Sprakk i sluttminuttene mot Lisleby

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 1. Sep 2021

A-laget hang godt med og var nær ved å få med seg poeng borte mot et sterkt Lisleby 2 på tirsdag. Et straffespark og utvisning ti minutter før slutt gjorde jobben vanskelig. Coach Randem satt igjen med blandede følelser etter kampen. (Arkivfoto: Magne Berg)

En fantastisk naturgressbane på sentralidrettsparken i Lisleby var arena for 2.serierunde for A-laget. Flere forfall før kampen skapte hodebry for Randem som til tross for det stablet en god 11`er på bena. Kampen åpnet med et trykk fra bortelaget som skapte flere farlige dødballer innledningsvis. Hjemmelaget hadde det meste av ballen, men Driv fikk flere gode brudd som burde resultert i flere gode målsjanser. Størst mulighet fikk Stein Arild Degrum, men var ikke skarp nok etter et godt innlegg fra Simen Nordhagen.

Vertene skaper et par farlige muligheter og kun en strålende Mathias Hov i buret hindrer ledelse til Fredrikstad-laget.

Lisleby tar over initiativet det siste kvarteret av omgangen, men gjestene står godt og lagene går målløse av banen til pause.

2.omgang åpner tett og jevnt. Lisleby gjorde syv bytter i pausen. Driv hadde kun to mann tilgjengelig på benken. Etter timen spilt får en av hjemmelagets spillere stjernetreff fra 20 meter og banket ballen opp i krysset. Under minuttet senere dobler de gul-grønne etter et flott raid på venstre siden.

Bortelaget forsøker å svare og bytter inn Olsen Brothers. Nei, ikke gutta som vant MGP, men Drivs egen singer-songwriter Sean Olsen og lillebror Shane.

De hvitkledde gjestene jobber seg inn i kampen og Degrum treffer treverket to ganger i tillegg til en annen stor mulighet som ble avverget på mesterlig vis at hjemmelagets keeper. I andre enden av banen fortsetter Hov storspillet i Theo Jørgensens fravær og holder liv i kampen.

Drøye ti minutter før slutt drar Vemund Garden seg inn i boksen og finner nettmaskene via en forsvarer. Reduseringen setter fyr på bortelaget, men flammen slukkes raskt. Etter en ren duell mellom Henrik Stubberud og en Lisleby-spiller peker dommeren på straffemerket. I protestene som fulgte pådro Matas Jakubonas seg sitt andre gule og dermed ble hvittrøyene redusert til ti mann. Straffen ble ekspedert i mål på frekt vis, se her https://www.f-b.no/sjekk-den-lekne-straffevarianten-lisleby-vartet-opp-med/s/5-59-2343302

Med ti mann ble de siste minuttene tunge og to påfølgende scoringer tilfalt hjemmelaget etter et nytt straffespark og en kontring.

Coach Randem satt igjen med blandede følelser etter kampen. - Gutta legger ned en voldsom innsats og følger kampplanen til punkt og prikke. Jeg er veldig fornøyd med det samtlige leverer, men vi lider av få innbyttere som gjør at vi ikke kan svare med friske bein. Når motstanderen kan bytte inn 8 mann blir det tungt fortsetter Randem.

Han håper på at flere er tilbake til neste kamp. - Jeg håper at 2-3 mann er tilbake etter sykdom/jobb/skade, så skal vi stå enda sterkere kampen igjennom. Fortsetter vi med prestasjoner som i dag, så plukker vi rikelige med poeng gjennom høsten. Vi må også gratulerer Lisleby med en godt gjennomført kamp, som vinner fortjent avslutter Randem.

Neste kamp for A-laget er mot serieleder Torp førstkommende mandag på Mjær stadion. Avspark kl.20.00.

Lisleby 2-Driv 5-1 (0-0)