Slo tilbake etter mageplasket - stupte i krigen for tre poeng

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Mai 2019

Etter den svake prestasjonen i Drøbak forrige serierunde, var guttene tilbake i kjent stil på stadion torsdag. For etter mageplasket mot Badebyen, stupte blåtrøyene i krigen og sikret en svært fortjent seier over Drøbak/Frogn 3. (Foto: Magne Berg)

En meget revansjelysten gjeng gikk rett i angrep fra start. Bortelaget blir stresset til mange feil og etter 9 minutter utnytter Nyquist en glipp og sender hjemmelaget i føringen. Driv fortsetter å presse høyt, men gradvis jobber de rødkledde seg inn i kampen. Ballsikre gjester tar over ballinnhavet, men skaper lite.

Halvtimen er passert da hjemmelaget skaper to store sjanser. Først er det Stian Skøyum som på mirakuløst vis ikke får ballen over streken på en dødball. Så er det Nyquist sin avslutning som blir blokkert i siste liten. I motsatt ende gjør Theo Jørgensen en meget viktig inngripen da rødtrøyene avslutter fra kloss hold.

Fem minutter før pause får DFI et meget omdiskutert frispark. Fredrik Skøyum har ballen og bruker kroppen til å skjerme kula , men får frispark mot seg. En meget tvilsom situasjon og minnene fra fotball-VM i 1994 og bortdømmingen av Jostein Flo kom tilbake. I tillegg klarte Skøyum å snakke på seg et gult kort i etterkant. Det påfølgende frisparket er meget godt og suser ned i hjørnet bak en sjanseløs Jørgensen.

Lagene er like langt og går til pause.

Medvinden løftet blåtrøyene høyere i banen i starten av 2.omgangen. Som i den første stresses bortelaget til flere feil og hjemmelaget kommer til flere halvsjanser. Sju minutter av omgangen er spilt da Røkeness slår en corner. Vetle Basma stiger umarkert til værs og sender de blå i ledelse på ny. Basmas 6 scoring for sesongen.

Drøye ti minutter senere vinner vertene ballen høyt igjen. Degrum finner Sørsdal i boksen som stanger ballen i mål og dobler ledelsen. Like etter kommer DFI til en kjempesjanse, men en fantastisk redning fra Theo Jørgensen hindrer scoring. Jørgensen har vært meget god så langt i sesongen er en av blåtrøyenes viktigste spiller.

Driv legger seg kompakt og gjestene tar over ballen i lange perioder. Hjemmelaget forsvarer seg meget og tvinger gjestene til å gå på tvers og spille støtte. Dette fører til gunstige brudd og med ti minutter igjen sendes Vemund Garden igjennom, felles og får straffespark. Et skoleeksempel av godt forsvarspill og kontringsfotball. Benjamin Røkeness er sikkerheten selv, sender keeper en vei og ballen den andre. 4-1 og kampen er punktert.

Vemund Garden felles og får straffespark. Foto: Magne Berg

Fire minutter på overtid dukker Jostein Flo-syndromet opp igjen og de rødkledde får et meget billig straffespark. Gard Hultgren finner nettmaskene og pynter på resultatet.

Kampen ender med en svært fortjent seier til Driv, spesielt etter en meget godt gjennomført 2.omgang. Blåtrøyene klatrer til 2.plass på tabellen før møtet med tabellnabo Vansjø/Svinndal om en uke.