Sterk snuoperasjon sørget for poengdeling mot serielederen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 31. Mai 2018

(Oppsal 3-Driv 3-3) Vertene sjokkåpnet og ledet tidlig med to mål, men gjestene i hvitt snudde kampen og tok med seg et hardtkjempende poeng etter å ha spilt over en omgang med en mann mindre. (Arkivfoto: Magne Berg)

Mulig varmen ga guttene solstikk, men uansett var forsvarsspillet under enhver kritikk. Bare fire minutter var spilt da hjemmelaget leder 2-0. Først får Zetterdahl upresset avslutte like utenfor boksen, før et korridorfrispark blir styrt inn på første stolpe. Om det ikke var varmt fra før så kokte det på sidelinjen hos bortelaget og Coach Randem utgjorde den største skogbrannfaren på Oppsal onsdag kveld.

Hvitskjortene responderer raskt og en dødball finner hodet til Tobias Korsæth, som elegant header ballen i bue over keeper og i mål. Aggressiviteten er på plass igjen hos gjestene og bruddene kommer hyppigere. Kvarteret nærmer seg når Nyquist snapper og sender igjennom Sørsdal. Veteranen er kald som is når han finner nettmaskene bak en utrusende keeper og lagene er like langt.

Kampbildet forandrer seg stort fra åpningen og lagene er jevngode selv om serielederen har ballen mest. Temperaturen stiger også ute på kunstgresset og det er noe ampert mellom spillerne. Hjemmelaget pådrar seg et par gule kort, det ene burde nok hatt rødfarge etter at en blåtrøye er oppe med hånda i ansiktet på Matas.

En som ikke tålte sommervarmen denne kvelden var kampens dommer. Like etter at en av vertenes spillere burde sett det røde, får Stian Skøyum direkte rødt etter en takling. En meget dårlig avgjørelse av dommeren som hadde noen svært svake involveringer, spesielt i første omgang. Uansett ble det tidlig dusj på Skøyum like før pause.

I pausen gjøres taktiske endringer fra bortelaget. Sørsdal ofres til fordel for Hoel og blåtrøyene legger om til 4-4-1 foran en omgang med en mann mindre.

Driv åpner 2.omgang sterkt og bare 6 minutter ut i omgangen jobber Vemund til seg straffespark da han blir revet ned av backen. Storebror Røkeness meldte forøvrig før kampen at det ville bli et straffespark og melder etter tildelingen at Sørsdal må inn for å ta straffen da Nyquist vil bomme. Røkeness har da ikke fått med seg at lillebror har tatt ansvaret og lagt ballen på krittmerket. Benjamin er sikker som banken og sender de hvitkledde i føringen.

Bortelaget legger seg lavt etter scoringen og Oppsal har mye ball. Med et par unntak klarer Driv å holde vertene på avstand, men drøye 20 minutter før slutt kommer utligningen. En dødball blir aldri klarert og en lefse av et skudd sniker seg inn i hjørnet.

Blåtrøyene jager etter ledelsen, men gjestene forsvarer seg heroisk. Det kriges og jobbes steinhardt på hver eneste ball og det byttes hyppig for å ha friske bein hele kampen ut. De unge hvittrøyene spiller med voldsom entusiasme og opptrer meget rutinert i hektiske avslutningsminutter. Frustrerte verter spiller bort ballen flere ganger og bortelaget rir av den lille stormen.

På overtid kunne faktisk Driv stukket av med alle poengene. Tobias er bare en feberredning unna å bli tomålsscorer, men det ebber ut med poengdeling. Alt i alt må nok gjestene si seg mest fornøyd med det etter å ha spilt over halve kampen med en mann mindre, men poenget var allikevel fullt fortjent.

Neste kamp er onsdag 6.juni hjemme mot OSI 2.

Oppsal 3-Driv 3-3 (2-2)

Trasop kunstgress, ca 20 tilskuere

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN

Theo Jørgensen 6 - Slipper inn 3, men uten direkte skyld. Drøyer tid rutinert underveis.

Dennis Røkeness 7 - Har full kontroll 1 mot 1 på sin side. Må ut med sure bein.

Stian Skøyum 6 - Gjør en bra jobb frem til utvisningen. Passiv på 1-0.

Benjamin Røkeness 7 - Noe uro i åpningen. Løfter seg stort i 2.omgang.

Tobias Korsæth 8 BB - Back og stopper. Klarer seg like bra begge plasser. Viktig scoring.

Vemund Garden 6 - Jobber veldig godt defensivt, men går tidlig tom. Skaffer straffespark

Stein A. Degrum 7 - Løper utallig meter i ekstrem varme. Lykkes ikke med alt, men er viktig.

Markus Høvik 6 - Litt rusten etter RT. Jobber seg inn i kampen og viktig som stopper på slutten

Felix Løland 5 - Ut etter 20 minutter grunnet migrene. Jobbet godt det lille han spilte.

Marius Nyquist 6 - Middels 1.omg. Hever seg betraktelig i 2.omg. Assist på 2-2.

Eirik Sørsdal 7 - Scorer endelig igjen og gjør en bra omgang. Ofres taktisk pga utvisningen.

Innbyttere:

Matas Jakubonas 7 - En terrier når han kommer inn. Plager motstanderen hele veien.

Dennis Hoel 7 - God kontroll mot dyktig kantspiller. Rutinert gult kort på slutten.

Mats Haug 6 - Arbeidshanskene er på. Sønn av far sin.

Fredrik Skøyum 6 - Tunge løp begge veier. Gjør sin del av jobben for å sikre poenget.

1-0 Oppsal 2 min

2-0 Oppsal 4 min

2-1 Tobias 7 min

2-2 Sørsdal 14 min (Nyquist)