Seiret på festdagen foran rekordstort publikum

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Mai 2022

(Driv-Askim 4-1) Driv inviterte til fest med god servering både på og utenfor banen. Et flott arrangement i sommersol ble kronet med en solid seier til hjemmelaget foran et rekordstort publikum 16.mai. Foto: Magne Berg

Sjelden har markedsavdelingen i Driv IL jobbet så ivrig inn mot en enkeltkamp. 16.mai har i over førti år vært kjent som fotballens nasjonaldag for toppklubbene, med fulle tribuner og festaften. Stadig flere breddeklubber henger seg nå på denne markeringen og det ønsket også Driv IL. Samtidig ønsker blåtrøyene at dette er starten på en lang tradisjon

Mjær stadion var kledd i solskinn og mye folk. Foto: Magne Berg

En tradisjon som i det minste fikk en knall god start. Markedsføringen av kampen gjorde at bygda mobiliserte og allerede en time før kampstart begynte folk å strømme inn på stadion. For anledningen hadde fotballgruppa også fyret opp grillen i tillegg til det deilige utvalget i kiosken. Mange friske premier fra Driv ILs sponsorer bidro nok også, men finværet og lokaloppgjør mot Askim var nok den viktigste faktoren til at menn og kvinner lot 17.maiforberedelsene være for et par timer.

Kampen åpnet tett, jevnt og sjansefattig. De oransjekledde gjestene fra Askim hadde ballen noe mer, men tempoet og intensiteten var svak fra begge lag. Defensivt har hjemmelaget kontroll og bortelagets balltrilling ebber stadig ut i ingenting.

Her har Marius Nyquist akkurat satt inn 1-0. Vemund Garden jubler. Foto: Magne Berg

Halvveis i omgangen jobber vertene seg stadig mer inn i kampen og begynner å produsere noen sjanser. Degrum, Nyquist og Garden kommer alle til avslutninger, men uten tellende resultat. Drøye fem minutter før pause kommer blåtrøyene til en enorm trippelsjanse. Først avslutning fra kloss hold som blir reddet på streken, returen blir også reddet på streken, før den tredje avslutningen blir klarert til hjørnespark. Driv hadde momentum i kampen fortsatte trykket mot gjestenes mål. Etter vedvarende press finner Marius Nyquist en åpning og curler ballen i lengste hjørnet til fortjent ledelse for vertene.

1-0 står seg til pause.

2.omgang starter med et smell. Martin Renolen presser fram en feilpasning fra bortelaget og setter ballen iskaldt i mål alene med keeper og dobler ledelsen til hjemmelaget. Martin Renolen var for øvrig meget god og jobbet steinhardt på topp i den drøye sytti minuttene han spilte.

Martin Renolen øker til 2-0 med sin første scoring for A-laget. Foto: Magne Berg

Scoringen burde gitt blåtrøyene inspirasjon til å fortsette mye av det gode spillet, men velger heller å røre det til med dårlige valg og påfølgende balltap på egen halvdel. Det straffer seg mot teknisk dyktige Askim og Albian Esati reduserer før timen er passert. Bortelaget rekker ikke engang å starte en offensiv etter egen scoring da det er hjemmelaget som stuper i angrep. Finnerud vinner et frispark og som vanlig er det duket for en av brødrene Haug til å avslutte. Eirik Haug banker frisparket i mål fra over 25 meter og sørger på ny for en to-måls ledelse til vertene.

Begge lag gjør flere bytter, men det er blåtrøyene som er nærmest scoring. Askim skaper bortimot ingenting og den siste halvtimen har Driv full kontroll på kampen.

På overtid vinner Finnerud nok et frispark fra langt hold. Innbytter Waleed Ul Haq bøyer ballen over muren, opp i hjørnet og fastsetter sluttresultatet til 4-1. En fantastisk scoring av venstrebacken.

Waleed Ul Haq tar i mot hyllesten fra 454 tilskuere etter sin 4-1-scoring. Foto: Magne Berg

Driv vinner fullt fortjent på 16.mai og med en fantastisk ramme rundt kampen. Kamparrangør og speaker kunne opplyse om 454 tilskuere, noe som er ny offisiell publikumsrekord på Mjær stadion.

Neste hjemmekamp for A-laget er tirsdag 7.juni kl.20.00 mot Ås.

J2014

16.mai-kamp på Mjær stadion - Bli med å sette publikumsrekord!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 3. Mai 2022

16.mai ønsker A-laget, fotballgruppa og Driv IL å invitere til fotballfest dagen før dagen på Mjær stadion!
A-laget møter Askim til seriekamp med avspark kl.18.00! G2008 stiller som kampverter og ballgutter. Kiosken vil være åpen med masse godt og vi fyrer grillen!
Vi ønsker å lage en fantastisk ramme rundt kampen og inviterer alle våre lag i barne- og ungdomsfotballen, de andre gruppene i Driv IL og resten av bygda. Bli med å lage en folkefest og kanskje ny publikumsrekord!?

Det blir loddtrekning og konkurranser med flotte premier. Blant premiene er en VW ID4 eller ID5 som vinneren får låne en helg!

Dårlig inneklima? I pausen trekker vi ut 4 publikummere som får delta på "tverra-konkurranse" hvor en heldig vinner får med seg en Miniventilasjon 50 til en verdi av 5200 kr sponset av Mitsubishi Electric.

I tillegg sponsor også Kafè Latter, Bogerud og Y3T med flotte premier!

Fysen på noe ekstra godt til kaffen? Vi selger boller sponset av Vangen Skistue!

Ta med dere søsken, foreldre, besteforeldre, tanter, onkler, naboene og alle du kjenner på Mjær stadion mandag 16.mai kl.18.00.
Spre budskapet og bidra til å lage en fotballfest og støtt A-laget til 3 poeng! Dette vil du ikke gå glipp av!