Lederen har ordet

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 22. Des 2017

Nok et fotballår er snart bak oss og et nytt et står på trappene. Siste kamp på stadion ble spilt i slutten av november, siste trening ble avholdt i dag. Første trening blir avholdt 2.nyttårsdag og årets første kamp spilles 23 januar. Fotball er ikke lenger noen sommeridrett, det er for lengst blitt en helårsidrett. 

Dette betyr at dagens aktive barn og unge er enda mer aktive, men det innebærer også at veldig mange legger ned enda flere timer for å opprettholde et godt tilbud i bygda vår. Uten disse hadde vi ikke hatt trenere, lagledere, cuper, dugnader. Kort sagt, Driv IL Fotball er verdiløst uten alle disse frivillige.    

Vi får stadig bedre forutsetninger for å bedrive idretten vår igjennom hele året. Mjær stadion er en drøm å spille på i juni, men fungerer vel så godt i desember måned takket være et dyktig banemannskap. Å drifte stadion året rundt koster idrettslaget en god del, foreløpig uten at dette går nevneverdig utover kostnaden å spille der. Det skal vi være glad for. 

Sportslig har det vært et svært innholdsrikt år. Som leder er det også her jeg har merket meg de største utfordringene. Fotballgruppa er i vekst og flere, både spillere og trenere, ytrer stadig ønske om et tilbud som utfordrer de ivrigste mer enn det gjør i dag. Samtidig skal vi ivareta breddetilbudet, som tross alt, er et av grunnfundamentene i idrettslaget vårt. 

"Trivsel, bredde, kvalitet" i det ligger det føringer, men også rom for ulike tolkninger. Disse ulike tolkningene ønsker jeg å samle rundt et bord med de menneskene styret har samlet til et sportslig utvalg (SU)  Sammen skal disse personene bidra til å lage en felles plattform for hvordan vi skal tolke de tre fundamentene i idrettslaget. Dette skal være et organ som gir trenerne tydeligere retningslinjer og som de kan vise til når vanskelige avgjørelser skal tas. 

Med en felles plattform ønsker jeg at vi skal oppnå større og bedre forståelse for aktørenes hverdag og avgjørelser. Jeg ønsker at våre trenere og lagledere skal slippe å stilles til veggs hver gang det blir tatt en avgjørelse. At over 1000 medlemmer skal enes er nok som å tro på julenissen, men at "skylden" heller kan skjenkes et demokratisk utvalg enn enkeltpersoner tror jeg vi alle er tjent med.

Selv om aktivitetsnivået er høyt om vinteren, er det naturligvis sommeren det er størst trykk. Det er derfor svært gledelig å ha kunstgresset på Drivplassen som en ekstra arena for aktørene våre. Dette gjør det litt romsligere i en tettpakket banekalender i høysesongen.

I året som har gått er det gjennomført 280 kamper og 1500 treninger fordelt på våre to anlegg. Til kampene har det blant annet gått med 600 liter vaffelrøre og 2500 kaffekopper som er servert fra 180 kioskvakter. For gjennomføringen av mange av disse kampene har vi hatt over 20 dommere som alle har gjort en flott figur. 

I tillegg har lagene våre deltatt på over 30 turneringer, små og store, i inn- og utland. Spillere, trenere, foreldre og foresatte er flotte representanter når de reiser i Driv sine farger. Jeg får mange positive tilbakemeldinger fra arrangører og andre lag som roser dere for eksemplarisk oppførsel og utviser god sportsånd. Spesielt Grueturneringen viser vi oss nok en gang fra vår beste side. Med 9 lag representert kunne man skue Drivs logo og farger uansett hvor man snudde seg. Det var en stolt leder som fikk bevitne det hele fra sidelinjen. 

Jeg håper alle legger ballen på hylla og nyter fridagene nå i jula. Det har dere alle fortjent etter strålende innsats gjennom det siste året. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver og ser frem mot en ny spennende sesong sammen med Norges beste idrettslag. 

På vegne av styret i fotballgruppa ønsker jeg dere alle en riktig god jul og et godt nyttår. 


Sportslig julehilsen 

Mads Randem
 

       


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.