Lederen har ordet

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 22. Des 2017

Nok et fotballår er snart bak oss og et nytt et står på trappene. Siste kamp på stadion ble spilt i slutten av november, siste trening ble avholdt i dag. Første trening blir avholdt 2.nyttårsdag og årets første kamp spilles 23 januar. Fotball er ikke lenger noen sommeridrett, det er for lengst blitt en helårsidrett. 

Dette betyr at dagens aktive barn og unge er enda mer aktive, men det innebærer også at veldig mange legger ned enda flere timer for å opprettholde et godt tilbud i bygda vår. Uten disse hadde vi ikke hatt trenere, lagledere, cuper, dugnader. Kort sagt, Driv IL Fotball er verdiløst uten alle disse frivillige.    

Vi får stadig bedre forutsetninger for å bedrive idretten vår igjennom hele året. Mjær stadion er en drøm å spille på i juni, men fungerer vel så godt i desember måned takket være et dyktig banemannskap. Å drifte stadion året rundt koster idrettslaget en god del, foreløpig uten at dette går nevneverdig utover kostnaden å spille der. Det skal vi være glad for. 

Sportslig har det vært et svært innholdsrikt år. Som leder er det også her jeg har merket meg de største utfordringene. Fotballgruppa er i vekst og flere, både spillere og trenere, ytrer stadig ønske om et tilbud som utfordrer de ivrigste mer enn det gjør i dag. Samtidig skal vi ivareta breddetilbudet, som tross alt, er et av grunnfundamentene i idrettslaget vårt. 

"Trivsel, bredde, kvalitet" i det ligger det føringer, men også rom for ulike tolkninger. Disse ulike tolkningene ønsker jeg å samle rundt et bord med de menneskene styret har samlet til et sportslig utvalg (SU)  Sammen skal disse personene bidra til å lage en felles plattform for hvordan vi skal tolke de tre fundamentene i idrettslaget. Dette skal være et organ som gir trenerne tydeligere retningslinjer og som de kan vise til når vanskelige avgjørelser skal tas. 

Med en felles plattform ønsker jeg at vi skal oppnå større og bedre forståelse for aktørenes hverdag og avgjørelser. Jeg ønsker at våre trenere og lagledere skal slippe å stilles til veggs hver gang det blir tatt en avgjørelse. At over 1000 medlemmer skal enes er nok som å tro på julenissen, men at "skylden" heller kan skjenkes et demokratisk utvalg enn enkeltpersoner tror jeg vi alle er tjent med.

Selv om aktivitetsnivået er høyt om vinteren, er det naturligvis sommeren det er størst trykk. Det er derfor svært gledelig å ha kunstgresset på Drivplassen som en ekstra arena for aktørene våre. Dette gjør det litt romsligere i en tettpakket banekalender i høysesongen.

I året som har gått er det gjennomført 280 kamper og 1500 treninger fordelt på våre to anlegg. Til kampene har det blant annet gått med 600 liter vaffelrøre og 2500 kaffekopper som er servert fra 180 kioskvakter. For gjennomføringen av mange av disse kampene har vi hatt over 20 dommere som alle har gjort en flott figur. 

I tillegg har lagene våre deltatt på over 30 turneringer, små og store, i inn- og utland. Spillere, trenere, foreldre og foresatte er flotte representanter når de reiser i Driv sine farger. Jeg får mange positive tilbakemeldinger fra arrangører og andre lag som roser dere for eksemplarisk oppførsel og utviser god sportsånd. Spesielt Grueturneringen viser vi oss nok en gang fra vår beste side. Med 9 lag representert kunne man skue Drivs logo og farger uansett hvor man snudde seg. Det var en stolt leder som fikk bevitne det hele fra sidelinjen. 

Jeg håper alle legger ballen på hylla og nyter fridagene nå i jula. Det har dere alle fortjent etter strålende innsats gjennom det siste året. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver og ser frem mot en ny spennende sesong sammen med Norges beste idrettslag. 

På vegne av styret i fotballgruppa ønsker jeg dere alle en riktig god jul og et godt nyttår. 


Sportslig julehilsen 

Mads Randem
 

       Flere nysigneringer for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Des 2017

Jobben med å få på plass neste års A-lagstropp er alltid en kabal, men også i år ser den ut til å gå opp. (Foto: A-laget 2017)  

Flere av spillerne fra årets tropp har allerede signert for kommende sesong, men også noen nye navn har satt navnetrekket sitt på papir for blåtrøyene. Av dem er blant annet Dennis Røkeness og det ryktes også at en til med samme etternavn er på vei.

Kaptein, Stein Arild Degrum, har naturlig nok signert og uttaler til nettredaksjonen at det aldri var aktuelt med et klubbskifte til tross for en rekke henvendelser. En rekke unggutter har også signert i tillegg til veteran Eirik Sørsdal som tar en ny sesong. Redaksjonen kjenner til at Coach Randem har flere navn på blokken og kommer tilbake så snart vi vet mer. 

Siste nytt får du alltid på driv-il.no 
Korte borteturer for A-laget i 2018 - se avdelingsoppsettet her!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 5. Des 2017

Driv skal spille i 6 divisjon avdeling 3 kommende sesong. Sist sesong ga en del lengre borteturer, blant annet på grensen til Buskerud. I den grad nedrykk bringer med seg noe godt, må det bli at det nå nesten blir gangavstand til bortekampene. (Stein Arild Degrum er klar for en ny sesong i den blå drakta. Foto: Magne Berg) 

Med unntak av OSI blir A-lagets lengste reise en tur til Dælenenga på Grünerløkka. Ellers blir det mange kjente lag på "riktig" side av byen.


Abildsø

Driv

Grüner 2

Klemetsrud 

Lambertseter 

Manglerud Star 2

Oppsal 3

OSI 2

Hauketo 

Tveita 


Lagets trener uttaler at han er glad for de korte borteturene, da han neste år fyller 31 år og må legge seg tidligere. Rent sportslig ser han for seg en tett og jevn avdeling, men at det like så godt kan være omvendt. 


Driv-il.no kommer tilbake med mer. 
Høstdugnad lørdag 28 oktober

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Okt 2017

Det er klart for høstdugnad førstkommende lørdag kl.11.00. Dugnaden skal bidra til å klargjøre anleggene våre for vinteren. Minimum 1 person pr lag, men jo flere, desto raskere går det. 

 

 • Klargjøring til vinterdrift på Mjær stadion
 • Mål og innbytterbokser ryddes vekk
 • Kioskene og driftsbygg ryddes og vaskes ned
 • Matvarer flyttes til Mjærhallen/klubbhuset
 • Søppelplukking
 • MIN 1 pers pr lag

 

Dette vil bidra til å holde anleggene våre vedlike, samt lette vårdugnaden 😊


Styret 
Trener- og lagledermøte mandag 23 oktober kl.19.00

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 13. Okt 2017

Sesongen 2017 nærmer seg slutt og det kalles herved inn til trener- og lagledermøte mandag 23 oktober kl.19.00 på klubbhuset på Drivplassen. Saker kan meldes inn på mail til sekretær i fotballgruppa anne.kathrine.aambo@gmail.com 


Vel møtt! 

Styret fotballgruppa 

G14 møter Oppegård i ren seriefinale onsdag - møt opp og støtt gutta!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 10. Okt 2017

Driv G14 her avbildet på årets Grueturnering har gjort en god sesong. 

Onsdag er det duket for en ren seriefinale når serieleder Driv G14 tar i mot Oppegård som innehar 2.plassen. Drivgutta, som er født 2003, har gjort en god sesong og spesielt høstsesongen har vært imponerende. Kun 1 tap på de siste 9 har gjort at guttene har klatret jevnt og trutt i de som er en meget jevnspilt serie. 

Mye trening og godt samhold trekkes frem som de viktigste faktorene for guttenes suksess. Laget har spilt sammen fra 6-7 års alderen og er fortsatt nærmere 20 spillere. 

Med seier på onsdag er guttene sikret seieren i årets seriespill. Uavgjort vil holde Oppegård bak, men på 3.plass lurer Nordby som med seier på sine to siste kamper da kan passere Driv. 

Kampstart er i morgen, onsdag kl.20.15 på Mjær stadion. Kiosken er åpen. Møt opp! 

Kiosken er som vanlig åpen og kanskje treffer du noen av disse damene? Nok et knepent tap for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 29. Sep 2017

Årets siste serierunde ble en tett og jevn affære på Gommerud kunstgress. Men til tross for flere enorme sjanser endte det med et knepent tap for BVH. Med andre ord, en kamp som oppsummerte sesongen til blåtrøyene ganske så godt. (Foto: Magne Berg)

I løpet av den første halvtimen er Driv klart best og har en rekke store målsjanser. I tur og orden har Hovel, Vemund, Sørsdal og Matas, alle gode muligheter til å sende de blå i ledelsen. Men i stede er det hjemmelaget som pirker ballen over streken etter klabb og babb i feltet. 

Sluttkvarteret av omgangen tar vertene over og kontrollerer inn ledelsen til hvilen. 

I pausen gjøres det åpenbart en genistrek da Felix blir byttet inn. Det tar lysluggen et drøyt kvarter før han vender opp i boksen og curler ballen i lengste hjørnet. 1-1. Gledesrusen sitter tydelig i da BVH tar ledelsen på ny bare sekunder etter. 

I jakten på utligning kontrer hjemmelaget inn 3-1, men gjestene ga ikke opp. 

De siste 10 minuttene av kampen blir en ny sjansebonanza fra blåtrøyene. Først reduserer Stein på et distanseskudd. Så har både Hovel og Nyquist gode muligheter til å redde et poeng, men målsnikene ender begge på 11 scoringer i årets sesong. 

Kampen ender med 3-2 til hjemmelaget og det oppsummerer i grunn årets sesong for Driv. Laget henger med mot de aller fleste, men udyktighet og marginer i mot har gjort at poengfangsten har blitt heller mager. Nå tar guttene en velfortjent ferie før de kickstarter 2018 med en "sammenkomst" hos lagets toppscorer og eldstemann, Knut Hovel Heiaas. 


Bærums Verk Hauger-Driv 3-2 (1-0) 

Gommerud kunstgress, ca 30 tilskuere

Laget: (4-3-3) Theo, Tobias, Stian, Troy, Hoel, Stein, Matas, Sørsdal, Nyquist, Hovel, Vemund. Innbyttere: Fredrik, Felix, Sean. 


1-0 BVH 37 min

1-1 Felix 64 min

2-1 BVH 65 min

3-1 BVH 75 min

3-2 Stein 82 min


Driv IL Fotball 
Garden med hattrick da Oppegård ble smadret

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 23. Sep 2017


På en dag der alle i blått var i fyr i flamme, gnistret det litt ekstra av Vemund Garden. 21-åringen stod for tre av scoringene da Driv fikk en etterlenget opptur i bunnoppgjøret mot Oppegård. - Årsbeste, mente Knut Hovel Heiaas. (Foto: Magne Berg) 

Nedrykket var et faktum etter forrige serierunde, men det preget ikke de blåkledde. Sulten på en skikkelig avslutning gjorde det vanskelig å være Oppegård-spiller på stadion torsdag kveld. De gulkledde er i desperat poengnød og kjemper for å beholde plassen i årets 5.divisjon.

Åpningskvarteret er tett og jevnt, uten sjanser til noen av lagene. Hjemmelaget presser høyt og tvinger frem mye feil fra bortelaget. Driv hadde for anledningen gått bort fra sin vante formasjon som et mottrekk til Oppegård sin 3-backslinje. Planen fungerte såpass godt at gjestene la om formasjonen halvveis i omgangen. 

Dette ga lite resultat for de tilreisende, heller tvert om. Vertene tar grepet om kampen og begynner så smått å skape sjanser. Først er Hovel bare centimetere unna før Sørsdal setter en god mulighet utenfor. Defensivt har blåtrøyene full kontroll.

Halvtimen er passert da Driv skrur opp tempo. En glimrende stikker fra Nyquist sender Stein igjennom, som banker ballen i nettaket fra skrått hold. Scoringen virket som en ekstra vitamininnsprøytning for hjemmelaget og bare 3 minutter etter dobles ledelsen. Mats Haug svinger inn, godt ettertrykk fra de blå sørger for at Hovel kan krige inn sitt ellevte seriemål for sesongen. 

Like før pause presenterer EA-journalist og Bogerud-arvtageren, Vemund Garden seg. Han beskriver sin første scoring slik. - Første lempa jeg ballen frem til Hovel som tok ned ballen og spilte meg alene med keeper. Jeg tok imot ballen og la den iskaldt ned i nærmeste hjørnet på ekte goalgettervis uttaler tekstil-sønnen. 

3-0 står seg til pause.


Oppegård må opp og frem i den andre omgangen, men får seg en kalddusj før to minutter er spilt. Igjen er det hurtigtoget fra Elgveien. 

- Nr 2 holder Nyquist et dribleshow på rundt 5 minutter ute på høyrekant før han skjærer ned mot linja og inn mot mål. Han tupper den inn til meg som står foran mål og jeg ser ikke noen annen mulighet enn å på lekkert vis flikke ballen mellom beina på keeper og i nettmaskene. 

Beskjedent fra unge Garden. 

De fleste trodde nok kampen var punktert, men for de som har fulgt A-laget i år vet man at fire scoringer ofte ikke holder. En ellers meget god Theo Jørgensen er uheldig etter snaue timen og gjestene reduserer. Ikke lenge etter tenner de gulkledde et lite håp da deres svar Coutinho limer ballen i krysset fra 20 meter. 

Oppgård har kanskje Coutinho, men Driv har Vemund Garden. Like etter reduseringen kommer kveldens femte for hjemmelaget og Gardens tredje som han beskriver slik. 

- Nr 3 lemper Nyquist ballen inn i bakrom på meg, jeg bruker mitt eminente overblikk til å se at keeper kommer ut tidlig. Da bestemmer jeg meg enkelt og greit for å lobbe ballen på utsøkt vis over en sjanseløs keeper og ned i mål. 

Scoringen sikret vertenes spillere arbeidsro. Coach virket ikke like overbevist og fremstod som et nervevrak til det gjenstod fem minutter av kampen. Da byttes Sean Olsen inn og overtar Hoels plass på venstre back. 

I det påfølgende angrepet blir nevnte Sean med i en registrert super-kontring. Stein skrur på turboen og utleverer parkeringsbøter til måpende gultrøyer. Avslutningen står ikke helt i stil, men på returen dukker Rally-Olsen opp og fastsetter sluttresultatet til 6-2. En sterk seier og en solid opptur for en hardtarbeidende gjeng blåtrøyer. 

Årets siste kamp spilles borte mot BVH neste uke. Foran den siste serierunden står Hovel og Nyquist med 11 nettkjenninger hver. Her blir det nok en kamp i kampen. 


Driv-Oppegård 6-2 (3-0)

Mjær stadion, 50 tilskuere

Laget: (4-3-3) Theo, Tobias, Flåten, Troy, Hoel (Sean 85) Stein, Haug (Matas 76) Sørsdal, Nyquist (Stian 78) Hovel (Felix 70) Vemund (Fredrik 74) 


1-0 Stein 33 min

2-0 Hovel 36 min

3-0 Vemund 43 min

4-0 Vemund 47 min

4-1 Oppegård 54 min

4-2 Oppegård 63 min

5-2 Vemund 65 min

6-2 Sean 87 min 


Driv IL Fotball Poengtap i nytt overtidsdrama

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Sep 2017

Det vil seg bare ikke for A-laget i år. I det alle trodde Troy hadde sikret uavgjort på overtid, glapp det nok engang. Poengtapet mot Høybråten/Stovner var det femte på overtid denne sesongen. (Foto: Magne Berg)

Etter et jevnt åpningskvarter tar hjemmelaget mer over. En uheldig Flåten setter ballen i eget mål i en presset situasjon. Driv forsøker å svare, men er ikke skarpe nok på siste tredjedel av kunstgresset. Isteden dobler de lyseblå på et frispark like før pause. 

Vertene er det beste laget i åpningen av den andre omgangen, men gjestene henger greit med. Halvveis i omgangen kommer reduseringen. Hovel trer igjennom Vemund som parkerer sinn oppasser og finner nettmaskene. Scoringen endrer kampbildet og bortelaget tar over initiativet. 


Anført av en ung og dynamisk midtbane, med blant annet 16-åringene Matas Jakubonas og Mats Haug skaper de hvitkledde med rød overtrekksvester flere gode muligheter. Vemund er med farten sin en stadig trussel på topp, men det er en ung stopperkjempe som skal få nettsus. 

Like før full tid flyttes Troy fram og danner en angrepskvartett. På overtid vender 18-åringen opp utenfor boksen og banker inn utligningen. Bortelaget er ikke fornøyd og sender alle mann til pumpene for tre poeng. Tre poeng blir også delt ut, men det er ikke til Driv. Fire minutter på overtid kontrer hjemmelaget og setter sitt tredje for kvelden.  

Men til tross for motgangen er det en imponerende lagmoral og guttene ser allerede frem mot torsdagens lokaloppgjør mot Oppegård på stadion. De gulkledde er i desperat poengnød, men vil ikke få noe gratis av de blåkledde. Kampstart torsdag 21 september kl.20.00. 
Høybråten/Stovner-Driv 3-2 (2-0)

Høybråten kunstgress, ca 20 tilskuere 

Laget: (4-4-2) Theo, Tobias, Flåten, Troy, Hamnes (Hoel 46), Stein, Sørsdal, Haug, Skøyum (Sean 74), Hovel (Matas 63), Vemund.  


1-0 H/S 17 min

2-0 H/S 38 min

2-1 Vemund 64 min

2-2 Troy 90+3 min

3-2 H/S 90+4 min


Driv IL Fotball X-files på Hallager kunstgress

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 1. Sep 2017

I en spillemessig ny god kamp hang Driv godt med hele veien. Men tross en rekke målsjanser, noen av dem enorme, ville aldri ballen i mål for Driv. Dermed måtte de hvitkledde reise tomhendte hjem enda en gang. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Du tror det ikke før du får se det. Dette var slagordet til en viss tv-serie for noe år tilbake, men slagordet var også beskrivende for det som skjedde på Hallager kunstgress torsdag kveld. De tilreisende supporterne lurer nok fortsatt på hva som skjedde og det hele vil nok forbli et mysterium. Tidligere Driv-profil, Jan Fredrik Braathen, forsøker å oppsummere kampen i stikkordsform. 

5 sek. Driv gir ballen til dagens motstander 

10 min. Richard, kveldens Driv-keeper roper, men Flåten er ballkåt og går i duell med egen keeper. Det ender med en nydelig assist til Nordstrands spiss, 1-0. 

25 min. NS-spiller barberer av det lille som gjenstår av Hovels hockeysveis med knottene. Dommer reagerer ikke. 

29 min. Nyquist med to store sjanser nå, blant annet i nettveggen på åpent mål. Driv har kontroll defensivt.

31 min. Driv med tilbakespill? Dommeren reagerer ikke.

42 min. Mulighet for Driv. Hamnes header over.  54 min. Tobias blir straffet for å rope "går". Denne gangen reagerer dommer, som tydeligvis kommer rett fra årets Grueturnering og regler i barnefotballen. 

57 min. Kjempesjanse! Hovel med frispark like utenfor boksen. Keeper redder med et tigersprang. Driv med flest sjanser til nå. 

62 min. NS kontrer og scorer. 2-0, mot spillets gang. 

70 min. Gigantsjanse, signert Hovel. Avslutningen reddes på streken og returen stryker stolpen. 

75 min. Ny gigantsjanse til Driv, vil ikke ballen kjenne på Nordstrands nettmasker i dag? 

88 min. Kjempemulighet til Driv. Klabb og babb inne i feltet. Klareres på streken til corner. 

89 min. Hamnes heading stryker stolpen. 

90 min. Ballen ute over dødlinja bak Richard, alle reagerer bortsett fra dommeren. En morsom NS-spiller triller kula i mål. 3-0. - Nå rakner det snart, sier Jokke. Dommeren reagerer, gult kort.En ny frustrerende aften, der hverken marginene eller dyktigheten var bra nok inne i 16-meterne. En upåklagelig innsats fra de hvitkledde, som viser en enorm moral i sesong som butter i mot. Nye muligheter neste uke, da kommer Wam-Kam på besøk. Kampstart torsdag 7 september kl.20.15 på stadion. 


Laget: (4-4-2) Richard, Tobias, Flåten, Skøyum, Hamnes (Sean 72 min) Vemund, Troy, Sørsdal, Stein, Nyquist, Hovel. 


1-0 NS 6 min

2-0 NS 62 min

3-0 NS 90+3 min


Driv IL Fotball Forspilte sjanser da overtidsscoring avgjorde

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Aug 2017

Nesten alle trodde det gikk mot poengdeling, men den gang ei. Fire minutter på overtid sendte Henrik Gjengår de oransje til himmels og sendte blåtrøyene nok en gang tomhendte hjem. (Foto: Magne Berg)

Etter det forsmedelige hjemmetapet for Brosundet i mai, var det en revansjelysten gjeng som tok turen til Linderud torsdag. Bortelaget gikk ut med et aggressivt press og lyktes godt, hjemmelaget ble spilt lave og de blå rullet opp en rekke sjanser. Først header Richard like over fra kloss hold, før Tobias treffer innsiden av stolpen og ut. 

Til tilreisende fortsetter presset og er farlige på nesten hver eneste dødball. En fomlende keeper skaper uroligheter i vertenes boks og Vemund er bare centimetere unna. Halvveis i omgangen kommer Brosundet på en overgang. En viss Nøstdahl tror han plutselig er Pirlo og chipper ballen elegant i krysset fra 25 meter. Minutter etter dobler hjemmelaget ledelsen etter passivt forsvarspill. Da så det ut til å bli en av de kveldene igjen. 

Scoringene gir de oransje mer energi og de overtar initiativet i kampen. Bare en god Jimmy og oppofrende forsvarsspill hindrer en større ledelse til vertene. 

Fem minutter før pause entrer Sean Olsen banen. Han bruker bare sekunder på å presentere seg da han banker ballen i krysset fra hjørnet av 16-meteren. Målet gir blåtrøyene fornyet håp da lagene går til pause. Richard overtar forøvrig hanskene fra en ryggplaget Jimmy like før hvilen. 2.omgang starter med et smell. Rally-Olsen fortsetter å plage hjemmelagets forsvar og med rumpa stanger han inn utligningen. Et sterkt innhopp av Olsen. 

Nå er det Driv som kjører kampen. Hjemmelaget gir fra seg ballen på egen halvdel ved flere anledninger og blåtrøyene skaper flere store muligheter. Først får Nyquist en scoring annullert etter offside, før samme mann på mirakuløst vis setter ballen utenfor fra 3 meters hold. Fredrik Skøyum er også frempå, men ballen går i nettveggen. 

Når Driv ikke setter sine sjanser vet Brosundet og utnytte sine. Et innlegg finner en umarkert oransje trøye på bakerste stolpe som enkelt stanger inn 3-2. Et effektivt hjemmelag tar på ny ledelsen i kampen. 

Med kvarteret igjen svarer blåtrøyene. Vemund kontrer og setter opp Nyquist på høyre siden. Denne gangen gjør Nyquist ingen feil og plasserer ballen sikkert forbi burvokteren. Med denne scoringen gikk Nyquist forbi Knut Hovel på toppscorerlista.

Ti minutter før slutt får vi et historisk øyeblikk på Linderud kunstgress. Yngstemann i søskenflokken, Marius Skøyum entrer banen og for første gang spiller tre brødre samtidig på Driv A-lag. Magne Johanssen får arrestere referenten om han tar feil.  

Kampens siste minutter er svært hektisk og temperaturen stiger i regnværet. En autoritær, men god dommer holder bra tak i oppgjøret, men det er god kok. Begge lag kommer til flere halvsjanser og ingen ser ut til å være fornøyd med et poeng. Fire minutter på overtid glipper det bak hos gjestene og vertene tar ledelsen. Et innbitt, men tappert bortelag forsøker å svare. Degrum får en kjempemulighet, men ballen sklir av foten og like utenfor. 

Selv om Driv enda en gang følger motstanderen til perrongen blir de ikke med når toget går. Brosundet tar 3 poeng og Driv ligger fortsatt sist med 5 kamper igjen å spille. Neste kamp går mot Nordstrand torsdag 31 august kl.20.15 på Hallager kunstgress. 


Brosundet-Driv 4-3 (2-1)

Linderud kunstgress, ca 10 tilskuere 

Laget: (3-4-3) Jimmy, (Richard 43) Flåten, Stian, Troy, Tobias, Degrum, Hoel (Martin 46) Fredrik (Matas 70, Marius Skøyum 80) Nyquist, Richard (Sean 41), Vemund. 


1-0 Nøstdahl 21 min

2-0 Gjengår 26 min

2-1 Sean 42 min

2-2 Sean 47 min

3-2 Omenås 66 min

3-3 Nyquist 75 min

4-3 Gjengår 90+4 min


Driv IL Fotball   Reddet poeng etter sterkt comeback

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 18. Aug 2017

Driv hang med lenge og lagene byttet på ledelsen i den første omgangen. Opprykksjagende Fossum snudde kampen etter pause. og med ti minutter igjen var gjestene i front med to mål. En voldsom sluttspurt fra vertene reddet poeng i sluttminuttene, i det som må ha vært årets mest underholdende kamp på Mjær stadion. (Foto: Magne Berg)

Åpningsminuttene var så hektisk at blekket til referenten sprutet. Fem minutter var spilt før bortelaget tar ledelsen etter slett forsvarspill, men Degrum sørger for balanse i regnskapet sekunder senere. Etter scoringen må Troy forlate banen med et mulig brudd i tåa. 

Så er det Nyquist som er frempå med et hodestøt etter et godt innlegg fra Skøyum og de blåkledde har snudd kampen. Dessverre fortsetter hjemmelaget sitt passive forsvarspill og gjestene fra Eiksmarka stanger inn utligningen i det kampen bare er 10 minutter gammel. 

Nettmaskene får hvile i noen minutter, men kampen bølger frem og tilbake. Fossum har mest ball, men vertene er giftige på enkelte overganger. Vemund traver opp og ned høyresiden, men manglende presisjon gjør at det hele minner mer om et V75-løp på Bjerke. 

Omgangen er halvspilt da Tobias bryter et angrep. Unge Korsæth forserer opp høyresiden og serverer et glimrende innlegg som Nyquist ekspederer i mål med et kontant hodestøt. Like etter er Sørsdal farlig frempå. Avslutningen blir blokkert, men returen setter Degrum over kassa. Bortelaget forsøker å svare, men en god Jimmy sørger for at hjemmelaget går til pause med en knapp ledelse. Fossum starter den andre omgangen klart best. Riktignok er Nyquist frempå med en farlighet, men luftens baron header over mål. I det påfølgende angrepet fra gjestene kommet utligningen. Et innlegg på bakerste stolpe passerer hele feltet og kan enkelt spaseres i mål. Igjen er lagene like langt. 

De hvitkledde fortsetter presset og blåtrøyene henger i tauene. Svake klareringer sørger for at bortelaget boltrer seg på hjemmelagets halvdel. Etter tjue trekk finner Magnus Erstad en åpning og sender ballen i nota bak Jimmy. 

Lite stemmer for Driv. Vaklende forsvarspill og svak presisjon i overgangene gjør at Fossum vinner igjen ballen gang på gang. Anført av en god Håkon Lodding skaper til tilreisende flere sjanser. Kvarteret før slutt kommer kveldens femte. Igjen er det kombinasjonspill som sørger for at nevnte Lodding enkelt kan tuppe ballen i nettet og gi bortelaget en tomålsledelse. Hjemmelaget virket resignerte. 

I et siste forsøk på å komme tilbake gjør Driv noen endringer. Richard og Sean entrer banen, Vemund flyttes fram og danner en angrepstrio sammen med Nyquist og nevnte Richard. Det betaler seg nesten umiddelbart da Degrum setter opp Vemund som lirker ballen forbi en forfjamset burvokter. En sliten, men optimistisk Vemund, henter ballen i mål og gir hjemmelaget troa på mer. 

Vemund Garden jubler for scoring. (Foto: Magne Berg)

Fem minutter før slutt kommer det nok en scoring. Tobias river seg løs på dødlinja og finner Nyquist som stanger inn sitt tredje for kvelden. Alle, utrolig nok på hodet! Et frustrert Fossum pådrar seg et par gule i irritasjon over å ha mistet en tilsynelatende komfortabel ledelse. På overtid er Nyquist nær sitt fjerde, men en god benparade frarøver blåtrøyene å sluttføre comebacket. 

En svært underholdende kamp med 10 scoringer, likt fordelt på begge omganger og begge lag sørget for poengdeling. Aldri en kjedelig kamp på stadion når A-laget er involvert. Neste hjemmekamp er 7 september, tør du å bli hjemme? 


Driv-Fossum 5-5 (3-2) 

Mjær stadion, 50 tilskuere

Laget: (4-4-2) Jimmy, Tobias, Stian, Flåten, Hoel, Vemund, Degrum, Sørsdal (Sean 76) Fredrik (Matas 60) Nyquist, Hovel (Richard 76) 


0-1 Lodding 5 min

1-1 Degrum 6 min

2-1 Nyquist 8 min

2-2 Lodding 10 min

3-2 Nyquist 23 min

3-3 Lodding 56 min

3-4 Erstad 65 min

3-5 Lodding 75 min

4-5 Garden 80 min

5-5 Nyquist 85 min


Driv IL Fotball 

     A-laget vs Fossum torsdag kl.19.00 på Mjær stadion - siste nytt før kampen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Aug 2017

A-laget kjemper en tøff kamp i bunnen av årets 5.divisjon men viste forrige uke at de kan hamle opp med de fleste da de holdt stand mot serielederen. Torsdag er det duket for hjemmekamp når Fossum kommer på besøk. Her er litt nytt i forkant av kampen. (Foto: Magne Berg)

Richard Hellerud er endelig tilbake i troppen etter vinterens skademareritt. 14 dager i Tyrkia har nok også gjort ekstra godt for spissen som har lovet 15 gode minutter på slutten. Tilbake er også den eneste Svensken som ikke er lett å lure, for han står i buret, Jimmy Ericsson.  

Sørsdal sto over en intensiv treningsøkt mandag for å hvile ryggen, men det medisinske støtteapparatet har god tro på at den tidligere Langhus-gutten blir klar til dyst. -Han ser veldig fin ut, sier lagets spillende fysio, Tobias Korsæth. 

Knut Hovels blå øye ser ikke ut, men det ser heller ikke ut til å stoppe storscoreren fra flere nettkjenninger mot guttene fra Eiksmarka. Om Troy får med seg at det er tidligere kampstart enn vanlig, så blir han også å se i den blå drakta. 

Vi håper også å se deg på stadion i morgen, torsdag kl.19.00.

Kiosken er åpen!


Driv IL Fotball
Raste etter kontroversiell straffesituasjon

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Aug 2017

I over en time holdt Driv følge med serielederen i høstsesongens første kamp. Oppgjøret på Rustad var tett og tøft, men med hjemmelaget som det førende laget. Sjansemessig var det jevnt og bortelaget følte seg nok noe snytt etter en svært tvilsom straffesituasjon. (Arkivfoto: Magne Berg)  

Garderoben på Rustad var fylt med glade Drivgutter som var fornøyd med at ferien endelig er over. To nye spillere har satt navn på papir før høstsesongen og ble tatt godt i mot. Tidligere Drivgutt, Daniel Hamnes og EIF-spiller Martin Visslund var begge ikledd den blå trøya. 

Bortelaget åpnet friskt og allerede i løpet av kampens første minutter kommer de blåkledde til gode muligheter. Først ved Nyquist, som avslutter like utenfor og så på en dødball som heades like over. Vertene er farlig på sin første visitt. En ellers, for dagen, veldig god Stian Skøyum går i samme duell som stoppermakker Troy og ballen faller ned til Rustads dyktige spiss som avslutter like utenfor stolpen.

Gjestene burde tatt faresignalet for minuttet etterpå smeller det. Nydelig kombinasjonsspill rundt boksen sender ballen foran kasse og Vintermyr bredsider ballen kontant i mål. En kalddusj for de blå etter en god åpning. Driv forsøker å svare like etter da Hovel blir spilt igjennom, men keeper redder mesterlig. Hovel får en ny mulighet like etter. Tobias serverer veteranen med en fin crosser, men det ender med et hjørnespark. 

Det noteres forøvrig at kioskvakta ikke er på jobb. Svakt. 

Kanskje like greit at kiosken er stengt for guttene i blått virker skarpe. Ny overgang, denne gangen registrert ved kaptein Degrum klareres til nok en dødball. På det påfølgende hjørnesparket stiger Stian Skøyum til værs på bakerste stolpe og stanger ballen kontant i motsatt hjørnet. 

Scoringene tenner bortelaget ekstra og guttene begynner å ta for seg. Comebackkid, Daniel Hamnes med en suser av en takling og det gule kortet noteres hos referenten før dommeren tar det ut av lommen. Hovel har forøvrig blitt byttet ut etter en smell som ga en midlertidig, men kraftig Donald-kul. Dette begrepet stammer fra tegnserien Donald Duck som er kjent for å være svært klønete og ofte pådrar seg skader og som oftest med en stor kul som resultat. Derav navnet Donald-kul. Sveisen til Hovel derimot ligner mer på hans navnebror som for tiden jobber som president i USA. Uansett, ingen kan beskylde 40-åringen for ikke gi alt for trøya. 

Med 10 minutter igjen til pause henger blåtrøyene i tauene. Hjemmelaget ruller opp flere muligheter og en god Theo holder bortelaget inne i kampen. En ellers avbalansert Randem på sidelinjen tenner til og forteller guttene hva han mener om saken. 

Drøye fem minutter før pause kommer kveldens store snakkis. Sean spiller igjennom Nyquist som blir klippet ned i boksen, men dommeren vinker spillet videre til store protester fra bortelagets supportere. En merkelig og svak avgjørelse av en ellers ok kampleder. Hovedpersonen selv var ikke tvil og var svært frustrert over avgjørelsen. - Jeg er først på ballen og blir regelrett klippet ned, selv Stevie Wonder ville ha sett at det var straffe uttaler Nyquist. - Jeg hadde jo scoret på straffesparket og med ledelse til pause kunne kampen fått et annet utfall fortsetter den frittalende spissen. 

Lagene tar pause på stillingen 1-1. I pausen er den siste formaningen at Driv må være ekstra våkne de første minuttene av 2.omgang. Det tar Rustad 50 sekunder og ta ledelsen etter slett forsvarspill over hele linja. Driv svarer nesten umiddelbart. Først kommer Stein til avslutning som går via en forsvarer og til corner. Denne gangen svinges hjørnesparket på første stolpe og Nyquist stanger ballen knallhardt i nettet bak en sjanseløs burvokter. 

Driv overtar initiativet og får kampen inn i sitt spor. Hovel er på banen igjen og gjør det han kan best, holder på kula, faller og får frispark. Degrum svinger presist inn og treffer en presset Nyquist som header like over. Bortelaget får flere gunstige overgangsmuligheter i denne perioden, men var ikke presise nok i avslutningsfasen. 

I det kampen står og vipper får blåtrøyene en god overgangsmulighet. Dessverre er presisjonen dårlig og isteden kontrer hjemmelaget. Avslutningen fra 20 meter går i stanga og på returen er Vintermyr som setter sitt tredje og Rustad tar ledelsen for tredje gang. Scoringen slo ut mye av lufta til gjestene og minutter etter stanger hjemmelaget inn kveldens fjerde på et hodestøt. 

Driv foretar noen bytter. Matas, Martin og Sean entrer banen og gjør en god figur siste 20 minuttene. 

Med 10 minutter igjen punkterer hjemmelaget kampen. En av Rustads driblefanter får stå upresset like utenfor boksen og avslutter under en noe uheldig Theo i buret. Unge Jørgensen hadde forøvrig en bra kamp bakerst hos gjestene. Driv får en gigantisk mulighet til å pynte på resultatet på overtid. Nyquist kommer inn i boksen og prøver å finne Sean foran kassa, men ballen sklir over foten på Rally-Olsen. 

Serieleder Rustad vinner til slutt fortjent, men Driv visste at de absolutt har noe å fare med denne høsten. Torsdag 17 august er det hjemmekamp mot serietreer Fossum. Kampstart kl.20.15. 
Laget: (4-4-2) Theo, Tobias, Troy, Stian, Hamnes (Matas 65) Vemund, Stein, Sørsdal, Skøyum (Martin 70) Nyquist, Hovel (Sean 75) 


1-0 Vintermyr 8 min

1-1 Stian Skøyum 19 min

2-1 Vintermyr 46 min

2-2 Nyquist 49 min

3-2 Vintermyr 70 min

4-2 Nikqi 76 min

5-2 Fetisi 86 min 


Driv IL Fotball  Info om Tine fotballskole 2017 på Mjær stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Jul 2017

Årets fotballskole nærmer seg og alle påmeldte er registrert og har fått plass. I alt vil over 100 barn i alderen 6-12 år delta på fotballskolen som arrangeres på Mjær stadion fra 7-10 august. 14 trenere står klare til å instruere og engasjere deltagerne gjennom en flott fotballuke. Her er noe informasjon til foresatte og deltagere.  

TINE fotballskole 2017.

Sted: Mjær stadion, kunstgress

Tid: Mandag-torsdag, 7-10 august kl.10.00-15.30 hver dag. 

Husk matpakke, alle får drikke fra TINE hver dag. (Husk vann i tillegg)  

Det blir is- og pølsefest den siste dagen.

Det blir INGEN følge fra SFO i år.


For spørsmål eller andre henvendelser kontakt fotballskolen v/ Mads Randem på mail eller telefon

fotball@driv-il.no

95967066 

 

 Straffet hardt for sjansesløseri

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 26. Jun 2017

Driv var høyt oppe etter forrige ukes hjemmeseier, men landet med et mageplask i torsdagens bortekamp mot andreplasserte Kurer. Tross en rekke gode sjanser maktet gjestene kun å sette en ball i nettet og tar dermed ferie på jumboplass. (Arkivfoto: Magne Berg)

Førsteomgangen på Jesperudjordet er en tett og jevn affære. Hjemmelaget har ballen mest, men det er Driv som skaper sjansene. En serie av gode overganger og dødballer blir skuslet bort og svake avslutninger gir gode arbeidsforhold for vertenes burvokter.

Vertene har også sine muligheter, men disse begrenses til distanseskudd og byr ikke Jimmy på store problemer. Drivs største sjanser er det Hovel og Stein som får. Begge kommer til avslutning fra kort hold, men ingen finner veien til nettmaskene og lagene går målløse til pause.

Hjemmelaget tar ledelsen tidlig i 2.omgang. Driv, for anledningen hvitkledde, mister ballen på egen halvdel og Kurer stormer mot mål. Jimmy rykker ut, men feller vertenes angriper og dommeren peker på merket. Straffesparket settes sikkert fra Simen Bergsodden. Bortelaget forsøker å svare umiddelbart, men headingen fra Flåten går over målet.I jakten på scoring sender hvittrøyene frem flere mann og Troy flyttes fram i angrepsrekka. Men istedenfor utligning, så er det hjemmelaget som skal få mål. Et glimrende skudd avslutter en strålende kontring og Kurer dobler ledelsen.

Driv gir seg ikke og legger inn en sluttspurt. På overtid mottar Fredrik mottar ballen utenfor boksen og banker inn reduseringen. En gnistrende avslutning fra elektrikeren. Gjestene er på offensiven og temperaturen stiger da Nyquist blir meid ned på vei fremover. Synderen mottar sitt andre gule og marsjordre. Driv flytter frem samtlige, inkludert keeper på det påfølgende frisparket. Ballen treffer hodet til en hvitskjorte, men går like utenfor.

Kampen ebber ut med en knepen seier til Kurer som beholder 2.plassen på tabellen som gir direkte opprykk. Driv tar ferie på sisteplass, men spillet de siste ukene har vært svært oppløftende og man ser absolutt muligheten for en god poenghøst.


Kurer-Driv 2-1 (0-0)

Jesperudjordet kg, ca 10 tilskuere

Laget: (4-4-2) Jimmy, Vemund, Flåten, Troy, Hoel, Stein, Sørsdal, Matas, Fredrik, Nyquist, Hovel, Sean.


1-0 Kurer 50 min (straffe)

2-0 Kurer 82 min

2-1 Fredrik 90 min


Driv IL FotballSolid opptur etter overbevisende seier

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 18. Jun 2017

Her stanger Knut Hovel Heiaas inn scoringen som skulle bli starten på en solid opptur for Driv torsdag kveld. De blå viste tidvis glimrende spill, sørget for ytterligere tre nettkjenninger og med en glimrende Jimmy mellom stengene tok vertene årets første seier. (Foto: Magne Berg)

Kampen mot BVH (Bærums Verk Hauger) var den siste før serien snur og returoppgjørene begynner. Bærums Verk og Hauger Idrettsforening ble stiftet 2.april 1896 som Bærums Verk Sportsforening, men 3.februar 1917 endret foreningen navn til Bærums Verk Idrettsforening. 1.januar 2014 fusjonerte Bærums Verk med Hauger Fotballklubb, en ren fotballklubb stiftet i 1969 fra Rud. Bærums Verk og Hauger Idrettsforening er i dag et idrettslag som dekker områdene, Bærums Verk, Rykkin, Kolsås og i noen grad også Løkenhavna, Lommedalen, Vøyenenga og Hauger i Bærum. BVH driver i dag med bordtennis, cheerleading, Amerikansk fotball, fotball, håndball, innebandy og langrenn.

Driv stod før kampen med ett fattig poeng, til tross for spillemessig fremgang de seneste kampene. Det defensive har vært akilleshælen i hele år, men det har vært klar bedring etter at laget fikk på plass tyngde og rutine i Sørsdal og Jimmy. Sørsdal har gitt laget en større motor og langt større muskler sentralt på midten. Jimmy har kommet inn i målet og spredt trygghet med sin rutine og "lugna"

Eirik Sørsdal i fint driv viste muskler mot BVH på torsdag. (Foto: Magne Berg)

Men det var gjestene som kom best i gang. Hjemmelagets forsøk på høyt press fungerer dårlig og de oransje styrer det meste. Ballinnhavet til bortelaget betaler seg kun i et par halvsjanser, og de blåkleddes backfirer skal vise seg å være på jobb i dag. Driv senker presshøyden etter kvarteret og får bedre kontroll på kampen.

1.omgang er preget av stillingskrig og lagene nøytraliserer hverandre. Mesteparten av spillet foregår på midten og kunstgresset får hvile i begge 16-meterne. Den nevnte backfireren har stålkontroll og styres av en suveren Jimmy som har overtatt vottene helt bakerst. Jimmy minner mange om den Svenske keeperlegenden Thomas Ravelli, som tok bronse med landslaget i VM 1994, men Jimmy er 20 år yngre og har mer hår.

Joachim Flåten har også en meget bra dag og vinner alt av dueller. Minutter før pause blir han noe overivrig og pådrar seg det de kaller, et soleklart gult kort. 29-åringen var såpass sen at motspiller hadde rukket å knyte skolissene fra ballen ble spilt til taklingen ble satt inn.

Joachim Flåten tapte knapt en duell hele kampen og var en svært viktig bidragsyter til lagets seier. (Foto: Magne Berg)

Driv er best like før pause. Gunstige brudd, sørger for gode kontringsmuligheter. Både Fredrik Skøyum og Nyquist får muligheten til å score, men avslutningene er svake. Etter 40 minutter spilles Hovel igjennom. Sterk som en okse drar veteranen seg forbi stopperen og legges i bakken. Dommeren vifter spillet videre og som bildene skal vise, er det en glimrende avgjørelsen av fløytedirigenten. Lagene går dermed målløse til hvilen.

Hovel felles på vei igjennom, men stopperen er på ballen og dommeren gir ingenting. Stupet derimot får toppscore. (Foto: Magne Berg)

Åpningskvarteret av 2.omgang er strålende. Kontant og konsentrert forsvarsspill fra de blå holder bortelaget på avstand. Vertene er særdeles uhøflige og serverer ikke gjestene en eneste mulighet.

Vemund Garden, omskolert høyreback og arvtager til tekstilforretningen Bogerud tekstil, leverer en strålende kamp. Etter drøye ti minutter starter han angrepet som skal sende hjemmelaget i front. Først bryter tekstilsønnen et angrep og serverer Degrum. Kapteinen utfordrer bortelagets venstreback og serverer et nydelig legg på bakerste som Hovel stanger inn i nærmeste kryss.

Målet gir hjemmelaget ekstra energi og servitør Stein er nære å doble ledelsen, men skuddet lander i Mjærvann. Nyquist forsøker seg også, men ryggsekken er på og vannskiklubben får flere lærkuler å rydde opp før klubbmesterskapet i juli.

Bogeruds arvtager Vemund Garden prøver her å tilrive seg en vest til kolleksjonen, men lykkes foreløpig bedre med lær enn tekstil. (Foto: Magne Berg)

Timen er passert da Driv øker ledelsen. Et godt innlegg fra Fredrik Skøyum sørger for godt ettertrykk mot gjestenes mål. En heading fra Vetle går via en oransje trøye i bue over en sjanseløs keeper. 2-0 og dette var veldig fortjent på dette tidspunktet.

Hjemmelaget senker seg dypere i banen og det er gjestene som har mest ball etter scoringen. Driv forsvarer seg meget godt i en lang periode. Disiplinerte kantspillere i Stein og Fredrik lager en mur foran eget forsvar sammen med Sørsdal og Vetle. Bortelaget tvinges stort sett til å slå på tvers eller støtte, så sjansene uteblir.

Med 10 minutter igjen begynner kreftene til blåtrøyene å ta slutt og kampen åpner seg noe. Avstandene mellom leddene er større og strukturen noe ujevn. Gjestene er dog for upresise og klarer ikke utnytte rommene de får.

Tobias la ned mange meter og hadde krampetendenser på slutten. Fredrik trår til med en hjelpende hånd. (Foto: Magne Berg)

I det de fleste tror at seieren er sikret får bortelaget en kjempemulighet. For første gang i kampen er vertenes backfireren uoppmerksom og bortelagets spiss kommer alene med Jimmy. Sistnevnte kommer seirende ut av duellen med en benparade selv Ravelli ville vært stolt av.

Viktigheten av redningen var stor og sekunder senere punkterer hjemmelaget kampen. En klassekontring regissert av Stein og Nyquist sørger for at Hovel får en enkel jobb med å bredside inn sitt andre for kvelden og blåtrøyenes tredje. Like etter forlater klubbnomaden banen til høflig applaus til fordel for Sean.

Men kampen var ikke over og hjemmelaget ville ha mer. Enorme kontringsrom gjør at Stein sender Fredrik alene med keeper og fyrtårnet fra Råken plasserer ballen mellom beina på burvokteren og i nettet. Venstrekantens første seriemål for sesongen.

Så fornøyd ble Knoll og Tott (Hovel og Nyquist red.anm.) etter mønsterkontringen som sørget for 3-0. (Foto: Magne Berg)

Inn i overtiden er stemningen er god både på tribunen, banen og benken. Årets første seier til blåtrøyene er innenfor rekkevidde og er aldri truet selv om gjestene får sin redusering langt inn på overtid. Det var en mindre skrape i lakken på en ellers meget bra dag for alle involverte hos vertene.

Glade gutter gratulerer hverandre etter scoring og årets første seier. (Foto: Magne Berg)

En solid seier for Driv som endelig får betalt for jobbingen og de siste kampers prestasjoner. Nå venter bortekamp mot Kurer torsdag 22.juni før en god sommerferie venter. Med 3 poeng der kan laget begynne klatringen på tabellen.Driv-Bærums Verk Hauger 4-1 (0-0)

Mjær stadion, ca 40 tilskuere

Laget: (4-4-2) Jimmy, Vemund, Flåten, Troy, Tobias, Braathen (Vetle 46) Sørsdal, Nyquist, Fredrik (Hoel 86) Stein, Hovel (Sean 86)


1-0 Hovel 56 min

2-0 Selvmål 62 min

3-0 Hovel 86 min

4-0 Fredrik 90 min

4-1 BVH 90+5 min


Driv IL Fotball


Avgjorde på overtid i dramatisk lokaloppgjør

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 9. Jun 2017


Oppegård og Driv braket løs i et herlig lokaloppgjør på Greverud kunstgress. Lagene fulgte hverandre hele veien og byttet på ledelsen underveis. Men da alle trodde det gikk mot poengdeling, falt avgjørelsen på overtid. (Arkivfoto: Magne Berg)

Åpningen av matchen er jevnspilt og ingen av lagene klarer å tilrive seg initiativet. Bortelaget spiller seg riktignok til flere dødballer, men det mangler sting i avslutningene. De tilreisende fikk sving på forsvarsspillet og det tok nesten en halvtime før vertene kom til første avslutning.

I det halvtimen er passert tar Driv ledelsen. Hovel mottar ballen på hjørnet av 16-meteren og vender ned mot dødlinja. Ringreven finner Nyquist på bakerste stolpe som banker ballen i mål. Oppegård svarer minuttet etterpå. Rot på egen halvdel serverer hjemmelaget som like godt limer ballen i krysset. Like etter må Braathen ut med et strekt leddbånd.

De gulkledde tar initiativet fullstendig og fem minutter før pause er kampen snudd. Et kjapt frispark gjør de blåkledde til statister og to touch senere sitter ballen i nota bak en sjanseløs Jimmy. Pausen kommer beleilig for gjestene og temperaturen i garderoben er høy. Guttene i blått er ikke fornøyd med å rote bort ledelsen.Bortelaget entrer kunstgresset i 2.omgang med fornyet energi. En relativt pentspillende 1.omgang blir byttet ut med to lag som går i krigen for hver eneste ball. Det fører etterhvert til flere kort enn sjanser, men Driv kler kampbildet best og graver til seg målsjanser. Timen er spilt når gjestene setter sin andre for dagen. Hovel er igjen servitør da han trer igjennom Nyquist som iskaldt plasserer ballen mellom beina på burvokteren.

Nå er det blåtrøyene som kjører kampen. Flere dødballer og Stein er bare en tynnere pannelugg unna å stange sine gutter i ledelsen. Troy får også en mulighet, men er i ubalanse da han blåser ballen over. Ut av ingenting går Oppegård igjen i ledelsen. Et innlegg fra høyre treffer en umarkert gultrøye som stanger ballen i vinkelen.

Med 10 minutter igjen endrer gjestene formasjonen og satser alt på utligning. Det betaler seg minutter før slutt. Flåten blir revet ned i feltet og fløytespesialisten peker på straffemerket. Hovel er sikker som banken (Askim og Spydeberg Sparebank. red.anm.) og lagene er like langt. Klubbnomaden står nå med 8 mål på like mange kamper.

Men kampen er ikke over. I det uret bikker 90 minutter eksploderer det blant de fremmøtte på Greverud. Oppegård får vende opp i gjestenes felt og kan enkelt sette inn seiersmålet. Et hardt slag for et hardtkjempende bortelag. Personlige feil ble avgjørende på en dag da samtlige av blåtrøyene jobber sokkene av seg.

Gutta samler seg etter kampen og enes om å fokusere på prestasjonen frem mot hjemmekampen torsdag.


Oppegård-Driv 4-3 (2-1)

Greverud kunstgress, ca 30 tilskuere.

Laget: (4-4-2) Jimmy, Vemund, Flåten, Stian, Tobias, Stein, Sørsdal, Troy, Braathen, Nyquist, Hovel. Innbyttere: Fredrik, Eirik, Sean.


0-1 Nyquist 30 min

1-1 Oppegård 31 min

2-1 Oppegård 40 min

2-2 Nyquist 59 min

3-2 Oppegård 71 min

3-3 Hovel 87 min

4-3 Oppegård 90 min


Driv IL Fotball
Sjansesløseri i nervepirrende bunnoppgjør

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 2. Jun 2017

Bunnoppgjøret ble akkurat slike nervepirrende og spennende som mange fryktet på forhånd. Men til tross for at Driv var det beste laget i store deler av kampen ville det seg heller ikke denne gangen for de blåkledde. Høybråten/Stovner var dødelig effektive og utnyttet hjemmelagets svake avslutning på 1.omgang. Dermed stakk gjestene av med alle poengene. (Foto: Magne Berg)

Men åpningen på kampen var lovende. Vertene tok kommandoen fra start og hadde full kontroll på bortelaget. Kvarteret er spilt da Nyquist sender Driv i ledelsen etter en flott avslutning. Hjemmelaget fortsetter å kjøre kampen og kommer til flere halvsjanser og bakover har foreløpig Theo en rolig dag på jobb.

Det siste kvarteret mister blåskjortene både grepet om kampen og ledelsen. På to avslutninger snur gjestene oppgjøret. Først en markeringssvikt på corner, så får en mistenkelig offside-plassert spiss sette en retur i mål.

På overtid i første omgang får Driv en stor mulighet til å utligne. Stein finner Matas, som har gjort en smart bevegelse på bakerste stolpe. Dessverre for unggutten stryker ballen tverrliggeren og over. H/S går rett i angrep og nok en umarkert spiller sender bortelaget opp i 3-1 ledelse til pause.2.omgangen skal bli enveiskjøring mot gjestenes mål i kampen for poeng. Bortsett fra de første 10 minuttene på omgangen dominerer Driv stort. Halvparten av hjemmelagets spillere får minst en mulighet hver til å sette ballen i mål, men det vil seg ikke. Med 20 minutter igjen tenner Vemund håpet med en suser, hans andre scoring for sesongen. Theo holder også vertene inne i kampen med et par strålende redninger.

Hjemmelaget legger et voldsomt trykk på H/S og tvinger gjestene dypt inn i egen boks. I tur og orden får blant andre, Hovel, Nyquist, Stein og Fredrik gode muligheter til utligning, men ballen vil ikke over linja. Det mumles nok også fortsatt om et straffespark vertene aldri fikk etter at Vetle ble skubbet overende i boksen.

Til tross for et markant trykk og flere tilleggsminutter så ebber kampen ut med seier til bortelaget på en dag da Driv virkelig følte de fortjente bedre. Neste uke er det lokaloppgjør mot Oppegård på Greverud. Da er det nye muligheter for de blå.Driv-Høybråten/Stovner 2-3 (1-3)

Mjær stadion, ca 50 tilskuere

Laget: (4-4-2) Theo, Vemund, Flåten (Sean 89) Troy, Tobias, Stein, Sørsdal (Braathen 62) Vetle, Matas (Fredrik 62) Hovel (Stian 71) Nyquist.


1-0 Nyquist 15 min

1-1 H/S 26 min

1-2 H/S 35 min

1-3 H/S 45 min

2-3 Vemund 70 min


Driv IL Fotball
A-laget forsterker før hjemmekampen torsdag - sjekk hvem!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 31. Mai 2017

I morgen er det ny hjemmekamp for A-laget, motstander er Høybråten/Stovner. Lagene ligger fordelt på de to nederste plassene på tabellen, og kampen kan trygt betegnes som et bunnoppgjør. Driv har hatt en svært tøff sesongstart og har ikke behøvd å lete med lupe etter problemet. Store lekkasjeproblemer har gjort det vanskelig å sanke poeng denne våren.

I disse situasjonene tyr man gjerne til drastiske grep. Treneren er og forblir en enkel syndebukk og det enkleste ville naturlig vært å sparket han dit pepper`n gror. Da heller ingen av spillerne på laget kan sparke så langt, måtte man se på andre løsninger. Ryktene skal vist ha det til at spillere lar seg lokke til å spille fotball for den klubben med tykkest lommebok.

Det var blant annet av disse årsaker at fjorårets kaptein, Eirik Sørsdal, igjen valgte å sette penn på papir for Driv IL. En lommebok fylt med gamle kvitteringer, lånekort på VHS-filmer fra Katthult og medlemskortet til Felleskjøpet var mer en tilfredsstillende for det som nå blir lagets nest eldste mann.

Sørsdal blir å se allerede i morgendagens hjemmekamp på stadion.

Kampstart kl.20.15. Dette vil du ikke gå glipp av!
Overtidsdrama i ny målbonanza

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 12. Mai 2017

Et heltent Driv gikk rett i strupen på sine motstandere torsdag kveld. Nordstrand snudde kampen etter pause, men da Christoffer Brunstrøm utlignet på overtid trodde alle at debutanten hadde sikret poengdeling. Sånn gikk det ikke, i det mange mente var årsbeste av guttene i blått. (Flåten jubler for scoring. Foto: Magne Berg)

En for dagen skadet Vemund Garden, leverer her et friskt referat fra kampen.Dagens store overraskelse må være Dennis Røkeness som går rett fra jobben som sofasliter til høyreback. En plass han tar fra Drivs største offensive trussel, Vemund Garden, som er ute med en utrolig maskulin lyskestrekk.

1 min. Nordstrand tar avspark. De går rett i angrep og skyter fra 30 meter, men det kruttet er søkkvått og den ikke så lærete lærkula bruker muligens over ti sekunder på å rulle inn til vår nyklipte keeper.

3 min. Først blir Hovel avblåst for en noe tvilsom offside, hvert fall hvis du spør Mads. Så banker Nyquist ballen laaaangt laaaaaangt laaaaaaaaaaangt over.

5 min. Nordstrand med en STOR sjanse! En spiller drar seg inn fra venstre, kjører kanskje tidenes minst overbevisende skuddfinte, men det bryr ikke Dennis Røkeness seg om! Han går fem på før skuddet sleives milevis over og utenfor.

6 min. MÅL! Nordstrand scorer. Drar seg inn fra høyre og putter. 0-1.

8 min. Nyquist skal slå et frispark inn i feltet, men ballen går høyt over alt og alle før den daler ned på undersiden av tverrliggeren før Stein header returen rolig inn til keeper. Stor sjanse, altså!

10 min. Driv vinner ball og Vetle spiller ut til Stein. Han prøver seg enten på et skudd eller innlegg håper jeg. Uansett ender det i utspill.

12 min. MÅL! Corner til Driv. Stein svinger den inn på bakre stolpe som om han var Pirlo sjæl! Der stuper selvfølgelig Jokke frem og stanger ballen i nettet! Tydelig at Jokke hadde godt av å forsove seg til pre-match-måltidet med resten av laget! 1-1!

14 min. Theo med en fantomredning! Han gjør Drivs noe skjøre keeperhistorie til skamme når han slår den den over tverrliggeren!

17 min. MÅL! Etter litt rot får Fredrik tuppet ballen ut til Vetle som dundrer ballen helt nede ved stolperota fra 25 meter! Fantastisk scoring og utagbar for keeper! 2-1!

20 min. Nyquist nekter å ta av seg skolesekken til tross for at det må være minst sju år siden han gikk ut av skolen. Skyter over igjen.

21 min. Den nye aerodynamiske hårklippen til Theo må ha gjort susen! Først er han oppe under tverrligger og slår ballen til corner, før han redder et skudd fra fem meter mesterlig!

Theo bidro sterkt til å holde Driv inne i kampen. (Foto: Magne Berg)

25 min. Årets første sklitackling fra Røkeness! Reint på ball, som alltid (nesten).

26 min. Nordstrand med dagens høyeste, virker som lagene har en innbyrdes konkurranse om å treffe den første fuglen.

28 min. MÅL! Nordstrand kommer alene med vår snauklipte keeper, spiller på tvers til ENDA en Nordstrandspiller som bare skal trille ballen i det tomme buret. Theo kommer flygende, men denne gang holder ikke den aerodynamiske sveisen og han er akkurat for seint ute. Burde kanskje dratt over en gang til med barbermaskin. 2-2.

29 min. Nyquist kaster sekken og svarer nesten umiddelbart! Skyter fra 18 meter ned mot hjørnet, men der er keeper med på notene og slår til corner!

30 min. Stian nesten først på den corneren! Nordstrand får akkurat headet vekk før Stian måker han i bakken.

34 min. Nordstrand fortsetter fuglejakta.

36 min. Driv kommer 3 mot 1, men Stein får en «Garden-touch» og gir bort ballen.

37 min. Hovel alene med keeper! Skyter tilbake i hjørnet han kommer fra under press fra en motspiller. Avslutningen er god den, men Nordstrandkeepern er der med en beinparade! Lukter en håndballbakgrunn her.

40 min. Frispark for Driv blir stusset videre bak i feltet hvor Jokke strekker frem en skjør tå, men nok en gang er keeper på plass og redder! Nærmer oss nå!

41 min. Den påfølgende corneren heades over av… Marius Nyquist dere! Kommer opp forholdsvis alene på fem meter der! Stor sjanse selv om ballen går 10 meter over.

46 min. MÅL! Driv med corner. Den slås inn av Haug, på første stolpe er det masse rot og kål og klabb og babb og klabb igjen før Nyquist får pirket ballen over streken! Stian Skøyum påberoper seg assist med hånda i pausen. Stolt gutt der altså. 3-2!

Nyquist var en konstant trussel for Nordstrand og fikk etterhvert hard medfart. (Foto: Magne Berg)

PAUSE!

47 min. Innlegg for Driv blir stusset inn på bakre hvor Matas kommer stupende og header i nettveggen fra tilnærmet død vinkel.

48 min. Stein kommer skrått på mål med forsvaret halsende bak, men istedenfor å slå inn til en av de tre Drivspillerne i feltet skyter han! Da er keeper der med en beinparade igjen!

50 min. MÅL! Nordstrandspiller drar seg rundt forsvaret og fra 13 meter skrått på mål er han sikrere enn en Sveitsisk bankkonto og legger den nede i hjørnet. 3-3.

52 min. Nordstrand skyter etter fugl igjen. Ikke at fuglene har så mye å frykte da Nordstrandspillerne sikter like sikkert som Lars Berger på siste stående.

54 min. SÅ NÆRE for Nordstrand! Frispark fra 25 meter i tverrligger, ned på (?) strek og ut! Så egentlig ut til å være inne, men vi holder klokelig kjeft om det.

57 min. Lukter ikke godt her nå, Nordstrand har tatt over og noen har fått i seg noe de ikke tåler på benken.

Et femhodet trenertroll følger spent med. (Foto: Magne Berg)

60 min. Er egentlig fuglejakt tillatt på denne tiden av året?

61 min. Nordstrand greier faktisk å holde ballen langs bakken når de skyter nå. Og da blir det farlig! Men så har jo vi en keeper som nesten ikke møter luftmotstand når han kaster seg, så der er han nede i hjørnet og plukker!

62 min. Volley fra Nordstrand blir reddet av vår eminente sisteskanse nok en gang!

67 min. MÅL! Nordstrand alene med keeper og scorer. Samtidig kunne oppmerksomme unggutter på Drivbenken lære noen nye gloser fra Fredrik Skøyum som ikke passer på trykk.

69 min. Forresten har både Fredrik og Vetle måttet byttes ut. Inn har Matas og Jonas Tidemann kommet.

70 min. Hovel på vei alene med keeper, får en albue og stopper opp! Dommer gir ingenting. Flere gloser kan læres fra sidelinja. Denne gang hva du kan kalle en person du ikke liker.

71 min. Røkeness ut – Brunstrøm inn.

80 min. Stian Skøyum ut med knottemerker over hele leggen – Inn kommer bror Fredrik Skøyum.

Kaptein Degrum jobbet utrettelig hele kampen. (Foto: Magne Berg)

80 min. Hovel med en god sjanse! Men etter å ha klønet med seg ballen blir han hektet i skuddøyebikket! Skulle det blitt straffe da?

82 min. Hovel blir stusset igjennom av en Nordstrandspiller under press fra Sean, skuddet til den 40 år gamle Vålerengabenksliteren blir druset over fra 15 meter! Stor sjanse!

86 min. Corner fra Nordstrand går rett i stanga! Driv kontrer og Hovel drar seg forbi på kant, slår inn og ballen spretter via en Nordstrandspiller og opp i kneet på Sean og utenfor med noen millimeters margin!

92 min. MÅL! Brunstrøm tar innkast til Nykvist, som får en dytt i rygg så ballen går tilbake til Brunstrøm. Han smeller til på volley og ballen suser i en bue over keeper og ned i lengste hjørnet! 4-4!

93 min. MÅL! Frispark for Nordstrand inn i feltet og heades i mål. 4-5.

SLUTT!

Driv-Nordstrand 4-5 (3-2)

Mjær stadion, ca 35 tilskuere

Laget: (4-4-2) Theo, Dennis (Brunstrøm 70) Flåten, Stian, Hoel (Sean 72) Stein, Vetle (Tidemann 60) Haug, Fredrik (Matas 46) Nyquist, Hovel.


0-1 NIF 6 min

1-1 Flåten 13 min

2-1 Vetle 17 min

2-2 NIF 27 min

3-2 Nyquist 45 min

3-3 NIF 49 min

3-4 NIF 67 min

4-4 Brunstrøm 92 min

4-5 NIF 94 min


Driv IL FotballGutter mot menn da Brosundet tok alle poengene

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 5. Mai 2017

(Driv-Brosundet 1-5) Det ble en blytung aften for Drivs utvalgte på stadion torsdag. En svak første omgang ødela kampen for de blåkledde, som riktignok hevet seg i andre omgang. Det hjalp lite og gjestene tok med seg full pott på hjemreisen. (Foto: Magne Berg)

Åpningen domineres fullstendig av de oransje og hjemmelaget får knapt låne ballen. Det defensive sitter heller ikke og allerede etter kvarteret sitter to baller i nettet bak en sjanseløs Theo. Halvveis i omgangen gjøres det grep og Driv kommer noe til hektene.

Tross brukbar organisering, sliter vertene stort en mot en. Guttene i blått blir altfor enkelt dratt av og bortelaget spiller seg lett til sjanser. Halvtimen er passert da kveldens tredje sitter i nettet. Manglende press på ballfører og bortelagets Torvald Ringstad prikker ballen ned i hjørnet.


1.omgangen skapte mye hodebry for Coach Randem. (Foto: Magne Berg)

Pausepraten, eller hvilen om du vil, må ha gjort godt. Blåtrøyene kommer mye bedre ut av startblokkene i andre omgang og allerede etter 4 minutter kommer reduseringen. Nyquist blir spilt igjennom og chipper elegant over burvokteren.

Driv fortsetter å skape sjanser og spesielt dødballene er skumle. Først treffer kaptein Degrum tverrliggeren etter en god serve fra Nyquist. Minutter etter reddes en avslutning på streken fra Brosundet etter godt ettertrykk fra hjemmelaget. I mellom disse sjansene har også Flåten fått en scoring annullert for offside.

Når blåtrøyene ikke setter sjansene, så benytter de oransje muligheten. Halvveis i omgangen får Ringstad vende opp ensomt innenfor vertenes boks og avslutter klinisk til 1-4.

Driv fortsetter å jakte redusering, men lite stemmer fremover. Manglende presisjon på siste tredjedel gjør det enkelt å bære oransje trøye. Uansett skal hjemmelaget ha kredit for aldri å gi opp. Det unge mannskapet løper hele kampen ut, men kan ikke hindre at gjestene også får de siste målet.

Kampen ender med et fortjent tap, der årets dårligste omgang dessverre ødelegger det meste. Nye muligheter torsdag 11 mai. Da kommer Nordstrand på besøk til stadion. Kampstart kl.20.15.


Kampfakta:

Driv-Brosundet 1-5 (0-3)

Mjær stadion, ca. 70 tilskuere

Laget: (4-5-1) Theo, Tobias, Flåten, Nyquist, Hoel, Matas, Stein, Haug, Vetle, Fredrik, Hovel. Innbyttere: Stian, Kevin, Sean, Tidemann.


0-1 BS 11 min

0-2 BS 14 min

0-3 BS 36 min

1-3 Nyquist 49 min

1-4 BS 64 min

1-5 BS 90 min


Driv IL FotballNytt og nyttig før neste hjemmekamp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 1. Mai 2017

Torsdag er det ny hjemmekamp for A-laget, motstander er Sunnmørsgjengen Brosundet. Lagene møttes i 2015 sesongen og ble to svært innholdsrike oppgjør. 14 mål, 14 gule, 3 røde og 3 poeng til hver var fasiten etter de to oppgjørene. Torsdag smeller det på nytt og gutta i blått ser virkelig frem til matchen. Redaksjonen har tatt en titt på hva som rører seg i troppen før neste hjemmekamp. (Fra hjemmekampen mot Brosundet i 2015. Foto: Magne Berg)

Med unntak av russegutta er troppen friske og raske. Theo fikk riktignok en trøkk i fingeren på gårsdagens trening, men han har tross alt 9 andre så han blir nok klar.

Hovel er i storform om dagen. Et besøk på Kafe Latter og høydeopphold i Holmenkollen i løpet av helgen har vedlikeholdt den formen sier en hemmelig kilde til redaksjonen.

Coach skal være noe misfornøyd med at kapteinen skal ha brukt helgen til å spille bordtennis. "Han burde være et bedre forbilde i helgene" uttaler Randem i en kommentar. Kaptein Degrum kontrer da han hører påstandene fra sjefen. "Jeg spilte ikke bordtennis, men beerpong" svarer lysluggen kjapt.Sjokkerende nyheter

Flere av de yngste gutta skal ha blitt observert natt til 1.mai. Dette sender sjokkbølger gjennom idrettsmiljøet i bygda. Mange reagerer sterkt på den tilsynelatende ranglingen. "Da jeg var på deres alder var dette totalt uakseptabelt" uttaler Vemund Garden i en kommentar. "Situasjonen med dagens ungdom er ute av kontroll" fortsetter en bekymret Stian Skøyum.

Redaksjonen fikk følgende kommentar fra Coach. "Ingen kommentar"

Foreldrekontakt Knut Hovel, vil følge saken nærmere.

God stemning

Foruten disse påståtte hendelsene er det god stemning i laget. En tøff seriestart til tross, så er gutta klare til å jakte 3 poeng på torsdag. I dag ryktes det at laget skal trene kl.16.00. "Fantastisk tidspunkt, da rekker jeg Liverpool-matchen" forteller Nyquist i en SMS. "Ikke imponert. Coach vet at gutta har mer enn nok med å huske hvilken dag vi trener på, og nå bytter han klokkeslett?" spør en frustrert Fredrik Skøyum.

Redaksjonen vil være tilstede på dagens trening for å dekke alle viktige og uviktige hendelser.

Husk hjemmekamp torsdag 4 mai kl.20.15. Den vil du ikke gå glipp av.


Driv IL Fotball

Garden: - Vi ser frem til neste kamp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Apr 2017

(Fossum-Driv 6-3) Første omgang var jevnspilt og gjestene kunne ledet halvveis. Et grusomt kvarter i andre omgang punkterte kampen fullstendig og selv om de blåkledde forsøkte et comeback vant Fossum til slutt fortjent. Nå ser Driv frem mot kampen mot Brosundet. (Foto: Magne Berg)

A-laget tok turen til Eiksmarka i Bærum kommune med mål om å fortsette poengsankingen som ble startet mandag. Fossum rykket ned fra fjerde divisjon i fjor og skulle bli en ny tøff oppgave for Ytreguttene.

Åpningskvarteret er jevnspilt og selv om det er vertene som har ballen, så er det Driv som skaper sjansene. Duoen Nyquist/Hovel skaper stadig problemer godt støttet av en hardtarbeidende midtbanefirer. Et godt angrep fra bortelaget klareres fra hjemmelaget og direkte i bakrom. En feilvurdering i Drivs bakre rekker gir vertene en gratismulighet som de utnytter effektivt, 1-0.

Bortelaget reiser seg raskt og er nære utlikning ved et par anledninger. Spesielt Nyquist er skuddvillig, men det skorter på presisjonen. I minuttene før pause er det Fossum som overtar initiativet igjen. De presser hardt for å doble ledelsen, men et par gode inngripener fra Theo holder blåtrøyene inne i kampen.

2.omgangs åpningskvarter blir et mareritt for Driv. Hjemmelaget får gjøre som de vil og ruller opp fire mål på rappen. Kollektiv svikt over hele linja fra bortelaget. Noen små justeringer senere er det strammet opp i bakre rekker. Det gir rom for noen gode overganger fra blåtrøyene og i det neste kvarteret handler alt om bortelaget. Først drar Nyquist seg rundt på høyre, serverer Hovel foran mål som bredsider inn 5-1. Minutter etter er det Stein som kopierer Nyquist. Finner Hovel i boksen som setter sin syvende scoring på tre kamper.

Drøye 10 minutter før slutt gjør Stein det selv. En glimrende ball fra Mats Haug finner kapteinen, som lobber elegant over en utrusende keeper. 3-5 og Njål Haug på sidelinjen øyner et sensasjonelt comeback. Det håpet slukker 5 minutter før slutt da Fossums gode kantspiller får avgjøre første sett og fastsetter sluttresultatet til 6-3.

Mot et lag som plukket flere poeng i fjorårets 4.divisjon enn Driv tok poeng i 5.div, så henger bortelaget i lange perioder godt med. Åpningskvarter i andre omgang blir brutalt straffet og avgjør kampen til hjemmelagets fordel. Guttene i blått ser nå frem mot neste kamp, hjemme mot Brosundet torsdag 4 mai kl.20.15.


Fossum-Driv 6-3 (1-0)

Fossum kunstgress

Ca 10 tilskuere

Laget: (4-4-2) Theo, Kevin, Stian, Flåten, Tobias, Vemund (Matas 62) Stein, Haug, Fredrik (Sean 49) Nyquist, Hovel.


1-0 Fossum 18 min

2-0 Fossum 47 min

3-0 Fossum 53 min

4-0 Fossum 62 min

5-0 Fossum 63 min

5-1 Hovel 65 min

5-2 Hovel 68 min

5-3 Stein 79 min

6-3 Fossum 85 min


Driv IL FotballHovel med 4 mål - men seieren glapp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Apr 2017


(Driv-Kurer 4-4) I et forrykende oppgjør viste en gammel storscorer at de gamle fortsatt er eldst. Men til tross for fire mål fra den ferske 40-åringen måtte A-laget nøye seg med et poeng i snødrevet mandag kveld. (Foto: Magne Berg)

Vinterens uventede retur satte ingen stopper for seriekampen i 5.divisjon. Glimrende jobb fra banemannskapet sørget for glimrende forhold på kunstgresset. Snøen skulle fortsette å lave ned, men banen holdt seg fin og grønn. Etter tapet i serieåpningen var det et revansjelystent A-lag som som tok i mot Kurer mandag.

Og blåtrøyene tok umiddelbart tak i kampen. Konsentrert, godt forsvarsspill la grunnlaget for flere flotte angrep. Mange avslutninger på mål, men bortelagets keeper med en rekke gode beinparader. Halvtimen var spilt da Nyquist blir felt og får et korrekt straffespark. Knut Hovel Heiaas er sikkerheten selv og plasserer ballen sikkert i hjørnet. Bare minutter etter er veteranen på plass igjen. Med en klinisk avslutning setter han sitt andre mål for kvelden. 2-0.

De siste 10 minuttene av omgangen tar de signalgule mer over. Heroisk innsats i egen boks og et par sterke redninger fra Bartosz gjør at hjemmelaget kan ta med seg ledelsen til pause.

Wickstrøm senior sørget for en varm og godt isolert innbytterbenk på stadion. Foto: Magne Berg

2.omgang er ikke gammel og den livsfarlige tomålsledelsen viser seg giftig igjen. På to små minutter har bortelaget kvittert og lagene er like langt. Først går et frispark igjennom hele feltet og forbi en utspilt keeper, før en markeringssvikt gir gode arbeidsforhold til gjestenes spiss.

Kampen åpner seg voldsomt og spillet bølger frem og tilbake. Målsjansene kommer i samme takt som snøværet, tett! Det er blåtrøyene som får først uttelling. En retur fra bortelagets keeper havner i beina på Hovel som banker inn kveldens tredje. Før dommeren har rukket å notere 40-åringens hattrick, så utlikner Kurer. Et langskudd sniker seg under en svært uheldig Bartosz i vertenes bur.

Så er det igjen duket for hjemmelagets klubbnomade. Nyquist drar seg ut høyre på en god overgang. Han finner Hovel som bredsider Driv i ledelsen for tredje gang denne kvelden. Like etter får Hovel muligheten til å punktere kampen, men keeper får en tå på avslutningen.

Med få minutter igjen glipper det bakover for blåtrøyene. Kurer slipper til i bakrom og skuddet plasseres sikkert i nettet. Ingen av lagene makter å skape noe mer de siste minuttene og kampen ender med poengdeling. Et hardt slag for hjemmelaget som skapte mer enn nok til å vinne.

Neste hjemmekamp er torsdag 4 mai kl.20.15.Driv-Kurer 4-4 (2-0)

Mjær stadion

35 tilskuere

Laget: (4-4-2) Bartosz, Vemund (Haug 72) Stian, Flåten, Tobias, Stein, Troy (Hoel 46) Vetle, Fredrik, Nyquist, Hovel (Sean 85)

1-0 Hovel 30 min

2-0 Hovel 33 min

2-1 Kurer 52 min

2-2 Kurer 55 min

3-2 Hovel 63 min

3-3 Kurer 65 min

4-3 Hovel 68 min

4-4 Kurer 85 min


Driv IL FotballNy hjemmekamp mandag - to nye spillere er klare

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 23. Apr 2017

Torsdagens serieåpning er historie og allerede mandag er det klart for ny hjemmekamp for A-laget. Trenerteamet har brukt helgen godt og har rukket både bursdagsfeiring og signering av nye spillere til troppen. (Foto: Magne Berg)

Coach har uttalt seg i svært positivt ordlag om troppen, men redaksjonen vet at det har vært jobbet intenst får å få på plass nye signeringer. Under en hemmelig middag på en av Vågsenterets restauranter ble den første signeringen gjort allerede torsdag. 19 år gamle Dennis Røkeness re-signerer kontrakten han selv terminerte i fjor. Dennis har uttalt at han er klar til dagens trening, men det ryktes at han sliter med å finne fotballskoene. Redaksjonen tipper at skoa fortsatt står på den berømte hylla du satt de på i fjor.

Den andre som har satt sitt navn på papir er Vetle Basma. Den aktive, unge håndballspilleren sier i en kommentar til driv-il.no at han ønsker å bidra så mye han kan. "Jeg er henrykt over å få spille med en så fantastisk gjeng" fortsetter han.

Begge spillerne ventes å være klare til mandagens hjemmekamp. Motstander er Kurer som tok en sterk seier borte mot Nordstrand i serieåpningen.

Kampstart på Mjær stadion er kl.20.15.


Driv IL Fotball
Tøff serieåpning for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Apr 2017

En marerittstart på kampen ødela mye for Driv i torsdagens serieåpning på Mjær stadion. Gutta i blått ble jagende etter hele kampen og et meget godt bortelag viste hvorfor de er favoritt til opprykk i årets 5 divisjon. (Foto: Magne Berg)

Driv hadde knapt vært borti ballen før den første satt i nettet for gjestene. Få touch og hurtig kombinasjonsspill gjorde vertenes forsvar til statister i åpningsminuttene. Riktignok svarer hjemmelaget like etter ved Knut Hovel Heiaas, men få minutter senere har Rustad satt to nye baller bak Bartosz. I denne perioden gikk det altfor fort for Driv, som slet med å komme i press på sine motstandere.

Hjemmelaget får justert seg noe og får gradvis bedre kontroll på kampen.

Blåtrøyene får flere overganger og med drøye 10 minutter til pause drar Stein seg gjennom og plasserer ballen i lengste hjørnet. Dessverre øker Rustad like før pause og lagene tar pause på stillingen 2-4.

Troy i fint Driv. (Foto: Magne Berg)

2.omgang starter langt roligere enn den første. Rødbuksene får være med på leken og tar bedre for seg i duellspillet. Det gir også rom for flere kontringer. Halvveis i omgangen kommer kveldens mål. Troy bryter og sender igjennom Nyquist fra egen halvdel. Han forserer 50 meter, forbi stopperen, rundt keeperen og setter ballen i tomt bur. 3-4 og hjemmelaget øyner nytt håp.

Rustad stresses noe, men roer nervene like etterpå. En avslutning fra bortelaget reddes på streken, men returen setter i mål igjen er Driv to mål bak. I sluttminuttene kontrollerer grønnbuksene kampen mot et slitent hjemmelag. På overtid fastsettes sluttresultatet til 3-6 etter at Driv har sendt frem mange spillere i jakten på redusering.

Rustad vinner fullt fortjent, men Drivs utvalgte viser god moral og jobber utrettelig igjennom hele kampen. Neste kamp er allerede mandag kl.20.15 på Mjær stadion. Motstander da er Kurer.


5.divisjon menn

Driv-Rustad 3-6 (2-4)

Mjær stadion, ca 50 tilskuere

Laget: (4-4-2) Bartosz, Vemund (Matas 81) Flåten, Stian (Haug 67) Tobias, Stein, Braathen, Troy, Fredrik (Hoel 46) Nyquist, Hovel (Sean 76)

0-1 Rustad 4 min

1-1 Hovel 6 min

1-2 Rustad 10 min

1-3 Rustad 12 min

2-3 Stein 22 min

2-4 Rustad 44 min

3-4 Nyquist 61 min

3-5 Rustad 68 min

3-6 Rustad 90 min


Driv IL FotballSerieåpning på stadion torsdag

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 17. Apr 2017

Etter en lang og god oppkjøring er det endelig klart for seriestart på torsdag. A-laget åpner med hjemmekamp etter at den opprinnelige serieåpningen borte mot Kurer ble utsatt. Motstander på torsdag er opprykksfavoritten Rustad som måtte ta turen ned fra 4.divisjon i fjor.

Troppen til hjemmelaget ser grei ut. Fredrik Skøyum rapporteres å være kvitt blåfargen på ankelen og Hovel meldes å være i god form etter et høydeopphold i Trysil i påsken. Hjemmelaget må klare seg uten Braathen og Troy, som skal på busstur.

Disse lagene møttes i cupen i fjor. Da vant Rustad 6-4 etter ekstraomganger.


Møt opp på stadion torsdag 20 april, kampstart kl.20.15.


Driv IL Fotball
Sterk snuoperasjon sikret seier i generalprøven

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 29. Mar 2017


(Driv-Fjellstrand 5-3) Det unge A-laget spilte onsdag sin siste treningskamp før alvoret starter neste uke. Det ble nok en god prestasjon som betalte seg i form av seier etter en sterk snuoperasjon i 2.omgang. Moro var det også at 15 år gamle Matas fikk sin første scoring på seniornivå. (Arkivfoto: Magne Berg)

De oransje trøyene fra Fjellstrand spiller i samme divisjon som Driv, men i en annen avdeling. Det var da ventet å bli et tett oppgjør, som de foregående treningskampene til A-laget. En av utfordringene blåtrøyene har er en lei tendens til å slippe inn først.

Så gikk det også i kveld. Allerede etter 7 minutter netter gjestene etter klabb og babb i feltet. Stopperkjempen Flåten ordner balanse i regnskapet minutter etter, da han stanger inn utligningen på en dødball. Førsteomgangen er jevn, bortelaget har en del ball, men skaper ingenting. De tilreisende trenger etterhvert hjemmelagets hjelp til å score og får det da Bartosz feilberegner et innlegg. Fjellstrands hengslete spiss takker og triller ballen i hjørnet.

På tampen av omgangen svinger det. Først spiller vertene på seg brudd på egen halvdel. Ballen spilles ut mot venstre og en glimrende avslutning sørger for at bortelaget dobler ledelsen. Sekunder før pause er det Drivs tur til å bryte. Troy sender Hovel alene igjennom og veteranen er sikker som banken da han reduserer gjestenes ledelse.

Lagene tar en velfortjent hvil på stillingen 2-3.

2.omgangs første minutter styres fra de oransje. De blå sliter med å komme i press og gjør det lett for sine motstandere. Hjemmelaget jobber seg inn i kampen og tar gradvis over initiativet. Timen er passert når Driv har fått en corner og foretar et dobbelbytte. Corneren svinges inn og finner pannen til Stein som stanger inn utligningen. "Coaching i verdensklasse" ble det hørt fra tribunen.

Det unge A-laget til Driv virker etterhvert bedre trent enn sine motstandere (alternativt er Fjellstrand fryktelig dårlig trent red.anm.) og ruller opp flere gode muligheter. En god prestasjon fra Nyquist tvinger fram et frispark i interessant posisjon. Nevnte Nyquist tar selv ansvaret og en noe uheldig keeper må bare konstatere at ballen forsvinner i mål mellom beina sine.

Drøye 10 minutter før slutt kommer kveldens høydepunkt. Et overlegg heades inn i feltet fra Stein og unggutten Matas stanger inn sitt første og hjemmelagets femte mål for kvelden. Matas med debutscoring i sin tredje opptreden for A-laget.

Flere andre unge viste seg også frem i kveld. Dennis Hoel med 90 glimrende minutter på backen. I tillegg gjorde også Mats Haug, Jonas Tidemann og Kevin Wickstrøm en solid jobb. Alle disse har tatt steg i riktig retning denne vinteren.

I en rekke jevne kamper med gode prestasjoner, ble Driv belønnet med seier etter uavgjort i de to foregående kampene. Neste uke er det seriestart. Først ut er Kurer på bortebane torsdag 6 april kl.20.15.


Driv-Fjellstrand 5-3 (2-3)

Laget: (4-4-2) Bartosz, Tobias, Troy, Flåten, Hoel, Vemund (Matas 72) Braathen, Stein, Haug (Tidemann 58) Nyquist, Hovel (Kevin 60)

0-1 Fjellstrand 7 min

1-1 Flåten 12 min

1-2 Fjellstrand 38 min

1-3 Fjellstrand 42 min

2-3 Hovel 44 min

3-3 Stein 63 min

4-3 Nyquist 69 min

5-3 Matas 79 min


Driv IL FotballSiste treningskamp for A-laget - onsdag kl.20.00 på stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 27. Mar 2017

A-laget spiller treningskamp førstkommende onsdag. Motstander er divisjonskollega Fjellstrand og blir en siste test før seriestart. Coach Randem håper at laget fortsetter fremgangen og tar med seg det samme som ble vist i uavgjortoppgjøret mot Ski forrige uke.

Kampstart er kl.20.00 på Mjær stadion og kiosken er åpen!


Driv IL Fotball
Uavgjort i et gnistrende lokaloppgjør

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Mar 2017

(Ski-Driv 4-4) Treningskampen mellom de gule og blå, ble et lokaloppgjør verdig. Tross flere sjanser til begge lag klarte ingen å dra i land seieren, i en kamp som hadde det meste. 3 straffer og rødt kort var blant annet på menyen. (Arkivfoto: Magne Berg)

A-laget tok den korte turen over skogen for å møte nabo Ski mandag kveld. I forkant av matchen var gutta samlet på Peppes Pizza for sosialt samvær og en liten matbit. Takk til sponsor Braathen for maten.

Ski holder til i divisjonen over og ble en god gjennomkjøring for Driv. Lagene har møttes i sesongoppkjøringen de to foregående sesong og begge gangene har Ski stukket av med seieren. Slik gikk det ikke i kveld.

Men det var hjemmelaget som kom best i gang. En klarering fra Stian Skøyum går rett i nøttene på en av hjemmelagets spillere og i mål. Minutter senere retter Skøyum opp sin egen feil og stanger en corner kontant i mål. Suverent fra den høyreiste stopperen. Ski har mye ball innledningsvis uten å skape de store sjansene, men halvveis i omgangen får vertene straffe etter en misforståelse i bakre rekker. Bartosz en vei, ballen den andre og gultrøyene er tilbake i føringen.

Bare minuttet etter kontrer Driv. En feilpasning snappes av Troy på egen halvdel, han går hele veien og banker ballen i motsatt vinkel, 2-2. Nå svinger det av bortelaget. Godt forsvarsspill kombinert med skarpe kontringer gir flere gode muligheter. Nyquist drar med seg ballen ut på høyre kanten, han svinger ballen inn i feltet og finner Fredrik Skøyum som stanger ballen i motsatt hjørnet. Driv har snudd kampen.

Minutter før pause får Ski et billig frispark på 19 meter. Ballen går over muren, via en Drivspiller og i mål bak en utspilt Bartosz i målet. Lagene tar pause på stillingen 3-3.

2.omgang starter forrykende. Driv er aggressive og får gunstige brudd sentralt i banen. Regissert av kaptein Degrum river gjestene seg til et hjørnespark. Nyquist svinger inn og nevnte Degrum stanger inn bortelagets fjerde for kvelden. Dødballene fra Braathen og Nyquist var meget gode i denne kampen.

Etter 64 minutter er det klart for et nytt straffespark. En situasjon på en Ski-corner fører til at dommeren peker på merket. Samme prosedyre som sist, keeper en vei og ballen motsatt. Lagene er igjen like langt. Kjølig regnvær, men høyere temperatur på banen. Det kler et lokaloppgjør godt. Den blir ikke noe lavere når dommeren tildeler hjemmelaget sitt tredje straffespark for kvelden. Diskutabel situasjon da mange mener Skøyum er på ballen først. Bartosz går igjen motsatt vei som ballen, men denne ganger er stolperoten i veien for hjemmelagets eksekutør.

Kampen åpner seg veldig det siste kvarteret. Etter en god overgangsmulighet for Driv, så mister de blåkledde ballen. Troy hindrer en kontring og mottar sitt andre gule og marsjordre. Etter enighet med Ski får bortelaget sette inn en spiller slik at lagene fullfører 11 mot 11. Fin gest av våre naboer.

På tampen er det sjanser nok for begge lag til å avgjøre, men kampen ender uavgjort i det som ble en innholdsrik aften på Ski kunstgress. Coach Randem var godt fornøyd med gjennomkjøringen og sammen med resten av laget tar de med seg en god opplevelse frem mot sesongstart. 4 spillere født 2001 fikk muligheten og denne gangen markerte spesielt Mats Haug seg meget godt i en kamp hvor alle involverte greide seg godt.

Siste treningskamp spilles onsdag 29 mars kl.20.00 hjemme mot Fjellstrand.


Ski-Driv 4-4 (3-3)

Laget: (4-4-2) Bartosz, Vemund, Flåten, Skøyum, Tobias, Stein, Braathen, Troy, Skøyum, Nyquist, Hovel. Innbyttere: Kevin, Tidemann, Sean, Haug, Matas.


1-0 Ski 6 min

1-1 Stian Skøyum 11 min

2-1 Ski 24 min (straffe)

2-2 Troy 26 min

2-3 Fredrik Skøyum 33 min

3-3 Ski 38 min

3-4 Stein 53 min

4-4 Ski 64 min (straffe)


Driv IL Fotball3 uker til seriestart - En tøff og spennende sesong i vente

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 17. Mar 2017

Våren nærmer seg og A-laget meldes å være i rute til seriestart. Etter fjorårets sesong la flere av de etablerte spillerne skoene på hylla og et rekordungt seniorlag står igjen. Mange mener de kan vente seg en tøff, men spennende sesong. Coach Randem er enig. (Foto: Magne Berg)

Med 10 tenåringer og en 40-åring i stallen har laget i år en snittalder på 21 år. Til tross for det har samtlige spillere erfaring fra seniorfotball og kun med et par unntak har alle erfaring fra spill i 5.divisjon. "Startellevern er ikke borte, men bredden" sier Randem, som påpeker at han synes det er gøy å gi de unge muligheten. "De unge vil bety mye for A-laget i år, og jeg har ekstra tro på Jonas Tidemann, han kan bli god"

Humøret og lagmoralen har vært viktig å få tilbake. Det har hatt et stort fokus siden jul og laget er opptatt av ha en god tone på feltet. Samtidig er det også viktig å møte hverandre på andre arenaer utenfor fotballbanen. A-laget har deltatt på quizkveld, hatt pizzakveld og skal snart på bowling.

"Det er viktig å kjenne hverandre utenfor kunstgresset også. Uke inn og uke ut i de samme omgivelsene og miljøet kan skape slitasje. Det går utover humøret, gleden og etterhvert oppmøte og prestasjoner" sier Randem.

Dette har gitt resultater i et godt treningsoppmøte og noen gode prestasjoner så langt. Laget har spilt to treningskamper, mot Blaker og Oppegård. Ett-måls tap for 4 divisjonslaget Blaker og uavgjort mot divisjonskollega Oppegård er Coach rimelig fornøyd med, selv om resultatene ikke er det viktigste i treningskamper. Mandag venter nabo Ski på kunstgresset i Ski. Der får laget trent på forsvarsspillet sitt. Uken etter kommer Fjellstrand til stadion som blir den siste treningskampen før seriespillet starter 6 april.

Nettopp forsvarsspillet har vært en fanesak for den nye treneren. A-laget har de siste sesongene scoret mål i bøtter og spann, men lekker samtidig som en sil. Alt for mange personlige feil har ført til mange billige baklengsmål, men laget har gjort noen grep. "Langt mindre risiko på egen halvdel og en mer direkte spillestil" nevner Randem som den viktigste faktoren for løse problemet. "Vi har masse fart og gode ferdigheter fremover på banen, men det er tungt å score 4-5 mål hver gang for å vinne en kamp" fortsetter han.

Fjorårets serieomlegging sendte fem 4 divisjonslag ned i "nye" 5 divisjon. Det betyr enda tøffere motstand for A-laget som reddet plassen i siste serierunde i fjor. Med flere etablerte ut og mange unge inn går man en tøff, men spennende sesong i møte. Randem mener en bedret hjemmestatistikk blir viktig. "Mjær stadion må bli et større fort og det skal bli vanskeligere for motstanderne å få med seg poeng herfra" sier treneren som også håper flere tilskuere vil ta turen i år.

A-laget serieåpner borte mot Kurer torsdag 6 april. Første hjemmekamp er torsdag 20 april kl.20.15 mot Rustad.


Driv IL FotballTerminlistene offentliggjort

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 17. Mar 2017

Oslo fotballkrets publiserte torsdag årets terminlister for lagene i ungdom- og seniorfotballen.

Driv har 10 lag i disse aldersgruppene. Se link for ditt lag https://www.fotball.no/turneringer/?s=88&d=4&c=127

Først ut er G13 med bortekamp mot Langhus 2 april. G16 og G14 starter med hjemmekamp, henholdsvis 4. og 5 april.

A-laget serieåpner på bortebane torsdag 6 april mot Kurer på Jesperudjordet på Stovner. Seniorene sin første hjemmekamp går av stabelen torsdag 20 april hjemme mot Rustad.


Driv IL FotballRustad Vårcup 17

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Mar 2017

Bilderesultat for rustad fotball


Velkommen skal dere re til Rustad Vårcup 17!

Vi gjentar suksessen fra i fjor og inviterer til Rustad Vårcup 2017

Rustad Vårcup 17 har som mål å skape gode, sportslige forhold for våre unge spillere.

Som spiller i RV17 får du derfor:

 • Minimum tre kamper på Rustad kunstgress
 • Kamper som har godt med spilletid, og som spilles på baner av ordinær størrelse.
 • Kamper ledet av skolerte kampledere.

Rustad Vårcup 17 har som mål at alle – store som små – skal sitte igjen med gode minner.

Det vil si at du som deltager i RV17 får:

 • Fine premier til alle spillere
 • En cup i rolige omgivelser med kort avstand til alt.
 • Kiosk under tak
 • Gode parkeringsmuligheter
 • Nær offentlig transport (T-bane)

Vi håper derfor at dere har lyst til å delta på vår lille fotballfest!

Vedlagt finner dere en invitasjon med en del informasjon. Mer info og lenke til påmelding finner dere på www.rustadfotball.net eller ved å gå inn på www.profixio.comog søke på Rustad vårcup 17.

Nytt av året er at vi åpner for egne jenteklasser i de tre yngste klassene (2010, 2009 og 2008). Vi håper dere kan være behjelpelige med å videresende denne invitasjonen til lagledere/trenere for deres jentelag, samt til lagledere/trenere på gutter 2009 og2010.

NB: Det er et begrenset antall plasser i hver klasse.

Velkommen skal dere være til en dag som vil gi dere god mestring, et godt miljø og noen gode minner!

Sportslig hilsen

Arrangementskomitéen
Rustad Vårcup 17

rustadcup@gmail.com


3v3-cup på Ekeberg søndag 7.mai.

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Mar 2017


Er du glad i ekte fotballglede og mye mål?
Da er det bare å holde av søndag 7. mai! Dette er datoen for årets 3v3-cup på KFUM Arena - et høydepunkt for mange i barnefotballen.

Dette er femte år vi arrangerer 3v3 i KFUM. Her blir det yrende liv for gutter og jenter, fra 6-11 år, på småbanespill og 3 mot 3 på banen.
Vær tidlig ute med påmelding da det kan bli fullt i flere av årsklassene.

Pris: kr.600,- pr. lag.
Anbefalt antall spillere på hvert lag er 4 stk. Dere trenger ikke å sende oss navn på spillerne.
Det føres ikke resultater i denne cupen.
Alle lag er garantert 5 kamper a 7 minutter.
Kampoppsett vil bli sendt ut 5 dager før turneringsstart.

Påmelding: Trykk her

Spilleregler: her.
Se video fra turneringen: her.

Ring KFUM-hallen dersom du har spørsmål: 22 29 14 97.

eller til turneringsleder Eivind Arnevåg: 40240761 - Mail: ea@kfum-kam.nPå rett spor i snødrevet

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Mar 2017


(Driv-Oppegård 2-2) Årets andre treningskamp for A-laget ble spilt onsdag kveld. Lagene byttet på ledelsen, men endte til slutt uavgjort i en kamp som ble preget av det kraftige snøværet. (Fra fjorårets kamp mot Nordstrand. Foto: Magne Berg)

Dagen startet så fint, men snøværet kom snikende i timene mot kampstart. En rask brøytevakt gjorde spilleforholdene noe bedre. Blåtrøyene var passive det første kvarteret og gjestene i gult tok ledelsen etter svakt press på ballfører. Hjemmelaget løftet seg etter dette og tok over initiativet i kampen.

Hjemmelaget spiller seg til flere havlsjanser, men etter 25 minutter kommer utligningen. Flåten bryter høyt og trer Nyquist igjennom. Han er iskald og setter ballen mellom beina på keeper. Blåtrøyene fortsetter i samme (ski)spor og ruller opp flere gode angrep. Minutter etter utligningen går Fredrik på et smart løp. Han avslutter, keeper gir retur og Nyquist setter den kontant.

Lagene tar pause på 2-1 og brøytemannskapet trår til igjen, denne gang ved Einar Braathen.

Oppegård starter 2.omgang best, men uten de store sjansene. Hjemmelaget ligger kompakt og tvinger de gulkledde på tvers. Halvveis i omgangen glipper markeringen på en dødball og bortelaget setter kula bak en ellers god Bartosz i målet.

De siste minuttene preges av igjen mye snø på banen og to slitne lag. Driv er nærmest seieren, både Hovel og Vemund får hver sin mulighet, men stolperot og tverrliggeren er i veien.

Kampen ender 2-2, noe som nok gir et riktig bilde ut fra spill og sjanser. Oppegård er forøvrig også motstander i årets seriespill for A-laget.

Neste treningskamp spilles borte mot Ski 20 mars, før Fjellstrand kommer på besøk 29 mars.

PS. To unggutter fikk sin debut på A-laget, Jonas Tidemann og Matas Jakubonas. Godkjent debut fra de begge.


Fakta:

Driv-Oppegård 2-2 (2-1)

0-1 Oppegård 19 min

1-1 Nyquist 28 min

2-1 Nyquist 33 min

2-2 Oppegård 67 min


Laget: (4-4-2) Bartosz, Kevin, Flåten (Tidemann 71) S.Skøyum, Tobias, Stein, Braathen (Hovel 46) Troy, F.Skøyum (Sean 58) Vemund, Nyquist (Matas 74)


Driv Fotball senior
Ny treningskamp for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 5. Mar 2017

Det er en måned til seriestart og onsdag spiller A-laget ny treningskamp når Oppegård kommer på besøk. Gutta har lagt ned gode treningsøkter i februar, og i mars venter flere gode økter i tillegg til 3 treningskamper. Den første av de 3 blir mot divisjonskollega Oppegård, som tok en sterk 2.plass i fjorårets sesong. (Foto: Magne Berg)


Med unntak av et par småpjuske karer er troppen frisk og rask.

Legg turen til stadion onsdag, kampstart kl.20.00.

Kiosken er åpen!


Driv Fotball seniorOppdatert info om treningstidene på Mjær

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Feb 2017

Fra fjorårets kamp mot Bærumsløkka. Her ser vi Flåten, som vanlig på etterskudd. (Foto: Magne Berg)

Hovedstyret har bestemt at hele banen nå skal vinterdriftes. Det vil si at de lagene som ble tildelt tid på halvmånen, nå er flyttet til bane A (nærmest hallen)

Samtidig minner vi om at bane A kun skal brukes om bane B er opptatt.

Nedenfor ser dere oversikten.


For spørsmål kontakt Mads Randem

mads@bardum.no

Treningstidene gjelder frem til 2.4.2017


Sportslig hilsen

Driv IL FotballÅrets første treningskamp for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 31. Jan 2017

Onsdag 1 februar spiller A-laget årets første treningskamp. Motstander er publikumsfavorittene, Blaker IL og kampen spilles på Mjær stadion. Mange av de etablerte seniorene la skoene på hylla etter forrige sesong, så det er et ungt A-lag som forbereder seg til en ny sesong i 5 divisjon. Gutta har fått en fin start på det nye kalenderåret og har hatt flere gode økter på en strøken kunstgressmatte på stadion.

Møt opp og se A-laget sesongdebutere onsdag 1 februar. Kiosken er åpen.

Kampstart kl.19.00


Driv Fotball senior


Følg Driv Fotball på Twitter

https://twitter.com/DrivFotball
Vinterdrift Mjær stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 26. Jan 2017

Mildværet, samt en fantastisk jobb av banemannskapet har sørget for bedring av banekapasiteten. Vil informere om at det fortsatt er den nordlige banehalvdelen (nærmest Bråtandammen) som skal brukes. Den sørlige halvdelen benyttes kun om den nordlige halvdelen er helt opptatt.

Husk at målene skal trilles (ikke skyves) bak dødlinja på kortsidene og rydd opp baller, kjegler vester mm.


På forhånd takk.


Sportslig hilsen

Styret

Driv IL Fotball