Driv IL G19 åpner for prøvespill i november og desember

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Nov 2019

Driv ILs juniorlag har i november og desember åpne treninger og ønsker interesserte spillere velkommen til prøvetrening. 

VIKTIG! Alle spillere må avklare prøvespill med egen klubb.

Vi har ikke lov til å la spillere delta på trening med oss før spillerens klubb har gitt oss skriftlig tillatelse. 

NB: Spillerens forsikring gjelder også kun når vi har fått skriftlig tillatelse.


Ved interesse kontakt en av trenerne 

Kenneth Røkeness: kenneth.rokeness@yahoo.com

Bjørn Ivar Stubberud: ivar-stu@online.no

Vetle Halvorsen: vetle@oslosats.no


For spørsmål kontakt sportslig leder 

Mads Randem: fotball@driv-il.no 


Driv IL Fotball 
Mål i siste spilleminutt avgjorde semifinalen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 7. Okt 2019

(Hafslund-Driv 3-2) En tett og jevn semifinale ble avgjort i siste spilleminutt. Sarpingene knep seieren og er dermed klare for finale i KM. (Arkivfoto: Bjørn Mikkelsen, Enebakk Avis) 

Hjemmelaget tok tidlig føringen. Et hjørnespark finner en umarkert Håkon Andersen, som stanger inn 1-0 etter passivt forsvarsspill fra blåtrøyene. Hafslund var det førende laget gjennom store deler av omgangen, og kommer til flere farligheter. Bortelaget justerer seg noe og var til å kjenne igjen den siste halvdelen av første omgang. 

Halvtimen er passert da et godt ettertrykk gir resultat. Et innlegg fra Finnerud treffer hodet på Nyquist som elegant stusser inn utligningen. Samme mann er på farten like før pausen. Nyquist drar seg inn i boksen, felles og får et korrekt straffespark. Benjamin Røkeness er sikkerheten og setter straffen iskaldt midt i målet. 

Ved sidebytte har Driv grepet om kampen. 

2.omgangen blir en lang forsvarskamp. Et energiløst bortelag sliter med å komme i presset, men Hafslund er upresise på siste tredjedelen. Blåtrøyenes reservekeeper, Mathias Hov, stod for anledningen er glitrende kamp mellom stengene. 

Etter timen spilt bør gjestene øke ledelsen. Nyquist spilles fri, men avslutningen går til side for mål. 

Med ti minutter igjen kommer utligningen. Ballen lempes inn i feltet og Joakim Karlsen kan upresset sette ballen i mål. Samme mann blir den store helten for hjemmelaget i det 90.spilleminutt. Alene med Mathias Hov setter Karlsen inn den avgjørende scoringen, til tross for at Matta får et bein på¨avslutningen. 

Driv forsøker å svare, men det ebber ut med hjemmeseier og Hafslund er klare for finalen i årets KM. 

Sesongen har uansett vært en suksess for blåtrøyene, som suverene seriemestere rykker opp og er klare for neste års 6.divisjon. Kampfakta:

Hafslund-Driv 3-2 (1-2)

Hafslund stadion, ca 30 tilskuere 

Laget: (4-3-3) Mathias Hov - Stein Arild Degrum, Stian Skøyum, Anders Grøholt, Waleed Ul-Haq - Eirik Sørsdal, Benjamin Røkeness, Jonas Hov - Christer Finnerud, Marius Nyquist, Vemund Garden. 

Innbyttere: Fredrik Skøyum, Joachim Flåten, Sean Olsen   

 


1-0 Hafslund 6 min

1-1 Nyquist 31 min (Finnerud)

1-2 Røkeness 43 min

2-2 Hafslund 81 min

3-2 Hafslund 89 min


Driv IL Fotball Seriemester og opprykk - Nå er A-laget klar for semifinale i KM

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Sep 2019

Etter seriemesterskap og opprykk skal det nå avgjøres hvem som blir kretsmester i 2019. I oktober møter våre gutter Hafslund i semifinalen. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Samtlige seriemestere i hver av avdeling skal spille om kretsmesterskapet. Først spilles semifinaler mellom de nevnte lagene, i tillegg møtes Lisleby 2-Sprint Jeløy 3 i den andre semifinalen. Hafslund har vært tilnærmet like suveren som A-laget i år. 12 seiere, 1 uavgjort og kun 1 tap, sørget for seriemesterskapet, men ble fulgt til døra av rivalen Ise. 

Sarpsborglaget, Hafslund scoret imponerende 71 mål og slapp kun inn 18 igjennom hele sesongen. 

Vinnerne av de to semifinalene møtes i finalen hvor vinneren står igjen som kretsmester 2019. 

Semifinalen mot Hafslund spilles etter all sannsynlighet onsdag 9.oktober på Hafslund stadion. 


Driv IL Fotball 
Kronet opprykket med storseier i serieavslutningen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 27. Sep 2019

(Driv-Korsgård 8-1) A-laget spilte på alle strengene og rundet av en svært god sesong med en overbevisende seier mot Korsgård. De suverene serievinnerne har dermed vunnet samtlige hjemmekamper i 2019. (Arkivfoto: Magne Berg)  

Kampen var avgjort allerede til pause. Marius Nyquist gjorde comeback etter et lengre skadefravær og noterer seg for to raske scoringer halvveis i omgangen. Minutter senere dobler hjemmelaget ledelsen etter scoringer av Vemund Garden og Christer Finnerud. 

Like før pause kvitterer Nyquist ut sesongens første hattrick og ved sidebytte leder blåtrøyene med fem. 

Nyquist er ikke ferdig for kvelden og fire minutter ut i andre omgang lobber han inn sin fjerde og totalt 14. scoring for sesongen. Timen er passert da Finnerud setter sin andre for kvelden. 16-åringen har tatt flotte steg i sin første seniorsesong denne høsten og viser at det gror godt i klubben. 

Med drøye kvarteret igjen å spille kommer kveldens angrep og høydepunkt. En glimrende gjennombruddspasning fra debutanten Leon Sanne Sandin (16 år) finner jevngamle Finnerud på kanten. Han slår et presist innlegg på bakerste, finner Sean Olsen som header rett på keeper, men setter returen i nettmaskene. Olsen scorer alltid minst et mål hver eneste sesong! 

Gjestene pynter på resultatet like før slutt da reservekeeper Vemund Garden flukter et frispark opp i vinkelen. 

A-laget vinner overbevisende og tar neste sesong fatt på nye utfordringer i divisjonen over. Kampfakta:

Driv-Korsgård 8-1 (5-0)

Mjær stadion, ca 50 tilskuere 

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Stian Skøyum, Anders Grøholt, Waleed Ul-Haq - Eirik Sørsdal, Mathias Hov, Vetle Basma - Christer Finnerud, Marius Nyquist, Vemund Garden. 

Innbyttere: Marius Skøyum, Joachim Flåten, Leon Sanne Sandin, Sean Olsen   

 


1-0 Nyquist 21 min

2-0 Nyquist 23 min

3-0 Garden 27 min

4-0 Finnerud 29 min

5-0 Nyquist 41 min

6-0 Nyquist 49 min

7-0 Finnerud 61 min

8-0 Olsen 73 min

8-1 Nilsen 87 min


Driv IL Fotball 

 Hjemmekamp for A-laget torsdag - Møt opp for å hylle opprykksgutta!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Sep 2019

A-laget klarte målsettingen og torsdag skal opprykket krones med årets siste hjemmekamp. Som suverene serievinnere ønsker blåtrøyene å avslutte med stil og håper på folkefest i serieavslutningen. 

Drivs beste menn har vunnet samtlige hjemmekamper i år og ønsker å fullføre den statistikken når Korsgård kommer på besøk. Etter en suveren høstsesong har A-laget rykket i fra sine konkurrenter og sikret både serietittel og opprykk tre runder før slutt. 

Torsdag skal det krones og vi håper supportere, familie og venner finner veien til stadion for å gi gutta den hyllesten de fortjener. 

Kiosken er åpen.

Kampstart kl.20.15


Driv IL Fotball Høstens første tap - Ingenting å skrive hjem om

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Sep 2019

(Eidsberg-Driv 2-1) Høstens første tap for A-laget ble et faktum søndag. Det var lite å skrive hjem om og nå ser guttene frem til serieavslutningen hjemme mot Korsgård på torsdag. 

Benjamin Røkeness scoret blåtrøyenes mål i første omgang på straffespark etter at Waleed Ul-Haq ble felt. Utenom det var det lite å rapportere om. Hjemmelaget ville mer og kriget inn to mål i løpet av den andre omgangen. 


   

Kampfakta:

Eidsberg-Driv 2-1 (0-1)

Eidsberg stadion, ca 25 tilskuere 

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Benjamin Røkeness, Stian Stubberud, Waleed Ul-Haq - Mathias Hov, Anders Grøholt, Sander Aarnes - Jonas Hov, Eirik Sørsdal, Vemund Garden. 

Innbyttere: Joachim Flåten, Stian Skøyum, Sean Olsen, Christer Finnerud.   

 


0-1 Røkeness 36 min

1-1 Friberg 64 min

2-1 Aarhus 83 min


Driv IL Fotball 
Driv-Vansjø/Svinndal torsdag 12.september kl.20.15 - siste nytt før opprykkskampen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Sep 2019

Torsdag venter et vaskeekte opprykksdrama da A-laget tar i mot Vansjø/Svinndal. Bortelaget er helt avhengig av å vinne for å holde liv i opprykksdrømmen, mens blåtrøyene med seier vil være klar for neste års 6.divisjon. Dette er kampen du ikke vil gå glipp av.  

Med tre serierunder igjen kan alt avgjøres i morgen. A-laget er ubeseiret siden mai og tok en råsterk seier da de snudde forrige ukes bortekamp mot Drøbak/Frogn. De rødkledde fra Våler har gjort en god sesong og består av godt og blandet, der flere av spillerne har en fortid i høyere divisjoner. I det motsatte oppgjøret i juni vant Driv med 4-1 i det som var en jevnere kamp enn resultatet tilsier.   

Hjemmelaget har en bred tropp å velge i og trenger det i innspurten. Toppscorerne Marius Nyquist og Vetle Basma mister etter all sannsynlighet resten av sesongen etter hver sin kneskade. Stian Skøyum er usikker pga spiker i foten og Joachim Flåten vurderer nå å søke disp til spill for oldboys. Matas Jakubonas (18 år) sliter som alltid med ryggen, men er med i troppen.  

Mathias Hov var tilbake i troppen etter en ankelskade sist, men har nå blitt syk. Kenneth Rustad er som vanlig tilbake når det er hjemmekamp. Det samme er Stian Stubberud som har fått fri fra jobben. Forrige ukes comeback-kid, Jan Fredrik Braathen, klarte seg overraskende bra sist og kvalifiserer for plass i torsdagens tropp.  Billettene selger som varmt hvetebrød, men det er fortsatt noen ledige plasser på hovedtribunen. Møt opp tidlig for å sikre deg best mulig plass til opprykksdrama. 

Driv-Vansjø/Svinndal

Torsdag 12.september

Avspark kl.20.15


Driv IL Fotball    

 Follo FK arrangerer STIL Høstfotballskole

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 9. Sep 2019

Follo FK arrangerer i høstferien STIL Høstfotballskole der vi inviterer jenter og gutter i alder 2007 - 2013 til fotballskole i Langhus Idrettspark


Stil høstfotballskole Follo FK

Beskrivelse

Follo FK arrangerer Stil Høstfotballskole for gutter og jenter født 2007 - 2013. Fotballskolen arrangeres på Langhus idrettspark og vil ha tilgang til kjøkkenet og fotballbane under skolen. 

Vi tilbyr fotballaktivitet i tre dager fra kl. 10-14 og barnepass før og etter fotballskolen for de som ønsker det (08.00-10.00 og 14.00-16.30).

Fotballskolen tar utgangspunkt i Follo FK´s filosofi som utvikler spilleren sosialt og ferdighetsmessig. 

Instruktører på fotballskolen vil være trenere og spillere fra Follo FK. Det vil også være et eget opplegg for keepere om nok påmeldinger. 

Det vil også bli levert en trøye med Follo logo og for å kunne få dette under fotballskolen må man melde seg på innen 16 september. De som melder seg på i etterkant vil få trøyen etter fotballskolen. 

Pris:

Høstfotballskole 3 dager - 1200,-

Barnepass før/etter fotballskole (08.00-10.00 og 14.00-16.30) - 425,-

 

 

Praktisk informasjon:

Høstfotballskolen foregår på Langhus idrettspark mandag - onsdag fra 10.00 til 14.00.

Program:

08.00-09.45: Barnepass (kun for de som har valgt og betalt for dette tilbudet)

Kl. 09.45: Oppmøte/registrering fotballskole alle dager 

Kl. 10.00-11.30 Trening/aktivitet 

Kl. 11.30-12.15 Lunsj 

12-15-14.00 Trening/aktivitet Kl. 

14.00: Slutt fotballskole

14.00-16.30: Barnepass (kun for de som har valgt og betalt for dette tilbudet)

Deltagerne får servert enkel lunsj. De som er påmeldt på SFO vil kunne spise frokost og mat etter fotballskolen. 

* Alle må ha med fotballsko, leggskinner, drikkeflaske og klær etter vær. 

* Deltagerne vil få trøye som nevnt ovenfor. 

 

Påmelding til:

https://www.superinvite.no/#/invitation/894a9b94bcc5969b60bd18e8ea9c0ddcRåsterk snuoperasjon i dramatiske sluttminutter

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 6. Sep 2019

(Drøbak/Frogn 3-Driv 3-5) De hvitkledde fra Ytrebygda havnet under tre ganger, men en råsterk snuoperasjon i sluttminuttene sørget for deres åttende strake seier og med tre poeng i neste kamp kan rødbuksene kjenne duften av opprykk. (Arkivfoto: Magne Berg) 

DFI 3 var godt forsterket, blant annet hadde en håndfull spillere fra førstelaget (3.divisjon) tatt turen ned for å bistå deres tredje beste seniorlag. Med mange forfall før kampen var det godt for bortelaget med en stor stall. Flere sentrale spillere manglet grunnet både sykdom og skader. Bredden i troppen er bedre enn på mange år, så det var fortsatt et sterkt Driv-lag som stilte til kamp i Frogn. 

Men det startet ikke så bra. Et temposterkt og ballsikkert Drøbak-lag tar initiativet og allerede etter seks minutter finner Fougerand krysset med en skarp avslutning. Gjestene svarer fort da 16-åringen Christer Finnerud bredsider ballen i mål etter godt forarbeid av Stein Arild Degrum. Ungguttens første scoring for A-laget. 

Hjemmelaget har mye ball, men de hvitkledde forsvarer seg kompakt og godt. Med unntak av et par langskudd, holdes rødtrøyene på avstand. Offensivt skapes det ikke stort fra bortelaget, men det blir noe småfarlige sjanser på dødball. Halvveis er lagene like langt. 

DFI fyker ut av startblokkene i 2.omgang om nesten umiddelbart sender Maximilian Dahl vertene i føringen. Gjestene henger ikke med i denne perioden og hjemmelaget skaper noen halvsjanser, uten at det blir riktig farlig. De rødkledde løper fort fra seg, hvitskjortene rir av stormen og kommer seg mer til hektene. 

Driv har vært sterke på dødball hele sesongen og timen er passert når det betaler seg i igjen. En god corner fra Benjamin Røkeness finner til slutt Jonas Hov som header inn sin første scoring for sesongen. 

Kampen hardner noe til og en engasjert Randem på sidelinjen får pent beskjed av kampens dommer om å holde de faglige meningene sine for seg selv. 

Etter 75 minutter smeller det godt da Sven "Elgen" Hoff klemmer til mot DFIs angriper. Stopperkjempen tar i mot det gule kortet med en høflig hilsen. "Elgens" comeback har vært svært kjærkomment for A-laget som har fått på plass en god gammeldags stopperbauta, som har vært savnet siden Bård Bjerklands dager. 

Driv holder bra stand, men under ti minutter før slutt glipper det. Godt kombinasjonspill av hjemmelaget sørger for at Emil Frisell kan bredside ballen i mål og for tredje gang tar rødtrøyene ledelsen. Bortelaget legger om til 3 bak og flytter Marius Skøyum fram for å slå langt. Det betaler seg fem minutter før slutt da ballen stusses igjennom til Degrum som finner Vemund Garden som finner nettmaskene. 

DFI var helt avhengig av seier for å holde liv i sin opprykksdrøm og måtte på ny jage ledelse. Dette skapte store kontringsrom for bortelaget. Minuttet før slutt spilles Degrum fri på kanten, han lobber elegant over keeper og gjestene har snudd kampen. På overtid jager Garden i bakrommet, blir felt av en Drøbak-spiller og får straffe. Den setter Benjamin Røkeness iskaldt nede i hjørnet og avslutter med det en råsterk snuoperasjon fra Driv. 

Bortelaget tar 3 nye poeng, sin åttende strake seier og holder stø kurs mot opprykk. Neste uke venter hjemmekamp mot den eneste gjenstående opprykksrivalen da Vansjø/Svinndal kommer på besøk torsdag kl.20.15. Da bør publikum kjenne sin besøkelsestid.  


   

Kampfakta:

Drøbak/Frogn 3-Driv 3-5 (1-1)

Frogn KG, ca 30 tilskuere 

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Anders Grøholt, Sven Hoff, Benjamin Røkeness, Mathias Hov - Jan Fredrik Braathen, Matas Jakubonas, Mats Haug - Stein Arild Degrum, Vemund Garden, Christer Finnerud

Innbyttere: Marius Skøyum, Jonas Hov, Sean Olsen  

 


1-0 Andreas Fougerand 6 min

1-1 Christer Finnerud 13 min (Degrum)

2-1 Maximilian Dahl 47 min

2-2 Jonas Hov 67 min (Røkeness)

3-2 Emil Frisell 81 min

3-3 Vemund Garden 85 min (Degrum)

3-4 Stein Arild Degrum 89 min (Garden)

3-5 Benjamin Røkeness (straffe) 92 min (Garden) 


Driv IL Fotball 

Rustad-hattrick da A-laget banket Badebyen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 30. Aug 2019

(Driv-Badebyen Drøbak 5-0) Kenneth Rustad var tilbake fra start og noterte seg like så godt for hattrick da Driv tok sin syvende strake seier. I toppoppgjøret mot Badebyen var hjemmelaget best fra start til slutt. (Foto: Magne Berg)  

Kenneth Rustad (3), Vemund Garden og et uheldig selvmål sikret nok en trepoenger for Driv. Seieren gjør at blåtrøyene står med 9 seire og ett tap på 10 kamper. Laget har skaffet seg en avstand ned til opprykksrival DFI 3. Med fire gjenstående serierunder er luken på seks poeng, før nettopp disse lagene møtes neste uke. 

– Mange har hatt lignende forsprang før også, og da ble det tatt igjen. Vi har et godt utgangspunkt, men vi skal vinne kamper til det ikke lenger er noen tvil, sier Coach Randem. 

Dette var lagets syvende seier på rad, og Randem innrømmer at laget er klare for et nivå opp. 

– I dag, når vi spiller på det nivået her, er vi mer enn gode nok for en divisjon opp. Men vi varierer fortsatt litt i prestasjonene fra kamp til kamp, fortsetter Randem. 

Pangstart

Oppgjøret mot Badebyen håndterte blåtrøyene, for anledningen i hvitt, bra fra start til slutt.

Kaffen kjøpt før kampstart var knapt drukket opp før Rustad fant målet i Ytre torsdag kveld. Røkeness silkefot finner spydspissen på bakerste stolpe og 24-åringen stanget vertene i ledelsen. Minutter senere er Haakon Storemark uheldig da han setter ballen i eget mål og dobler ledelsen. 

Theo Jørgensen hadde en rolig dag i buret. (Foto: Magne Berg) 

Halvtimen er passert da en frisk Degrum banker til fra langt hold, keeper gir retur og Rustad er frempå og tupper inn sin andre scoring for kvelden. Defensivt leverte hvittrøyene en bunnsolid kamp. Anført av stopperduoen Hoff/Stubberud skapte gjestene knapt en målsjanse gjennom 90 minutter. 

Halvveis ledet hjemmelaget med tre scoringer. Rustad var ikke ferdig for kvelden. Etter sideskiftet økte 24-åringen ledelsen da han nok en gang er først på en retur og banker inn sin 8.scoring for sesongen. Hattricket var i boks og Rustad får forlate banen til høflig applaus 20 minutter før slutt og overlater spissplassen til Vemund Garden. 

Burnley-supporteren vil også være med på moroa. Kvarteret før slutt spilles hurtigtoget fri og fra skrått hold finner han nettmaskene via begge stolpene(!) 

Vemund Garden godt fornøyd etter nettsus. (Foto: Magne Berg)  

Driv vinner svært overbevisende og er nærmere en sjette scoring, enn det gjestene er redusering. 


Kampfakta:

Driv-Badebyen Drøbak 5-0 (3-0)

Mjær stadion, ca 30 tilskuere 

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Sven Hoff, Stian Stubberud, Mathias Hov - Eirik Sørsdal, Benjamin Røkeness, Anders Grøholt - Vetle Basma, Kenneth Rustad, Vemund Garden.   

Innbyttere: Waleed Ul-Haq, Mats Haug, Jonas Hov, Sean Olsen, Christer Finnerud, Jan Fredrik Braathen 

 


1-0 Rustad 7 min (Røkeness) 

2-0 Selvmål 15 min

3-0 Rustad 32 min (Degrum)

4-0 Rustad 55 min (Basma) 

5-0 Garden 74 min (Finnerud) 


Tabell: (topp 5) 

1Driv1027
2Drøbak-Frogn 31021
3Badebyen Drøbak1019
4Vansjø/Svinndal1019
5Korsgård918


Driv IL Fotball 

    Driv-Badebyen Drøbak torsdag 29.august kl.20.15 - siste nytt før toppkampen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Aug 2019

Torsdag venter et skikkelig toppoppgjør når serieleder Driv tar i mot tabelltoeren fra Drøbak. Driv har en luke på fem poeng i tetkampen og med seier torsdag kan blåtrøyene ta et nytt steg mot opprykk. 

Med fem serierunder igjen å spille spisser det seg til. A-laget er ubeseiret siden mai og det forrige tapet kom i bortekampen mot- nettopp torsdagens motstander, Badebyen Drøbak. De lilla fra Frogn består av godt og blandet, der flere av spillerne har en fortid i blant annet 2. og 3.divisjon. 

Hjemmelaget har en bred tropp å velge i og trenger det nå. Toppscorer Marius Nyquist mister resten av sesongen etter kneskaden han fikk forrige uke. De to eldste Skøyums er tvilsomme da de skal kvittere for hybelen de har kjøpt sammen. Matas Jakubonas (18 år) sliter som vanlig med ryggen og er tvilsom. 

Mathias Hov er tilbake i troppen etter en ankelskade som har forlenget sommerferien til taxi-sønnen. Det samme er Anders Grøholt og Kenneth Rustad etter faglig innkjøring på ny skole. En som gjør comeback er Jan Fredrik Braathen, som også tar plass i kveldens tropp. Han er tilbake etter å ha tjenestegjort med flagget på brystet (les: militæret) det siste året. 

Coach Randem vil ikke snakke for mye om opprykk før kampen. - Vi tar en kamp av gangen, men vinner vi resten så har vi en sjanse uttaler Randem.

Om de blå fortsetter innhøstingen av poeng kan du se på Mjær stadion, torsdag. Avspark kl.19.30. 


Driv IL Fotball    

 Mini-Skøyum sin første scoring da A-laget økte tabelledelsen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 23. Aug 2019

(Driv-Skiptvet 4-2) Det var topp mot bunn, men en svak og energiløs andre omgang fra serielederen slapp gjestene inn i kampen. På overtid levnet Marius Skøyum ingen tvil, da han stanget inn sitt første mål for A-laget og sørget samtidig for å øke luken på toppen av tabellen. (Arkivfoto: Magne Berg)

Det startet oppskriftsmessig. Bare sekunder var spilt da Nyquist sendte hjemmelaget foran med sin tiende scoring for sesongen. Få minutter senere bredsider Sørsdal inn kveldens andre mål og alt spillet foregår på bortelagets halvdel. Kvarteret er passert da Nyquist meies ned på vei framover. Utrolig nok slipper synderen unna kortet, men Nyquist må forlate banen med det som ser ut som en kneskade. 

Halve omgangen er passert da Basma spilles fri og lirker inn en komfortabel 3-0 ledelse til blåtrøyene. 

Litt vel komfortabel kanskje, for Skiptvet får være med å leke ved jevne mellomrom. Dårlig press på ballfører gir fri sikt for rødtrøyene til å prikke baller inn i vertenes boks, uten at det blir farligheter av det. Driv skaper noen spredte sjanser, men det blir med 3 mål til pause. 

2.omgangen er direkte svak. Hjemmelaget senker intensiteten og kvaliteten er dårlig. Gjestene prøver seg innimellom, men er upresise på siste tredjedelen. Pasningskvaliteten til de blå er det heller ikke mye å skryte av. Svake mottak, upresise pasninger og dårlige valg florerer. 

Etter timen straffes hjemmelaget. Masse rør i egen boks sørger for at de rødkledde kan pirke inn reduseringen og "Skjetve" øyner et lite håp. 

Det håpet blir mye sterkere snaue kvarteret før slutt. Nok en gang passivt forsvarspill fra Driv og Taraldrud får drømmetreff og murer den i vinkelen. Bortelaget forsøker en sluttspurt, men har ikke mer å komme med. Blåtrøyene skjerper inn defensiven de siste minuttene og på overtid skaffer Røkeness et hjørnespark. Det tar han selv og finner hodet til Marius Skøyum som stanger inn sin første scoring for A-laget og sikrer samtidig 3 poeng til hjemmelaget.  

Til tross for en svak andre omgang, var som alltid poengene det viktigste. A-laget øker ledelsen på toppen av tabellen etter at konkurrentene snublet. 

Neste hjemmekamp er torsdag 29.august hjemme mot Badebyen Drøbak. 


Kampfakta:

Driv-Skiptvet 4-2 (3-0)

Mjær stadion, ca 20 tilskuere 

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Sven Hoff, Benjamin Røkeness, Vemund Garden - Eirik Sørsdal, Matas Jakubonas, Mats Haug - Jonas Hov, Marius Nyquist, Vetle Basma.   

Innbyttere: Stian Skøyum, Stian Stubberud, Sander Aarnes, Sean Olsen, Christer Finnerud, Marius Skøyum 

 


1-0 Nyquist 1 min (Sørsdal) 

2-0 Sørsdal 7 min (Nyquist)

3-0 Basma 23 min (Røkeness)

3-1 Skiptvet 60 min

3-2 Skiptvet 77 min 

4-2 M. Skøyum 90 min (Røkeness) 


Driv IL Fotball 

    Driv-Skiptvet torsdag 21.aug kl.19.45 - Siste nytt før avspark

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Aug 2019

Torsdag er det klart for høstens første hjemmekamp for A-laget. Etter seieren mot Spydeberg i forrige uke skaffet blåtrøyene seg en luke på toppen av tabellen og gutta håper på å beholde den når Skiptvet kommer til Mjær stadion i morgen. 

Til tross for en noe tynn tropp sist uke klarte laget seg bra, men flere er heldigvis på vei tilbake. Jobb, skader, sykdom og rør som fadderuke hindret flere sist og spenner også bein på en mann eller to denne uken. Joachim Flåten har i praksis vært ute med ulike skader siden mai i fjor og med unntak av en omgang i rampelyset på den "TV-sendte" kampen i januar, har han stort sett vært å finne med tresmak i rumpa. 

Mathias Hov sliter med lysken og ligger i stabilt sideleie en uke til. 

Gledelig er det at Sven Ole Hoff er spilleklar. Dr. Hoff har slitt lenge med hamstringen, men melder seg nå klar. 

Følgende 18 mann stiller i morgen. 

Theo Jørgensen, Benjamin Røkeness, Matas Jakubonas, Mats Haug, Jonas Hov, Marius Skøyum, Stian Stubberud, Sander Aarnes, Sean Olsen, Vetle Basma, Stian Skøyum, Vemund Garden, Fredrik Skøyum, Stein Arild Degrum, Marius Nyquist, Sven Ole Hoff, Eirik Sørsdal, Christer Finnerud. 

Avspark på Mjær stadion kl.19.45.


Driv IL Fotball 
Sørsdal matchvinner i slitekamp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Aug 2019

(Spydeberg 2-Driv 1-2) Høstsesongens første runde ble en slitekamp og de blåkledde måtte grave dypt for å ta med alle poengene. Lagets eldstemann gikk som vanlig foran og ble matchvinner med sin sjette scoring for sesongen. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Men det var rekruttene til Spydeberg som startet best. Et forøvrig meget forsterket rekruttlag der de fleste er tilhørende førstelaget til daglig. Driv fremstår uansett passive, uten energi i spillet og lar hjemmelaget dytte ball i åpningsminuttene. Etter et par skremmeskudd fra vertene jobber blåtrøyene seg sakte inn i kampen og får bedre kontroll defensivt. 

Fremover er det dårlig rytme for gjestene. Lite bevegelser og dårlig presisjon byr ikke på mange truslene i Spydebergs boks. 

Det siste kvarteret av omgangen stemmer det noe bedre og Sørsdal får omgangens største sjanse da han forsøker en field goal (les: Amerikansk fotball) og sender ballen ned på perrongen. Men veteranen skal treffe bedre senere i kampen. 

Lagene hviler og bytter side på 0-0. 


Pausepølsa er knapt fortært da bortelaget tar ledelsen. Mats Haug trer igjennom Vetle Basma på en glimrende overgang og lysluggen banker ballen i nota. Scoringen gir de blå mer ro i spillet og de hvitkledde blir løpende i mellom. 

Timen er passert da hjemmelaget får frispark fra nærmere 25 meter. Theo Jørgensen er ikke ferdig med å plassere muren da dommeren gir klarsignal. Frisparket fyker inn i nettet bak en noe frustrert Jørgensen. 

Minutter etter faller avgjørelsen. Eirik Sørsdal står opp i duellene og kriger seg forbi 3 hvitskjorter og plasserer ballen iskaldt i lengste hjørnet. Veteranens sjette scoring for sesongen. Driv tar over initiativet og kjører overganger i kjent stil. Nyquist og Basma har hver sin gigantsjanse, uten resultat. De tilreisende publikummerne fra Ytre snakket i etterkant om et mulig slag på Nyquist, som ikke hadde noen god forklaring etter kampen. 

Med de forspilte sjansene biter hjemmelaget seg fast i kampen og etablerer et trykk på gjestene i sluttminuttene. Marius Skøyum byttes inn for å rense unna i luftrommet, men byttes ut 60 sekunder senere med en ufarlig hodeskade. 

Blåtrøyene rir unna den lille sluttspurten og sikrer seieren og befester samtidig posisjonen på toppen av tabellen. 

Neste kamp er torsdag 22.august, da kommer Skiptvet på besøk til Mjær stadion. 

Kampfakta:

Spydeberg 2-Driv 1-2 (0-0)

Spydeberg stadion, ca 20 tilskuere 

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Stian Skøyum, Benjamin Røkeness, Vemund Garden - Eirik Sørsdal, Matas Jakubonas, Mats Haug - Jonas Hov, Marius Nyquist, Vetle Basma.   

Innbyttere: Christer Finnerud, Marius Skøyum, Sean Olsen 

 


0-1 Basma (Haug) 47 min

1-1 Kolsvik 61 min 

1-2 Sørsdal (Degrum) 65 min 


Driv IL Fotball A-laget kjemper om opprykk: - Høstjakta begynner torsdag

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 13. Aug 2019

Drivs A-lag gjorde en sterk vårsesong og tok sommerferie på tabelltopp, på bedre målforskjell enn Korsgård. Torsdag er det avspark for det som kan bli en veldig spennende høstsesong. (Foto: Magne Berg) 

Med opprykksrivalen jagende like bak, har ikke Driv råd til mange feilskjær denne høsten. Torsdag reiser de blå til Spydeberg på jakt etter høstens første tre-poenger. Bunnlaget fra andre siden av støtta hadde en tøff vårsesong, men slike lokaloppgjør lever alltid sitt eget liv. 

Coach Randem har forsterket laget foran innspurten med å signere tidligere Follo- og Kolbotnspiller, Sander Aarnes. 

A-laget spiller 4 hjemmekamper denne høsten og siste serierunde tar blåtrøyene i mot nettopp Korsgård til det som kan bli en ren opprykksfinale. 

Terminliste høsten.


15.8 Spydeberg 2-Driv 

22.8 Driv-Skiptvet 

29.8 Driv-Badebyen Drøbak 

5.9 Drøbak/Frogn 3-Driv 

12.9 Driv-Vansjø/Svinndal 

19.9 Eidsberg-Driv

26.9 Driv-Korsgård 


Driv IL Fotball 

Info Driv IL Tine fotballskole 5-8 august 2019

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 17. Jul 2019

I morgen braker det løs for det som er sommerens store begivenhet for mange av bygdas barn og unge. Over 100 deltagere finner i år veien til Mjær stadion for Driv IL Tine fotballskole. Her følger litt info.

Årets TINE fotballskole går av stabelen 5-8 august, i år hver dag kl.10.00-14.00. Deltagerne får utlevert sekk, t-skjorte, drikkeflaske, fotball, drikke fra Tine hver dag, diplom, is og pølsefest siste dagen. Deltagerne må ha med egen matpakke. I år vil vi også servere frukt og grønt til alle deltagere alle dager. Årets instruktører og trenere er fra juniorlagene, gutter og jenter, samt senior herrer A-laget. 

Tidsplan mandag-torsdag 5-8.august. 

Kl.09.50 Oppmøte, registrering og servering av frukt og grønt 

Kl.10.00 Øvelser og aktivitet 

Kl.11.30 Lunsj 

Kl.12.15 Øvelser og aktivitet 

Kl.13.45 Rydde etter endt aktivitet og gruppene samles for evaluering av dagen 

Kl.14.00 Ferdig 


HUSK:

Mat, drikkeflaske, fotballsko, leggskinn, klær etter vær. 


For spørsmål kontakt sportslig leder for fotballskolen 

Mads Randem

Tlf.95967066

mail: fotball@driv-il.no Knuste serielederen - tar sommerferie på tabelltopp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Jun 2019

(Korsgård-Driv 1-4) A-laget fortsetter den gode formen og i går fikk ubeseirede Korsgård unngjelde. En strålende førsteomgang sikret seieren til de blå - og divisjonen fikk en ny serieleder. (Foto: Magne Berg) 

Det var tydelig at det brygget opp til toppkamp på Hov kunstgress. Supportere av de blå som vanligvis kun er å finne i trygge omgivelser på hjemmekamp hadde tatt den korte turen til Askim. Media var på plass med begge lags respektive lokalaviser. Både Smaalenenes og Enebakk Avis hadde børstet støv av kamera og notatblokk.   

Eirik Sørsdal må melde pass like før oppvarming da en kjenning i lysken forhindrer veteranen i å yte sitt beste. Det ga mulighet fra start for Fredrik Skøyum som stilte med friske fraspark etter å ha stått over forrige kamp. 

Driv går respektløst til verks og trykker hjemmelaget lavt i innledningen. Dobling på kant er oppskriften og de blåkledde tilriver seg et godt initiativ. Allerede etter fem minutter blir det en kjempesjanse etter en corner fra Marius Nyquist, men de grønnkledde får klarert på streken. Gjestene fortsetter trykket, uten uttelling, men tilskuerne kjente at noe var på gang. 

 

Omgangen nærmer seg halvspilt da det smeller. Vemund Garden leser spillet og regisserer en mønster-kontring. Han finner Nyquist, som plasserer ballen elegant i lengste hjørnet. Like etter overtar målscoreren regissørrollen. Nyquist finner Anders Grøholt som går på et klassisk Leo-løp og iskaldt plasserer ballen forbi Tommie Vredebregt i Korsgårdburet. 0-2 og vertene virker lamslått. 

Gnisten tennes hos grønnskjortene like etter. Et frispark fra 20 meter bøyes rundt muren og reduseringen setter fyr på kampen. Kenneth Rustad tar rollen som brannmann minutter etter da han kriger inn en retur etter avslutning fra Vetle Basma. En omdiskutert scoring hvor hjemmelagets keeper raser og mener seg snytt for frispark i den samme duellen. 

Driv fortsetter å skape sjanser og ti minutter før pause stusser Kenneth Rustad ballen i bakrom, Nyquist timer perfekt og banker inn sin andre scoring for kvelden. Et glimrende angrep, som det for øvrig var mange av fra gjestene denne kvelden. Blåtrøyene tar med seg en komfortabel ledelse til pause.

    

 

 

Andre omgang åpner med et smell. Vetle Basma får ballen på 20 meter og banker ballen i tverrliggeren. 

Korsgård gjør et forsøk på å få kontakt det første kvarteret av omgangen, men bortelaget rir stormen av. Den siste halvtimen har de blå god kontroll, kun avbrutt av sporadiske forsøk fra de grønnkledde. Størst er sjansen da vertenes Eirik Johansen treffer stolpen (eller var det hjulet) men nærmere kommer de aldri redusering. 

De siste minuttene får gjestene flere muligheter til å øke ledelsen. Nyquist spilles fri, men setter ballen over målet. Vemund Garden får på overtid en enorm mulighet, men avslutningen blokkeres i siste liten. 

Driv kontrollerer 2.omgangen og seieren etter en svært overbevisende første omgang. Blåtrøyene tar sin fjerde strake seier og tar samtidig over tabelltoppen fra Korsgård. Lagene tar nå sommerferie før en spennende høstinnspurt starter 15.august. 


Kampfakta:

Korsgård-Driv 1-4 (1-4)

Hov kg, ca 30 tilskuere 

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Stian Skøyum, Stian Stubberud, Vemund Garden - Vetle Basma, Benjamin Røkeness, Anders Grøholt - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Fredrik Skøyum.  

Innbyttere: Jonas Hov, Mathias Hov, Waleed Ul-Haq, Marius Skøyum, Sean Olsen 

 


0-1 Nyquist 18 min

0-2 Grøholt 22 min 

1-2 Hellan 27 min

1-3 Rustad 30 min

1-4 Nyquist 35 min


1Driv718
2Korsgård718
3Badebyen Drøbak612
4Drøbak-Frogn 3712
5Vansjø/Svinndal69
6Eidsberg77
7Spydeberg 274
8Skiptvet70
Driv IL FotballTre strake etter overbevisende seier i Våler

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Jun 2019

(Vansjø/Svinndal-Driv 1-4) Driv tok sin tredje strake seier og snuste på årsbeste siste dagen i pinsen. Bare ineffektivitet hindret at seieren ble enda større og torsdag venter serielederen i Askim i siste kamp før sommerferien. (Foto: Magne Berg) 

Men det var de rødkledde fra Våler som kom best i gang. Fremoverrettet og direkte, så truet de blåtrøyenes bakrom gang på gang innledningsvis. Først er Andreas Sandum nære på, men bortelaget slipper unna med en advarsel. Den tar de ikke på alvor minuttet etter da seriens toppscorer Haakon Solli spilles fri og er klinisk da han setter ballen forbi en sjanseløs Theo Jørgensen. 

Gjestene svarer umiddelbart og så som ofte før er det en dødball. Røkeness slår inn på bakerste, finner Stian Skøyum som lemper inn og finner Nyquist som banker inn utligningen. Etter scoringen tar Driv over spillet og ruller opp en rekke gode angrep. Mange av angrepene resulterer i dødballer og der har de blå vist seg meget sterke i årets sesong. Så plaget er hjemmelaget av blåtrøyenes dødballer at de sender hjem samtlige spillere ved hver anledning. 

Halvtimen er passert da bortelaget får en stor sjanse. Nyquist kommer rundt på høyresiden og finner Vetle Basma som stupheader ballen i stolpen. Minutter før pause får gjestene ytterligere to sjanser på dødball, men marginene er på vertenes side og lagene er like langt da de går til hvilen.        

 

Andre omgang åpner med et smell. Et oppspill finner en sterk Kenneth Rustad som holder unna og legger igjen til Eirik Sørsdal som limer ballen i mål fra drøye 20 meter. Veteranens femte scoring for sesongen og allerede en tangering av fjorårssesongen.

Driv fortsetter å produsere sjanser og har full kontroll på kampen. Det lille V/S hadde å by på fra første omgangen er borte og de blå er meget stødige defensivt. Det legger grunnlaget for gunstige brudd og en rekke gode overganger. 

Det eneste negative å si om bortelaget denne kvelden er effektiviteten. Laget skaper i overkant av 15 målsjanser igjennom kampen, og spesielt andre omgangen har blåtrøyene flere fete muligheter til å punktere kampen. Først med snaue kvarteret igjen sitter den tredje scoringen. Nyquist drar seg inn fra høyrekanten og banker ballen nede i nærmeste hjørnet. Partysvenskens syvende scoring for sesongen, det samme som Vetle Basma.

 

 


Vålerguttene virker resignert og gjestene drar ned tempo og har full kontroll på kampen. På overtid spilles Nyquist alene igjennom, men meies ned av en utrusende keeper. Utrolig nok slipper burvokteren unna det røde kortet. Det spiller mindre rolle når Benjamin Røkeness banker frisparket kontant ned i hjørnet og fastsetter sluttresultatet til 1-4 og 3 meget velfortjente poeng til guttene fra Ytrebygda. 

Nå venter to dager hvile før serieleder Korsgård venter til toppkamp i Askim torsdag. Med seier der er lagene a` poeng før høstinnspurten. 

     

Kampfakta:

Vansjø/Svinndal-Driv 1-4 (1-1)

Kirkebygden kg, ca 30 tilskuere 

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Stian Skøyum, Stian Stubberud, Vemund Garden - Eirik Sørsdal, Benjamin Røkeness, Anders Grøholt - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Vetle Basma.  

Innbyttere: Mathias Hov, Jonas Hov, Marius Skøyum, Waleed Ul-Haq. 

 


1-0 Solli 11 min

1-1 Nyquist 12 min

1-2 Sørsdal 47 min 

1-3 Nyquist 76 min

1-4 Røkeness 90+4 min 


1Korsgård618
2Driv615
3Badebyen Drøbak612
4Drøbak-Frogn 369
5Vansjø/Svinndal69
6Eidsberg67
7Spydeberg 261
8Skiptvet60


Driv IL FotballNy seier i slitekamp for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 7. Jun 2019

(Driv-Eidsberg 4-1) Driv tok årets tredje hjemmeseier av like mange mulige da Eidsberg ble slått torsdag kveld. I en slitekamp fullt av dueller var blåtrøyene det beste laget og er for alvor med i kampen om opprykk. Nå venter en spennende uke før laget tar sommerferie. (En av banens giganter, Eirik Sørsdal. Foto: Magne Berg)

Hjemmelaget tar kommandoen fra start og ruller opp flere gode angrep. Spesielt på kantene kommer vingene til sin rett og bare en svært dyktig keeper hindrer vertene i ta en tidlig ledelse ved flere anledninger. Marius Nyquist får blant annet to muligheter, den ene enorm, men et tigersprang fra den rosakledde burvokteren nekter 26-åringen scoring. 

Omgangen nærmer seg halvspilt da en drikkepause finter ut bortelaget. Benjamin Røkeness har vært på sidelinjen for en liten slurk da han stikker i bakrommet og banker inn 1-0 etter en glimrende stikker fra Vetle Basma. Et par minutter senere får vi en scoring av internasjonalt kaliber. Venstreback Anders Grøholt legger inn og ballen stusses i mål av høyreback Stein Arild Degrum. Back til back-scoring, bare som på de store arenaene verden rundt. 

 

Halvtimen er passert da vertene på ny kommer til en stor mulighet, men ballen vil ikke i mål. 

De siste ti minuttene jobber gjestene seg inn i kampen. Ballen bankes langt og det blir mye kriging fra begge lag. På overtid kombinerer Eidsberg seg inn i boksen og banker inn reduseringen i lengste hjørnet. Sjanseløst for en ellers meget trygg og solid Theo Jørgensen i hjemmelagets mål. 

Benjamin Røkeness gratuleres med 1-0 scoringen. Foto: Magne Berg 

2.omgangen åpner med tette dueller og lite finspill fra begge lag. Bortelaget står høyere og det gir gode overgangsmuligheter for de blå, men presisjonen er ikke god nok. Den første halvtimen er nærmest kjemisk fri for målsjanser. 

Med kvarteret igjen får grønntrøyene sin største sjanse til utligning. Fra kloss hold kommer deres kantspiller til avslutning, men Jørgensen har full kontroll. Driv foretar et par bytter og tar bedre vare på kontringene. En av de resulterer i en av mange hjørnespark for kvelden. Nyquist slår hardt inn på første stolpe og Basma stusser ballen elegant i lengste hjørnet og øker til 3-1. 


 


Like etter utnytter Nyquist en feil fra gjestene og alene med keeper gjør han ingen feil og setter sin femte scoring for sesongen. 

Et resignert bortelag klapper litt sammen på slutten og vertene er nærme både en og to scoringer til. Både Vemund Garden og Jonas Hov får sine muligheter, men ballen finner ikke veien til nettmaskene. 

Vetle Basma tok for seg i en tøff, men fair kamp. Foto: Magne Berg 

A-laget tar tre nye poeng og befester 2.plassen på tabellen bak et ubeseiret Korsgård før lagene møtes neste torsdag. Før det venter Vansjø/Svinndal på bortebane 2.pinsedag. Med god uttelling i disse kampene blir det en spennende høst for blåtrøyene.  


Kampfakta:

Driv-Eidsberg  4-1 (2-1)

Mjær stadion, ca 30 tilskuere 

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Stian Skøyum, Stian Stubberud, Anders Grøholt - Eirik Sørsdal, Benjamin Røkeness, Vetle Basma - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Vemund Garden. 

Innbyttere: Fredrik Skøyum, Mathias Hov, Jonas Hov, Marius Skøyum, Waleed Ul-Haq, Sean Olsen.

 


1-0 Røkeness 21 min 

2-0 Degrum 23 min

2-1 Aarhus 45 min 

3-1 Basma 81 min 

4-1 Nyquist 83 min


Driv IL FotballFør avspark: Driv-Eidsberg 6.juni kl.20.15 på stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 4. Jun 2019

Torsdag tar A-laget i mot Eidsberg til årets 6.serierunde. Guttene ligger for øyeblikket på 2.plass og kjemper om 3 nye poeng i kampen om opprykk. Siste nytt før kampen her. 

En nærmest skadefri tropp er klar og i tillegg er sjøforsvarets, Stian Stubberud tilgjengelig da han er på perm. Joachim Flåten er fortsatt et spørsmålstegn, men det ryktes at han har kjøpt nye sko. Hva slags sko sies det ingenting om. Sven Hoff har tøyer og tøyer, men er nok ikke 100% før til høsten. 

Mats Haug virker til å være på beina og fullførte forrige ukes kamp for juniorlaget. Matas Jakubonas varmer fortsatt benken og har nå søkt NAV om uføretrygd pga ryggproblemene. Jørgen Rundhaug har kastet krykkene, men finner vel en grunn til å ta de frem igjen snart. 

Eidsberg stiller etter rapportene med fullt mannskap, et mannskap som beskrives som et tungt men arbeidsomt lokomotiv. Hvittrøyene fra indre Østfold har spilt jevnt mot samtlige lag så langt, blant annet har de tapt med 1 mål for serieleder Korsgård og slått bunnlaget Skiptvet med 1 mål. Coach Randem er klar på at det blir en tøff kamp. - Eidsberg er et fysisk og ærgjerrig lag som slipper til lite. Vi må forvente oss en lavtliggende motstander som kommer hit for å kontre på oss. Får vi spillet vårt til å sitte, så er jeg optimistisk fortsetter Randem. 

Coach Randem er optimistisk før torsdagens kamp. Foto: Magne Berg. 


Ta turen for å støtte gutta i kampen om 3 nye poeng. 

Avspark torsdag 6.juni kl.20.15.   
Slo tilbake etter mageplasket - stupte i krigen for tre poeng

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Mai 2019

Etter den svake prestasjonen i Drøbak forrige serierunde, var guttene tilbake i kjent stil på stadion torsdag. For etter mageplasket mot Badebyen, stupte blåtrøyene i krigen og sikret en svært fortjent seier over Drøbak/Frogn 3. (Foto: Magne Berg) 

En meget revansjelysten gjeng gikk rett i angrep fra start. Bortelaget blir stresset til mange feil og etter 9 minutter utnytter Nyquist en glipp og sender hjemmelaget i føringen. Driv fortsetter å presse høyt, men gradvis jobber de rødkledde seg inn i kampen. Ballsikre gjester tar over ballinnhavet, men skaper lite. 

Halvtimen er passert da hjemmelaget skaper to store sjanser. Først er det Stian Skøyum som på mirakuløst vis ikke får ballen over streken på en dødball. Så er det Nyquist sin avslutning som blir blokkert i siste liten. I motsatt ende gjør Theo Jørgensen en meget viktig inngripen da rødtrøyene avslutter fra kloss hold.

 

Fem minutter før pause får DFI et meget omdiskutert frispark. Fredrik Skøyum har ballen og bruker kroppen til å skjerme kula , men får frispark mot seg. En meget tvilsom situasjon og minnene fra fotball-VM i 1994 og bortdømmingen av Jostein Flo kom tilbake. I tillegg klarte Skøyum å snakke på seg et gult kort i etterkant. Det påfølgende frisparket er meget godt og suser ned i hjørnet bak en sjanseløs Jørgensen. 

Lagene er like langt og går til pause. 

Medvinden løftet blåtrøyene høyere i banen i starten av 2.omgangen. Som i den første stresses bortelaget til flere feil og hjemmelaget kommer til flere halvsjanser. Sju minutter av omgangen er spilt da Røkeness slår en corner. Vetle Basma stiger umarkert til værs og sender de blå i ledelse på ny. Basmas 6 scoring for sesongen. 

Drøye ti minutter senere vinner vertene ballen høyt igjen. Degrum finner Sørsdal i boksen som stanger ballen i mål og dobler ledelsen. Like etter kommer DFI til en kjempesjanse, men en fantastisk redning fra Theo Jørgensen hindrer scoring. Jørgensen har vært meget god så langt i sesongen er en av blåtrøyenes viktigste spiller. 

Driv legger seg kompakt og gjestene tar over ballen i lange perioder. Hjemmelaget forsvarer seg meget og tvinger gjestene til å gå på tvers og spille støtte. Dette fører til gunstige brudd og med ti minutter igjen sendes Vemund Garden igjennom, felles og får straffespark. Et skoleeksempel av godt forsvarspill og kontringsfotball. Benjamin Røkeness er sikkerheten selv, sender keeper en vei og ballen den andre. 4-1 og kampen er punktert. 

Vemund Garden felles og får straffespark. Foto: Magne Berg 

Fire minutter på overtid dukker Jostein Flo-syndromet opp igjen og de rødkledde får et meget billig straffespark. Gard Hultgren finner nettmaskene og pynter på resultatet. 

Kampen ender med en svært fortjent seier til Driv, spesielt etter en meget godt gjennomført 2.omgang. Blåtrøyene klatrer til 2.plass på tabellen før møtet med tabellnabo Vansjø/Svinndal om en uke.


Kampfakta:

Driv-Drøbak/Frogn 3  4-2 (1-1)

Mjær stadion, ca 50 tilskuere 

Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Stian Skøyum, Anders Grøholt, Mathias Hov - Eirik Sørsdal, Benjamin Røkeness, Vetle Basma - Vemund Garden, Marius Nyquist, Fredrik Skøyum. 

Innbyttere: Jonas Hov, Marius Skøyum, Waleed Ul-Haq, Sean Olsen.

 


1-0 Nyquist 9 min 

1-1 Andersen 40 min

2-1 Basma 52 min 

3-1 Sørsdal 64 min 

4-1 Røkeness 79 min

4-2 Hultgren 94 min 


Tabell: 

1Korsgård412
2Driv49
3Vansjø/Svinndal49
4Drøbak-Frogn 346
5Badebyen Drøbak46
6Eidsberg44
7Spydeberg 241
8Skiptvet40


Driv IL Fotball     Driv-Drøbak/Frogn torsdag kl.20.15 - siste nytt før kampen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 22. Mai 2019

Torsdag venter en ny utfordring for A-laget. Drøbak/Frogn 3 består av tidligere førstelagsspillere, ispedd noen juniorer og kan bli en tøff nøtt for Driv. Etter nederlaget i forrige runde bør blåtrøyene ta med seg alle poengene for å henge med i kampen om opprykk. 

Status tropp

Flere sliter fortsatt med småskader og må testes på oppvarming. Noen er bekreftet ute i en periode fremover. Flåten er enda ikke spilleklar, men er på bedringens vei da det rapporteres om en aktiv dansefot i helgene. Sven Hoff setter seg selv på sidelinjen et par uker, da hamstringen fortsatt river. Han vurderer alternativ trening og brettspill fremover. 

Kenneth Rustad er tvilsom til kampen da en dugnad i borettslaget står på trappene. - Uten meg får de ikke gjennomført dugnaden, har Rustad uttalt på trening. 

Stian Skøyum og Stein Arild Degrum er tilbake da de endelig er ferdig med leksene for i år. 

Mats Haug trøbler fortsatt med en kneskade og Matas Jakubonas har fortsatt prolapslignende tilstander i ryggen. Usikre kilder kan ikke bekrefte at Driv i disse dager jobber med å få på plass avtaler med en rekke aktører for å bedre spillernes helse og fysiske tilstand. De anonyme kildene som ønsker å stå fram, forteller at det er innledet samtaler med blant annet Kildevangen, ulike fysioterapeuter, samt Ignagard. 

Gledelig nyheter er det at Mathias Hov er spillerklar etter en koselig tur på Cruise (les: Danskebåten) 

Følgende spillere stiller til kamp:

Eirik Sørsdal, Marius Nyquist, Stein Arild Degrum, Fredrik Skøyum, Vemund Garden, Vetle Basma, Stian Skøyum, Waleed Ul-Haq, Anders Grøholt, Mathias Hov, Sean Olsen, Theo Jørgensen, Benjamin Røkeness, Jonas Hov, Marius Skøyum. 


Kampstart kl.20.15 på Mjær stadion.  
Mageplask mot Badebyen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Mai 2019

Det var lite som stemte for Driv i søndagens serierunde. Badebyen Drøbak fikk gjøre som de ville og etter en god sesongstart ble det et realt mageplask for blåtrøyene. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Badebyen Drøbak ble stiftet for snaue 5 år siden og består av en gjeng nedtrappede fotballspillere. Flere av guttene har lang erfaring fra 2. og 3.divisjon noe de viste med ryddig teknikk og langt bedre taktisk forståelse. Driv, for anledningen i hvitt, kom aldri opp på sitt vante nivå og ble løpende i mellom. Spesielt 1.omgangen var veldig svak fra gjestene. 

Kvarteret er gått da vertenes stjernespiss, Falch Larsen bøyer et frispark over muren og 1-0. Like etter utnytter de lilla en feil og dobler ledelsen. Før pausen finner hjemmelaget nettmaskene to ganger til og avgjør i praksis kampen halvveis. 

Begge lag gjør noen bytter i pausen. Driv, som fra før er skadeplaget, får ytterligere ett par mann på den lange listen. Anders Grøholt forsvinner ut med en hjernerystelse, lysken til Vemund Garden lugger, hamstringen til Sven Hoff skriker og ankelen til Benjamin Røkeness spiller ikke på lag. Alle innbytterne kommer inn i pausen og av få lyspunkt kommer unggutten Christer Finnerud ut med positive fortegn. Tross et halvt dusin i nettet, så får også Theo Jørgensen godkjent da han har flere gode redninger.   

De tilreisende får noe å juble for etter timen spilt da Sørsdal avslutter et flott angrep regissert av Basma. Badebyen øker ledelsen like etter, før de lilla vertene sørger for årets selvmål. Et tilbakespill fra 40 meter går rett i mål bak en forfjamset keeper, forsvarere, tilskuere og undertegnede. 

Driv kommer til et par sjanser, men er aldri i nærheten av å true hjemmelagets seier. På tampen fastsetter badeguttene stillingen til 6-2 og sørger dermed for det største tapet til Driv på nesten to år. 

- Svakeste kampen under min ledelse og ser kun frem til neste kamp uttalte Coach Randem rett etter kampen.   Allerede torsdag er det nye muligheter. Da venter Drøbak/Frogn 3 på Mjær stadion. Kampstart kl.20.15. 


Laget: (4-3-3) Theo Jørgensen - Vemund Garden, Anders Grøholt, Benjamin Røkeness, Waleed Ul-Haq - Eirik Sørsdal, Fredrik Skøyum, Jonas Hov - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Vetle Basma. 

Innbyttere: Sven Hoff, Marius Skøyum, Sean Olsen, Christer Finnerud. 


Driv IL Fotball 


  A-laget jakter tre på rad i dag - siste nytt før kampen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 19. Mai 2019

Etter full pott på de to første kampene er det et lag stinn av selvtillit som jakter tre på rad i ettermiddag. Blåtrøyene tar turen til Seiersten og Badebyen Drøbak for å avslutte den tredje serierunden. (Foto: Magne Berg) 

Skader og sykdom har preget sesonginnledningen, men det har ikke satt noen stopper for poengfangsten. Full pott og tabelltopp er fasiten før denne runden. Riktignok har motstanden vært i beste fall variabel, men 15 scoringer er uansett bra. Skal posisjonen befestes er det kun seier som er godt nok mot badeguttene i ettermiddag. 

Flåten er fortsatt ute på ubestemt tid. Det ryktes at det lages sanger om han i disse tider, men dette er ikke toner som lar seg høre på store stå på Mjær stadion. Stian Skøyum skal konfirmeres, eller skal ihvertfall delta i en konfirmasjon. Han var noe usikker her, men har bestemt seg for å møte for å være på den sikre siden. Uansett er stopperkjempen uaktuell til dagens kamp. 

Stein Arild skal bli en god lærer og leser seg svimmel i disse dager før morgendagens eksamen. Fraværet har kommet beleilig for kapteinen som har slitt med en porøs ankel. Fredrik Skøyum og Sven Hoff må testes på oppvarmingen. Eldste Skøyum gikk av i forrige runde med en strekk i skinka, men håper å være klar i dag. Sven Hoff, lillebror til sin storesøster og storebror til sin lillebror og lillesøster, testes også før kampstart. Den berømte hamstringen byr stadig på utfordringer. 

Gladnyhet fra Vetle Basma som fikk byttet bort vakta si og er spilleklar i dag. Lysluggen, som allerede har fem scoringer på samvittigheten, har virkelig blomstret så langt i år og er pollen-allergiske backers store mareritt denne våren. 


Det ryktes at nysignering Waleed Ul-Haq får sin debut fra start i dag. Mathias Hov meldte forfall tidligere denne uken grunnet cruise. Det er sterke påstander om danskebåten... 

Troppen som reiser til Drøbak.

Eirik Sørsdal, Sven Hoff, Marius Nyquist, Fredrik Skøyum, Kenneth Rustad, Vemund Garden, Vetle Basma, Anders Grøholt, Sean Olsen, Waleed Ul-Haq, Theo Jørgensen, Benjamin Røkeness, Jonas Hov, Marius Skøyum, Christer Finnerud. 

Kampstart er kl.16.00 på Seiersten Stadion.  

Sterk førsteomgang sørget for kontrollert seier

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 10. Mai 2019

(Skiptvet-Driv 2-6) Sesongen første bortetur endte med sesongens andre seier og blåtrøyene topper tabellen etter en kontrollert seier over jumbo Skiptvet. (Vetle Basma var sterkt delaktig i flere av målene. Arkivfoto: Magne Berg) 

For det var aldri noen tvil om hvor seieren skulle havne torsdag kveld. Driv tar kontroll på kampen fra første spark på ballen og ruller opp det ene angrepet etter det andre. Hjemmelaget er svært tafatte og har ingenting å by på. 

Kampen er 8 minutter gammel da Sørsdal bredsider inn kveldens første etter et godt angrep på venstresiden. Kvarteret er passert da det rulles opp på høyre, Nyquist finner Basma som enkelt dobler for gjestene. Like etter vil Nyquist gjøre det selv og skrur et hjørnespark rett i mål. 0-3. 

Frustrerte verter forsøker å trykke til, men kommer stort sett for sent inn i duellene. Noen av taklingene er av den unødvendige sorten og det hadde ikke vært noe å si på om fløytespesialisten hadde flekket opp et rødt kort på en av etterslengerne. 

Innen halvtimen er spilt er kampen punktert. Først er det Sørsdal som server til Nyquist sin andre for kvelden, før Basma gjør det meste selv og sørger for at det står 0-5 på tavla. De tilreisende roer det ned og stillingen står seg til pause. 

 

2.omgangen blir en helt annen og er lite å skrive hjem om. Blåtrøyene tar foten av pedalen og senker seg på vertenes nivå. Skiptvet får en tidlig redusering etter passivt forsvarspill på en dødball. Resten av omgangen består stort sett av dueller og kamp om andreballen. I store perioder ser 7.divisjonsoppgjøret ut som, ja nettopp et 7.divisjonsoppgjør. 

Vemund Garden kvitterer ut sin første scoring for året med ti minutter igjen, før hjemmelaget for æren av å putte kveldens siste og kan pynte på resultatet. Driv vinner 6-2 i en kamp som var avgjort etter en halvtime. Noe skuffende at blåtrøyene senker seg såpass i 2.omgang, men seieren er aldri truet og laget står med full pott etter to serierunder. Neste kamp spilles søndag 19.mai kl.16.00. Da venter eksotiske Badebyen Drøbak på Seiersten stadion. Skiptvet-Driv 2-6 (0-5)

Skiptvet stadion, ca 15 tilskuere. 

Laget: (4-3-3) 

Theo Jørgensen - Vemund Garden, Anders Grøholt, Benjamin Røkeness, Mathias Hov - Eirik Sørsdal, Fredrik Skøyum, Jonas Hov - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Vetle Basma. 

Innbyttere: Stian Skøyum, Waleed Ul-Haq, Sean Olsen 


0-1 Sørsdal 

0-2 Basma

0-3 Nyquist 

0-4 Nyquist 

0-5 Basma 

1-5 Skiptvet 

1-6 Garden 

2-6 Skiptvet  


Driv IL Fotball Sterk seier til J14 i KM-serien

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Mai 2019

Drivs jenter 14 spilte tirsdag bortekamp mot Tistedalen fra Halden. Kampen på naturgresset endte med en knapp, men sterk seier til jentene våre. 

Jentene født 2005 spiller i år 11er for første gang og er med i KM. (Kretsmesterserien) Jentene stod med èn seier på de tre første kampene før turen til svenskegrensa. Etter en strålende forsvarskamp stod blåtrøyene igjen med 3 poeng og årets andre seier. Mari Østvaag, datter av den tidligere lynvingen Aslak Østvaag, scoret begge målene. 

En lang biltur til Tistedal, ble kronet med en meget «digg» 3’poenger (1-2) Vertene spilte veldig bra og presset på veldig i 1.omgang (0-0), men mange gode keeper-prestasjoner holdt oss inne i kampen. Driv-jentene var mer «på» i andre omgang og jobbet og sleit seg til seier. Var nok litt uvant med naturgress...Uansett, veldig gøy å vinne slike tette kamper uttaler hovedtrener Henning Stubberud.

 

Neste kamp for jentene er førstkommende mandag på Mjær stadion. Da kommer Ås på besøk, kampstart kl.19.45.  
Banedugnad på Mjær stadion lørdag 11.mai

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 6. Mai 2019

Lørdag er det banedugnad på Mjær stadion. Gummigranulaten som er brøytet av i vinter skal inn på banen igjen. 


Til alle lag 13 år og eldre (født 2006 og senere)

Førstkommende lørdag 11.mai er det dugnad på Mjær stadion og all gummigranulaten skal fordeles ut på kunstgresset igjen. 

Alle lagene i ungdomsfotballen 13 år + skal stille med minimum 3 personer (spiller og/eller voksen) 


Alle lag tar med minimum 1 trillebår, 1 skuffe (til gummigranulaten) og 1 feiekost. 

Oppmøte på Mjær stadion lørdag kl.11.00. 


OBS! Lag som trener på Mjær i perioden kl.11.00-12.30 må avlyse/flytte treningen til et senere tidspunkt pga dugnaden da traktoren vil fordele granulat på banen i dette tidsrommet. Storseier for A-laget i serieåpningen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 3. Mai 2019

(Driv-Spydeberg 2 9-1) Lokaloppgjøret i serieåpningen ble aldri spennende. De blåkledde var best fra start til mål og fikk en god start på den nye tilværelsen i Østfoldfotballen. (Fredrik Skøyum gratulerer Vetle Basma med en av sine scoringer. Foto: Magne Berg) 

1.serierunde, det er spenning og begeistring i luften. Seriestart byr alltid på litt ekstra nerver, uansett nivå og denne gjengen er intet unntak. Unormalt hyppige toalettbesøk, neglebiting og dårlige vitser er resultatet, men smilet ligger hele tiden på lur. 

Åpningen på kampen er noe rotete, men da ti minutter er passert har Vetle Basma roet nervene med to scoringer. Hjemmelaget vil i overkant mye og det blir mange unødvendige balltap, uten at dette resulterer i noen farligheter. Mot bedre motstand hadde vertene blitt straffet hardere denne første omgangen. 

Effektiviteten til blåtrøyene er god og de siste ti minuttene av omgangen sørger Sørsdal og Rustad for hver sin nettkjenning, som gjør at Driv går til pause med en komfortabel ledelse.

Driv support, her representert ved Oddmund Garden, var naturligvis på plass. (Foto: Magne Berg)  

 

Supporterne har knapt svelget vaffelen da Basma setter sin tredje scoring for kvelden. Et nydelig innlegg finner lysluggen på bakerste stolpe som stanger ballen i lengste hjørnet. Like etter reduserer gjestene, i det som må ha vært deres eneste målsjanse i kampen. 

Timen er spilt da hjemmelaget gjør et trippelbytte. Ut med Grøholt, Garden og Jonas Hov, inn med Stian Skøyum, Matta Hov og debutanten Waleed Ul-Haq. Sistnevnte tok plass på venstrebacken og gjorde en god figur. Jonas Hov startet kampen i en indreløperposisjon og 17-åringen gjorde en god kamp. Unggutten våger mye og er kreativ med ballen selv om det blir litt for mange balltap i perioder. 

Jonas Hov gjorde en god kamp. Foto: Magne BergDen siste halvtimen er det Kenneth Rustad som får rampelyset. Tungvekteren får større spillerom mellom trøtte stoppere og med kvarteret igjen øker han til 7-1. Minutter senere skaffer 23-åringen også straffespark, men den stjeler Nyquist som setter sin eneste scoring for kvelden. Men Rustad er ikke ferdig og på overtid kroner han en nydelig kontring og bredsider inn sin fjerde scoring. Med det har han allerede en scoring mer sammenlignet med hele fjorårssesongen.

Kenneth Rustad ble kveldens mann med 4 scoringer. Her ser vi han utføre en heading med en flott rytmisk kroppsbevegelse. Foto: Magne Berg.  


Driv vinner til slutt svært overbevisende mot en heller svak motstander. Guttene skal ha honnør for å stå hele løpet ut i det som etterhvert ble en konsentrasjonstest. Tøffere motstand venter allerede neste uke, da venter Skiptvedt på bortebane. Frem til da hviler blåtrøyene på tabelltopp. Neste hjemmekamp er 23.mai mot Drøbak/Frogn 3.       Driv-Spydeberg 2 9-1 (4-0)

Mjær stadion, ca 40 tilskuere. 

Laget: (4-3-3) 

Theo Jørgensen - Stein Arild Degrum, Anders Grøholt, Benjamin Røkeness, Vemund Garden - Eirik Sørsdal, Fredrik Skøyum, Jonas Hov - Marius Nyquist, Kenneth Rustad, Vetle Basma. 

Innbyttere: Stian Skøyum, Mathias Hov, Waleed Ul-Haq, Sean Olsen, Marius Skøyum. 


Driv IL Fotball A-laget serieåpner på stadion i kveld - siste nytt om troppen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 2. Mai 2019

Våre beste menn serieåpner i kveld og tar imot Spydeberg på Mjær stadion. En rekordlang oppkjøring er ferdig og guttene i blått er klare for å spille om poeng. Her er siste nytt om spillertroppen. 

Keepersituasjonen: Theo Jørgensen blir stadig bedre og har allerede fått gjennomkjøring med to kamper for juniorlaget. Stødig i feltet og på streken, kan bli tryggere med ball i beina. Viktig og god burvokter som også er en trivelig fyr. 

Forsvaret: Har mistet Tobias Korsæth som er ute på ubestemt tid. I tillegg er Joachim Flåten fortsatt ute med skade og Stian Skøyum er litt til og fra pga kveldstudier. Danner et solid stopperpar med Benjamin Røkeness og Anders Grøholt, som har sin styrke i smartness og er dyktige i igangsettingen. Stein Arild Degrum og Vemund Garden er begge omskolert til backer for å utnytte denne posisjonen til et enda bedre angrepsvåpen. Sven Hoff er tilbake og om kroppen holder, så er dette en viktig tilvekst. Yngste Skøyum tar steg og er en god backup i forsvarsrekka. Stian Stubberud er også tilgjengelig innimellom når han har perm fra marinen. 

PS. Waleed Ul-haq signerte mandag og er klar for Driv. Han kommer blant annet fra spill i KFUM og Skeid. 

 

Midtbanen: Eirik Sørsdal er fortsatt svært viktig med sin fysikk og tilstedeværelse. Trener mye alternativt, men er til gjengjeld i svært god form. Fredrik Skøyum er omskolert til anker og har tatt denne rollen meget bra. Matas Jakubonas (18 år) sliter med ryggen og er ute i noen uker. Vetle Basma har det meste og er en enorm motor og drivkraft for A-laget, men det ryktes at Coach vil satse på han i angrepsrekka. Som et resultat av det vil nok Jonas Hov bli flyttet ned i en indreløperposisjon. Mats Haug skadet seg i går, men blir også en viktig bidragsyter med sin fysikk og i utgangspunktet gode venstrebein. 

Mathias Hov er lagets absolutte potet og kan bekle de aller fleste rollene i laget. Han vil også i år være en viktig brikke med sin fightervilje og anvendelighet. Angrepet: Marius Nyquist, lagets toppscorer de to siste sesongene, har startet oppkjøringen godt og vil også i år notere seg for mange målpoeng. Kan avgjøre kamper på egenhånd, men er også blitt dyktigere på å gjøre lagkameratene bedre. Kenneth Rustad er tanksenteret på topp som binder opp et hvert stopperpar og skaper masse plass for kantspillerne. Gir mye og er vond å spille mot, bør score flere mål på dødball i år. Vetle Basma flyttes som ryktes fram i angrepsrekka og har en dødelig høyrefot. Få om noen klarer å stoppe Basma i 1 mot 1 situasjoner. Sean Olsen er inne i sin fjerde sesong på A-laget og ingen tar vare på sjansene sine så godt som Olsen. Målsniken finner veien til nettmaskene hver eneste sesong. I bakhånd finnes også Jørgen Rundhaug som har farten som sin spisskompetanse.    Driv IL Fotball Jenter 17 spiller årets første hjemmekamp i kveld, 1.mai kl.18.30

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 1. Mai 2019

Jenter 17 er klare for en ny sesong og den tøffe jentegjengen tar i mot Lervik til 1.serierunde i kveld. Lars Mørk er tilbake i trenerteamet og sammen med Tonny Abrahamsen leder de jentene som har vist mange gode resultater de senere årene. 

Kampstart i kveld er kl.18.30 og kiosken er åpen. 

PS. Etter at jentene er ferdigspilt er det juniorgutta sin tur når de tar i mot Trøgstad/Båstad kl.20.00. 

Ta turen til Mjær stadion og støtt ungdommen!


Driv IL Fotball Juniorgutta med årets første hjemmekamp i kveld 1.mai kl.20.00

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 1. Mai 2019

Juniorlaget spiller i kveld sesongens første hjemmekamp. Etter tap i serieåpningen er det en revansjelysten gjeng som tar i mot Trøgstad/Båstad på stadion. Frank Bakkens lag stiller med følgende tropp:

Simen Skaug, Benjamin Røkeness, Dishon Devanayagam, Samir Khali, Adrian Elguren, Kevin Wickstrøm, Ådne Askmann, Theo Jørgensen, Stian Jakobsen, Mats Haug, Jørgen Rundhaug, Marius Skøyum, Christoffer Brunstrøm, Leon Sandin, Henrik Stubberud, Daniel Brunstrøm, Jonas Hov.


Avspark er kl.20.00 på Mjær stadion og kiosken er åpen.

PS. Få også med deg juniorjentene som serieåpner hjemme mot Lervik i kveld før gutta. Avspark kl.18.30. Driv IL Fotball   Follo G19 spiller 1.runde i NM på Mjær stadion torsdag 25.4 kl.19.00

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 23. Apr 2019

Førstkommende torsdag spiller juniorlaget til Follo fotball 1.runde i NM mot Borgen. Follo har fått hjemmekamp og spiller på - Mjær stadion(!) 

På banen vil vi trolig få se et par kjente fjes som tidligere har ikledd seg Drivdrakta. 

Kampstart er kl.19.00. Kiosken er åpen! 


Driv IL Fotball A-laget vs Mercantile i dag 28.mars kl.19.00 på stadion - Siste nytt

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Mar 2019

A-laget spiller i kveld sin femte treningskamp for vinteren og tar i mot den gamle cup-kjempen, Mercantile på Mjær stadion. En lang skadeliste til tross, blåtrøyene stiller med følgende tropp.

Eirik Sørsdal, Marius Nyquist, Stein A. Degrum, Fredrik Skøyum, Kenneth Rustad, Vemund Garden, Vetle Basma, Mathias Hov, Anders Grøholt, Sean Olsen, Stian Stubberud, Mats Haug, Jørgen Rundhaug, Jonas Hov, Marius Skøyum. 

Avspark kl.19.00

Som i TV-kampen i januar dømmes kampen av tidligere Premier League dommer, Bobby Madley.


 Vårdugnad på Mjær stadion og Drivplassen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Mar 2019

Det kalles med dette inn til vårdugnad del 1 på anleggene våre, Mjær stadion og Drivplassen lørdag 6.april kl.10.00. Del 1 er for lagene i barnefotballen 7-12 år (født 2007-2012) 


Lagene stiller med 2 stk pr lag. Oppmøte på Mjær stadion kl.10.00  


Oppgaver:


Gutter og jenter født 2007+2008: Vaske og rydde Bråtenstua (kiosken på Mjær) 

Gutter og jenter født 2009+2010: Vaske og rydde driftsbygget på Mjær 

Gutter og jenter født 2011+2012: Rydde, feie og spyle utearealene rundt begge anleggene

Alle: Evt andre nødvendige gjøremål 


Ta med: 

Rive, rake, kost. 


Fotballgruppa stiller med alt nødvendig til innendørs rengjøring. 


Lagene med trening i denne tiden kan gjennomføre det som normalt.


Del 2 av dugnaden gjennomføres etter at all snøen er smeltet og utføres av lagene i ungdomsfotballen 13-19 år. 


Sportslig hilsen

FotballgruppaTheo med dobbeltrolle i straffedrama: - Coach fortalte hvor jeg skulle slenge meg

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Feb 2019

(Driv-Hvam 3-1) Blåtrøyene fortsetter sesongoppkjøringen mot en ny sesong og onsdag fikk de besøk av Hvam fra Nes i Akershus. Theo fikk en dobbeltrolle i en omdiskutert straffesituasjon, men tok til slutt en fortjent seier i årets andre treningskamp. (Arkivfoto: Magne Berg) 

A-laget manglet hele 9 spillere til kveldens kamp, men har heldigvis en god bredde i årets tropp.

Kampen åpner med et lite overtak til gjestene, så det er litt mot spillets gang da Vetle setter inn kveldens første mål etter en glimrende overgang. 

Minutter etter sklir Anders og Hvam kommer alene med Theo. Keeperkjempen ruser ut i håp om å nå ballen, men feier ned gultrøyen og dommeren peker korrekt på straffemerket. Hvam-spillerne vil også ha rødt kort på burvokteren, men dommeren lar det gå med det gule. Straffesparket går hardt ned mot hjørnet, men unge Jørgensen varter opp med et tigersprang og fortsetter å stenge butikken. - Coach fortalte hvor jeg skulle slenge meg forteller Theo til Drivposten.  

Lagene går til pause på stillingen 1-0. Andre omgangen er bare minutter gammel da Nyquist skrur inn et hjørnespark og dobler ledelsen. I denne perioden er hjemmelaget best og har full kontroll på de tilreisende. 

Bortelaget legger inn en sluttspurt det siste kvarteret og minuttet før slutt reduserer de på en kontring. Direkte fra avspark snapper Nyquist ballen og lobber elegant inn sin andre scoring for dagen. 

A-laget vinner sin andre strake treningskamp og har fått en god start på 2019. 

Driv-Hvam 3-1 (1-0)

Mjær stadion

Laget: (4-3-3) Theo, Stein, S. Skøyum, Anders, M. Skøyum, Vetle, F. Skøyum, Sørsdal, Nyquist, Rustad, J. Hov. Innbyttere: Haug, Sean, Jørgen. 


1-0 Vetle 18 min 

2-0 Nyquist 52 min 

2-1 Hvam 89 min

3-1 Nyquist 90 min


Driv IL Fotball   A-laget vs Hvam onsdag 13.februar kl.18.30 på stadion - siste nytt før kampen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 13. Feb 2019

Sesongoppkjøringen til A-laget er i gang. Kulde og snø har hindret en del av det kollektivet treningsarbeidet, men med en disiplinert spillergruppe så er dette tatt igjen med egentrening. Treningskampene kommer på løpende bånd gjennom vinteren og i januar fikk Spydeberg unngjelde da blåtrøyene vant 4-0 i årets første test. 

I dag, onsdag kommer romerikingene fra Hvam på besøk. Gultrøyene fra Nes kommune er på vei oppover og rykket i fjor opp etter seier i 14 av 18 kamper. Lagene møttes senest i AFSK innecup i januar. Blåtrøyene trakk det lengste strået da Vemund scoret seiersmålet i kvartfinalen etter ekstraomganger. Det er grunn til å tro at det blir jevnt også denne gangen. 

A-laget mangler flere kjente fjes i kveld. Brødrene Røkeness holder quizkveld på kafeen, Vemund Garden leker journalist hos VG, Stian Skøyum og Bror Løland er travle med studier og stakkars Matas har blitt syk. I tillegg sliter Hoff med strekk, Matta har slått en eller annen kroppsdel og Flåten knakk foten da han forsøkte å skyte på mandagens trening. En helt vanlig dag på jobben med andre ord for Coach Randem som har tatt ut følgende tropp (les resten) 

Vetle Basma

Stein Arild Degrum

Anders Grøholt 

Mats Haug 

Jonas Hov

Theo Jørgensen 

Tobias Korsæth 

Marius Nyquist 

Sean Olsen

Kenneth Rustad 

Jørgen Rundhaug 

Fredrik Skøyum

Marius Skøyum

Eirik Sørsdal 


Kampstart er kl.18.30 og ballen ruller på Mjær stadion. 


Driv IL Fotball