En hyllest til våre fotballtrenere

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Sep 2021

Du har helt sikkert sett «dem». Småløpende rundt i Driv-jakker på Mjær Stadion og Drivplassen. De kan minne litt om nissen med sine store ballnett på ryggen😊
 
 Nå er ikke våre trenere nisser. Sammenligningen vil være en stor undervurdering. Våre trenere er på «jobb» hele året – ikke bare én dag. I tillegg har de sin vanlige fulltidsjobb, som de fleste andre.
 
 Det er solskinnsdager, men også regn, sludd og snø. Og da snakker vi også om været. Likefult skal tilbudet opprettholdes og neste kamp/treningsøkt skal planlegges.

I planleggingen tenker trener ‘n på at alle skal føle trygghet og mestring. Alle skal føle seg sett i løpet av de 90 minuttene man har til rådighet. Og alle foresatte skal føle seg trygge på at nettopp deres barn har det bra. Så kommer sammensetting av lag for jevnbyrdighet i kampene som skal spilles. En tidkrevende kabal som ofte krever kommunikasjon med motstanders trenere, samt studering av tabeller. Taktikken må planlegges og formidles til spillergruppa. Kampen kverner i bakhodet fra dagens første kaffekopp. Så er det kamp!

Noen ganger lykkes det – andre ganger blir det skjevt.

I etterkant kverner kampanalysen i hodet, gjerne hele natten. Hva skal det fokuseres på i øktene frem til neste kamp? – og hvem kommer egentlig på neste trening? Ny purring i Spond….

En fotballtreners inngang er gjerne 20-30 snørrete kids, som i starten er mest opptatt av å lage store hauger av granulatene. De trenger hjelp til å knyte lisser, de vil bli sett, og de har behov for en hjelpende hånd når de snubler i sine egne bein. En herlig, men også til tider frustrerende periode, hvor tålmodigheten blir utfordret😊 Men det tar ikke lang tid før trenerhjerte finner plass til alle sammen. Alle er unike, og alle skal etter hvert finne sine plasser i laget. Og laget skal fungere - både i medgang og motgang. Det tar tid å bygge denne kulturen.

I årene som følger, så fortsetter våre unge håpefulle å snuble. Ikke bare på treninger eller i kamp, men på mange arenaer. De færreste trenere er utdannet pedagoger, men det er en tillit der, som gjør at det er trygt for mange å snakke med nettopp treneren sin. Heldigvis! Noen ganger hjelper det bare å dele sine bekymringer med noen. Og slagord som #sterkeresammen, #viosssammen gir god mening utover det å vinne fotballkamper.

 

Tusen takk til alle våre trenere, som gjør en fantastisk innsats! Dere er unike!


Driv IL Fotballgruppa 


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.