Rekruttlaget fortsetter seiersmarsjen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Aug 2016

(Høybråten/Stovner 3-Driv 2 3-4) Rekruttlaget tok fredag sin sjette strake seier og økte luken på tabelltoppen. En tilsynelatende komfortabel ledelse ble spist opp på slutten, men oppofrende forsvarsspill sørget for at alle poengene ble med hjem til bygda.

Men det startet slett ikke bra for gjestene. Kampen er ikke gammel da de lyseblå får en gavepakke fra dommeren. Han ser noe ingen andre ser da han dikter opp en hands og peker på straffemerket. Keeper en vei og ballen den andre og H/S leder 1-0. Kampplanen var å ligge lavt å kjøre kontringer, men aggressiviteten er alt for dårlig så vertene dikterer det meste i starten.

Dødball har vært en suksessfaktor i hele år. Uret passerer 17 minutter og Jokke stanger inn utligningen. 28 åringens syvende scoring for året. De hvitkledde gjestene får strammet opp forsvarsspillet og blir stadig farligere på kontringer. Halvtimen nærmer seg når Felix spilles glimrende fri på høyrekanten. Han legger inn og på det andre forsøket chipper Braathen ballen i bue over burvokteren, med venstre(!) Et ben han normalt knapt greier å stå på.

Rekrutt har god kontroll og tar med seg ledelsen til pause.

Åpningen av den andre omgangen er bortelaget klart best. Bunnsolid defensivt og giftige kontringer rulles opp på rekke og rad. Først banker Nyquist inn kveldens tredje fra drøyt 25 meter. Keeper har nok hatt bedre inngrepner, men det bryr den hjemvendte sønn seg lite om. Så er det klart for rekruttlagets veteranspiss. For andre kamp på rad stanger Richard Hellerud ballen i mål etter hjørnespark og øker ledelsen til 4-1. Richard leverte forøvrig en god kamp på topp, han går foran i krigen og baner vei for resten av ungdommen.

Richard Hellerud leverte en ny god kamp

Ledelsen ble tydelig litt for komfortabel og bortelaget inviterer gladelig sin motstander inn i kampen igjen. Kvarteret før slutt får de lyseblå heade fritt fra kort hold og den Polske sisteskansen er sjanseløs. Som om ikke det var nok gir hvitrøyene vertene nok en scoring og det er fram med hjertestarteren igjen.

Avslutningsminuttene er spennende. H/S legger trykk på gjestene sine, men de hvitkledde forsvarer seg nå meget bra. Tøft og kontant forsvarsspill gjør at hjemmelaget ikke kommer til flere sjanser og dermed blir alle poengene med hjem. 5 kamper gjenstår av sesongen og rekruttlaget troner fortsatt øverst på tabellen.

Neste kamp er hjemme mot nabo Kråkstad fredag 26 september kl.20.15 på stadion.

Høybråten/Stovner 3-Driv 2 3-4 (1-2)

Høybråten kunstgress, ca 15 tilskuere

Laget: (4-4-2) Bartosz, Kevin, Flåten, Stubberud, Anders, Felix, Braathen, Matta, Sean (Haug 62) Richard, Nyquist (Sean 70)

1-0 H/S 12 min

1-1 Flåten 17 min

1-2 Braathen 28 min

1-3 Nyquist 55 min

1-4 Richard 61 min

2-4 H/S 75 min

3-4 H/S 83 min


Driv Fotball seniorInnholdsrik aften på Ekebergsletta

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 19. Aug 2016


(KFUM 3-Driv 8-4) Til tross for to strafferedninger og fire scoringer måtte A-laget reise tomhendt hjem fra Ekebergsletta torsdag kveld. Den fintspillende serielederen var i perioder flere hakk bedre enn blåtrøyene og kontrollerte kampen fra start til mål.

I forkant av kampen måtte Hovel kaste inn håndkle etter en maleepisode og Nyquist var også tvilsom. Johan, Fredrik og Kenneth er fortsatt ute noen uker til.

Oppgjøret er bare minutter gammelt da hjemmelaget tildeles straffespark, men Bartosz redder kontrollert og klarerer til corner. Den omsettes i scoring og Kåffa leder 1-0. Fremover skaper de blåkledde lite, men været er fint. Kvarteret er spilt når bortelaget får sin første sjanse for kvelden, men ballen styres like utenfor. Noen øyeblikk senere dobler vertene ledelsen etter spedt forsvarsspill. Vondt blir til verre like etter når gjestene etterlater seg hull i forsvaret og Karius øker til 3-0.

På to nye minutter scorer KFUM ytterligere to mål og leder 5-0 halvveis i første omgang. Det kan ikke skrytes all verden av forsvarsspillet, men hjemmelaget er gode. Nyquist må forlate banen med en vond fot og inn kommer Eirik Nordlie. Tempoet i kampen dabber noe av og Driv får være med å leke, Sørsdal kommer blant annet til en stor mulighet, like utenfor. Bortelaget fortsetter å prøve og blir belønnet når Troy noterer seg for en scoring etter godt forarbeid av Sørsdal.

Kåffa triller ball frem til pause og lagene hviler på stillingen 5-1. En ikke navngitt publikummer finner den rosa himmelen mer interessant enn fotballkampen. Sterke ord fra Siri.

Hjemmelaget starter 2.omgang best, men det er gjestene som scorer. Klassekontring regissert av Killerud sender Vemund alene med keeper. Sistnevnte er iskald og chipper ballen lekkert over burvokteren. Før feiringen er over øker vertene ledelsen. Braathen er aktiv og hans gode fot sender nok en gang Vemund igjennom, men denne gangen er keeper patent. På den påfølgende corneren kontrer de rød/hvite og fra egen halvdel løper Baktus igjennom alle hullene og spaserer inn 7-2.

Kvarteret før slutt noterer Vemund seg for kveldens andre scoring alene med keeper.

Matta, for anledningen omskolert som spydspiss, gjør en imponerende figur.

Nordlie noterte seg for årets første pinne

Så, etter 79 minutter kommer kveldens høydepunkt. Unge Nordlie mottar ballen på hjørnet av straffefeltet. Med den største selvfølgelighet curler han ballen i motsatt kryss og en forfjamset målmann lurer nok fortsatt på hva som skjedde. I andre enden av banen imponerer vår grønnkledde Polske målvakt. Mannen med votter og grønne fingre drar nok en strafferedning opp av hatten, denne gangen av det meget kvalifiserte slaget.

På overtid noterer hjemmelaget seg for kveldens siste scoring og fastsetter sluttresultatet til 8-4.

Det tetter seg til på nedre halvdel av tabellen og neste uke kommer Kjelsås 3 på besøk til stadion.

KFUM 3-Driv 8-4 (5-1)

Ekeberg kg - ca 30 tilskuere + dommerobservatør

Laget: (5-3-2) Bartosz, Dennis, Roar, Flåten, Kjell, Killerud, Braathen, Sørsdal, Troy (Matta 35) Nyquist (Nordlie 21) Vemund.

1-0 KFUM 6 min

2-0 KFUM 10 min

3-0 KFUM 18 min

4-0 KFUM 19 min

5-0 KFUM 20 min

5-1 Troy 26 min

5-2 Vemund 54 min

6-2 KFUM 55 min

7-2 KFUM 67 min

7-3 Vemund 73 min

7-4 Nordlie 79 minutter

8-4 KFUM 90 min.


Driv Fotball senior
Snudde kampen - sikret seieren på overtid

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 12. Aug 2016

(Driv 2-Grorud 3 6-5) I en fotballkamp som hadde det meste, så det lenge ut til at gjestene skulle stikke av med poengene fredag kveld. Først på overtid snudde rekruttene matchen og sikret en ny 3 poenger i det som var en ellevill forestilling på stadion.

Topp mot bunn, allikevel advarte coach Randem om at dette ville bli en vanskelig kamp. Borteoppgjøret i april endte med 8-6 seier og kveldens oppgjør skulle vise seg og bli enda jevnere.

Advarselen ble møtt med døve ører for før 10 minutter var unnagjort leder gultrøyene fra Groruddalen. Strukturen er dårlig i starten og laget henger ikke sammen, hverken offensivt eller defensivt. Det fører til uryddig forsvarsspill og unøyaktighet offensivt.

Halvveis i omgangen er det tendenser til bedring og Vemund tupper inn reduseringen. Dødball har vært en god resept tidligere i sesongen og minutter senere stusser Flåten inn utlikning etter en presis corner. Blåtrøyene strammer opp bakover og overtar initiativet i kampen, men da lagene går til pause er de like langt.

Den andre omgangen skulle bli en prøvelse for alle involverte. Samtlige aktører hadde høy hvilepuls og varme topplokk. På sidelinjen frustrerte spillet såpass at benken ble gjort oppmerksom på hjertestarteren. Vertene sliter på ny med strukturen i laget og lekker som en sil i åpningen. Timen er spilt og på ny er Grorud i en tomålsledelse. Det fjerde målet får ikke undertegnede med seg da han er bak bua for å sjekke nedbøren.

Med et kvarter igjen gjøres det grep fra sidelinjen. Laget legger om til 3-4-3, flytter presshøyden og får umiddelbart uttelling. Ny corner og Richard Hellerud stanger ballen i motsatt kryss. Minutter etter peker pipeblåseren på straffemerket etter en felling og kaptein Dennis Røkeness er sikkerheten selv. 4-4.

Blåtrøyene fortsetter kjøret mot slitne gjester og det klinger i metallet. Den påfølgende returen snappes av en gulkledd. Han glir igjennom vertenes forsvar som en kniv i varmt smør og sender byguttene i ledelsen for tredje gang denne kvelden. Driv svarer umiddelbart og Nyquist sørger for balanse i regnskapet.

Godt oppmøte på en fredag kveld

Hjemmelaget er ikke fornøyd med det ene poenget og fortsetter kjøret. Temperaturen stiger og dommeren har sin fulle byrde med å holde kontroll på oppgjøret. Mest energi velger han å disponere på to svært hyggelige trenere i en trivelig passiar. Kampen er på overtid og det går mot poengdeling da Braathen blir tildelt frispark midt på gjestenes halvdel. Ballen lempes inn i feltet, Flåten går i full strekk og pirker ballen i mål til øredøvende jubel fra de drøyt 30 fremmøtte.

Dommeren er fornøyd med 94 minutter hawaifotball og rekruttlaget tar sin 5 strake seier. En sliteseier av de sjeldne som smakte ekstra godt og Driv 2 befester sin posisjon på toppen av tabellen.

PS. A-laget tok 3 "gratis" poeng torsdag kveld da de ble tilkjent 3-0 seier på WO. Røa 2 ikke kunne stille lag.

Driv 2-Grorud 3 6-5 (2-2)

Laget: (4-4-2) Theo, Benjamin (Richard 46) Dennis, Flåten, Kevin (Hoel 46, Sean 65) Tobias, Braathen, Troy, Matta (Stubberud 70) Nyquist, Vemund.

0-1 Grorud 6 min

0-2 Grorud 9 min

1-2 Vemund 23 min

2-2 Flåten 27 min

2-3 Grorud 50 min

2-4 Grorud 62 min

3-4 Richard 73 min

4-4 Dennis 75 min

4-5 Grorud 78 min

5-5 Nyquist 81 min

6-5 Flåten 90+2 min


Driv Fotball senior
Sommerferie på toppen av tabellen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Jun 2016

(Furuset 2-Driv 2 3-7) Toppoppgjøret ved IKEA ble strengt talt aldri spennende. Et energiløst hjemmelag hang ikke med de opplagte gjestene som til slutt tok en svært komfortabel seier. 14 år gamle Mats Haug fikk æren av å sette inn rekruttenes siste og sitt første mål på seniornivå da han banket inn et frispark oppunder tverrliggeren.

Referatet i dag er for første gang skrevet av en spiller som spilte 90 + tillegg, så leserne skal få med seg hva som er hovedfokuset når man er på banen.
IKEA kunstgress sto for tur i vårsesongens siste kamp. En litt småsutrete gjeng som ikke virket så veldig på ved oppvarming, blant annet Stubberud synes det gjør vondt å slå pasninger så han vil ikke spille.

Kampen starter litt nølende fra begge lag, men det tar ikke så lang tid før Driv bestemmer seg for å gi Furuset mulighet til å putte i eget bur. Innkastbonanza ved innbytterbenkene. Flåten bestemmer seg for å nikke ballen opp på garderobetaket. Ny betydelig dårligere ball tas i bruk. Den 12 år gamle keeperen (14 år red.anm. Keeperen er referentens lillebror) Theo, brukte litt tid på å få med seg at kampen var i gang og sto trygt plassert på streken et par ganger han burde spankulert ut å plukket opp ballen (mulig taktikk for å slite ut både spiss og Flåten).

Driv angriper bra i åpningen, og løper i filler de halvgamle stopperne til Furuset. Det er slik mål 2 og 3 rulles inn, med overtall på deres siste tredjedel.
Mye sleivspark som forsøk på skudd, ender til slutt som ett «tap-in» mål. 0-4.

Humøret er godt, men konsentrasjonen svekkes en del. Fomlete og slapt en mot en spill ender med en skuddperle fra hjemmelaget. 1-4. Bytte på rekruttlaget, hvor formspiller nummer 1 slippes til. Sugen på flere mål etter A-lagsdebuten dagen før kommer Sean alene med keeper. Han legger ballen hardt og kontant rett i armene til keeper. Svakt til Sean å være.

En Furusetspiller klatrer på taket for å hente «den gode ballen», god teknikk. Noen frekke luker, men ellers lite som skjer siste 20 min av 1. omgang.
Det er før den halv frekke forsvarslinjen til bortelaget bestemmer seg for at vi skal prøve å spille oss ut… resten sier seg selv, kjempesjanse imot med andre ord. Referenten bestemmer seg for å legge inn sin lille keeperapell, nikker ballen iskaldt over til corner. L itt småsvimmel blåses det til pause på stillinga 1-5. Vet ikke hvor det femte målet kommer fra, lite snakk om det i pausen også.

Mads maser om den farlige 5-1 ledelsen og prøver å dra opp eksempler på når vi ikke har lykkes med slike sifre før, han lykkes ikke.

2. omgang starter med et presist gjennomspill og en stor sjanse som Theo redder ut og får utsparket, smart. Flåten spiller pasning og signaliserer vondt, men tydelig bare sugen på en hvil. Tobias flyttes ned på backen. Anders får ikke beskjed om at han skal inn som stopper. Det blir litt kaos som ender med et 2-5 mål.

Mye fine luker igjen fra rekruttene, som gjør enkelte motspillere en smule aggressive.

Theo bokser ballen bakover i duell med en Furusetspiller som blir liggende med ballen mellom beina. Referenten sparker hardt å kontant å prøver å treffe ballen, men sparker den stakkars hjelpesløse mannen et par ganger i kneet. Dommeren blåser straffe for Theo sin «forseelse», og slenger med et gult kort. 3-5.

Referenten går rolig til Mads og spør hva stillingen er, 3-5 blir bekreftet.

Frisparkmål 3-6 til Driv, wohhoo. Furuset tydelig frustrerte og bestemmer seg heller for å prøve å skremme oss vekk. Et par alt for sene taklinger på vår fotrappe kaptein, mange frispark som utnyttes dårlig gang på gang. Furuset bestemmer seg for å gjøre flere bytter til det ikke er flere spillere å bytte. Den ene midtbanespilleren vil fortsatt av banen og sparker hissig kapteinen vår i beina uten fokus på ball, det blåses i takt med at samme mann gir kapteinen en relativt god høyre hook, som selv får stakkars Stein ned i bakken. Furusetspilleren sendes fortjent av banen. 5 minutter senere er det en annen takling uten noe forsøk på ball, nytt rødt kort og 9 mot 11 i favør Driv.

Dette gir rom til at vi kan spille ball. Å holde ballen i laget har vi aldri verken prøvd eller gjort før så det ender med mye paniske, upressa forsøk på Robin Bakke som lunter rundt oppe på topp. Mannen klarer å bomme på de alle fleste vinkler, den mest minneverdige er kanskje forsøket på chip som ender i magehøyde på keeper. Frispark på hjørnet av 16 som referenten ønsker kreditert «Coaching i verdensklasse», etter å ha ropt frem 14 år gamle Mats til å skyte. Godt plassert svakt midt mellom armene til keeper. Kjempescoring!


Kampen ender med 7-3 seier til rekruttlaget, som tar sommerferie på toppen av tabellen.


Furuset 2 - Driv 2 3-7 (1-5)

IKEA-banen

Laget: (4-4-2) Theo, Anders, Flåten, Stubberud, Kevin, Tobias, Stein, Troy, Mats, Sean, Felix, Bakke.


Driv Fotball seniorSvak åpning ødela for Driv

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Jun 2016


(Snarøya-Driv 6-3) En svak åpning på kampen ødela for de blåkledde torsdag kveld. For selv om forspranget til vertene nesten ble spist opp, var det til slutt aldri noen tvil om hvor seieren ville havne.

For allerede halvveis i første omgang hadde Snarøya nettet fire ganger. Sløvt og passivt forsvarsspill var en gjenganger og grønnskjortene lot seg ikke be to ganger. Halvtimen er passert da Kjell vil bøte på skadene og reduserer på en dødball. Sean Olsen får blod på tann og reduserer enda en gang minuttet før pausesignalet. Frekk avslutning fra unge Olsen.

Snarøya leder 4-2 til pause.


2.omgang starter med et smell. Igjen er det Kjell som baner vei og putter sitt andre mål i kampen. Nord-Norges store sønn stresser Hovel i kampen om toppscorertittelen.

I en liten periode stresses hjemmelaget. Driv jakter desperat utligning, men får i stede en på trynet. En feilberegning i feltet og Snarøya øker til 5-3. Etter dette går et slitent bortelag litt opp i liminga og vertene får putte en siste ball i nota før dommeren gir sluttsignalet.

A-laget tar sommerferie på 6.plass med 10 poeng.

Snarøya-Driv 6-3 (4-2)

Laget (4-4-2) Bartosz, Benjamin, Kjell, Flåten, Tobias, Troy, Stein, Sørsdal, Nordlie, Vemund, Sean. Innbyttere: Hoel, Roger

1-0 Snarøya 7 min

2-0 Snarøya 12 min

3-0 Snarøya 18 min

4-0 Snarøya 23 min

4-1 Kjell 32 min

4-2 Sean 41 min

4-3 Kjell 49 min

5-3 Snarøya 58 min

6-3 Snarøya 74 min


Driv Fotball senior