Forspilte sjanser da overtidsscoring avgjorde

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Aug 2017

Nesten alle trodde det gikk mot poengdeling, men den gang ei. Fire minutter på overtid sendte Henrik Gjengår de oransje til himmels og sendte blåtrøyene nok en gang tomhendte hjem. (Foto: Magne Berg)

Etter det forsmedelige hjemmetapet for Brosundet i mai, var det en revansjelysten gjeng som tok turen til Linderud torsdag. Bortelaget gikk ut med et aggressivt press og lyktes godt, hjemmelaget ble spilt lave og de blå rullet opp en rekke sjanser. Først header Richard like over fra kloss hold, før Tobias treffer innsiden av stolpen og ut.

Til tilreisende fortsetter presset og er farlige på nesten hver eneste dødball. En fomlende keeper skaper uroligheter i vertenes boks og Vemund er bare centimetere unna. Halvveis i omgangen kommer Brosundet på en overgang. En viss Nøstdahl tror han plutselig er Pirlo og chipper ballen elegant i krysset fra 25 meter. Minutter etter dobler hjemmelaget ledelsen etter passivt forsvarspill. Da så det ut til å bli en av de kveldene igjen.

Scoringene gir de oransje mer energi og de overtar initiativet i kampen. Bare en god Jimmy og oppofrende forsvarsspill hindrer en større ledelse til vertene.

Fem minutter før pause entrer Sean Olsen banen. Han bruker bare sekunder på å presentere seg da han banker ballen i krysset fra hjørnet av 16-meteren. Målet gir blåtrøyene fornyet håp da lagene går til pause. Richard overtar forøvrig hanskene fra en ryggplaget Jimmy like før hvilen.

2.omgang starter med et smell. Rally-Olsen fortsetter å plage hjemmelagets forsvar og med rumpa stanger han inn utligningen. Et sterkt innhopp av Olsen.

Nå er det Driv som kjører kampen. Hjemmelaget gir fra seg ballen på egen halvdel ved flere anledninger og blåtrøyene skaper flere store muligheter. Først får Nyquist en scoring annullert etter offside, før samme mann på mirakuløst vis setter ballen utenfor fra 3 meters hold. Fredrik Skøyum er også frempå, men ballen går i nettveggen.

Når Driv ikke setter sine sjanser vet Brosundet og utnytte sine. Et innlegg finner en umarkert oransje trøye på bakerste stolpe som enkelt stanger inn 3-2. Et effektivt hjemmelag tar på ny ledelsen i kampen.

Med kvarteret igjen svarer blåtrøyene. Vemund kontrer og setter opp Nyquist på høyre siden. Denne gangen gjør Nyquist ingen feil og plasserer ballen sikkert forbi burvokteren. Med denne scoringen gikk Nyquist forbi Knut Hovel på toppscorerlista.

Ti minutter før slutt får vi et historisk øyeblikk på Linderud kunstgress. Yngstemann i søskenflokken, Marius Skøyum entrer banen og for første gang spiller tre brødre samtidig på Driv A-lag. Magne Johanssen får arrestere referenten om han tar feil.

Kampens siste minutter er svært hektisk og temperaturen stiger i regnværet. En autoritær, men god dommer holder bra tak i oppgjøret, men det er god kok. Begge lag kommer til flere halvsjanser og ingen ser ut til å være fornøyd med et poeng. Fire minutter på overtid glipper det bak hos gjestene og vertene tar ledelsen. Et innbitt, men tappert bortelag forsøker å svare. Degrum får en kjempemulighet, men ballen sklir av foten og like utenfor.

Selv om Driv enda en gang følger motstanderen til perrongen blir de ikke med når toget går. Brosundet tar 3 poeng og Driv ligger fortsatt sist med 5 kamper igjen å spille. Neste kamp går mot Nordstrand torsdag 31 august kl.20.15 på Hallager kunstgress.

Brosundet-Driv 4-3 (2-1)

Linderud kunstgress, ca 10 tilskuere

Laget: (3-4-3) Jimmy, (Richard 43) Flåten, Stian, Troy, Tobias, Degrum, Hoel (Martin 46) Fredrik (Matas 70, Marius Skøyum 80) Nyquist, Richard (Sean 41), Vemund.

1-0 Nøstdahl 21 min

2-0 Gjengår 26 min

2-1 Sean 42 min

2-2 Sean 47 min

3-2 Omenås 66 min

3-3 Nyquist 75 min