HARALD SOLHAUG NÆSS VANT SKOGSMARATON 13.5. 2010

Postet av Driv Idrettslag - Ski Ski den 13. Jun 2010

Harald vant Nordmarka Skogsmaraton på lørdag med tiden 2.48.20 og slo Norges mestvinnende maratonløper Helge Hafsås. Imponerende Harald! Gratulerer.

Harald Solhaug Næss

Dette sa Harald Solhaug Næss til kondis.no etter løpet:

Oppsummering av løpet:
Prøvde å løpe jevnest mulig ut fra start, og fikk tidlig en rygg som holdt jevn og fin fart. Innover mot vending tok vi igjen Hafsås og ble liggende i en kvartett. Han rykka på vei mot Kikutstua. jeg var lett i beina hele veien og hadde lyst til å følge han, men prioriterte å løpe jevnt. Oppover mot Kobberhaugen skjønte jeg at han økte forspranget, så jeg stakk fra ryggen min og tok han igjen ved blankvannsbråten. Vi lå sammen til stigningene opp til ullevålseter, her hørte jeg at han var sliten, så jeg prøvde meg på ett rykk, og beina var så lette så det holdt inn. Veldig lett og fin i beina i dag, og følte jeg hadde ett ekstra gir hele veien.

Næss med fire strake NSM og er veldig fornøyd med arrangementet.
Har alltid likt de lange løpa med tøffe traseer best, så NSM passer meg veldig godt. Har løpt 4 år på rad og er veldig fornøyd med arrangementet. En løype som passer meg bra, god service på matstasjoner underveis og flotte omgivelser gjør det til ett av mine favorittløp. Dessuten er det veldig god organisering, og aldri noe surr med påmeldinger, gjennomføring, premiering etc.

Langt i skogen
Satser på lange konkurranser, så mye av treninga består i å sanke mengde med lange turer i marka, gjerne i tøft terreng for å bygge opp stor kapasitet for å tåle de tøffe traseer. Dessuten er jeg veldig glad i lange skogsturer. Prøver i tillegg å få til endel intensive intervalløkter og korte konkurranser på 3-10 km for å øke farta. Tror det er vesentlig for å bli bedre også på langdistanse. For eksempel 1 runde på SRM er en veldig fin hardøkt som jeg tror har effekt på langdistansekapasiteten også. Konkurrerer i langrenn på vinteren, så om vinteren blir det mye skigåing.

Næss satser mot toppen på maraton og halvamraton
Målsetningen på lang sikt er topplasseringer i NM på halvmaraton og maraton. Denne sesongen blir det å sikte mot gode resultater i lange løp som Nordmarkstravern og Oslo halvmaraton.

Se resten av reportasjen og flotte bilder på:

http://www.kondis.no/vaat-og-kald-nordmarka-skogsmaraton.4792479-127694.html


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.