Mål i siste spilleminutt avgjorde semifinalen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 7. Okt 2019

(Hafslund-Driv 3-2) En tett og jevn semifinale ble avgjort i siste spilleminutt. Sarpingene knep seieren og er dermed klare for finale i KM. (Arkivfoto: Bjørn Mikkelsen, Enebakk Avis)

Hjemmelaget tok tidlig føringen. Et hjørnespark finner en umarkert Håkon Andersen, som stanger inn 1-0 etter passivt forsvarsspill fra blåtrøyene. Hafslund var det førende laget gjennom store deler av omgangen, og kommer til flere farligheter. Bortelaget justerer seg noe og var til å kjenne igjen den siste halvdelen av første omgang.

Halvtimen er passert da et godt ettertrykk gir resultat. Et innlegg fra Finnerud treffer hodet på Nyquist som elegant stusser inn utligningen. Samme mann er på farten like før pausen. Nyquist drar seg inn i boksen, felles og får et korrekt straffespark. Benjamin Røkeness er sikkerheten og setter straffen iskaldt midt i målet.

Ved sidebytte har Driv grepet om kampen.

2.omgangen blir en lang forsvarskamp. Et energiløst bortelag sliter med å komme i presset, men Hafslund er upresise på siste tredjedelen. Blåtrøyenes reservekeeper, Mathias Hov, stod for anledningen er glitrende kamp mellom stengene.

Etter timen spilt bør gjestene øke ledelsen. Nyquist spilles fri, men avslutningen går til side for mål.

Med ti minutter igjen kommer utligningen. Ballen lempes inn i feltet og Joakim Karlsen kan upresset sette ballen i mål. Samme mann blir den store helten for hjemmelaget i det 90.spilleminutt. Alene med Mathias Hov setter Karlsen inn den avgjørende scoringen, til tross for at Matta får et bein på¨avslutningen.

Driv forsøker å svare, men det ebber ut med hjemmeseier og Hafslund er klare for finalen i årets KM.

Sesongen har uansett vært en suksess for blåtrøyene, som suverene seriemestere rykker opp og er klare for neste års 6.divisjon.