Avgjorde i sluttminuttene - Rev med seg ny trepoenger

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Jun 2018

(Tveita-Driv 1-3) A-laget avsluttet vårsesongen med ny seier i en vanskelig bortekamp, onsdag kveld. Avgjørelsen falt minutter før slutt da to innbyttere tok ansvar og sørget for 3 nye poeng før ferien. Etter kampen ble byttene genierklært på Haugerud kebab. (Arkivfoto: Magne Berg)

Driv, for anledningen kledd i hvitt, åpnet kampen klart best på Haugerud kunstgress. Høyt aggressivt press sørger for å etablere spillet på vertenes halvdel. Tveita virket tunge og et fartsfylt bortelag får boltre seg i og rundt 16-meteren til hjemmelaget. Sjanser blir det også, men som vanlig betaler avslutningstreningene seg dårlig.

I tur og orden har Nyquist, Sørsdal, Stein og Fredrik gode muligheter til å gi hvittrøyene ledelsen, men siktet er dårlig innstilt og en middelmådig keeper løftes frem til verdensklassenivå. Den største muligheten tilfaller Vemund. Fra kloss hold stupheader arvingen av Bogerud Tekstil ballen i nettveggen.

Bakover har gjestene god kontroll og slipper knapt til de sortkledde. Unntaket er like før pause da rør i bakre rekker nesten forærer vertenes spiss en mulighet, men ballen fyker over.

Lagene tar hvilen på stillingen 0-0.

2.omgang starter tettere og rotete. Bortelagets angrepsspill flyter dårligere og de spiller på seg kontringer. Theo er trygg og god bakerst og holder laget sitt inne i kampen uten å bli satt på de virkelig store prøvene.

Timen er passert da Nyquist kommer rundt på kanten. Han finner Vemund som elegant plasserer ballen i hjørnet og sender hvitskjortene i ledelsen. Ytreguttene tar over kampen og har god kontroll. Flere sjanser kommer, men ketchupen sitter størknet i flaska.

Dødballene til Driv er på samme nivå som forrige kamp. Presise og det skapes halvsjanser nesten hver gang. Med ti minutter igjen så kontrer hjemmelaget på et hjørnespark. Etter mye rør ender det med lykketreff for vertene som utligner, mot spillets gang. De planlagte byttene endres noe og inn kommer Mats Haug og Stian Skøyum. Disse skal få en avgjørende rolle på slutten.

Driv jakter desperat et nytt ledermål og tilriver seg corner med drøye fem minutter igjen. På bakerste står Stian Skøyum og brøyter ballen og Vetle(!) inn i målet og sender de tilreisende supporterne (8 stk. red. anm.) til himmels.

Tveita forsøker seg på en sluttspurt, men virker sluttkjørt. Isteden er det de hvitkledde som får enorme rom å kontre i. På overtid drar Nyquist av en 4-5 mann på venstre siden og serverer Mats Haug som enkelt kan bredside ballen i mål etter at keeper ligger hjelpeløs og forlatt på bakken. Supporterne vaier med flaggene, det synges "We are going to win the league" men først er det sommerferie.

Etter kampen feiret spillere og utvalgt støtteapparat med en delikatesse på Haugerud kebab og redaksjonen kjenner til at de avgjørende byttene ble genierklært på stedet.

A-laget tar sommerferie på en 3.plass på tabellen og selv om det er en luke opp, så vil både Oppsal og Lambertseter kjenne pusten av sultne og tørste(?) gutter når høstjakta trår til i august.

Tveita-Driv 1-3 (0-0)

Haugerud kunstgress, ca 15 tilskuere

Laget: (4-4-2) "DRIVBØRSEN" av Joachim "Mattris" Flåten

Theo Jørgensen 6 - Ga oss ett hjerte infarkt i samarbeid med stopperen.

Dennis Røkeness 7 - Fortsetter trenden med solid backspill. Koser deg på høyre siden.

Tobias Korsæth 7 - Holdt på å gi Flåten enkel vei inn på laget. Men ble med den ene feilen.

Benjamin Røkeness 7 - Burde fått 8, men er ikke gammel nok. Herlig kamp, god fot og god gutt.

Eirik Haug 6 - Jobber og vinner kula ofte! Men ble litt for mange ball tap.

Vemund Garden 7 - Vemund, håhå. Telte 16 cruyffvendinger på linja. Satt den viktige 0-1!

Vetle Basma 8 - Spilte i gammel drakt og viste gamle kunster. Best på midten i dag!

Stein A. Degrum 7 - Løp vel maraton mot Tveita. Prøvde på en Zidane, ble svimmel.

Fredrik Skøyum 6 - Tok en Zidane, burde putta og fikk strekk. Innholdsrik dag.

Eirik Sørsdal 6 - Blir mye løping i dag, kommer ikke helt inn i kampen. Alltid vond å møte.

Marius Nyquist 8 BB - Farlig hele matchen. Dro av Tveitalaget en gang, på grensa til mobbing.

Innbyttere:

Felix Løland 5 - Flyr opp og ned kanten. Kom til mulighet, men forsvant med kommunikasjon.

Matas Jakubonas 6 - Fikk gult, igjen! Kommer inn og irriterer.

Stian Skøyum 6 - En tanks på dødball. Dunker inn 1-2 på corner, flytter målet i samme slengen.