Rapport fra JR NM 2014 i Mo I Rana

Postet av Driv Idrettslag - Ski Ski den 19. Mar 2014

Driv stilte med to løpere i under årets JR NM i Mo I Rana, Eirik Haug og Magnus Mikalsen i årsklassen menn 17 år.

Magnus Mikalsen

Gutta har prestert godt igjennom hele vinteren og ligget rundt 50-60 plass på listen i NC for junior av totalt 180 startende i klassen. Både Coach og løperen hadde derfor litt forventinger til og klare en topp 30 plassering i NM som er utrolig bra hvis de hadde klart det.  Coach er med NTG Geilo på NC og NM. Han er med som servicemann for NTG og hjelper til med smøring og testing av ski, sekundering mm. på disse rennene. Han kunne derfor gi gutta sekundering underveis i løpet, og smøretips til smørerne Njål og Erik noe som gjør at samarbeidet på disse rennene fungerte utrolig bra. (Teksten fortsetter under bildene)

 

Eirik Haug (nr 361) og Magnus Mikalsen (nr 286). Foto: privat

Njål og Eirik tok bilen fatt, tok med seg Erik og Magnus og kjørte oppover til Mo I Rana. De kom opp på torsdagskvelden i et forferdelige regnvær for å gå igjennom løpa. Det var en utfordring siden det var såpass vått og det var i tillegg mye skarpe svinger i løpa som gjorde at arrangøren hadde en utfordring  i løpet av natt for å få dette i stand. Men værprognosene var gode og arrangøren hadde trua på at dette skulle gå bra, og at arrangementet skulle gå som planlagt. Gutta synes uansett at løpa var krevende og her gjaldt det og være smart å gå jevnt gjennom hele den lange 10 km, og ha igjen litt på slutten av løpet for å klare og jobbe godt i det kuperte terrenget inn mot mål.

Når Fredagen kom hadde temperaturmåleren krypet ned på den blå siden og det hadde kommet noe ny snø i løpet av natten. Dette hjalp mye for arrangøren og renn skulle det bli med overraskende gode forhold.  Magnus ble 89 og Eirik 105 av 140 fullført deltagere. Dette var en tung dag for gutta og ingen av dem var noe fornøyd med løpet under NM`s første dag, så dette var det bare å glemme og se frem til lørdagen og ta en revansje der. (Teksten fortsetter under bildene) 

Smøresjef Erik Mikalsen.                                    Eirik Haug.

Lørdagen kom og gutta var klare. Dette var dagen da god følelsen skulle komme og gutta skulle virkelig gi gass!  Eirik hadde en grei dag og ble nr 71, men Magnus hadde dessverre en litt tung dag og ble nr 111 av 138 fullførte deltagere.

Totalt sett i NM så har det vært litt under par for Eirik og Magnus. Gutta har så absolutt mye mer inne enn det de fikk vist i helga. Det har de så absolutt vist tidligere i sesongen.  De tar dette som god læring og kommer sterkere tilbake neste år da JR NM arrangeres i  Hommelvik. 

Skrevet av Henrik Engerholm Coach for Jr gruppa.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.