Raste etter kontroversiell straffesituasjon

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Aug 2017

I over en time holdt Driv følge med serielederen i høstsesongens første kamp. Oppgjøret på Rustad var tett og tøft, men med hjemmelaget som det førende laget. Sjansemessig var det jevnt og bortelaget følte seg nok noe snytt etter en svært tvilsom straffesituasjon. (Arkivfoto: Magne Berg)  

Garderoben på Rustad var fylt med glade Drivgutter som var fornøyd med at ferien endelig er over. To nye spillere har satt navn på papir før høstsesongen og ble tatt godt i mot. Tidligere Drivgutt, Daniel Hamnes og EIF-spiller Martin Visslund var begge ikledd den blå trøya. 

Bortelaget åpnet friskt og allerede i løpet av kampens første minutter kommer de blåkledde til gode muligheter. Først ved Nyquist, som avslutter like utenfor og så på en dødball som heades like over. Vertene er farlig på sin første visitt. En ellers, for dagen, veldig god Stian Skøyum går i samme duell som stoppermakker Troy og ballen faller ned til Rustads dyktige spiss som avslutter like utenfor stolpen.

Gjestene burde tatt faresignalet for minuttet etterpå smeller det. Nydelig kombinasjonsspill rundt boksen sender ballen foran kasse og Vintermyr bredsider ballen kontant i mål. En kalddusj for de blå etter en god åpning. Driv forsøker å svare like etter da Hovel blir spilt igjennom, men keeper redder mesterlig. Hovel får en ny mulighet like etter. Tobias serverer veteranen med en fin crosser, men det ender med et hjørnespark. 

Det noteres forøvrig at kioskvakta ikke er på jobb. Svakt. 

Kanskje like greit at kiosken er stengt for guttene i blått virker skarpe. Ny overgang, denne gangen registrert ved kaptein Degrum klareres til nok en dødball. På det påfølgende hjørnesparket stiger Stian Skøyum til værs på bakerste stolpe og stanger ballen kontant i motsatt hjørnet. 

Scoringene tenner bortelaget ekstra og guttene begynner å ta for seg. Comebackkid, Daniel Hamnes med en suser av en takling og det gule kortet noteres hos referenten før dommeren tar det ut av lommen. Hovel har forøvrig blitt byttet ut etter en smell som ga en midlertidig, men kraftig Donald-kul. Dette begrepet stammer fra tegnserien Donald Duck som er kjent for å være svært klønete og ofte pådrar seg skader og som oftest med en stor kul som resultat. Derav navnet Donald-kul. Sveisen til Hovel derimot ligner mer på hans navnebror som for tiden jobber som president i USA. Uansett, ingen kan beskylde 40-åringen for ikke gi alt for trøya. 

Med 10 minutter igjen til pause henger blåtrøyene i tauene. Hjemmelaget ruller opp flere muligheter og en god Theo holder bortelaget inne i kampen. En ellers avbalansert Randem på sidelinjen tenner til og forteller guttene hva han mener om saken. 

Drøye fem minutter før pause kommer kveldens store snakkis. Sean spiller igjennom Nyquist som blir klippet ned i boksen, men dommeren vinker spillet videre til store protester fra bortelagets supportere. En merkelig og svak avgjørelse av en ellers ok kampleder. Hovedpersonen selv var ikke tvil og var svært frustrert over avgjørelsen. - Jeg er først på ballen og blir regelrett klippet ned, selv Stevie Wonder ville ha sett at det var straffe uttaler Nyquist. - Jeg hadde jo scoret på straffesparket og med ledelse til pause kunne kampen fått et annet utfall fortsetter den frittalende spissen. 

Lagene tar pause på stillingen 1-1. I pausen er den siste formaningen at Driv må være ekstra våkne de første minuttene av 2.omgang. Det tar Rustad 50 sekunder og ta ledelsen etter slett forsvarspill over hele linja. Driv svarer nesten umiddelbart. Først kommer Stein til avslutning som går via en forsvarer og til corner. Denne gangen svinges hjørnesparket på første stolpe og Nyquist stanger ballen knallhardt i nettet bak en sjanseløs burvokter. 

Driv overtar initiativet og får kampen inn i sitt spor. Hovel er på banen igjen og gjør det han kan best, holder på kula, faller og får frispark. Degrum svinger presist inn og treffer en presset Nyquist som header like over. Bortelaget får flere gunstige overgangsmuligheter i denne perioden, men var ikke presise nok i avslutningsfasen. 

I det kampen står og vipper får blåtrøyene en god overgangsmulighet. Dessverre er presisjonen dårlig og isteden kontrer hjemmelaget. Avslutningen fra 20 meter går i stanga og på returen er Vintermyr som setter sitt tredje og Rustad tar ledelsen for tredje gang. Scoringen slo ut mye av lufta til gjestene og minutter etter stanger hjemmelaget inn kveldens fjerde på et hodestøt. 

Driv foretar noen bytter. Matas, Martin og Sean entrer banen og gjør en god figur siste 20 minuttene. 

Med 10 minutter igjen punkterer hjemmelaget kampen. En av Rustads driblefanter får stå upresset like utenfor boksen og avslutter under en noe uheldig Theo i buret. Unge Jørgensen hadde forøvrig en bra kamp bakerst hos gjestene. Driv får en gigantisk mulighet til å pynte på resultatet på overtid. Nyquist kommer inn i boksen og prøver å finne Sean foran kassa, men ballen sklir over foten på Rally-Olsen. 

Serieleder Rustad vinner til slutt fortjent, men Driv visste at de absolutt har noe å fare med denne høsten. Torsdag 17 august er det hjemmekamp mot serietreer Fossum. Kampstart kl.20.15. 
Laget: (4-4-2) Theo, Tobias, Troy, Stian, Hamnes (Matas 65) Vemund, Stein, Sørsdal, Skøyum (Martin 70) Nyquist, Hovel (Sean 75) 


1-0 Vintermyr 8 min

1-1 Stian Skøyum 19 min

2-1 Vintermyr 46 min

2-2 Nyquist 49 min

3-2 Vintermyr 70 min

4-2 Nikqi 76 min

5-2 Fetisi 86 min 


Driv IL Fotball  


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.