Lederen har ordet

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Des 2020

Kjære alle sammen

Fotballåret 2020 nærmer seg slutten, et år helt utenom det vanlige.

Det startet som det pleier, med ivrige spillere og trenere ute på matta like etter at nyttårsrakettene hadde lagt seg. Treninger, treningskamper og cuper var på menyen for de aller fleste og alle så frem mot en ny sesong med nye gleder og utfordringer. Utover vinteren preges nyhetsbildet oftere av et virus som jeg tror de fleste følte var på komfortabel avstand, men plutselig den 12.mars var det full stans. De kommende ukene preges av uvisshet, men trenere, lagledere og spillere utviser stor kreativitet med opplegg til alternativ aktivitet og egentrening.

4.mai kunne vi åpne anleggene våre igjen og treningene kommer i gang. 1-metersregelen blir et velkjent implementert begrep, men igjen viser dere stor kreativitet både på og utenfor feltet. Nesten samtlige lag er i gang med aktiviteten og det er optimisme i lufta. En snau måned senere kan alle lag, med unntak av senior, gå i gang med normal trening og optimismen øker ytterligere i det sommerferien ankommer. Mange lag holder også aktiviteten gående sommeren igjennom, til stor glede for våre spillere.

I midten av august er optimismen på topp da barn og ungdom endelig kan komme i gang med seriekamper. En høst, så nære normalitet vi kunne få skapte den stemningen og aktiviteten som vi ønsker å se på anleggene våre. Nye og uvante retningslinjer fulgte, som alle lags kampverter fulgte opp med bravur. En høst med stor dedikasjon til disse retningslinjene fra samtlige av våre aktører resulterte i NULL registrerte smittetilfeller. Det er jeg både glad og stolt over.

Barne- og ungdomsfotballen kom i gang, men seniorene ble stående på sidelinjen hele sesongen. A-laget holdt aktiviteten i gang til slutten av sommeren, men da det ble tydelig at kampene lot vente på seg sluknet siste håp for seniorene. Vi håper sterkt at disse får komme i gang i løpet av neste år under trygge rammer.

I skrivende stund er også aktiviteten stengt ned for ungdomsfotballen, men vi tror og håper at dette åpner opp igjen i løpet av januar. Fotballgruppa respekterer og følger retningslinjene som helsemyndigheten til enhver tid anbefaler.

Jeg vil takke alle sammen som hver dag stiller opp og legger ned en enorm innsats for alle aktører i Driv IL Fotball. Håper alle legger ballen på hylla og nyter fridagene nå i jula. Det har dere alle fortjent etter en imponerende innsats gjennom dette spesielle året.

Fotballgruppa vil på tampen av et krevende og utfordrende år ønske alle sammen en riktig god jul og samtidig uttrykke drømmer og ønsker om et nytt og bedre 2021.

Sportslig hilsen

Mads Randem

Driv-trener med opptak til UEFA B-lisens

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 9. Sep 2020

NFF ga forrige uke Henning Stubberud opptak til UEFA B-lisens. Nå venter en spennende tid for J05/06 sin hovedtrener - og spillere.

Trenerteamet på J05/06 har gjort en god jobb med jentene siden oppstart 1.januar 2020. Engasjement og ambisjoner på vegen av jentefotballen er høyt, og mye riktig blir gjort for å ivareta spillerne både sosialt og fotballfaglig. Det var av denne grunn at fotballstyret innvilget søknad om UEFA B-lisens til lagets hovedtrener. Men det er ikke bare å melde seg på denne utdannelsen. Først må kandidatene på forkurs, så er det praksis-økt, før trenerutvikler i kretsen rangerer trenere og velger ut hvem som er egnet. 10.juni var Stubberud i ilden og hadde praksis-økt med damelaget til Sarpsborg 08. Praksisen gikk veldig bra og anbefaling for opptak ble gitt.

UEFA B utdannelse til NFF har fokus på det som skjer på treningsfeltet og går for å være den beste utdannelsen i regi av NFF. Etter gjennomført utdanning skal treneren kunne analysere, forstå og utnytte sentrale områder og læringsmomenter i fotball, og dermed kunne legge opp til hensiktsmessig treningsaktivitet – og gi fornuftig veiledning i spillsituasjoner, skriver NFF i utlysningen.

Gratulerer til hele laget og spesielt til jentene som har en lys fremtid med fotballen i Driv. Lykke til med samlinger og innleveringer Henning. Det blir krevende, men helt sikkert også veldig gøy.

Driv IL Fotball

Mads Randem

Gjestetrenere fra LSK Kvinner!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 4. Sep 2020

23.sept, kl 20:00, kommer Nora Eide Lie(midtbane) og Ina Gausdal(forsvar) på besøk som gjestetrenere for Driv Jenter 05/06. Nora og Ina spiller fast på LSK Kvinner og har tilsammen erfaring fra alle aldersbestemte landslag til A-Landslaget.

LSK-teamet vil kjøre en trening med Driv-jentene, som de selv bruker i egen trenings-hverdag. Dette skal bare være gøy, så vi møter opp med lave skuldre og godt humør.

Toppoppgjør i KM J15 på Mjær stadion!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Aug 2020

Torsdag 27.august, klokken 19:45 møter Drivs beste jenter satsingslaget Ekholt i KM J15 serien.

Driv Jenter 05/06 har hatt en god start på sesongen og er foreløpig ubeseiret.

Ekholt er ett av NFF Østfolds sine 2 Regionslag, hvor hele 5 av våre jenter fra Driv hospiterer.

I KM serien må Ekholt klare seg uten hospitanter fra andre klubber, men er allikevel storfavoritter i denne gruppen.

Driv-jentene er i flyten, har trent godt og er innstilte på å gi Ekholt tøff motstand og kjempe hardt om poengene som skal deles ut denne kvelden på Mjær Stadion, sier trenerteamet. Vi kjenner Ekholt godt og har en klar plan på hvordan vi skal spille denne kampen. Vi gleder oss!

Møt opp og støtt Driv Jenter 05/06. Kanskje Driv’s «12. mann» vil bidra til å heie Driv-jentene frem til seier😊