Solid gjennomkjøring for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 6. Aug 2021

(Driv-Ørje 5-1) I årets første hjemmekamp var det periodevis klasseforskjell mellom lagene. Fem scoringer av fem forskjellige spillere, og A-laget ser ut til å være i rute før seriestart. (Foto: Magne Berg)

Spesielt første omgang var det stor dominans fra hjemmelagets side. God variasjon i angrepsspillet, bra i gjennvinningsspillet og gjestene fikk knapt låne ballen. Snaue kvarteret var spilt da Anders Grøholt stanget de blå i ledelsen på en corner. Halvveis i omgangen doblet vertene da Preben Jensen stusset inn et frispark fra Benjamin Røkeness. To mål, begge på dødball.

Ti minutter før pause kom kveldens flotteste angrep, fullt opp av scoring. Etter flere trekk og gode bevegelser får Mats Haug ballen utenfor boksen og banker inn 3-0.

Den ledelsen holder seg til pause, men den burde absolutt vært større. I tillegg til flere andre sjanser, så traff Vetle Basma treverket og Stein Arild Degrum brant en enorm mulighet fra kloss hold.

Første kvarteret av 2.omgang fortsetter Driv dominansen, men tar etter hvert foten av pedalen. Bortelaget fra svenskegrensa inviteres noe inn i kampen og tjue minutter før slutt sitter reduseringen etter passivt forsvarsspill fra de blåkledde.

I en noe rotete avslutning på kampen, så er det hjemmelaget som både orker og evner mest. Først finner Basma en godt plassert Degrum som enkelt kan bredside ballen i nota. På overtid sitter kveldens femte. Basma spilles alene igjennom, keeper redder, men Finnerud plasserer returen kontrollert i hjørnet.

Alt i alt en solid gjennomkjøring for A-laget. Tirsdag venter Tune i den siste treningskampen før seriestart. Den kampen spilles på Tune kg kl.19.00