Perlescoring fra Garden sørget for ny hjemmeseier

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Sep 2021

(Driv-Rakkestad II 3-2) To ganger ga hjemmelaget fra seg ledelsen, men Vemund Garden ble matchvinner for blåtrøyene med en perlescoring av de sjeldne. Arkivfoto: Magne Berg 

Etter et sterkt bortepoeng i Halden forrige uke var det en optimistisk tropp som jaktet sesongens andre hjemmeseier. Gjestene Rakkestad II stilte med flere spillere fra sitt førstelag i fjerde divisjon og viste seg som en solid motstander for Garden & co. 

Tross en litt nølende åpning så var det vertene som kom best i gang. Det høye presset betaler seg og Mats Haug curler ballen i hjørnet med den gode venstrefoten sin. Driv kommer til flere muligheter på overganger, men som tidligere i sesongen er effektiviteten så som så. 

20 minutter er spilt da gjestene utligner etter en dødball fra hjemmelaget. Slapt returløp fra blåtrøyenes side gjør at Rakkestad for gode arbeidsvilkår for sin første scoring for kvelden. 

Hjemmelaget sliter med å få til etablert spill, men får stadig gode overgangsmuligheter. Minutter før pause omsetter endelig Stein Arild Degrum en av dem og sørger for 2-1 ledelse til pause. 

Kaffen er fortsatt varm da bortelaget på ny utligner tidlig i 2.omgang. Dette skal vise seg å bli det siste målet og bortimot den siste målsjansen de hvitkledde får denne kvelden. Driv får laget mer kompakt og har full kontroll defensivt. Dette resulterer i flere gunstige brudd og påfølgende gode angrepsmuligheter. 

Timen er passert da Vemund Garden får betalt for intensivt press og banker ballen i mål fra nesten 30 meter. En fantastisk scoring fra 25-åringen. 

Hjemmelaget fortsetter å jakte scoring og er klart nærmere sitt fjerde enn det Rakkestad er utligning. Blant annet har Degrum noen gode muligheter, men som tidligere i sesongen er ikke blåtrøyene effektive nok med sjansene sine. 

Kampen ebber ut i en fullt fortjent seier til Driv, som klatrer opp til en sjetteplass på tabellen. Neste uke er det ny tur til Halden, før Trosvik venter på stadion tirsdag 5.oktober. 


Driv-Rakkestad II 3-2 (2-1)

Mjær stadion, ca 50 tilskuere 

Laget: (4-3-3)

Sigurd Dynna

Anders Grøholt - Eirik Haug - Benjamin Røkeness - Leon Sandin

Preben Jensen - Matas Jakubonas - Mats Haug

Stein Arild Degrum - Fredrik Skøyum - Vemund Garden 


Innbyttere:

Christer Finnerud

Simen Nordhagen 

Dennis Hoel

Marius Nyquist 


1-0 Mats Haug 8 min

1-1 Christian Karlsen 20 min

2-1 Stein Arild Degrum 42 min

2-2 Erlind Krasniqi 50 min

3-2 Vemund Garden 61 min


Driv IL Fotball    


0 Kommentar

Sprakk i sluttminuttene mot Lisleby

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 1. Sep 2021A-laget hang godt med og var nær ved å få med seg poeng borte mot et sterkt Lisleby 2 på tirsdag. Et straffespark og utvisning ti minutter før slutt gjorde jobben vanskelig. Coach Randem satt igjen med blandede følelser etter kampen. (Arkivfoto: Magne Berg)

En fantastisk naturgressbane på sentralidrettsparken i Lisleby var arena for 2.serierunde for A-laget. Flere forfall før kampen skapte hodebry for Randem som til tross for det stablet en god 11`er på bena. Kampen åpnet med et trykk fra bortelaget som skapte flere farlige dødballer innledningsvis. Hjemmelaget hadde det meste av ballen, men Driv fikk flere gode brudd som burde resultert i flere gode målsjanser. Størst mulighet fikk Stein Arild Degrum, men var ikke skarp nok etter et godt innlegg fra Simen Nordhagen. 

Vertene skaper et par farlige muligheter og kun en strålende Mathias Hov i buret hindrer ledelse til Fredrikstad-laget. 

Lisleby tar over initiativet det siste kvarteret av omgangen, men gjestene står godt og lagene går målløse av banen til pause. 

2.omgang åpner tett og jevnt. Lisleby gjorde syv bytter i pausen. Driv hadde kun to mann tilgjengelig på benken. Etter timen spilt får en av hjemmelagets spillere stjernetreff fra 20 meter og banket ballen opp i krysset. Under minuttet senere dobler de gul-grønne etter et flott raid på venstre siden.

Bortelaget forsøker å svare og bytter inn Olsen Brothers. Nei, ikke gutta som vant MGP, men Drivs egen singer-songwriter Sean Olsen og lillebror Shane. 

De hvitkledde gjestene jobber seg inn i kampen og Degrum treffer treverket to ganger i tillegg til en annen stor mulighet som ble avverget på mesterlig vis at hjemmelagets keeper. I andre enden av banen fortsetter Hov storspillet i Theo Jørgensens fravær og holder liv i kampen. 

Drøye ti minutter før slutt drar Vemund Garden seg inn i boksen og finner nettmaskene via en forsvarer. Reduseringen setter fyr på bortelaget, men flammen slukkes raskt. Etter en ren duell mellom Henrik Stubberud og en Lisleby-spiller peker dommeren på straffemerket. I protestene som fulgte pådro Matas Jakubonas seg sitt andre gule og dermed ble hvittrøyene redusert til ti mann. Straffen ble ekspedert i mål på frekt vis, se her https://www.f-b.no/sjekk-den-lekne-straffevarianten-lisleby-vartet-opp-med/s/5-59-2343302

Med ti mann ble de siste minuttene tunge og to påfølgende scoringer tilfalt hjemmelaget etter et nytt straffespark og en kontring. 

Coach Randem satt igjen med blandede følelser etter kampen. - Gutta legger ned en voldsom innsats og følger kampplanen til punkt og prikke. Jeg er veldig fornøyd med det samtlige leverer, men vi lider av få innbyttere som gjør at vi ikke kan svare med friske bein. Når motstanderen kan bytte inn 8 mann blir det tungt fortsetter Randem. 

Han håper på at flere er tilbake til neste kamp. - Jeg håper at 2-3 mann er tilbake etter sykdom/jobb/skade, så skal vi stå enda sterkere kampen igjennom. Fortsetter vi med prestasjoner som i dag, så plukker vi rikelige med poeng gjennom høsten. Vi må også gratulerer Lisleby med en godt gjennomført kamp, som vinner fortjent avslutter Randem. 

Neste kamp for A-laget er mot serieleder Torp førstkommende mandag på Mjær stadion. Avspark kl.20.00. 


Lisleby 2-Driv 5-1 (0-0)

Sentralidrettsanlegget, ca 50 tilskuere 

Laget: (4-2-3-1)

Matta, Simen, E. Haug, Benjamin, Leon, Henrik, Matas, Finnerud, Degrum, Fredrik, Nyquist. 

Innbyttere: Vemund, Sean, Shane 


1-0 Lisleby 59 min

2-0 Lisleby 60 min

2-1 Vemund 79 min

3-1 Lisleby (straffe) 81 min

4-1 Lisleby (straffe) 88 min

5-1 Lisleby 90 min


Driv IL Fotball 

   

 


0 Kommentar

A-lagets hjemmekamp mot HSV er utsatt

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Aug 2021

A-lagets neste hjemmekamp er utsatt. HSV sliter med store forfall og har bedt om at kampen som skulle vært spilt torsdag 26.august flyttes. Foto: Magne Berg

Dermed blir det spillefri uke for A-laget, noe som kommer beleilig da også de blåkledde har spørsmålstegn bak mange mann. Vemund Garden, Stein Degrum, Theo Jørgensen, Jonas Hov, Sander Røkeness er bare noen av navnene som er tvilsomme eller definitivt ute den kommende uken. Hjemmekampen mot HSV er flyttet til torsdag 14.oktober med kampstart kl.19.00. 

Neste kamp for A-laget er tirsdag 31.august borte mot Lisleby. Neste hjemmekamp er tirsdag 7.september kl.19.00. Da venter Torp på Mjær stadion. 


Driv IL Fotball 0 Kommentar

Seier for begge seniorlagene i serieåpningen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 18. Aug 2021

Begge seniorlagene åpnet sesongen på hjemmebane denne uka og begge lagene fikk en god start. (Arkivfoto: Magne Berg)

(Driv-Ås 2 3-2) A-laget åpnet mandag og tok i mot Ås 2. Hjemmelaget dominerte den første halvtimen og ledet fortjent etter scoringer av Fredrik Skøyum og Marius Nyquist. Det siste kvarteret av omgangen senket de blåkledde seg noe, men gikk til pause med en tomåls ledelse. 

A-laget er best også i 2.omgang, men er slurvete på den siste tredjedelen. Bakover har blåtrøyene god kontroll, men drøye kvarteret før slutt får bortelaget en redusering ut av ingenting. Eirik Haug svarer umiddelbart med en sylfrekk scoring fra skrått hold. Med under ti minutter igjen reduserer gjestene nok en gang. En noe nervøs avslutning på kampen, men vertene står godt og ror i land en fullt fortjent seier. 

Neste hjemmekamp for A-laget er 26.august kl.20.00.

Kampfakta:

Driv-Ås 2 3-2 (2-0)

Mjær stadion, ca 70 tilskuere 

Laget: (4-3-3) 

Matta, Simen, E.Haug, Benjamin, Stein, Preben, Dennis, M.Haug, Nyquist, Vetle, Fredrik. 

Innbyttere: Waleed, Finnerud, Leon 

1-0 Fredrik Skøyum 14 min (Simen)

2-0 Marius Nyquist 24 min (M.Haug) 

2-1 Ås 73 min

3-1 Eirik Haug 75 min (Stein)

3-2 Ås 81 min


(Driv 2-Varteig 4-0)

B-laget fikk en god start på sesongen. Laget bestod hovedsakelig av juniorspillere, fylt på med et par seniorer og guttespillere. 

Christer Finnerud ga hjemmelaget ledelsen halvveis i 1.omgang og stillingen stod seg til pause. I 2.omgang er det kun ett lag på banen. Bortelaget er slitne og kommer seg sjelden over på vertenes halvdel. Etter 65 minutter scorer debutanten, William Hellerud (15) i sin første kamp på seniornivå.                    

Henrik Stubberud fastsetter sluttresultatet til 4-0 med et godt langskudd like før slutt. 

B-lagets neste kamp er borte mot Tistedalen 2 25.august. 


Driv IL Fotball  


0 Kommentar

Dobbel smell for A-laget i generalprøven

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 12. Aug 2021

(Tune-Driv 6-3) Et mareritt av en førsteomgang og en fingerskade på keeper Theo Jørgensen. Dette til tross, Coach Randem er ikke bekymret fire dager før seriestart. Foto: Magne Berg

A-laget besøkte Tune til en siste test før mandagens serieåpning. Hjemmelaget gikk ut i hundre og kjørte over gjestene den første halvtimen. Blåtrøyene sto med lua i hånda og var nest best i det aller meste. Før halvtimen er spilt har laget fra Sarpsborg scoret fire ganger. Det er det fire år siden sist noen gjorde mot A-laget. Vetle Basma utlignet riktignok til 1-1 med et flott langskudd, men ellers var det lite å skrive hjem om. 

Like før pause går vertenes spiss voldsomt inn i en duell med keeper, Theo Jørgensen. Det resulterte i finger ut av ledd og eskorte rett til Kalnes. Jørgensen er etter egne medisinske vurderinger ute i ca 4 uker. 

Driv løfter seg i en 2.omgang som er langt mer jevnspilt. Begge lagene finner veien til nettmaskene to ganger hver. Vetle Basma blir kveldens mann for gjestene, som kvitterer ut 3 scoringer. 

Blåtrøyene manglet flere spillere til kampen og fikk testet bredden i troppen. Verdifulle minutter for mange av spillerne og nykommer, Paul Sinnathamby gjorde seg slett ikke bort i sin omgang på venstrebacken. 

Coach Randem er ikke bekymret få dager før seriestart. - Vi har hatt stigning hele veien, men i dag får vi en smekk mot et godt trent 6.divisjonslag. Gutta har ikke dagen i dag, virker tunge og i tillegg savner vi spesielt Preben Jensen og Mats Haug. De er viktige i presspillet vårt og har en motor som matcher de aller fleste. Jeg regner med at de er klare igjen på mandag fortsetter Randem.  

Stein Arild Degrum og Jonas Hov var også ute med skade, i tillegg måtte Marius Nyquist forlate banen halvveis i første omgang. Randem forventer at samtlige er klare til seriestart mandag. 


Tune-Driv 6-3 (4-1)

Tune kg, ca 20 tilskuere 

Laget: (4-3-3) 

Theo Jørgensen

Simen Nordhagen - Anders Grøholt - Eirik Haug - Dennis Hoel 

Benjamin Røkeness - Matas Jakubonas - Vetle Basma

Christer Finnerud - Marius Nyquist - Vemund Garden


Innbyttere

Fredrik Skøyum

Leon Sandin 

Shane Olsen 

Mathias Hov

Paul Sinnathamby 


1-0 Tune 9 min (straffe)

1-1 Basma 12 min

2-1 Tune 20 min

3-1 Tune 25 min

4-1 Tune 27 min

5-1 Tune 53 min

5-2 Basma 63 min

6-2 Tune 75 min

6-3 Basma 87 min 


0 Kommentar

Levert av IdrettenOnline