Lederen har ordet

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Des 2020

Kjære alle sammen

 

Fotballåret 2020 nærmer seg slutten, et år helt utenom det vanlige.

Det startet som det pleier, med ivrige spillere og trenere ute på matta like etter at nyttårsrakettene hadde lagt seg. Treninger, treningskamper og cuper var på menyen for de aller fleste og alle så frem mot en ny sesong med nye gleder og utfordringer. Utover vinteren preges nyhetsbildet oftere av et virus som jeg tror de fleste følte var på komfortabel avstand, men plutselig den 12.mars var det full stans. De kommende ukene preges av uvisshet, men trenere, lagledere og spillere utviser stor kreativitet med opplegg til alternativ aktivitet og egentrening.

 

4.mai kunne vi åpne anleggene våre igjen og treningene kommer i gang. 1-metersregelen blir et velkjent implementert begrep, men igjen viser dere stor kreativitet både på og utenfor feltet. Nesten samtlige lag er i gang med aktiviteten og det er optimisme i lufta. En snau måned senere kan alle lag, med unntak av senior, gå i gang med normal trening og optimismen øker ytterligere i det sommerferien ankommer. Mange lag holder også aktiviteten gående sommeren igjennom, til stor glede for våre spillere.

 

I midten av august er optimismen på topp da barn og ungdom endelig kan komme i gang med seriekamper. En høst, så nære normalitet vi kunne få skapte den stemningen og aktiviteten som vi ønsker å se på anleggene våre. Nye og uvante retningslinjer fulgte, som alle lags kampverter fulgte opp med bravur. En høst med stor dedikasjon til disse retningslinjene fra samtlige av våre aktører resulterte i NULL registrerte smittetilfeller. Det er jeg både glad og stolt over.

 

Barne- og ungdomsfotballen kom i gang, men seniorene ble stående på sidelinjen hele sesongen. A-laget holdt aktiviteten i gang til slutten av sommeren, men da det ble tydelig at kampene lot vente på seg sluknet siste håp for seniorene. Vi håper sterkt at disse får komme i gang i løpet av neste år under trygge rammer.

 

I skrivende stund er også aktiviteten stengt ned for ungdomsfotballen, men vi tror og håper at dette åpner opp igjen i løpet av januar. Fotballgruppa respekterer og følger retningslinjene som helsemyndigheten til enhver tid anbefaler.

 


Jeg vil takke alle sammen som hver dag stiller opp og legger ned en enorm innsats for alle aktører i Driv IL Fotball. Håper alle legger ballen på hylla og nyter fridagene nå i jula. Det har dere alle fortjent etter en imponerende innsats gjennom dette spesielle året. 

 

Fotballgruppa vil på tampen av et krevende og utfordrende år ønske alle sammen en riktig god jul og samtidig uttrykke drømmer og ønsker om et nytt og bedre 2021.


Sportslig hilsen

Mads Randem 
Driv-trener med opptak til UEFA B-lisens

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 9. Sep 2020

NFF ga forrige uke Henning Stubberud opptak til UEFA B-lisens. Nå venter en spennende tid for J05/06 sin hovedtrener - og spillere. 

Trenerteamet på J05/06 har gjort en god jobb med jentene siden oppstart 1.januar 2020. Engasjement og ambisjoner på vegen av jentefotballen er høyt, og mye riktig blir gjort for å ivareta spillerne både sosialt og fotballfaglig. Det var av denne grunn at fotballstyret innvilget søknad om UEFA B-lisens til lagets hovedtrener. Men det er ikke bare å melde seg på denne utdannelsen. Først må kandidatene på forkurs, så er det praksis-økt, før trenerutvikler i kretsen rangerer trenere og velger ut hvem som er egnet. 10.juni var Stubberud i ilden og hadde praksis-økt med damelaget til Sarpsborg 08. Praksisen gikk veldig bra og anbefaling for opptak ble gitt.

 

UEFA B utdannelse til NFF har fokus på det som skjer på treningsfeltet og går for å være den beste utdannelsen i regi av NFF. Etter gjennomført utdanning skal treneren kunne analysere, forstå og utnytte sentrale områder og læringsmomenter i fotball, og dermed kunne legge opp til hensiktsmessig treningsaktivitet – og gi fornuftig veiledning i spillsituasjoner, skriver NFF i utlysningen.

 

Gratulerer til hele laget og spesielt til jentene som har en lys fremtid med fotballen i Driv. Lykke til med samlinger og innleveringer Henning. Det blir krevende, men helt sikkert også veldig gøy.


Driv IL Fotball

Mads RandemGjestetrenere fra LSK Kvinner!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 4. Sep 2020

23.sept, kl 20:00, kommer Nora Eide Lie(midtbane) og Ina Gausdal(forsvar) på besøk som gjestetrenere for Driv Jenter 05/06. Nora og Ina spiller fast på LSK Kvinner og har tilsammen erfaring fra alle aldersbestemte landslag til A-Landslaget.

LSK-teamet vil kjøre en trening med Driv-jentene, som de selv bruker i egen trenings-hverdag. Dette skal bare være gøy, så vi møter opp med lave skuldre og godt humør. Toppoppgjør i KM J15 på Mjær stadion!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Aug 2020

Torsdag 27.august, klokken 19:45 møter Drivs beste jenter satsingslaget Ekholt i KM J15 serien.

Driv Jenter 05/06 har hatt en god start på sesongen og er foreløpig ubeseiret.

 

Ekholt er ett av NFF Østfolds sine 2 Regionslag, hvor hele 5 av våre jenter fra Driv hospiterer.

I KM serien må Ekholt klare seg uten hospitanter fra andre klubber, men er allikevel storfavoritter i denne gruppen.

 

Driv-jentene er i flyten, har trent godt og er innstilte på å gi Ekholt tøff motstand og kjempe hardt om poengene som skal deles ut denne kvelden på Mjær Stadion, sier trenerteamet. Vi kjenner Ekholt godt og har en klar plan på hvordan vi skal spille denne kampen. Vi gleder oss!

 

Møt opp og støtt Driv Jenter 05/06. Kanskje Driv’s «12. mann» vil bidra til å heie Driv-jentene frem til seier😊TINE Fotballskole 2020 - info

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 19. Jul 2020

Det er nå 3 uker til årets TINE Fotballskole sparkes i gang, her er noe info. 

 

Dette må deltageren ha med hver dag:

 

 • Klær etter vær 
 • Fotballsko 
 • Leggskinn og strømper 
 • Drikkeflaske (anbefaler med navn på grunnet smittevern) 

 

Dette får deltageren:

 

 • Ryggsekk TINE
 • T-skjorte TINE
 • Litago (sukkerfri) TINE
 • Drikkeflaske RAMIRENT
 • Fotball DRIV IL
 • Lunsj alle dager DRIV IL
 • Diplom siste dagen 

 

Vi er også i år fullbooket, med nærmere 110 deltagere i alderen 6-12 år. Det gleder oss stort! Fotballskolen arrangeres på Mjær stadion (v/ Mjær U.skole) mandag-torsdag 10-13 august, fra kl.10.00-14.00 alle dager. Møt gjerne opp mellom 5-15 minutter tidligere den første dagen for registrering og inndeling i grupper. Det er maks 15 deltagere pr gruppe.  

 

Nytt av året er at det blir servert fersk lunsj og frukt alle dager, til både trenere og deltagere. Om barnet ditt har allergier kan dere informere oss om det, alternativt sender dere med matpakke. 

 

Levering og henting:

Av sikkerhetsmessige hensyn vil øvre plan være stengt for biltrafikk. Dere må derfor parkere på nedre del og følge barnet opp til stadion. 

 

Koronatiltak: 

Vi tar sikkerheten og hygienen på alvor. Det blir plassert ut håndvaskestasjon (RØRLEGGERFIRMA KJELGAARD AS) ved inngangen til stadion, samt hånddesinfiksjonsmiddel (antibac). Alle deltagere og trenere skal vaske hendene ved ankomst, før lunsj, etter toalettbesøk og før hjemreise. Det anbefales også sterkt at foreldre/foresatte vasker hendene ved levering/henting. 

Lunsjpausen blir delt i 2 perioder. De yngste spiser fra 11.30-11.55 og de eldste fra 12.05-12.30.   

 

Har du spørsmål kontakt leder av fotballskolen

 

Mads Randem

mads@bardum.no

Tlf.95967066 Fotballgruppas koronavettregler pr.11.mai

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 10. Mai 2020

Fotballgruppas Koronavettregler pr.11.mai 2020 

 

1.Treningene må følge NFFs retningslinjer og koronavettreglene. 

2.Organiserte treninger er frivillig å delta på. 

3.For de lagene som ønsker å sette i gang treninger skal tilbudet gis til samtlige spillere på laget.

4.God planlegging er avgjørende for gjennomføring av økta. 

5.Alle som møter til organisert trening, skal være symptomfrie og friske.

6.Det er tillatt med maksimalt 40 personer på Mjær stadion. Maksimalt 15 personer på Drivplassen Dette skal overholdes og evt brudd på disse reglene kan føre til umiddelbar nedstengning av anleggene.  

7.Det skal være minimum 1 meter avstand mellom hver spiller til enhver tid, og maksimalt 20 personer i hver gruppe. Dette gjelder også ved oppmøte og inndeling i grupper. Hver gruppe skal ha en voksenperson tilstede, slik blir hver gruppe 19 spillere + 1 voksen.

8. Dette gjelder for keepere: Kun keeper kan ta på ballen med hendene. Maks to spillere (keepere) per gruppe (+ eventuell keepertrener) kan ta på ballene gjennom hele økta, gitt at de bruker egne keeperhansker. Eventuelle keepere må bruke egne keeperhansker – og keeperen kan verken spytte i hanskene eller ta seg i ansiktet før, under eller etter aktiviteten.

Dette åpner for at det kan gjennomføres avslutningsøvelser – men igjen, kun keeperne som kan ta ballen i henda.  

 

9.Er det ikke nok voksenpersoner tilgjengelig i lagets trenerteam, så må foreldre eller andre ressurser hentes inn av det enkelte trenerteam/lag.

10.Det er ikke tillatt med aktiviteter hvor spillere kjemper om ballen eller på annen måte er i fysisk kontakt med hverandre.

11.Spillere skal ikke ta på ballen med hendene. Ballen skal heller ikke heades.

12.Kjegler og annet utstyr skal håndteres av ansvarlig voksen gjennom hele aktiviteten.

13.Husk at ballen og utstyrer en mulig smittekilde og må rengjøres med såpe og vann før og etter bruk av ansvarlig trenerteam.

14.Det vil ikke under noen omstendigheter være tillatt å låne/ låne ut utstyr til egentrening eller uorganisert aktivitet 

 

 

15.Kun en trener/voksenperson får gå inn i driftsbygg for å hente evt utstyr. Driftsbygget skal til enhver tid være låst utenom henting av utstyret. 

16.Det vil være tilgang på antibac-flasker i utstyrsbod. Husk å sett på plass etter bruk!

17.Garderoberog toaletter kan ikke benyttes, da driftsbygget er stengt.

18.Husk gode hygienerutiner!

 

 

 

Treningstidene er tilpasset slik at lag ikke "møtes" og overlapper hverandre. 

 • Trening 16.30-18.00 
 • Pause    18.00-18.15  
 • Trening 18.15-19.45
 • Pause   19.45-20.00 
 • Trening 20.00-21.30 

 

Dette for å unngå ansamling på og rundt banen.

 

Fotballgruppa er tydelig overfor sine trenere, ledere og spillere at alle som bevisst ikke retter seg etter disse retningslinjene ikke får lov å delta på organisert trening. 

Ved gjentagende brudd på disse retningslinjene forbeholder fotballgruppa seg retten til å stenge anleggene.  

Forøvrig vil vi følge myndighetenes retningslinjer, samt koronavettreglene utstedt fra NFF.


Driv IL Fotball TINE Fotballskole 2020 - info og påmelding

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Mar 2020

Driv IL arrangerer TINE fotballskole for 9. året på rad og i år tar vi arrangementet et steg videre og introduserer gratis lunsj til alle deltagerne! 

Årets TINE fotballskole går av stabelen uken før skolestart, 10-13 august hver dag kl.10.00-14.00. Fotballskolen koster kr.1265,- og i prisen inngår sekk, t-skjorte, drikkeflaske, fotball, drikke fra Tine hver dag, diplom, is og pølsefest siste dagen. Nytt av året er at alle deltagerne i år får servert lunsj alle dager! Det blir også servert frukt og grønt hver dag. Vi har plass til 100 deltakere. Historisk sett er fotballskolen fullbooket lenge før fristen, så det lønner seg å være tidlig ute. Påmeldingsfristen er 21 juni. 

Link til påmelding: https://www.deltager.no/driv_il_tine_fotballskole_2020_10082020#init  

Dyktige instruktører fra juniorlaget og A-laget er årets trenere og veiledere. 

For spørsmål kontakt sportslig leder for fotballskolen 

Mads Randem

Tlf.95967066

mail: fotball@driv-il.no Supersøndag 8.mars - A-laget og J05/06 i aksjon på Mjær stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 3. Mar 2020

Søndag spiller A-laget årets første hjemmekamp i det som blir en travel mars-måned. 4 treningskamper skal gjennomføres i tillegg til trening før seriestart 2.påskedag. (Arkivfoto: Bjørn Mikkelsen, Enebakk Avis)  

Med unntak av et par reisende og et par skader mønstrer Randem en slagkraftig tropp. Et par nye fjes er det også, blant annet får Theo Jørgensen konkurranse av nykommer Sigurd Johansen Dynna. Simen Nordhagen har også gjort comeback denne vinteren og får sin re-debut i dag.   

Søndagens motstander er divisjons-kollega, Tune IL og avspark er kl.14.00 på Mjær stadion. 

Tett etterfulgt av A-lagsgutta skal J05/06 i aksjon. Jentene tar i mot Drøbak/Frogn til treningskamp og med noen få unntak er de fleste av jentene friske og raske. 

Hele Bråtenstua vil være åpen, som kiosk og varmestue.

Noen av jentene som vil være i aksjon for 05/06 søndag. (Foto: Henning Stubberud) 

Hele Bråtenstua vil være åpen, som kiosk og varmestue. Årets første treningskamp for A-laget lørdag 25.1

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Jan 2020

I dag starter oppkjøringen til en ny sesong og Nesodden venter i årets første test for A-laget. Kampen spilles på Berger kunstgress og starter kl.15.00. (Foto: Magne Berg) 

Helgekamp vinterstid er ofte krasj for mange av spillerne, så også denne helgen. Flere sentrale spillere mangler, men heldigvis står det unge og dyktige gutter og banker på døra. Vetle Basma er akkurat tilbake i trening etter et lengre skadeopphold, men spares til dagens kamp. Noen jobber og en håndfull befinner seg til fjells. 

A-lagsteamet har med seg følgende tropp. 

Theo Jørgensen, Eirik Sørsdal, Marius Nyquist, Stein Arild Degrum, Vemund Garden, Waleed Ul-Haq, Mathias Hov, Marius Skøyum, Matas Jakubonas, Mats Haug, Sander Røkeness, Christer Finnerud, Leon Sanne Sandin. 

Etter rapportene kommer også Nesodden med et ungt lag. Været er bra, banen er strålende og alt ligger tilrette for en fin dag for fotball. Driv-jenter tatt ut på regionslaget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Jan 2020

Flere av Drivs spillere på J05/06-laget har imponert på sone- og kretstrening i høst og vinter. Nå er 4 av disse tatt ut på regionslaget og fredag spilte to av de sin første kamp sammen med kretsens beste spillere. (Fra venstre, Marie Svenningsen, Tuva Stubberud, Sarah Stabbetorp og Betina Holm) 

Mosse-laget, Ekholt Ballklubb er et av to lag som representerer kretsen i det som heter regionsserien. Denne serien består av sammensatte lag av de beste spillerne i hele regionen, NFF Østfold, NFF Oslo og NFF Akershus. 

Ekholt, sammen med Trosvik samler de beste jentene i hele kretsen for å gi de en trening- og kamparena å strekke seg etter. Dette er et tilbud utenom alminnelig seriespill i egen klubb og jentene behøver ikke melde overgang. Etter flere treninger gjennom sone og krets har nå 4 av Drivs jenter blitt plukket ut til å være med på regionslaget. 

Utenom langtidsskadde, Marie Svenningsen, så trente de 3 andre sin første økt sist mandag og fredag spilte Sarah Stabbetorp hele kampen, mens Betina Holm fikk en omgang i den første kampen mot Kolbotn. Jentenes hovedtrener, Henning Stubberud, har nå også har fått en assisterende rolle på regionslaget og kunne melde om at jentene klarte seg veldig godt i deres første kamp. Ekholt vant forøvrig 4-2. 

Ekholts hovedtrener er Lars Erik Elven. Han har tidligere hatt flere ulike verv i eliteserieklubben, Sarpsborg 08 og har lang erfaring. 

Drivs trenerteamet har gjort en fremragende jobb med jentene i flere år. Det er veldig moro, først og fremst for jentene, at de nå får flere muligheter til å utfordre seg mot tøffere motstand i flere kretser. 

Driv IL ønsker jentene lykke til!