HOVEDLANDSRENNET 2007 - STEINKJER

Postet av Driv Idrettslag - Ski Ski den 13. Mar 2007

Onsdag; Avreise

Onsdag morgen den 28. februar satte et lite følge av Driv- folk av gårde med kursen mot Steinkjær. Følget bestod av seks 15 og 16-åringer, inkludert undertegnede, i tillegg til et meget tilfredsstillende støtteapparat. Utøverne som var med var:

Heidi Weng, Martine Ek Hagen, Kristin Solhaug Næss, Martin Olsen, Henrik Bakke og André Nordhagen.

(Her kommer det bilder så fort jeg får dem)

Torsdag; Oppladning

Halv åtte torsdag morgen spratt de flest opp for å se på VM-stafetten for damer, som i midlertid endte med bronse til Jacobsen & co, og noen minutter senere satt vi nok en gang benket foran matbordet. Som vanlig ble det diskusjoner i om vi ungdommene skulle smøre matpakkene selv eller ikke. Om det er barnemishandling å la barnet sitt smøre matpakka selv, overlater jeg til hver enkelt å bedømme.

I 10-tida dro vi ned til Steinkjer stadion for å gå gjennom helgas løyper.

Både sprintløypa og normaldistansen viste seg å være like harde som folk sa de var.

Etter mye memorering og litt testing av ski dro vi tilbake, og resten av dagen ble brukt på noen runder kortspill, et par filmer og en meget god middag.

Fredag; Klassisk sprint

Allerede kl 6 var noen av oss oppe, ettersom vi jentene skulle gå tidlig.

Forholdene på stadion var fine, og smørerne hadde gjort en god jobb, for skiene var gode!!

I jenteprologen gikk både Heidi og Martine bra, og kom glatt inn blant de 30 som gikk videre. Undertegnede endte på en 41. plass i prologen og var sånn passe fornøyd, ettersom oppladningen var blitt ødelagt av sykdom.

Martine utklasset konkurrentene i sin kvartfinale, og Heidi kom akkurat videre på fotofinish.

Føret endret seg nemlig underveis, og de perfekte skiene fra prologen var ikke lenger perfekte. Dette ble rettet opp til semifinalen, hvor det ble en skikkelig fight mellom tremeningene. Her trakk Heidi det lengste strået, mens Martine valgte den lengste veien rundt svingen, som resulterte i A finale på Heidi, mens Martine gikk til B.

I A-finalen ble Heidi hindret i første bakken og kom helt ut av det, så det endte med en 6. plass. I B-finalen ble Martine nr. 3, som betyr 9.plass totalt.

Begge var godt fornøyde, selv om taktiske bommerter og hindringer gjorde at det ikke gikk helt til topps.

Etter hvert ble det guttenes tur. Henrik gikk en solid prolog, men det holdt dessverre akkurat ikke til finalerunden. Han kom på 40. plass, 0,8 sek (!) unna å gå videre.

I G16 gikk også både André og Martin bra, selv om det ikke nådde helt til finalene.

Begge to var fornøyde med løpene sine.

Alt i alt var det en bra dag for IL DRIV, med mange bra resultater.

Lørdag; Skøyting - normaldistanse

Lørdag morgen var det guttenes tur til å stå opp tidlig. Henrik startet først av Driv-gjengen, og kom inn til en 59. plass på 5 km skøyting, noe han ikke var helt fornøyd med.

Han syntes det gikk tungt, noe som gjorde at det ikke ble noe toppløp for Bakke jr.

Martin og André syntes også det gikk litt tungt i dag, men begge to var sånn passe fornøyde likevel. Martin kom inn til tida 21.51, som holdt til en 179. plass.

André gikk også bra, og kom på 135 plass, halvminuttet foran Martin.

Heidi klinket til i dag, og kapret 4. plassen i J16. Dette var hun svært fornøyd med, selv om det nok en gang bare var sekunder opp til pallen. Martine slet med ryggen, og følte at det ikke gikk så bra, men endte likevel på en god 14.plass.

Undertegnede vare også fornøyd etter et greit løp, og endte på 34. plass, som akkurat holdt til premie. Nok en gang presterte Driv, og på kvelden var det klart for premieutdeling i Steinkjerhallen. Etterpå var det rett tilbake for å pakke og gjøre seg klare til avreise neste morgen.

Søndag; Stafett og hjemreise

Etter å ha pakket ut og tatt farvel med Mokk gård, bar det for siste gang den helgen mot Steinkjer stadion. Dagen i forveien var stafettlagene tatt ut, og etter gode prestasjoner begge dagene var både Heidi og Martine satt opp på 1. laget til Akershus.

Undertegnede hadde ennå ikke fått sykdommen ut av kroppen, og valgte dermed å stå over dagens HL- stafett.

Henrik, André og Martin var satt opp på henholdsvis 7. , 11. , og 15. laget til Akershus.

Smørerne gjorde nok en gang en meget tilfredsstillende jobb, og samtlige Driv-løpere hadde gode ski. Jentene var først ute, og ettersom de var en av forhåndsfavorittene, var både små og store ganske nervøse. På laget var også Martine Kongsten og Ragnhild Haga.

Martine Kongsten åpnet bra, og gikk i som nr 2, få sekunder etter Sør-trønderlags 1. lag.

Hun vekslet med vår egen Martine, som gikk en KANON etappe, og gikk Akershus opp i tet!

Heidi gikk også en veldig bra etappe, og vekslet likt med Byaasens Maria Strøm Nakstad, fra Sør-Trønderlag. De andre konkurrentene var ikke å se, og da Ragnhild Haga gikk i tet etter 15 meter at sin etappe, skulle det et fall eller to til for at ikke Akershus skulle dra i land seieren.

Haga innfridde, og kom i ensom majestet inn på stadion etter sin 3 km, så Drivjentene våre kunne smykke seg med gull i HL, noe antakelig ingen Drivløpere har klart før.

Dermed ble det blomsterseremoni og gullmedalje, og noen svært rørte foreldre.

Gutta gikk også kjempeløp alle sammen! Martin imponerte stort med en kjempegod åpning i det kaotiske guttefeltet, og kom inn rett etter Henrik, som også gikk et svært solid løp.

André slo til på skøytinga på sin 3. etappe, og også han var svært fornøyd med dagen.

Ettersom alle guttene gikk sammen med ganske ukjente lagkompiser, betydde kanskje ikke plasseringen så mye, men jeg kan nevne at Henriks lag kom på en 44. plass, André sitt på en 67.plass, og Martin sitt på en 94. plass, av i alt 130 lag.

Etter løpene ventet nok en gang 70 mil og 10 timer i bil.

Alle var enige om at vi har hatt en fin tur, svært bra sosialt, og også mange gode langrennsprestasjoner. Alle har kanskje ikke fått ut sitt beste denne helga, men alt i alt har det gått bra. Vi har kost oss masse, og jeg vil sende en STOR takk på vegne av oss utøverne til våre kombinerte sjåfører, smørere, støtteapparat og jakkeholdere! Dere har gjort en kjempejobb under hele mesterskapet, og vi er utrolig takknemlige alle sammen. Disse seks som fortjener ros er Ole Morten Weng, Henning Hagen, Richard Bakke, Odd Solhaug, May Bente Weng og Anders Nordhagen.

Takk for en kjempebra tur alle sammen, vi gleder oss allerede til neste år ;-)

Hilsen Driv-gjengen

Skrevet av:

--Kristin Solhaug Næss--


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.