Solid opptur etter overbevisende seier

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 18. Jun 2017

Her stanger Knut Hovel Heiaas inn scoringen som skulle bli starten på en solid opptur for Driv torsdag kveld. De blå viste tidvis glimrende spill, sørget for ytterligere tre nettkjenninger og med en glimrende Jimmy mellom stengene tok vertene årets første seier. (Foto: Magne Berg)

Kampen mot BVH (Bærums Verk Hauger) var den siste før serien snur og returoppgjørene begynner. Bærums Verk og Hauger Idrettsforening ble stiftet 2.april 1896 som Bærums Verk Sportsforening, men 3.februar 1917 endret foreningen navn til Bærums Verk Idrettsforening. 1.januar 2014 fusjonerte Bærums Verk med Hauger Fotballklubb, en ren fotballklubb stiftet i 1969 fra Rud. Bærums Verk og Hauger Idrettsforening er i dag et idrettslag som dekker områdene, Bærums Verk, Rykkin, Kolsås og i noen grad også Løkenhavna, Lommedalen, Vøyenenga og Hauger i Bærum. BVH driver i dag med bordtennis, cheerleading, Amerikansk fotball, fotball, håndball, innebandy og langrenn.

Driv stod før kampen med ett fattig poeng, til tross for spillemessig fremgang de seneste kampene. Det defensive har vært akilleshælen i hele år, men det har vært klar bedring etter at laget fikk på plass tyngde og rutine i Sørsdal og Jimmy. Sørsdal har gitt laget en større motor og langt større muskler sentralt på midten. Jimmy har kommet inn i målet og spredt trygghet med sin rutine og "lugna"

Eirik Sørsdal i fint driv viste muskler mot BVH på torsdag. (Foto: Magne Berg)

Men det var gjestene som kom best i gang. Hjemmelagets forsøk på høyt press fungerer dårlig og de oransje styrer det meste. Ballinnhavet til bortelaget betaler seg kun i et par halvsjanser, og de blåkleddes backfirer skal vise seg å være på jobb i dag. Driv senker presshøyden etter kvarteret og får bedre kontroll på kampen.

1.omgang er preget av stillingskrig og lagene nøytraliserer hverandre. Mesteparten av spillet foregår på midten og kunstgresset får hvile i begge 16-meterne. Den nevnte backfireren har stålkontroll og styres av en suveren Jimmy som har overtatt vottene helt bakerst. Jimmy minner mange om den Svenske keeperlegenden Thomas Ravelli, som tok bronse med landslaget i VM 1994, men Jimmy er 20 år yngre og har mer hår.

Joachim Flåten har også en meget bra dag og vinner alt av dueller. Minutter før pause blir han noe overivrig og pådrar seg det de kaller, et soleklart gult kort. 29-åringen var såpass sen at motspiller hadde rukket å knyte skolissene fra ballen ble spilt til taklingen ble satt inn.

Joachim Flåten tapte knapt en duell hele kampen og var en svært viktig bidragsyter til lagets seier. (Foto: Magne Berg)

Driv er best like før pause. Gunstige brudd, sørger for gode kontringsmuligheter. Både Fredrik Skøyum og Nyquist får muligheten til å score, men avslutningene er svake. Etter 40 minutter spilles Hovel igjennom. Sterk som en okse drar veteranen seg forbi stopperen og legges i bakken. Dommeren vifter spillet videre og som bildene skal vise, er det en glimrende avgjørelsen av fløytedirigenten. Lagene går dermed målløse til hvilen.

Hovel felles på vei igjennom, men stopperen er på ballen og dommeren gir ingenting. Stupet derimot får toppscore. (Foto: Magne Berg)

Åpningskvarteret av 2.omgang er strålende. Kontant og konsentrert forsvarsspill fra de blå holder bortelaget på avstand. Vertene er særdeles uhøflige og serverer ikke gjestene en eneste mulighet.

Vemund Garden, omskolert høyreback og arvtager til tekstilforretningen Bogerud tekstil, leverer en strålende kamp. Etter drøye ti minutter starter han angrepet som skal sende hjemmelaget i front. Først bryter tekstilsønnen et angrep og serverer Degrum. Kapteinen utfordrer bortelagets venstreback og serverer et nydelig legg på bakerste som Hovel stanger inn i nærmeste kryss.

Målet gir hjemmelaget ekstra energi og servitør Stein er nære å doble ledelsen, men skuddet lander i Mjærvann. Nyquist forsøker seg også, men ryggsekken er på og vannskiklubben får flere lærkuler å rydde opp før klubbmesterskapet i juli.

Bogeruds arvtager Vemund Garden prøver her å tilrive seg en vest til kolleksjonen, men lykkes foreløpig bedre med lær enn tekstil. (Foto: Magne Berg)

Timen er passert da Driv øker ledelsen. Et godt innlegg fra Fredrik Skøyum sørger for godt ettertrykk mot gjestenes mål. En heading fra Vetle går via en oransje trøye i bue over en sjanseløs keeper. 2-0 og dette var veldig fortjent på dette tidspunktet.

Hjemmelaget senker seg dypere i banen og det er gjestene som har mest ball etter scoringen. Driv forsvarer seg meget godt i en lang periode. Disiplinerte kantspillere i Stein og Fredrik lager en mur foran eget forsvar sammen med Sørsdal og Vetle. Bortelaget tvinges stort sett til å slå på tvers eller støtte, så sjansene uteblir.

Med 10 minutter igjen begynner kreftene til blåtrøyene å ta slutt og kampen åpner seg noe. Avstandene mellom leddene er større og strukturen noe ujevn. Gjestene er dog for upresise og klarer ikke utnytte rommene de får.

Tobias la ned mange meter og hadde krampetendenser på slutten. Fredrik trår til med en hjelpende hånd. (Foto: Magne Berg)

I det de fleste tror at seieren er sikret får bortelaget en kjempemulighet. For første gang i kampen er vertenes backfireren uoppmerksom og bortelagets spiss kommer alene med Jimmy. Sistnevnte kommer seirende ut av duellen med en benparade selv Ravelli ville vært stolt av.

Viktigheten av redningen var stor og sekunder senere punkterer hjemmelaget kampen. En klassekontring regissert av Stein og Nyquist sørger for at Hovel får en enkel jobb med å bredside inn sitt andre for kvelden og blåtrøyenes tredje. Like etter forlater klubbnomaden banen til høflig applaus til fordel for Sean.

Men kampen var ikke over og hjemmelaget ville ha mer. Enorme kontringsrom gjør at Stein sender Fredrik alene med keeper og fyrtårnet fra Råken plasserer ballen mellom beina på burvokteren og i nettet. Venstrekantens første seriemål for sesongen.

Så fornøyd ble Knoll og Tott (Hovel og Nyquist red.anm.) etter mønsterkontringen som sørget for 3-0. (Foto: Magne Berg)

Inn i overtiden er stemningen er god både på tribunen, banen og benken. Årets første seier til blåtrøyene er innenfor rekkevidde og er aldri truet selv om gjestene får sin redusering langt inn på overtid. Det var en mindre skrape i lakken på en ellers meget bra dag for alle involverte hos vertene.

Glade gutter gratulerer hverandre etter scoring og årets første seier. (Foto: Magne Berg)

En solid seier for Driv som endelig får betalt for jobbingen og de siste kampers prestasjoner. Nå venter bortekamp mot Kurer torsdag 22.juni før en god sommerferie venter. Med 3 poeng der kan laget begynne klatringen på tabellen.

Driv-Bærums Verk Hauger 4-1 (0-0)

Mjær stadion, ca 40 tilskuere

Laget: (4-4-2) Jimmy, Vemund, Flåten, Troy, Tobias, Braathen (Vetle 46) Sørsdal, Nyquist, Fredrik (Hoel 86) Stein, Hovel (Sean 86)

1-0 Hovel 56 min

2-0 Selvmål 62 min

3-0 Hovel 86 min

4-0 Fredrik 90 min

4-1 BVH 90+5 min