Slo tilbake etter mageplasket - stupte i krigen for tre poeng

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Mai 2019

Etter den svake prestasjonen i Drøbak forrige serierunde, var guttene tilbake i kjent stil på stadion torsdag. For etter mageplasket mot Badebyen, stupte blåtrøyene i krigen og sikret en svært fortjent seier over Drøbak/Frogn 3. (Foto: Magne Berg)

En meget revansjelysten gjeng gikk rett i angrep fra start. Bortelaget blir stresset til mange feil og etter 9 minutter utnytter Nyquist en glipp og sender hjemmelaget i føringen. Driv fortsetter å presse høyt, men gradvis jobber de rødkledde seg inn i kampen. Ballsikre gjester tar over ballinnhavet, men skaper lite.

Halvtimen er passert da hjemmelaget skaper to store sjanser. Først er det Stian Skøyum som på mirakuløst vis ikke får ballen over streken på en dødball. Så er det Nyquist sin avslutning som blir blokkert i siste liten. I motsatt ende gjør Theo Jørgensen en meget viktig inngripen da rødtrøyene avslutter fra kloss hold.

Fem minutter før pause får DFI et meget omdiskutert frispark. Fredrik Skøyum har ballen og bruker kroppen til å skjerme kula , men får frispark mot seg. En meget tvilsom situasjon og minnene fra fotball-VM i 1994 og bortdømmingen av Jostein Flo kom tilbake. I tillegg klarte Skøyum å snakke på seg et gult kort i etterkant. Det påfølgende frisparket er meget godt og suser ned i hjørnet bak en sjanseløs Jørgensen.

Lagene er like langt og går til pause.

Medvinden løftet blåtrøyene høyere i banen i starten av 2.omgangen. Som i den første stresses bortelaget til flere feil og hjemmelaget kommer til flere halvsjanser. Sju minutter av omgangen er spilt da Røkeness slår en corner. Vetle Basma stiger umarkert til værs og sender de blå i ledelse på ny. Basmas 6 scoring for sesongen.

Drøye ti minutter senere vinner vertene ballen høyt igjen. Degrum finner Sørsdal i boksen som stanger ballen i mål og dobler ledelsen. Like etter kommer DFI til en kjempesjanse, men en fantastisk redning fra Theo Jørgensen hindrer scoring. Jørgensen har vært meget god så langt i sesongen er en av blåtrøyenes viktigste spiller.

Driv legger seg kompakt og gjestene tar over ballen i lange perioder. Hjemmelaget forsvarer seg meget og tvinger gjestene til å gå på tvers og spille støtte. Dette fører til gunstige brudd og med ti minutter igjen sendes Vemund Garden igjennom, felles og får straffespark. Et skoleeksempel av godt forsvarspill og kontringsfotball. Benjamin Røkeness er sikkerheten selv, sender keeper en vei og ballen den andre. 4-1 og kampen er punktert.

Vemund Garden felles og får straffespark. Foto: Magne Berg

Fire minutter på overtid dukker Jostein Flo-syndromet opp igjen og de rødkledde får et meget billig straffespark. Gard Hultgren finner nettmaskene og pynter på resultatet.

Kampen ender med en svært fortjent seier til Driv, spesielt etter en meget godt gjennomført 2.omgang. Blåtrøyene klatrer til 2.plass på tabellen før møtet med tabellnabo Vansjø/Svinndal om en uke.

Kampfakta:

Driv-Drøbak/Frogn 3  4-2 (1-1)

Mjær stadion, ca 50 tilskuere

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Stian Skøyum, Anders Grøholt, Mathias Hov - Eirik Sørsdal, Benjamin Røkeness, Vetle Basma - Vemund Garden, Marius Nyquist, Fredrik Skøyum.

Innbyttere: Jonas Hov, Marius Skøyum, Waleed Ul-Haq, Sean Olsen.

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 22. Mai 2019

Torsdag venter en ny utfordring for A-laget. Drøbak/Frogn 3 består av tidligere førstelagsspillere, ispedd noen juniorer og kan bli en tøff nøtt for Driv. Etter nederlaget i forrige runde bør blåtrøyene ta med seg alle poengene for å henge med i kampen om opprykk.

Status tropp

Flere sliter fortsatt med småskader og må testes på oppvarming. Noen er bekreftet ute i en periode fremover. Flåten er enda ikke spilleklar, men er på bedringens vei da det rapporteres om en aktiv dansefot i helgene. Sven Hoff setter seg selv på sidelinjen et par uker, da hamstringen fortsatt river. Han vurderer alternativ trening og brettspill fremover.

Kenneth Rustad er tvilsom til kampen da en dugnad i borettslaget står på trappene. - Uten meg får de ikke gjennomført dugnaden, har Rustad uttalt på trening.

Stian Skøyum og Stein Arild Degrum er tilbake da de endelig er ferdig med leksene for i år.

Mats Haug trøbler fortsatt med en kneskade og Matas Jakubonas har fortsatt prolapslignende tilstander i ryggen. Usikre kilder kan ikke bekrefte at Driv i disse dager jobber med å få på plass avtaler med en rekke aktører for å bedre spillernes helse og fysiske tilstand. De anonyme kildene som ønsker å stå fram, forteller at det er innledet samtaler med blant annet Kildevangen, ulike fysioterapeuter, samt Ignagard.

Gledelig nyheter er det at Mathias Hov er spillerklar etter en koselig tur på Cruise (les: Danskebåten)

Følgende spillere stiller til kamp:

Eirik Sørsdal, Marius Nyquist, Stein Arild Degrum, Fredrik Skøyum, Vemund Garden, Vetle Basma, Stian Skøyum, Waleed Ul-Haq, Anders Grøholt, Mathias Hov, Sean Olsen, Theo Jørgensen, Benjamin Røkeness, Jonas Hov, Marius Skøyum.

Kampstart kl.20.15 på Mjær stadion.

Mageplask mot Badebyen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Mai 2019

Det var lite som stemte for Driv i søndagens serierunde. Badebyen Drøbak fikk gjøre som de ville og etter en god sesongstart ble det et realt mageplask for blåtrøyene. (Arkivfoto: Magne Berg)

Badebyen Drøbak ble stiftet for snaue 5 år siden og består av en gjeng nedtrappede fotballspillere. Flere av guttene har lang erfaring fra 2. og 3.divisjon noe de viste med ryddig teknikk og langt bedre taktisk forståelse. Driv, for anledningen i hvitt, kom aldri opp på sitt vante nivå og ble løpende i mellom. Spesielt 1.omgangen var veldig svak fra gjestene.

Kvarteret er gått da vertenes stjernespiss, Falch Larsen bøyer et frispark over muren og 1-0. Like etter utnytter de lilla en feil og dobler ledelsen. Før pausen finner hjemmelaget nettmaskene to ganger til og avgjør i praksis kampen halvveis.

Begge lag gjør noen bytter i pausen. Driv, som fra før er skadeplaget, får ytterligere ett par mann på den lange listen. Anders Grøholt forsvinner ut med en hjernerystelse, lysken til Vemund Garden lugger, hamstringen til Sven Hoff skriker og ankelen til Benjamin Røkeness spiller ikke på lag. Alle innbytterne kommer inn i pausen og av få lyspunkt kommer unggutten Christer Finnerud ut med positive fortegn. Tross et halvt dusin i nettet, så får også Theo Jørgensen godkjent da han har flere gode redninger.

De tilreisende får noe å juble for etter timen spilt da Sørsdal avslutter et flott angrep regissert av Basma. Badebyen øker ledelsen like etter, før de lilla vertene sørger for årets selvmål. Et tilbakespill fra 40 meter går rett i mål bak en forfjamset keeper, forsvarere, tilskuere og undertegnede.

Driv kommer til et par sjanser, men er aldri i nærheten av å true hjemmelagets seier. På tampen fastsetter badeguttene stillingen til 6-2 og sørger dermed for det største tapet til Driv på nesten to år.

- Svakeste kampen under min ledelse og ser kun frem til neste kamp uttalte Coach Randem rett etter kampen.

Allerede torsdag er det nye muligheter. Da venter Drøbak/Frogn 3 på Mjær stadion. Kampstart kl.20.15.

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Vemund Garden, Anders Grøholt, Benjamin Røkeness, Waleed Ul-Haq - Eirik Sørsdal, Fredrik Skøyum, Jonas Hov - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Vetle Basma.

Innbyttere: Sven Hoff, Marius Skøyum, Sean Olsen, Christer Finnerud.

A-laget jakter tre på rad i dag - siste nytt før kampen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 19. Mai 2019

Etter full pott på de to første kampene er det et lag stinn av selvtillit som jakter tre på rad i ettermiddag. Blåtrøyene tar turen til Seiersten og Badebyen Drøbak for å avslutte den tredje serierunden. (Foto: Magne Berg)

Skader og sykdom har preget sesonginnledningen, men det har ikke satt noen stopper for poengfangsten. Full pott og tabelltopp er fasiten før denne runden. Riktignok har motstanden vært i beste fall variabel, men 15 scoringer er uansett bra. Skal posisjonen befestes er det kun seier som er godt nok mot badeguttene i ettermiddag.

Flåten er fortsatt ute på ubestemt tid. Det ryktes at det lages sanger om han i disse tider, men dette er ikke toner som lar seg høre på store stå på Mjær stadion. Stian Skøyum skal konfirmeres, eller skal ihvertfall delta i en konfirmasjon. Han var noe usikker her, men har bestemt seg for å møte for å være på den sikre siden. Uansett er stopperkjempen uaktuell til dagens kamp.

Stein Arild skal bli en god lærer og leser seg svimmel i disse dager før morgendagens eksamen. Fraværet har kommet beleilig for kapteinen som har slitt med en porøs ankel. Fredrik Skøyum og Sven Hoff må testes på oppvarmingen. Eldste Skøyum gikk av i forrige runde med en strekk i skinka, men håper å være klar i dag. Sven Hoff, lillebror til sin storesøster og storebror til sin lillebror og lillesøster, testes også før kampstart. Den berømte hamstringen byr stadig på utfordringer.

Gladnyhet fra Vetle Basma som fikk byttet bort vakta si og er spilleklar i dag. Lysluggen, som allerede har fem scoringer på samvittigheten, har virkelig blomstret så langt i år og er pollen-allergiske backers store mareritt denne våren.

Det ryktes at nysignering Waleed Ul-Haq får sin debut fra start i dag. Mathias Hov meldte forfall tidligere denne uken grunnet cruise. Det er sterke påstander om danskebåten...

Troppen som reiser til Drøbak.

Eirik Sørsdal, Sven Hoff, Marius Nyquist, Fredrik Skøyum, Kenneth Rustad, Vemund Garden, Vetle Basma, Anders Grøholt, Sean Olsen, Waleed Ul-Haq, Theo Jørgensen, Benjamin Røkeness, Jonas Hov, Marius Skøyum, Christer Finnerud.

Kampstart er kl.16.00 på Seiersten Stadion.

Sterk førsteomgang sørget for kontrollert seier

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 10. Mai 2019

(Skiptvet-Driv 2-6) Sesongen første bortetur endte med sesongens andre seier og blåtrøyene topper tabellen etter en kontrollert seier over jumbo Skiptvet. (Vetle Basma var sterkt delaktig i flere av målene. Arkivfoto: Magne Berg)

For det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne torsdag kveld. Driv tar kontroll på kampen fra første spark på ballen og ruller opp det ene angrepet etter det andre. Hjemmelaget er svært tafatte og har ingenting å by på.

Kampen er 8 minutter gammel da Sørsdal bredsider inn kveldens første etter et godt angrep på venstresiden. Kvarteret er passert da det rulles opp på høyre, Nyquist finner Basma som enkelt dobler for gjestene. Like etter vil Nyquist gjøre det selv og skrur et hjørnespark rett i mål. 0-3.

Frustrerte verter forsøker å trykke til, men kommer stort sett for sent inn i duellene. Noen av taklingene er av den unødvendige sorten og det hadde ikke vært noe å si på om fløytespesialisten hadde flekket opp et rødt kort på en av etterslengerne.

Innen halvtimen er spilt er kampen punktert. Først er det Sørsdal som server til Nyquist sin andre for kvelden, før Basma gjør det meste selv og sørger for at det står 0-5 på tavla. De tilreisende roer det ned og stillingen står seg til pause.

2.omgangen blir en helt annen og er lite å skrive hjem om. Blåtrøyene tar foten av pedalen og senker seg på vertenes nivå. Skiptvet får en tidlig redusering etter passivt forsvarspill på en dødball. Resten av omgangen består stort sett av dueller og kamp om andreballen. I store perioder ser 7.divisjonsoppgjøret ut som, ja nettopp et 7.divisjonsoppgjør.

Vemund Garden kvitterer ut sin første scoring for året med ti minutter igjen, før hjemmelaget for æren av å putte kveldens siste og kan pynte på resultatet.

Driv vinner 6-2 i en kamp som var avgjort etter en halvtime. Noe skuffende at blåtrøyene senker seg såpass i 2.omgang, men seieren er aldri truet og laget står med full pott etter to serierunder. Neste kamp spilles søndag 19.mai kl.16.00. Da venter eksotiske Badebyen Drøbak på Seiersten stadion.

Skiptvet-Driv 2-6 (0-5)

Skiptvet stadion, ca 15 tilskuere.

Laget: (4-3-3)

Theo Jørgensen - Vemund Garden, Anders Grøholt, Benjamin Røkeness, Mathias Hov - Eirik Sørsdal, Fredrik Skøyum, Jonas Hov - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Vetle Basma.

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Mai 2019

Drivs jenter 14 spilte tirsdag bortekamp mot Tistedalen fra Halden. Kampen på naturgresset endte med en knapp, men sterk seier til jentene våre.

Jentene født 2005 spiller i år 11er for første gang og er med i KM. (Kretsmesterserien) Jentene stod med èn seier på de tre første kampene før turen til svenskegrensa. Etter en strålende forsvarskamp stod blåtrøyene igjen med 3 poeng og årets andre seier. Mari Østvaag, datter av den tidligere lynvingen Aslak Østvaag, scoret begge målene.

En lang biltur til Tistedal, ble kronet med en meget «digg» 3’poenger (1-2) Vertene spilte veldig bra og presset på veldig i 1.omgang (0-0), men mange gode keeper-prestasjoner holdt oss inne i kampen. Driv-jentene var mer «på» i andre omgang og jobbet og sleit seg til seier. Var nok litt uvant med naturgress...Uansett, veldig gøy å vinne slike tette kamper uttaler hovedtrener Henning Stubberud.

Neste kamp for jentene er førstkommende mandag på Mjær stadion. Da kommer Ås på besøk, kampstart kl.19.45.

Banedugnad på Mjær stadion lørdag 11.mai

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 6. Mai 2019

Lørdag er det banedugnad på Mjær stadion. Gummigranulaten som er brøytet av i vinter skal inn på banen igjen.

Til alle lag 13 år og eldre (født 2006 og senere)

Førstkommende lørdag 11.mai er det dugnad på Mjær stadion og all gummigranulaten skal fordeles ut på kunstgresset igjen.

Alle lagene i ungdomsfotballen 13 år + skal stille med minimum 3 personer (spiller og/eller voksen)

Alle lag tar med minimum 1 trillebår, 1 skuffe (til gummigranulaten) og 1 feiekost.

Oppmøte på Mjær stadion lørdag kl.11.00.

OBS! Lag som trener på Mjær i perioden kl.11.00-12.30 må avlyse/flytte treningen til et senere tidspunkt pga dugnaden da traktoren vil fordele granulat på banen i dette tidsrommet.

Storseier for A-laget i serieåpningen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 3. Mai 2019

(Driv-Spydeberg 2 9-1) Lokaloppgjøret i serieåpningen ble aldri spennende. De blåkledde var best fra start til mål og fikk en god start på den nye tilværelsen i Østfoldfotballen. (Fredrik Skøyum gratulerer Vetle Basma med en av sine scoringer. Foto: Magne Berg)

1.serierunde, det er spenning og begeistring i luften. Seriestart byr alltid på litt ekstra nerver, uansett nivå og denne gjengen er intet unntak. Unormalt hyppige toalettbesøk, neglebiting og dårlige vitser er resultatet, men smilet ligger hele tiden på lur.

Åpningen på kampen er noe rotete, men da ti minutter er passert har Vetle Basma roet nervene med to scoringer. Hjemmelaget vil i overkant mye og det blir mange unødvendige balltap, uten at dette resulterer i noen farligheter. Mot bedre motstand hadde vertene blitt straffet hardere denne første omgangen.

Effektiviteten til blåtrøyene er god og de siste ti minuttene av omgangen sørger Sørsdal og Rustad for hver sin nettkjenning, som gjør at Driv går til pause med en komfortabel ledelse.

Driv support, her representert ved Oddmund Garden, var naturligvis på plass. (Foto: Magne Berg)

Supporterne har knapt svelget vaffelen da Basma setter sin tredje scoring for kvelden. Et nydelig innlegg finner lysluggen på bakerste stolpe som stanger ballen i lengste hjørnet. Like etter reduserer gjestene, i det som må ha vært deres eneste målsjanse i kampen.

Timen er spilt da hjemmelaget gjør et trippelbytte. Ut med Grøholt, Garden og Jonas Hov, inn med Stian Skøyum, Matta Hov og debutanten Waleed Ul-Haq. Sistnevnte tok plass på venstrebacken og gjorde en god figur. Jonas Hov startet kampen i en indreløperposisjon og 17-åringen gjorde en god kamp. Unggutten våger mye og er kreativ med ballen selv om det blir litt for mange balltap i perioder.

Jonas Hov gjorde en god kamp. Foto: Magne Berg

Den siste halvtimen er det Kenneth Rustad som får rampelyset. Tungvekteren får større spillerom mellom trøtte stoppere og med kvarteret igjen øker han til 7-1. Minutter senere skaffer 23-åringen også straffespark, men den stjeler Nyquist som setter sin eneste scoring for kvelden. Men Rustad er ikke ferdig og på overtid kroner han en nydelig kontring og bredsider inn sin fjerde scoring. Med det har han allerede en scoring mer sammenlignet med hele fjorårssesongen.

Kenneth Rustad ble kveldens mann med 4 scoringer. Her ser vi han utføre en heading med en flott rytmisk kroppsbevegelse. Foto: Magne Berg.

Driv vinner til slutt svært overbevisende mot en heller svak motstander. Guttene skal ha honnør for å stå hele løpet ut i det som etterhvert ble en konsentrasjonstest. Tøffere motstand venter allerede neste uke, da venter Skiptvedt på bortebane. Frem til da hviler blåtrøyene på tabelltopp. Neste hjemmekamp er 23.mai mot Drøbak/Frogn 3.

Driv-Spydeberg 2 9-1 (4-0)

Mjær stadion, ca 40 tilskuere.

Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Anders Grøholt, Benjamin Røkeness, Vemund Garden - Eirik Sørsdal, Fredrik Skøyum, Jonas Hov - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Vetle Basma.

Innbyttere: Stian Skøyum, Mathias Hov, Waleed Ul-Haq, Sean Olsen, Marius Skøyum.

A-laget serieåpner på stadion i kveld - siste nytt om troppen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 2. Mai 2019

Våre beste menn serieåpner i kveld og tar imot Spydeberg på Mjær stadion. En rekordlang oppkjøring er ferdig og guttene i blått er klare for å spille om poeng. Her er siste nytt om spillertroppen.

Keepersituasjonen: Theo Jørgensen blir stadig bedre og har allerede fått gjennomkjøring med to kamper for juniorlaget. Stødig i feltet og på streken, kan bli tryggere med ball i beina. Viktig og god burvokter som også er en trivelig fyr.

Forsvaret: Har mistet Tobias Korsæth som er ute på ubestemt tid. I tillegg er Joachim Flåten fortsatt ute med skade og Stian Skøyum er litt til og fra pga kveldstudier. Danner et solid stopperpar med Benjamin Røkeness og Anders Grøholt, som har sin styrke i smartness og er dyktige i igangsettingen. Stein Arild Degrum og Vemund Garden er begge omskolert til backer for å utnytte denne posisjonen til et enda bedre angrepsvåpen. Sven Hoff er tilbake og om kroppen holder, så er dette en viktig tilvekst. Yngste Skøyum tar steg og er en god backup i forsvarsrekka. Stian Stubberud er også tilgjengelig innimellom når han har perm fra marinen.

PS. Waleed Ul-haq signerte mandag og er klar for Driv. Han kommer blant annet fra spill i KFUM og Skeid.

Midtbanen: Eirik Sørsdal er fortsatt svært viktig med sin fysikk og tilstedeværelse. Trener mye alternativt, men er til gjengjeld i svært god form. Fredrik Skøyum er omskolert til anker og har tatt denne rollen meget bra. Matas Jakubonas (18 år) sliter med ryggen og er ute i noen uker. Vetle Basma har det meste og er en enorm motor og drivkraft for A-laget, men det ryktes at Coach vil satse på han i angrepsrekka. Som et resultat av det vil nok Jonas Hov bli flyttet ned i en indreløperposisjon. Mats Haug skadet seg i går, men blir også en viktig bidragsyter med sin fysikk og i utgangspunktet gode venstrebein.

Mathias Hov er lagets absolutte potet og kan bekle de aller fleste rollene i laget. Han vil også i år være en viktig brikke med sin fightervilje og anvendelighet.

Angrepet: Marius Nyquist, lagets toppscorer de to siste sesongene, har startet oppkjøringen godt og vil også i år notere seg for mange målpoeng. Kan avgjøre kamper på egenhånd, men er også blitt dyktigere på å gjøre lagkameratene bedre. Kenneth Rustad er tanksenteret på topp som binder opp et hvert stopperpar og skaper masse plass for kantspillerne. Gir mye og er vond å spille mot, bør score flere mål på dødball i år. Vetle Basma flyttes som ryktes fram i angrepsrekka og har en dødelig høyrefot. Få om noen klarer å stoppe Basma i 1 mot 1 situasjoner. Sean Olsen er inne i sin fjerde sesong på A-laget og ingen tar vare på sjansene sine så godt som Olsen. Målsniken finner veien til nettmaskene hver eneste sesong. I bakhånd finnes også Jørgen Rundhaug som har farten som sin spisskompetanse.