Storseier for A-laget i serieåpningen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 3. Mai 2019

(Driv-Spydeberg 2 9-1) Lokaloppgjøret i serieåpningen ble aldri spennende. De blåkledde var best fra start til mål og fikk en god start på den nye tilværelsen i Østfoldfotballen. (Fredrik Skøyum gratulerer Vetle Basma med en av sine scoringer. Foto: Magne Berg)

1.serierunde, det er spenning og begeistring i luften. Seriestart byr alltid på litt ekstra nerver, uansett nivå og denne gjengen er intet unntak. Unormalt hyppige toalettbesøk, neglebiting og dårlige vitser er resultatet, men smilet ligger hele tiden på lur.

Åpningen på kampen er noe rotete, men da ti minutter er passert har Vetle Basma roet nervene med to scoringer. Hjemmelaget vil i overkant mye og det blir mange unødvendige balltap, uten at dette resulterer i noen farligheter. Mot bedre motstand hadde vertene blitt straffet hardere denne første omgangen.

Effektiviteten til blåtrøyene er god og de siste ti minuttene av omgangen sørger Sørsdal og Rustad for hver sin nettkjenning, som gjør at Driv går til pause med en komfortabel ledelse.

Driv support, her representert ved Oddmund Garden, var naturligvis på plass. (Foto: Magne Berg)

Supporterne har knapt svelget vaffelen da Basma setter sin tredje scoring for kvelden. Et nydelig innlegg finner lysluggen på bakerste stolpe som stanger ballen i lengste hjørnet. Like etter reduserer gjestene, i det som må ha vært deres eneste målsjanse i kampen.

Timen er spilt da hjemmelaget gjør et trippelbytte. Ut med Grøholt, Garden og Jonas Hov, inn med Stian Skøyum, Matta Hov og debutanten Waleed Ul-Haq. Sistnevnte tok plass på venstrebacken og gjorde en god figur. Jonas Hov startet kampen i en indreløperposisjon og 17-åringen gjorde en god kamp. Unggutten våger mye og er kreativ med ballen selv om det blir litt for mange balltap i perioder.

Jonas Hov gjorde en god kamp. Foto: Magne Berg

Den siste halvtimen er det Kenneth Rustad som får rampelyset. Tungvekteren får større spillerom mellom trøtte stoppere og med kvarteret igjen øker han til 7-1. Minutter senere skaffer 23-åringen også straffespark, men den stjeler Nyquist som setter sin eneste scoring for kvelden. Men Rustad er ikke ferdig og på overtid kroner han en nydelig kontring og bredsider inn sin fjerde scoring. Med det har han allerede en scoring mer sammenlignet med hele fjorårssesongen.

Kenneth Rustad ble kveldens mann med 4 scoringer. Her ser vi han utføre en heading med en flott rytmisk kroppsbevegelse. Foto: Magne Berg.

Driv vinner til slutt svært overbevisende mot en heller svak motstander. Guttene skal ha honnør for å stå hele løpet ut i det som etterhvert ble en konsentrasjonstest. Tøffere motstand venter allerede neste uke, da venter Skiptvedt på bortebane. Frem til da hviler blåtrøyene på tabelltopp. Neste hjemmekamp er 23.mai mot Drøbak/Frogn 3.

Driv-Spydeberg 2 9-1 (4-0)