Driv lot beina snakke - Leverte årsbeste mot Abildsø

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Jun 2018

(Driv-Abildsø 4-1) En meget solid kamp fra hjemmelaget sørget for tre nye poeng i banken onsdag kveld. Før kampen mente flere av gutta at de måtte la beina stå for praten og svarte med å levere årsbeste da Abildsø ble sendt hjem med halen mellom beina. (Foto: Magne Berg)

En god time før kampen sitter troppen samlet på Bråtenstua. Med kaffekoppen i hånda og litt tullprat gjør de utvalgte seg klare til kamp. En samlet gjeng enes om at i dag legges praten til side og lar beina stå for praten. Det er god tenning før avspark.

Høyt aggressivt press fra start, men igjen er det motstanderen som scorer først. En bevegelse fra blindsiden overrumpler Drivforsvaret og de grønnkledde tar ledelsen. Vertene tar grepet om kampen umiddelbart og er svært nære når Nyquist brenner alene med keeper. Det høye presset tvinger frem mange gunstige brudd for hjemmelaget og en rekke dødballer. I alt over 15 cornere tilfalt Driv i løpet av kampen, de fleste av dem var det en blåtrøye først på.

Forsvaret er satt og gjestene blir svært baktunge. En solid backfirer, godt beskyttet av Vetle og Markus gjør burvokter Theo arbeidsledig i store deler av kampen. Fremover er vertene farlige og skaper flere sjanser. Godt keeperspill fra Abildsøs sisteskanse hindrer utligning, men da halvtimen nærmer seg må han kapitulere. Først gjør vottemannen en fantomredning, men returen faller i beina på Nyquist og rett i mål.

Like etter er målscoreren nære igjen. En nydelig regissert kontring sender Nyquist igjennom, men fra skrått hold skyter han i nettveggen.

Det høye presset betaler seg med jevne mellomrom. 5 minutter før pause snapper Benjamin ballen fra en uoppmerksom forsvarer. Grønntrøya river tak i trøya på unge Røkeness som får frispark på hjørnet av 16-meterstreken. Unggutten tar selv ansvaret og svinger inn et frekt frispark som styres i mål av Sørsdal. Vemund forsøker å ta æren for scoringen i noen få sekunder, men innser raskt at en ivrig fotograf har foreviget scoringen. Hjemmelaget tar med seg ledelsen til pause.

Coach Randem maner til innsats før 2.omgang. Foto: Magne Berg

De fremmøtte har knapt rukket å svelge vaffelen da vertene øker ledelsen. Gjenvinning høyt i banen, Nyquist spiller fri Fredrik som banker ballen i vinkelen. En perfekt start på 2.omgang for de blåkledde.

Driv fortsetter å kontrollere kampen og slipper ikke til gjestene fra Østensjøvannet. Med unntak av noen minutter halvveis i omgangen har vertene stålkontroll på kampen. Timen er passert da både Sørsdal og Vemund takker for seg og gir plassene til Matas og Kenneth. Med friske føtter på banen tar blåtrøyene over kampen igjen.

Hjemmelaget presser Abildsø tilbake på banen og skaper flere sjanser og halvsjanser. Mot etablert, på kontring eller dødball, så skapes det noe nesten hver gang. Med større effektivitet ville seieren blitt mye større. Godt er det da for vertene at forsvarsspillet er meget solid denne kvelden.

Dennis Røkeness utmerker seg spesielt godt i kampen. Butikkens inngang på Drivs høyre side er stengt og kundene henvises i beste fall til en støttepasning. Snaue ti minutter før slutt får Røkeness frispark etter en duell på bortelagets halvdel. Lillebror server og finner pannebrasken til Matas som stanger inn sitt første for sesongen og hjemmelagets fjerde for kvelden.

Driv kontrollerer kampen og er nærmere å øke ledelsen enn det gjestene er redusering. En fullt fortjent seier til hjemmelaget som klatrer opp på en 5.plass på tabellen før vårsesongens siste seriekamp borte mot Tveita onsdag 20.juni.

Takk til publikum denne våren for god stemning og flott oppmøte. En stor takk fra laget og redaksjonen sendes også vår eminente fotograf, Magne Berg. Bred dekning i denne kampen da også breddefotballorakelet, Marius Helgå var på plass med videoapparatet. Takk Marius!

Matas har akkurat punktert kampen. Nyquist og Kenneth vil feire. Foto: Magne Berg

Kampfakta:

Driv-Abildsø 4-1 (2-1)

Mjær stadion, ca 50 tilskuere

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN av benkevarmer Joachim Flåten

Theo Jørgensen 6 - Endelig en rolig kamp for vår bakerste mann. Noe uvant, så kald ut.

Dennis Røkeness 8 BB - Konge både langs bakken og i lufta. Kliner til i alle dueller og vinner!

Tobias Korsæth 7 - Årsbeste av den omskolerte backen. Har gjort stopperplassen til sin.

Benjamin Røkeness 7 - Solid sammen med Tobias. Deilig å se dødballfoten. 2 assist.

Dennis Hoel 5 - Hadde Abildsøs beste mann på sin side som scorer, men foruten det bra.

Vemund Garden 6 - Jobber fælt og gjør det ubehagelig for gjestene. Ut som pudding er 62 min.

Markus Høvik 6 - Gjør det han kan best. Rolig og kontrollert, kom også til noen avslutninger.

Vetle Basma 6 - Mye vilje og trøkk. Fint driv med kula, burde hatt størrelse M på drakta.

Fredrik Skøyum 6 - Hovel sa: De som scorer mål, scorer ofte mål. Det gjorde Skøyum i dag også

Eirik Sørsdal 7 - Mannen alle vil ha med i krigen. Knallsterk og kjekk 35-åring. Mål og assist.

Marius Nyquist 7 - En jævel å møte, både på banen og på byen. Scorer ett, burde vært flere.

Innbyttere:

Eirik Haug 5 - Ingen store problemer. I for god form til å spille back hevdes det.

Matas Jakubonas 6 - Ivrig terrier. Spiller på det enkle. Scorer med hodet, moro for unga det.

Kenneth Rustad 5 - Luftens baron, aluminiumens beste venn. Løper, kriger og smiler.

Mats Haug 5 - Jobber hardt. Kommer til en slapp avslutning. 5p. som brodern for fred i heimen