Råsterk snuoperasjon i dramatiske sluttminutter

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 6. Sep 2019

(Drøbak/Frogn 3-Driv 3-5) De hvitkledde fra Ytrebygda havnet under tre ganger, men en råsterk snuoperasjon i sluttminuttene sørget for deres åttende strake seier og med tre poeng i neste kamp kan rødbuksene kjenne duften av opprykk. (Arkivfoto: Magne Berg)

DFI 3 var godt forsterket, blant annet hadde en håndfull spillere fra førstelaget (3.divisjon) tatt turen ned for å bistå deres tredje beste seniorlag. Med mange forfall før kampen var det godt for bortelaget med en stor stall. Flere sentrale spillere manglet grunnet både sykdom og skader. Bredden i troppen er bedre enn på mange år, så det var fortsatt et sterkt Driv-lag som stilte til kamp i Frogn.

Men det startet ikke så bra. Et temposterkt og ballsikkert Drøbak-lag tar initiativet og allerede etter seks minutter finner Fougerand krysset med en skarp avslutning. Gjestene svarer fort da 16-åringen Christer Finnerud bredsider ballen i mål etter godt forarbeid av Stein Arild Degrum. Ungguttens første scoring for A-laget.

Hjemmelaget har mye ball, men de hvitkledde forsvarer seg kompakt og godt. Med unntak av et par langskudd, holdes rødtrøyene på avstand. Offensivt skapes det ikke stort fra bortelaget, men det blir noe småfarlige sjanser på dødball. Halvveis er lagene like langt.

DFI fyker ut av startblokkene i 2.omgang om nesten umiddelbart sender Maximilian Dahl vertene i føringen. Gjestene henger ikke med i denne perioden og hjemmelaget skaper noen halvsjanser, uten at det blir riktig farlig. De rødkledde løper fort fra seg, hvitskjortene rir av stormen og kommer seg mer til hektene.

Driv har vært sterke på dødball hele sesongen og timen er passert når det betaler seg i igjen. En god corner fra Benjamin Røkeness finner til slutt Jonas Hov som header inn sin første scoring for sesongen.

Kampen hardner noe til og en engasjert Randem på sidelinjen får pent beskjed av kampens dommer om å holde de faglige meningene sine for seg selv.

Etter 75 minutter smeller det godt da Sven "Elgen" Hoff klemmer til mot DFIs angriper. Stopperkjempen tar i mot det gule kortet med en høflig hilsen. "Elgens" comeback har vært svært kjærkomment for A-laget som har fått på plass en god gammeldags stopperbauta, som har vært savnet siden Bård Bjerklands dager.

Driv holder bra stand, men under ti minutter før slutt glipper det. Godt kombinasjonspill av hjemmelaget sørger for at Emil Frisell kan bredside ballen i mål og for tredje gang tar rødtrøyene ledelsen. Bortelaget legger om til 3 bak og flytter Marius Skøyum fram for å slå langt. Det betaler seg fem minutter før slutt da ballen stusses igjennom til Degrum som finner Vemund Garden som finner nettmaskene.

DFI var helt avhengig av seier for å holde liv i sin opprykksdrøm og måtte på ny jage ledelse. Dette skapte store kontringsrom for bortelaget. Minuttet før slutt spilles Degrum fri på kanten, han lobber elegant over keeper og gjestene har snudd kampen. På overtid jager Garden i bakrommet, blir felt av en Drøbak-spiller og får straffe. Den setter Benjamin Røkeness iskaldt nede i hjørnet og avslutter med det en råsterk snuoperasjon fra Driv.

Bortelaget tar 3 nye poeng, sin åttende strake seier og holder stø kurs mot opprykk. Neste uke venter hjemmekamp mot den eneste gjenstående opprykksrivalen da Vansjø/Svinndal kommer på besøk torsdag kl.20.15. Da bør publikum kjenne sin besøkelsestid.