Lederen har ordet

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 22. Des 2018

Fotballåret 2018 er snart bak oss og et nytt et er like rundt hjørnet. Siste kamp på stadion ble avviklet 17.desember og siste trening ble avholdt i dag. Første trening blir avholdt 2.nyttårsdag og årets første kamp spilles 23 januar. Med fare for å gjenta meg selv fra fjoråret; - Fotball er ikke lenger noen sommeridrett, det er for lengst blitt en helårsidrett. (Foto: Magne Berg)

Dette betyr at dagens aktive barn og unge er enda mer aktive, men det innebærer også at veldig mange legger ned enda flere timer for å opprettholde et godt tilbud i bygda vår. Uten dere hadde vi ikke hatt trenere, lagledere, cuper, dugnader. Driv IL Fotball er verdiløst uten alle disse frivillige.    

Vi har gode forhold til å utøve idretten vår igjennom hele året. Mjær stadion er nydelig å spille på i juni, men fungerer også godt i desember takket være en svært dedikert og dyktig banesjef. Selv fjorårets snørike vinter hadde vi grønt "gress" under beina selv om snøfonnene rundt stadion så ut til å stå til sommerferien. Driften av anleggene våre koster idrettslaget en god del, foreløpig uten at dette går nevneverdig utover kostnaden å spille der. Det skal vi være glade for, men samtidig vite at økte kostnader og økte utgifter på sikt går hånd i hånd.  

Sportslig har det vært et svært innholdsrikt år. Spesielt høsten 2018 vil nok bli husket av mange. Noen vil minnes noen svært uheldige hendelser i forbindelse med fotballkamper med våre lag. Alle vil huske følgende som Driv IL valgte å ta av dette. Snaue 25 etter at Driv IL gikk fra Østfold fotballkrets til Oslo fotballkrets, vender vi altså tilbake.  

Det er viktig å presisere at avgjørelsen ikke ble en hastesak etter disse hendelsene. Dette har ligget i lupen over noen sesonger og har vært grundig evaluert før innstillingen ble sendt til hovedstyret. Etter flertall i fotballgruppa 17.oktober ble endringen enstemmig vedtatt av hovedstyret 6.november. En slik avgjørelse vil alltid få ulike reaksjoner og er et emne for debatt med ulike synspunkter for og i mot en slik beslutning. Dette er helt naturlig, men vi er overbevist om at dette vil være til det beste for fotballgruppa i tiden fremover. Fotballgruppa ønsker at alle spillere er med flest mulig, lengst mulig og under best mulig vilkår og rammer. 


Aktivitetsnivået er høyt om vinteren, men det er naturligvis sommeren det er størst trykk. Det er derfor svært gledelig å se kunstgresset på Drivplassen bli brukt flittig. Dette gjør det litt romsligere i en tettpakket banekalender i høysesongen. 

I året som har gått er det gjennomført over 300 kamper og 1600 treninger fordelt på våre to anlegg. Til kampene har det blant annet gått med 700 liter vaffelrøre og 2750 kaffekopper som er servert fra nesten 200 kioskvakter. For gjennomføringen av mange av disse kampene har vi hatt over 20 lokale klubbdommere som alle har gjort en strålende innsats. 

Lagene våre deltatt på over 30 turneringer, små og store, i inn- og utland. Spillere, trenere, foreldre og foresatte er flotte representanter når de reiser i Driv sine farger. Det kommer stadig vekk positive tilbakemeldinger fra arrangører og andre lag som roser dere for eksemplarisk oppførsel og utviser god sportsånd. Grueturneringen er vi nok en gang godt representert og vi viser oss fra vår beste side. Med flere lag representert kunne man skue Drivs logo og farger uansett hvor man snudde seg. 

Jeg vil igjen takke alle som hver dag stiller opp og legger ned en enorm innsats for alle aktører i Driv IL Fotball. Håper alle legger ballen på hylla og nyter fridagene nå i jula. Det har dere alle fortjent etter strålende innsats gjennom det siste året. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver og ser frem mot en ny spennende sesong sammen med Norges beste idrettslag. 

På vegne av styret i fotballgruppa ønsker jeg dere alle en riktig god jul og et godt nyttår. 


Sportslig julehilsen 

Mads RandemTakket nei til storklubb: - Høye lønninger er ikke noe for meg

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 19. Des 2018

Etter at Jose Mourinho forlot Manchester United tirsdag har ryktene svirret og det alle lurer på er hvem som overtar de røde djevlene. Drivposten kan i dag avsløre at United startet jakten på ny manager flere dager før den portugisiske manageren måtte dra og at en nordmann stod øverst på listen. (Foto: Magne Berg) 

Etter det Drivposten erfarer ble A-lagets trener, Coach Randem, kontakten av Manchester-klubbens styre tidlig i forrige uke. Det ble innledet samtaler, men partene kom ikke til enighet. Tross et svært så lukrativt tilbud var ikke 31-åringen til å rokke. - Jeg ønsker ikke å forlate et trenerverv basert på frivillighet til fordel for millioner, sier Randem i en uttalelse til den engelske avisen, Daily Mail. 

Randem kan også fortelle at han nå har signert en lukrativ avtale med Kiwi Ytre Enebakk. - Jeg får hver 4 bleiepakke gratis, noe som er svært gunstig ettersom jeg har blitt småbarnspappa. Høye lønninger er ikke noe for meg avslutter treneren. 

Drivposten kommer ikke tilbake med mer. 


Driv IL Fotball 

 
Premier League-profil entrer kunstgresset i A-lagets første treningskamp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 10. Des 2018

Når røyken etter nyttårsrakettene har lagt seg, maten er fortært og de myke gavene er byttet bort så starter A-laget oppkjøringen til en ny sesong. Vinterens treningskamper er spikret og i den første kampen blir det celebert besøk på stadion når Spydeberg kommer på besøk. 

Men med all respekt for våre naboer fra Østfold, så er det ikke de tilreisende som kommer med en profil i troppen. Sant skal sies så har Driv en rekke profiler, selv om disse riktignok heller ofte omtales som bygdeoriginaler. 

Det er kampens dommer, Bobby Madley, som får stjernedrysset denne gangen. Engelskmannen som dømte sin siste Premier League-kamp så sent som i mai i år, har flyttet til Norge og skal lede oppgjøret mellom de to naborivalene på Mjær stadion. Madley har blitt medlem av OFK dommerlaug og dømmer for Abildsø IL.

(Kanskje er det en eller flere i blått som bør frykte rødt når Madley blåser i fløyta?)  

Januar blir en travel måned for blåtrøyene, som i tillegg til treningskamper også skal delta på inneturnering i Aurskoghallen og muligens en miniturnering på Nesodden. Stian Skøyum ser frem til den kalde fine tida. 

- Jeg gleder meg til å bli i enda bedre form og fortsette den fine utviklingen jeg hadde i fjor, uttaler Skøyum til Driv IL på nett. I år tror jeg at jeg skal klare å fullføre 90 minutter, fortsetter stopperkjempen.     

Treningskampen blir den første av flere for A-laget. Avspark onsdag 23.januar kl.19.00 på Mjær stadion. 


Driv IL Fotball      Høstdugnad lørdag 27 oktober

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 23. Okt 2018

Lørdag 27.oktober kl.10.00 er det den årlige høstdugnaden på anleggene våre, Mjær stadion og Drivplassen. Denne dugnaden gjelder for alle lag i ungdom- og seniorfotballen og her stiller spillerne selv. 

Oppgaver er blant annet å rydde på plass målene som ikke skal brukes i vinter, rydde og vaske Bråtenstua, kiosken på Drivplassen og driftsbygget på Mjær. Generell opprydning rundt anlegget. I tillegg skal duken til gummigranulaten rulles ut på langsidene av Mjær stadion. 

Spillerne på G2003 stiller med rake og kost. 

Oppmøte på Mjær stadion lørdag kl.10.00. 


Fotballgruppa Trener/lagleder/foreldremøte onsdag 17.oktober kl.19.00 på klubbhuset

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 5. Okt 2018

Det innkalles herved til et trener/lagleder/foreldremøte i Driv IL Fotball onsdag 17.oktober kl.19.00 på klubbhuset på Drivplassen.

Agenda er

  • Oppsummering av årets sesong, 
  • Planlegging av neste sesong 
  • Forslag om bytte av fotballkrets fra Oslo til Østfold.   

 Hovedargumentene for å bytte er følgende:

  1. Økt vold og trusler ifm kamper i Oslo fotballkrets (OFK) 
  2. Unngår kø og høye bompengeutgifter
  3. Bedre sportslig profil, flere klubber på samme «nivå» 


Punkt 1. 

De siste 4-5 årene har mange av Drivs lag opplevd endringer i Oslo-fotballen. Trusler og vold fra aggressive motspillere og tilskuere har ført til flere uønskede og ubehagelige opplevelser. Dette gjelder både senior, junior, ungdomslag og ved et par tilfeller, dessverre helt ned i barnefotballen. Dette har undertegnede og mine forgjengere ved flere anledninger rapportert, uten at vi opplever at OFK har tatt dette på alvor. Samtalene rundt bytte av krets ble fremmet som en løsning allerede i 2013. Flere hendelser denne sesongen har aktualisert saken og gjør at styret ser flere fordeler enn ulemper ved å bytte krets, men ønsker en bredere involvering av trenere, lagledere og foreldre for å forankre et eventuelt skifte av krets best mulig.


Punkt 2.

Å spille i ØFK er ofte myteomspunnet med lange reiser til Halden, Sarpsborg osv. Slik ØFK bygger opp sin krets i dag (nord/sør), er det ikke lenger slik, spesielt ikke i barne- og ungdomsfotballen. For Driv sin del vil det i all hovedsak bli reiser til Ås, Drøbak, Spydeberg, Tomter, Askim og Moss. 

Sammenlignet med Holmlia, Hauketo, Høybråten og Grorud er ikke dette reiseforskjell av betydning. Det vil naturlig nok aldri være noen garantier for at vi ikke får tildelt et lag i den sørlige delen av Østfold. Styret er dog av den oppfatning at en trygg og sikker arena for barn og ungdom veier tyngre enn økt reiseavstand. Det skal også påpekes at vi i dag har flere av våre lag som må reise godt over en time til bortekamper. J17 har i år blant annet Dikemark, Lommedalen og Fossum som alle er over en times reise hver vei. 

Det påpekes fra enkelte trenere i barnefotballen at det i dag kan by på store utfordringer å spille bortekamp på Romsås eller Nesodden kl.17.00. Da de fleste kampene i ØFK starter tidligst kl.17.30 og rushtrafikk vil være et fremmedord ser styret at dette kan bli enklere for flere av lagene. 

 Å vende sørover mot ØFK vil også spare trenere, oppmenn og foreldre for bompenger i løpet av en lang sesong i tillegg til å unngå kø og rushtrafikk i Oslo. 


Punkt 3.

Driv IL er en breddeklubb med tilsvarende profil. I dag møter våre lag i alle aldre flere lag fra eliteklubber og nivået generelt i OFK er noe høyere enn resten av landet. Styret mener at det kan ha en sportslig positiv effekt å flytte til ØFK da vi møter flere klubber med samme profil og tilsvarende størrelse. Dette harmonerer også med idrettslagets visjoner «Trivsel, bredde, kvalitet» 


Oppsummert fra styrets sideFordeler

Ulemper

OFK

- Som regel kortere reisevei

- Kjøring gjennom Oslo i rushtid

- Bompenger

- Økende grad av aggressivitet på banen og på sidelinjen/flere uheldige hendelser de siste årene

- Spillere opplever utrygghet og mister spilleglede

- Større grad av nivådeling på en del lag matcher ikke Drivs breddeprofil

ØFK

- Mer fokus på breddefotball

- Sportslig bedre match for mange av våre lag

- Mindre bompenger og ikke kø

- Unngå ukultur som i økende grad preger OFK

- Tryggere for spillere og publikum

- Større geografisk område, så noe lengre reisevei (men kretsen er delt i nord/sør slik at det i barne- og ungdomsfotballen hovedsakelig vil bli reiser til Ås, Drøbak, Spydeberg, Tomter, Askim og Moss) 

Eventuelle innspill i forkant av møtet sendes til undertegnede innen mandag 15.oktober


Sportslig hilsen

Styret 

Driv IL FotballA-laget blåste serievinnerne av banen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Sep 2018

(Driv-Oppsal 2-0) I årets siste hjemmekamp leverte de blå en av årets beste kamper. Hjemmelaget behersket den kraftige vinden klart best og med to mål av Rustad blåste de serievinneren av banen. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Været er ofte et hyppigere samtaleemne enn norsk 6.divisjon. Onsdag smeltet disse emnene sammen til ett blant tilskuere og aktører da Driv tok i mot serievinner Oppsal. De hvitkledde fra drabantbyen har vært suverene i årets sesong, men etter to møter med de blåkledde fra Ytterbygda står de fortsatt uten seier. 

Hjemmelaget med medvind i første omgang og alt spillet foregår nede mot Bråtendammen. Oppsal står godt imot trykket, men blåtrøyene nekter å gi bort kontringsrom eller angrepsmuligheter for gjestene. Driv ruller opp en rekke gode angrep og spiller med stor energi i spillet. 

Kvarteret er spilt da Nyquist tråkker over og må forlate banen. Inn kommer Rustad, som skal vise seg å være en genistrek av et bytte. 

Med Rustad får vertene en ekstra dimensjon. Elektrikeren gnistrer umiddelbart, men det var knyttet en del spenning til hvorvidt han fikk kontakt med nettmaskene. 

Halvtimen er passert når også Matas blir geleidet av banen med en klassisk Donald Duck-kul. Inn kommer Sørsdal som igjen gjør en glimrende kamp i ankerollen på midten. Sørsdal med sin vinnerskalle og positive aura sprer energi til hele laget. Holder seg godt også, kjekk og stram som Brannmann Sam.   

Blåtrøyene er nære scoring like før pause, mener ikke skape nok i avslutningsfasen. Oppsal kommer til en liten mulighet i hele omgangen, men Theo har full kontroll og begynner allerede å lukte på smultringen. 

Vel vitende om at pause innebærer sidebytte og at vinden ikke snur forberedte Driv seg på en omgang med ryggen mot veggen. Man skulle tro vinden hadde snudd for Rustad & co fortsetter å skape trøbbel for serielederen. Jonas Hov entret kunstgresset etter pausen og bidro sterkt til flere gode overganger med sin slepne teknikk og irriterende (for motstanderne) tilstedeværelse.

Timen er passert når Vemund får beskjed om at han nærmer seg benken. Journaliststudenten truer med å ta avgjørelsen til pressen så Coach gir etter og lar han bli på banen. Det viser seg å være nok et dyktig avgjørelse, for få minutter senere slenger Burnleysupporteren inn et innlegg som Rustad styrer i mål. 

Et frustrert bortelag finner ikke ut av vertenes forsvarsspill og skaper tilnærmet ingenting. 

Kvarteret før slutt er det tid for dagens dobbel. Rustad jager et tilbakespill, keeper og forsvarer legger seg i skje og Rustad kan enkelt styre ballen i det tomme målet. 

Driv er nærmere å øke ledelsen på slutten om vi ser bort fra en avslutning fra gjestene like før slutt. Men en iskald Theo lar den kontrollert gå på innsiden av stolpen, bak egen rygg og ut til innkast. 

Flere hendelser blir det ikke og A-laget tar en meget imponerende seier i det som var årets siste hjemmekamp. De blå inntar 3.plassen før fjerdeplasserte OSI venter i sesongens siste kamp neste uke.Driv-Oppsal 2-0 (0-0)

Mjær stadion, 36 tilskuere 

Laget: (4-3-3) DRIVBØRSEN av Joachim Flåten. 


Theo Jørgensen 7 - Holder buret rent med ett par viktige inngripner. Får hjelp av stolpen en gang.

Anders Grøholt 7 - I god form. Mye med fremover, burde hatt en assist. 

Tobias Korsæth 7 - Sjef i bakre rekker. God dag på jobb, flere gode fremspill. 

Benjamin Røkeness 7 - Fikk ikke stilt inn dødballfoten i vinden, men i fyr og flamme defensivt. 

Stian Stubberud 6 - Har god kontroll på sin mann. Gjorde ikke mye ut av seg. 

Vetle Basma 7 - Gjør mye grovarbeid og gjør det bra. Et frispark som blir fångat av en stormvind. 

Matas Jakubonas 5 - Får seg en kraftig smell i hodet. Må dessverre ut altfor tidlig. 

Stein A. Degrum 7 - Dekker mye rom. Er alltid tett oppi og gjør det vanskelig for Oppsal hele kampen.

Vemund Garden 7 - Backving og vingback. Opp og ned hele kampen, ble ikke sliten!

Marius Nyquist 5 - Et godt frisparkforsøk før han må ut med skade etter 13 min. Synd!

Fredrik Skøyum 6 - Kom aldri helt inn i matchen. Virket å være et annet sted til tider. Hmm...


Innbyttere:

Kenneth Rustad 8 BB - Blidfis, kriger og nå en målsnik! Dagens mann med 2 nettkjenninger, burde vært 3.

Eirik Sørsdal 7 - Mye energi og stor arbeidskapasitet. Bruker det for alt det er verdt i dag. 

Jonas Hov 5 - Ett skuddforsøk. Uredd og tør å utfordre. 

Felix Løland 5 - Gjør ikke så mye ut av seg, men er defensivt pliktoppfyllende. 

Mathias Hov 5 - Får noen minutter i "utecomebacket" Gjør seg slett ikke bort. 

Marius Skøyum 4 - Får de siste minuttene på banen. Friske føtter. 


Coach Randem 8 - Treffer med plan og laguttak. Ivrig på sidelinjen hele kampen. Godt å se Coach på tæra


Dommer Glenn Nordgaard 7 - Enkel dag på jobb. Holder kortene i lomma når Flåten ikke spiller. 

 

1-0 Kenneth Rustad 66 min (Vemund Garden) 

2-0 Kenneth Rustad 75 min  


Driv IL Fotball 

 

     Møter serielederen onsdag: - Poeng her skal koste dem dyrt

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 18. Sep 2018

Onsdag tar A-laget i mot serieleder Oppsal til årets siste hjemmekamp på Mjær stadion. Guttene fra drabantbyen har forlengst sikret opprykket og sikret serietittelen i forrige runde. Oppgjøret på Trasop i mai ble dramatisk da Driv måtte spille over halve kampen med en mann mindre etter at Stian fikk det røde kortet rett før pause. Til tross for det klarte blåtrøyene å klore med seg ett poeng.

Og akkurat ett poeng har vært gjennomgangsmelodi for A-laget denne høsten. De siste fem kampene har endt uavgjort og de blå har med det enda ikke tapt så langt i høst. Coach Randem tror trenden fortsetter onsdag kveld. - Gutta mine gir seg aldri, noe de har vist i hele år. Oppsal skal få det tøft og poeng her skal koste dem dyrt fortsetter Randem. 

Coach har de aller fleste tilgjengelig før onsdagens kamp og håper den faste publikumskaren, samt noen flere tar turen. Høsten byr på fint, mildt vær og kiosken holder som vanlig oppe med noe godt i koppen og Vangebolle til kroppen. 

- Vi kan sikkert diskutere kvaliteten, men underholdningen kan ingen tas oss på. Vi er jo i underholdningsbransjen og det er aldri kjedelig å følge A-laget avslutter Randem. 

Avspark onsdag 19.september kl.20.15 på Mjær stadion.  


kl 18–24
Opphold
15°0,0-0,2 mmLaber bris, 6 m/s fra sør-sørvestLaber bris, 6 m/s fra sør-sørvest

  Sikret plassen etter fem på rad

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 13. Sep 2018

(Manglerud/Star-Driv 3-3) I en rekordjevn 6.divisjon har Driv vært et topplag som samtidig har blitt involvert i nedrykksstriden. Etter poengdelingen på Manglerud onsdag, den femte på rad, sikret laget plassen i en kamp de absolutt burde avgjort til deres fordel. (Arkivfoto: Magne Berg) 

De grønnkledde vertene er best i åpningen, men har kun et par skremmeskudd fra langt hold på menyen. Theo var tilbake mellom stengene og hadde rolige arbeidsforhold innledningsvis. Offensivt har også gjestene lite å by på, bortsett fra manglende presisjon og svake avslutninger. 

Halve omgangen er passert da Driv mister ballen på egen halvdel. Hjemmelaget utnytter balltapet til det fulle og tar ledelsen. Bortelaget svarer raskt og kommer til et par store muligheter, men de grønnkleddes keeper har en god dag på jobben. Like før pause kan han lite gjøre når en mønsterkontring avsluttes av Nyquist og lagene er like langt. 

Kampen er tett og jevn og preget av mange tøffe dueller. Det smeller godt og kampens gode dommer legger lista fint slik at de fysiske lagene får kjempe en tøff, men fair match. M/S kjører en variant av Stoke under Tony Pulis. (se eksempel i video her) Alle innkast fra 40 meter og inn ble et eksperiment for en ny dødball, men blåtrøyene stod mesterlig i mot anført av Stian Skøyum. 

Lagene tar våpenhvile på stillingen 1-1.

2.omgang åpner jevnt, men Driv tar gradvis over initiativet. Guttene fra Ytrebygda spiller seg etterhvert til flere store sjanser, men vertenes burvokter har bestemt seg for å stenge butikken inntil videre. 

Timen er passert da nok en glimrende kontring sender Nyquist igjennom. Denne gangen gjør svensken alt rett og sender bortelaget i føringen. Ikke lenge etter får Basma en eventyrlig mulighet fra kloss hold, men en mesterlig redning hindrer lysluggen fra å øke ledelsen. 

Rustad gjøres klar til å byttes inn for Fredrik, men eldstebror Skøyum vil gjøre litt nytte for seg først. Et "innlegg" fra langt hold sklir i mellom hendene på en forfjamset burvokter og blåtrøyene er foran med to mål. 

Med snaue tjue minutter igjen kommer to kampens to avgjørende øyeblikk. Rustad stusser Nyquist alene igjennom, men keeper redder. Grønnskjortene kontrer umiddelbart og reduserer til 2-3. M/S får blod på tann og trykker gjestene lavere i banen, men gir samtidig bort rom til kontringer. Driv får flere muligheter, men makter ikke å sette den avgjørende ballen i mål. 

To minutter før slutt stuper Vemund, som forøvrig gjorde en god kamp, inn i en duell og er uheldig og sklir ballen i eget mål.

Driv får en siste mulighet på overtid, men for femte(!) kamp på rad ender det med poengdeling for blåtrøyene. Med det resultatet er plassen sikret i en liga som er så jevn at Driv ender et sted mellom 3-8 plass. Gutta ønsker naturlig nok å kjempe for best mulig plassering og får mulighet til å plukke nye poeng onsdag 19.september. Da spilles årets siste hjemmekamp, motstander er serieleder Oppsal. 

Manglerud/Star-Driv 3-3 (1-1) 

Manglerud kg, ca 10 tilskuere 

Laget: (4-3-3) 


Theo Jørgensen 6 - En kjemperedning, kan lite gjøre med målene. Trygg. 

Vemund Garden 5 - Involvert i to av baklengsmålene, men gir alltid 100%. Snytt for flere frispark. 

Stian Skøyum 7 BB - Konge i lufta. Rydder unna og er svært viktig på alle faste situasjoner. 

Benjamin Røkeness 6 - Grei kontroll og sprer trygghet med ball i beina. 

Stian Stubberud 5 - Solid comeback. Bra kontroll, men et par grove feilpasninger trekker ned. 

Vetle Basma 6 - Astronomisk sjanse til å score! Vinner mange dueller, noe manglende presisjon. 

Matas Jakubonas 5 - En kamp på det jevne. Balanserer godt, gjør sjelden feil. 

Eirik Sørsdal 6 - Viktig med fysikken sin. Tar for seg i duellene og løper seg tom. 

Stein A. Degrum 6 - To assist trekker klart opp, men bør samtidig score to. Høyt og lavt av lysluggen. 

Marius Nyquist 7 - Scorer to, bør score en til. Sterk bidragsyter på godt og vondt, heldigvis mest godt. 

Fredrik Skøyum 5 - Varierer og finner ikke helt rytmen, men gir alt. Scorer og blir naturlig da byttet ut. 


Innbyttere:

Kenneth Rustad 6 - Kommer inn som Drivs svar på Jostein Flo og er minst like god. 

Tobias Korsæth 4 - Ikke Tobs beste dag. Hatt "manflu" og preges av det, forstålig nok. 

Marius Skøyum 4 - Kommer inn og gjør det han får beskjed om. 

Jonas Hov 4 - Kampbildet passet ikke den slepne teknikeren, men gir jernet i de få minuttene han får. 


1-0 M/S 21 min

1-1 Nyquist (Stein) 37 min 

1-2 Nyquist (Stein) 58 min

1-3 Fredrik 64 min

2-3 M/S 72 min

3-3 M/S 88 min


Driv IL Fotball       

  Perlescoring sikret poeng i elleville sluttminutter

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 6. Sep 2018

(Driv-Lambertseter 3-3) For første gang i år ble Sørsdal benket fra start og umiddelbart startet spekulasjonene om dette var knyttet til 35-åringens jobb hos hovedkonkurrenten til Coach Randems arbeidsplass. Uansett svarte veteranen med fantastisk innsats og en solid kandidat til årets mål. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Inngangen før kampen var preget av mange forfall og overraskelsen var nok stor da det ble kjent at Sørsdal var å finne på benken fra start. Ryktene om at Coach Randem skal ha en personlig vendetta mot veteranen da de jobber i konkurrerende bedrifter fikk ytterligere vann på mølla. At Sørsdal ble benket fordi han dukket opp like før oppmøte grunnet kamp med sin 10 år gamle datter kunne selvfølgelig blitt nevnt som den reelle årsaken, men det ville blitt kjedelig og lite å skrive hjem om. 

Med Sørsdals fravær fra start fremstod hjemmelaget tafatte og uten initiativ. De hvitkledde gjestene fra Lambertseter fikk gjøre som de ville og i løpet av det første kvarteret trille de to baller bak en vikarierende Matta Hov i buret. Den første scoringen kunne nok vært avverget av burvokteren, men nye og gode keeperhansker får ta skylden for den. 

Laget fra drabantbyen får en ny nettkjenning, men blir avblåst for å bruke Markus som stige. 

Blåtrøyene sliter med den defensive strukturen, manglende presisjon i det offensive spillet og skaper usedvanlig lite. Kvarteret før pause gjøres det to bytter og formasjonsendring. Det gir vertene bedre trygghet defensivt. Bortelaget leder 2-0 halvveis. 

2.omgang starter med stillingskrig og første halvdel er meget sjansefattig. Jonas Hov kommer inn og gradvis jobber Driv seg inn i kampen. Et slitent Lambert gir fra seg grepet om kampen og de blå kommer til flere sjanser. Størst er trippelsjansen på en dødball som på mirakuløst vis ikke ender med scoring. 

Syv minutter før slutt, etter å ha spilt med stein i skoa hele kampen, får Degrum et godt treff og lurer ballen inn via stolpen. Minuttet etter snapper Jonas ballen, drar av stopperen og banker inn utlikningen. Så fort kan det snu og igjen kommer blåtrøyene tilbake etter å ha ligget under. 

Kampen åpner seg og hvittrøyene er svært ivrige på tre poeng for å sikre opprykket. Minuttet før slutt går bortelagets benk bananas da Tobias er uheldig å styre ballen i eget mål. Borteseier vil garantere opprykk for Lambertseter. 

Hjemmelaget sender samtlige mann i angrep og inn i overtiden legger de et voldsomt trykk på sine gjester. Først er Mini Skøyum millimetere unna å stange inn et hjørnespark, så er det en ny klabb og babb situasjon hvor de tilreisende klarer i vill desperasjon. 

Fire minutter på overtid lemper Benjamin ballen inn i boksen. Klareringen faller ut på hjørnet av 16-meteren, der er Sørsdal som banker til i lengste kryss og Mjær stadion eksploderer. Med siste spark på ballen redder kraftspissen ett poeng for A-laget. For øvrig blåtrøyenes fjerde uavgjort på rad, som nå er ubeseiret på de 9 siste kampene. 

Neste kamp spilles borte mot Manglerud/Star neste uke. 


Driv-Lambertseter 3-3 (0-2) 

Mjær stadion, ca 50 tilskuere 

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN av Joachim Tormod Flåten 


Mathias Hov 5 - Tre baklengs og en klasseredning. Løste endelig 5-meterkoden.

Tobias Korsæth 4 - 30 min i hver omgang, klart best i den 2.omgangen. 

Benjamin Røkeness 5 - På det jevne, som resten av Driv best i 2.omgang.

Markus Høvik 5 - Solid i duellspillet og noterer seg for en assist. 

Anders Grøholt 5 - En grei time. Tøff dag for backene våre. 

Stein A. Degrum 6 - Utallige meter lagt ned, men mange balltap. Tar seg sammen, scorer og får assist. 

Vetle Basma 5 - Forventer alltid mye av balltalentet. Litt anonym, gjør mye grovarbeid. 

Mats Haug 4 - Jobber hardt, men får det tøft mot et ballspillende bortelag. 

Fredrik Skøyum 4 - Tunge første 30 min. Blir tatt av, bedre de siste 20 han spiller. 

Marius Nyquist 4 - Tar med forsvaret på noen løpeturer. Prøver mye, men lite hell. 

Kenneth Rustad 4 - Spilte 70 min uten en eneste avslutning. Blidfisen tok og ga mye juling. 


Innbyttere: 

Eirik Sørsdal 7 BB - Inn etter halvtimen og er med på å snu kampbildet. Stenger midten og scorer 3-3.

Eirik Haug 4 - Alle som spilte back fikk det tøft. Jobber hardt, men mange feilpasninger trekker ned. 

Jonas Hov 6 - Får siste 30 min. Tar godt vare på dem, tør å utfordre. Banker inn utlikningen. 

Marius Skøyum 5 - Siste 20 min. Bidrar sterkt på offensiv dødball, involvert i siste målet. 


0-1 William Olsen 7 min

0-2 William Olsen 16 min

1-2 Stein A. Degrum 83 min

2-2 Jonas Hov 84 min 

2-3 Selvmål 89 min

3-3 Eirik Sørsdal 93 min


Driv IL Fotball      

   Toppoppgjør: A-laget vs Lambertseter onsdag 5.september kl.20.15 på stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 4. Sep 2018

Onsdag er det duket for toppoppgjør når opprykksjagende Lambertseter gjester Mjær stadion. Med seier til blåtrøyene legger de press på guttene fra drabantbyen og melder seg på i opprykkskampen. 

A-laget har flere forfall, men viste forrige uke at den brede troppen nå er ensbetydende med kvalitet og ikke dens fysiske utforming. 

Kiosken er åpen med salg av blant annet Vangenboller.

Ballen ruller kl.20.15.

Mjær stadion kl 18–24
Skyet.
17°0 mmFlau vind, 1 m/s fra nord-nordvestFlau vind, 1 m/s fra nord-nordvest

Driv IL Fotball
Nytt overtidsdrama i heksegryta på Klemetsrud

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 30. Aug 2018

(Klemetsrud-Driv 3-3) I et periodevis hett lokaloppgjør ble det dramatikk til siste slutt onsdag kveld. Få minutter før slutt lå Driv under med to, men kom nok en gang tilbake. Da kokte det fullstendig over i heksegryta. (Arkivfoto: Magne Berg) 

De blåkledde fra Ytre manglet flere mann onsdag kveld. Haug og Matas var på skoletur, Vetle og Kenneth måtte jobbe, mens keeper Theo hadde kjøretime. Heldigvis er alternativene mange og til og med reservekeeper var på plass. Futsalstjernekeeperen, Mathias Hov tok på seg vottene denne sensommerkvelden. 

Bortelaget for kvelden i hvitt går rett i angrep og Degrum er nær scoring allerede etter 30 sekunder. Hjemmelaget anført av flere ballskikkelige spillere tar over initiativet, men skaper lite. Drivs forsvarsrekke hadde en gammel kjenning tilbake. Anders Grøholt gjorde comeback etter en sterk trening mandag. 

Lite kunne han gjøre med at McDonalds sender blåtrøyene i føringen etter en stikker i bakrommet. 

Hvitskjortene trøbler med ballen i beina, men det er fortsatt tendenser i angrepsspillet. Når det ikke fungerer med selve grunnspillet, er det godt å ha dødballene å lene seg på. Først stanger Stian inn utlikningen, men blir avblåst og får et helt uforståelig frispark mot seg. Uten sammenligning for øvrig, minner det mye om Jostein Flo som ble avblåst for det meste på 90-tallet. Josteins noe ukjente fetter, Khalifa Wizzy Flo, gjorde en brukbar match for Klemetsrud. En liten digresjon der altså. 

Gode dødballer fra unge Røkelaks også i denne kampen og drøye ti minutter før pause finner han Nyquist på bakerste stolpe som bredsider inn utlikningen.     

Like før pause glipper det i bakrommet igjen og Rotor McDuck gir Klemetsrud 2-1 til hvilen. 

2.omgangen er tetter seg til og temperaturen stiger. Et udisiplinert hjemmelag gjør det vanskelig å være dommer og selv avgjørelser som faller i favør vertene blir emne for diskusjon og krangler fra vertenes spillere, trenere og tilskuere. 

Tjue minutter før slutt kommer årets mest bisarre situasjon i norsk 6.divisjon. Et tilbakespill fra over 60 meter til Matta spretter over hodet på Drivs reservekeeper og i panikk tar han ballen med hendene. Dommeren dømmer indirekte frispark, Klemetsrud tar det hurtig og dommeren godkjenner scoringen til store protester fra hvittrøyene. Så bestemmer dommeren seg for å annullere målet for offside (noe som var korrekt) og kaoset er i gang. I fem(!) minutter holder dommeren konferanse med Fetter Anton & co for å gi opplæring i offsideregelen. 

Driv jobber seg inn i kampen, men ti minutter før slutt øker vertene til 3-1 og de fleste tror kampen er punktert. 

Bortelaget har gjort flere bytter og friske bein er med på å legge press på de blå. Med få minutter igjen vender Nyquist opp utenfor boksen og plasserer ballen helt nede i hjørnet med sin høyre fot. Sterkt av svensken! 

Gjestene fortsetter presset og øyner håp om poeng i sluttminuttene. Jonas Hov gjør et sterkt innhopp og er et aktivum i sluttspurten. Gang på gang plager han forsvarende verter som lager frispark gang på gang. På overtid smeller det, bokstavelig talt. I det de hvitkledde slår et hjørnespark blir Jonas overfalt. Rødt kort til Flo og straffe til Driv. Nyquist er sikkerheten selv og sender bortelagets supporthorde til himmels.

Hjemmelaget er i fullstendig oppløsning. Trusler og skjellsordene hagler mot dommer, motspillere og tilskuerne. Fokus på kampen er fraværende og Degrum er bare centimetere fra å sikre laget sitt alle poengene, men avslutningen stryker tverrliggeren. 

Kampen ender med poengdeling, den tredje på rad for Driv som viser seg svært vanskelig å slå, etter nok en fantastisk opphenting. Kampen vil dessverre også bli husket for svært aggressiv og utagerende oppførsel fra Klemetsruds spillere, trenere og tilskuere. For tredje besøket på rad må Driv forlate arenaen med politieskorte. Det sier egentlig det meste og er bare trist. Vi håper Oslo fotballkrets og NFF tar dette på alvor. Slike scener vi var vitne til i går kan skremme både spillere og dommere til å slutte med idretten vi alle elsker. Dette har ingenting i fotballen å gjøre. 

Sportslig beholder Driv tredjeplassen på tabellen, men det er svært jevnt og det skille kun fire poeng helt ned til niendeplassen. 

Neste kamp går hjemme mot Lambertseter onsdag 5.september kl.20.15 på Mjær stadion. Klemetsrud-Driv 3-3 (2-1)

Mortensrud kg, ca 40 tilskuere 

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN av Joachim Tormod Flåten 


Mathias Hov 6 - Reservekeeperen har flere gode inngripner og utspill. Tøff i skallen.

Dennis Røkeness 6 - Biter tenna sammen og graver dypt. Sleit litt en mot en. 

Tobias Korsæth 6 - Tok sjefsrollen i bakre rekker. Ryddet opp flere ganger. 

Stian Skøyum 6 - Får en scoring feilaktig annullert. God i boks, sliter litt lags bakken.  

Anders Grøholt 6 - Hatt en lang pause uten å bære preg av det. Trygg, rolig og solid. 

Stein Arild Degrum 5 - Mange meter lagt ned. Blir litt passiv i presset. 

Benjamin Røkeness 6 - Flere gode dødballer. Sliter litt med tempoet defensivt. 

Eirik Sørsdal 5 - Flyttet ned på midten. Slet litt med å stenge mellomrommet. 

Vemund Garden 6 - Hjalp backen sin mye. Prøver offensivt, men liten uttelling. 

Marius Nyquist 9 BB - 3 scoringer og tok skikkelig tak. Flere defensive løp, jaget gutta. Årsbeste! 

Fredrik Skøyum 6 - Jobbet bra på topp. Ofte i boks, men ingen målpoeng i dag. 


Innbyttere: 

Felix Løland 5 - Best defensivt. Skaffer flere frispark offensivt. 

Jonas Hov 7 - Lager rett og slett kaos. Skaffer straffe og irriterer på seg hele Klemetsrud. Moro!

Dennis Hoel 5 - Inn som kantspiller. Bidrar godt defensivt. 

Marius Skøyum 4 - Mini inn som back med storegutta. Få minutter, ingen katastrofer. 


1-0 McDonald 15 min 

1-1 Nyquist (Benjamin) 33 min 

2-1 McDonald 39 min 

3-1 Ahmed 78 min 

3-2 Nyquist 81 min 

3-3 Nyquist (straffe) 90 min


Driv IL Fotball 


        Theo med klister i hanskene da det kladdet for lagkameratene

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 23. Aug 2018

(Driv-Hauketo 2-2) I en kamp som kladdet kom nok en gang A-laget tilbake og reddet poeng i sluttminuttene. Blåtrøyene hadde nok av sjanser til å score flere, men må takke keeper Theo som var banens klart beste. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Den første halvtimen er jevnspilt uten at noen av lagene klarer å tilrive seg noe initiativ. Hjemmelaget kommer til et par enorme muligheter og blant annet har Sørsdal en kjempesjanse, men avslutningen går utenfor fra kloss hold. De grønnkledde fra Hauketo spiller seg enkelt til noen muligheter, men Theo er solid bakerst. 

Halvtimen er passert når Driv tar ledelsen. Et godt hjørnespark fra Benjamin finner hodet til Basma, som stanger vertene i føringen. Bortelaget svarer rett før pause etter en tellefeil og lagene tar pause på 1-1. 

Om den første omgangen var rotete, så ble det ikke stort bedre i den andre. Kanskje vinden må ta noe av skylden, men det var lite som stemte for de blåkledde onsdag kveld. 

Heldigvis har laget en svært god burvokter bakerst og denne kvelden fikk virkelig Theo bruk for vottene. For selv om det kladdet for lagkameratene hadde ihvertfall lillebror valgt riktig smurning på hanskene. I løpet av kampen har unggutten en rekke kvalifiserte redninger og inngripener. 

Ti minutter før slutt er kampen snudd. Et innlegg finner hodet til en grønnkledd som stanger gjestene i ledelsen. 

Blåtrøyene gir ikke opp. De gir aldri opp og det har betalt seg flere ganger i årets sesong. Klokka nærmer seg 90 minutter spilt da Benjamin slår nok et hjørnespark. Denne gangen er Vemund først på ballen og lagene er like langt. Driv forsøker seg på en sluttspurt, men må nøye seg med poengdeling for andre gang på rad denne høsten. 

Til tross for kun ett poeng, så klatrer A-laget en plass og innehar nå 3.plass med 6 kamper igjen å spille. 

Driv-Hauketo 2-2 (1-1) 

Mjær stadion, ca 50 tilskuere 

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN av Joachim Tormod Flåten 


Theo Jørgensen 8BB - Holder laget inne i kampen med mange sterke redninger. Bedre og bedre.  

Dennis Røkeness 6 - Kanskje den beste i forsvarsrekka selv om det skapes mye i mot.

Stian Skøyum 5 - Jobber hardt, våken i mange situasjoner men slipper til for mye. 

Benjamin Røkeness 6 - Har 2 assist. Men som de andre, slippes til det mye.   

Tobias Korsæth 4 - Duellsterk, men for mange balltap. Byttes tidlig i 2.omgang. 

Stein Arild Degrum 4 - Litt usynlig i dag. Blir store avstander og får ikke bidratt mye offensivt. 

Vetle Basma 6 - Gir oss 1-0. Vinner mange dueller, men får ikke til mye med ball. Ryker lissa. 

Matas Jakubonas 4 - Byttes rett før pause, var nære sitt andre gule. Tøff på midten. 

Fredrik Skøyum 5 - Skaper noe offensivt, men uten uttelling. Henger litt etter defensivt. 

Eirik Sørsdal 4 - Brenner 2 alene med keeper. Hadde ikke råd til det i dag. 

Marius Nyquist 3 - En skygge av seg selv. Hadde trengt en svenske med mer energi i dag


Vemund Garden 6 - Skjer noe når han blir involvert. Sikrer poenget med sin scoring. 

Dennis Hoel 4 - Tøff dag for venstrebackene. Hang ikke helt med på tempo. 

Kenneth Rustad 5 - Inn for å krige og det gjør han. Burde fått han mer inn i boksen. 

Felix Løland 5 - Klarer å holde trykket oppe på sin kant.

Jonas Hov 4 - Kommer inn og er sulten på 3 poeng. Henter kula ut av nettet på Garden sin scoring.


1-0 Vetle 32 min (Benjamin) 

1-1 Hauketo 43 min 

1-2 Hauketo 78 min 

2-2 Vemund 89 min (Benjamin) 


Driv IL Fotball 

 A-laget vs Hauketo onsdag 22.august kl.20.15 på stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Aug 2018

Onsdag tar A-laget i mot Hauketo til høstsesongens første hjemmekamp. Gutta er ubeseiret på de fire siste og henger med i toppen av tabellen. 

Møt opp og støtt gutta i blått. Kiosken er åpen! 

Avspark kl.20.15


Driv IL Fotball  To røde og ellevilt overtidsdrama på Dælenenga

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Aug 2018

(Grüner-Driv 3-3) A-laget startet høstsesongen med et besøk på Dælenenga. De lilla fra Grüner ledet tre ganger og da vertene tok ledelsen tre minutter på overtid trodde de fleste at høstjakta hadde startet med et bomskudd, men den gang ei. (Arkivfoto: Magne Berg) 

De hvitkledde gjestene fra Ytre Enebakk åpner kampen best. Sørsdal får den første sjansen, men avblåses korrekt for en hårfin offside etter en strøken kontring. Bakover har Driv full kontroll og avvæpner det lille som kommer fra hjemmelaget. 

Halvtimen er passert når tanksen og dødballsdødaren, Stian Skøyum stanger et hjørnespark i bakken og i metallet. 1.omgangs klart største sjanse. De hvitkledde skapte som vanlig flere muligheter på dødball, anført av en fin fot fra yngste Røkeness og avslutninger fra ulike kroppsdeler hovedsakelig fra mellomste Skøyum. 

Minuttene før pause tar hjemmelaget noe over og får en skummel mulighet, men en glimrende inngrepen fra Theo hindrer scoring. Lagene tar pause og hiver etter pusten på stillingen 0-0. 

2.omgang åpner med et brak. Grüner åpner med et voldsomt trykk og stanger inn en corner allerede etter to minutter. Gjestene svarer like etter da Vetle sender igjennom Nyquist som scorer sikkert. Svenskens niende mål for sesongen. Minutter etter blir en tellefeil bakerst straffet knallhard og Magnus Rees sender vertene i ledelsen på ny. Alt dette skjedde i løpet av omgangens 10 første minutter.

 

Kampen blir tøffere og inneholder en haug av dueller og fysiske bataljer. Det unge mannskapet til Driv håndterer det ganske godt og står opp bra mot et fysisk svært sterkt hjemmelag. Temperaturen øker i takt med intensiteten og dommerens kortstokk må etterhvert tas i bruk. 

Med en bred stall har Coach Randem fått noen luksusproblem, men samtidig er han en privilegert trener som kan høste godt av innbytterbenkens gode grønnsakshage. Blant poteter han bytter inn er Vemund Garden, Markus Høvik og Felix Løland. Sistnevnte er også sist på ballen da hvittrøyene utlikner med snaue ti minutter igjen. En dødball svinges inn fra Benjamin og kriges i mål av lysluggen etter mye kål i feltet. 

Begge lag jakter tre poeng og stemningen blir noe mer amper, både på banen og tribunen. Vetle har sett seg lei av gjentatte trøyeholdinger og får da selvfølgelig gult kort når han napper litt i kragen på sin oppasser. I det klokken bikker 90 minutter får Tran direkte rødt kort etter å ha sparket ned Degrum rett foran dommeren.  

Tre minutter på overtid smeller det. Passivt forsvarsspill sørger for at Bouyazidn får avslutte upresset fra 17 meter og banker ballen oppunder tverrliggeren og de lilla tror at alle poengene blir værende på Dælenenga. Ved avspark flytter Driv frem samtlige mann og ballen bankes opp foran vertenes mål. Markus Høvik er sterk i lufta og vinner et frispark like utenfor boksen etter en dytt i ryggen. Nyquist og Benjamin stiller seg opp, men istedenfor avslutning spiller Benny fri Vetle som banker inn kveldens tredje utlikning. Et genialt frisparktrekk! 

Dommeren blåser av kampen i det utlikningen er et faktum og det koker fullstendig over for flere av Grüner sine spillere. Hjemmelagets siste målscorer får først gult, så direkte rødt etter at han gikk fysisk på dommeren. Drivs spillere holder hodet kaldt og reiser hjem med et poeng i bagasjen. Høstjakta har startet. Neste onsdag venter Hauketo på Mjær stadion. Da fortsetter jakten! 


       


Grüner-Driv 3-3 (0-0)

Dælenenga, ca 40 tilskuere 

Laget: (4-4-2) "DRIVBØRSEN" av Joachim Tormod Flåten 


Theo Jørgensen 7 - Tøff i skallen, tar det han skal + 1. Gode utspill.  

Tobias Korsæth 6 - Kontrollert match, gjør det enkelt.  

Stian Skøyum 7 - Sjef i dag. Livsfarlig på offensiv dødball. Kong Keegum. 

Benjamin Røkeness 8 - God i lufta. Serverer gutta fløtedødballer. Hjernen bak 3-3.

Dennis Hoel 6 - Tar sin del av krigen. Uredd! 

Stein Arild Degrum 6 - Løper, løper og løper. Slitsom fyr å møte. 

Vetle Basma 8 BB - Byr på alt! Vond å møte og er overalt. Gir oss 3-3 på overtid. 

Matas Jakubonas 7 - Liten, men stor gutt. Ikke redd for å kline til mot de store gutta. 

Fredrik Skøyum 6 - God i duellspillet, tar mange returløp og kommer til gode innlegg. 

Eirik Sørsdal 6 - Kunne vært farligere, men i dag var det godt å ha krigeren. Gir alt. 

Marius Nyquist 6 - Forventer alltid litt ekstra. Litt rusten, men scorer selvfølgelig! 


Innbyttere: 

Dennis Røkeness 6 - Godt innhopp, trygg 1 vs 1. Er på tæra!

Markus Høvik 6 - Gir oss ro med ballen når han kommer inn.

Vemund Garden 6 - Blir mye defensivt arbeid på den offensive kanten.

Felix Løland 6 - Trommestikkene meldte seg på med en gang. Scoooorer. 


1-0 Carlsen 47 min 

1-1 Nyquist (Vetle) 51 min

2-1 Rees 54 min 

2-2 Løland 81 min 

3-2 Bouyazidn 90+3 min 

3-3 Vetle (Benjamin) 90+5 min


Driv IL Fotball 

 Avgjorde i sluttminuttene - Rev med seg ny trepoenger

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Jun 2018

(Tveita-Driv 1-3) A-laget avsluttet vårsesongen med ny seier i en vanskelig bortekamp, onsdag kveld. Avgjørelsen falt minutter før slutt da to innbyttere tok ansvar og sørget for 3 nye poeng før ferien. Etter kampen ble byttene genierklært på Haugerud kebab. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Driv, for anledningen kledd i hvitt, åpnet kampen klart best på Haugerud kunstgress. Høyt aggressivt press sørger for å etablere spillet på vertenes halvdel. Tveita virket tunge og et fartsfylt bortelag får boltre seg i og rundt 16-meteren til hjemmelaget. Sjanser blir det også, men som vanlig betaler avslutningstreningene seg dårlig. 

I tur og orden har Nyquist, Sørsdal, Stein og Fredrik gode muligheter til å gi hvittrøyene ledelsen, men siktet er dårlig innstilt og en middelmådig keeper løftes frem til verdensklassenivå. Den største muligheten tilfaller Vemund. Fra kloss hold stupheader arvingen av Bogerud Tekstil ballen i nettveggen. 

Bakover har gjestene god kontroll og slipper knapt til de sortkledde. Unntaket er like før pause da rør i bakre rekker nesten forærer vertenes spiss en mulighet, men ballen fyker over. 

Lagene tar hvilen på stillingen 0-0. 2.omgang starter tettere og rotete. Bortelagets angrepsspill flyter dårligere og de spiller på seg kontringer. Theo er trygg og god bakerst og holder laget sitt inne i kampen uten å bli satt på de virkelig store prøvene. 

Timen er passert da Nyquist kommer rundt på kanten. Han finner Vemund som elegant plasserer ballen i hjørnet og sender hvitskjortene i ledelsen. Ytreguttene tar over kampen og har god kontroll. Flere sjanser kommer, men ketchupen sitter størknet i flaska. 

Dødballene til Driv er på samme nivå som forrige kamp. Presise og det skapes halvsjanser nesten hver gang. Med ti minutter igjen så kontrer hjemmelaget på et hjørnespark. Etter mye rør ender det med lykketreff for vertene som utligner, mot spillets gang. De planlagte byttene endres noe og inn kommer Mats Haug og Stian Skøyum. Disse skal få en avgjørende rolle på slutten. 

Driv jakter desperat et nytt ledermål og tilriver seg corner med drøye fem minutter igjen. På bakerste står Stian Skøyum og brøyter ballen og Vetle(!) inn i målet og sender de tilreisende supporterne (8 stk. red. anm.) til himmels. 

Tveita forsøker seg på en sluttspurt, men virker sluttkjørt. Isteden er det de hvitkledde som får enorme rom å kontre i. På overtid drar Nyquist av en 4-5 mann på venstre siden og serverer Mats Haug som enkelt kan bredside ballen i mål etter at keeper ligger hjelpeløs og forlatt på bakken. Supporterne vaier med flaggene, det synges "We are going to win the league" men først er det sommerferie. 

Etter kampen feiret spillere og utvalgt støtteapparat med en delikatesse på Haugerud kebab og redaksjonen kjenner til at de avgjørende byttene ble genierklært på stedet. 

A-laget tar sommerferie på en 3.plass på tabellen og selv om det er en luke opp, så vil både Oppsal og Lambertseter kjenne pusten av sultne og tørste(?) gutter når høstjakta trår til i august. 

   

Tveita-Driv 1-3 (0-0)

Haugerud kunstgress, ca 15 tilskuere 

Laget: (4-4-2) "DRIVBØRSEN" av Joachim "Mattris" Flåten


Theo Jørgensen 6 - Ga oss ett hjerte infarkt i samarbeid med stopperen.


Dennis Røkeness 7 - Fortsetter trenden med solid backspill. Koser deg på høyre siden.

Tobias Korsæth 7 - Holdt på å gi Flåten enkel vei inn på laget. Men ble med den ene feilen.

Benjamin Røkeness 7 - Burde fått 8, men er ikke gammel nok. Herlig kamp, god fot og god gutt.

Eirik Haug 6 - Jobber og vinner kula ofte! Men ble litt for mange ball tap.


Vemund Garden 7 - Vemund, håhå. Telte 16 cruyffvendinger på linja. Satt den viktige 0-1!

Vetle Basma 8 - Spilte i gammel drakt og viste gamle kunster. Best på midten i dag!

Stein A. Degrum 7 - Løp vel maraton mot Tveita. Prøvde på en Zidane, ble svimmel.

Fredrik Skøyum 6 - Tok en Zidane, burde putta og fikk strekk. Innholdsrik dag.


Eirik Sørsdal 6 - Blir mye løping i dag, kommer ikke helt inn i kampen. Alltid vond å møte.

Marius Nyquist 8 BB - Farlig hele matchen. Dro av Tveitalaget en gang, på grensa til mobbing. 


Innbyttere:

Felix Løland 5 - Flyr opp og ned kanten. Kom til mulighet, men forsvant med kommunikasjon.

Matas Jakubonas 6 - Fikk gult, igjen! Kommer inn og irriterer.

Stian Skøyum 6 - En tanks på dødball. Dunker inn 1-2 på corner, flytter målet i samme slengen.

Mats Haug 6 - Får endelig scoring!

Sean Olsen 4 - Inn og bidrar på slutten. Solid sklitakling!

Jonas Hov 4 - Kommer til en sjanse han fort kunne gålla på!


Driv IL FotballDriv lot beina snakke - Leverte årsbeste mot Abildsø

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Jun 2018

(Driv-Abildsø 4-1) En meget solid kamp fra hjemmelaget sørget for tre nye poeng i banken onsdag kveld. Før kampen mente flere av gutta at de måtte la beina stå for praten og svarte med å levere årsbeste da Abildsø ble sendt hjem med halen mellom beina. (Foto: Magne Berg)

En god time før kampen sitter troppen samlet på Bråtenstua. Med kaffekoppen i hånda og litt tullprat gjør de utvalgte seg klare til kamp. En samlet gjeng enes om at i dag legges praten til side og lar beina stå for praten. Det er god tenning før avspark. 

Høyt aggressivt press fra start, men igjen er det motstanderen som scorer først. En bevegelse fra blindsiden overrumpler Drivforsvaret og de grønnkledde tar ledelsen. Vertene tar grepet om kampen umiddelbart og er svært nære når Nyquist brenner alene med keeper. Det høye presset tvinger frem mange gunstige brudd for hjemmelaget og en rekke dødballer. I alt over 15 cornere tilfalt Driv i løpet av kampen, de fleste av dem var det en blåtrøye først på.

 

Forsvaret er satt og gjestene blir svært baktunge. En solid backfirer, godt beskyttet av Vetle og Markus gjør burvokter Theo arbeidsledig i store deler av kampen. Fremover er vertene farlige og skaper flere sjanser. Godt keeperspill fra Abildsøs sisteskanse hindrer utligning, men da halvtimen nærmer seg må han kapitulere. Først gjør vottemannen en fantomredning, men returen faller i beina på Nyquist og rett i mål. 

Like etter er målscoreren nære igjen. En nydelig regissert kontring sender Nyquist igjennom, men fra skrått hold skyter han i nettveggen. 

Det høye presset betaler seg med jevne mellomrom. 5 minutter før pause snapper Benjamin ballen fra en uoppmerksom forsvarer. Grønntrøya river tak i trøya på unge Røkeness som får frispark på hjørnet av 16-meterstreken. Unggutten tar selv ansvaret og svinger inn et frekt frispark som styres i mål av Sørsdal. Vemund forsøker å ta æren for scoringen i noen få sekunder, men innser raskt at en ivrig fotograf har foreviget scoringen. Hjemmelaget tar med seg ledelsen til pause. 

Video: Marius Helgå


Coach Randem maner til innsats før 2.omgang. Foto: Magne Berg

De fremmøtte har knapt rukket å svelge vaffelen da vertene øker ledelsen. Gjenvinning høyt i banen, Nyquist spiller fri Fredrik som banker ballen i vinkelen. En perfekt start på 2.omgang for de blåkledde. 

Driv fortsetter å kontrollere kampen og slipper ikke til gjestene fra Østensjøvannet. Med unntak av noen minutter halvveis i omgangen har vertene stålkontroll på kampen. Timen er passert da både Sørsdal og Vemund takker for seg og gir plassene til Matas og Kenneth. Med friske føtter på banen tar blåtrøyene over kampen igjen. Hjemmelaget presser Abildsø tilbake på banen og skaper flere sjanser og halvsjanser. Mot etablert, på kontring eller dødball, så skapes det noe nesten hver gang. Med større effektivitet ville seieren blitt mye større. Godt er det da for vertene at forsvarsspillet er meget solid denne kvelden. 

Dennis Røkeness utmerker seg spesielt godt i kampen. Butikkens inngang på Drivs høyre side er stengt og kundene henvises i beste fall til en støttepasning. Snaue ti minutter før slutt får Røkeness frispark etter en duell på bortelagets halvdel. Lillebror server og finner pannebrasken til Matas som stanger inn sitt første for sesongen og hjemmelagets fjerde for kvelden. 

Video: Marius Helgå

Driv kontrollerer kampen og er nærmere å øke ledelsen enn det gjestene er redusering. En fullt fortjent seier til hjemmelaget som klatrer opp på en 5.plass på tabellen før vårsesongens siste seriekamp borte mot Tveita onsdag 20.juni.

Takk til publikum denne våren for god stemning og flott oppmøte. En stor takk fra laget og redaksjonen sendes også vår eminente fotograf, Magne Berg. Bred dekning i denne kampen da også breddefotballorakelet, Marius Helgå var på plass med videoapparatet. Takk Marius! 

Matas har akkurat punktert kampen. Nyquist og Kenneth vil feire. Foto: Magne Berg


Kampfakta:

Driv-Abildsø 4-1 (2-1)

Mjær stadion, ca 50 tilskuere 

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN av benkevarmer Joachim Flåten


Theo Jørgensen 6 - Endelig en rolig kamp for vår bakerste mann. Noe uvant, så kald ut. 


Dennis Røkeness 8 BB - Konge både langs bakken og i lufta. Kliner til i alle dueller og vinner!

Tobias Korsæth 7 - Årsbeste av den omskolerte backen. Har gjort stopperplassen til sin. 

Benjamin Røkeness 7 - Solid sammen med Tobias. Deilig å se dødballfoten. 2 assist. 

Dennis Hoel 5 - Hadde Abildsøs beste mann på sin side som scorer, men foruten det bra. 


Vemund Garden 6 - Jobber fælt og gjør det ubehagelig for gjestene. Ut som pudding er 62 min.

Markus Høvik 6 - Gjør det han kan best. Rolig og kontrollert, kom også til noen avslutninger. 

Vetle Basma 6 - Mye vilje og trøkk. Fint driv med kula, burde hatt størrelse M på drakta. 

Fredrik Skøyum 6 - Hovel sa: De som scorer mål, scorer ofte mål. Det gjorde Skøyum i dag også


Eirik Sørsdal 7 - Mannen alle vil ha med i krigen. Knallsterk og kjekk 35-åring. Mål og assist. 

Marius Nyquist 7 - En jævel å møte, både på banen og på byen. Scorer ett, burde vært flere. 


Innbyttere:

Eirik Haug 5 - Ingen store problemer. I for god form til å spille back hevdes det. 

Matas Jakubonas 6 - Ivrig terrier. Spiller på det enkle. Scorer med hodet, moro for unga det. 

Kenneth Rustad 5 - Luftens baron, aluminiumens beste venn. Løper, kriger og smiler. 

Mats Haug 5 - Jobber hardt. Kommer til en slapp avslutning. 5p. som brodern for fred i heimen

Sean Olsen 4 - Kommer innpå de siste minuttene 

Jonas Hov 4 - Får de siste minuttene for Nyquist  


0-1 Abildsø 7 min

1-1 Nyquist 26 min (Sørsdal) 

2-1 Sørsdal 40 min (Benjamin)

3-1 Fredrik 47 min (Nyquist) 

4-1 Matas 83 min (Benjamin) 


Driv IL Fotball 


       Hjemmekamp i kveld kl.2015 - Siste nytt om troppen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 12. Jun 2018

Onsdag er det ny hjemmekamp for A-laget. Serien er halvspilt og Driv er plassert på en 7.plass, men det er kort vei både opp og ned på tabellen. Bortemøte med guttene fra Østensjøvannet endte med en 5-3 seier til blåtrøyene. 

Før denne kampen er det klart at Vetle Basma er tilbake. Den høflige guttebassen er på plass etter endt håndballsesong og studier. Markus Høvik fikk en ekstra gjennomkjøring fredag og begynner sakte, men sikkert å få russetiden ut av kroppen. Stein Arild er utilgjengelig da han for tiden er på ferie og kombinerer lett trening, med Gyros og Efes.

Stian Skøyum soner ferdig sin karantene og er utilgjengelig. Flåten og Matta er fortsatt ute med skader. Ryktene skal dog ha det til at Flåten ble observert på supportercup lørdag, men ble benket til fordel for Mathisen (52) som sist ble sett som supersupporter på forrige hjemmekamp.  

For øvrig kan sikre kilder rapportere om at A-laget hadde avslutninger på gårsdagens trening. Kort oppsummert, så mangler det 3 baller i lagbaggen til guttene. Spesielt Nyquist skal ha blitt plaget stort av forrige ukes nevnte allergi. 

Uansett mønstrer Coach Randem 18 mann, (11 fra start) når Abildsø står på motsatt side i kveld. 

Kiosken er åpen med ferske Vangenboller. 

Kampstart kl.20.15

Kom deg på kamp!


 Allergien herjer for A-laget: - Jeg nyser bare jeg tenker på mål

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Jun 2018

(Driv-OSI 2-3) Sjansesløseri fortsetter for Driv, som nok en gang kastet bort enorme muligheter til å score. Enkelte spillere ser ut til å lide av kraftig scoringsallergi og onsdag kostet det laget alle poengene i hjemmemøte mot OSI. - Jeg nyser bare jeg tenker på mål, sier Nyquist. Coach Randem etterlyser nå medisin mot allergien som herjer med laget. (Bildet: Nyquist har rundet keeper og skal bare trille ballen i det tomme målet, men den gang ei. Foto: Magne Berg) 

Det var bortelaget som tok ledelsen etter et innlegg som forandret retning og ble styrt inn på bakerste stolpe. Enda en gang slipper hjemmelaget inn et tidlig mål og det har nå skjedd i 8 av 9 kamper denne sesongen. 

Gjestene har mest ball i åpningen, men blåtrøyene tar mer og mer over. Den siste halvdelen av omgangen styrer Driv det meste og ruller en rekke sjanser. Blant annet har Sørsdal, Markus og Felix flere gode muligheter, men er ikke effektive nok. Størst av alle sjanser er Nyquist sin like før pause. Etter å ha rundet keeper skal han bare trille den i det tomme målet, men bruker for lang tid og avslutningen blokkeres på streken. 

Studentene leder 1-0 til pause.

Andre omgangen starter som den første og fine kombinasjoner gjør at bortelaget dobler etter 53 minutter. Et bra angrep av hvittrøyene. 

Driv tar grep og gjør flere offensive bytter. Inn med Kenneth og Fredrik, disse skal vise seg å bli tellende. Vertene tar grep om kampen på ny og jakter scoring, men omsetningen er like god som en sandselger i Sahara. Det sparkes, skytes, heades og spilles mot mål, men målallergien regjerer og en samlet tropp kunne hatt godt av skuddtrening eller Zyrtec. 

Når ingen av veiene til mål fungerer, så må man forsøke andre virkemidler. 70 minutter er passert når Rustad kriger ballen over streken. Et mål det oser vinnervilje av. 

Rustad kriger inn reduseringen. Foto: Magne Berg 

Direkte fra avspark øker OSI til 1-3 og lagene er like langt igjen. 

Blåtrøyene gir ikke opp og legger et enormt trykk på bortelaget det siste kvarteret. Med drøye 10 minutter igjen reduserer Fredrik fra skrått hold, etter god duellering på dødball. Vertene forsøker seg på en sluttspurt, men flere mål blir det ikke og gjestene stikker av med alle poengene. 

Driv straffes nok en gang knallhardt av ineffektivitet, samtidig som de slipper inn for enkle mål. Innsatsen er bra, men laget savner nok noe rutine i begge bokser. Nye muligheter for poeng førstkommende onsdag, hjemme mot Abildsø. 


Driv-OSI 2-3 (0-1) 

Mjær stadion, ca 60 tilskuere 

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN

Theo Jørgensen 6 - Sjanseløs på scoringene. Har i tillegg et par gode redninger.


Dennis Røkeness 6 - Uheldig på første scoringen. Ellers god kontroll. 

Tobias Korsæth 6 - Klarer seg godt. Viktig duellspiller. 

Benjamin Røkeness 6 - Vil mye, høyt og lavt til tider. Tar ansvar. 

Dennis Hoel 5 - Stor innsats, en kamp helt på det jevne. 


Vemund Garden 6 - Som vanlig stor kapasitet og innsats, men lite produktivt. 

Markus Høvik 5 - Litt "tung" og treg, men stort sett sikker med ball. Trenger trening. 

Matas Jakubonas 7 BB - Et lyspunkt etter tapet. Gjør få feil og har stor intensitet i spillet. 

Felix Løland 5 - Jobber og sliter godt, men brenner en god mulighet. 


Eirik Sørsdal 7 - Vinner mange dueller og binder opp forsvaret. Bør score. 

Marius Nyquist 6 - Prositt. Bør score 3 mål som han selv sier. Har allergi. 


Innbyttere:

Mats Haug 5 - Kommer inn ved pause. Stor innsats, men mister litt mye ball. 

Kenneth Rustad 5 - Kriger inn reduseringen, men ikke like farlig på dødball som vanlig. 

Fredrik Skøyum 6 - Som offensiv venstreback! Scorer mål igjen. 

Jonas Hov 5 - Jobber og sliter, bedre for hver kamp. 

Sean Olsen 5 - Inn som ekstra spiss siste snaue kvarteret. 


0-1 OSI 7 min

0-2 OSI 53 min

1-2 Rustad 70 min

1-3 OSI 71 min

2-3 Fredrik 79 min


Driv IL Fotball   
A-laget vs OSI onsdag 6.juni kl.20.15 på stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 5. Jun 2018

Etter et sterkt bortepoeng mot serielederen forrige uke er det klart for hjemmekamp mot tabellnabo OSI i morgen, onsdag. De fleste er klare til dyst, men Degrum prioriterer to uker i Hellas med dama fremfor å spille ball med gutta, svakt. Stian Skøyum soner karantene etter det røde kort sist kamp. Ellers ser det ut til at både Dennis Røkeness og Joachim Flåten er tilbake etter skade. 

Kiosken er åpen med blant annet rykende ferske Vangenboller.


Avspark er 20.15. Kom deg på kamp! Driv IL FotballFotballens dag lørdag 9.juni

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 3. Jun 2018

Fotballens dag er like om hjørnet og lørdag 9.juni skal det avvikles nærmere 50 kamper på Mjær stadion. Arrangementet starter kl.10.00 og avsluttes ca kl.15.00. Det skal spilles 5er fotball, men det vil også bli nyåpning av våre nye 3er baner med vant, sponset av Askim & Spydeberg Sparebank. 

Det blir salg av pizza fra Dr. Oetker, fruktbeger fra Bama, samt pølser, is, brus, vann, kaker og kaffe. I tillegg vil det som alle andre år være hoppeslott for alle barn under 12 år. 

Det vil også være stand med et nytt og spennende konsept som er i samarbeid med Bama.

Mat for minsten er et samarbeid mellom NorgesGruppen, ASKO Servering og Storcash. Vi tilbyr gode måltidsløsninger som fremmer god helse og matglede i barnehagen. Vårt mål er å gjøre det enkelt for barnehagene i en travel hverdag å servere sunn og næringsrik mat hvor vi ønsker:

• Å tilby ferdig planlagte måltider. • Å være helsefremmende med smakfulle og ernæringsmessig måltider • Kostnadseffektivitet for hele verdikjeden

www.matforminsten.no


Over 50 dugnadshelter vil være i sving for å gjennomføre arrangementet. Uten disse hadde ikke det vært mulig.  

Kampoppsett under sponsorerSterk snuoperasjon sørget for poengdeling mot serielederen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 31. Mai 2018

(Oppsal 3-Driv 3-3) Vertene sjokkåpnet og ledet tidlig med to mål, men gjestene i hvitt snudde kampen og tok med seg et hardtkjempende poeng etter å ha spilt over en omgang med en mann mindre. (Arkivfoto: Magne Berg)  

Mulig varmen ga guttene solstikk, men uansett var forsvarsspillet under enhver kritikk. Bare fire minutter var spilt da hjemmelaget leder 2-0. Først får Zetterdahl upresset avslutte like utenfor boksen, før et korridorfrispark blir styrt inn på første stolpe. Om det ikke var varmt fra før så kokte det på sidelinjen hos bortelaget og Coach Randem utgjorde den største skogbrannfaren på Oppsal onsdag kveld. 

Hvitskjortene responderer raskt og en dødball finner hodet til Tobias Korsæth, som elegant header ballen i bue over keeper og i mål. Aggressiviteten er på plass igjen hos gjestene og bruddene kommer hyppigere. Kvarteret nærmer seg når Nyquist snapper og sender igjennom Sørsdal. Veteranen er kald som is når han finner nettmaskene bak en utrusende keeper og lagene er like langt. 

Kampbildet forandrer seg stort fra åpningen og lagene er jevngode selv om serielederen har ballen mest. Temperaturen stiger også ute på kunstgresset og det er noe ampert mellom spillerne. Hjemmelaget pådrar seg et par gule kort, det ene burde nok hatt rødfarge etter at en blåtrøye er oppe med hånda i ansiktet på Matas. 

En som ikke tålte sommervarmen denne kvelden var kampens dommer. Like etter at en av vertenes spillere burde sett det røde, får Stian Skøyum direkte rødt etter en takling. En meget dårlig avgjørelse av dommeren som hadde noen svært svake involveringer, spesielt i første omgang. Uansett ble det tidlig dusj på Skøyum like før pause. 

I pausen gjøres taktiske endringer fra bortelaget. Sørsdal ofres til fordel for Hoel og blåtrøyene legger om til 4-4-1 foran en omgang med en mann mindre. 


Driv åpner 2.omgang sterkt og bare 6 minutter ut i omgangen jobber Vemund til seg straffespark da han blir revet ned av backen. Storebror Røkeness meldte forøvrig før kampen at det ville bli et straffespark og melder etter tildelingen at Sørsdal må inn for å ta straffen da Nyquist vil bomme. Røkeness har da ikke fått med seg at lillebror har tatt ansvaret og lagt ballen på krittmerket. Benjamin er sikker som banken og sender de hvitkledde i føringen. 

Bortelaget legger seg lavt etter scoringen og Oppsal har mye ball. Med et par unntak klarer Driv å holde vertene på avstand, men drøye 20 minutter før slutt kommer utligningen. En dødball blir aldri klarert og en lefse av et skudd sniker seg inn i hjørnet. 

Blåtrøyene jager etter ledelsen, men gjestene forsvarer seg heroisk. Det kriges og jobbes steinhardt på hver eneste ball og det byttes hyppig for å ha friske bein hele kampen ut. De unge hvittrøyene spiller med voldsom entusiasme og opptrer meget rutinert i hektiske avslutningsminutter. Frustrerte verter spiller bort ballen flere ganger og bortelaget rir av den lille stormen. 

På overtid kunne faktisk Driv stukket av med alle poengene. Tobias er bare en feberredning unna å bli tomålsscorer, men det ebber ut med poengdeling. Alt i alt må nok gjestene si seg mest fornøyd med det etter å ha spilt over halve kampen med en mann mindre, men poenget var allikevel fullt fortjent. 

Neste kamp er onsdag 6.juni hjemme mot OSI 2. Oppsal 3-Driv 3-3 (2-2) 

Trasop kunstgress, ca 20 tilskuere 

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN 


Theo Jørgensen 6 - Slipper inn 3, men uten direkte skyld. Drøyer tid rutinert underveis.


Dennis Røkeness 7 - Har full kontroll 1 mot 1 på sin side. Må ut med sure bein. 

Stian Skøyum 6 - Gjør en bra jobb frem til utvisningen. Passiv på 1-0. 

Benjamin Røkeness 7 - Noe uro i åpningen. Løfter seg stort i 2.omgang. 

Tobias Korsæth 8 BB - Back og stopper. Klarer seg like bra begge plasser. Viktig scoring. 


Vemund Garden 6 - Jobber veldig godt defensivt, men går tidlig tom. Skaffer straffespark

Stein A. Degrum 7 - Løper utallig meter i ekstrem varme. Lykkes ikke med alt, men er viktig.

Markus Høvik 6 - Litt rusten etter RT. Jobber seg inn i kampen og viktig som stopper på slutten

Felix Løland 5 - Ut etter 20 minutter grunnet migrene. Jobbet godt det lille han spilte. 


Marius Nyquist 6 - Middels 1.omg. Hever seg betraktelig i 2.omg. Assist på 2-2. 

Eirik Sørsdal 7 - Scorer endelig igjen og gjør en bra omgang. Ofres taktisk pga utvisningen.


Innbyttere:

Matas Jakubonas 7 - En terrier når han kommer inn. Plager motstanderen hele veien. 

Dennis Hoel 7 - God kontroll mot dyktig kantspiller. Rutinert gult kort på slutten. 

Mats Haug 6 - Arbeidshanskene er på. Sønn av far sin. 

Fredrik Skøyum 6 - Tunge løp begge veier. Gjør sin del av jobben for å sikre poenget. 


1-0 Oppsal 2 min

2-0 Oppsal 4 min

2-1 Tobias 7 min

2-2 Sørsdal 14 min (Nyquist) 

Rødt kort, Stian Skøyum 44 min

2-3 Benjamin 51 min (straffe) 

3-3 Oppsal 68 min


Driv IL Fotball    

 


       Elektrikeren sørget for spenning i årets første hjemmetriumf

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Mai 2018

(Driv-Manglerud/Star 2 7-1) Det stod og stanget lenge for hjemmelaget, men når det først løsnet så rant målene inn tross en aften der enkelte led av scoringsvegring. Etter kampen startet ryktene om at enkelte ble vaksinert før kampstart. (Arkivfoto: Magne Berg)

Ny hjemmekamp. Solskinn, varmt, greit med folk og enda flere mygg. Det er Mjær stadion det. Den 7 serierunden ble avviklet mot rekruttene til Manglerud/Star som før kampen stod med 2 poeng færre enn blåtrøyene. 

Åpningskvarteret er innholdsrikt og unge Rustad har allerede svidd av to kjempesjanser da Degrum enkelt kan gi vertene ledelsen fra kloss hold. På bortelagets første visitt utlignes det. En glipp fra yngste Røkeness straffes hardt og en hoderystende storebror kaster håpløse blikk fra sidelinjen. Nyquist kommer til unnsetning sekunder senere og Driv er igjen i føringen. Lillebror Røkeness retter forøvrig opp glippen og stenger butikken resten av kampen. 

Rustad gir seg ikke, men heller ikke på tredje forsøk skal det lykkes. Fra 1 meters hold banker han ballen i tverrliggeren. Det er også flere som forsøker seg foran mål, men som med elektrikeren så gnistrer det ikke i avslutningene. 

Vetle Basma har kanskje lagt håndballen på hylla, uansett er han tilbake på kunstgresset for første gang denne sesongen. Halvveis i omgangen tester han venstrebeinet, men finner bare nettveggen på gal side av målet. Ellers et brukbart comeback av 21-åringen som måtte av før timen var spilt grunnet krampe i leggene. 

Til tross for flere enorme muligheter går lagene til pause på stillingen 2-1 og faktisk kunne M/S fått med seg utligning rett før pause, men avslutningen stryker tverrliggeren. Hadde det ikke vært for at flere av gutta er tynne i håret hadde det nok ventet en hårføner fra Coach i pausen, men nøyer seg med en advarende pekefinger. 

Coach Randem med en advarende pekefinger til sine gutter. Foto: Magne Berg 

2.omgang fortsetter som den første. Blåtrøyene ruller opp sjanse på sjanse, men ineffektivitet står fortsatt på menyen. Nærmest uten uttelling er lillebror Røkeness som streifer tverrliggeren med et frispark fra snaue 25 meter. 

Kampen er på et vippepunkt og de brente sjansene gjør at det begynner å gå kaldt nedover ryggen på mange av de fremmøtte. Etter 64 minutter kommer en scoring som varmer. Tobias setter opp Marius "Barnes" Nyquist på venstresiden. Gutten med banens minst pene sveis scorer kveldens vakreste mål da han banker ballen opp i lengste kryss. Like etter får Rustad hvile og går av banen til høflig applaus. Elektrikeren fant ikke veien til mål denne kvelden, men sørget i det minste for å beholde spenningen så lenge som mulig.

Med kvarteret igjen løsner det foran mål for blåtrøyene. Røkeness spiller igjennom Nyquist, som setter sitt tredje for kvelden før han erstattes av Sean. Kaldblodshesten Degrum får også gå i stallen og erstattes av Jonas Hov. Fredrik har fått det siste kvarteret og fyrtårnet svarer som vanlig med scoring da han drar seg igjen om er iskald alene med burvokteren.

Like før slutt kommer kveldens mest omtalte scoring. Et presist og flott angrep startes og avsluttes av Vemund Garden som får scoringen registrert, men Glenn Røkeness, som ønsker å være anonym, sier fast bestemt at ballen var inne på avslutningen fra Jonas Hov. Vemund derimot får betalt for å gå på mulig retur og det gleder Coach som hadde dette på agendaen før avspark. 

Sean Olsen. En luring og en snik, en skikkelig målsnik. På overtid styrer Vemund en corner videre og styres i mål av unge Rally-Olsen. Gutten med svidd gummi fastsetter sluttresultatet til 7-1 og en kjærkommen 3-poenger gjør at blåtrøyene klamrer seg til håpet om å kjempe i toppen utover sesongen. 

Neste uke er det toppkamp borte mot serieleder Oppsal på Trasop kunstgress. 
Driv-Manglerud/Star 2 7-1 (2-1) 

Mjær stadion, ca 60 tilskuere 

Laget: (4-4-2) DRIVBØRSEN av Stian Skøyum og Dennis Røkeness 


Theo Jørgensen 8 BB - Sikker i buret! Redder skudd fra med- og motspillere!  


Vemund Garden 7 - Jobber bra. Mega pluss for målet. Utrolig! 

Eirik Haug 6 - Høyt og lavt. Ser ut som Pusur på speed til tider. 

Benjamin Røkeness 5 - Passiv. Litt som Pusur på sovemedisin, ellers bra. 

Dennis Hoel 5 - Litt rør til tider, men kommer seg igjennom. 


Stein A. Degrum 7 - Jobber bra, putter ballen i mål. 

Vetle Basma 7 - Skaper trygghet og balanse i midtenbanen. Godt å ha tilbake. 

Mats Haug 7 - Hadde stilt inn foten. Gode pasninger og bra kjempa. 

Marius Nyquist 5 - Putter 3 mål, men det er det. 


Eirik Sørsdal 6 - Jobber som en hest, mye bra! 

Kenneth Rustad 5 - Duellsterk! PS. Ballen skal i mål! 


Innbyttere:

Matas Jakubonas 6 - Leverer en god kamp igjen. 

Tobias Korsæth 6 - Kommer inn og løser det bra. Pluss for dårlig mage. 

Felix Løland 6 - Jobber og er på hele tiden. 

Fredrik Skøyum 6 - Kommer inn mot slutten og gjør det bra. Pluss for scoring.  

Sean Olsen 5 - På scoringslista i år, igjen.  

Jonas Hov 5 - Kommer inn og tar vare på ballen. 


1-0 Degrum 8 min (Vemund)

1-1 M/S 15 min 

2-1 Nyquist 16 min (Sørsdal) 

3-1 Nyquist 64 min (Tobias) 

4-1 Nyquist 76 min (Benjamin) 

5-1 Fredrik 86 min

6-1 Vemund 89 min (Jonas Hov)

7-1 Sean 90 min (Vemund) 


Driv IL Fotball 


 A-laget vs Manglerud/Star onsdag 23 mai kl.20.15 på stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 22. Mai 2018

A-laget tar i mot Manglerud/Star på Mjær stadion i morgen, onsdag 23 mai. Gutta er klare til å gå i krigen for 3 poeng. Kiosken er åpen med salg av blant annet Vangenboller og med pent vær og over 20 grader er det ingen unnskyldninger for å sitte inne. 

Kom deg på kamp og støtt laget! 

Avspark kl.20.15. 
Benket like før kampstart: - Svarte med knallhard Drivbørs etter nok et knepent tap

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 18. Mai 2018

(Lambertseter-Driv 3-2) Skademarerittet til A-laget fortsetter og til tross for to leiesoldater hjemme på perm, ble det nok et knepent tap. Like før kampstart måtte også Garden kaste inn håndkleet og svarte med en brutalt ærlig evaluering på Drivbørsen natt til 17.mai. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Årets eneste kamp på naturgress og selv om det var noe uenigheter knyttet til kvaliteten på gressteppet var det likt for begge lag. Ekstra honnør til hjemmelaget for vanning av banen i det varme sommerværet før kampstart. Litt senere skulle bortelaget også få seg en kalddusj... 

Vertene med mest ball innledningsvis, men bakover har gjestene full kontroll og får til gjengjeld flere gode overgangsmuligheter. Størst av dem alle setter Sørsdal utenfor målet alene med keeper. Degrum får også en kjempemulighet, men skuddet blokkeres. 

Halvtimen er passert da Lambert får straffe. Troy setter inn en tøff takling på ball, men dommeren peker på krittmerket. En meget omdiskutert situasjon som satte fyr i et tett og jevnt oppgjør. Theo får en hånd på ballen, men klarer ikke forhindre 1-0. 

Driv går rett i angrep etter scoringen og legger trykk på hvittrøyene. Rustad og Sørsdal på topp viste seg å fungere godt og ga de tilreisende en ekstra dimensjon. Blåtrøyene har en rekke dødballer før pause og det holdes og rives mye i feltet. Spesielt Rustad blir passet så godt på at han får straffespark etter det som minner om et forsøk på tettgående roligdans på et hjørnespark. Benjamin Røkeness er sikkerheten selv og setter ballen i mål. 

1-1 til pause. 

Andre omgangen fortsetter i samme spor med masse dueller. Bortelaget er toneangivende og skaper noen muligheter. Igjen er et par av sjansene av det virkelig store slaget, men ballen vil ikke over streken. I istedenfor så tar vertene ledelsen på nytt. Lambert vinner tre dueller på rad i gjestenes boks og kriger inn ny ledelse. 

Fem minutter før slutt får blåtrøyene en enorm mulighet. En dødball pumpes inn på bakerste og guttene står i kø for å score, men headingen går over. I desperat jakt på utligning kontrer hjemmelaget inn 3-1. 

På overtid tildeles Nyquist straffespark etter å bli meid ned av keeperen. Straffen setter han selv, men dessverre for sent og det ender med nok et bittert tap i en jevn kamp der sjansesløseriet kostet så altfor dyrt. Driv fremstår som best mellom 16-meterne, men neste best inni. Nye lodd allerede onsdag, da er det hjemmekamp mot Manglerud/Star på Mjær stadion. 


Lambertseter-Driv 3-2 (1-1) 

Lambertseter Match, ca 20 tilskuere

Laget: (4-4-2) "DRIVBØRSEN" av Vemund Garden

 

Theo 5 - En god redning, ute og roter en gang uten at det blir mål


Tobias 4 - Starter bra, men mister kontrollen utover kampen

Skøyum 8 BB - Vinner alle dueller og har en silkemyk touch gjennom hele kampen 

Troy 5 - Lager straffe, men er ellers ryddig. 

Hoel 7 - Solid gjennom hele kampen, har full kontroll på backplass 


Felix 5 - Får lite til mot en god back, men jobber hardt

Benjamin 6 - Jobber hardt og bryter opp spillet. Sliter litt med underlaget, men scorer på straffe

Matas 6 - Vinner mye ball og gjør ting enkelt 

Stein 6 - Er Drivs kanskje største trussel gjennom kampen. Utfordrer og kommer til mye innlegg


Kenneth 7 - Plager motstanderen hele veien. Vinner alt av dueller, men brenner en stor sjanse

Sørsdal 6 - Jobber steinhardt, men brenner også en stor sjanse 


Innbyttere:

Braathen 4 - Klarer ikke sette preg på kampen når han kommer inn 

Haug 5 - Lite synlig i starten, men god avslutning 

Nyquist 5 - Skaffer og scorer på straffe, men ellers lite synlig. 


1-0 Lambert 31 min (straffe) 

1-1 Benjamin 43 min (straffe) 

2-1 Lambert 72 min 

3-1 Lambert 89 min 

3-2 Nyquist 90 min (straffe) 


Driv IL Fotball  

Avgjorde helt på slutten - Ikke skarpe nok mener Coach

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Mai 2018

(Driv-Klemetsrud 1-2) I en tøff og tett batalje falt avgjørelsen bare minutter før slutt. Til tross for en god defensiv kamp og noen store sjanser fremover var det gjestene som stakk av med alle poengene. - Vi er ikke skarpe nok i boksen oppsummerer Coach Randem. (Foto: Magne Berg)  

Optimismen var stor etter to seire på rad, men hjemmelaget kommer dårlig i gang i det vakre vårværet. Det defensive sitter, men manglende presisjon fremover gjør at bortelaget tilriver seg et godt initiativ.

En omgang like fattig på sjanser, som journalisten er på gode sammenligninger er i ferd med å ebbe ut og høydepunktene foregår alle andre steder enn på banen. Av nyttige ting å nevne må det være at Vangebollene ble solgt ut før kampstart og at det for året ble satt rekord i antall bedrevitere (les tilskuere)

Fem minutter før pause smeller det. Stian Skøyum gir alt i en duell, men kolliderer samtidig med motspilleren. Resultatet ble et kutt over øyet, tur til legevakta og syv sting. Ellers gikk det bra med hardhausen. Litt tumulter ble det i etterkant, men en kjapp irettesettelse av Lill Marita roet gemyttene umiddelbart. 

Stian Skøyum fikk seg en skikkelig karamell etter denne duellen. (Foto: Magne Berg) 

Lagene kjøler seg ned i pausen på stillingen 0-0. 

Blåtrøyene åpner 2.omgang best. Først får Kenneth en kjempemulighet på bakerste stolpe, men avslutningen går over mål. Like etter skaffe Haug frispark i god posisjon. Nyquist setter ballen rett i muren fra 17 meters hold. 

Snaue timen er passert da Klemetsrud kontrer. En lur avslutning fra hjørnet på 16-meteren sniker seg inn i lengste hjørnet og bortelaget tar ledelsen. Vertene svarer fem minutter senere. En god gjenvinning høyt i banen sender Felix igjennom som avslutter iskaldt nede i hjørnet og lagene er like langt. Scoringen var lysluggens første for sesongen. 

Her utligner Felix med sin første scoring for året. (Foto: Magne Berg) 

Etter utligningen er det Driv som styrer det meste. Det skapes ikke all verden til sjanser, men de få som kommer er gode muligheter. Størst er Sørsdal sin som får skuddet blokkert fra 8-9 meters hold. Igjen bytter blåtrøyene formasjon utover i 2.omgang og får tilsynelatende bedre kontroll. Bortelaget skaper ingenting.

Siste halvdel av omgangen kommer Matas Jakubonas inn og bemerker seg umiddelbart. Med stor aggressivitet som en illsint chihuahua tar han for seg i duellene og plager motstanderne fra Klemetsrud. I tillegg skaper han mer ro med ballen i laget og gjør en glimrende figur, gutten med røtter fra Baltikum. Spørs om ikke Coach burde hatt han med fra start... 

Jakubonas la ingenting i mellom i duellene og det gjorde vondt å være fra Klemetsrud. (Foto: Magne Berg)   

Med drøye fem minutter igjen får de tilreisende en dødball. Ingen følger Ugonna Echem som vinner duellen med Theo og stusser laget sitt i ledelsen. Hjemmelaget forsøker å svare, men skaper lite på slutten, der gjestene faktisk er nærmere sitt tredje enn vertene er utligning. 

Klemetsrud stikker av med alle poengene i en tett og jevn kamp der lagene har hver sin omgang. Coach Randem var fornøyd med guttene sin innsats, spesielt i 2.omgang men mener at laget hans ikke er skarpe nok i de avgjørende situasjonene. Neste uke venter Lambertseter på bortebane før Manglerud/Star kommer til stadion onsdag 23 mai. Driv-Klemetsrud 1-2 (0-0)

Mjær stadion, ca 50 tilskuere 

Laget: (4-3-3) "DRIVBØRSEN" 

Theo Jørgensen 5 - Lite å gjøre egentlig, trygg i det lille som kommer. Slipper inn 2. 


Dennis Røkeness 6 - Solid. Gjør få feil. 

Stian Skøyum 6 - Holder nullen så lenge han er på banen. Må av med stygt kutt. 

Benjamin Røkeness 6 - Veldig ivrig. Litt på etterskudd av og til, men redder seg fint inn. 

Dennis Hoel 6 - Hans beste kamp så langt i år. Har kontroll på den temposterke vingen. 


Stein Arild Degrum 5 - Jobber hardt som alltid, men lykkes ikke med alt denne kvelden. Assist. 

Eirik Sørsdal 5 - Ikke hans beste kamp. Kommer mer til sin rett når han flyttes frem.  

Mats Haug 5 - Enorm vilje og kapasitet. Sliter i perioder med presisjonen. 


Felix Løland 6 - Starter svakt, men spiller seg opp. Scorer og gjør en bra jobb på backen siste 30

Marius Nyquist 5 - Prøver mye, men ikke venn med touchen. Ikke hans beste kamp. 

Vemund Garden 5 - Stor løpsvilje, men som rekkekameratene blir han lite brukt. 


Innbyttere: 

Kenneth Rustad 5 - Får en annen dimensjon når han kommer inn, men skaper lite. 

Fredrik Skøyum 5 - Jobber hardt, men får lite betalt. Skaper ikke mye. 

Matas Jakubonas 7 - Kommer inn, tar tak og trykker til. Tar ansvar i sitt årsbeste. 

Sean Olsen 4 - Kommer inn siste minuttene og rekker ikke bemerke seg. En lagspiller. 

Jonas Hov - Spilte ikke. 


0-1 Klemetsrud 59 min

1-1 Felix Løland 64 min (Stein) 

1-2 Klemetsrud 84 min 


Driv IL Fotball 

 


A-laget vs Klemetsrud onsdag kl.20.15 på Mjær stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Mai 2018

Blåtrøyene jakter sin tredje seier på rad når de møter Klemetsrud. Møt opp på stadion og støtt laget onsdag. 

Det mangler fortsatt noen som er ute med skader, sykdom og russetid. Ellers mønstrer A-laget følgende tropp. 

Theo Jørgensen, Benjamin Røkeness, Mats Haug, Dennis Hoel, Matas Jakubonas, Jonas Hov, Sean Olsen, Felix Løland, Stian Skøyum, Dennis Røkeness, Vemund Garden, Kenneth Rustad, Fredrik Skøyum, Stein Arild Degrum, Marius Nyquist, Eirik Sørsdal. 

Kiosken er åpen og har blant annet Vangenboller på menyen! 

Avspark kl.20.15.


Driv IL Fotball  Banedugnad del 2 - tirsdag 15 mai kl.17.00

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Mai 2018

Banedugnad del 2 blir avholdt tirsdag 15 mai fra kl.17.00 med oppmøte på Mjær stadion. Alle lagene i barnefotballen (6-12 år) plikter å stille med 3 stk fra hvert lag. Alle bør ha med spade, rive, kost o.l. 

Arbeidsoppgaver er som følger.

 

  • Samle gummigranulat inn på kunstgresset
  • Spyle, feie og rydde området rundt stadion
  • Vaske, rydde kiosk og driftsbygg
  • Rydde og feie rundt anlegget på Drivplassen

 

For spørsmål kontakt stian.kjensli@gmail.com tlf. 926 92 240   Comeback sikret ny seier - Sjekk hva gutta fikk på Drivbørsen!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 6. Mai 2018

(Abildsø-Driv 3-5) A-laget havnet tidlig under med to mål, men kampen endret karakter etter at to kvinnelige tilskuere tok tak i ballene til gutta. Dette resulterte i en ny seier og blåtrøyene henger nå med i tetsjiktet. (Arkivfoto: Magne Berg)  

Ny bortekamp, denne gangen mot Abildsø på Norges verste kunstgressbane ved idylliske Østensjøvannet. Lørdagskamp og sol, begge deler en uvant faktor på kampdag for Drivguttene som kanskje fikk stikk i åpningsminuttene?

Verst tenkelig åpning blir utfallet. Bare fem minutter var gått da et frispark finner veien til mål igjennom(!) den porøse muren. Selv en tujahekk ville gjort mer nytte for seg. De hvitkledde gjestene ligger lavt og kompakt, men er svært passive i presset. Halve omgangen er passert når Langsrud spilles fri og dobler vertenes ledelse. 

En meget frustrert Coach lar guttenes prestasjon gå utover flasker, bagger og medisinsk utstyr uten at dette hjelper denne sesongen heller. 

Minutter før pause skjer det noe som endrer kampbildet. To av Drivs menn sine bedre halvdeler registrerer at to fotballer er på vei ut av banen. Begge to viser en heltemodig innsats for å få ballene i spill ved å plukke opp hver sin og kampen kan fortsette. 

Sekunder etter hendelsen scorer Fredrik etter at Haug bryter høyt i banen. Eldstemann Skøyum svinger ballen elegant i lengste hjørnet. På overtid i omgangen kommer utligningen. Stein svinger hjørnesparket på bakerste og mellomste Skøyum stanger inn kula. Dommeren finner ut at det får være nok og sender lagene til en pauseprat. 

Med avslutningen på omgangen burde Driv dra med seg momentum inn i 2.omgangen, men den gang ei. Passivitet og rør i bakre rekker åpner scoringsballet for hjemmelaget bare sekunder etter avspark. Heroisk innsats fra Theo og Tobias hindrer 4-2 minutter etterpå. 

Det tas umiddelbart grep fra bortelaget, som legger om til 4-4-2 og sender Nyquist og Sørsdal på topp. 

Det betaler seg like etter. Nyquist spilles fri, felles innenfor boksen og dommeren peker på straffemerket. Nyquist ekspederer straffen selv, sender keeper feil vei og lagene er igjen like langt. Gjestene overtar kampen fullstendig. Forsvaret sitter, det løpes mer og hvittrøyene tar for seg i duellene. Kontringene kommer på løpende bånd og da timen er passert sender Stein bortelaget i føringen for første gang i kampen. 

Flasker og bagger får stå i fred og det er god stemning blant gjestenes innbyttere og supportere. Tre minutter før full tid pakkes også hjertestarteren bort da Stein setter sin andre etter forarbeid av Nyquist. 

Etter en noe treg start har gutta virkelig brettet opp ermene og henger nå med i opprykkskampen. Selv med en halv startellever ute viser Driv at det er god bredde i laget. En for anledningen svært ung tropp (20,2 år i snitt) tar med seg en svært smakfull seier hjem til Ytrebygda. 

Neste kamp kommer allerede førstkommende onsdag hjemme mot Klemetsrud på stadion. Det blir garantert en knokkelkamp som du ikke vil gå glipp av. Avspark kl.20.15. 


Abildsø-Driv 3-5 (2-2)

Abildsø kunstgress, ca 30 tilskuere 

Laget: (4-3-3) "DRIVBØRSEN" av Joachim Flåten. 


Theo Jørgensen 6 - Slipper inn 3, uten direkte skyld. Har et par viktige innvolveringer.


Tobias Korsæth 7 - Grei kamp på backen. Løfter seg stort som stopper. 

Stian Skøyum 6 - Glipper mannen på 2-0. Stenger butikken sammen med Tob i 2.omg. 

Marius Nyquist 7 - Litt rør på stopperplass. Er med på å snu kampen når han flyttes frem. 

Dennis Hoel 5 - Passiv på tredje baklengsmålet. Ellers grei kontroll. 


Eirik Sørsdal 6 - Legger ned mange løpemeter. Viktig oppspillspunkt når han flyttes frem. 

Matas Jakubonas 6 - Anonym i første omgang. Spiller seg stort opp i 2.omg. 

Mats Haug 5 - Tung i beina etter 3 kamper på 4 dager. Har en assist. 


Vemund Garden 6 - Skaper lite offensivt, men har full kontroll på backen i 2.omg. 

Fredrik Skøyum 6 - Varierende, men scorer igjen. Går tom og byttes ut. 

Stein Arild Degrum 8 BB - Løper mest, scorer to og har assist. Viktig for laget. 


Innbyttere:

Felix Løland 6 - Best på laget 1 mot 1 defensivt. 

Jonas Hov 6 - Positivt innhopp. Tør å holde i ballen og står bak det femte målet. 

Sean Olsen 4 - Gjør jobben når han kommer inn. Lojal spiller. 

Marius Skøyum 4 - Kommer inn for å sikre seieren og lykkes med det. 


1-0 Abildsø 5 min

2-0 Abildsø 24 min

2-1 Fredrik Skøyum 40 min (Haug)

2-2 Stian Skøyum 45 min (Stein)

3-2 Abildsø 46 min

3-3 Nyquist 66 min (straffe) 

3-4 Stein 73 min (Nyquist)

3-5 Stein 87 min (Nyquist) 


Driv IL Fotball 


 
Tosifret i årets første trepoenger - Sjekk Drivbørsen!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 3. Mai 2018

(Hauketo-Driv 3-10) Med et tidlig rødt kort til hjemmelaget fikk Driv etterhvert gode arbeidsforhold og tok årets første trepoenger. I tillegg fikk blåtrøyene rettet på målforskjellen og spilt på seg en god dose selvtillit etter den trege starten på sesongen. (Arkivfoto: Magne Berg)  

Bare fem minutter var passert da en hevnaksjon fra en av hjemmelagets spillere sørget for rødt kort og en tidlig dusj. Taklingen var av det stygge slaget og Flåten må like etter forlate banen med noe som ser ut til å bli en langvarig skade. Til tross for en mann mindre tar grønnskjortene ledelsen etter slett forsvarsspill, dessverre noe vi har sett altfor ofte i de foregående kampene. 

Bortelaget, for kvelden kledd i hvitt, svarer nesten umiddelbart og i løpet av få minutter er kampen snudd etter scoringer av Degrum og Nyquist. Sistnevnte putter en gang til før unge Hoel øker til 4-1 med en scoring som fikk de mange fremmøtte til å tenke på A-lagets tidligere venstreback som hadde mange perler av det samme slaget. Sist sett på Mjær stadion naturgress i 2010. 

Gjestene kontrollerer inn ledelsen til pause. 

Publikum har knapt funnet setene sine da Degrum starter 2.omgang med nettsus. Like etter er det rør i de bakre rekker og hjemmelaget stanger inn reduseringen. Direkte fra avspark er Degrum frempå igjen og øker til 6-2. Lysluggen, som før kampen seriøst vurderer å varme opp til lørdagens kamp med å løpe Holmenkollstafetten, sparer ikke på kruttet i kveld heller. 53 minutter er passert da han springer inn sin fjerde scoring og lagets syvende. 

Det byttes en del og kampen roer seg noe. Degrum flyttes ned i midtbaneleddet for å unngå at han scorer mer. Selvtilliten hans ville ikke hatt godt av det...

Nyquist er også byttet ut og erstattet med lillegutt, Fredrik Skøyum. Eldstemann i angrepsrekka noterer seg beskjedent med 2 scoringer. I tillegg finner endelig Vemund veien til nettmaskene etter at han, i følge seg selv, blir snytt for opptil flere scoringer som enten var inne eller som lagkameratene "stjal" fra han. Hawkeye og VAR (videodømming) etterlyses altså nå i 6.divisjon(!) 

Kampen ender til slutt med hockeysifre, men Driv tar årets første seier og sårt tiltrengt selvtillit. Allerede lørdag er det ny bortekamp mot Abildsø ved idylliske Østensjøvannet. Kampstart kl.16.00. 


Hauketo-Driv 3-10 (1-4)

Prinsdal kunstgress, ca 12 tilskuere 


1-0 Hauketo 12 min

1-1 Degrum 15 min

1-2 Nyquist 20 min (Dennis) 

1-3 Nyquist 24 min (Haug) 

1-4 Hoel 35 min (Haug) 

1-5 Degrum 46 min (Vemund)

2-5 Hauketo 48 min

2-6 Degrum 49 min (Vemund)

2-7 Degrum 53 min (Haug) 

2-8 Fredrik 70 min (Felix) 

2-9 Vemund 76 min

2-10 Fredrik 80 min (Degrum) 

3-10 Hauketo 82 min 


Laget: (4-3-3)

Theo Jørgensen 6 - Sjanseløs på målene, har et par kjemperedninger. Rør med et par utspark.  


Dennis Røkeness 6 - Litt passiv på første baklengs, ellers bra. + for assist. 

Joachim Flåten 3 - Rør på klarering, gult kort og ut med skade etter 22 min. 

Stian Skøyum 5 - Høyt og lavt. For det meste solid. Trekk for hjerneblødning rett før slutt. 

Tobias Korsæth 5 - Ikke briljant, ingen grove feil. Bra gjennomføring. 


Eirik Sørsdal 6 - Jobber og sliter. Skaper ikke mye, men ødelegger for motstanderen. 

Benjamin Røkeness 6 - Pasningsikker. Taper noe i duellspillet, men gjør få feil. 

Mats Haug 7 - Stor motor. Viljen større enn evnen til tider. + for 3 assist. 


Vemund Garden 6 - Jobber utrettelig. Noe upresis, men får til slutt mål og 2 assist. 

Marius Nyquist 6 - Scorer, men bær score mer. Kreativ, men nonchalant til tider. 

Stein A. Degrum 8 BB - 4 scoringer, assist og overalt på banen. Banens beste. 


Innbyttere: 

Dennis Hoel 5 - Helt grei kamp uten de store problemene defensivt. Strålende scoring! 

Felix Løland 5 - Høy intensitet og skaper problemer med farten. Får assist. 

Fredrik Skøyum 6 - Prater til seg spissplass og svarer med beina. 2 mål. 

Sean Olsen 5 - Rallyolsen gjør på banen som med damene - jobben, men heller ikke mer.  


Driv IL Fotball    


  A-laget vs Grüner onsdag 25 april kl.20.15 på Mjær stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Apr 2018

I kveld er det klart for ny hjemmekamp for A-laget når Grüner kommer på besøk. Guttene i blått er revansjelystne etter det forsmedelige tapet i forrige uke og er klare til å gå i krigen for 3 poeng. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Kveldens tropp teller 18 mann, men enkelte er usikre grunnet små skavanker. Stian Skøyum er også tvilsom da ingen har klart å skaffe sko i størrelse 49. Benjamin Røkeness er definitivt ute og Markus Høvik trener alternativt i russetida. 

Møt opp og støtt A-laget i kampen om 3 poeng på stadion i kveld kl.20.15. 

Kiosken er åpen og har blant annet Vangenbolle på menyen! 


Driv IL Fotball 
Marerittomgang ødela serieåpningen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Apr 2018

(Driv-Tveita 4-7) Det ble en blytung serieåpning da Tveita gjestet stadion onsdag. En tilsynelatende komfortabel ledelse ble spist opp etter at hjemmelaget leverte en marerittomgang av de sjeldne. (Arkivfoto: Magne Berg) 

De tilreisende fra Oslo by tok tidlig ledelsen etter lurvete forsvarsspill fra de blå. Theo, som forøvrig stod en godkjent kamp, var sjanseløs på samtlige scoringer denne kvelden. Eirik Sørsdal går foran og i løpet av 4 minutter snur han kampen med to scoringer. 

Halvveis i omgangen får bortelaget frispark. Avleveringen klistres i vinkelen fra drøye 20 meter og lagene er like langt. 

De siste minuttene før pause overtar Driv kommandoen. Først kriger Flåten inn ledelse på dødball, en scoring han erkjenner at han stjeler fra Garden. Så på overtid spilles Degrum igjennom og gir vertene 4-2 til pause. 

2.omgang går i svart. 

Hjemmelaget henger ikke sammen fra første spark på ballen og blir løpende i mellom. Blåtrøyene holder på ledelsen til 12 minutter gjenstår, men derifra og inn rakner det fullstendig. 

Nye muligheter førstkommende onsdag 25 april kl.20.15. Da kommer Grüner til stadion. 

Driv-Tveita 4-7 (4-2)

Laget: (4-3-3) Theo, Dennis, Flåten, Benjamin, Tobias, Degrum, Matta, Matas, Nyquist, Sørsdal, Vemund. Innbyttere: Stian, Fredrik, Kenneth, Sean, Hov jr. 


0-1 Tveita 6 min

1-1 Sørsdal (Degrum) 13 min

2-1 Sørsdal (Vemund) 17 min

2-2 Tveita 20 min

3-2 Flåten (Vemund) 42 min

4-2 Degrum (Nyquist) 45 min

4-3 Tveita 53 min

4-4 Tveita 78 min

4-5 Tveita 80 min

4-6 Tveita 85 min

4-7 Tveita 89 min


Driv IL Fotball 


 Årets første hjemmekamp for A-laget: Driv-Tveita onsdag 18 april kl.20.15 på stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Apr 2018

Vi satser på flere slike gledesscener i årets sesong. Her fra 4-1 seieren over BVH i fjor. (Foto: Magne Berg) 

Den kalde fine tida er endelig over og her kommer våren og seriestart. Mange vil si det er en enda finere tid, ihvertfall om du er glad i fotball. Noen som synes det er guttene på A-laget. Piggsko og ullundertøy er pakket bort og erstattes med de velkjente blå draktene og rødbuksene. Det er klart for årets første serie- og hjemmekamp. 

Etter nedrykket i fjor har laget satt seg et klart mål. Opprykk. Oppkjøringen har vært variert, hovedsakelig på grunn av baneforholdene. Det har blitt gjennomført 4 treningskamper, alle mot motstand i divisjonen over. Det har gitt 2 seire, 1 uavgjort og 1 tap. 

Spillere inn og ut

A-laget har siden fjorårssesongen rullert litt på stallen. Fjorårets toppscorer, Knut Hovel Heiaas har lagt skoene på hylla, selv om han ikke utelukker et lite sommercomeback. Jan Fredrik Braathen og Troy Saltnes har iført seg uniform for å forsvare landets ære gjennom førstegangstjeneste. Daniel Hamnes og Richard Hellerud er også ferdig for A-laget. 

Inn er det kommet flere kjenninger. Dennis Røkeness har gjort comeback etter et år på sidelinjen. Også lillebror, Benjamin, er tilbake etter et år i Nordstrand. Markus Høvik er endelig tilbake etter 3 sesonger i henholdsvis Follo og Kolbotn. Les mer om comebacket hans her http://fotball.driv-il.no/blog...

Felix Løland, Mathias Hov og Kenneth Rustad har knytt på seg skoene igjen og alle blir viktige bidragsytere i årets sesong.

Skadesituasjonen ser bra ut og så sant det ikke blir for mye rør i helgen er alle klare til seriestart førstkommende onsdag.

Kampstart 20.15. Kiosken er åpen og har kaffe og Vangenboller!Driv IL Fotball  Solid generalprøve fra A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 4. Apr 2018

(Driv-Fjellstrand 4-0) A-laget tar med seg en god porsjon selvtillit etter en ny seier i oppkjøringen. Riktignok stilte gjestene noe svekket, men blåtrøyene var klart best i alt og det ble en solid generalprøve en uke før seriestart. (Foto: Magne Berg) 

Åpningskvarteret foregår kun inne på Fjellstrands halvdel. Hjemmelaget er direkte, aggressive og kommer til flere sjanser. Blant dem er en toneangivende Mats Haug med et godt distanseskudd. Høyt press er den nye resepten av året for A-laget og dette betaler seg snaut halvveis i omgangen. Driv vinner ballen midt inne på bortelagets halvdel, Nyquist setter opp Vemund som kontrollert setter inn 1-0. 

Halvtimen er passert da historien gjentar seg. Denne gangen er det Haug som vinner ballen, finner Stein som triller ballen i hjørnet og dobler ledelsen for vertene. Like etter er det den hjemvendte, Markus Høvik, som drar til fra 20 meter og bare en glimrende redning hindrer scoring i hjemmecomebacket.

På overtid av omgangen kommer kveldens tredje scoring. Matta bryter fint og trer igjennom Nyquist som utfordrer og banker ballen i lengste hjørnet. En glimrende regissert kontring og lagene tar pause på 3-0. I 2.omgang gjøres det en del bytter og det bærer det offensive spillet en del preg av. Rytmen er dårlig og det blir lite flyt fremover. Bakover har de blåkledde god kontroll og slipper bare til gjestene ved få anledninger. 

Kenneth har trent lite ball i vinter og viser at han er noe rusten med touchen. Innsatsen er det ikke noe å si på og han gjør det svært ubehagelig å være Fjellstrandspiller. Fire minutter før slutt får han også betalt i form av nettkjenning. Felix vinner ballen høyt på sin venstre side, han finner Kenneth foran mål som får en enkel jobb med å sette lagets fjerde scoring. 

A-laget vinner en fullt fortjent seier som burde vært større. Enda viktigere er det at laget holder buret rent for andre gang på rad og virker til å ha et fundament å spille på når seriespillet trår til. Bredden i laget er også bedre. Flere spillere har kommet til og selv om noen er forsvunnet er det tydelig å se at de yngste har tatt et nytt steg og etablert seg som seniorspillere. 

Seriestart er onsdag 11 april borte mot Abildsø. Første hjemmekamp er onsdag 18 april kl.20.15. 


Driv-Fjellstrand 4-0 (3-0)

Laget: (4-3-3) Theo, Dennis, Flåten, Benjamin, Matta, Stein, Markus, Haug, Vemund, Nyquist, Fredrik. Innbyttere: Kenneth, Felix, Matas, Hov, Sean. 


1-0 Vemund 21 min (Nyquist)

2-0 Stein 33 min (Haug) 

3-0 Nyquist 45 min (Matta) 

4-0 Kenneth 86 min (Felix)


Driv IL Fotball     Møter Fjellstrand på stadion tirsdag: - Siste nytt før kampen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 2. Apr 2018


I morgen tar A-laget i mot Fjellstrand til siste test før seriestart. En lang og kald treningsvinter skal få en siste finpuss før alvoret braker løs neste uke. (Foto: Magne Berg)

Noen småskader bekymret trenerteamet før påske, men god restitusjon i påsken skal ha bedret situasjonen. Spesielt væskebalansen har vært avgjørende kommenterer flere av spillerne. Noen av spillerne har valgt alternative metoder for å spisse formen før seriestart. Globetrotter, Vemund Garden, satte blant annet fart i overgangsryktene da han ble sett på et fly på vei til Kina. Det har tidligere vært spekulert i at unggutten har latt seg friste av økonomisk gode tilbud fra Asia. Disse ble avkreftet da han tilbragte mesteparten av påsken på golfpensjonat i Spania.  

Brødrene Skøyum har tatt med seg Dennis Røkeness på sportsfiske i påsken. Pilking med kvikklunsj og kakao har nok gjort godt i mellom all intervalltreningen. Bilder som redaksjonen har fått tilgang på viser at guttene også hadde hyggelig visitt av noen flotte jenter på fisketuren. Rapportene sier riktignok ingenting om hvorvidt de fikk napp.

Uansett er 11 mann klare fra start når Fjellstrand står på motsatt banehalvdel i morgen. 5.divisjonslaget fra Nesodden viste seg for sterke da de slo blåtrøyene 3-0 i starten av februar. 

Kampstart på Mjær stadion er kl.19.00Driv IL Fotball 

 Treningskampen mot Nesodden utsatt pga sykdom

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 17. Mar 2018

Dagens treningskamp mot Nesodden er utsatt pga sykdom i Drivleieren. De siste beskjedene kom sent fredag kveld og lagenes trenere ble enige om å utsette kampen. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Driv hadde noen skader og når sykdom rammet flere av spillerne var det en tynnslitt tropp som stod tilbake. Begge lags trenere var enige om at utbytte av kampen da kunne bli svært redusert. Kampen vil bli forsøkt gjennomført tirsdag 27 mars. 


Driv IL Fotball Møter Nesodden på lørdag: - En skikkelig test for vår del

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Mar 2018

A-laget tar turen til Berger lørdag for å møte Nesoddens beste menn. Kampen blir den siste før påske og halvøyalaget blir en skikkelig test for blåtrøyene. (Foto: Vemund Garden)   

Treningskampene i vinter har gitt jevn stigning og Drivs utvalgte har vist fremgang mot motstandere, som alle holder til i 5. divisjon, en divisjon over blåtrøyene. På lørdag venter Nesodden, som i fjor endte midt på tabellen i 4.divisjon. I år er målet å kunne kjempe om opprykk til Norsk Tipping-ligaen (3.divisjon) 

A-lagets trener, Mads Randem, mener det blir en skikkelig test for sine gutter. - Nesodden er et ballsikkert og teknisk lag som vil gi oss en skikkelig test på hvor vi står, spesielt defensivt sier Randem. - Vi har vist fremgang i vinter, tross dårlig treningsgrunnlag, spesielt kampen mot Langhus var vi gode i lange perioder fortsetter Randem.


Selv om det skiller to divisjoner mellom lagene mener Randem at det ikke er håpløst å få med seg et godt resultat fra kampen. - Vi har spisskompetanse i begge ender av banen og kan straffe Nesodden både på overganger og dødballer forteller Coach. Samtidig påpeker han at det verken deles ut poeng eller medaljer i treningskamper, men; - Vi vil alltid vinne!  

Nesoddens trener, Geir Harald Smith, varsler at han stiller med sine beste menn og vil bruke kampen til å sette starteleveren foran sesongen. - Vi starter med våre beste og slipper til noen innbyttere utover i 2.omgang uttaler Smith. 

Redaksjonen har via upålitelige kilder fått tak i troppen som blåtrøyene sender til halvøya på lørdag. 

Theo Jørgensen, Benjamin Røkeness, Mats Haug, Dennis Hoel, Markus Høvik, Stian Stubberud, Felix Løland, Mathias Hov, Stian Skøyum, Dennis Røkeness, Fredrik Skøyum, Kenneth Rustad, Marius Nyquist, Joachim Flåten, Eirik Sørsdal. 

Kampstart er lørdag kl.12.00 på Berger kunstgress.
Driv IL Fotball  

  

 Jonas Bakken klar for Lyn

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Mar 2018


Tidligere Drivspiller Jonas Bakken er klar for Lyn. Storscoreren har skrevet under en kontrakt som binder han til den tidligere Eliteserieklubben ut 2018 sesongen. (Foto: Lyn Toppfotball Facebook) 

21-åringen fra Ytre har vært på prøvespill i en rekke klubber i vinter, blant annet i Elverum og Fredrikstad. Valget falt til slutt på Lyn etter å ha imponert på trening. "Jonas har vært med oss i noen uker, blitt bedre og bedre for hver økt og har vist at han har ferdigheter vi ikke har i stallen per nå. Han er innstilt på å jobbe knallhardt for å utvikle disse videre, og da kan han bli en toppscorer også på dette nivået", forteller en optimistisk Lyn-trener Thomas Andre Ødegaard til Lyn sine hjemmesider. 

Jonas har de siste sesongene spilt for Ski der han har scoret mål for moro skyld. 

Til Lyn sine hjemmesider sier Bakken: 

Jeg gleder meg til å komme igang for fullt i rødt og hvitt, og spesielt gleder jeg meg til å score foran Bastionen. Jeg skal gi alt både på og utenfor banen for å bidra til at Lyn kjemper om opprykk i år" forteller hovedpersonen selv, og avslører at han lenge har ønsket å spille for Lyn.

"Jeg har fulgt med klubben lenge og syntes det er utrolig kult å få sjansen til å spille for en så stor klubb. Samtidig håper jeg også å sette Ytre Enebakk på fotballkartet" ler spissen.

Lyn skriver også at Enebakk Avis nå vil få mer å skrive om i sportsspaltene i tillegg til Heidi Weng. 

Driv IL ønsker Jonas lykke til i Lyn!


Driv IL Fotball  

 Overbeviste mot Langhus: - Vi framstår tryggere defensivt

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 9. Mar 2018

(Langhus-Driv 0-1) Vinterens tredje treningskamp ble en oppvisning i sjansesløseri fra Drivspillerne. Et solid forsvarspill gjorde uansett at det holdt med en scoring for å slå de burgunderrøde fra Langhus. Langt tryggere defensivt mente flere av gutta. (Arkivfoto: Magne Berg) 

Som mot Oppegård i forrige uke var det en stor tropp som tok turen ut av bygda for å spille ball. Driv åpnet kampen klart best og lykkes godt med det høye presset. Gang på gang får gjestene gunstige brudd og kommer seg til flere halvsjanser. Langhus er faktisk ikke inne på Drivs banehalvdel de første minuttene. 

Bror Felix kommer til den største sjansen, men er ikke helt presis med avslutningen. Det er han ikke alene om denne kvelden. Halvtimen er passert når Flåten bryter et oppspill og finner Sørsdal. Veteranen løfter blikket og finner Fredrik med en glimrende pasning og sistnevnte bredsider ballen i mål.

Minutter etter får vertene straffe etter at en overivrig Flåten byr en burgunderrød opp til dans. Straffen går i mål, men dommeren underkjenner og straffen må tas på nytt. Denne gangen treffer hjemmelagets eksekutør stolpen og bortelaget går til pause med ledelse. 

I pausen bytter hvittrøyene 5 mann.Driv åpner også 2.omgang best og har muligheten til å putte både en og to scoringer, men er ineffektive foran mål. Langhus overtar banespillet utover i omgangen, men gjestene har god kontroll bakover. 

Det siste kvarteret av kampen får Driv flere enorme muligheter. Først setter Nyquist ballen i mål på pasning fra Vemund, men scoringen annulleres feilaktig for offside. Kenneth Rustad får så en vannvittig mulighet, men beina spiller ikke på lag og ballen går til slutt via stolpen og ut. Nyquist og Rustad får også hver sin mulighet på hode, men begge går like over mål. 

Langhus ypper seg noe på slutten, men bortelaget kontrollerer inn seieren og viser prov på godt forsvarspill. Nettopp forsvarsspillet får god trening neste helg, da skal A-laget møte 4.divisjonslaget Nesodden på Berger kunstgress. 

Langhus-Driv 0-1 (0-1)

Laget: (4-3-3) Theo, Matta, Flåten, Benjamin, Hoel, Sean, Høvik, Haug, Felix, Sørsdal, Fredrik. Innbyttere: Dennis, Hov jr, Matas, Nyquist, Vemund, Kenneth. 


0-1 Fredrik Skøyum 32 min. 


Driv IL Fotball 

  God gjennomkjøring mot Oppegård

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 2. Mar 2018

(Oppegård-Driv 3-3) A-laget gjennomførte torsdag vinterens andre treningskamp og fikk en god gjennomkjøring mot Oppegård. 17 mann fikk minimum hver sin omgang i en kamp som endte uten seierherre. 

Driv åpnet best og spillet varmet litt i de 12 minusgradene på Greverud kunstgress. Nyquist har to gode muligheter til å gi laget ledelsen, men svikter i avslutningsøyeblikket. Oppegård tar gradvis over og tar ledelsen etter en avslutning like utenfor 16-meteren. Like etter utligner, for kvelden hvitkledde, Driv etter et selvmål på dødball. 

Veldig glatt underlag gjør det vanskelig, spesielt for kantspillerne der det er glattest. Undervarmen fungerer, men den slitte matta gir dårlig feste. Dette sørger for en del tilfeldigheter, uten at det blir avgjørende. 

10 minutter før pause tar hjemmelaget på ny ledelsen. Svært passivt forsvarspill sender Hattestad alene igjennom og han gjør ingen feil. På overtid av omgangen spilles Nyquist fri etter en nydelig pasning fra Markus Høvik og denne gangen er alle gode ting 3 for spissen. 

Driv gjør hele 6 bytter i pausen. 

2.omgang åpner som den første, med gjestene som det førende laget. Høyt aggressivt press gir flere gunstige brudd og hjemmelaget virker stresset. Belønning for strevet kommer halvveis i omgangen. Vemund spilles fri på venstrekanten og finner Felix som bredsider ballen i mål. 

Driv har god kontroll på kampen, men fem minutter før slutt glipper det. Et frispark blir slått inn langs bakken foran mål og blir styrt i mål fra kloss hold. Alle hjemmelagets scoringer for øvrig uten mulighet for Theo i buret. 

Kampen ender uavgjort, men en god gjennomkjøring for 17 mann hvor alle fikk minimum en omgang hver. Nå venter Langhus om en uke. 


Oppegård-Driv 3-3 (2-2)

Laget: (4-3-3) Theo, Dennis, Flåten, Stian Skøyum, Matta, Benjamin, Høvik, Sean, Nyquist, Sørsdal, Fredrik Skøyum. 

Innbyttere fra 2.omg. Hoel, Matas, Haug, Hov jr, Felix, Vemund. 


1-0 Oppegård 23 min 

1-1 Selvmål 27 min

2-1 Oppegård 34 min

2-2 Nyquist 45 min

2-3 Felix 63 min

3-3 Oppegård 85 min


Driv IL Fotball Treningskamp omberammes grunnet kulda

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 27. Feb 2018

Sprengkulda de siste dagene har gjort kunstgressdekket på Mjær stadion svært hardt og stedvis glatt. 

A-lagets planlagte treningskamp mot Oppegård i kveld er dermed flyttet og spilles førstkommende torsdag kl.20.00 på Greverud kunstgress. 

Troppen:

Theo Jørgensen, Benjamin Røkeness, Mats Haug, Matas Jakubonas, Dennis Hoel, Markus Høvik, Sean Olsen, Mathias Hov, Stian Stubberud, Bror Felix Løland, Stian Skøyum, Dennis Eriksen Røkeness, Vemund Garden, Fredrik Skøyum, Marius Nyquist, Joachim Flåten, Eirik Sørsdal, Jonas Hov.
Driv IL Fotball Ny signering for A-laget - beskyldes for å bryte financial fair play

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Feb 2018

Driv har signert nok en spiller og overgangsbudsjettet er i ferd med å sprekke allerede før vinterferien. Nå sammenlignes blåtrøyenes overgangspolitikk med de store klubbene i Europa og beskyldningene rundt financial fair play hagler fra konkurrentene. (Foto: Magne Berg)

Etter fjorårets nedrykk innså lagledelsen at stallen måtte styrkes om de igjen skulle spise kirsebær med de store. Pengesekken som julenissen avleverte til jul ble utstyrt med et svært porøst snøre og de ansvarlige for spillerlogistikk har fråtset. 

Sistemann inn med signatur er en kjenning og er tilbake etter en sesong i Nordstrand IF.        Benjamin Røkeness uttaler til redaksjonen at han er henrykt over å være hjemme igjen og ser frem til å spille sammen med Randems menn igjen. 

Flere naboklubber skal dog ha reagert på idrettslagets overgangspolitikk. De mener at dette bidrar til å svekke konkurransen i nærmiljøet og antyder samtidig at Driv bryter med retningslinjene for financial fair play. - Tull og tøys kontrer Coach Randem da han får høre beskyldningene, som riktignok medgir at betingelsene til spillerne er blitt vel gode. - Fredrik Skøyum er en av de bedre "betalte" i klubben nå. Han har krav på en pose seigmenn, Litago og en krykke hver gang han tråkker over, fortsetter Randem.

Fredrik Skøyum er blant de best betalte på A-laget. Foto: Magne Berg 

A-laget fortsetter sesongoppkjøringen i dag med skuddtrening. Noe som ble etterlyst etter at guttene i blått ikke fant veien til nettmaskene i årets første treningskamp sist lørdag. Kommende tirsdag stiller Langhus på motsatt banehalvdel til ny treningskamp. 

Kampstart er kl.19.00 på Mjær stadion 


Driv IL Fotball  

 Tur til Hemsedal skaper reaksjoner - Garden: - Dette er uhørt!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 30. Jan 2018

For få dager siden kom nyheten om at flere av A-lagets profiler prioriterer guttetur til Hemsedal fremfor årets første treningskamp. Dette har skapt sterke reaksjoner i og rundt miljøet i Driv Fotball. (Vemund Garden har klare meninger. Her med en dårlig førstetouch fra fjorårets hjemmekamp mot Kurer. Foto: Magne Berg)  

A-laget har endelig kommet seg ut av hiet og har entret det grønne plastdekket. Skjønt det grønne har stort sett vært dekket av hvitt så langt. Oppkjøringen til kommende sesong står for døren og i gangene snakkes det allerede om opprykk etter strålende resultater på inneturneringen i Aurskog i midten av januar.

For å møte disse forventningene har trenerteamet smurt tykt på denne vinteren og avtalt 7 treningskamper. Med en håndfull av spillerne utilgjengelig grunnet høydeopphold i Hemsedal, håper ikke Coach Randem det kladder for mye når de møter Fjellstrand førstkommende lørdag. Randem kan fortelle at han mønstrer en 15-mann sterk tropp. Det har kommet flere reaksjoner på det varslede fraværet til guttebassene. At et høydeopphold prioriteres foran treningskampen faller ikke i god jord hos alle lagkameratene. - Uhørt! Dette finner jeg meg ikke i, uttaler Vemund Garden. - Om jeg ikke får dra på høydeopphold, så skal ingen få dra! fortsetter 21-åringen. 

Mathias Hov stiller spørsmålstegn ved hvorfor noen av guttene behøver høydetreningen. - "Jeg kan forstå hvorfor Dennis drar, men Fredrik og Stian er jo nesten 2 meter fra før av, hva skal de med mer? undrer Hov. 

Det lyktes ikke redaksjonen å komme i kontakt med noen av deltagerne til høydeoppholdet. 

Til tross for det debatterte fraværet ønsker ikke Randem å bruke energi på dette. - Vi har mange andre som er i like dårlig form uttaler trenerveteranen. Han ser frem mot et nytt oppgjør mot Fjellstrand. - Det er en flott gjeng å spille mot og normalt sett så vinner et av lagene, eller så blir det uavgjort. 


Driv IL på nett kjenner til at Fjellstrand har vært igjennom et lite generasjonsskifte. De senere årene har de ribbet fjær etter fjær fra nabo Nesodden og etterhvert stablet et nokså solid lag på beina. Noen kjente profiler har de også, blant annet VG-journalistene Arilas Berg Ould-Saasa og Magnus Braaten, men begge prioriterer ferie i varmere strøk enn å spille treningskamp i meldte -8 garder. Forøvrig lusker fortsatt legenden og selvutnevnt grinebiter, Roar Krislok, i korridorene til FSK. 


For de spesielt interesserte, så er kampstart førstkommende lørdag kl.12.00 på Berger KGB. 


Resten av A-laget sine treningskamper er som følger

9 februar kl.18.30 Ellingsrud - Mjær stadion

13 februar kl.19.00 Langhus - Mjær stadion

27 februar kl.19.00 Oppegård - Mjær stadion

10 mars kl.13.00 Langhus - Langhus kunstgress 

17 mars kl.12.00 Nesodden - Berger KGB

3 april kl.19.00 Fjellstrand - Mjær stadion 


Driv IL Fotball


   A-laget til 1/4-finale. - Vi hadde en smooth hjemreise

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 22. Jan 2018

A-laget mønstret to lag i helgens innecup i Aurskoghallen. A- og B-laget fikk bryne seg på mange nye motstandere og fikk tøff motstand hele veien. 

B-laget innledet turneringen fredag kveld, men var ferdigspilt etter innledende gruppespill. Gode motstandere tok både scoringene og poengene, men kunne ikke matche humøret til de tapre guttene. Anført av en til tider temperamentsfull, men sjarmerende Flåten, gjorde B-laget sitt ytterste og fikk med seg verdifull trening. Deres kanskje beste prestasjoner kom etterhvert fra tribuneplass der de støttet A-laget for full hals. 

A-laget fikk det noe enklere innledningsvis og stod med 2 seire før ren gruppefinale mot Blaker lørdag formiddag. Den tapte de blåkledde 0-1 og måtte opp mot storfavoritt FUVO i 1/4 finalen. Der imponerte blåtrøyene tidvis, men måtte til slutt se seg slått 3-6. 

Til tross for den tidlige exiten så Coach Randem flere lyspunkt å ta med seg. - Vi får god trening og viser at vi henger med i våre beste stunder. I tillegg fikk vi en fin helg og hadde en smooth hjemreise fortsetter den optimistiske treneren. 

Der B-laget noterte seg for en frekk smultring i målprotokollen, noterte A-lagets seg for 8 scoringer. Verdt å nevne er Mathias Hov (keeper) sin fantastiske scoring fra egen boks. Se video. 

 

A-laget får nå noen dager treningsfri før aktivitetene flyttes utendørs fra neste uke. Lørdag 3 februar er første treningskampen borte mot Fjellstrand på Berger kunstgress. Driv IL FotballVender hjem igjen - ny spiller klar for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 13. Jan 2018

Overgangsvinduet står på vidt gap og som i sangen så flyr det blå fugler gjennom vinduet. Det har vært en hektisk periode i forkant av årets sesong og flere nye spillere har satt navn på papir for Driv. Mange av dem har plukket skoene ned fra hylla igjen, mens noen andre har returnert etter å ha flørtet med profflivet ute i distriktet.

Siste mann inn er Markus Høvik. 99-modellen fra Ytre signerte i går overgangspapirene som igjen gjør han til Drivspiller. Etter 3 år i henholdsvis Follo FK og Kolbotn ble hjemlengselen for stor og interessen fra gamleklubben gjorde fristelsen uimotståelig. 18-åringen blir nå gjenforent med Coach Randem som han også spilte for mellom 2010-2014. Høvik uttaler at det var en avgjørende faktor. 

Coach uttaler selv at han er henrykt over å få tilbake en av sine gamle elever. "Markus blir en viktig tilvekst for oss, både på og utenfor banen" fortsetter Randem. 


Høvik hadde sin første trening med laget i går og er aktuell for neste helgs futsalturnering i Aurskog. 


Driv IL Fotball