skaden med en redusering like før pause med en glimrende avslutning.

I 2.omgang er hjemmelaget gode og blåtrøyene blir løpende i mellom. I tur og orden må reservekeeper Troy plukke ytterligere fem baller ut av eget nett og et velspillende tar med seg 3 poeng.

Etter torsdagens resultater i avdeling 3 ligger nå Driv plassert under nedrykksstreken i det som blir et rotterace i kampen for spill i 5. divisjon også i 2017.


Bærumsløkka-Driv 7-1 (2-1)

Nadderud kg, 5 tilskuere

Laget: (4-4-2) Troy, Benjamin, Flåten, Kjell, Hoel, Braathen, Sørsdal, Matta, Vemund (Sean 35) Nyquist, Degrum.


1-0 Wæhler 7 min

2-0 Sørensen 32 min

2-1 Degrum 36 min

3-1 Sørensen 48 min

4-1 Matvejevs 69 min

5-1 Valland 75 min

6-1 Helstad 82 min

7-1 Gulbrandsen 86 min


Driv Fotball seniorUte av cupen etter ekstraomganger

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Aug 2016


(Driv-Rustad 2-2 4-6 e.e.o.) I en fartsfylt kamp kjempet hjemmelaget med nebb og klør mot fjerdedivisjonslaget. Selv med en mann mindre holdt gutta stand og tvang frem ekstraomganger på stadion søndag kveld. Der ble gjestene for sterke og avanserte til kvartfinale. (Arkivfoto: Magne Berg)

Men det startet godt for blåtrøyene. I første omgang skaper de flere muligheter, dessverre uten uttelling. Bortelaget var også frempå, men defensivt fremstod A-laget svært solid. Tett og kompakt forsvarsspill kombinert med farlige overganger satte de grønnkledde på prøve utover omgangen.

Braathens dødballfot har gitt mye uttelling tidligere og da halvtimen er passert er han på plass igjen. Corneren svinges hardt inn og styres i eget mål fra en uheldig forsvarsspiller. 1-0 og det var fullt fortjent. Like før pause svarer Rustad. Et innlegg treffer en med grønn trøye og lagene går til pause på stillingen 1-1.

Andre omgang starter bra. Vemund jager en bakromspasning og legger igjen til Braathen. Han svinger nydelig inn på bakerste, der er Sørsdal som kaster seg frem og stanger inn ledelse på ny. Den skal heller ikke vare lenge. En misforståelse i bakre rekker gjør at bortelaget kan trille ballen i tomt bur.

Da timen er passert kontrer gjestene. Flåten går ut for å avskjære, men blir litt sein. Dommeren plukker opp det gule kortet og med et fra før ble det til rødt og marsjordre for stopperen.

Med 10 mann legger Driv seg lavere og forsvarer seg godt. Nyquist blir alene på topp og det går lang tid mellom sjansene til vertene. Forsvarsjobben er dog såpass bra at blåtrøyene tvinger frem ekstraomganger.

I løpet av de 8 første minuttene av ekstraomgangene punkterer bortelaget kampen med tre raske scoringer, trodde alle. Ut av ingenting putter hjemmelaget to kjappe og håpet tennes igjen. Det slukkes raskt da Rustad kontrer inn kveldens sjette og kampens siste scoring.

Et hardtkjempende Drivlag holdt god stand mot fjerdedivisjonslaget og det lover godt fram mot høstinnspurten.


Driv-Rustad 2-2 (1-1) 4-6 e.e.o.

Mjær stadion, 15 tilskuere

Laget: (4-4-2) Roger, Dennis, Flåten, Kjell, Matta (Roar 35) Braathen, Sørsdal, Nordlie, Killerud, Nyquist, Vemund (Sean 55)

1-0 Braathen 31 min

1-1 Rustad 42 min

2-1 Sørsdal 55 min

2-2 Rustad 59 min

2-3 Rustad 92 min

2-4 Rustad 94 min

2-5 Rustad 97 min

3-5 Sørsdal 107 min

4-5 Braathen 111 min

4-6 Rustad 116 min


Driv Fotball seniorStor suksess på Gruecup!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Aug 2016


Det ble stor bravur og mye moro for våre lag på Grueturneringen. Samtlige lag tok med seg edelt metall hjem og gjorde storeslem i Kirkenær i helgen.

Vi begynner med jenter 13. Etter to jevne kamper, i kvart- og semifinalen tok de med seg gullet hjem etter å ha beseiret Ellingsrud i finalen. Med sifrene 4-2 kunne jentene stolt løfte pokalen over hodet.

Kvartfinale: Driv-Raufoss 2-1

Semifinale: Driv-Sørskogbygda 2-1

Finale: Driv-Ellingsrud 4-2


Jenter 14 tok seg til finale etter en solid seier over Vågå i semifinalen. I finalen ble dessverre Kongsvinger for sterke og vant med knappest mulig margin. Dermed ble det sølv på J14.

Semifinale: Driv-Vågå 3-0

Finale: Driv-Kongsvinger 0-1

(Alle foto: Lill Marita Røkeness)

Gutter 13 stilte med to lag og begge tok seg til semifinale. Der måtte Driv rød gi tapt, mens Driv blå tok seg til finale på flere hjørnespark. I finalen ble Tolga/Vingelen for sterke og tok en overbevisende seier. Driv rød vant en jevn kamp over Vågå, slik at G13 tok med seg både sølv og bronse hjem.

Kvartfinaler: Rød-Alvdal 3-0

Blå-Vaaler 6-1

Semifinaler: Rød-Tolga/Vingelen 1-4

Blå-Vågå 6-4 etter cornere

Bronsefinale: Rød-Vågå 4-3

Finale: Blå-Tolga/Vingelen 1-6


Gutter 14 tok seg greit videre fra kvartfinalen, men i semifinalen ble det jevnt. Etter full tid skilte ingenting lagene og Driv tok seg videre på flere hjørnespark. I finalen feide de all tvil til side og dagens andre gullpokal til Driv var et faktum.

Kvartfinale: Driv-Kongsvinger 5-2

Semifinale: Driv-Alvdal 2-2 (2-6 etter cornere)

Finale: Driv-Rendalen 3-1.


Vi gratulerer til alle lagene med en strålende gjennomført turnering!


Driv IL FotballPå stadion I kveld kl.18.00 - Åttendedelsfinale i Obos cup for menn

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Aug 2016


I kveld tar A-laget i mot 4.divisjonslaget Rustad til kamp om avansement i OBOS cup. Rustad ligger plassert midt på tabellen i divisjonen over hjemmelaget og blir en tøff utfordring for blåtrøyene. Kaptein Sørsdal er tilbake fra sykdom og følgende stiller til kamp. (Foto: Magne Berg)

Bartosz, Kjell, Roar, Flåten, Dennis, Tobias, Braathen, Sørsdal, Nordlie, Matta, Killerud, Vemund, Nyquist, Sean.

Kampstart er kl.18.00 på stadion, møt opp!Driv på Gruecup - oppsummering lørdagens kamper

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 27. Aug 2016


Driv stiller som i alle år med flere lag på Grueturneringen. Årskullene 2002 og 2003 er representert både på gutte- og jentesiden, totalt er fem lag i aksjon. Her er en oppsummering av lørdagens kamper. (Foto: Lill Marita Røkeness)

Jenter 13 stiller med et 7`er lag og er klar for kvartfinale etter å ha vunnet sin pulje.

Driv-Sørskogbygda 4-1

Frogner-Driv 1-5

Driv-Raufoss 8-1

Kvartfinalen spilles søndag morgen kl.08.35 mot Raufoss.


Jenter 14 stiller også med et 7`er lag og er klar for kvartfinale etter disse resultatene.

Driv-Vågå 0-0

Driv-Heidal 3-1

Driv-Kvikne 2-0

Kvartfinalen spilles søndag morgen kl.08.35 mot Kongsvinger.


Gutter 13 stiller med to 7`er lag. Slik gikk det med lagene.

Driv rød-Alvdal 2-3

Vaaler-Driv blå 3-8

Driv rød-Tolga/Vingelen 2-1

Driv blå-Vågå 2-3

Skarnes-Driv rød 0-17

Driv blå-Siggerud 8-0

Begge lag spiller kvartfinaler søndag morgen kl.08.35.


Gutter 14 stiller med et 9`er lag og er også klar for kvartfinale.

Driv-Rendalen 2-2

Driv-Aurskog/Finstadbru 3-0

Driv-Kongsvinger 13-0

De eldste gutta kan sove litt lenger og forberede seg til kvartfinale kl.10.15.

Driv G14 her i kamp mot Kongsvinger. (Foto: Lill Marita Røkeness)

Nydelige spilleforhold under Grueturneringen. (Foto: Lill Marita Røkeness)


Oppsummering av sluttspillet kommer søndag kveld.

Driv IL FotballBle enige til slutt og delte poengene

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 26. Aug 2016


(Driv-Kjelsås 3 3-3) Hjemmelaget kom tidlig under, men snudde kampen etter pause. Dessverre kom gjestene tilbake og poengene ble broderlig delt på stadion torsdag kveld. (Foto: Magne Berg)

Et noe svekket A-lag stilte til start på kunstgresset, motstander Kjelsås 3 var en velkjent motstander foran det fjerde møtet på to år. Hovel og Degrum sliter fortsatt med skade og kaptein Sørsdal måtte kaste inn håndkledet like før kampstart på grunn av et litt puslete immunforsvar.

Puslete var også Drivs forsvarsspill i åpningen. Med få minutters mellomrom tilegner overtrekksvestene seg ledelsen. Begge ganger trer de seg igjennom som en kniv i varmt smør. Blåtrøyene løfter seg noe og en god Bartosz holder fortsatt liv i håpet om poeng.

Flåten var ikke fornøyd med forsvarsspillet. (Foto: Magne Berg)

Den hjemvendte sønn Nyquist er en skygge av seg selv før han mottar ballen på høyre side. Han danser seg enkelt forbi 3 mann og serverer Burnley-patrioten, Vemund Garden foran mål. Ikke engang han kan misse der og reduserer til 1-2. Beskjeden feiring fra unggutten der, vel vitende om at den var nær å gå over.

En kaffekopp senere får vertene dødball. Nevnte Nyquist svinger inn og treffer vikene til Kjell som noterer seg for sin femte scoring for sesongen. Lagene går til pause og er like langt som da de startet.

2.omgangen inneholder et par interessante straffesituasjoner. Først er målscorer Kjell tøff i kroppen mot gjestenes blonde venstrekant. Dommeren vinker spillet videre til stor frustrasjon fra den rasende blondinen. I mellomtiden har Nyquist sett seg lei av å være servitør. Han tar med seg ballen fra midtstreken, forserer forbi det som er av overtrekksvester og tupper ballen i lengste hjørnet. 3-2 og hjemmelaget har snudd kampen.

Så skal dommeren komme i fokus på nytt. En presset Kjelsåsspiller går ned etter en duell med Bartosz, men atter en gang vinker pipeblåseren spillet videre. For de drøyt 20 fremmøtte var det vanskelig å konkludere, tross panoramautsikten fra VIP-tribunen. Selv etter å ha sett reprisen på storskjerm ble ikke bedreviterne enige. Den forøvrig meget dyktige dommeren var klar i sin sak, hjørnespark.

Tøffe dueller, men alle var venner til slutt. (Foto: Magne Berg)

I det Kioskvakta setter ut siste rest av kaffe og vafler skaffer bortelaget seg en dødball. Servitøren ekspederer med lissepresisjon og lagene er like langt. Flere store muligheter blir det ikke og kampens siste høydepunkt var den skarpe, verbale dialogen mellom Sandem og en ikke navngitt på store stå.

Neste hjemmekamp er torsdag 8 september kl.20.15. Da kommer Vålerenga på besøk.

PS. Kråkstad kunne ikke stil lag fredag kveld og rekruttlaget ble tilkjent seieren på WO med 3-0.

Driv-Kjelsås 3 3-3 (2-2)

Mjær stadion, 20 tilskuere

Laget: (4-4-2) Bartosz, Benjamin (Dennis 35) Sandem, Flåten, Hoel (Matta) Braathen(Sean 85) Nordlie, Kjell, Killerud, Vemund (Tobias 73) Nyquist.


0-1 Kjelsås 9 min

0-2 Kjelsås 17 min

1-2 Vemund 27 min

2-2 Kjell 36 min

3-2 Nyquist 62 min

3-3 Kjelsås 82 min


Driv Fotball seniorRekruttlaget fortsetter seiersmarsjen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Aug 2016

(Høybråten/Stovner 3-Driv 2 3-4) Rekruttlaget tok fredag sin sjette strake seier og økte luken på tabelltoppen. En tilsynelatende komfortabel ledelse ble spist opp på slutten, men oppofrende forsvarsspill sørget for at alle poengene ble med hjem til bygda.

Men det startet slett ikke bra for gjestene. Kampen er ikke gammel da de lyseblå får en gavepakke fra dommeren. Han ser noe ingen andre ser da han dikter opp en hands og peker på straffemerket. Keeper en vei og ballen den andre og H/S leder 1-0. Kampplanen var å ligge lavt å kjøre kontringer, men aggressiviteten er alt for dårlig så vertene dikterer det meste i starten.

Dødball har vært en suksessfaktor i hele år. Uret passerer 17 minutter og Jokke stanger inn utligningen. 28 åringens syvende scoring for året. De hvitkledde gjestene får strammet opp forsvarsspillet og blir stadig farligere på kontringer. Halvtimen nærmer seg når Felix spilles glimrende fri på høyrekanten. Han legger inn og på det andre forsøket chipper Braathen ballen i bue over burvokteren, med venstre(!) Et ben han normalt knapt greier å stå på.

Rekrutt har god kontroll og tar med seg ledelsen til pause.

Åpningen av den andre omgangen er bortelaget klart best. Bunnsolid defensivt og giftige kontringer rulles opp på rekke og rad. Først banker Nyquist inn kveldens tredje fra drøyt 25 meter. Keeper har nok hatt bedre inngrepner, men det bryr den hjemvendte sønn seg lite om. Så er det klart for rekruttlagets veteranspiss. For andre kamp på rad stanger Richard Hellerud ballen i mål etter hjørnespark og øker ledelsen til 4-1. Richard leverte forøvrig en god kamp på topp, han går foran i krigen og baner vei for resten av ungdommen.

Richard Hellerud leverte en ny god kamp

Ledelsen ble tydelig litt for komfortabel og bortelaget inviterer gladelig sin motstander inn i kampen igjen. Kvarteret før slutt får de lyseblå heade fritt fra kort hold og den Polske sisteskansen er sjanseløs. Som om ikke det var nok gir hvitrøyene vertene nok en scoring og det er fram med hjertestarteren igjen.

Avslutningsminuttene er spennende. H/S legger trykk på gjestene sine, men de hvitkledde forsvarer seg nå meget bra. Tøft og kontant forsvarsspill gjør at hjemmelaget ikke kommer til flere sjanser og dermed blir alle poengene med hjem. 5 kamper gjenstår av sesongen og rekruttlaget troner fortsatt øverst på tabellen.

Neste kamp er hjemme mot nabo Kråkstad fredag 26 september kl.20.15 på stadion.

Høybråten/Stovner 3-Driv 2 3-4 (1-2)

Høybråten kunstgress, ca 15 tilskuere

Laget: (4-4-2) Bartosz, Kevin, Flåten, Stubberud, Anders, Felix, Braathen, Matta, Sean (Haug 62) Richard, Nyquist (Sean 70)

1-0 H/S 12 min

1-1 Flåten 17 min

1-2 Braathen 28 min

1-3 Nyquist 55 min

1-4 Richard 61 min

2-4 H/S 75 min

3-4 H/S 83 min


Driv Fotball seniorInnholdsrik aften på Ekebergsletta

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 19. Aug 2016


(KFUM 3-Driv 8-4) Til tross for to strafferedninger og fire scoringer måtte A-laget reise tomhendt hjem fra Ekebergsletta torsdag kveld. Den fintspillende serielederen var i perioder flere hakk bedre enn blåtrøyene og kontrollerte kampen fra start til mål.

I forkant av kampen måtte Hovel kaste inn håndkle etter en maleepisode og Nyquist var også tvilsom. Johan, Fredrik og Kenneth er fortsatt ute noen uker til.

Oppgjøret er bare minutter gammelt da hjemmelaget tildeles straffespark, men Bartosz redder kontrollert og klarerer til corner. Den omsettes i scoring og Kåffa leder 1-0. Fremover skaper de blåkledde lite, men været er fint. Kvarteret er spilt når bortelaget får sin første sjanse for kvelden, men ballen styres like utenfor. Noen øyeblikk senere dobler vertene ledelsen etter spedt forsvarsspill. Vondt blir til verre like etter når gjestene etterlater seg hull i forsvaret og Karius øker til 3-0.

På to nye minutter scorer KFUM ytterligere to mål og leder 5-0 halvveis i første omgang. Det kan ikke skrytes all verden av forsvarsspillet, men hjemmelaget er gode. Nyquist må forlate banen med en vond fot og inn kommer Eirik Nordlie. Tempoet i kampen dabber noe av og Driv får være med å leke, Sørsdal kommer blant annet til en stor mulighet, like utenfor. Bortelaget fortsetter å prøve og blir belønnet når Troy noterer seg for en scoring etter godt forarbeid av Sørsdal.

Kåffa triller ball frem til pause og lagene hviler på stillingen 5-1. En ikke navngitt publikummer finner den rosa himmelen mer interessant enn fotballkampen. Sterke ord fra Siri.

Hjemmelaget starter 2.omgang best, men det er gjestene som scorer. Klassekontring regissert av Killerud sender Vemund alene med keeper. Sistnevnte er iskald og chipper ballen lekkert over burvokteren. Før feiringen er over øker vertene ledelsen. Braathen er aktiv og hans gode fot sender nok en gang Vemund igjennom, men denne gangen er keeper patent. På den påfølgende corneren kontrer de rød/hvite og fra egen halvdel løper Baktus igjennom alle hullene og spaserer inn 7-2.

Kvarteret før slutt noterer Vemund seg for kveldens andre scoring alene med keeper.

Matta, for anledningen omskolert som spydspiss, gjør en imponerende figur.

Nordlie noterte seg for årets første pinne

Så, etter 79 minutter kommer kveldens høydepunkt. Unge Nordlie mottar ballen på hjørnet av straffefeltet. Med den største selvfølgelighet curler han ballen i motsatt kryss og en forfjamset målmann lurer nok fortsatt på hva som skjedde. I andre enden av banen imponerer vår grønnkledde Polske målvakt. Mannen med votter og grønne fingre drar nok en strafferedning opp av hatten, denne gangen av det meget kvalifiserte slaget.

På overtid noterer hjemmelaget seg for kveldens siste scoring og fastsetter sluttresultatet til 8-4.

Det tetter seg til på nedre halvdel av tabellen og neste uke kommer Kjelsås 3 på besøk til stadion.

KFUM 3-Driv 8-4 (5-1)

Ekeberg kg - ca 30 tilskuere + dommerobservatør

Laget: (5-3-2) Bartosz, Dennis, Roar, Flåten, Kjell, Killerud, Braathen, Sørsdal, Troy (Matta 35) Nyquist (Nordlie 21) Vemund.

1-0 KFUM 6 min

2-0 KFUM 10 min

3-0 KFUM 18 min

4-0 KFUM 19 min

5-0 KFUM 20 min

5-1 Troy 26 min

5-2 Vemund 54 min

6-2 KFUM 55 min

7-2 KFUM 67 min

7-3 Vemund 73 min

7-4 Nordlie 79 minutter

8-4 KFUM 90 min.


Driv Fotball senior
Snudde kampen - sikret seieren på overtid

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 12. Aug 2016

(Driv 2-Grorud 3 6-5) I en fotballkamp som hadde det meste, så det lenge ut til at gjestene skulle stikke av med poengene fredag kveld. Først på overtid snudde rekruttene matchen og sikret en ny 3 poenger i det som var en ellevill forestilling på stadion.

Topp mot bunn, allikevel advarte coach Randem om at dette ville bli en vanskelig kamp. Borteoppgjøret i april endte med 8-6 seier og kveldens oppgjør skulle vise seg og bli enda jevnere.

Advarselen ble møtt med døve ører for før 10 minutter var unnagjort leder gultrøyene fra Groruddalen. Strukturen er dårlig i starten og laget henger ikke sammen, hverken offensivt eller defensivt. Det fører til uryddig forsvarsspill og unøyaktighet offensivt.

Halvveis i omgangen er det tendenser til bedring og Vemund tupper inn reduseringen. Dødball har vært en god resept tidligere i sesongen og minutter senere stusser Flåten inn utlikning etter en presis corner. Blåtrøyene strammer opp bakover og overtar initiativet i kampen, men da lagene går til pause er de like langt.

Den andre omgangen skulle bli en prøvelse for alle involverte. Samtlige aktører hadde høy hvilepuls og varme topplokk. På sidelinjen frustrerte spillet såpass at benken ble gjort oppmerksom på hjertestarteren. Vertene sliter på ny med strukturen i laget og lekker som en sil i åpningen. Timen er spilt og på ny er Grorud i en tomålsledelse. Det fjerde målet får ikke undertegnede med seg da han er bak bua for å sjekke nedbøren.

Med et kvarter igjen gjøres det grep fra sidelinjen. Laget legger om til 3-4-3, flytter presshøyden og får umiddelbart uttelling. Ny corner og Richard Hellerud stanger ballen i motsatt kryss. Minutter etter peker pipeblåseren på straffemerket etter en felling og kaptein Dennis Røkeness er sikkerheten selv. 4-4.

Blåtrøyene fortsetter kjøret mot slitne gjester og det klinger i metallet. Den påfølgende returen snappes av en gulkledd. Han glir igjennom vertenes forsvar som en kniv i varmt smør og sender byguttene i ledelsen for tredje gang denne kvelden. Driv svarer umiddelbart og Nyquist sørger for balanse i regnskapet.

Godt oppmøte på en fredag kveld

Hjemmelaget er ikke fornøyd med det ene poenget og fortsetter kjøret. Temperaturen stiger og dommeren har sin fulle byrde med å holde kontroll på oppgjøret. Mest energi velger han å disponere på to svært hyggelige trenere i en trivelig passiar. Kampen er på overtid og det går mot poengdeling da Braathen blir tildelt frispark midt på gjestenes halvdel. Ballen lempes inn i feltet, Flåten går i full strekk og pirker ballen i mål til øredøvende jubel fra de drøyt 30 fremmøtte.

Dommeren er fornøyd med 94 minutter hawaifotball og rekruttlaget tar sin 5 strake seier. En sliteseier av de sjeldne som smakte ekstra godt og Driv 2 befester sin posisjon på toppen av tabellen.

PS. A-laget tok 3 "gratis" poeng torsdag kveld da de ble tilkjent 3-0 seier på WO. Røa 2 ikke kunne stille lag.

Driv 2-Grorud 3 6-5 (2-2)

Laget: (4-4-2) Theo, Benjamin (Richard 46) Dennis, Flåten, Kevin (Hoel 46, Sean 65) Tobias, Braathen, Troy, Matta (Stubberud 70) Nyquist, Vemund.

0-1 Grorud 6 min

0-2 Grorud 9 min

1-2 Vemund 23 min

2-2 Flåten 27 min

2-3 Grorud 50 min

2-4 Grorud 62 min

3-4 Richard 73 min

4-4 Dennis 75 min

4-5 Grorud 78 min

5-5 Nyquist 81 min

6-5 Flåten 90+2 min


Driv Fotball senior
Seriestart denne uken - hjemmekamp torsdag og fredag

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Aug 2016


Sommerferien er over og denne uken sparkes seriespillet i gang igjen for seniorlagene våre. Begge lag går en spennende høst i møte. A-laget ligger to poeng over streken og må forbedre poengfangsten denne høsten. Rekruttlaget troner øverst og er for alvor med i kampen om både opprykk og kretsmesterskapet, tett fulgt av Nordstrand 4.

A-laget møter Røa 2 torsdag kl.20.15

Rekruttlaget tar i mot Grorud 3 fredag kl.20.15

To godbiter for de som er glad i fotball og Driv IL. Møt opp, kiosken er åpen!


Driv IL FotballSilly season - Driv signerer gammel kjenning

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 26. Jul 2016

Det nærmer seg avspark både i inn og utland, og selv om ferdighetsnivået med ball er noe høyere i de store ligaene er nivået på ryktebørsen minst like høyt her hjemme. Daglig koker det over av godt detaljerte, forvrengte historier uten tyngde som selger som varmt hvetebrød. At ryktene er lettere å selge enn det er å rappe godteri fra småunger sier nok det meste, men at vi kan tilfredsstille våre lesere med å være fotballens Se & Hør lever vi godt med.

Braathens dristige overgang like før ferien skapte stor bekymring på hjemmebane. Overgangen skjedde nemlig like foran et tyngre kjøretøy utenfor(!) fotgjengerovergangen ved Tangen Bru. Redaksjonen har vært i kontakt med skolepatruljen som tar fullt ansvar for hendelsen og sier at dette var en glipp i rutinene.

Ingen omelett uten egg, ikke et overgangsvindu uten Kjell sitt navn på trykk. Indre Kåfjord/Manndalen kjemper om opprykk fra 6.divisjon og ønsker å styrke laget med K.O. Haug sine egenskaper. Igjen er det stridigheter knyttet til den personlige avtalen, og tross lovnader om beite i utmark, badekar og ny parabol lar ikke stopperkjempen seg lokke melder NRK Troms.

Kjetil Rekdal og Vålerenga fikk et pusterom etter seieren over Start sist helg og har satt Hovel på vent. Veteranen har slitt med en stor strekk i baken denne sommeren og har trent godt og alternativt for å komme sterkt tilbake på høstsesongen.

En som definitivt er klar for spill er en gammel kjenning. Etter å ha levd ut proffdrømmen et halvt år på Oslo Øst er Marius Nyquist igjen klar for spill i den blå trøya. Jeg er begeistret og kan ikke vente med å komme i gang, sier Nyquist i en uttalelse på telefon. Den tidligere Manglerud Starspilleren er klar til første kamp etter ferien 11 august hjemme mot Røa 2.

Det er aldri helt stille fra Jokke og den unge talentfulle stopperen har vært observert mange steder i sommer. Heldigvis har det ikke blitt mer hodebry...

På sosiale medier har vi sett at Røkeness er godt i gang med hytteprosjektet sitt denne sommeren. Innsatsen har vært upåklagelig og sportsjefen kan fortelle til redaksjonen at han lover å ha den klar til avslutningsfesten i oktober.

Forøvrig ser de skadeplagede spillerne ut til å være på beina igjen. Heldigvis vill mange si, selv om de mange fraværene bø på mange interessante comeback fra gamle storheter på tampen av vårsesongen. Med alle tilbake i full slag er det bare å gyve løs på en svært givende høstsesong med spenning i begge divisjoner i hver sin ende av tabellen.

A-laget sparker i gang torsdag 11 august hjemme mot Røa 2 kl.20.15.

https://www.fotball.no/fotballdata/lag/kamper/?fik...

Rekruttlaget er i gang fredag 12 august hjemme mot Grorud 3 kl.20.15.

https://www.fotball.no/fotballdata/lag/kamper/?fik...


Vi sees på stadion!

Driv Fotball senior
Sommerferie på toppen av tabellen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Jun 2016

(Furuset 2-Driv 2 3-7) Toppoppgjøret ved IKEA ble strengt talt aldri spennende. Et energiløst hjemmelag hang ikke med de opplagte gjestene som til slutt tok en svært komfortabel seier. 14 år gamle Mats Haug fikk æren av å sette inn rekruttenes siste og sitt første mål på seniornivå da han banket inn et frispark oppunder tverrliggeren.

Referatet i dag er for første gang skrevet av en spiller som spilte 90 + tillegg, så leserne skal få med seg hva som er hovedfokuset når man er på banen.
IKEA kunstgress sto for tur i vårsesongens siste kamp. En litt småsutrete gjeng som ikke virket så veldig på ved oppvarming, blant annet Stubberud synes det gjør vondt å slå pasninger så han vil ikke spille.

Kampen starter litt nølende fra begge lag, men det tar ikke så lang tid før Driv bestemmer seg for å gi Furuset mulighet til å putte i eget bur. Innkastbonanza ved innbytterbenkene. Flåten bestemmer seg for å nikke ballen opp på garderobetaket. Ny betydelig dårligere ball tas i bruk. Den 12 år gamle keeperen (14 år red.anm. Keeperen er referentens lillebror) Theo, brukte litt tid på å få med seg at kampen var i gang og sto trygt plassert på streken et par ganger han burde spankulert ut å plukket opp ballen (mulig taktikk for å slite ut både spiss og Flåten).

Driv angriper bra i åpningen, og løper i filler de halvgamle stopperne til Furuset. Det er slik mål 2 og 3 rulles inn, med overtall på deres siste tredjedel.
Mye sleivspark som forsøk på skudd, ender til slutt som ett «tap-in» mål. 0-4.

Humøret er godt, men konsentrasjonen svekkes en del. Fomlete og slapt en mot en spill ender med en skuddperle fra hjemmelaget. 1-4. Bytte på rekruttlaget, hvor formspiller nummer 1 slippes til. Sugen på flere mål etter A-lagsdebuten dagen før kommer Sean alene med keeper. Han legger ballen hardt og kontant rett i armene til keeper. Svakt til Sean å være.

En Furusetspiller klatrer på taket for å hente «den gode ballen», god teknikk. Noen frekke luker, men ellers lite som skjer siste 20 min av 1. omgang.
Det er før den halv frekke forsvarslinjen til bortelaget bestemmer seg for at vi skal prøve å spille oss ut… resten sier seg selv, kjempesjanse imot med andre ord. Referenten bestemmer seg for å legge inn sin lille keeperapell, nikker ballen iskaldt over til corner. L itt småsvimmel blåses det til pause på stillinga 1-5. Vet ikke hvor det femte målet kommer fra, lite snakk om det i pausen også.

Mads maser om den farlige 5-1 ledelsen og prøver å dra opp eksempler på når vi ikke har lykkes med slike sifre før, han lykkes ikke.

2. omgang starter med et presist gjennomspill og en stor sjanse som Theo redder ut og får utsparket, smart. Flåten spiller pasning og signaliserer vondt, men tydelig bare sugen på en hvil. Tobias flyttes ned på backen. Anders får ikke beskjed om at han skal inn som stopper. Det blir litt kaos som ender med et 2-5 mål.

Mye fine luker igjen fra rekruttene, som gjør enkelte motspillere en smule aggressive.

Theo bokser ballen bakover i duell med en Furusetspiller som blir liggende med ballen mellom beina. Referenten sparker hardt å kontant å prøver å treffe ballen, men sparker den stakkars hjelpesløse mannen et par ganger i kneet. Dommeren blåser straffe for Theo sin «forseelse», og slenger med et gult kort. 3-5.

Referenten går rolig til Mads og spør hva stillingen er, 3-5 blir bekreftet.

Frisparkmål 3-6 til Driv, wohhoo. Furuset tydelig frustrerte og bestemmer seg heller for å prøve å skremme oss vekk. Et par alt for sene taklinger på vår fotrappe kaptein, mange frispark som utnyttes dårlig gang på gang. Furuset bestemmer seg for å gjøre flere bytter til det ikke er flere spillere å bytte. Den ene midtbanespilleren vil fortsatt av banen og sparker hissig kapteinen vår i beina uten fokus på ball, det blåses i takt med at samme mann gir kapteinen en relativt god høyre hook, som selv får stakkars Stein ned i bakken. Furusetspilleren sendes fortjent av banen. 5 minutter senere er det en annen takling uten noe forsøk på ball, nytt rødt kort og 9 mot 11 i favør Driv.

Dette gir rom til at vi kan spille ball. Å holde ballen i laget har vi aldri verken prøvd eller gjort før så det ender med mye paniske, upressa forsøk på Robin Bakke som lunter rundt oppe på topp. Mannen klarer å bomme på de alle fleste vinkler, den mest minneverdige er kanskje forsøket på chip som ender i magehøyde på keeper. Frispark på hjørnet av 16 som referenten ønsker kreditert «Coaching i verdensklasse», etter å ha ropt frem 14 år gamle Mats til å skyte. Godt plassert svakt midt mellom armene til keeper. Kjempescoring!


Kampen ender med 7-3 seier til rekruttlaget, som tar sommerferie på toppen av tabellen.


Furuset 2 - Driv 2 3-7 (1-5)

IKEA-banen

Laget: (4-4-2) Theo, Anders, Flåten, Stubberud, Kevin, Tobias, Stein, Troy, Mats, Sean, Felix, Bakke.


Driv Fotball seniorSvak åpning ødela for Driv

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Jun 2016


(Snarøya-Driv 6-3) En svak åpning på kampen ødela for de blåkledde torsdag kveld. For selv om forspranget til vertene nesten ble spist opp, var det til slutt aldri noen tvil om hvor seieren ville havne.

For allerede halvveis i første omgang hadde Snarøya nettet fire ganger. Sløvt og passivt forsvarsspill var en gjenganger og grønnskjortene lot seg ikke be to ganger. Halvtimen er passert da Kjell vil bøte på skadene og reduserer på en dødball. Sean Olsen får blod på tann og reduserer enda en gang minuttet før pausesignalet. Frekk avslutning fra unge Olsen.

Snarøya leder 4-2 til pause.


2.omgang starter med et smell. Igjen er det Kjell som baner vei og putter sitt andre mål i kampen. Nord-Norges store sønn stresser Hovel i kampen om toppscorertittelen.

I en liten periode stresses hjemmelaget. Driv jakter desperat utligning, men får i stede en på trynet. En feilberegning i feltet og Snarøya øker til 5-3. Etter dette går et slitent bortelag litt opp i liminga og vertene får putte en siste ball i nota før dommeren gir sluttsignalet.

A-laget tar sommerferie på 6.plass med 10 poeng.

Snarøya-Driv 6-3 (4-2)

Laget (4-4-2) Bartosz, Benjamin, Kjell, Flåten, Tobias, Troy, Stein, Sørsdal, Nordlie, Vemund, Sean. Innbyttere: Hoel, Roger

1-0 Snarøya 7 min

2-0 Snarøya 12 min

3-0 Snarøya 18 min

4-0 Snarøya 23 min

4-1 Kjell 32 min

4-2 Sean 41 min

4-3 Kjell 49 min

5-3 Snarøya 58 min

6-3 Snarøya 74 min


Driv Fotball seniorEnga gjort til hundemat av rekruttlaget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 19. Jun 2016

(Driv 2-Vålerenga 3 4-1) Enga hadde ballen mest, men Drivs utvalgte rekrutter var det beste laget. Anført av dirigent Christiansen tok hjemmelaget en svært overbevisende seier og befestetsin posisjon, på toppen av tabellen. (Foto: Magne Berg)

Lørdagens kamp skulle egentlig blitt avviklet fredag, men ble flyttet i forbindelse med fotballens dag på stadion. For hva er vel bedre enn å runde av en lang dag med fotball med et toppoppgjør i 8.divisjon?

Nysigneringen Richard Hellerud var allerede klar, men i tillegg var det to nye spillere å spore i troppen. Oldboys` store stjerne, Aslak Østvaag og et supercomeback av midtbanedirigenten Jan Erik Christiansen. Snittalderen steg betraktelig, men i takt med den også kvaliteten.

Om de 150 tilskuerne var igjen for kampen eller finværet vites ikke, men de var nå ihvertfall der og bevitnet toppoppgjøret. De fikk se noen åpningsminutter som ikke var direkte publikumsvennlig. To lag som tok og følte på hverandre og det var kjemisk fritt for målsjanser. Kanskje ventet de på referent Vemund Garden som fortvilet løp rundt etter skrivesaker? Snaue 10 minutter ut i kampen dukker han opp og både kampen og referatet tar seg noe opp.

10 min. Vålerenga har hatt et lite press i det som må være de kjedeligste åpningsminuttene i Drivs historie.

15 min. Frispark/offside/utsparkbonanza de siste minuttene. Er nok ikke lenge før de omlag 3000 tilskuerne finner veien hjem.

16 min. MÅL! Og i det publikum så smått drar i gang en pipekonsert for pipa en annen låt. Stein scorer nemlig på sin første sjanse(!) Alene med keeper er han iskald i sommervarmen.

17 min. Vålerenga skyter i tverrliggeren. Ufarlig.

23 min. Richard stusser Sørsdal igjennom, men ballen blir avskjæret og keeper kan plukke. Etter målet vår største sjanse.

27 min. Stein spilles fri av Sørsdal, men limer denne ballen midt på keeper. Som vanlig igjen altså.

30 min. Braathen med en fin sklitakling selv Kjell ville vært stolt av.

Braathen med en signaturtakling. (Foto: Magne Berg)

34 min. S & T trikser seg nesten til en halvsjanse, noe som må nevnes i mangel på annet spennende.

37 min. Braathen banker et frispark i muren.

38 min. Sørsdal lemper ballen trygt inn i keepers armer.

42 min. Stein rager høyest av alle på et frispark og header i kjent Stein-stil utenfor. Stor sjanse!

44 min. Dommeren blåser til pause. Ingen tilleggstid der altså.

Vertene forsøker å rette opp inntrykket av den noe kjedelige første omgangen med danseundervisning. Flotte dansere og fin koreografi, det rykker faktisk litt i rockefoten. Noen spillere finner dansingen litt langtekkelig og drar hjemover. Kenneth Rustad som skulle på Postgirobygget-konsert drar i sinne over å ikke ha blitt tatt ut i start 11`ren. Randem i fyr og flamme får Kenneth til å bli.

48 min. Anders får gult kort for holding.

50 min. MÅL! Braathen setter et frispark nede i hjørnet. Om han prøvde å sette ballen der er noe usikkert, men 2-0 uansett.

51 min. Randem sier at Kenneth kan dra, men nå vil Kenneth spille.

52 min. MÅL! Enga putter. 2-1. Motspiller får gult kort for å hente ballen. Fantastisk regel.

55 min. Sørsdal snapper et innlegg og skyter midt på keeper fra skrå vinkel.

56 min. MÅL! Corner på bakre blir headet tilbake i feltet av Stubberud og på en eller annen måte går den i mål. 3-1.

Disputten mellom Randem og Kenneth fortsetter. Kenneth vil nemlig ikke spille kant.

58 min. Debutant Richard Hellerud takker for seg og Aslak Østvaag entrer banen. Han tilfører mer tyngde på topp.

60 min. Gule-Anders (ikke rasistisk) går ut og Kenneth kommer inn. Han får viljen sin og går inn på topp. Noen vil si at Randem lar seg styre litt mye der.

66 min. Mange diskusjoner knyttet til de mange gule kortene. "Er du helt skækk i hue" er blant de sofistikerte kommentarene.

70 min. Selvutnevnt goalgetter, Kenneth Rustad blir liggende etter en liten kakk i leggen. Byttes ut med Anders. Det har vært en tøff ettermiddag for Trikker`n.

73 min. Braathen spiller Stein fint igjennom. Han vender vekk fra mål med keeper i ryggen og løper hjemover, men keeper snur og da snur Stein også. Han skyter i foten på burvokteren, ballen går i en bue mot mål og reddes på streken av en forsvarer. Hvor er Hawkeye?

77 min. Midtbanedirigenten Christiansen ser ikke nevneverdig sliten ut der han elegant strør om seg med kuler som en hovmester serverer de deiligste retter på slottet.

81 min. Dommeren har tydeligvis IKKE glemt kortstokken hjemme. Frispark er ensbetydende med gult kort her. Tror neste kort blir av en annen farge. Rett og slett fordi stort sett alle har gult fra før.

85 min. MÅL! Innkast fra Benjamin går inn i feltet til Sørsdal som vender av en forsvarer og banker ballen i lengste hjørnet på volley. Fin-fint mål og 4-1.

86 min. Mini-Troy kommer inn for Bartosz.

Kenneth Rustad har fått et ekstra kne ser det ut til. Virkelig ikke en god dag for Drivs selvutnevnte storscorer. Senere skal det vise seg at Trikker`n har fått et lite brudd i leggen. Stubberud prøver seg på en liten beef, men blir holdt tilbake. Dette er tross alt ikke Langhus!

90 min. Avventende balltrilling fra hjemmelaget som innkasserer 3 nye poeng og tabelltopp.

Laget: (4-4-2) Bartosz (Theo 85) Kevin (Hoel 46) Flåten, Stubberud, Benjamin, Stein, Braathen, Christiansen, Troy (Anders 46) Richard (Østvaag 60) Sørsdal.

1-0 Stein 16 min

2-0 Braathen 50 min

2-1 Enga 52 min

3-1 Stubberud 56 min

4-1 Sørsdal 85 min


Driv Fotball seniorSmilet tilbake i etterlengtet seier

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 17. Jun 2016


(Driv-Lindeberg 6-1) Etter fire tap på de fem siste kampene ble det en etterlengtet seier torsdag kveld. Driv manglet flere sentrale spillere, men de utvalgte gjorde jobben godt. I en ikke så alt for velspillende kamp var det gutta i blått som ville spille ball og ble belønnet med 3 poeng. (Foto: Magne Berg)

For det var akkurat det siste som var utslagsgivende på Mjær stadion. Bortelaget var mer interessert i diskusjoner med dommer, motspillere, tilskuere og medspillere. Ikke en eneste situasjon fikk passere uten verbalt oppgulp fra en rødkledd, dårlig oppdratt bygutt.

Nok om det. Driv valgte å spille ball og holde kjeft, stort sett da.

Den første halvtimen er ikke mye å skrive hjem om, så da gjør jeg heller ikke det. Bortsett fra det jeg skrev nå da, så noe ble det allikevel. I det klokka passerer 32 minutter tar hjemmelaget ledelsen på dødball. Flåten strekker frem foten på Braathens presise legg og vi snakker 1-0. Ledelsen varer i to små minutter før en Engelsktalende rødskjorte bestemmer seg for å leke Dimitri Payet. 1-1.

Før pause rekker vertskapet 2 nye scoringer. Først sender Kjell hjemmelaget på ny i føringen, før Flåten igjen er involvert og pirker inn sitt andre for dagen. Flåten, bedre kjent som "Sambajokke" noterer seg ofte for to mål i kampene han scorer. Forrige og foreløpige eneste gang var på Haslum i april 2014.

2.omgang blir etterhvert en ren parademarsj. Hjemmelaget ruller opp det ene angrepet etter det andre og med bedre presisjon ville gjestenes keeper med hettegenser hatt langt mer å gjøre. Det nye spissparet Tob/Troy kvitterer ut hver sin scoring og sier seg fornøyd med det.

Det var mange spesielle faktorer rundt denne kampen. I tillegg til et sirkus av en fotballkamp var også speakeren savnet. Han kom til synet etter 80 minutter da han plutselig blir byttet inn(!) Redaksjonen kjenner til at han skal ha deltatt på et par treninger i det siste og har åpenbart imponert trenerteamet.

I tillegg til en spillende speaker entrer også treneren banen. Han bekler spissrollen og scorer beskjedent nok bare et mål.

3 etterlengtede poeng føres inn i regnskapet og ser frem til siste serierunde før sommerferien.

Driv-Lindeberg 6-1 (3-1)

Laget: (4-3-3) Roger, Dennis, Flåten, Troy, Benjamin, Nordlie, Sørsdal, Kjell, Braathen, Matta, Killerud.

Innbyttere: Stubberud, Tobias, Bartosz, Randem


Driv Fotball seniorDriv-Indre Østham søndag 12.juni kl.16.00 på stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Jun 2016

Driv menn senior A spiller cupkamp mot Indre Østham søndag kl.16.00 på Mjær stadion. Møt opp og støtt laget i kampen for avansement. Kiosken er åpen.

Driv Fotball seniorPoenget glapp i sluttminuttene

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Jun 2016

(Bøkeby-Driv 3-2) Bortelaget kom tilbake to ganger, men nok en gang glapp poengene i sluttminuttet. En dødball på tampen ble avgjørende og Bøkeby tok med seg alle 3 poengene fra Myrerfeltet.

I en tøff periode var det et Drivlag som brettet opp ermene fra start torsdag. Gutta i blått stod opp i duellspillet og holdt vertene på avstand i åpningsminuttene. Halvveis i første omgang glipper det og hvitskjortene tar ledelsen etter et skudd like utenfor boksen.

Minutter før pause svarer gjestene. En nydelig pasning fra Matta i bakrom snappes av Braathen. Han tar med seg ballen inn i boksen, sender forsvareren ut for en wiener i brød og setter ballen knallhardt mellom beina på keeper.

2.omgangen er jevnspilt i første halvdel, men så overtar Driv initiativet. Anført av en meget oppegående Mathias Hov kriger bortelaget til seg flere muligheter. Dessverre er det Bøkeby som igjen tar ledelsen 20 minutter før slutt. En enkel forsering i gjestenes boks og Johan er sjanseløs.

Det tar ikke mange minuttene før blåtrøyene svarer. Matta klemmer til fra 30 meter og ei lefse av en avslutning går via Vemund og i mål. Høy kvalitet der.

Minutter før slutt får vi se en oppvisning i Maradona-klasse. Braathen drar med seg ballen fra sin høyre kantposisjon, sender 5 mann ut i bua, men avslutningen blir reddet på strek av burvokteren.

I det de fleste slår seg til ro med poengdeling så smeller det i motsatt ende av banen. Et hjørnespark blir slått på bakerste og stanges i mål bak en fortvilet Johan i Drivmålet.

Kampen ebber ut og bortelaget måtte ta turen hjem uten poeng fra Myrerfeltet. Tross tap var det flere positive ting å ta med seg til morgendagens kamp i cupen hjemme mot Indre Østham.

Bøkeby-Driv 3-2 (1-1)

Laget: (4-4-2) Johan, Dennis, Flåten, Troy, Tobias, Braathen, Kjell, Nordlie, Benjamin, Sørsdal, Kenneth. Innbyttere: Matta, Vemund.

1-0 Ferstad 22 min

1-1 Braathen 39 min

2-1 Langørgen 69 min

2-2 Vemund 73 min

3-2 Langgaard 89 min


Driv Fotball seniorRekordungt rekruttlag fortsetter seiersmarsjen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 4. Jun 2016


(Driv 2-Wam-Kam 2 6-4) Rekruttlaget tok 3 nye poeng fredag kveld. Et rekordungt seniorlag med 5 spillere født i 2001 dro seieren i land i det som ble en målfest på Mjær stadion. Referent Vemund Garden var tilbake etter å ha glimtet med sitt fravær forrige uke.

1 min. Stein tar på seg Hovel-rollen og filmer til seg et gult kort.

3 min. MÅL! Stein bruker forsvaret som rundingsbøye og velger å holde seg på beina denne gangen. Scorer selvfølgelig ikke alene med keeper, men Rustad sleiver returen i mål.

6 min. Tiki-taka fra Wam-Kam som kommer til avslutning fra 16 meter, men "skuddet" triller utenfor.

8 min. Driv-corner blir styrt ut til ny corner av keeper like foran hode på Stein.

11 min. Utspill fra Polakken stusses direkte i bakrom fra Rustad til Stein. Sistnevnte kløner ballen forbi keeper og smeller ballen i stolpen. Rare greier.

13 min. Stein spinner forbi 13 motspillere og setter Stubberud alene med keeper. Han setter den selvsikkert rett på keeper som gikk ned 3 minutter før skuddet.

19 min. Troy får gult, seint til han å være.

20 min. Troy kontrer alene, runder keeper med en alt for lang touch. Han velger deretter å dempe ballen, sentre til en motspiller på strek som bommer med mottaket og gir til corner. Underholdende.

21 min. Kenneth header ballen i bakken, over keeper, i undersiden av tverrligger og ut.

23 min. MÅL! Wam-Kam blir snytt for et klart frispark. Driv kontrer, comebackkid Felix drar av 4 mann med en retningsforandring og legger ballen rolig ned i hjørnet. Får håpe spissene så hva gutten som ikke har spilt fotball på 6-7 måneder gjorde der. 2-0.

25 min. Den Polske keeperen vår bruker volleyball-inspirert teknikk og boggey-slår et skudd vekk.

26 min. Stein setter på turboen og kommer alene med keeper igjen. Resten vet dere alle, ballen går i stanga og ut.

28 min. Væskeinntaket til gutta er høyt. Alle har drikkegrepene i orden altså, noe som tyder på en god opprykksfest når sesongen er over.

33 min. Apropos gener; Kenyagenene til Stein kommer virkelig til syne i sommervarmen. Har allerede løpt lenger enn Rustad, som må bytte allerede. Inn kommer Sean.

34 min. Dennis Hoel kommer inn for comebackkid nr.2, Anders Grøholt.

38 min. MÅL! Wam-Kam spiller seg fint frem og smeller ballen i lengste hjørnet. 2-1 og da er vi i det minste kvitt den farlige 2-0 ledelsen.

40 min. MÅL! Braathen slår inn i feltet, keeper legger ballen i beina på Jokke som uselvisk sleiver den videre til Stein som, tro det eller ei, setter ballen i det tomme buret fra 3,5 meter.

43 min. Jan Fredrik er sliten og lener seg på en motspiller som faller. Da får Jan gult kort for å hindre overgang.

44 min. Troy tester 5-meterfoten fra 35 meter. Den er god den. Ballen går nemlig 10 meter over mål. Neste målsetting må være Bråtendammen.

45+3 min. Pause etter 3 uforståelige tilleggsminutter. Mistenker at dommeren har en softspott for svette kropper? Forøvrig dårlig publikumsoppmøte! Rekruttlaget har tross alt 26-16 i målforskjell, det gir 7 mål i snitt hver kamp.

46 min. Polakken med en feberredning. Heading fra 2 meter blir reddet i reine Tom Heaton-stil.

47 min. MÅL! Wam-Kam skyter i mål, samtidig som referenten skriver. 3-2.

48 min. Sean holder på å dempe ballen i mål fra 20 meter. Ballen suser langs bakken forbi lengste stolpe.

50 min. Wam-Kam er farlige nå, kommer til noen farligheter.

58 min. Stein viser Kenya/Etiopia-genene igjen og løper fra alle. Fela får ballen på åpent mål og bommer. Smittsomt.

61 min. MÅL! Mads ber Troy ta frispark fra 24 meter. Han greier å skli på tørt kunstgress, men baller smeller i keeperhjørnet. 4-2. Coaching i verdensklasse sier Mads, det sier ingen andre.

68 min. Stian "Barten" Stubberud byttes inn igjen etter en kort tur på benken for å roe stemmebåndet.

71 min. Wam-Kam ruller opp og fyrer midt på keeper.

72 min. Stein kriger til seg ballen mot keeper ved dødlinja. Slår inn til Rustad som stusser ballen via en forsvarer og over. Tror ikke den hadde gått inn uansett.

73 min. Mats Haug inn for Fredrik Skøyum.

73 min. MÅL! Rustad med en millimeter presis pasning gjennom til en offsideplassert Stein. Dommeren bryr seg ikke om det, ikke vi heller. Han scorer og øker til 5-2.

75 min. MÅL! Kenneth kjemper til seg ballen og gir Stein åpent mål. Han har endret seg helt i forhold til å score. Han setter nemlig den også. 6-2.

78 min. Kenneth stortrives bak motstanderens keeper og setter seg i noe som må være verdensrekord i offside.

80 min. Braathen tar frispark fra 40 meter hurtig da keeper står langt ute, men han treffer treverket av stål.

81 min. Mini-Hov inn for Felix.

82 min. Mini-Troy inn for Polakken.

85 min. Store-Troy lager straffe og får sitt andre gule, dermed rødt kort.

86 min. MÅL! Mini-Troy slenger seg feil vei. 6-3.

90 min. MÅL! Wam-Kam lomper ballen i lengste hjørnet. 6-4.

90 min. Stein igjennom, runder keeper men touchen er for lang.

SLUTT!


Driv 2-Wam-Kam 2 6-4 (3-1)

Laget: (4-4-2) Bartosz, Anders, Jokke, Troy, Kevin, Fela, Braathen, Stubberud, Skøyum, Kenneth, Stein. Innbyttere: Sean, Hoel, Haug, Theo, Hov jr.

1-0 Kenneth 3 min

2-0 Felix 23 min

2-1 WK2 38 min

3-1 Stein 40 min

3-2 WK2 47 min

4-2 Troy 61 min

5-2 Stein 73 min

6-2 Stein 75 min

6-3 WK2 86 min

6-4 WK2 90 min


Driv Fotball senior
Driv snublet mot Grüner 2

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 4. Jun 2016

Tross spillemessig fremgang ville det seg ikke for A-laget torsdag kveld. Kampen var jevn mellom 16-meterne, men gjestene fra Dælenenga viste seg som det beste laget inne i boksen. Gutta fra drabantbyen tok til slutt en komfortabel seier. (Foto: Magne Berg)

Åpningen av kampen er spesiell. Den som vanlig svært anonyme speakeren er flere minutter for sen og dette skaper furore på tribunen. Da han etterhvert tripper opp med tunge steg kommer følgefeil som gjør at det blir vanskelig å rette opp det allerede slette inntrykket av mannen med mik. Ungutten Benjamin Røkeness blir presentert som "Jørgensen" Har speaker fått drypp?

Vel, nok om det. Første halvdel av omgangen forholder seg rolig uten de store sjansene. Banespillet er jevnt og det er to lag som er klart bedre defensivt enn offensivt. Planen om høyt press i 4-3-3 lykkes så som så, men gutta i blått har kontroll på kampen.

Litt ut av ingenting tar bortelaget ledelsen. En lang ball på bakerste stupes i mål nede ved stolperota. Den ledelsen dobles noen minutter senere og lagene tar pause på 0-2.

I pausen er det stor aktivitet rundt kiosken da det ryktes om ekstra gode vafler. Ryktene kunne også fortelle at vaflene var laget av en hemmelig oppskrift fra Kai Holm som hadde kioskvakt torsdag.

Selv ikke kung fu hjalp Driv til poeng torsdag. Her ser vi Benjamin som åpenbart har sett Karate Kid et par ganger for mye. (Foto: Magne Berg)

2.omgang er knapt i gang før Grüner øker ledelsen ytterligere og kampen virker punktert. Varmen preger begge lag og tempoet er labert. Joachim Flåten, etterhvert kjent som "Sambajokke" bestemmer seg for å ta tak. Forsvarskjempen forserer forbi 2-3 mann og limer ballen i motsatt kryss. En helt fantastisk scoring. (Her kunne undertegnede naturligvis tatt med faktaopplysninger som at han var heldig, skuddet gikk via en forsvarsspiller etc, men det er bare unødvendige detaljer)

Bortelaget pynter på resultatet på tampen og vinner fortjent 4-1 etter å ha vært beste der det gjelder, i boksen. I underkant av 100 tilskuere tusler hjem for å smøre på aftersun, men kommer forhåpentligvis tilbake også neste gang for å støtte gutta i blått.

Neste hjemmekamp er SØNDAG 12 juni kl.16.00. OBOS-CUP mot Indre Østham.

Driv-Grüner 2 1-4 (0-2)

Laget: (4-3-3) Johan, Dennis, Flåten, Troy, Benjamin, Kjell, Sørsdal, Nordlie, Braathen, Degrum, Killerud. Innbyttere: Skøyum, Matta.


0-1 Grüner 26 min

0-2 Grüner 32 min

0-3 Grüner 54 min

1-3 "Sambajokke" 68 min

1-4 Grüner 76 min


Driv Fotball seniorDriv - Grüner 2 torsdag 2.juni kl.20.15 på Mjær stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 1. Jun 2016

Torsdag tar A-laget i mot topplaget Grüner 2 til kamp på Mjær stadion. Møt opp og støtt gutta i kampen om 3 poeng. I strålende sommervær håper vi at mange tar turen. Kiosken er åpen med godt for store og små.


Driv IL FotballSilly season - Driv signerer ny spiller!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 31. Mai 2016

Sommeren nærmer seg og vinduene åpnes, ihvertfall overgangsvinduet. Like sikkert som at lyden av sure gressklippere durer til alle døgnets tider er det at med åpent vindu kommer overgangsryktene. Og Driv har signert en ny spiller...

Det har lenge ligget i kortene. Den 36 år gamle spilleren har i flere sesonger spilt ball med fiffen på Nordstrand, men bosatte seg i Ytrebygda for noen få år siden. Veteranen har sett seg lei pendlingen og etter et fett kontraktsforslag slo han til. Fortsatt gjenstår detaljer knyttet til overgangssummen, men redaksjonen har grunn til å tro at mannen med et tosifret antall scoringer siden årtusenskifte ikke blir billig.

Richard Hellerud er klar til dyst på Mjær stadion. Riktignok gjenstår den medisinske testen, men det er vel ingen grunn til bekymring...

Hellerud er også en aktiv trener i klubben og forhåpentlig gror det frem nye spillere i blått med samme ferdighetsregister.

Andre rykter. Det renner stadig inn faks fra Nord-Norge og flere klubber ønsker Kjell sin signatur i dette vinduet. Tross lovnader om 3000 km2 med beite og en flokk reinsdyr lar ikke stopperkjempen seg lokke hjemover.

Det kimer også i telefonen fra Valle. Reka er hardt presset etter den dårlig sesonginnledningen og ønsker å hente tilbake Hovel for å danne et spisspar med hurtigtoget Deshorn Brown. - De utfyller hverandre, sier straffehelten fra 98` i en kommentar til Driv-il.no

Jokke er stadig på vei til Ski, men han er en rekke ganger observert på Balkan så den saken er nå lagt død.

Flatebygdingen Shangar snuser på en overgang til Flisbyen, så snart luktesansen er tilbake etter en uheldige kulinarisk opplevelse i Barcelona i påsken.

Ellers meldte Braathen overgang i forrige uke da han krysset fotgjengerfeltet på Tangen Bru.


Hold øyne og ører oppe. Send gjerne inn dine tips til redaksjonen om du hører noe overgangsnytt eller annet nyttig som er verdt å dele.

A-laget spiller torsdag hjemmekamp mot Grüner 2. Kampstart i solskinnet kl.20.15.

Rekruttlaget tar i mot Wam-Kam 2, fredag kl.18.30 på stadion.

Håper vi sees til kamp!


Driv Fotball seniorUnggutta sentrale i sterk borteseier til rekrutten

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Mai 2016

(Skaubygda-Driv 2 2-3) I en tett og jevn kamp, fylt med dueller og freske fraspark reiste det unge rekruttlaget laget hjem med alle poengene fredag kveld. En taktisk god kamp kombinert med voldsom vinnervilje sørget for at hvittrøyene henger med på toppen av tabellen.

Fredag ettermiddag, endelig helg. Pent vær, duften av tente griller og lyden av hermetiske bokser med tørsteslukker høres over hele bygda. Men det får vente for Driv 2, eller bedre kjent som rekruttlaget. Fredag kveld er kampkveld. Denne fredagen går turen til Skaubygda, ved Dal skole ute på Nesodden. For første gang på 5 år skal gutta spille kamp på grus(!) Panikken brer seg i timene før kampstart, ingen har sett eller brukt grussko på mange år. De yngste i troppen vet knapt hva en grusbane er. Men dette skal vise seg å gå meget bra.

I tillegg til panikken rundt skovalg ble det voldsomme svetteringer under trenerens armer i timene før avspark. Forfallene tikket inn. Sykdom, jobb, skader. Noen telefoner senere var et slagkraftig lag stablet på beina, deriblant 3 guttespillere og to comebackgutter. Til sammen et lag med en snittalder på under 19 år.


På en smal og kort grusbane var det lite som tydet på en fintspillende kamp. Coach manet til defensiv disiplin og en meget direkte spillestil. Og bortelaget tar umiddelbart kommandoen. Rustad vinner det som er i lufta og plager livet av vertenes forsvar. Etter 8 minutter spilles han igjennom og plassere ballen iskaldt forbi keeper og i mål.

Bortelaget fortsetter i samme spor. Defensivt meget konsentrert og Skaubygda tvinges til avslutninger fra langt hold. De få gangene til treffer ramma har Bartosz god kontroll. Halvveis i omgangen dobler Driv ledelsen. Skøyum er tøff i duellen med keeper og Kenneth får en enkel jobb med å plassere ballen i det tomme buret.

Den smale banen tvinger hjemmelaget rundt på kantene, men der har rekruttene to gode backer. 15 år gamle Kevin Wickstrøm gjør en strålende kamp og blir bare bedre og bedre utover matchen. På motsatt side har Grøholt`n gjort comeback, sammen med flankespiller Fela. Begge to med meget akseptable inntreden, selv om sistnevnte måtte forlate banen kvarteret før slutt med krampe.

Sentralt i banen er bortelaget også sterke, spesielt i lufta. 10 minutter før pause går det derimot litt for fort langs bakken og hjemmelaget sniker inn en redusering. 1-2 holder seg til pause og lagene kan børste støv av buksene.

I andre omgang er det klart for en ny debutant på rekruttlaget. 14 år gamle Mats Haug entrer banen og gjør en meget god figur.

Skaubygda åpner omgangen best, men bortelaget har grei kontroll. Som i første omgang tvinges de blå vertene til avslutninger fra langt hold, men en meget god Bartosz er trygg i alt han foretar seg. Fremover i banen skaper vi ikke all verden, men vi har Mathias Hov. På en perfekt slått corner stuper Matta fram på første stolpe og stanger ballen i mål i duell med keeper. En scoring det oser vinnervilje av og vel fortjent. Unggutten har slitt med skader i sesongstarten og var også tvilsom til denne kampen. Men Hov lapper seg selv sammen og leverer virkelig varene på Dal stadion.

Driv har god kontroll på kampen. De er taktisk smarte, drar ned tempoet i lar klokka jobbe for seg. Dette frustrerer hjemmelagets spillere og supportere og Driv får det akkurat som de vil. I jakten på redusering sender vertene flere mann i angrep. Det betaler seg 4 minutter før full tid da blåtrøyene slipper til litt for enkelt bak forsvarsfireren og reduseringen er et faktum.

Dette skal sørge for nervepirrende sluttminutter. Dommeren finner det for godt å legge til 5 minutter. Rustad flyttes lenger ned i banen for å rydde unna i luftrommet. Der har unggutta vært best i hele kampen på imponerende vis. To minutter på overtid stoppes bortelaget på en kontring og Skaubygda må avslutte med 10 mann etter to gule kort. Det hindrer ikke de blå i å skape en kjempesjanse like etter, men Bartosz er sikkerheten selv. Etter dette kontrollerer hvittrøyene kampen og 8(!) minutter på overtid blåser mannen med fløyte av kampen til stormende jubel fra bortelagets supportere, spillere og trenerapparat.

En av sesongens tøffeste bortekamper er gjennomført og med 3 deilige poeng reiser laget tilbake til Ytrebygda og tar en velfortjent helg.

Neste kamp er fredag 3 juni hjemme mot Wam-Kam kl.18.30.


Skaubygda-Driv 2 2-3 (1-2)

Dal stadion

Tilskuere: 37

Laget: (4-4-2)

Bartosz, Anders, Troy, Flåten, Kevin, Fela, Braathen, Hov, Skøyum, Kenneth.

Innbyttere: Mats Haug og Jonas Hov


0-1 Rustad 8 min

0-2 Rustad 19 min

1-2 Skaubygda 34 min

1-2 Matta 67 min

2-3 Skaubygda 86 min


Driv Fotball seniorNy ørefik for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Mai 2016

(Vålerenga-Driv 4-3) De hvitkledde gjestene hadde et poeng i lomma etter en sterk opphenting, men på overtid glapp det og Enga stakk av med alle poengene på Valle torsdag kveld. (Foto: Magne Berg)

Etter noen tøffe kamper de foregående rundene ventet tabellnabo Vålerenga på Valle Hovin kunstgress. Som de fleste andre kampene, skulle også dette bli en tøff batalje.

Driv legger seg lavt i banen i åpningen og lar vertene trille ball i bakre rekker. Dette hindrer ikke at Enga får spilt seg altfor enkelt igjennom og Evaldo sender de blå i føringen. Hjemmelaget lar seg inspirere av scoringen og maler på videre. Hurtige og tekniske blåtrøyer glir forbi bortelaget som kniv i varmt smør. Etter et raid får Brasilianeren Evaldo frispark på 25 meter. Lindbjerg plasserer det elegant i lengste hjørnet og dobler ledelsen.

Driv går rett i angrep etter avspark og ut av ingenting er Braathen fri, han spiller uselvisk Degrum på blank kasse som reduserer til 2-1. Kampen jevner seg noe ut. Hjemmelaget har mest ball, men skaper lite. Driv er stadig farlige på kontringer, men effektiviteten er ikke bortelagets sterke side.

De siste 10 minuttene før pause er innholdsrike. Først glipper det i bakre rekker hos bortelaget og blåtrøyene er igjen i en tomålsledelse. Minutter etter reduserer Hovel på en dødball, servert av Kjell. Kjell er på hugget og like før pausesignalet kriger han inn utligningen etter en strålende overgang.

2.omgang kunne jeg sikkert sagt og skrevet mye om. Jeg vet det var noen gode sjanser til begge lag, men notatene mine ligger igjen på Valle så vi hopper frem til det 90.minutt.

Begge har hatt sjanser til å avgjøre, men langt inn i overtiden virker det som alle slår seg til ro med poengdeling. En ellers meget god Kjell gjør sin eneste feil i kampen og Enga stikker av med alle 3 poengene.

Nå venter Grüner 2 på stadion førstkommende torsdag kl.20.15.


Laget: (4-4-2)

Johan, Benjamin, Troy, Kjell, Shangar (Matta 25 min) Braathen, Nordlie,(Skøyum)Sørsdal,Killerud, Hovel (Bartosz 84 min) Stein.

1-0 Evaldo 7 min

2-0 Lindbjerg 14 min

2-1 Degrum 15 min

3-1 Evaldo 35 min

3-2 Hovel 39 min

3-3 Kjell 41 min

4-3 Monsen 90 min.


Driv Fotball senior
Straffet på overtid

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Mai 2016

(Driv 2-Nordstrand 4 1-2) Rekruttlaget var best mellom 16-meterne, men Nordstrand best der det gjelder. I en tøff og tett batalje stakk gjestene av med alle poengene etter en omdiskutert straffe på overtid.

Før minuttet var passert blir Degrum spilt fri, men blir noe ubesluttsom og keeper får avverget. Noen minutter senere ankommer Vemund, sent men godt og overtar det journalistiske ansvaret. Mannen med porselensføttene refererer videre.

10 min. Nordstrand prikker en perfekt corner som heades sikkert inn til keeper.

12 min. Fantastisk kontring av Driv som ender hos Tob på kanten. Han slår inn til Stein som tupper ballen perfekt midt på keeper.

16 min. Shangar demper ball med rumpe/rygg+motspiller.

17 min. Stein felles brutalt som bakerste mann, men dommer lar spillet gå.

20 min. Driv holder på ballen i 39 trekk før Braathen slår en perfekt langpasning ut til Tob. Han tar den ned på sin blanke brystkasse og slår perfekt inn til Kenneth som triller ballen forbi keeper og utenfor.

22 min. MÅL! Nordstrand fomler ballen i mål, mot spillets gang.

26 min. Kenneth spiller Stein flott igjennom, men keeper slår til med en redning i verdensklasse.

33 min. Høljregnet ankommer. Det er da du kjenner at du har valgt feil idrett. Ikke at du lever, som noe har sagt.

35 min. Hov med en rein tofoter i ankelhøyde på ja, nettopp anklene. 1-0 til Driv i kort.

39 min. Saltnes øker kortledelsen til 2-0.

40 min. Nordstrand får et mål annulert, uvisst hvorfor. Offside kan Randem bekrefte.

43 min. Kenneth spiller Stein igjennom, men keeper har en magnet på sistnevnte som skyter rett på vottemannen igjen.

44 min. MÅL! Dødball, Kenneth skyter og på et eller annet vis går ballen i mål. 1-1.

45 min. Pause.

46 min. 2.omgang starter. Fortsatt er Dennis Røkeness benket. Tøft for RT-Dennis som må se broder`n spille på 1.laget.

48 min. Coach Randem viser null respekt overfor referenten og krever kaffe. RT-Dennis ber om sterkere saker, men får også bare kaffe.

59 min. Jokke legger på til 3-0 i gule kort. Ihvertfall en statistikk vi leder.

62 min. Braathen slår ut til Skøyum som spiller videre ut til Stein, han stikker igjennom Kenneth som runder keeper men en motspiller får tuppet ut til corner.

69 min. Shangar på audition for Karate kid når han blokkerer et gjennomspill med en fot høyere enn guds hånd.

75 min. Ikke mye å nevne fra kampen nå, foruten at Nordstrands keeper bruker De Gea drakt.

78 min. Nordstrand frispark blir headet i stolpen. Heldig der.

79 min. Nordstrand spiller seg fint igjennom, men Polakken redder greit. Lever farlig nå.

81 min. Skøyum kjører vegg med Stein før han smeller til, men keeper står der igjen! Returen fra Kenneth går milevis over fra 1,5 meter. Driv presser nå!

82 min. Stein får et uforståelig gult kort. 4-0 til Driv der altså.

88 min. Driv presser og presser, men skaper ikke de store mulighetene.

89 min. Utsøkt innlegg fra Braathen til Kenneth som forsøker en avslutning med sine edlere deler.

90 min. MÅL! Nordstrand får straffe av den svært billige sorten. Setter den sikkert til side for keeper.

93 min. Troy med en gigantsjanse! Spiller tikitaka med Jokke, men keeper med en glimrende beinparade. Ufortjent!

SLUTT!


Driv 2-Nordstrand 4 1-2 (1-1)

Laget: (4-4-2) Bartosz, Mario, Shangar, Jokke, Matta, Tobias, Braathen, Troy, Skøyum, Stein, Kenneth.

0-1 NIF 22 min.

1-1 Kenneth 44 min.

1-2 NIF 90 min. (straffe)


Driv Fotball senior

v/ Vemund Garden
De gamle er eldst - Helstad & co snudde til seier

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Mai 2016


(Driv-Bærumsløkka 1-6) Hjemmelaget holdt følge i en omgang, men så var det slutt på moroa. De sortkledde veteranene giret opp og gjorde sine motstandere til statister i 2.omgang. De gamle er fortsatt eldst. (Foto: Magne Berg)

Tross litt yr i luften var det godt besøkt på stadion torsdag kveld. Et noe forsiktig bortelag lot seg nok preget av det for det var hjemmelaget som kom best i gang. En meget opplagt kaptein sjefet på midten og dirigerte sine blå disipler. Vemund truet stadig bakrommet, men måtte dessverre forlate banen tidlig pga en ankel av porselen.

Bærumsløkka spiller seg inn i kampen, men tempoet er lavt så et hardtarbeidende og disiplinert Drivlag holder stand. Braathens dødballfot har virkelig blomstret denne våren og serverer en rekke delikatesser. Halvveis i omgangen kommer ballen på et fat til en med blå drakt, men med en spenst som en våt tepose glir avslutningen utenfor.

Yngstemann klarte seg fint på backen. (Foto: Magne Berg)

Vaffelpressa får kjørt seg like før pause, det gjør også gjestenes keeper. Et par brukbare muligheter etterfølges av en ny dødball. Ny fruktfatservering fra unge Braathen, keeper gir retur og Hovel setter inn 1-0 til øredøvende jubel fra store stå. Toppscorerens 8 mål for sesongen.

Lagene går til pause med en velfortjent ledelse til vertene.

2.omgangen kunne startet med et smell. Servitør Braathen blir spilt nydelig fri av Troy, men avslutningen stryker utenfor. Så girer Løkka opp tempoet. Kombinasjonene sitter og hjemmelaget henger ikke med. I løpet av 3 minutter må vår mann med vottene plukke 3 baller ut av nettet. Etter dette går dessverre luften ut av ballongen for Drivs utvalgte.

Veteranene holdt ungguttene i øra. (Foto: Magne Berg)

I løpet av nye 7 minutter ligger ytterligere 3 kuler i feil nett og stillingen er plutselig 1-6 halvveis i omgangen. Bortelaget kobler inn cruiskontrollen og er aldri truet etter dette. Selv om tempoet ikke er den samme, er rutinen og fotballklokskapen fortsatt intakt hos de tidligere toppspillerne.

Bærumsløkka vinner fullt fortjent, men for hjemmelagets det bør fokuset ligge på neste kamp og ta med seg innsatsen fra 1.omgangen. Den var årsbeste etter undertegnedes mening.

Neste hjemmekamp er torsdag 2 juni kl.20.15 mot Grüner 2.

Driv-Bærumsløkka 1-6 (1-0)

Laget: (4-4-2) Johan, Benjamin, Flåten, Kjell, Killerud, Braathen, Stein, Sørsdal, Kenneth, Troy, Hovel. Innbyttere: Bartosz, Flåten, Nordlie, Skøyum, Shangar


1-0 Hovel 35 min

1-1 Helstad 57 min

1-2 Helstad 58 min

1-3 Torgersen 59 min

1-4 Torgersen 65 min

1-5 Sørensen 70 min

1-6 Matvejevs 72 min


Driv Fotball seniorStjernespekket oppgjør på stadion torsdag 19 mai kl.20.15 - Dette vil du ikke gå glipp av!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 18. Mai 2016

Torsdag blir det et stjernespekket oppgjør når A-laget tar imot Bærumsløkka til seriekamp på stadion. Gjestene stiller med profiler med lang erfaring fra inn og utland. Noen å nevne er Thorstein Helstad, Jan Derek Sørensen, Axel Kolle og tidligere Wimbledon, Trond Andersen. I tillegg har vi vår egen Knut Hovel Heiaas med erfaring fra de fleste divisjoner.

Gå ikke glipp av storoppgjøret på stadion! Avspark i morgen kl.20.15. Kiosken er åpen!


Driv IL FotballStorseier i lokaloppgjøret i Østfold(!)

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Mai 2016

(Kråkstad-Driv 2 0-7) Da gressbanen til Kråkstad er under ombygging ble kampen flyttet til Tomter kunstgress. Lokaloppgjøret i Østfold ble en triumf og et fintspillende rekruttlag feirer 17.mai alene på toppen av tabellen. Referatet denne gangen er et alternativt et fra supportergruppen, Vemund Garden og Marius Nyquist.

2 min. Braathen starter med en tur i pølsebua.

4 min. Degrum feilaktig avblåst for offside, tror vi.

5 min. Samme mann spiller kaldt tilbake til Kråkstads keeper fra 7 meter.

8 min. Troy bommer fra 5 meter.

9 min. Unge Saltnes limer ballen i nettet, bak mål.

18 min. MÅL! Driv holder på ballen før Troy lomper ballen i mål fra 23,5 meter. Assist, Braathen.

20 min. MÅL! Kråkstads keeper legger ballen i beina til Braathen som banker den nede i hjørnet fra 24 meter. Assist, Kråkstads keeper.

23 min. MÅL! Stein bruker midtstopperen som rundingsbøye og limer ballen nede ved stolperota. Assist, Mario.

25 min. MÅL! Tobias sklitakler ballen til Stein i boksen. Innlegget smeller Skøyum i kassa på volley. Assist, Stein.

32 min. Driv har omtrent 92 trekk i laget før Tobias kommer til innlegg. Kenneth nikker rolig inn til Kråkstads burvokter.

40 min. Tobias smeller ballen i stolperota fra død vinkel.

43 min. MÅL! Stein sitt gode samarbeid med keeper fortsetter når han får ballen og tupper inn 0-5.

45 min. Driv med nok et langt angrep som ender med innlegg fra Tobias til Skøyum. Sistnevnte spiller rugby og går for fieldgoal. Høyt over altså.

45 min. MÅL! Corner fra Braathen stanges i nettet fra Drivs svar på Fellaini, Troy Saltnes.

Drivsupport og innbytterne på plass

48 min. Kenneth kommer alene med keeper og lemper ballen rett i klypa på sisteskansen.

50 min. Stein alene mot mål, men keeper kjører en beinparade i 6.divisjonsklasse og hindrer mål.

52 min. Kenneth går opp mutters alene og styrer headinga til side for mål fra 3 meter.

54 min. Flåten viser at formen er intakt etter skadeavbrekket med en fin demping og påfølgende sleivspark.

57 min. Innøvd cornervariant som Flåten klemmer 10 meter utenfor fra langt hold.

60 min. Bytte. Sean inn for Skøyum.

71 min. Bytte. Kevin inn for Rustad.

72 min. Bytte. Hov jr. inn for Mario.

78 min. Bytte. Rustad inn for Bartosz, Troy tar på seg hanskene. Polakkene skal nå et fly.

80 min. Bytte. Skøyum inn for Braathen.

84 min. Tobias spiller Skøyum igjennom som limer ballen midt på keeper.

88 min. MÅL! Drømmescoring av Killerud! Flåten slår en perfekt ball i bakrom på Tob som smeller ballen over feltet på bakre hjørnet av 16 meteren. Der står Killerud som smeller til på volley opp i nærmeste kryss. Årets mål uansett nivå! Assist, Tobias.

90 min. Troy etterlyser arbeidsoppgaver til keeperjobben sin.

SLUTT!

Neste rekruttkamp er fredag 20.mai hjemme mot Nordstrand 4. Kampstart kl.20.15.


Kråkstad-Driv 2 0-7 (0-6)

Laget: (4-4-2) Bartosz, Mario, Flåten, Stubberud, Killerud, Tobias, Braathen, Troy, Skøyum, Kenneth, Stein. Innbyttere: Sean, Kevin, Jonas Hov. Ikke byttet inn: Randem


Driv Fotball senior

v/ Vemund Garden og Marius NyquistPoengdeling i tøff bortekamp for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Mai 2016


(Kjelsås 3-Driv 2-2) Med fjorårets forsmedelige tap mot Kjelsås 3 godt i minne, var det en skjerpet gjeng som entret banen. En god forsvarskamp sørget for at gutta tok med seg ett poeng hjem fra Oslos tak torsdag kveld. (Arkivbildet, foto; Magne Berg)

Skader, sykdom og russetid. 3 faktorer som setter en del av gutta ute av spill. Så også på torsdag, men de 12 som fant veien gjorde en manns jobb.

De hvitkledde gjestene ligger kompakt i åpningen og skaper flere gode muligheter de første minuttene. Etter 13 minutter får Degrum pirket ballen over streken og sender laget i ledelsen. Vertene jobber seg inn i kampen og får gradvis et større initiativ. Bortelaget ligger greit i ramma og tvinger blåtrøyene mye på tvers.

Kjelsås skrur opp tempoet. Ballen flyttes hurtigere og Driv sliter med å komme i press på ballfører. Etter halvtimen kommer utligningen. Fra 18 meter får Harald Sommernes uforstyrret tuppe læret i mål bak Johan.

Nordlie har løpt sokkene av seg så langt, men får en smell og eiendomsmegleren må ut minutter før pause. Shangar blir valgt ut som erstatter og tar plass på midten. Lagene tar pause på 1-1.


Første halvdel av 2.omgang er ikke stort å skrive hjem om. Referenten får tildelt en banan fra Glenn og denne finner han mer spennende enn innholdet på Myrerfeltet kunstgress.

De siste 20 minuttene blir langt mer innholdsrik. Hjemmelaget har gjennom omgangen stort sett etablert spillet inne på gjestenes halvdel. Snaue kvarteret før slutt treffer et innlegg pannebrasken til Martin Olsen Eek og blåtrøyene er foran. Bare minutter senere foretrekker Kjelsås og avslutte med 10 mann da unge Røst mottar sitt andre gule kort. Det påfølgende frisparket kan bare beskrives med et ord, verdensklasse! Braathen svinger inn frisparket og Vemund kan ikke unngå å score med skulderen. Et fantastisk innlegg, som ikke engang Beckham kunne gjort bedre.

På tampen svinger kampen frem og tilbake, men lagene deler poengene etter 90 spilte minutter noe begge lag var misfornøyd med.

Neste uke kommer Bærumsløkka på besøk og gutta skal få bryne seg på tidligere Tippeligaprofiler som Thorstein Helstad, Jan Derek Sørensen og Thomas Wæhler. Kampstart torsdag 19 mai kl.20.15 på stadion.


Kjelsås 3-Driv 2-2 (1-1)

Laget: (4-4-2)

Johan, Benjamin, Troy, Kjell, Killerud, Braathen, Degrum, Sørsdal, Nordlie (Shangar 37) Hovel, Vemund.

0-1 Degrum 13 min

1-1 Kjelsås 30 min

2-1 Kjelsås 73 min

2-2 Vemund 81 min


Driv Fotball seniorRekruttlaget til topps etter 3 nye poeng

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 30. Apr 2016

(Driv 2-Høybråten/Stovner 3 4-3) Rekruttlaget tok 3 nye poeng fredag i en tett og tøff batalje på stadion. Kaptein Skøyum ble matchvinner seks minutter før slutt og sendte rekruttene til topps på tabellen.

Er du glad i masse mål og innholdsrike fotballkamper er fredager dagen å oppsøke stadion. Rekruttlaget har bøttet inn mål så langt i år, men lekker også som en sil. Det tok bare 12 minutter i flomlyset fredag kveld før Vemund åpnet scoringskontoen. Få minutter senere spiller de gule seg enkelt igjennom, Bartosz er raskt ute for å avverge, men lager straffespark. Den redder Polakken, men returen settes i mål.

Få minutter senere spiller gjestene seg nok engang enkelt bak et stillestående forsvar og kampen er snudd. Blåtrøyene hever seg noe og kvarteret før pause er Vemund på rett plass igjen og lagene er like langt.

2.omgangen åpner med et smell. Rustad spiller seg selv igjennom og banker ballen i nettaket. En glimrende avslutning av "trikker`n" og vertene er igjen i føringen. Unggutta fortsetter å skape sjanser, men uttellingen er heller dårlig. I stede sørger mannen med fløyte for å gi bortelaget en gratismulighet. Ballen blir skutt opp i hånda til Troy fra kloss hold og pipeblåseren finner det riktig å gi nok et straffespark. Ballen den ene veien, keeper motsatt og lagene er like langt.

Hjemmelaget vil ha alle poengene og flytter spillet langt inn på motstanderens halvdel de siste minuttene. Kaptein for kvelden, Fredrik Skøyum, flyttes opp på topp og det skal vise seg å være en god ide. 6 minutter før slutt slår Tobias hardt inn foran mål etter et glimrende angrep. Der er kapteinen på plass og bredsider inn 4-3 til stor jubel fra de vel 20 fremmøtte.

Rekruttene har god kontroll på et slitent bortelag de siste minuttene og innkasserer 3 nye poeng. Gutta viser en god moral, løper, kriger og sloss og får nok en gang betalt. Ekstra honnør til guttespillerne som virkelig bretter opp ermene og viser at de vil være med på leken.

Neste kamp går fredag 13 mai borte mot nabo Kråkstad.


Driv 2-Høybråten/Stovner 3 4-3 (2-2)

Laget: (4-4-2)

Bartosz, Matta, Troy, Stubberud, Dennis (Mario 46) Tobias, Nordlie, Braathen, Skøyum, Vemund (Sean 35, Kevin 76) Kenneth.

1-0 Vemund 12 min

1-1 H/S 17 min

1-2 H/S 21 min

2-2 Vemund 29 min

3-2 Kenneth 47 min

3-3 H/S 63 min

4-3 Skøyum 84 min


Driv Fotball seniorKom til kort mot KFUM

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 30. Apr 2016


(Driv-KFUM 3 1-5) A-laget kom kraftig ned på jorda etter to strake seire. Gjestene fra Ekebergsletta var best i det meste og tok til slutt en svært komfortabel seier. Foto: Magne Berg

Hjemmelaget forsøkte å stå høyt innledningsvis og åpner best de første minuttene. Dessverre blir laget straffet knallhardt etter en forsvarsfeil tidlig i kampen. Ingen i backfireren faller av og Kåffaspissen kan enkelt trille inn 0-1. Mål preger kamper og etter dette tar bortelaget mer og mer over. Nærmere midtveis i omgangen kommer 2 raske scoringer og plutselig er kampen tilsynelatende punktert. Igjen, ikke patent forsvarsspill.

Vertene får justert seg noe og resultatet står seg til pause.

2.omgangen bærer håp om noe bedring. Defensivt er det tryggere, men blåtrøyene må jage scoring. Etter 20 minutter kommer reduseringen når Hovel banker inn ballen fra 16 meter. Veteranens 7 mål for sesongen.

I jakt på flere reduseringer åpner det seg store rom defensivt og det er KFUM som skaper de store sjansene. Etter 72 minutter punkteres kampen når bortelaget avslutter et glimrende angrep bak en sjanseløs Johan i buret.

Ytterligere en scoring gjør at gjestene vinner overbevisende med hele 1-5 og reiser hjem med 3 poeng, fullt fortjent. Driv forsøkte å presse høyt som i de foregående kampene, men i dag lykkes ikke blåtrøyene og ble løpende i mellom. Det utnyttet ballsikre Kåffaspillere og det ble en tung dag på jobb for Drivs utvalgte.

14 dager kampfri før Kjelsås 3 venter på Oslos tak 12 mai.


Driv-KFUM 3 1-5 (0-3)

Laget: (4-4-2)

Johan, Benjamin, Roar (Kenneth 22) Kjell (Shangar 79) Killerud, Braathen (Nordlie 73) Sørsdal, Degrum, Troy, Vemund (Skøyum 76) Hovel.


0-1 KFUM 3 min

0-2 KFUM 17 min

0-3 KFUM 19 min

1-3 Hovel 65 min

1-4 KFUM 72 min

1-5 KFUM 81 minA-laget vs KFUM 3 torsdag 28.4 kl.20.15 på stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 27. Apr 2016

A-laget har fått en glimrende start på sesongen med full pott på de to første kampene. Torsdag tar de imot "Kåffa" til kamp om nye 3 poeng. Kampen ser du naturligvis kostnadsfritt på stadion og kiosken er åpen med et bredt utvalgt for sulten og tørst.

Troppen er relativt intakt, men noen skadeproblemer er det. Flåten er ute i noen uker med en hodeskade og Dennis trøbler noe fortsatt. Ellers ser troppen slik ut:

Johan, Bartosz, Kjell, Benjamin, Degrum, Roar, Braathen, Skøyum, Nordlie, Kenneth, Sørsdal, Shangar, Killerud, Hovel, Troy, Vemund.

Møt opp og støtt gutta torsdag kl.20.15.


Driv Fotball seniorBlodig alvor i ellevill målfest på Grorud

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Apr 2016

(Grorud 3-Driv 2 6-8) Rekruttlaget tok sesongens første seier da de slo Grorud tredje beste menn. En vanvittig fotballkamp med hele 14 scoringer sørget for god underholdning for de fremmøtte fredag kveld.

Kampen åpner nølende fra bortelagets side. Laget bruker tid på å tilpasse seg det slitte 16 år gamle kunstgressdekket. Tross denne usikkerheten er det hvitkledde rekrutter som skaper sjanser. Som i forrige kamp gode muligheter, men manglende effektivitet gjør at hjemmelagets mann med votter fortsatt beholder smultringen.

Halvveis ut i omgangen omsettes endelig en sjanse i mål da Troy gir bortelaget ledelsen. Den spises opp i løpet av 5 forferdelige minutter da gavmilde gjester forærer Grorud to gavepakker som omsettes i form av scoringer.

Offensivt henger rekruttlaget godt med og hjemmelaget sliter med temporaske angrepsspillere. Spesielt Troy er en håndfull for de gulkledde og etter 35 minutter banker han til fra langt hold og lagene er like langt. Minutter før pause tildeles bortelaget straffespark etter en hands. Stubberud er sikkerheten selv og sørger for at hvittrøyene leder 3-2 til pause.

2.omgang åpner med en helt annet intensitet. Rekruttene går rett i strupen på vertene og Braathen melder seg på med to flotte scoringer. Så etter timen spilt kommer dagens hendelse. Unge Dennis Hoel har ballen høyt i banen. Ikke fullt så unge Flåten kommer fram fra sin stopperposisjon og kaller på ballen. Den får han og fra 25 meter banker han ballen i mål. En uvirkelig prestasjon av 28-åringen.

2-5 virket som en trygg ledelse, men ikke på fredag. To drypp senere og ledelsen er krympet til 1 mål. Drivs utvalgte løfter seg et par hakk og plutselig er de tilbake i en tilsynelatende komfortabel tremåls ledelse.


Denne kampen hadde det meste og defensiv trygghet ble lagt igjen i garderoben av begge lag. Nok engang spiser hjemmelaget seg innpå etter ynkelig forsvarsspill og stillingen er 6-7. Det fører til paniske sluttminutter og unge Theo Jørgensen har et par glimrende redninger. Kenneth ofrer alt i duellspillet og på overtid roes nervene da Braathen kontrer inn sitt tredje og lagets åttende mål for kvelden.

En kokokamp ender med hockeysifre, men hva gjør vel det så lenge det blir 3 poeng. Neste rekruttkamp går av stabelen på stadion fredag 29 april kl.20.15. Da kommer Høybråten/Stovner 3 på besøk.

Grorud 3-Driv 2 6-8 (2-3)

Laget: (4-4-2)

Theo, Randem (Kevin 65) Flåten, Stubberud, Hoel, Braathen, Nordlie, Hov, Troy, Vemund (Sean 46) Kenneth.

Mål for Driv: Troy 2, Braathen 3, Stubberud, Flåten, Kenneth.


Driv Fotball seniorKlasseforskjell på Oslo vest

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Apr 2016

(Røa-Driv 1-6) A-laget tok sesongens andre seier torsdag kveld og står med full pott etter to serierunder. Røa ble flere nummer for små og lagets 39 år gamle bursdagsbarn noterte seg beskjedent for fire nettkjenninger.

Åpningen på kampen er noe rotete og ingen av lagene finner noe flyt i spillet. Defensivt har blåtrøyene god kontroll og tar gradvis initiativet i kampen. Hovel hadde for anledningen bursdag og ønsket seg mer enn noe annet en scoring i gave og den skulle komme med flere.

Halvtimen er passert da spissveteranen drar seg inn i boksen og plasserer ballen i det lengste hjørnet. Få minutter senere lander en presis dødball på Degrums fot og dobler ledelsen for bortelaget. 2-0 holder seg til pause.

Andreomgang starter med et brak og i løpet av de første seks minuttene fortsetter Hovel bursdagsfeiringen med to nye scoringer. 0-4 målet var en klasseavslutning fra hjørnet av 16-meteren som limes i motsatt hjørnet, sjanseløst for keeper.

Rødtrøyene mister litt motet og Drivs utvalgte maler på videre. Braathen er livlig fra sin kantposisjon og har flere gode involveringer på det flotte kunstgresset. Timen er passert når han spilles igjennom og flikker elegant over en utrusende burvokter. Scoringen var årets første for unge Braathen. Men bursdagsbarnet er ikke ferdig enda. Bare minutter etter er han på rett plass igjen. Rustad smeller ballen i stolpen og returen ekspederes i nettet av veteranen. Kveldens fjerde scoring og den tidligere benkesliteren på Valle viser at han fortsatt har nivået inne.

Det siste kvarteret inviteres hjemmelaget inn i kampen og de får sin redusering ved hjelp av passivt forsvarsspill. Det blir med det ene trøstemålet og blåtrøyene kan innkassere 3 nye poeng og delt tabelltopp etter 2 serierunder.

Neste kamp går av stabelen torsdag 28 april kl.20.15 på stadion. Da kommer KFUM 3 på besøk.

Røa-Driv 1-6 (0-2)

Laget: (4-4-2)

Johan, Benjamin, Roar, Kjell (Shangar 75) Killerud, Braathen, Sørsdal (Nordlie 67) Stein, Troy (Skøyum 72) Hovel, Vemund (Kenneth 46)

0-1 Hovel 33 min

0-2 Degrum 38 min

0-3 Hovel 49 min

0-4 Hovel 51 min

0-5 Braathen 62 min

0-6 Hovel 67 min

1-6 Røa 77 min


Driv Fotball seniorThriller i serieåpninga

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 15. Apr 2016

(Driv-Snarøya 4-3) Serieåpninga ble en spennende affære som inneholdt mange mål, straffespark og rødt kort. Til slutt kunne hjemmelaget innkassere seieren etter en sein nettkjenning av en gammel ringrev.

Kampen var knappe 8 minutter gammel da Roar Sandem styrte et frispark fra Braathen i mål. Vertene fortsatte å produsere sjanser, men effektiviteten foran mål stod ikke i stil. På sin første visitt scorer Snarøya etter slett markering i boksen. I minuttene etterpå preges kampen av dårlige valg og upresist pasningspill.

Omgangen er halvspilt da gjestene bryter et angrep. Fra drøye 35 meter lobbes ballen i mål og bortelaget er i føringa. Kampen bølger voldsomt og ingen av lagene finner noe rytme i spillet. Først i minuttene før pause klarer Driv å etablere et trykk. Sørsdal står frem slik en kaptein skal og kriger inn utlikningen like før pausesignalet.

2.omgangen er innholdsrik. Hjemmelaget har mer pondus i spillet sitt og skaper flere sjanser. Kvarteret ut i omgangen kommer Hovel seg fri på venstresiden og banker blåtrøyene i ledelsen. Like etter scoringen blir samme mann dratt ned alene igjennom, men merkelig nok vinker dommeren spillet videre.

Fløytisten holder ikke fløyta i ro minutter senere. Flåten er på etterskudd og lager straffespark. Med på kjøpet får han også det røde kortet og tidlig dusj på 28-åringen. Fra 11-meteren er bortelagets eksekutør sikkerheten selv og lagene er like langt.

Med 10 mann blir vertene spilt lave og gjestene innehar det meste av spillet. Snarøya skaper bortimot ingenting og forsøker å trenge igjennom et kompakt forsvar. 10 minutter før slutt bryter hjemmelaget et angrep. Hovel sendes alene igjennom, runder keeper og plasserer ballen iskaldt i det tomme buret til enorm jubel fra de vel 40 fremmøtte.

Resten av kampen blir en forsvarskamp som Drivs utvalgte løser mesterlig og kontrollerer inn årets første seier. Neste kamp går torsdag 21 april borte mot Røa 2.

I kveld er det rekruttlagets tur til å følge opp. Da kommer Furuset på besøk til stadion. Kampstart kl.20.15.


Kampfakta:

Driv-Snarøya 4-3 (2-2)

Laget: (4-4-2)

Johan (Bartosz 46) Dennis (Benjamin 55) Roar, Flåten, Artan, Braathen, Sørsdal, Stein (Kenneth 60) Killerud (Nordlie 82) Vemund, Hovel.

1-0 Roar Sandem 8 min

1-1 Snarøya 17 min

1-2 Snarøya 24 min

2-2 Sørsdal 38 min

3-2 Hovel 56 min

3-3 Snarøya 71 min

4-3 Hovel 81 min


Driv Fotball SeniorA-laget seriestarter på stadion i kveld kl.20.15

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Apr 2016

I kveld er det endelig klart for seriestart og A-laget tar i mot Snarøya på stadion. En lang sesongoppkjøring er over og nå skal det spilles om poeng. Følgende er tatt ut i troppen.

Johan, Bartosz, Dennis, Flåten, Roar, Artan, Braathen, Sørsdal, Degrum, Killerud, Vemund, Hovel, Shangar, Benjamin, Nordlie, Skøyum, Kenneth.

Kiosken er åpen og vi håper så mange som mulig tar turen på stadion for å følge laget.

Kampstart kl.20.15.


Driv Fotball SeniorOverlegen seier mot Enebakk

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Apr 2016

(Enebakk-Driv 1-10) Søndagens kamp på Vidotta levnet aldri noen tvil om hvem som var best i bygda. Rekruttene fra Ytre var best i alt og sørget for en god generalprøve før seriestart.

Det startet litt trått, selv om Kenneth ga blåtrøyene ledelsen etter 8 minutter. Grønntrøyene kjempet hardt og nektet gjestene rom på den lille kunstgressbanen. Etter en halvtime hadde hjemmelaget brukt mesteparten av kreftene og Driv fikk mer rom å boltre seg i. I løpet av 5 minutter har Kenneth kvittert ut to nye scoringer og sørget for årets første hattrick.

Enebakk kommer på en sjelden visitt rett før pause og får sin scoring, men Stein og Vemund sørger for at bortelaget leder 6-1 til pause.

I andre omgang gjør Driv flere bytter, flere fra G15-laget slipper til og gjør en meget god figur. I løpet av omgangens 8 første minutter scorer de blå 3 nye mål og kampen roer seg en del. Bakover har laget god kontroll, anført av blant annet Kevin og Dennis fra G15 i forsvarsrekka.

Drøye 10 minutter før slutt drar Sean seg inn i boksen og blir felt. Unge Olsen tar straffen selvsikkert og fastsetter sluttresultatet til 1-10.

Torsdag er det seriestart for A-laget hjemme mot Snarøya kl.20.15 og fredag ruller rekruttlaget i gang hjemme mot Furuset kl.20.15.


Laget: (4-4-2) Bartosz, Shangar, Flåten (Kevin 46) Stubberud, Dennis (Bakke 46) Tobias, Braathen, (Dennis 60), Stein, (Jørgen 46) Skøyum, Kenneth, Vemund (Sean 46)


Driv Fotball SeniorNytt og nyttig & lokalderby på Vidotta i kveld kl.20.00

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 10. Apr 2016

Etter en lang sesongoppkjøring spiller rekruttlaget den siste treningskampen før seriestarten neste uke. Motstander er erkerival og nærmeste nabo, Enebakk IF. Sist gang grønntrøyene slo de blå var Brundtland statsminister, Telenor het fortsatt Televerket, vi hørte på Spice Girls og halve laget var ikke engang født.

Rekruttene har trent godt og spilt på seg en god dose selvtillit etter sterke resultater, blant annet mot Raumnes/Årnes under treningsleiren i Barcelona. De grønne naboene venter i kveld og blir den siste testen før seriestart fredag.

A-laget har hatt en rekke gode treningskamper før de i forrige uke tapte 0-2 for divisjonskollega Klemetsrud. Men som de sier, en dårlig generalprøve gir en god premiere.

Skadesituasjonen er bedret for seniorlagene. Dennis nærmer seg comeback, Matta er ute 1-2 uker og Kjell skal til MR i dag kl.16.00. Hovel måtte av med føling av noe i forrige kamp, men om redaksjonen kjenner han rett er den målkåte cupfinalevinneren klar til torsdagens seriestart.

For de skuelystne er det bare å møte på Vidotta kunstgress i kveld kl.20.00 for en godbit av et lokaloppgjør.


Driv IL Fotball Menn SeniorVellykket treningsleir i Barcelona

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Mar 2016

Et dusin spillere og et trekløveret støtteapparat brukte store deler av påsken på sesongforberedelser i Santa Susanna utenfor Barcelona. Gode økter, en god treningskamp og en enda sterkere sammensveiset gjeng ble resultatet av treningsleiren.

Avreise var lørdag formiddag fra Ytre og ankomst Barcelona senere på kvelden etter en kjapp mellomlanding i Frankfurt. Innsjekking og middag ble det tid til før samtlige tok tidlig kvelden. Palmesøndag inneholdt to gode økter som en del av forberedelsen mot treningskampen dagen etter. Da vi ønsket å bruke alle minuttene på kunstgresset med ball foretok gutta oppvarmingen med joggesko i nærområdet før øktene.

En rød tråd gjennom uka var førstetouch. Øktene inneholdt derfor forskjellige pasning- og spilløvelser for å sette fokus på dette. Dette er et område hvor klubbens spillere i alle aldre kan ha enda større fokus på.

Mandag var det klart for treningskamp mot 4.divisjonslaget Raumnes & Årnes. Vi brukte formiddagstimene på litt lek med ball på stranda før noen prioriterte avslapping på rommet eller ved bassengkanten.

De hvitkledde fra Raumnes & Årnes stilte med en sterk og bred tropp. Vi var tynt besatt og fikk låne reservekeeperen deres, 16 år gamle Anders. Som om ikke troppen vår var tynn nok fra før måtte Dennis av med skade under oppvarmingen. Vi stilte da med følgende mannskap; (4-4-2) Anders (16) Benjamin (14) Troy (17) Stubberud (17) Randem (29) Braathen (18) Stein (21) Flaaten (28) Matta (17) Kenneth (20) Shangar (25) Sean (17)

Med en gjennomsnittsalder på kun 19 år var det en voksen oppgave vi hadde foran oss denne solfylte ettermiddagen. Etter en litt famlende start får vi etterhvert flyttet spillet høyere i banen. Braathen fyrer av fra langt hold, keeper gir retur som Shangar banker opp i nettaket. 1-0. R&Å har mest ball, men blåtrøyene forsvarer seg godt og kompakt. Halvtimen er passert da vi er passive i presset og utligningen er et faktum. Lagene går til pause på 1-1 etter en sjansefattig omgang.

2.omgang er knapt i gang før de hvitkledde dobler på høyre siden og bredsider ballen i lengste hjørnet. I de påfølgende minuttene sliter vi voldsomt med organiseringen og er heldige som slipper unna med baklengs. Blant annet har R&Å to baller i metallet.

Timen er spilt når trenerduoen og brødrene Røkeness foretar coaching i verdensklasse. Etter planen skulle spillende trener Randem ut, men isteden blir en trett og sliten Shangar tatt av banen og inn kommer Sean. Vi får gradvis bedre kontroll defensivt, men sliter med å skape det helt store fremover.

Med kvarteret igjen flyttes Troy frem fra sin stopperposisjon for å gi enda større trøkk på topp. Dette lyktes vi meget godt med. Etter 80 minutter drar nevnte Troy av to mann på utsiden av boksen og legger presist inn til Braathen som sklir inn utligningen på bakerste stolpe. Etter dette er det faktisk blåtrøyene som er nærmest seieren, både Troy og Kenneth kommer til gode muligheter, men uten uttelling. En intens og spennende kamp ender 2-2 og en svært god treningskamp for vår del.

Uken fortsatte med restitusjonsøkt tirsdag før enkelte av oss tok turen til Barcelona. Der ble tiden brukt på nyttig shopping og en bedre middag. Resten av gjengen gjennomførte den faste kveldsturneringa i poker. Forøvrig ble det gjennomført en lagquiz, der trekløveret Sean, Sander og undertegnede stakk av med en soleklar seier.

To gode treningsdager fulgte før hjemreisen gikk tidlig fredag morgen.

En veldig god og innholdsrik uke for totalt 15 spillere og ledere. Bortsett fra et par småskader gikk turen knirkefritt og helt uten problemer. En veldig flott gjeng og reise sammen med og vi satser på å gjenta bedriften neste år. For undertegnede sin del var dette 3 treningsleiren de 4 siste årene og det er noe jeg anbefaler sterkt til andre lag i klubben. Dette er en veldig flott måte å bygge samhold, styrke det sosiale og i tillegg få en svært god treningsuke på toppen av det hele.

To treningskamper gjenstår nå for seniorlagene. A-laget tar imot Klemetsrud på stadion i kveld kl.20.00, mens rekruttlaget spiller mot Enebakk IF på Vidotta søndag 10 april før seriestart påfølgende uke.


Driv Fotball senior

Mads RandemKampoversikt Mjær stadion i april

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 17. Mar 2016

Sesongen nærmer seg med stormskritt og i år skal rekordmange Driv-lag i aksjon. De aller fleste kampene er satt opp på stadion og det vil bli trangt om plassen. Her følger en foreløpig kampoversikt for april. Husk alltid at kamper kommer foran trening, så planlegg deretter. Bråtandammen og Drivplassen må påberegnes å brukes i perioder.

Kampoversikt Mjær stadion.xlsx


God påske!Silly season - nytt og nyttig om seniorlagene

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Mar 2016

Med en drøy måned til seriestart så er begge våre seniorlag i full gang med sesongoppkjøringen. Senest i helga gjorde A-laget en god figur, tross 1-2 tap for rivalene i fra Ski. Rekruttene skal ut sin tredje treningskamp i kveld når 5 divisjonslaget Fjellstrand kommer til stadion.

Treningsoppmøte har bedret seg godt den siste tiden og selv om kong vinter har meldt sin ankomst i mars måned, ser vi flere som kommer krypende ut av vinterdvalen. Mandag var unge Garden og gårdsgutten Korsæth tilbake på feltet og det var tydelig å se at de har vedlikeholdt den fysiske formen. Vår Polske burvokter fikk seg en liten smell lørdag og må passe fingeren sin de neste ukene, foruten dette er det en så godt som skadefri tropp som trenerteamet rår over.

Det koker som vanlig på overgangsmarkedet og etter storspillet lørdag svirret ryktene om at Jokke var på vei til prøvespill i Ski. Unge lovende Flåten kan i et intervjue med hjemmesiden avkrefte dette da han ikke ønsker å trappe ned karrieren enda. Hovel er stadig nærmere en utlånsavtale med Enebakk i juni måned da han sårt mangler scoring i 9.divisjon. Om dette blir noe av vil tiden vise. Som vanlig sikler Tromsø etter å hente hjem Nord-Norges store sønn, K.O. Haug, men styret har avfeid alle bud på stopperkjempen.

Sportsjefen melder om et stramt budsjett slik at nye signeringer virker uaktuelt tross stor interesse utenfra.

Det ble stor oppstandelse på feltet i forrige uke da Nordlie dukket opp med splitter nye fotballsko, selvfølgelig av merket Mundial. De gamle skoene har gjort i trofast jobb siden mirakelet i Istanbul i 2005 og fikk nå velfortjent hvile. Ellers er det meste som vanlig. Røkeness stiller i shorts uansett vær, Troy kommer for sent og selv om han tenker på å flytte hjemmefra så vender alltid Braathen hjem...

Med en drøy måned til seriestart virker det meste med andre ord å være på plass. Neste helg legger rekruttlaget turen til Barcelona for å spisse formen. 1 uke på solkysten vil gjøre godt for en haug av vinterbleke kropper.


Driv IL Fotball SeniorÅrets andre treningskamp for rekruttlaget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 4. Mar 2016

(Driv-Nordby 2-5) Rekruttlaget spilte onsdag årets andre treningskamp. I en tett og jevn kamp var gjestene mest effektive i snødrevet.

Blåtrøyene har initiativet i 1.omgang, men det er bortelaget som scorer på sjansene. Etter snaue 10 minutter tar de sortkledde ledelsen og kvarteret senere dobles den etter at hjemmelaget mister ballen på egen halvdel.

Rekruttene skaper gode muligheter, blant annet klinger det i treverket flere ganger, men ineffektivitet gjør at det fortsatt står 0-2. Nordby derimot skulle vise seg å være svært så effektive og scorer også på sin tredje mulighet i første omgang slik at pauseresultatet ble 0-3.

Pausen ble benyttet godt både av hjemmelag og brøytemannskap.

2.omgang starter med et voldsomt kjør. Stort tempo og høy intensitet fra begge lag. Kvarteret ut i omgangen kommer hjemmelagets redusering etter en dødball. Det kriges godt og Matta får til slutt banket ballen i mål. Et meget ungt rekruttlag, deriblant 4 spillere fra G15 gjennomfører 2.omgang og greier seg meget bra.

Nordby har økt ledelsen da den for kvelden dyktige dommeren tildeler vertene straffespark. Den setter Stubberud sikkert i mål og reduserer til 2-4. Bortelaget scorer ytterligere et mål på tampen uten at det er av stor betydning.

I noe utfordrende forhold var det effektiviteten som var den avgjørende forskjellen på lagene denne kvelden. Spillemessig hang rekruttlaget vel så godt med og dominerte også i perioder. Neste uke venter årets tøffeste motstander for rekruttlaget, da venter 5.divisjonslaget Fjellstrand på stadion.


Driv-Nordby 2-5 (0-3)

Laget: (4-4-2)

Bartosz (Theo 46) Matta, Troy, Stubberud, Benjamin, Sean (Jørgen 60) Flåten, Braathen, Skøyum (Hoel 60) Kenneth, Degrum.

0-1 Nordby 11 min

0-2 Nordby 24 min

0-3 Nordby 35 min

1-3 Matta 59 min

1-4 Nordby 68 min

2-4 Stubberud 82 min

2-5 Nordby 89 min


Driv RekruttSeier i årets første treningskamp for rekruttlaget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 17. Feb 2016

(Driv2-Nordstrand3 6-0) Rekruttlaget fikk en god start på sesongoppkjøringen da Nordstrand 3 ble beseiret på stadion onsdag kveld. Et ungt lag supplert av en gammel ringrev ble et nummer for store for guttene i hvitt. To tidligere Drivspillere gjorde også comeback i den blå drakta.

Begynnelsen av kampen er noe rotete og bærer preg av at dette er årets første kamp for begge lag. Mange balltap og dårlig presisjon står på menyen, men defensivt har hjemmelaget god kontroll. Forsvarsfireren bestod av to gamle kjenninger. Robin Bakke Andresen (26) og lagets trener, Mads Randem (29) gjorde comeback på hver sin back etter flere år på sidelinjen. Sistnevnte markerte seg etter 22 minutter med en presis corner som Kenneth Rustad stanget i nettet. Like etter avslutter lagets eldstemann til 2-0 etter et godt innkast av Bakke Andresen. Forøvrig greide sidebackene seg ok, men med stadig god sikring av det solide stopperparet Røkeness/Stubberud.

Minutter før pause kommer det ytterligere to scoringer til vertene. Ny dødball og Flåten får til slutt kranglet ballen i mål. 4-0 kommer like etter og var kveldens vakreste angrep. Stubberud trer opp Flåten rettvendt og sender igjennom Degrum som enkelt setter ballen bak bortelagets gjestekeeper Theo Jørgensen (14) fra Driv sitt G15-lag.

I pausen gjøres det noen bytter. Kaptein Røkeness bytter plass med Shangar og overtar hanskene. Unge Dennis Hoel (14) kommer inn for den spillende treneren og Sean overtar for Hovel.

2.omgangen er hjemmelaget klart best og har god kontroll på banespillet. Effektiviteten fra første omgang er ikke like bra så målene lar vente på seg. Midtbanen legger ned mange meter og Nordstrand skaper knapt en sjanse de siste 45. Spesielt Troy gjør en manns jobb sentralt.

Med kvarteret igjen å spille setter Degrum inn sitt andre før Kenneth sendes alene igjennom etter en nydelig stikker fra Shangar. Alene med keeper gjør trikker`n ingen feil og fastsetter sluttresultatet til 6-0.

En fin gjennomkjøring for rekruttlaget har to ukers trening foran seg før neste treningskamp hjemme mot Nordby onsdag 2 mars.

Driv 2-Nordstrand 3 5-0 (4-0)

Mjær stadion

Laget: (4-4-2)

Shangar (Dennis 46) Robin, Dennis (Shangar 46) Stubberud, Randem (Hoel 46) Degrum, Flaaten, Troy, Braathen, Kenneth, Hovel (Sean 46)DrammenCup 2016 - 8-10 april

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 22. Jan 2016

Drammencup arrangeres 8-10 april og for 11 året på rad. Dette har blitt en veldig populær cup og er en fin oppkjøring før sesongen med kamper fordelt på 10 kunstgressbaner.

Det er en begrensning på ca 200 lag og det har vært ventelister i flere klasser i flere år nå. Allerede 60 lag er påmeldt, så dere må være raske.

Det arrangeres A og B-sluttspill, utenom i 19 års klassen.

Kun 13 åringer spiller 9’er i år. (11’er mål fra 16-16 meter)

Legger ved innbydelse med all info dere trenger.

Innbydelse DrammenCup 2016.pdf