Reddet poeng etter sterkt comeback

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 18. Aug 2017

Driv hang med lenge og lagene byttet på ledelsen i den første omgangen. Opprykksjagende Fossum snudde kampen etter pause. og med ti minutter igjen var gjestene i front med to mål. En voldsom sluttspurt fra vertene reddet poeng i sluttminuttene, i det som må ha vært årets mest underholdende kamp på Mjær stadion. (Foto: Magne Berg)

Åpningsminuttene var så hektisk at blekket til referenten sprutet. Fem minutter var spilt før bortelaget tar ledelsen etter slett forsvarspill, men Degrum sørger for balanse i regnskapet sekunder senere. Etter scoringen må Troy forlate banen med et mulig brudd i tåa. 

Så er det Nyquist som er frempå med et hodestøt etter et godt innlegg fra Skøyum og de blåkledde har snudd kampen. Dessverre fortsetter hjemmelaget sitt passive forsvarspill og gjestene fra Eiksmarka stanger inn utligningen i det kampen bare er 10 minutter gammel. 

Nettmaskene får hvile i noen minutter, men kampen bølger frem og tilbake. Fossum har mest ball, men vertene er giftige på enkelte overganger. Vemund traver opp og ned høyresiden, men manglende presisjon gjør at det hele minner mer om et V75-løp på Bjerke. 

Omgangen er halvspilt da Tobias bryter et angrep. Unge Korsæth forserer opp høyresiden og serverer et glimrende innlegg som Nyquist ekspederer i mål med et kontant hodestøt. Like etter er Sørsdal farlig frempå. Avslutningen blir blokkert, men returen setter Degrum over kassa. Bortelaget forsøker å svare, men en god Jimmy sørger for at hjemmelaget går til pause med en knapp ledelse. Fossum starter den andre omgangen klart best. Riktignok er Nyquist frempå med en farlighet, men luftens baron header over mål. I det påfølgende angrepet fra gjestene kommet utligningen. Et innlegg på bakerste stolpe passerer hele feltet og kan enkelt spaseres i mål. Igjen er lagene like langt. 

De hvitkledde fortsetter presset og blåtrøyene henger i tauene. Svake klareringer sørger for at bortelaget boltrer seg på hjemmelagets halvdel. Etter tjue trekk finner Magnus Erstad en åpning og sender ballen i nota bak Jimmy. 

Lite stemmer for Driv. Vaklende forsvarspill og svak presisjon i overgangene gjør at Fossum vinner igjen ballen gang på gang. Anført av en god Håkon Lodding skaper til tilreisende flere sjanser. Kvarteret før slutt kommer kveldens femte. Igjen er det kombinasjonspill som sørger for at nevnte Lodding enkelt kan tuppe ballen i nettet og gi bortelaget en tomålsledelse. Hjemmelaget virket resignerte. 

I et siste forsøk på å komme tilbake gjør Driv noen endringer. Richard og Sean entrer banen, Vemund flyttes fram og danner en angrepstrio sammen med Nyquist og nevnte Richard. Det betaler seg nesten umiddelbart da Degrum setter opp Vemund som lirker ballen forbi en forfjamset burvokter. En sliten, men optimistisk Vemund, henter ballen i mål og gir hjemmelaget troa på mer. 

Vemund Garden jubler for scoring. (Foto: Magne Berg)

Fem minutter før slutt kommer det nok en scoring. Tobias river seg løs på dødlinja og finner Nyquist som stanger inn sitt tredje for kvelden. Alle, utrolig nok på hodet! Et frustrert Fossum pådrar seg et par gule i irritasjon over å ha mistet en tilsynelatende komfortabel ledelse. På overtid er Nyquist nær sitt fjerde, men en god benparade frarøver blåtrøyene å sluttføre comebacket. 

En svært underholdende kamp med 10 scoringer, likt fordelt på begge omganger og begge lag sørget for poengdeling. Aldri en kjedelig kamp på stadion når A-laget er involvert. Neste hjemmekamp er 7 september, tør du å bli hjemme? 


Driv-Fossum 5-5 (3-2) 

Mjær stadion, 50 tilskuere

Laget: (4-4-2) Jimmy, Tobias, Stian, Flåten, Hoel, Vemund, Degrum, Sørsdal (Sean 76) Fredrik (Matas 60) Nyquist, Hovel (Richard 76) 


0-1 Lodding 5 min

1-1 Degrum 6 min

2-1 Nyquist 8 min

2-2 Lodding 10 min

3-2 Nyquist 23 min

3-3 Lodding 56 min

3-4 Erstad 65 min

3-5 Lodding 75 min

4-5 Garden 80 min

5-5 Nyquist 85 min


Driv IL Fotball 

     


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.