Unggutta i sentrum da rekruttlaget tjuvstartet sesongoppkjøringen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 7. Des 2015


(Skeid-Driv 2-7) Juniorlaget er historie og går under navnet rekruttlaget i 2016 sesongen. Gjengen er stort sett den samme, men med et hyggelig påfyll av flere unggutter og noen eldre ringrever. Lørdag spilte denne gjengen sammen for første gang og beseiret Skeid sine juniorer med solide sifre.

Med bare et par treningsuker i beina var det noe usikkerhet rundt kampformen til gutta. Driv sine hvitkledde tar umiddelbart tak i kampen og styrer begivenhetene innledningsvis. Kvarteret er spilt når Sean banker ballen i nettaket og gjestene leder 1-0. Minutter senere treffer Braathens dødballfot Troy sitt hode og han dobler ledelsen.

Lillebror Theo (født 2001) debuterte for rekruttene og var sikkerheten selv med solid keeperspill. Etter halvtimen var like gamle Benjamin Røkeness frempå med en nydelig lobb fra 25 meter og hvittrøyene leder 3-0.

I minuttene før pause punkterer bortelaget kampen. Ny dødball fra Braathen stusses videre i feltet og banens eldstemann, Joachim Flåten, banker inn gjestenes fjerde for kvelden. På overtid av omgangen spilles Sean fri og chipper elegant inn sitt andre mål før lagene går til pause.

To nye unggutter slipper til fra 2.omgang. Dennis Hoel (født 2001) og året eldre Jørgen Rundhaug får også sin debut og gjør en fremragende innsats.

Rekruttene tar foten av pedalen i starten av omgangen og plutselig har Skeid redusert 2 ganger, den ene av den vakre sorten, sjanseløst for yngstemann Jørgensen. Halvveis i omgangen kroner Jørgen en solid omgang og plasserer ballen iskaldt i mål etter flott fremspill av Kenneth.

10 minutter før slutt runder servitør Braathen av kampen med et godt slått frispark som går rett i mål bak en forfjamset burvokter. Rekruttlaget tar en solid seier med gutte, junior og seniorspillere på scoringslisten. To uker med trening venter før gutta tar juleferie. Fortsettelsen blir spennende.

Skeid - Driv 2-7 (0-5)

Laget: (4-4-2)

Theo, Shangar, Troy, Stubberud, Bjørnar, Benjamin, Braathen, Flåten, Mats, (Dennis 46) Kenneth, Sean, (Jørgen 46)

0-1 Sean 14 min

0-2 Troy 21 min

0-3 Benjamin 29 min

0-4 Flåten 43 min

0-5 Sean 45 min

1-5 Skeid 57 min

2-5 Skeid 58 min

2-6 Jørgen 68 min

2-7 Braathen 80 min


Driv Fotball RekruttVinterdrift av Mjær stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 9. Nov 2015

Snøen nærmer seg med stormskritt og i den forbindelse har baneansvarlig uttrykt ønske om at færrest mulig mål er i bruk gjennom vinteren med tanke på brøyting. Det er da bestemt at det skal stå et sett mål av hver størrelse tilgjengelig gjennom vinteren. (11-7-5`er)


Alle de andre målene, samt innbytterbenkene blir plassert på grusen i søndre sving mot Mjærhallen.

Målene som brukes skal etter endt trening plasseres på «halvmånen» slik at hele banen og langsidene er fri og brøyting kan foregå uhindret.
ALLE lag som trener er ansvarlig for at dette følges. Om målene ikke blir plassert etter instruksene vil IKKE banen bli brøytet.

Evt. spørsmål kan rettes undertegnede eller Stian Kjensli (tlf.926 92 240)


Sportslig hilsen
Fotballgruppa
Driv ILTipp og vinn 2015 - Resultater og vinnere!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 26. Okt 2015
Sesongen 2015 er over og mange har i år deltatt i Tipp & Vinn konkurransen der deltagerne skulle tippe resultatene til A-lagets hjemme- og bortekamper. I dag kan vi endelig avsløre hvem som stakk av med premiene.Her en oversikt over Driv A-lag sine resultater i seriekampene, samt vinner av tipp & vinn tippekupongen for sesongen.


Vinner ble Morten Schou med 13 rette.

Godt tippet og vi gratulerer!! Han vinner et gavekort på Rema 1000 til verdi av kr. 2000,-2.premien går til Ingvill Garden med 12 rette.

Hun får et gavekort på Jomautstyr til en verdi av kr. 1000,-3.premien tok Erik Barbøl, også ham med 12 rette. Han får et gavekort på Maliks til en verdi av kr. 500,-Vinnerne vil bli kontaktet og overlevert premien innen kort tid.Driv IL fotball A-lag vil takke alle som støttet oss i sesongen 2015. Håper alle fortsetter med dette, og ser frem til å se dere på stadion også neste sesong.Støtt våre sponsorer, de støtter oss!Storseier i serieavslutningen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 17. Okt 2015
(Driv-Oppegård 8-0) Juniorlaget rundet av en god høstsesong på en ypperlig måte da Oppegård kom på besøk fredag kveld. Fire mål i hver omgang og stødig forsvarsspill sørget for utklassingsifre i årets siste seriekamp.

Kampen åpner noe nervøst og spillet bølger frem og tilbake uten de store sjansene. Mye feilpasninger innledningsvis da begge lag bruker tid på å venne seg til den skarpe stussen i kunstgresset. Gjestene klaget på ballen, men det skulle vise seg at det var føttene og ikke lærkula som var problemet denne okotoberkvelden.Blåtrøyene tar gradvis initiativet i kampen og starter etterhvert sjanseproduksjonen. Et nydelig angrep rulles opp på høyresiden og Kenneth kan uforstyrret bredside ballen i mål. Hjemmelaget fortsetter å skape sjanser, men bortelaget holder overraskende godt følge. Greverudguttene kommer på en og annen kontring, uten at det er direkte farlig.

De siste minuttene av omgangen girer vertene opp et hakk og nå henger ikke gjestene med. Et presist overlegg treffer Kenneth som er silkemyk i mottaket og ekspederer ballen i mål som en storscorer skal.
Minutter senere kommer kveldens flotteste. Troy ser opp og finner Vemund med sin gode venstrefot. Garden jr tar ballen elegant ned med brystet og plasserer ballen til side for keeper til 3-0. Teknisk briljant utført av hurtigtoget.Pausesignalet nærmer seg når luftens baron viser at han også kan med beina. Fra skrått hold curler Kenneth ballen i motsatt hjørnet og noterer seg for sitt første hattrick i den blå trøya. Døpes han nå til "Hatrikker`n?

Minuttet ut i andre omgang byttes 3 målscoreren ut på Italiensk vis for å gi han den hyllesten han fortjener. Inn kommer Felix "Finger`n" Løland. 10 minutter senere er Vemund frempå og legger på til 5-0. Blåtrøyene fortsetter å kjøre kampen og kommer til flere gode muligheter. Oppegårds sisteskanse sørger for at det ikke blir tosifret.

Kvarteret før slutt har Sean entret banen. Målsniken blir satt opp med en klassisk 45 graders pasning og bredsider inn lagets sjette for kvelden. Like etter er Vemund frempå nok engang. Han vil ikke være noe dårligere enn spissmaker Rustad og setter inn sitt tredje mål etter godt forarbeid av Troy.Unge Saltnes setter kronen på verket 5 minutter før slutt. En god soloprestasjon sender han alene igjennom og avslutter det hele til 8-0 og utklassingen er et faktum.

Juniorlaget avslutter en svært solid høstsesong på en strålende måte med årets største seier. Guttene har virkelig brettet opp ermene og spesielt artig er det at Mjær igjen har blitt et fryktet fort. Nå gjenstår søndagens trening før det blir en velfortjent ferie.

Driv-Oppegård 8-0 (4-0)
Mjær stadion
Tilskuere: 50

Laget: (4-4-2)
Matta, Artan, Dennis, Stubberud, Benjamin, Tobias (Mats 71) Braathen, Troy, Anders (Kevin 77) Vemund, Kenneth (Felix 47, Sean 71)

1-0 Kenneth 18 min
2-0 Kenneth 37 min
3-0 Vemund 41 min
4-0 Kenneth 45 min
5-0 Vemund 57 min
6-0 Sean 74 min
7-0 Vemund 77 min
8-0 Troy 85 min

Driv Fotball junior
Mads Randem


Kamper uke 42

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 12. Okt 2015
Vi går inn i siste uke av sesongen. Juniorlaget avslutter uken og spiller siste kamp fredag 16 oktober kl.18.30 på stadion. God fotballuke!

Juniorlaget med råsterk borteseier

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Okt 2015
(Røa-Driv 1-6) Nok en bunnsolid første omgang la grunnlaget for seier til de blå. Fire måls ledelse til pause sørget for at bortelaget kunne kontrollere den andre omgangen og de unge håpefulle har virkelig fått opp dampen denne høsten.

Tross en litt famlende åpning og et par brente sjanser tar gjestene ledelsen på Voksen etter 12 minutter. Troy er frempå etter en dødball og prikker inn ledelse.
Få minutter senere blir Vetle dratt ned på en dødball og dommeren blåser et korrekt straffespark.
Kaptein Dennis er sikkerheten selv og dobler ledelsen.Røa får en kjempesjanse like etterpå, men Matta drar frem en fantastisk redningen og fortsetter sitt gode keeperspill denne høsten.

Anders er ikke kjent som den største måltyven, men etter halvtimen er han på plass og øker blåtrøyenes ledelse til 3-0. Unge Grøholt er ikke ferdig og minutter senere ekspederer han en dødball i mål og scorer sitt tredje på de to siste kampene.Røa trenger poeng for å unngå nedrykk og etter at de beseiret Driv på Mjær i juni, trodde de nok at 3 poeng var innen rekkevidde denne kvelden. Men bortelaget har virkelig fått opp dampen denne høsten og har vært svært solide i høst. Guttene fra Ytrebygda tar med seg 4 mål og rent bur til pause.

En allerede vanskelig oppgave blir umulig for hjemmelaget etter timen på Voksen kunstgress. Røas Johannes Bergvold mottar sitt andre gule for kvelden og dermed tidlig dusj for midtbanespilleren.

Overraskende nok er det rødtrøyene som scorer kampens neste mål og reduserer 20 minutter før slutt. Det lille håpet om poeng kveles minuttene før slutt da "trikker`n" Kenneth stanger inn gjestenes femte før Vemund er først på en retur og fastsetter sluttresultatet til 1-6.En god uke for juniorlaget med to seire går nå inn i sesongens siste uke som avsluttes med hjemmekamp mot rivalene fra Oppgård fredag 16 oktober kl.18.30 på stadion.

Røa-Driv 1-6 (0-4)
Voksen kunstgress
Tilskuere: 25

Laget: (4-4-2)
Matta, Artan, Dennis (Mats 80) Stubberud, Anders, Tobias (Stian 78) Vetle, Braathen, Mats (Kenneth 64) Vemund, Troy.

0-1 Troy 12 min
0-2 Dennis (straffe) 18 min
0-3 Anders 28 min
0-4 Anders 34 min
1-4 Røa 70 min
1-5 Kenneth 84 min
1-6 Vemund 88 min

Driv Fotball junior
Mads Randem


Målbonanza i serieavslutningen

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Okt 2015
(Fire Lys-Driv 4-7) I år som i fjor møtte blåtrøyene Fire Lys til siste serierunde. Driv kjempet for 3.plassen, mens hjemmelaget kjempet for å unngå nedrykk. To målkåte lag og en dommer med en kortstokk å dele ut ble innholdet i Groruddalen torsdag kveld.

Oppgjøret er ikke gammelt når de nedrykkstruede vertene tar ledelsen, men bortelaget svarer ved Hovel minutter senere. Defensivt er ikke blåtrøyene helt med når de lyseblå på nytt går opp i ledelsen.Omgangen er halvspilt når Stein sørger for balanse i regnskapet. Unge Degrum blir spilt fri og er sikker alene med keeper. Etter utlikningen tar bortelaget over og Nyquist stanger inn ledelse til gjestene etter at halvtimen er passert.
Vertene gir fra seg mye rom og rett før pause er Degrum på plass igjen og sørger for at de, for kvelden, hvitkledde tar med seg en 2-måls ledelse til hvilen.

Kvarteret ut i 2.omgangen har lagene nettet en til hver. Kampen åpnes ytterligere og Stein blir spilt fri og klippes ned utenfor 16 meteren. Frisparket finner pannen til Sørsdal som stanger inn bortelagets sjette mål for kvelden.

7 minutter før slutt tar en overivrig keeper på hjemmelaget ballen med hendene utenfor boksen. Rødt kort og hjemmelaget reduseres til 10 mann.
Minuttet etter sørger Hovel for sitt tredje for kvelden og spikrer dermed toppscorertittelen for 2015Kampen er nesten over da Kjell drar ned vertenes spiss. Straffe til hjemmelaget og Drivs stopperkjempe starter neste sesong med karantene.
Straffen settes sikkert i mål og avslutter et sirkus av en fotballkamp. Resultatet på Linderud, samt at Nesodden 2 vant sin kamp sendte Fire Lys ned en divisjon.

Driv ender til slutt på en 4.plass i årets sesong og laget tar nå en velfortjent ferie.Fire Lys-Driv 4-7 (2-4)
Linderud kunstgress
Tilskuere: 40

Laget: (3-4-1-2)
Johan, Shangar (Dennis 46), Kjell, Killerud, Vemund (Troy 60 min) Sørsdal, Nordlie, Braathen, Nyquist, Degrum (Shangar 70) Hovel.

1-0 FL 6 min
1-1 Hovel 9 min
2-1 FL 16 min
2-2 Degrum 23 min
2-3 Nyquist 32 min
2-4 Degrum 43 min
2-5 Hovel 52 min
3-5 FL 61 min
3-6 Sørsdal 72 min
3-7 Hovel 84 min
4-7 FL 90 min

Gule kort:
Braathen 30 min
Hovel 30 min
Shangar 45 min
Ismail 55 min
Killerud 74 min
Sørsdal 84 min

Rødt kort:
Hadji 83 min
Haug 90 min

Driv Fotball senior
Mads Randem
Juniorlaget smadret opprykksfavoritten

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 7. Okt 2015
(Driv-Øvrevoll Hosle 4-1) En meget sterk og effektiv første omgang la grunnlaget for det som til slutt ble en svært overbevisende seier for juniorlaget. De blåkledde var først og best i det meste og sendte de opprykksjagende gjestene tomhendt tilbake til Hosle.

I åpningsminuttene er det bortelaget som får låne ballen, men de blå bryter tidlig og går rett i strupen på hvitskjortene. Vemund blir spilt fri, header ballen over en utrusende målvakt og sender hjemmelaget i ledelsen.
Drivs utvalgte er aggressive og nekter gjestene rom å boltre seg i. Som et resultat av det får vertene flere overganger, men uttellingen lar vente på seg.

Halvtimen er passert da hjemmelaget opprettholder trykket etter en dødball. Troy vinner en duell utenfor boksen og banker ballen inn via stolpen og dobler ledelsen.
Minutter senere er målscoreren på plass igjen. En presis dødball fra Braathen slås inn i boksen og langluggen styrer inn blåtrøyene sitt tredje mål for kvelden.

ØHIL er nære en redusering rett før pause, men glimrende keeperspill av Matta sørger for at det står 3-0 til pause.2.omgang er tett og jevn i innledningen. De blåkledde står meget godt og kontrollerer kampen. Gjestene skaper bortimot ingenting takket være et meget disiplinert og ærgjerrig forsvarsspill.

Bortelaget sender mange folk i angrep noe som åpner for store kontringsmuligheter. Etter 64 minutter punkterer hjemmelaget kampen. Anders spilles fri på venstrekanten, drar seg inn i boksen og plasserer ballen frekt nede ved første stolpe. En strålende kontring.

Kvarteret før slutt får Hosle sin redusering. Et innlegg på bakerste finner en hvitkledd som skyter i mål utagbart for Matta. Nærmere kommer ikke gjestene og på slutten er det blåtrøyene som er nærmest scoring.
De siste minuttene triller hjemmelaget ballen seg i mellom og et resignert bortelag bare venter til dommeren blåser av kampen.Juniorlaget tar en sterk og meget fortjent seier og fortsetter den gode innhøstingen av poeng.
Allerede fredag er det ny kamp, da borte mot Røa. Siste serierunde går fredag 16 oktober kl.18.30 hjemme mot Oppegård.

Driv-Øvrevoll Hosle 4-1 (3-0)
Mjær stadion
Tilskuere: 65

Laget: (4-4-2)
Matta, Artan (Kevin 88) Dennis, Stubberud, Benjamin, Sean (Tobias 25) Braathen, Troy, Anders (Mats 80) Vemund, Kenneth.

1-0 Vemund 5 min
2-0 Troy 35 min
3-0 Troy 38 min
4-0 Anders 64 min
4-1 ØHIL 75 min

Driv Fotball junior
Mads RandemKamper uke 41

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 5. Okt 2015
Sesongen er over for noen, men mange av våre lag er enda ikke ferdigspilt.
Her er en oversikt over ukens kamper, mange av dem hjemme så støtt opp om lagene våre.
Kiosken er åpen!
Uke 40: Høstferie!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Sep 2015
Ingen kamper i uke 40 pga høstferie. De eldste lagene trener som normalt.
God høstferie til alle fotballvenner!


Ny poengdeling for juniorlaget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 26. Sep 2015
(Driv-Snarøya 3-3) Tre ganger tok bortelaget ledelsen, men hjemmelaget svarte og kvitterte alle forsøkene på å stikke av med 3 poeng. Nok et sterkt comeback av juniorlaget som fortsetter poengfangsten på hjemmebane denne høsten.

Blåtrøyene åpner friskt og er bare centimetere unna ledelse da Kenneth header like utenfor etter et godt innlegg fra Vemund. Ikke lenge etter er det Vetle sin tur til å prøve seg, men skuddet går rett i klypene på gjestenes keeper.

Frisk åpning til tross, det er bortelaget som får den første scoringen. Et innlegg blir slått flatt fra venstre siden og en umarkert grønnskjorte banker ballen i nettaket fra 12 meter.
De blå lar seg ikke affektere og svarer nesten umiddelbart. Vemund spilles fri på kanten, han drar av keeper og sender ballen foran til Artan som spaserer den enkelt i mål.Kvarteret er unnagjort når Snarøya får frispark på egen halvdel. Ballen slås langt inn i feltet og helt uforstyrret får grønntrøyenes spiss ta ned kula og avslutte i mål og ny ledelse til gjestene.
Guttene i blått bretter opp ermene og starter på ny jakten etter utlikning. Og det skal ikke stå på sjansene denne fredags kvelden, men effektiviteten er ikke god nok og lagene tar pause på stillingen 1-2.

2.omgang er bare minutter gammel når Vemund er alene igjennom, men en god inngripen fra keeper hindrer scoring. Blåtrøyene legger et voldsomt press på gjestene og styrer kampen. Laget står etter og bryter et hvert forsøk på kontring.
Omgangen er nesten halvspilt da en corner fra JF klareres utenfor boksen. Der står Troy som banker ballen i motsatt vinkel og lagene er like langt.

Snarøya virker tydelig frustrert over å ha mistet ledelsen og hjemmelaget benytter seg av dette. Grønntrøyene er mest opptatt av dommeren og plutselig er Braathen alene igjennom. Den vanligvis så sikre midtbanespilleren avslutter 5 meter utenfor(!)

I det publikum venter på at blåskjortene skal ta ledelsen, er det i andre enden det skjer. En presis corner fra bortelaget og for tredje gang tar Snarøya ledelsen. Igjen, ikke patent forsvarsspill.
Ny oppoverbakke for hjemmelaget, men der har de vist seg dyktige tidligere i sesongen.I jakten på utlikning blir det foretatt taktiske endringer fra sidelinjen. Vetle flyttes fram i spann med spissduoen og vertene legger et voldsomt press på sine motstandere fra Snarøya. Et strålende innlegg flikkes i stolpen, men ingen uttelling.
12 minutter før slutt slår JF frispark fra egen halvdel. Så og si samtlige spillere på begge lag er samlet i bortelagets 16-meter, men det er de blå som vil mest og Stubberud får til slutt banket ballen i mål på bakerste stolpe.

Lagene er igjen like langt og på slutten er det Driv som er klart nærmest seieren. Udyktighet begge veier er det som hindrer seier til juniorlaget fredag kveld. Defensivt slipper vi til motstanderen altfor enkelt og offensivt skaper vi mer enn nok til å vinne kampen.
Positivt er det dog at vi ikke taper kampen og det vitner om stor moral da vi kommer tilbake etter å ha ligget under 3 ganger.

Neste hjemmekamp er tirsdag 13 oktober mot Øvrevoll Hosle.

Driv - Snarøya 3-3 (1-2)
Mjær stadion
Tilskuere: 40

Laget: (4-4-2)
Matta, Stubberud, Dennis, Troy, Anders, Artan, Vetle, Braathen, Mats (Sean 46) Vemund, Kenneth.

0-1 Snarøya 5 min
1-1 Artan 9 min
1-2 Snarøya 15 min
2-2 Troy 65 min
2-3 Snarøya 72 min
3-3 Stubberud 78 min

Driv Fotball junior
Mads Randem


Seier i årets siste hjemmekamp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Sep 2015
(Driv-Kjelsås 3 4-2) Etter tre tap på rad snudde det for de blåkledde torsdag kveld. På en regntung aften var det Driv som ville mest og tok en fullt fortjent seier over tabellnaboen fra Grefsen.

Kampen åpner på det jevne med to lag som føler og tar på hverandre. Kjelsås er nærmest i starten, men riktig farlig blir det ikke. Det lille som kommer tar Johan seg greit av, som forøvrig spilte en meget god kamp mellom stengene.

Kvarteret er spilt da Nyquist har rett adresse på et frispark og Degrum styrer inn ledelse til hjemmelaget. Scoringen gir vertene ekstra energi og like etter er Nyquist nær å doble, men en god inngripen av bortelagets burvokter hindrer 2-0. Minutter senere er han derimot sjanseløs. En ny presis dødball blir ekspedert i mål av bortelagets uheldige stopper.En tilsynelatende betryggende ledelse reduseres bare minutter etter. Et frisparktrekk fra gjestene setter de blå ut av spill og skuddet går i mål via styring i feltet.

I en småkjølig høstluft øker temperaturen betraktelig like før pause. Veteranen Kjell Ove Haug får et ublidt møte med en Kjelsåsalbue og tar telling. Bortelagets spiller belønnes med rødt kort og marsjordre. Kjell mottar behandling og gult kort for sin opptreden. Pausen kommer beleilig.

2.omgang er et langt gjesp frem til timen er spilt. En livlig Fredrik Skøyum har entret banen og fyrer av fra skrått hold. Keeper må gi retur, Hovel er våken og øker ledelsen for vertene.
Blåtrøyene overtar kampen fullstendig og i perioder er det enveis kjøring mot gjestenes mål.På en sjelden visitt får Kjelsås en corner 10 minutter før slutt. Helt umarkert får oransjetrøyene redusere til 3-2, helt mot spillets gang.
Reduseringen skaper panikk i hjemmelagets forsvars i minuttene som følger, men de blå rir av stormen.

Et par minutter før full tid punkteres kampen. En god Skøyum drar seg fri på kanten, han serverer Troy foran mål som enkelt setter inn 4-2.

En fullt fortjent seier til blåtrøyene som ville mest i regnværet. Siste serierunde går torsdag 8 oktober, borte mot Fire Lys.Driv - Kjelsås 3 4-2 (2-1)
Mjær stadion
Tilskuere: 43

Laget: (3-4-1-2)
Johan, Dennis, Kjell, Killerud, Vemund (Skøyum 56) Sørsdal, Nyquist (Shangar 81) Braathen (Nordlie 74) Troy, Degrum, Hovel.

1-0 Degrum 14 min
2-0 Selvmål 27 min
2-1 Olsen 29 min
3-1 Hovel 60 min
3-2 Olsen 80 min
4-2 Troy 86 min

Driv IL Fotball senior
Mads RandemDriv - Kjelsås torsdag 24 sept. kl.20.15 - Årets siste hjemmekamp!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 22. Sep 2015A-laget spiller årets siste hjemmekamp og Kjelsås fra Oslos tak kommer på besøk. Vårmøte endte med et forsmedelig tap så revansjelysten er stor foran torsdagens kamp.
Møt opp og støtt gutta frem mot 3 nye poeng!

VS

Kiosken er åpen med utsalg av kaffe, vafler, brus og pølser.
Møt opp førstkommende torsdag 24.september kl.20.15 på stadion!Kamper uke 39

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Sep 2015
Her er en oversikt over alle lagenes kamper, hjemme og borte i uke 39. Ta forbehold om endringer.

Serielederen for sterke - tredje strake for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Sep 2015
(Holmlia-Driv 8-3) Hjemmelaget var ubeseiret før torsdagens kamp og viste også hvorfor. Holmlia var minst et nummer for store og bare en dyktig Johan Stensaas hindret et enda styggere tap for de allerede opprykksklare vertene.

Det var ikke spilt et minutt engang før den første scoringen kom. Rødtrøyene kombinerer fint og dobler bare minutter senere.
Et stresset bortelag reduserer etter kvarteret etter en nydelig heading fra Flåten.

Dessverre hjalp det så lite da kveldens vakreste scoring kom like etter. Ismail Saif Gul vender opp på hjørnet av 16-meteren og curler ballen i motsatt vinkel.
Til tross for et spillemessig overtak til vertene, så var gjestene farlige på dødball. Etter mye frem og tilbake havner ballen på bakerste stolpe og veteranen Kjell Ove Haug reduserer til 3-2.I det bortelaget tror de er med i kampen igjen, så sørger Holmlia for å drepe spenningen umiddelbart. Et enkelt gjennomspill og hjemmelaget er på ny i en 2 måls ledelse.

Kampen roer seg siste halvdel av omgangen og lagene går til pause på stillingen 4-2.

2.omgang starter grusomt for bortelaget. I løpet av de første 11 minuttene er alt håp om poeng borte da tre raske scoringer sørger for at det står 7-2 på Lusetjern. Kampen roer seg noe, men 20 minutter før slutt blir Flåten i overkant het og mottar sitt andre gule og dermed en tidlig dusj på stopperen.Minutter etter utvisningen skaffer Hovel et straffespark og Sørsdal pynter på resultatet. Holmlia øker ytterligere kvarteret før slutt, men da bestemmer Johan seg for å stenge butikken.
På overtid blir også Holmlia redusert til 10 mann etter en klønete og unødvendig takling.

Med klar seiersmargin viser hjemmelaget hvorfor de er ubeseiret i årets sesong. De er minst et nivå bedre enn samtlige av sine motstandere og kommer til å hevde seg bra i neste års 4.divisjon.
Nå gjenstår det to serierunder og blåtrøyene skal forsøke å avslutte med stil.
Årets siste hjemmekamp går torsdag 24 september kl.20.15 på Mjær stadion. Da møter vi Kjelsås.Holmlia - Driv 8-3 (4-2)
Lusetjern kg
Tilskuere: 50

Laget: (3-4-1-2)
Johan, Shangar, Flåten, Killerud, Braathen (Dennis 60 min), Kjell, Sørsdal, Vemund, Nyquist, Hovel, Skøyum (Troy 46)

1-0 Ayyub Bouallala 1 min
2-0 Patrick Holtbu Nielsen 10 min
2-1 Joachim Flåten 13 min
3-1 Ismail Saif Gul 16 min
3-2 Kjell Ove Haug 21 min
4-2 Ismail Saif Gul 24 min
5-2 Ismail Saif Gul 48 min
6-2 Ayyub Bouallala 49 min
7-2 Omar Abdirahman Abdelkader 56 min
7-3 Eirik Sørsdal 72 min
8-3 Ayyub Bouallala 75 min

Gule kort:
Jan Fredrik Braathen 19 min
Dennis Røkeness 62 min

Rødt Kort:
Joachim Flåten 69 min (to gule)
Patrick Holtbu Nielsen 89 min (to gule)

Driv Fotball senior
Mads RandemKamper uke 38

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Sep 2015
Her er en oversikt over alle lagenes kamper, hjemme og borte i uke 38. Ta forbehold om endringer.Sterkt comeback sørget for poengdeling

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 12. Sep 2015
(Driv jr-Korsvoll jr 4-4) Kampen virket for mange tapt da lagene gikk til pause på stillingen 1-4, men ikke for juniorlaget. En sterk 2.omgang sørget for opphenting og faktisk var det Korsvoll som var heldige som fikk med seg poeng. For i tillegg til 4 mål, fikk vertene også 4 annullerte scoringer.

Hjemmelaget åpner kampen med et voldsomt press mot bortelaget. Mye langt og godt ettertrykk sørger for etablering av spill på Korsvoll sin halvdel.
Kampen er 12 minutter gammel når Braathen finner Felix som drar av backen sin og blir felt. Straffen setter Stubberud sikkert og blåtrøyene er i føringen.

Utlikningen kommer bare minutter senere da en misforståelse mellom Matta og Troy gjør at målet er åpent og lagene er like langt. Korsvoll kommer mer med i kampen etter scoringen, men det er Driv som har initiativet. Spesielt på dødballer er blåtrøyene farlig. Halvtimen er spilt da en av mange presise dødballer fra Braathen finner veien til mål, men scoringen annulleres.Isteden er det bortelaget som tar ledelsen. Tellefeil etter en dødball gir fritt spillerom på bakerste stolpe og Matta er sjanseløs.
Like etter oppstår kveldens mest omtalte situasjon. Et skudd fra Korsvoll skifter retning i en av hjemmelagets spillere og går til en offsideplassert Korsvollspiller. Han setter ballen i mål og blåses utrolig nok ikke av for offside. En uforståelig avgjørelse av dommeren.
Dette preger hjemmelaget og minuttet senere sørger en ny tellefeil for at bortelaget tar med seg 4-1 til pause.

Pausen ble antagelig brukt veldig godt.

2.omgang er knappe 10 minutter gammel når spissparet bytter roller. Vemund stusser igjennom Kenneth som banker ballen i lengste hjørnet. Det tennes et lite håp om poeng.
Det håpet blir ytterligere forsterket 7 minutter senere. Vemund blir spilt fri og felles innenfor boksen. Ny straffe, men ikke ny straffeskytter. Stubberud er sikkerheten selv og setter sitt andre mål for dagen.Korsvoll har ingenting å by på og vårt unge juniorlag får til tider gjøre som de vil. Solid defensivt og god duellkraft gjør det ubehagelig for gjestene fra Oslo vest.
Vertene har et titalls hjørnespark og en blanding av uflaks og udyktighet gjør at ikke ballen vil i mål. Kvarteret før slutt får vi endelig uttelling, men nok en gang annullerer dommeren.

10 minutter før slutt får Vemund en kjempesjanse da han kommer alene med keeper, men avslutningen er for svak.
Minutter etter gjør Braathen seg klar for nok en dødball. Denne gangen gjør han en ny variant og lurer ballen gjennom feltet og inn bak en forfjamset burvokter. 4-4 og lagene er like langt.

Korsvoll virker lamslåtte. De trenger alle poengene for å henge med i kampen om opprykk. Men på slutten er det Driv som er nærmest seiersmålet.
En innholdsrik og artig fotballkamp ender med poengdeling, noe som begge lag virket misfornøyd med.Neste juniorkamp er fredag 25 september kl.18.30. Da kommer Snarøya på besøk.

Driv - Korsvoll 4-4 (1-4)
Mjær stadion
Tilskuere: 40

Laget: (4-4-2)
Matta, Artan, Troy, Stubberud, Anders (Ludde 64) Tobias, Vetle, Braathen, Felix, Vemund, Kenneth.

1-0 Stubberud 12 min (straffe)
1-1 Korsvoll 16 min
1-2 Korsvoll 40 min
1-3 Korsvoll 42 min
1-4 Korsvoll 44 min
2-4 Kenneth 55 min
3-4 Stubberud 62 min (straffe)
4-4 Braathen 83 min

Driv Fotball junior
Mads Randem

Bunnlaget best på Mjær stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 12. Sep 2015
(Driv-Nesodden 2 3-4) Topp mot bunn torsdag kveld, men det var bunnlaget som var best. Til tross for at hjemmelaget ledet til pause snudde halvøyalaget kampen og vant fortjent. - Energiløst, sa trener Roger Svendsen.

Kampen startet på det jevne, mest ball til gjestene, men med de største sjansene til vertene. Lite presisjon fra begge lag gjorde at åpningen bølget frem og tilbake.
Jan Fredrik Braathen sin presise dødballfot har skapt mye trøbbel i det siste. Etter 12 minutter slår han et frispark fra omlag 30 meter. Ballen går igjennom hele feltet og rett i mål.

I minuttene etter har blåtrøyene mulighet til å øke ytterligere, men er ikke nøyaktige nok i avslutningsfasen. Halvveis ut i omgangen må Degrum forlate banen med en strekkskade og inn kommer Bror Felix Løland.Halvtimen er passert når Nesodden kontrer. Enkel ball i bakrommet og utlikningen er et faktum.
Det står seg ikke lenge, får kun 2 minutter etter avslutter Hovel et glimrende angrep og hjemmelaget er tilbake i ledelsen. Stillingen står seg også til pause.

Hjemmelaget får en marerittstart på den 2.omgangen. I løpet av 8 minutter har bortelaget snudd kampen, begge målene etter tvilsom defensiv opptreden.
Driv virker preget, samtidig som Nesodden får en voldsom vitamininnsprøytning. Hvittrøyene kjemper for å unngå nedrykk og er i stor poengnød.

Det er ingen stor fotballkamp de drøyt 50 tilskuerne får servert. Viljen er større en evnen, men Nesodden vil litt mer. Det får de betalt for halvveis ut i 2.omgang. Et flott angrep og bortelaget dobler ledelsen.Det stemmer lite for et energiløst Drivlag og det blir mye en og en. Når presisjonen i oppspillsfasen også er for dårlig blir det lite etablert angrepsspill.
Helt på tampen gjør vertene et lite forsøk på å redde poeng. 3 minutter på overtid reduserer Nyquist og med litt hell kunne faktisk utlikningen kommet rett etter, men tiden ebber ut og gjestene får med seg 3 viktige poeng.

3 kamper gjenstår av sesongen og nå gjelder det å mobilisere for en god avslutning. Neste og siste hjemmekamp går torsdag 24 september kl.20.15 mot Kjelsås 3.
Om en uke er det bortekamp mot serieleder Holmlia.Driv - Nesodden 2 3-4 (2-1)
Mjær stadion
Tilskuere: 50

Laget: (3-4-1-2)
Johan, Nordlie, S.Skøyum (Troy 70) Killerud, Vemund, Braathen, Nyquist, F.Skøyum, Sørsdal, Degrum (Felix 25) Hovel

1-0 Braathen 12 min
1-1 Nesodden 32 min
2-1 Hovel 34 min
2-2 Nesodden 49 min
2-3 Nesodden 53 min
2-4 Nesodden 66 min
3-4 Nyquist 90 min

Driv Fotball senior
Mads Randem


Driv - Nesodden torsdag 10 september kl.20.15 på Mjær stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 9. Sep 2015
Etter 4 strake bortekamper spiller A-laget endelig hjemmekamp igjen. I morgen tar vi imot Nesodden 2 som kjemper for å unngå nedrykk. Kiosken er åpen, speakeren er på plass og vi håper så mange som mulig tar turen ned for å støtte våre beste menn.


Sein snuoperasjon sørget for ny hjemmeseier

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 31. Aug 2015
(Driv jr-Nesodden jr 2-1) Våre blå juniorhelter dominerte hele matchen, men poengene satt langt inne. To sene scoringer sørget for at hjemmelaget snudde kampen og kunne juble for 3 viktige poeng. - Fullt fortjent, mente Nesoddentrener Geir Harald Smith.

Etter den begredelige bortesmellen uken før, var det en revansjesugen gjeng som entret stadion fredag kveld. Kampene mot Nesodden har de siste årene ofte vært tette, jevne og dramatiske. Fredagens kamp var intet unntak.

Driv tar tidlig initiativet og står høyt på gjestene de første minuttene. Vi vinner igjen ballen i gunstige posisjoner og tar Nesodden i ubalanse ved flere anledninger.
Kenneth får den første sjansen, men stolperota er i veien. Flere dødballer følger, men det er for lite sting i boksen. Bortelaget skaper kun en mulighet i hele omgangen, men den er til gjengjeld stor. Fra 5 meter får gjestenes spiss heade upresset, men Matta drar frem en fantomredning.Blåtrøyene gjorde noen taktiske endringer før denne kampen og det lyktes laget veldig godt med. Bedre defensiv struktur og en mer direkte stil fremover skapte store problemer for hvittrøyene.

Halvtimen er passert da gjestene klarerer en corner. Fra over 30 meter klemmer Artan til og tvinger keeper ut i full strekk. Det siste kvarteret skaper vi flere gode muligheter. Troy avslutter fra skrått hold, men utenfor. Samme mann header like over etter en av mange gode server fra Braathen. Lagene tar hvile på stillingen 0-0.

2.omgang er bare minutter gammel når Nesodden kontrer. Gjestenes angriper vender opp og fra 23 meter limer han kula i motsatt vinkel, sjanseløst for vår gode burvokter.
Målet ga guttene fra halvøya en liten vitamininnsprøytning. De påfølgende minuttene får de bedre tid med ballen og får styre kampen på sine premisser. Vi blir spilt lave og sliter med omstillingen. Defensivt har vi fortsatt god kontroll og sjansene uteblir.Med 10 minutter igjen å spille gambler vi og legger om til 3-4-3. Vetle flyttes fram fra sin stopperposisjon og det beordres å slå langt mot et lavtliggende bortelag. Kenneth ruver i lufta og vinner alt, men vi er ikke like heldige med nedfallsfrukten.
Bare fem minutter gjenstår, når vi får en gyllen mulighet på et Nesodden i ubalanse. Vetle starter og avslutter en strålende kontring og lagene er like langt.

Der treneren nå er fornøyd med det sene poenget, ønsker gutta alle tre. Scoringen ga oss overskudd, mens hvittrøyene virker slitne. En for kvelden meget dyktig Vemund mottar ballen feilvendt i boksen. En god finte, Nesoddens stopper er på etterskudd og klipper ned hurtigtoget. Straffen settes sikkert i mål og kampen er snudd.Nesodden har ingenting å svare med og er resignert. Vi er nærmere 3-1 enn de er utlikning. En deilig og ikke minst fullt fortjent seier. Bedre sent enn aldri!

Driv jr-Nesodden jr 2-1 (0-0)
Mjær stadion
Tilskuere: 25

Laget: (4-4-2) Matta, Artan, Anders, Vetle, Tobias, Felix, Braathen, Troy, Fredrik, Vemund, Kenneth.

0-1 Nesodden 54 min
1-1 Driv 85 min
2-1 Driv 88 min

Driv Fotball junior
Mads RandemDriv valset over Brosundet

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Aug 2015
(Brosundet-Driv 3-7) De blå heltene tok på seg danseskoene og bø vertene opp til dans torsdag kveld. Tangotrøyene var sjanseløse, holdt ikke takten og gjestene svingte hjemover med 3 poeng etter en oppvisning av de sjeldne på Ekebergsletta.

For etter en jevn innledning er det bortelaget som så smått begynner å skape sjanser. Degrum har blant annet to fete muligheter uten uttelling. Ved begge tilfellene sniker han seg bak sin oppasser, som fikk en hektisk aften på kunstgresset. Bakover har vi grei kontroll, men Brosundet er skumle på kontringer.Halvtimen er passert da en dødball fra Nyquist lander på bakerste. En forsvarsspiller presses så hardt at han styrer ballen i eget nett.
Bare minutter senere kommer kveldens flotteste angrep. Hovel får ballen i mellomrommet. Han spiller igjennom Degrum, som slår flatt inn foran mål og Vemund sklir ballen i mål.

Like før pause er hjemmelaget på en visitt. Et lurt skudd sniker seg inn ved stolpen og reduseringen er et faktum. Like etter har tangotrøyene en gedigen mulighet til å utligne, men 1-2 står seg til pause.Andre omgang er bare 8 minutter gammel når Hovel kriger til seg ballen høyt i banen. Sørsdal kommer på løp bakfra, får ballen og banker den i mål utagbart for de oransjes sisteskanse.
I denne perioden er det kun et lag på banen. Ny dødball, denne gangen fra Braathen. Kula svinges nydelig inn foran mål og på tredje forsøket finner Hovel nettmaskene og øker ytterligere. Publikum har knapt fått summet seg før Sørsdal prikker igjennom Degrum som alene med keeper triller den mellom beina på burvokteren. 1-5 og kampen virker punktert.

Men, nei da. Få strakser etterpå er det hjemmelagets tur på dødball. Etter mye frem og tilbake, får de til slutt reduseringen sin. 2 små minutter etter er vertene på farten igjen og får tildelt straffespark. Den setter de sikkert i mål og plutselig er det neglebiting på sidelinjen.

Hjemmelagets frenetiske forsøk på utlikning blir kvarteret før slutt ekstra vanskelig. En av deres mange munnrappe Sunnmøringer mottar helt korrekt sitt andre gule for kvelden og må forlate dansegulvet. På det påfølgende frisparket fra midtstreken lemper Braathen ballen i boksen. Ingen viser voldsomt interesse for den og kula får uforstyrret gå rett i mål bak en svimmel burvokter. Et av årets mål på A-laget.Killerud har svingt mye rundt med sine motstandere denne kvelden og foretrekker en tidligere dusj med 4 minutter igjen på klokka. Ville han ikke vente på resten?
Det spiller liten rolle. På overtid gjør innbytter Troy ydmykelsen komplett og leker inn kveldens siste scoring og påfører Brosundet deres 2 tap for sesongen.

En ellevill fotballkamp som det svingte skikkelig av, men det var kun blåtrøyene som hadde skikkelig dansesko. Neste uke byr forhåpentlig guttene opp til dans når Simensbråten står på motsatt halvdel.Brosundet-Driv 3-7 (1-2)
Ekeberg kunstgress 2
Tilskuere: 30

0-1 selvmål 30 min
0-2 Vemund 35 min
1-2 Brosundet 39 min
1-3 Sørsdal 53 min
1-4 Hovel 61 min
1-5 Degrum 64 min
2-5 Brosundet 66 min
3-5 Brosundet 70 min
3-6 Braathen 75 min
3-7 Troy 90 min

Driv Fotball senior
Mads RandemPoengdeling for A-laget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 21. Aug 2015
(Dynamo Mjøsa-Driv 0-0) Gjestene var det førende laget i store deler av kampen, men ballen ville ikke i mål til tross for flere gode muligheter. Et hardtkjempende Mjøsa hadde nok å stri med, men var faktisk nærmest seieren på overtid. Heldigvis hadde keeper Karl Johan Stensås bestemt seg for å stenge butikken i sin debut.

For første gang dennes sesongen måtte våre gutter gå målløse av banen. Trøsten får være at vi også for første gangen holdt buret rent, slik at lagene delte poengene på Nordre Åsen. Våre gutter, for kvelden i hvitt, åpner klart best og presser høyt i innledningen. Degrum er frempå ved et par anledninger, men en ulykkelig touch gjør at ballen spretter inn til Mjøsas travle burvokter.

Det går 27 minutter før debutant Karl Johan Stensås må i aksjon. En dødball fra vertene faller ned på 16 meter og skuddet går like over mål. Det skulle vise seg å være det eneste hjemmelaget hadde å by på i 1.omgang.

Halvtimen er passert når en glimrende overgang ender hos Nordlie som avslutter fra 12 meter, men dessverre rett på keeper. I minuttene frem mot hvilen får vi en rekke dødballer. Gode server, men lite besluttsomhet foran mål gjør at lagene går til pause uten nettkjenning.2.omgang er bare minutter gammel når vi får en kjempemulighet. Et hjørnespark fra Braathen lander på hodet til Nyquist som header like utenfor. To minutter senere er samme mann ekspeditør når et frispark går like over. Slitne og frustrerte Mjøsinger er stadig på etterskudd og langer mange frispark og prater på seg følgende gule kort.

Halvveis ut i omgangen har hjemmelaget flyttet laget høyere i banen. Ut av ingenting kommer kantspilleren seg uforstyrret inn i boksen, men en glimrende inngripen av Stensås hindrer baklengs. Like etter løsner vertene krutt, men avslutningen går rett i klypene på vår gode keeper.

Kampen var preget av mange dødballer, hovedsakelig til våre hvitskjorter. En innsvinger fra Braathen kvarteret før slutt flikkes videre i mål, men dommeren annullerer for offside. Kanskje etter å ha sett reprisen på storskjerm?

Avslutningsfasen av kampen er nervøs og krampeaktig. De blåkledde virker å være veldig godt fornøyd med det ene poenget og bruker enhver tid for å stykke opp spillet og dra ut tiden. Vi er disiplinerte og fortsetter trykket, selv om vi i gir bort litt flere overganger.
83 minutter er spilt når nok en dødball treffer kaptein Sørsdal som header centimetere utenfor. En stor sjanse, men ballen vil fortsatt ikke i mål.

5 minutter før slutt kommer kampens mest omdiskuterte situasjon. Hovel mottar ballen feilvendt inne i 16-meteren og blir klippet ned bakfra. Han går i bakken og drar i samme situasjon med seg forsvareren, men dommeren blåser utrolig nok frispark til hjemmelaget. En tilsynelatende soleklar straffe for vår objektive reporter.
Kampen hardner til på overtid og dommeren har sitt svare strev med å holde orden på rekkene. Mjøsas Dennis Wise mottar korrekt sitt andre gule på overtid og må skuffet innse at han heller ikke denne gangen var på ballen.

I jakten på seiersmålet kontrer hjemmelaget i siste spilleminutt. En kjempesjanse fra 10 meter ender like til side for mål og vi slipper med skrekken. Vi får et siste forsøk på et hjørnespark, men avslutningen går over mål.Noe mer blir det ikke tid til. Kampen ender målløst, men guttene tar med seg en god defensiv kamp og en glimrende debut for keeper Stensås.
Neste kamp er borte mot Brosundet 27 august på Ekeberg.

Dynamo Mjøsa-Driv 0-0
Nordre Åsen kg
Tilskuere: 30

Laget: (3-4-1-2)
Stensås, Shangar, Flåten, Killerud, Vemund (Tobias 67) Nyquist, Kjell (Braathen 46) Nordlie (Felix 73) Sørsdal, Degrum, Hovel.

Driv Fotball senior
Mads Randem


1 Kommentar

Svart dag for juniorene

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 19. Aug 2015
(KFUM 2-Driv 8-0) Etter en rekke gode kamper møtte juniorlaget veggen tirsdag kveld. I en kamp der ingenting stemte endte endte det til slutt med stygge sifre og laget ser nå frem mot neste kamp for å revansjere det ydmykende nederlaget.

Ubeseiret siden midten av juni og stinn av selvtillit trodde mange på en ny seier på Ekeberg kunstgress. Og de første minuttene var jevne. Vi skaper noen halvsjanser på dødball og overganger, men KFUM er aggresive, hissige og holder stand de første 20 minuttene.
Når vertene ruller opp sine angrep er det farligere. 1 mot 1 er de mye dyktigere enn oss og en upresset gjennombruddspasning sørger enkelt for 1-0.

Vi håper på å slippe unna med en baklengs til pause, men faller sammen de siste minuttene og slipper inn ytterligere 2 enkle scoringer. Fryktelig unødvendig og utgangspunktet er blytungt før 2.omgang.

Den starter på verst tenkelig måte. Mindre enn 5 minutter er spilt og hjemmelagets ledelse er økt til 5-0. Vi har brukt mye krefter på å løpe i mellom og gjør en del bytter uten at dette blir stort bedre. Riktignok stenger vi slusene i en lengre periode, men fremover har vi lite å by på.
På tampen renner det inn igjen og et fortjent tap blir unødvendig stygt og til slutt smått pinlig.

En skikkelig tankevekker og en stjernesmell som viser at 99% innsats er 100% mislykket!

Neste fredag tar vi mot Nesodden til lokaloppgjør og en perfekt anledning til å revansjere seg.

KFUM 2-Driv 8-0 (3-0)
Ekeberg kunstgress
Tilskuere: 55

Laget: (4-3-3)
Matta, Benjamin, Dennis, Stubberud, Tobias, Ludde, Kenneth, JF, Vemund, Troy, Felix.
Innbyttere: Anders, Artan, Sean, Mats.

1-0 KFUM 21 min
2-0 KFUM 36 min
3-0 KFUM 44 min
4-0 KFUM 47 min
5-0 KFUM 49 min
6-0 KFUM 71 min
7-0 KFUM 87 min
8-0 KFUM 89 min

Driv Fotball junior
Mads Randem


Juniorlaget seiret i ellevill 9-målsfest

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Aug 2015
(Driv jr-Klemetsrud jr 5-4) Høstpremieren til juniorlaget ble en følelsesmessig berg og dalbane. Etter å ha ligget under to ganger dro gutta til slutt i land seieren, i en kamp som hadde det meste.

Juniorlaget startet høstsesongen hjemme mot Klemetsrud fredag kveld. Vårmøte endte med 2-1 seier i en tøff batalje. Kveldens kamp ble ikke noe lettere og allerede etter 3 minutter tar gjestene ledelsen etter slett forsvarsarbeid.
Vi svarer umiddelbart og et langt innkast finner til slutt hodet til Felix som sørger for 1-1.

Åpningen er svak for vår del og ikke mange minuttene går før Klemetsrud igjen tar ledelsen. Nok en gang, ikke patent forsvarsspill fra våre blå.
Vi får gradvis litt bedre kontroll og skaper gode muligheter på dødball. Et hjørnespark finner til slutt Vemund, som banker ballen i nettet bak en forfjamset keeper.

Etter utlikningen får vi et bedre momentum i matchen. Overgangene kommer på løpende bånd, Felix blir spilt igjennom og for første gang denne kvelden tar vi ledelsen.
Defensivt har vi fått brukbar kontroll, men på overtid i omgangen glipper vi og lagene går til pause på stillingen 3-3.


To fornøyde karer etter 3 poeng mot Klemetsrud

Pausepraten må ha gjort bra, for guttene åpner 2.omgangen med et fyrverkeri. En glimrende kontring sender Troy alene igjennom, runder keeper og plassere ballen i det tomme buret. Minuttet etter forserer Vemund glimrende på høyrekanten. Han finner nevnte Troy som på første stolpe ekspederer kula elegant i nettet og dobler ledelsen.

Blåtrøyene fortsetter kjøret og skaper en rekke muligheter til å øke ytterligere. Bare en god keeper og unøyaktighet hindrer oss i flere mål. Isteden så skjer det i andre enden av banen. En offsideplassert Klemetsrudspiller mottar ballen inne i boksen og for uforstyrret redusere til 5-4.

De siste 20 minuttene blir nervepirrende. Kampen utvikler seg til en stillingskrig på midten og ingen av lagene klarer å skape noe særlig. På overtid har dommeren lyst å markere seg og deler like så godt ut 2 helt uforståelige røde kort, et til hvert av lagene.
Etter 96 minutter har mannen med fløyte sett nok og blåser av en ellevill kamp.
3 nye poeng til juniorlaget som fortsetter å klatre på tabellen.


Lagleder Lill Marita takker Jostein for innsatsen

Etter kampen var det bankett på Golfkroa. Jostein ledet laget i sin siste kamp og takker nå av etter over 15 år som trener i Driv. Dette skulle markeres, over 50 stykker var samlet for å takke Jos for en fantastisk innsats og for å ønske han lykke til videre på nye eventyr. God mat, taler og sosialt samvær satte et flott punktum.
Juniorlaget og hele fotballgruppa takker Jostein og vi vet at han kommer til å følge spent med på resten av høstsesongen via Instagram.

Joachim Flåten tar over for Jostein og blir med i teamet ut sesongen.

Neste kamp er borte mot KFUM 21 august.

Driv jr-Klemetsrud jr 5-4 (3-3)
Mjær stadion
Tilskuere: 80

Laget: (4-3-3)
Matta, Artan, Dennis, Stubberud, Mats (Benjamin 46) Anders (Vetle 35) Braathen, Troy, Vemund, Felix (Sean i 12 min), Tob.

0-1 Klemetsrud 3 min
1-1 Felix 5 min
1-2 Klemetsrud 10 min
2-2 Vemund 25 min
3-2 Felix 32 min
3-3 Klemetsrud 45 min
4-3 Troy 48 min
5-3 Troy 49 min
5-4 Klemetsrud 63 min

Driv Fotball junior
Mads Randem


Kapteinen tok ansvar for 3 nye poeng

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 15. Aug 2015
(Tveita-Driv 2-3) A-laget åpnet høstsesongen borte mot Tveita torsdag kveld. I en kamp som bar preg av lite finspill, stod kapteinen fram og ble matchvinner med 2 scoringer på Haugerud.

Publikum har knapt funnet setene sine før hjemmelaget tar ledelsen. Passivt forsvarsspill gir autostrada for Tveitas angriper som enkelt setter inn 1-0.
Det tar litt tid før gjestene våkner. Spillet lugger, men vi tar gradvis over initiativet. Etter 18 minutter får vi frispark fra 23,42 meter. Nyquist ekspederer ballen elegant midt i mål bak en keeper med solstikk. Blåskjortene skaper enkelte muligheter, blant annet på dødball, men stillingen holder seg til pause.

2.omgang er et lite kvarter gammel når kaptein Sørsdal jager en ball inn i boksen. Han drar av en svimmel back og skyter fra nærmest død vinkel. Hjemmelagets keeper bidrar godt når han viser ballen veien til mål og vi leder 2-1.
Tross ledelse og brukbar kontroll så gir vi bort kampen og slipper stadig til kontringer i mot. Minutter etter ledermålet er vi ubesluttsomme og de sortkledde får pirke inn utlikningen fra snaut 14 meter.


Sliteseier på et slitent kunstgress på Haugerud

Kampen er rotete og håpet om 3 poeng svinner, da kapteinen igjen tar ansvar.Vi vinner vi flere dueller på rad, Sørsdal kommer på løp inn i 16 meteren og banker ballen i nettet. I slike kamper er det godt å ha en som står fram når man virkelig trenger det.

Tveita forsøker seg på en sluttspurt, men de blå har god kontroll og cruiser inn 3 poeng i høstpremieren. Godt med 3 poeng på en variabel dag på jobben.

Neste kamp er borte mot Dynamo Mjøsa 21 august på Bjølsen.

Tveita-Driv 2-3 (1-1)
Haugerud kg
Tilskuere: 25

Laget: (3-4-1-2)
Shangar, Dennis, Flåten, Skøyum (Anders 65) Vemund (Felix 60) Nyquist, Kjell (Troy 76) Nordlie (Braathen 46) Sørsdal, Degrum, Hovel.

1-0 Tveita 1 min
1-1 Nyquist 18 min
1-2 Sørsdal 60 min
2-2 Tveita 69 min
2-3 Sørsdal 78 min

Driv Fotball senior
Mads RandemJuniorlaget på Danacup

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Aug 2015
Juniorlaget tok i sommer turen til Danmark og årets Danacup. Det ble en suksess, både sportslig og sosialt. Laget røk riktignok ut i 1/16 finalen etter en dramatisk kamp som endte med straffesparkkonkurranse mot vertslaget Hjørring. Vertene måtte til slutt strekke våpen i finalen - etter tap på straffer.

Mandag 20 juli var spillere, ledere og supportere på plass. En lett treningsøkt ble gjennomført kvelden før turneringen startet for alvor.
Første motstander var gruppas antatt beste lag, Lizzy FC, fra Ghana. I et voldsomt regnvær gikk våre blå helter rett i strupen på Afrikanerne og vant 2-0 etter en glimrende gjennomført kamp.
Bardufoss var neste motstander og etter en tett og jevn 1.omgang tok vi fullstendig over i 2.omgang og vant til slutt 3-0.
Foran den siste kampen var avansementet allerede klart, men gutta var ivrig etter å vinne pulja. Norheimsund hadde ingen mulighet og vi tok en solid 4-1 seier. 14 år gamle Benjamin Røkeness kronet en god kamp med å score direkte på frispark helt oppe i vinkelen.


Driv nedkjempet Ghaneserne med 2-0 i et voldsomt regnvær

Torsdag 23 juli var det klart for 1/16 finale mot Hjørring. De viste seg som et meget godt lag og var tydelig interessert i å gjøre det godt i egen turnering.
Halvveis ut i 1.omgang tar de ledelsen 1-0 på et hjørnespark. Våre blåtrøyer åpner litt svakt, men tar gradvis over initiativet utover i kampen. Vi gir aldri opp, minuttet før slutt kommer utligningen og kampen skal avgjøres på straffespark.
Der er dessverre vertene best og cupeventyret endte på bittrest mulig måte. Hjørring gikk hele veien til finalen, der tapte riktignok de etter straffesparkkonkurranse. I etterkant er det moro å se at vi spilte jevnt med et av finalelagene.


Dennis setter sin straffe sikkert i mål

I mellom slagene ble det også tid til litt sosial hygge. Gutta satte pris på et avbrekk fra den tradisjonelle matsalen da vår hovedsponsor Braathen inviterte laget med foreldre og supportere til middag i Blokkhus.
Cupen ble også en anledning til å knytte nye bånd og bekjentskap. Leiesoldat Sindre Tjøtta, fra Klepp i Rogaland. I tillegg til å være en meget dyktig spiller, en utrolig fin fyr som fant seg til rette i gruppa umiddelbart.

Med en reisevei, for noen av oss, på over 1000 km var det svært imponerende å se hvor mange supportere som hadde tatt turen. En fantastisk støtte gjennom hele turneringen både på og utenfor banen. Gøy å bli lagt merke til når så mange med Driv-gensere, flagg og andre supportereffekter satte sitt preg på byen. Dere er alle fine representanter for klubben vår.


To av juniorlagets ivrigste supportere var selvfølgelig på plass

Til slutt må vi rette en takk til alle våre samarbeidspartnere. Uten dere hadde slike opplevelser vært vanskelig å gjennomføreEn spesielt stor takk til Braathen Landskapsentreprenør for deres bidrag til juniorlaget med bl.a. middag og ikke minst lån av bil.
En takk også til alle som stiller opp rundt laget for å virkeliggjøre treningsleir, cuper osv, men også dere som får hverdagen til å gå knirkefritt. Uten Lill Marita og Siri hadde resten av trenerteamet vært på dypt vann!


Juniorlaget var så heldige å få disponere denne bilen fra sin hovedsponsor

Nå nærmer det seg seriestart for høstsesongen og laget går den i møte med stor selvtillit. De gode opplevelsene fra cupen har gitt mye overskudd som vi tror og håper skal bidra til gode resultater i de gjenstående kampene. Heia Driv!

Driv Fotball junior
Lagledelsen


Jr.laget forsterker trenerteamet før Danacup - Sjekk hvem!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 3. Jul 2015To blir til tre når juniorlaget drar på Danacup

Trenerteamet spisser kompetansenivået og forsterkes ytterligere når juniorlaget tar turen til Danmark i midten av juli. Anledningen er Danacup, årets høydepunkt for mange og tross en noe tynn tropp er optimismen stor. Laget spilte på seg nødvendig selvtillit rett før ferien med to strake seire.

Det er et allerede svært så kompetent teamet som nå styrkes. En godt krydret trenerduo, duracellkaninen Braathen og universalnøkkelen Oddmund Garden ledet av Ytre Enebakks to flotteste damer får nå selskap av unge Joachim Flåten.
Flåten, som ble spådd en lysende karriere valgte å dedikere fotballivet sitt til moderklubben Driv. Han er i dag en av A-lagets mest betrodde spillere og med sine sosiale ferdigheter utenfor banen vil han være en viktig tilvekst i juniorlaget.


Joachim Flåten fra sin tid som Kanarifugl

Trener Jostein Korsæth er fra seg av begeistring og uttalte at signeringen er kanonbra.
Flåten selv uttaler at han ser veldig frem til Danacup.
"Det er en flott spillergruppe med et meget dyktig team rundt laget. Jeg har alltid sett opp til trenerduoen og er i ekstase for å få jobbe sammen med dem"

Danacup spilles i Hjørring, nord i Danmark og avvikles fra 20-25 juli.
Følg med på Driv IL Fotball sine Facebooksider for å holde deg oppdatert om du ikke tar turen nedover.

God sommer!

Driv Fotball junior
Laglederteamet
Sterk borteseier for juniorlaget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 29. Jun 2015
(Kjelsås-Driv 1-3) Juniorlaget rundet av vårsesongen med en sterk borteseier fredag kveld. Med unntak av en liten periode midtveis i 2.omgang var våre unggutter klart dominerende og spilte på seg nødvendig selvtillit før Danacup senere i sommer.

Etter seieren sist uke var det en gjeng med fornyet selvtillit som dro til Oslos tak for å revansjere vårens hjemmetap for de blåkledde vertene. Drivs juniorer, for anledningen i hvitt, tar umiddelbart tak i kampen og styrer begivenhetene på Myhrerfeltet.
Haug er ivrig i innledningen og kommer til flere avslutninger fra distanse. Det blir riktignok uten uttelling, men tendensene er gode.

Omgangen er halvspilt da Felix spilles igjennom. Lysluggen parkerer sin oppasser og header ballen i bue over keeper som er på halvdistanse. Hvitskjortene fortsetter kjøret og bortesupporterne må gni seg i øynene da Felix sin avslutning mirakuløst blir reddet på streken av en oppofrende Kjelsåsspiller. Minuttet etter forsøker vertene seg, men et tannløst forsøk blir snappet kontrollert av burvokter Troy.

Kampen er 37 minutter gammel da Artan slår en av mange presise pasninger. Ballen stusses videre av Felix, der er Tobias på plass, runder av keeper og dobler ledelsen for bortelaget. Fullt fortjent og det skulle strengt talt vært mer. En betryggende ledelse skal forsvares inn til pause, men like før signalet får blåtrøyene straffe og reduserer til 1-2.

2.omgang er ikke gammel når nok et praktfullt angrep gir utbetaling. Et langt utspill fra Troy flikkes videre av kampens første målscorer. Vemund tar elegant med seg ballen, drar av en svimmel stopper og banker kula i lengste. Viktig scoring, på et viktig tidspunkt og dette ga ro i spillet vårt igjen.

Gjestene fortsetter å styre kampen og har god kontroll på et noe tafatt hjemmelag. Et godt og presist pasningspill var noe av nøkkelen til dette. I tillegg var angrepsspillet av tidvis god kvalitet og ikke minst dyktigheten med å variere i oppspillfasen.

Med et kvarter igjen tror Braathen han har punktert kampen etter en volleyscoring på pasning fra Vemund, men mannen med fløyte annullerer for offside. Etter dette mister vi initiativet og de blåkledde setter inn en liten sluttspurt. Vi blir løpende i mellom og Kjelsås skaper to gode muligheter, men Troy avverger ved begge anledningene.
Gutta roer det hele ned og tar kampen tilbake i sluttminuttene. Seieren er aldri truet og en fullt fortjent 3-poenger blir med tilbake til bygda.

Danacup venter i midten av juli, før serien starter opp igjen 14 august. I mellom her blir det også tid til litt ferie.

Kjelsås-Driv 1-3 (1-2)
Myhrerfeltet kg
Fredag 26.juni kl.18.30

Laget: (4-3-3)
Troy, Artan (Benjamin 90) Dennis, Stubberud, Anders (Bjørnar 46) Braathen, Matta, Haug (Ludvik 71) Vemund, Felix, Tobias.

0-1 Felix 21 min
0-2 Tobias 37 min
1-2 Kjelsås (str.) 44 min
1-3 Vemund 48 min

Driv Fotball junior
Mads Randem


Svever høyt etter dusinet fullt mot Skeid

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Jun 2015(Driv-Skeid 12-1) A-laget tar sommerferie etter en fotballkamp som var avgjort etter få minutter. Bortelaget startet kampen med bare 9(!) spillere, men det ble ikke stort bedre med fullt mannskap heller. Med jevne mellomrom trillet målene inn og blåtrøyene tok til slutt en svært komfortabel seier.

Rødtrøyene fra Torshov manglet fortsatt et par mann da dommer Sonia Khan blåste i gang kampen. Det gjorde starten ekstra enkel for målkåte verter som bare brukte 7 minutter på de tre første målene. Etter snaue 10 minutter vrenger en sliten Golf opp på stadion og 4 nye spillere ankommer for bortelaget. Det hjalp svært lite, Nyquist og Hovel sørget for å øke ledelsen med ytterligere et par scoringer før Skeid fikk et lite trøstemål.

Blåtrøyene hadde ingen problemer med et meget svakt Skeid-lag. Gang på gang rullet hjemmelaget opp målsjanser og kun en god keeper hindret mange flere scoringer torsdag kveld. Defensivt var den eneste utfordringen å holde konsentrasjonen oppe.
Minuttet før pause er Sørsdal på plass og legger på til 6-1 før lagene tar pause.


Flåten i fint driv

2.omgang starter noe tregt og det går faktisk over 20 minutter før målkontoen åpnes igjen. Dette var til gjengjeld kveldens flotteste. Et hjørnespark fra høyre skrues rett i mål fra Nyquist, målet er en tro kopi av lagets tidligere stjerneback sin scoring på Frogner stadion for 3 år siden.

Minuttet etter entrer Vemund banen og bruker ikke lange tiden på å notere seg for et par goaler og stillingen er 9-1. Ønskene om tosifret høres fra store stå og Killerud gir publikum det de vil ha og banker kula i vinkelen. Helt på tampen kvitterer kapteinen ut sitt andre for kvelden og på overtid setter Bror Felix punktum med lagets tolvte mål for kvelden.


Matta med et forsøk på "brassespark"

Årets desidert enkleste 3 poenger, men målforskjellen er alltid kjekt å ta med seg. Serien tar nå sommerferie før moroa starter opp igjen 13 august borte mot Tveita.

Driv-Skeid 12-1 (6-1)
Mjær stadion 25.juni kl.20.15
Tilskuere: 57
Laget: (3-4-1-2)
Shangar, Dennis, Flåten, Killerud, Braathen, Kjell, Sørsdal, Nordlie, Nyquist, Degrum, Hovel.
Innbyttere: Skøyum, Tobias, Vemund, Felix, Matta, Aarvold

1-0 Hovel 2 min
2-0 Degrum 5 min
3-0 Degrum 8 min
4-0 Nyquist 13 min
5-0 Hovel 23 min
5-1 Skeid 37 min
6-1 Sørsdal 44 min
7-1 Nyquist 67 min
8-1 Vemund 73 min
9-1 Vemund 80 min
10-1 Killerud 87 min
11-1 Sørsdal 88 min
12-1 Felix 90 min

Driv Fotball senior
Mads Randem


Driv-Skeid torsdag 25 juni kl.20.15 på stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Jun 2015
A-laget spiller vårsesongens siste seriekamp før ferien og den gamle storheten Skeid kommer til stadion. Driv er tilbake på seierssporet og går for 3 nye poeng når Torshovlaget kommer på besøk torsdag.
Driv står for en litt forsinket St. Hansfeiring og spanderer gratis pølser til alle barna.

Driv Fotball senior
Juniorlaget utklasset Oppegård

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Jun 2015
(Oppegård-Driv 2-8) Etter en vårsesong med mye motgang løsnet det skikkelig på Greverud fredag kveld. Tross karantener og forfall ble det til slutt en svært så overbevisende seier. I tillegg til Håvard var laget også godt hjulpet av to dyktige spillere fra G14(!)

Kampen startet på best mulig måte for Driv sitt unge mannskap. Allerede etter 9 minutter har Oppegårds keeper plukket to baller ut av eget nett og vi har full kontroll på de gulkledde. Det føltes derfor fryktelig unødvendig å invitere de inn i kampen med en enkel redusering like etterpå.
Begge lag er slurvete med ballen og det innbyr til svært lite finspill. Defensivt har vi dog god kontroll og det er våre gutter som står for sjansene.

En halvtime er spilt da Fela blir spilt igjennom på sin venstre kant. Han drar seg forbi burvokteren og plasserer enkelt ballen i nettet til 1-3. I minuttene som følger har vi flere gode muligheter til å øke ledelsen, men resultatet står seg til pause.2.omgangen er bare minutter gammel da Vemund blir klippet ned av keeper og får straffespark. Vår faste straffeskytter Artan er sikker som banken og trygger ledelsen ytterligere. Få minutter etterpå er Vemund frempå igjen og setter sitt andre for dagen. Fela ønsker ikke å være noe dårligere og avslutter elegant over keeper med en lobb fra skrått hold. I denne perioden hadde ikke gultrøyene noe å stille opp med.

Kveldens vakreste er det Aarvold som står for. Fra 25 meter drar han til og limer kula i motsatt kryss. Da er det jo bare rett og rimelig å bli byttet ut minuttet etterpå. Inn kommer Benjamin Røkeness fra G14. Han gikk respektløst til verks og imponerte det siste kvarteret. Et snaut kvarter fikk også Kevin Wickstrøm fra G14. Han gjorde sin debut på juniorlaget og greide seg meget bra.

Ingen 3-målscorere så langt, men Fela er ikke ferdig for kvelden. 14 minutter før slutt blir Oppegårds høyreback invitert på nok en løpetur. Bror vinner den nok engang og gjestene, for anledningen i hvite bortedrakter, leder 8-1.
Få minutter før slutt reduserer vertene, men det blir med trøstemålet og hvittrøyene påfører Oppegård sitt største hjemmetap for sesongen.

Spillemessig var ikke kampen noen høydare, men viktigst av alt i dag var seier og en positiv opplevelse. Seieren bør kunne gi nødvendig selvtillit til den siste kampen før ferien. Og snart er det Danacup...

Oppegård-Driv 2-8 (1-3)
Østre Greverud kg
19 juni kl.18.30
Tilskuere: 30

Laget: (4-3-3)
Stubberud, Håvard (Artan 25) Anders, (Bjørnar 68) Ludde, Bjørnar (Håvard 46, Kevin 75) Haug, Braathen, Aarvold (Benjamin 73) Tobias, Vemund, Felix.

0-1 Tobias 7 min
0-2 Vemund 9 min
1-2 OI 13 min
1-3 Fela 28 min
1-4 Artan (str) 48 min
1-5 Vemund 55 min
1-6 Fela 62 min
1-7 Aarvold 70 min
1-8 Fela 74 min
2-8 OI 85 min

Driv Fotball junior
Mads RandemDriv slukket Fire Lys

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 19. Jun 2015
(Driv-Fire Lys 5-1) Gutta trengte godt over en time på å knekke torsdagens motstander, men da kom også ketchupeffekten. Det siste kvarteret ble en meget god avslutning da lekne blåtrøyer gjorde gjestene til statister.

Etter en begredelig forestilling forrige uke var det et helt annet Drivlag som entret kunstgresset torsdag. Hjemmelaget kjører kampen det første kvarteret og har flere muligheter til å ta ledelsen. En for kvelden livlig Degrum er stadig frempå og skaper ubehageligheter for bortelaget.
Halvveis i omgangen gir vi bort initiativet og på en kontring tar gjestene ledelsen på en heading. Målet preger vertene noe og det offensive spillet kladder litt i minuttene som følger.

Like før pause har gutta kviknet til på ny og et strålende angrep resulterer i utlikning. Degrum blir spilt fri på høyre siden, legger 45 grader ut og der er Hovel som bredsider ballen sikkert i nota. Målet kom på et viktig tidspunkt til stor fornøyelse for de drøyt 70 fremmøtte.

2.omgang starter med et lite overtak til guttene med adventsstake. Heldigvis er stopperkjempen Flåten tilbake og holder laget godt samlet.
Kampen jevner seg ut og utvikler seg til en stillingskrig midtveis. Kampen stykkes opp noe unødvendig av en litt overivrig dommer, som her burde vært bedre til å holde flyt i spillet.

Det var tydelige forskjeller på den fysiske formen til lagene og det skulle bli utslagsgivende mot slutten. Med et kvarter igjen vender Hovel på dødlinja, innlegget snappes av keeper, men han mister ballen og Vemund kriger kula i nettet. Like etter øker Degrum ledelsen etter en overgang og kampen er punktert.
Et sluttkjørt bortelag har ingenting å svare med og bruker sin siste krefter på å krangle med dommere, mot- og medspillere. På tampen sørger Hovel for å feie all tvil av banen. Ytterligere to mål noterer den gamle Strømmenspilleren seg for, den siste en delikat lobb over burvokteren.

De blå heltene vinner til slutt komfortabelt. Selv om det lenge kladdet ga gutta seg aldri og det er innstillingen som må ligge til grunn for hver kamp.
Siste kamp før ferien er torsdag 25 juni, da kommer Skeid på besøk til stadion. Kampstart kl.20.15.

Driv-Fire Lys 5-1 (1-1)
Mjær stadion
18.juni kl.20.15
Tilskuere: 75

Laget: (3-4-1-2)
Shangar, Dennis, Flåten, Tobias (S.Skøyum 76) Nyborg (F.Skøyum 46) Kjell (Vemund 72) Nordlie, Killerud (Felix 84) Nyquist, Degrum, Hovel

0-1 Fire Lys 23 min
1-1 Hovel 44 min
2-1 Vemund 75 min
3-1 Degrum 79 min
4-1 Hovel 83 min
5-1 Hovel 90 min

Driv Fotball senior
Mads Randem

Driv-Fire Lys torsdag 18 juni kl.20.15

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Jun 2015
En revansjelysten gjeng akter å reise kjerringa etter et par svake kamper. Bli med å gjenskape den flotte stemningen fra forrige hjemmekamp og løft bygdas beste gutter frem mot 3 nye poeng!
Kiosken er åpen, servering av brus, pizza mm.

I pausen trekkes en heldige publikummer ut som vinner av et Stenacruise for 2 personer!

Driv Fotball senior

Damene med storseier

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 11. Jun 2015
(Driv-Oldenborg 3-0) På det femte forsøket kom endelig sesongens første seier. En seier som var veldig etterlengtet og ikke minst fullt fortjent etter at jentene i perioder kjørte over gjestene fra Frogner. En gammel kjenning var tilbake og noterte seg beskjedent nok for alle scoringene.

Driv sitt ferske damelag har vært nære på i de siste kampene, men har ikke hatt marginene på sin side. Onsdag brukte de bare to minutter på å ta ledelsen da hjemvendte Charlotte Bergo satte inn kveldens første. Bergo er på et to måneders låneopphold fra collegefotball i USA.

Jentene ruller opp flere gode angrep, men er ikke skarpe nok i avslutningsfasen.
Få minutter før pause spiller Cecilie en nydelig stikker igjennom til Bergo som pirker inn sitt andre mål for kvelden. Defensivt har jentene stålkontroll, ledet av en solid stopperduo i Henriette og Elin.
Lagene tar pause på stillingen 2-0.Oldenborg starter bedre etter pause og kommer til sin første avslutning på mål etter 53 minutter, men Veronika har full kontroll bakerst.
I en periode det kladder litt kontrer Silje. Hun tar med seg ballen fra egen halvdel, forserer forbi halve Oldenborg og avslutter, men keeper redder mesterlig.

Utover i omgangen begynner gjestene å bli slitne og vi etablerer alt spill inne på deres halvdel. Blåtrøyene ruller opp flere gode angrep, Oldenborg klarerer, men jentene vinner igjen ballen høyt i banen. 12 minutter før slutt bryter Nora og stikker igjennom Bergo som er alene nede ved dødlinja. Hun har ingen med seg og avslutter selv over keeper og i mål til sitt tredje for dagen.

Resten av kampen blir en ren parademarsj og jentene kan juble for årets første seier.
Søndag går vi for en ny seier før ferien da gjester vi Nordstrand.

Driv-Oldenborg 3-0 (2-0)
Mjær stadion
10.juni kl.20.35
Tilskuere: 40

Driv Fotball damer
Mads Randem


Fotballens dag lørdag 13 juni kl.09.00-16.00

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Jun 2015
Lørdag er det klart for fotballens dag. En dag med fotball, men også andre aktiviteter som samler spillere, trenere, dommere, venner og familie.
Alle klubbens lag i alderen 7-12 år, både jenter og gutter har invitert andre lag fra nærområdet og det vil i alt bli gjennomført over 50 kamper på kunstgresset.

Sekkeløp, skuddlaser og hoppeslott er blant aktivitetene du også kan besøke denne dagen.
Det vil selvsagt være salg av diverse mat og drikke, blant annet den populære pizzaburger`n fra Dr.Oetker.

Legg turen til Mjær stadion lørdag sammen med venner og fotballfamilien.

Kampoversikten følger i excelfil.
FD kampoversikt.xlsx

Driv IL Fotball
Styret


Tap i toppkampen foran rekordstort publikum

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 6. Jun 2015
(Driv-Holmlia 3-4) Driv inviterte bygda til fest da serieleder Holmlia gjestet Mjær stadion torsdag. Et rekordstort publikum fikk se en spennende og underholdende kamp der Holmlia fortjent stakk av med alle poengene.

Med ønske om å skape en skikkelig ramme rundt toppoppgjøret ble det i dagene før kampen jobbet intenst med å få folk opp av sofaen og opp på tribunen. Nystekte Vangenboller, grillmat og et hjemmelag i flytsonen fristet et stort antall av bygdas innbyggere på kamp denne torsdagskvelden.

Stadion var pyntet til fest da lagene entret banen og bortelaget var nok noe preget de første minuttene. Mange dueller innledningsvis, men rødtrøyene fester etterhvert grepet på kampen.
Den første halvtimen er sjansefattig, men det siste kvarteret tar det fyr. En god kontring av hjemmelaget ender på pannebrasken til Hovel som header like over. Minutter etter må Roger i aksjon etter en god avslutning fra Holmlias kantspiller.

Køen til kiosken begynner å bli lang da Hovel mottar ballen på overtid. Han vender opp, drar seg inn i boksen og felles mellom gjestenes stoppere. Lagets eldste utespiller tar straffesparket selv og plasserer ballen til side for keeper og blåtrøyene går til pause med 1-0.


Foto: Magne Berg

I 2.omgang har publikum knapt funnet plassene sine igjen da bortelagets kaptein banker inn utligningen fra nesten 30 meter. Bare minutter etter er Hovel på farten igjen og avslutter elegant fra 25 meter over keeper og hjemmelaget tar tilbake ledelsen, til stor fornøyelse fra de 174 tilskuerne på stadion.

Til tross for ledelsen klarer ikke Driv å holde på denne lenge. Holmlia viser seg som et meget godt lag og tar over kampen fullstendig. Bare 3 minutter etter ledermålet utlikner bortelaget på ny og lagene er like langt. I denne perioden går det rett og slett for fort for vertene og noen minutter etter utligningen tar rødtrøyene ledelsen for første gang i kampen.

Holmlia fortsetter å styre kampen og har god kontroll. Hjemmelaget forsøker seg med jevne mellomrom, men sjansene uteblir. 2 minutter før slutt punkterer Daniel Brekke Andersen kampen da han alene med Roger øker til 4-2 for serielederne.
Blåtrøyene forsøker seg på en sluttspurt og 5 minutter på overtid tenner Nyquist et lite håp om poeng da han reduserer til 3-4.Det hele ebber ut og i Holmlia vinner til slutt fortjent. De viste seg som et meget godt lag og blir helt sikkert å se i 4.divisjon neste år. Det gjenstår å se om Driv slår følge, men blåtrøyene henger fortsatt med i teten.

Neste hjemmekamp er torsdag 18 juni kl.20.15. Da kommer Fire Lys på besøk.

Driv - Holmlia 3-4 (1-0)
Mjær stadion
Tilskuere: 174

Laget: (3-4-1-2)
Roger, Dennis, Kjell (Tobias 46) Shangar (Skøyum 88) Braathen (Vemund 46), Sørsdal, Nordlie (Braathen 78) Killerud, Nyquist, Degrum (Troy 82) Hovel

1-0 Hovel 45 min (straffe)
1-1 Darlishta 50 min
2-1 Hovel 52 min
2-2 Darlishta 55 min
2-3 Darlishta 62 min
2-4 Andersen 88 min
3-4 Nyquist 90 min

Gule kort:
Killerud 58 min
Shangar 86 min
Braathen 90 min

Driv Fotball senior

Mads Randem


Knepent tap mot Øvrevoll Hosle

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 6. Jun 2015
(Øvrevoll Hosle - Driv 2-1) En jevn førsteomgang ble etterfulgt av årsbeste fra juniorene sin side, men til tross for et stort overtak klarte ikke gutta å utlikne vertenes ledelse. Uansett var kampen et stort skritt i riktig retning og nå ser vi frem mot hjemmekampen mot Røa neste uke.

Åpningsminuttene inneholder mange dueller og lagene tar og føler på hverandre. Duellspillet har vært en akilleshæl i enkelte kamper denne sesongen, men denne kampen tok gutta av silkehanskene og gjorde det vondt å bære hvit trøye.

Som de foregående kampene har vi fått tidlig baklengs og denne kvelden er intet unntak. Et løst tilbakespill blir snappet opp og hjemmelagets spiss feiler ikke alene med Matta. Blåtrøyene rister umiddelbart av seg skuffelsen og går rett i strupen på vertene. Braathen svinger inn en dødball og Troy nikker inn utligningen.

Vi får gradvis et lite overtak på kampen og pasningsdyktigheten og bevegelse er på plass. Hosle blir spilt lave og sliter med å etablere noe spill på vår halvdel. Defensivt ligger vi meget godt, med god struktur og fin balanse i laget. Spesielt Kenneth sin inntreden sentralt på midten gir oss dynamikk og pondusen vi har savnet. Angrepspillet sitter tidvis bra og vi tilriver oss flere dødballer hvor vi nesten hver gang skaper halvsjanser.

Hvittrøyene har vist seg farlige på en del overganger og etter at vi ikke får avsluttet et angrep setter deres dyktige keeper i gang et raskt angrep. Manglende kommunikasjon gjør at vi slipper til nr.61 alene med Matta for andre gang i kampen og resultatet blir som den første.
Minutter etter har vi mulighet til å komme ajour og muligens blir Fela snytt for straffe på vei igjennom. Halvveis tar lagene en velfortjent hvil på stillingen 2-1 til guttene fra Hosle.

Bortelaget bruker bare minutter på å ta initiativet i 2.omgang. Gutta ruver i duellspillet og etablerer spillet på hjemmelagets halvdel. Et lavtliggende Hosle satser på kontringer, men en meget solid backfirer kveler kontringspunktene og vi gjenvinner ballen høyt i banen.

Det er på dødballer sjansene kommer og vi har en rekke av dem denne kvelden. Presisjonen er god, men vi mangler det siste lille foran mål. Også i etablert kommer vi til noen halvsjanser, men er ikke skarpe nok i avslutningsfasen.

Til tross for at de 11 utvalgte spiller samtlige 90 minutter, er det Hosle som merker kjøret på slutten. Vi får mer rom å boltre oss i og blir flere ganger satt opp i gode situasjoner rettvendt på kantene. Gutta er flinke til å fylle opp i boksen, men vi kommer litt for sjelden til innlegg. Det kunne vi utnyttet bedre.

Mot slutten av kampen sjanser vi og flytter flere folk frem i angrep. Vi gir bort noen kontringer, men Matta rydder mesterlig opp. På overtid sendes alle mann opp og et desperat hjemmelag rydder unna dødballene med et nødskrik.

Til tross for tap, kan vi ikke annet enn å være fornøyd med prestasjonen. Innsatsen er upåklagelig, konsentrasjonen er tilstede og spillet sitter begge veier. Nå ser vi frem mot Røa førstkommende fredag, fortsetter vi slik kan det bli moro.

Øvrevoll Hosle - Driv 2-1 (2-1)

Laget: (4-3-3)
Matta, Artan, Dennis, Ludde, Tobias, Braathen, Kenneth, Haug, Vemund, Felix, Troy.

1-0 Hosle 5 min.
1-1 Troy 6 min.
2-1 Hosle 30 min.

Driv Fotball junior

Jos & RandemDriv IL A-lag vs Holmlia, Mjær stadion torsdag 4. 5 klokken 20.15

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 2. Jun 2015Det er meldt kanonvær og grillen vil fyres opp fra ca. klokken 19.00.
A-laget vårt er glade for all støtten de får og kommer helt sikkert til å være en tøff motstander for Holmlia. Møt opp og støtt laget vårt.

Vi ønsker Enebakk Avis velkommen som sponsor for A-laget i form av annonsering før lagets kamper. Driv takker for dette og setter stor pris på samarbeidet.

Toppoppgjør! Driv-Holmlia torsdag 4 juni kl.20.15

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 2. Jun 2015


A-laget har åpnet sesongen strålende og står med 5 gevinster av 6 mulige. Torsdag venter årets største utfordring så langt, da serieleder og ubeseirede Holmlia gjester stadion. Vi håper flest mulig finner veien til Mjær for å støtte laget.
Kiosken er som vanlig oppe og i anledning det meldte finværet slår vi på stortromma og fyrer grillen!
Alt ligger tilrette for feststemning, alt vi trenger er DEG!

Driv Fotball senior
Mads Randem


Hoppende glad etter 3 nye poeng

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 31. Mai 2015
(Nesodden 2 - Driv 3-8) Våre beste menn tok 3 nye poeng på Berger kunstgress torsdag kveld. Halvøyalaget hadde lite å by på og tross tre baklengsmål burde seieren vært mye større. Plass til en debutant var det også da Mathias Hov fikk sine første A-lagsminutter.

Inngangen til kampen var klar. Lag som Nesodden skal slås om opprykk skal bli en realitet. Og det var heller aldri noen tvil. Etter litt ta og føle på innledningsvis tar blåtrøyene ledelsen etter et snaut kvarter. Spissparet Hovel/Degrum har funnet tonen og funnet hverandre. Like etterpå dobler Nyquist ledelsen etter en dødball.

Så skjer det som ikke skal skje, men som ofte hender mot svakere motstand. Vi senker oss ned et par hakk og ut av ingenting reduserer hjemmelaget. Totalt unødvendig å slippe motstanderen inn i kampen igjen. Målet lager lager spenning for noen minutter og Nesodden hever seg betraktelig.

I løpet av omgangens 7 siste minutter fordufter spenningen helt. 37 minutter er spilt da Hovel skaffer et soleklart straffespark. Lagets nest eldstemann tar det selv og øker ledelsen. Like etter er Skøyum frempå og banker inn 4-1, med høyre om undertegnede husker riktig. På overtid runder Sørsdal av omgangen med en lekkerbisken og gjestene leder komfortabelt 5-1 til pause.

Med seieren praktisk talt i boks ønsker gutta å score flere mål i 2.omgangen. Det bærer den første halvdelen preg av og mange av de andre arbeidsoppgavene blir forsømt. Defensivt er det dårlig struktur og laget henger ikke sammen. Nesodden kommer til flere sjanser og blir belønnet med et straffespark 10 minutter ut i omgangen. 2-5 bak en sjanseløs Roger.

Kampen synker i kvalitet og Hawaiifotballen brer seg over kunstgresset på Berger. Lagene bytter på å ha ballen med få trekk hver før de gir den bort.
Den siste halvdelen av omgangen hever vi oss noe. Det blir gjort et par bytter, blant annet kommer Mathias Hov inn til sin A-lags debut.
Vemund har også entret banen og like etter spilles han i bakrom, løper fra alt og alle og løper ballen i mål bak en keeper som mulig fikk et lite drypp i den situasjonen. Ikke lenger etter bryter Vemund en horribel tversoverpasning og setter sin andre for dagen.

Guttene fra halvøya ser ut til å ha resignert, men vi er i det gavmilde hjørnet i dag og under hvittrøyene enda et trøstemål. Ikke lett å være keeper halve laget har avsluttet forsvarsarbeidet 10 minutter før slutt.
Like før dommeren runder av ballet treffer en dødball issen til Hovel som fastsetter sluttresultatet til 3-8.

Ny seier til våre blå helter. Bra med mål fremover, men slurvete bakover. Dette rettes på til torsdag da serieleder og ubeseirede Holmlia kommer til stadion.

Nesodden 2 - Driv 3-8 (1-5)

Laget: (3-4-1-2)
Roger, Dennis, Shangar, Anders (Skøyum 9 min) Braathen, Sørsdal, Nordlie, Nyborg (Matta 70 min), Nyquist, Degrum (Vemund 58 min) Hovel.

0-1 Degrum 17 min
0-2 Nyquist 19 min
1-2 Nesodden 22 min
1-3 Hovel 38 min (straffe)
1-4 Skøyum 41 min
1-5 Sørsdal 45 min
2-5 Nesodden 60 min (straffe)
2-6 Vemund 69 min
2-7 Vemund 78 min
3-7 Nesodden 81 min
3-8 Hovel 85 min

Driv Fotball senior
Mads Randem


Spillemessig fremgang, tross nytt tap

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 30. Mai 2015
(Snarøya - Driv 5-2) Et skade- og sykdomsplaget juniorlag var fullt på høyde med hjemmelaget i store deler av kampen, men ble hardt straffet og måtte se seg slått fredag kveld. Keepersituasjonen preger laget, men ingen av kampens målvakter skal lastes for baklengsmålene da de tar ansvar og gjør sitt ytterste.

Vi henger godt med det første kvarteret. God presisjon i pasningsspillet, men det stopper opp på siste tredjedel. Ut av ingenting spiller Snarøya seg igjennom og får altfor enkelt sette inn 1-0. Gutta rister det raskt av seg og det er nesten utrolig at vi ikke utlikner på en dødball minutter senere.

Nesten en halvtime er spilt da et tilbakespill blir snappet opp og hjemmelaget øker ledelsen. Like etter tar Anders over hanskene da kneproblemer hindrer han i å spille videre. Bjørnar tar over plassen og er litt heit på grøten da han lager straffespark minuttet senere. 3-0 settes inn bak en sjanseløs Grøholt.

På tampen av omgangen kommer vi igjen til en mulighet, men ballen vil fortsatt ikke i mål for blåtrøyene. Uret passerer 45 minutter og vertene får frispark på ca.20 meter. Anders får ikke helt taket på kula og grønntrøyene går til pause på 4-0. Et resultat som er i overkant etter spill og sjanser.

2.omgang åpner klart bedre. Gutta er nullstilte og bakover har burvokter Grøholt tørket såpa av hanskene. Sean har akkurat entret banen da han sniker seg som en rev inn i boksen og "banker" ballen i nota. Vi fortsetter kjøret og vi kommer til flere avslutninger. I denne perioden står hele laget godt samlet og spesielt Kenneth plager livet av hjemmelagets stoppere.

Gutta flytter opp mye folk utover i omgangen og da kommer det som regel en kontring imot. Den utnytter Snarøya fullt ut og øker ledelsen.
Mot slutten av kampen skaper vi flere muligheter til å score. Noe overraskende, men desto mer hyggelig er det, at Artan banker inn en redusering og fastsetter sluttresultatet til 5-2.

Spillemessig er det klar fremgang fra forrige kamp, men mål preger kamper. Gutta som står gjør sitt beste og alt ansvar for laguttaket tar undertegnede.
Nøkkelen til fortsatt fremgang ligger på treningsfeltet og med gode treninger kommer også resultatene til slutt. Nye muligheter fredag.

Snarøya - Driv 5-2 (4-0)

Laget: (4-3-3)
Bjørnar (Anders 30) Artan (Benjamin 75) Dennis, Stubberud, Anders (Bjørnar 30, Ludde 65) Matta, Braathen (Sean 60) Aarvold (Artan 81) Tobias, Kenneth, Vemund.

1-0 Snarøya 13 min
2-0 Snarøya 24 min
3-0 Snarøya 33 min (straffe)
4-0 Snarøya 45 min
4-1 Sean 61 min
5-1 Snarøya 77 min
5-2 Artan 90 min

Jos & RandemÅrets første poeng for damene

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 27. Mai 2015
Driv sine beste damer tok mandag i mot KFUM på stadion. En motstander som er kjent for å dyrke frem gode spillere både på gutte og jentesiden. Jentene ledet to ganger, men Kåffa ga aldri opp og til slutt endte det med poengdeling.

Driv åpnet klart best og styrte spillet de første minuttene 2.pinsedag. Allerede etter 10 minutter tar hjemmelaget ledelsen etter en god avslutning fra Cecilie. Blåtrøyene fortsetter kjøret og skaper et par muligheter. Bakover er forsvaret stødig og Veronika viser at hun har tatt store steg i målet, godt hjulpet av god keepertrening fra Helge.

Med et kvarter igjen av omgangen overtar gjestene initiativet og får uttelling etter en god avslutning like utenfor boksen. Lagene tar pause på stillingen 1-1.

Kåffa starter best etter pause og har overtaket de første minuttene, uten at de skaper all verden.
Før kampen avtalte vi et cornertrekk som skulle kjøres hver gang. Kvarteret ut i 2.omgang slår Maren Sophie et av sine strålende hjørnespark og Nora stanger ballen knallhardt i nettet bak en sjansløs burvokter. Målet utløser stor jubel både på og utenfor banen.

Etter at jentene tar tilbake ledelsen tar vi også tilbake initiativet i kampen. Blåtrøyene løper mer, takler hardere og treffer hverandre med pasningene. Vi har et par gode muligheter til å øke ledelsen, men en god Kåffakeeper hindrer scoring.

De siste minuttene svinger det voldsomt. Begge lag har sine sjanser, men bortelaget presser hardt på for utligning. Jentene kjemper heroisk, men på overtid glipper det og de rød/hvite utlikner ledelsen.
Kampen ender 2-2 og umiddelbart er jentene skuffet over å miste seieren på tampen. Men innsatsen og prestasjonen er det ikke noe å si på og med denne gjengen kommer vi til å plukke flere poeng. Neste hjemmekamp er søndag 7.juni kl.18.00 mot Oppsal.

Driv Fotball damer

Mehl & Randem


A-laget revansjerte seg

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 23. Mai 2015
(Driv - Simensbråten 3-1) Etter det forsmedelige hjemmetapet sist, var det en tent gjeng som gikk til verket torsdag kveld. En meget solid første omgang holdt til 3 nye poeng og gutta er tilbake på vinnersporet.

Hjemmelaget åpnet i et forrykende tempo og allerede etter 6 minutter snapper Degrum ballen og plasserer den iskaldt mellom bena på keeper. Blåtrøyene fortsetter med høyt press og stor aggressivitet, er best i duellspill og tvinger gjestene til mange feil. Temperaturen er der den skal være i et toppoppgjør og Kjell får sitt kjente gule kort etter 11 minutter, denne gangen faktisk feilaktig idømt til Kjell sitt forsvar.

Kvarteret er passert og gutta har misbrukt et par gode muligheter til å øke ledelsen. En ny presis dødball fra Nyquist svinges inn og Killerud stiger til værs på bakerste og header ballen elegant i bue over keeper til 2-0. Det registreres forøvrig at Hovel nok en gang forsøker å tilrive seg et mål, tilsvarende slik han forsøkte da undertegnede skrudde inn et hjørnespark rett i mål på Frogner stadion for noen år tilbake.

Etter Killeruds glitrende scoring roer kampen seg noe. Vertene har god kontroll og gjestene får kun smaksprøver på vår halvdel. Etter 32 minutter bør Degrum sette sin andre, men fra noe skrå vinkel setter han ballen utenfor ramma.
Men i det Ungersness fyrer vaffelpressa rett før pause, snapper Nyquist ballen og alene med keeper utviser han ubehagelig mye selvtillit og øker til 3-0.
Som om ikke det var nok tilbyr den ivrige dommeren oss en gavepakke, da han blåser straffespark på overtid av omgangen. Kaptein Sørsdal, som vanligvis er sikkerheten selv, ønsker å beholde litt av spenningen og skyter keeperen god på straffesparket. 3-0 og pause.

Med unntak av de 10 første minuttene av 2.omgang er det mindre å skrive hjem om. Publikum har knapt fått satt seg, når bortelaget får straffe. Reduseringen kommer litt i tidligste laget. Få minutter senere ønsker mannen med fløyte igjen å minne oss på at han er tilstede og byr på et rødt kort til en gjestene spiller. Gult hadde kanskje vært på sin plass, men dommeren har bestemt at vi får lov å spille resten av kampen med en mann mer.

Den siste halvtimen kontrollerer hjemmelaget kampen. Det lille som skapes av sjanser står blåtrøyene for og seieren er aldri truet. På tampen noen gule kort og bytter, men ellers lite av interesse å bruke blekk på.
3 nye poeng gjør at det nå skiller bare 1 fattig poeng mellom de fire topplagene som kjemper om to opprykksplasser. Neste kamp for våre helter er borte mot Nesodden torsdag 28 mai, før Holmlia gjester stadion torsdag 4 juni kl.20.15.

Driv - Simensbråten 3-1 (3-0)
Laget: (3-4-1-2)
Roger, Shangar (Dennis 90) Flåten, Eide, Braathen (Nyborg 46) Kjell (Nordlie 39) Sørsdal, Killerud, Nyquist, Hovel, Degrum (Felix 87)

1-0 Degrum 6 min.
2-0 Killerud 17 min.
3-0 Nyquist 42 min.
3-1 Simensbråten 47 min. (str.)

Gule kort:
Kjell 11 min.
Nyborg 76 min.
Shangar 89 min.

Driv Fotball senior
Mads Randem


A-laget skuffet i surt hjemmetap

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 10. Mai 2015


(Driv - Brosundet 1-3)Det ville seg ikke for blåtrøyene torsdag kveld. Etter en god start på sesongen, kom gutta ned på jorda igjen etter at et kynisk og sterkt bortelag stakk av med alle poengene.

Kampen starter jevnt med et lite overtak til et ballspillende bortelag. Våre gutter er passive i åpningen og blir trykket bakpå. Brosundet er et fysisk sterkt lag og var farlige på dødballer hele veien. Etter 17 minutter stanges et hjørnespark kontant i mål bak en sjanseløs Shangar.
Scoringen vekker vertene noe, men først halvveis i omgangen kommer den første sjansen til blåtrøyene, uten uttelling.

På tampen av omgangen kommer Driv mer til hektene, men sliter med å skape det helt store. Ettertrykket er for dårlig og gutta taper altfor mange 2.baller. Gjestene tar med seg ledelsen til pause.

De første 15 minuttene av 2.omgang blir et lite mareritt. Med et par minutters mellomrom øker bortelaget ledelsen to ganger etter ikke helt patent forsvarsspill. Men bare minuttet etter de oransje har økt til 0-3 blir Killerud felt i boksen og Sørsdal ekspederer straffesparket sikkert i nettet.

Etter dette overtar de Blå mer av banespillet, men manglende bevegelse og initiativ gjør at det ebber ut i lite farligheter.
Et kynisk bortelag legger seg bakpå og gjør det de må for å forsvare ledelsen. Det medfører en del frispark og gule kort til gjestene. På overtid reduseres også Brosundet til 10 mann da en av deres midtbanespillere mottar sitt andre gule for kvelden.

Driv går dermed på sesongens første tap og faller til 3.plass på tabellen, kun poenget bak opprykksplass.
Neste kamp er torsdag 21 mai hjemme mot serieleder Simensbråten.

Driv - Brosundet 1-3 (0-1)

Laget: (3-4-1-2)
Shangar, Dennis, Flåten (Eide 60) Anders, Braathen, Sørsdal, Kjell (Felix 45) Nordlie (Vemund 77) Nyquist, Degrum, Killerud.

Mål:
0-1 Brosundet 17 min.
0-2 Brosundet 57 min.
0-3 Brosundet 59 min.
1-3 Sørsdal (str.) 60 min.

Driv Fotball senior
Mads Randem


Nytt utstyr på plass til junior og A-laget!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 8. Mai 2015
Det var en veldig fornøyd gjeng som kom inn i garderoben.

Hilsen Lill Marita Røkeness


5.divisjon. Driv - Brosundet på stadion torsdag kl.20.15

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 7. Mai 2015
I kveld er det 4.serierunde for A-laget og Brosundet kommer på besøk til stadion. Gutta har fått en god start på sesongen og leder serien med full pott.
Forrige runde ble Mjøsa feid av banen og det med 1 mann mindre. Kom å se hva de blå kan få til med alle 11 - i kveld kl.20.15.

Driv Fotball senior
Mads Randem


Tøff motstand for damene - juniorene med knepent tap

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 4. Mai 2015
(Driv kvinner - Bærum kvinner 1-7)
(Driv jr. - Nordstrand jr. 1-3) Damene holdt følge i en omgang, men etter pause rant målene inn. Juniorlaget var nok en gang innblandet i en jevn affære, denne gangen trakk de dessverre det korteste strået - i en kamp de burde vunnet.

Søndag sparket damene i gang seriespillet og mot et ungt, men meget godt lag fra Bærum fikk jentene våre kjørt seg. Jentene i blått løp sokkene av seg i hele kampen, men fikk det tungt i 2.omgang og målene rant etterhvert inn bak en sjanseløs Bente i målet. Kaia scoret damenes mål, mens Bente hindret et større tap, med blant annet en strafferedning.
Jentene fikk en leksjon, men hever seg garantert når KFUM kommer på besøk 2.pinsedag.

Juniorlaget tok imot Nordstrand senere på kvelden og etter en jevnspilt 1.omgang gikk lagene til pause på stillingen 1-1.
Blåtrøyene tar over kampen i 2.omgang og styrer spillet og skaper sjansene. Ved flere anledninger har vi muligheten til å ta ledelsen, men er udyktige og noe uheldige i avslutningsøyeblikkene. Blant annet smeller det 4 ganger i treverket bak gjestenes keeper uten uttelling.

Da går det som det ofte gjør i slike oppgjør. Bortelaget kontrer og 10 minutter før slutt tar de ledelsen. Vi flytter opp mange folk de siste minuttene og ofrer alt for utligning. Etter en dødball kontrer gjestene inn enda en scoring 4 minutter på overtid.

En kamp juniorlaget føler de burde vunnet, spesielt etter en god 2.omgang. Men ineffektiviteten foran mål straffer seg mot gode lag.
Neste hjemmekamp for juniorlaget er fredag 12 juni mot Røa.

Driv jr. - Nordstrand jr. 1-3 (1-1)

Laget: (4-3-3)
Erlend, Artan (Matta 46) Dennis, Stubberud (Kenneth 85) Aarvold, Anders, Braathen, Ludde (Haug 46) Tobias (Vemund 25) Felix, Troy.

0-1 NIF 11 min.
1-1 Troy 22 min.
1-2 NIF 79 min.
1-3 NIF 94 min.

Gule kort: Aarvold, Dennis, Haug.

Driv Fotball
Jos & Randem


Supersøndag på Mjær stadion

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 2. Mai 2015
Søndag 3.mai er det duket for en skikkelig fotballaften på stadion. Damelaget seriedebuterer mot Bærum og juniorlaget forbereder seg på den 5.serierunden mot Nordstrand. Ta med venner og familie på søndagsturen til stadion for å støtte lagene.

Damelaget - Bærum kl.18.00

Juniorlaget - Nordstrand kl.20.00

Kiosken er åpen!

Driv Fotball3 nye poeng i sterk snuoperasjon

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 30. Apr 2015
Hjemmelaget lå under og ble redusert til 10 mann rett før pause, men reiste seg mesterlig med en 2.omgang det luktet årsbeste av. Til slutt kunne gutta innkassere sesongen tredje strake seier og fortsatt tabelltopp.

Det startet som forventet, tett og jevnt med mye dueller. Driv tar gradvis over initiativet og har ballen mest. Av betydning å nevne er Kjell sitt sedvanlige gule kort midtveis i omgangen, ellers skjedde det lite for Mjøsa sitt mål.
Så like etter at dommeren har begynt å bla i korta, kommer Braathen seg rundt på kanten. Han svinger innlegget perfekt på pannen til Degrum som stanger de blå i ledelsen. Ledelsen varer ikke lenge. På 3 minutter scorer gjestene to mål på dødball etter slett markering.

Etter baklengsmålene måtte hjemmelaget ta opp kampen igjen. Litt i overkant synes dommeren, som finner det fornuftig å gi Skøyum det røde kortet etter en noe unødvendig kollisjon med Mjøsas burvokter. Med 10 mann i over en omgang begynte enkelte på store stå å se langt etter poengene, men gutta ville det annerledes.
Få minutter etter utvisningen, blir Nyquist felt i boksen og pipeblåseren peker på merket. Sørsdal er sikkerheten selv og utlikner bortelagets ledelse. Rett før pause snur vertene kampen. En presis dødball fra Braathen, ekspederes nydelig i mål fra en noe uheldig Mjøsaspiller og de blå har igjen ledelsen.

2.omgang begynner med et voldsomt overtak til Driv, tross en mann mindre. På 3 magiske minutter scorer hjemmelaget 3 mål. Sørsdal putter sitt andre, Nyquist med en nydelig lobb og Braathen banker inn sin første A-lagsscoring. Plutselig er det 6-2 og de 37 tilskuerne kan senke skuldrene.

Resten av omgangen domineres klart av gutta i blått og seieren kunne fort vært større etter en andre omgang som er klart årsbeste. Ballen holdes i laget, defensivt har Flåten kontroll sammen med en dyktig Shangar i buret og gutta kommer på flere gode overganger.
Etter 92 minutter har dommeren sett nok og blåser av kampen. En strålende snuoperasjon som vitner om en god lagmoral og enorm vilje til å vinne fotballkamper. Det kommer vi langt med.

Neste A-lagskamp er hjemme mot Brosundet torsdag 7 mai kl.20.15 på Stadion.
Inntil da tar vi helg på toppen av tabellen.

Driv - Dynamo Mjøsa 6-2 (3-2)

Laget: (3-4-1-2)
Shangar, Nordlie (Flåten 46) Killerud, Flåten (Anders 31) Braathen, Sørsdal, Kjell (Felix 58) Nyborg (Nordlie 79) Nyquist, Degrum, Skøyum.

1-0 Degrum 22 min.
1-1 Mjøsa 27 min.
1-2 Mjøsa 30 min.
2-2 Sørsdal (str.) 38 min.
3-2 Selvmål 44 min.
4-2 Sørsdal 52 min.
5-2 Nyquist 54 min.
6-2 Braathen 55 min.

Gule kort:
Kjell 20 min, Flåten 71 min.

Rødt kort:
Skøyum 33 min.

Driv Fotball senior
Mads Randem
5.divisjon. Driv - Dynamo Mjøsa på Mjær stadion onsdag kl.20.15.

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 29. Apr 2015
A-laget spiller i kveld sin 3. seriekamp og går for sin tredje strake seier. Gutta troner øverst på tabellen og ønsker å styrke posisjonen når gutta fra Mjøsa kommer på besøk.

Møt opp og støtt laget i kampen om 3 poeng!

Driv Fotball senior

Mads RandemA-laget med seier i hjemmedebuten

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 25. Apr 2015
Driv lot gjestene være med på leken en liten time, men gjorde etterhvert kort prosess og står med full pott etter to kamper. Kjell Ove Haug ble kampens store spiller med 3 mål og bidro sterkt til seieren over Tveita.

Blåtrøyene åpnet noe famlende og bortelaget var med på notene innledningsvis. Pasningspillet var upresist og kampen bølget frem og tilbake.
10 minutter ut i kampen får Driv en dødball. Etter mye frem og tilbake banker Kjell ballen i mål og hjemmelaget tar ledelsen.
Tveita gir ikke opp og få minutter etter kommer utligningen etter passivt forsvarsspill.

Driv tar over banespillet og trykker gjestene tilbake på banen. Bakover har gutta god kontroll, men sjansene lar vente på seg. Ut av ingenting blir Degrum spilt igjennom og plasserer ballen iskaldt forbi mannen med vottene. Vertene tar med seg ledelsen og lagene går til pause.

2.omgang handler stort sett om gutta i blått. Defensivt er det god kontroll og Svendsens utvalgte skaper flere muligheter. Kvarteret ut i omgangen er Kjell nok engang på plass og stanger inn sitt andre mål for dagen.
Nyquist har sett seg lei av å være servitør. Degrum gjør forarbeidet og legger inn på bakerste, der står en umarkert Nyquist som styrer ballen opp i nettaket. Kampen er punktert.

Minutter før slutt tar nevnte Nyquist igjen på seg servitørrollen. Glimrende overlegg til banens største spiller, Kjell Ove Haug, som stanger inn 5-1 til hjemmelaget.
En solid seier på en ellers middelmådig dag, men faktum er 3 nye poeng og tabelltopp for Drivs beste menn.

Neste kamp er onsdag 29 april kl.20.15 hjemme mot Dynamo Mjøsa.

Driv - Tveita 5-1 (2-1)

Laget: (3-4-1-2)
Shangar, Dennis, Flåten, Eide (Nyborg 13) Braathen, Nordlie, Kjell, Killerud, Nyquist, Degrum, Skøyum.

1-0 Kjell 10 min.
1-1 Tveita 17 min.
2-1 Degrum 40 min.
3-1 Kjell 64 min.
4-1 Nyquist 71 min.
5-1 Kjell 86 min.

Driv Fotball senior
Mads Randem
Sikret poeng på overtid

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Apr 2015
(Nesodden jr. - Driv jr. 2-2) Kampen hadde det meste. Kontroversielle mål, rødt kort, overtidsscoring og et straffespark som aldri ble dømt. Vertene ledet to ganger, men Drivs unge juniorlag ga aldri opp og på overtid sikret Felix et poeng med hjem til bygda.

De seneste møtene med Nesodden har stort sett vært tette og tøffe kamper. Dette oppgjøret ble intet unntak. Høyt tempo og intensitet fra starten og med en dommer som tillot gutta å spille fotball, så ble dette en jevnbyrdig og bra matching for våre gutter. Midtbanetrioen tok tak i duellspillet fra starten av og Tenerifeturisten Høvik setter standarden fra start og visste tydelig at han har ligget i hardtrening hele uka.

Blåtrøyene blir etterhvert spilt litt bakpå og allerede etter 8 minutter får hjemmelagets stopper gå uhindret opp i boksen og stanger inn ledelse 1-0. Svakt forsvarsspill fra våre utvalgte.
Gjestene tar etterhvert tak i kampen og en energisk Felix er stadig en trussel for et noe temposvakt stopperpar hos vertene. Etter halvspilt omgang er nevnte Felix alene igjennom, blir dratt ned av Nesoddens stopper, som slipper billig unna med gult kort. 5 minutter senere har ikke dommeren noe valg. Vårt tanksenter av en spiss er igjennom på ny og blir nok en gang lagt i bakken, denne gangen av den andre stopperen. Direkte rødt kort og Nesodden må fullføre med en mann mindre.

Det siste kvarteret av omgangen overtar vi banespillet og kommer til noen små sjanser uten å få uttelling. Lite presisjon på siste tredjedel av banen gjør at vi ikke skaper det store trykket vi ønsker på motstanderen og hvittrøyene tar med seg ledelsen inn til pause.

2.omgangen fortsetter der den første slutter. Driv har ballen, men er unøyaktig og tidvis slurvete i angrepsfasen. Vi har god kontroll bakover og flytter spillet og presset våres høyere i banen. Dette medfører en viss kontringsfare, men vi er gode i gjenvinning og faller av i tide slik at vi unngår større sjanser imot.

I jakten på utligning setter trenerteamet Kenneth i oppvarming for å få enda mer "punsh" i boksen. Synet av unge Rustad i oppvarming vekker tydeligvis gutta enda et hakk og vi legger et voldsomt trykk på guttene fra halvøya. Etter flere gode angrep etablerer vi oss inne på hjemmelagets halvdel. Et innlegg ender i beina på Aarvold som banker kula i nettet fra 16 meter. Viktig og fortjent utligning.

Kenneth kommer inn og vi skal jage seiersmålet. I denne fasen blir vi utålmodige og slurver for mye i oppspillfasen. Vi gir bort ballen enkelt på egen halvdel og gir vertene altfor enkle muligheter. Vi fortsetter å skape sjanser, men balansen i laget er svekket, så kampen bærer preg av Hawaiifotball.
Det er også slik vi slipper til Nesoddens andre scoring for kvelden. Brudd sentralt i banen og ballen lempes i bakrom i retning av deres raske spiss. Han lobber over Matta i mål, men ballen føres over av deres kantspiller og situasjonen skal avblåses for offside. Dessverre får ikke dommeren med seg dette og hjemmelaget har tatt tilbake ledelsen.

Gutta nullstiller og det siste kvarteret av kampen er det bare et lag på banen. Blåtrøyene dominerer fullstendig og trykker Odden tilbake på banen. Vi gjør noen taktiske endringer og legger om til 3 mann bak. Stubberud flyttes høyere i banen for å utnyttes hans kyniske egenskaper.
Klokka passerer 90 minutter da en god Aarvold tar med seg ballen og setter fart. Han drar av et pressledd og stikker igjennom Felix som avslutter iskaldt forbi vertenes keeper. Et strålende angrep og en særdeles viktig og fullt fortjent utligning. Gutta fortsetter trykket mot et lamslått Nesodden og Troy blir spilt fri inne i 16 meteren, men blir nektet avslutning da han holdes igjen. Straffe? Ja, mener ihvertfall unge og fremadstormende Saltnes.

Etter 94 minutter mener dommeren at nok er nok og kampen ender 2-2. Etter å ha ligget under 2 ganger føles nok det greit, spesielt med tanke på at utligningen kom sent, men godt.
Riktignok spilte vi over en omgang med en mann mer, men i dag var vi ikke dyktige nok til å utnytte overtallet. 1 mot 1 forbedret vi oss og Matta fortjener igjen stjerne i boka for solid keeperarbeid.
Neste kamp er søndag 3 mai, hjemme mot Nordstrand på Mjær stadion.

Nesodden jr. - Driv jr. 2-2 (1-0)
Laget: (4-3-3)
Matta, Haug, Dennis, Stubberud, Aarvold, Ludde, Braathen (Bjørnar 79), Anders (Kenneth 65), Tobias, Felix, Troy.

1-0 Nesodden 8 min.
1-1 Aarvold 65 min.
2-1 Nesodden 76 min.
2-2 Felix 90 min.

Driv Fotball junior
Jos & RandemSesongens første hjemmekamp for A-laget i dag - torsdag kl.20.15.

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 23. Apr 2015Etter seieren i serieåpningen mot Skeid forrige uke er optimismen stor foran kveldens hjemmekamp mot Tveita på Mjær stadion. Et ungt og fremadstormende mannskapet (se bildet) skal gjøre sitt beste for 3 nye poeng og sikter seg inn på tabelltopp etter kveldens runde.
Møt opp og støtt gutta!

Driv Fotball

Mads Randem

A-laget med 3 poeng i serieåpninga

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 18. Apr 2015
(Skeid - Driv 2-5) A-laget fikk torsdag en perfekt start på sesongen da Skeid ble slått 5-2 på Nordre Åsen. Marius Nyquist ble matchens store spiller med 3 mål og sikret at blåtrøyene fikk med seg alle poengene hjem til bygda.

Driv fikk en glimrende start på kampen da Degrum satte ballen i mål allerede etter 4 minutter. Etter dette tok hjemmelaget gradvis over og skapte en del farligheter, men lagets keeper og trener, Roger Svendsen holdt buret rent. Etter 24 minutter måtte han til slutt kapitulere og Skeid utlikner til 1-1.
Rødskjortene fortsetter trykket og i første omgang har de blant annet 10 hjørnespark, heldigvis uten uttelling.

4 minutter før pause er bortelaget på farten og nysigneringen Fredrik Killerud sender igjen bortelaget i ledelsen. 1-2 er også pauseresultatet.
I pausen må Svendsen kaste inn håndkledet etter en strekk og Shangar tar på seg vottene.

De første 10 minuttene av 2.omgang avgjør i det store og hele kampen. Marius Nyquist bestemmer seg og med få minutters mellomrom øker han ledelsen med 2 mål.
Driv fortsetter å kontrollere kampen og Skeid virker kjørt. 10 minutter før slutt tenner hjemmelaget et lite håp om poeng da de reduserer til 2-4, men den lille flammen slukker Nyquist da han like etter igjen øker ledelsen og kampen er punktert.

En match som over det hele er tett og jevn, vinner gutta overbevisende med 5-2 og tar 3 deilige poeng i seriepremieren. Et hardtarbeidene kollektiv med høy moral, summerte Drivtrener Roger Svendsen etter kampen.

Nå venter Tveita på Mjær stadion torsdag 23 april kl.20.15. Laget og redaksjonen forventer fullt hus, så sikre deg billett tidlig!

Laget: (3-4-1-2)

Roger, Shangar, Flåten, Aarvold, Braathen, Sørsdal, Kjell, Killerud, Nyquist, Degrum, F.Skøyum.

Innbyttere: Nordlie, Nyborg, Troy, Anders, Dennis.

Driv Fotball senior

Mads RandemPoengdeling for juniorlaget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 18. Apr 2015
(Driv jr - KFUM jr 3-3) Lagene byttet på ledelsen underveis, men da dommeren blåste av ved full tid, var lagene like langt som da de startet. Uavgjort kan nok sies å være et greit resultat etter spill og sjanser, men noe snytt følte hjemmelaget seg etter den femte kampen på 8 dager.

Juniorgutta fikk en drømmeåpning da Troy dro av stopperen og satte inn 1-0 allerede etter 27 sekunder(!) Blåtrøyene presset på innledningsvis, men det gikk ikke mange minuttene før det var tydelig at dette var den femte kampen på 8 dager for mange av gutta. Vi ble spilt lavere i banen og etter 12 minutter kommer utligningen i det som synes å være en soleklar offsidesituasjon.

Kampen flater noe ut og utvikler seg til en stillingskrig, med dårlig flyt i spillet og få målsjanser. Vi har brukbar kontroll bakover og det som kommer tar Matta seg mesterlig av. Fremover kommer vi til en og annen mulighet, men blåtrøyene er ikke dyktige nok i ettertrykket og mange av angrepene våre ender med kontra i mot.

De siste 10 minuttene av omgangen henger vi i tauene og mange tunge bein sliter med forflytningene og vi blir løpende i mellom. Vi holder oss fast i repet og går til pause med 1-1.

I pausen er det frem med taktikktavla. Vi var tvunget til å gjøre endringer for å få et resultat ut av kampen. Da vi ikke hadde energien og kreftene som skal til for høyt press i 4-3-3, la vi oss lavere og mer kompakt i en 4-4-2 i andre omgang.

Vi bruker noen minutter på å tilpasse oss det nye systemet, men finner etterhvert ut av det. Men, det er verken systemet eller formasjonen som svikter da vi lar gjestene spasere inn ledelsen sin 6 minutter ut i 2.omgang. Direkte svakt forsvarsspill fra flere av våre utvalgte.
Vertene rister av seg skuffelsen, gutta viser god disiplin da vi holder oss til planen til tross for at dette kan fremstå som noe defensivt. Bakover stenger vi butikken og gir ikke bort noe rom til motstanderen. Da kommer også bruddene som vi ønsket oss...

Etter 68 minutter har Eirik Haug bestemt seg og bryter ballen sentralt i banen. Han forserer noen meter inn på bortelagets halvdel og drar til fra over 30 meter. Et fantastisk skudd som gjestenes meget dyktige keeper er sjanseløs på og stillingen er 2-2. Tålmodighet var stikkordet etter ledelsen, vi måtte unngå å bli fristet til å vike fra planen, men gutta er lojale og fortsetter med den samme planen.
Nok engang skaffer vi oss et gunstig brudd og vinner et frispark på midten. Braathen slår langt, en lissepasning på foten til Troy som tar ballen elegant ned og banker inn ledelse til hjemmelaget.
Fullt fortjent etter å ha endret kampbildet i 2.omgang.

KFUM måtte nå jage, noe som passet taktikken vår glimrende. Vi ligger lavt og kompakt, stor disiplin i alle lagdeler og nekter de hvite og rød noen sjanser. Første etter 81 minutter kommer de til en mulighet. Deres dyktige kantspiller drar seg inn i banen og smeller ballen i stolpen. En offsideplassert Kåffaspiller setter returen i nettet og utrolig nok godkjenner dommeren målet til lettere frustrasjon hos våre spillere. Ikke noe vi får gjort noe med, 3-3 og vi er like langt.

De siste minuttene av kampen er en sjansebonanza begge veier. På overtid kan begge lag avgjøre med hver sin kjempesjanse, men det ebber ut og lagene deler poengene på Mjær stadion denne fredags kvelden. Vi hadde nok ønsket oss mer, men vi preges tydelig av tunge og slitne bein. Og får å sitere Mourinho; "If you can`t win it, don`t loose it"

Takk til alle fremmøtte for støtten. Neste kamp for juniorene er onsdag 22 april borte mot Nesodden. Neste hjemmekamp er søndag 3 mai hjemme mot Nordstrand kl.20.00.

Driv jr - KFUM jr 3-3 (1-1)

1-0 Troy (1.min)
1-1 KFUM (12.min)
1-2 KFUM (51.min)
2-2 Haug (68.min)
3-2 Troy (70.min)
3-3 KFUM (81.min)

Laget: (4-3-3)

Matta, Artan, Dennis, Stubberud, Aarvold, Haug, Braathen, Anders (Bjørnar 46.) Felix, Kenneth (Tobias 24.) Troy.

Driv Fotball junior

Jos & Randem


Seriestart for A-laget!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Apr 2015
I dag er det endelig seriestart for A-laget. Etter en lang sesongoppkjøring reiser våre beste menn i kveld til Nordre Åsen for oppgjøret mot Skeid. Etter en rekke treningskamper mener trenerteamet med Roger Svendsen i spissen at gutta er godt forberedt og klare til å kjempe om 3 poeng. Sesongens store mål er opprykk til 4.divisjon, så gutta satser på å starte poengfangsten fra runde 1.
Kampstart på Nordre Åsen kunstgress er 20.15.

For de mer hjemmekjære supporterne kan dere markere for hjemmekamp de 4 neste ukene! Neste torsdag tar vi imot Tveita på Mjær stadion.

Vi håper at så mange som mulig vil følge laget og gir dem den støtten de trenger. Spesielt på stadion ønsker vi å mobilisere litt ekstra og håper å se mange av bygdas innbyggere på store stå gjennom hele sesongen.

Driv Fotball senior

Mads Randem


Juniorlaget med 3 poeng i heksegryta!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 14. Apr 2015
(Klemetsrud jr. - Driv jr. 1-2) Etter det forsmedelige tapet i serieåpningen sist fredag, reiste gutta seg og slo tilbake i en tøff bortekamp mandag kveld.

Revansjelysten var stor og det var en heltent gjeng som entret banen mot Klemetsrud. Vi var godt forberedt og visste godt hva som ventet oss. Inngangen til kampen var å ligge kompakt med laget og kjøre overganger.
De første minuttene preges av mange tøffe dueller og vi bruker litt tid på kjenne på matchen. Defensivt sitter det brukbart, men ingen av lagene makter å skape noe i åpningen av kampen.

Som mot Kjelsås sliter vi litt i duellspillet, taper for mange andreballer og er for svake 1 mot 1. Det gjør at hjemmelaget har mye ball, men vi forsvarer oss fortsatt bra.
Etter halvspilt omgang begynner vi å vinne flere dueller, gutta vinner ballen høyere i banen og raider opp flere gode kontringer. Det resulterer i en del halvsjanser og dødballer, så langt uten uttelling.

Vemund er stadig en trussel på høyrekanten, men får tøff og tildels ufin behandling uten at dommeren ser noen grunn til å blåse av den grunn. Resten av laget melder seg på og vi overtar initiativet i kampen. Bortelaget, for kvelden i hvitt, kommer til flere avslutningsmuligheter, men siktet er ikke godt nok stilt inn.

32 minutter ut i kampen får vi et innkast høyt i banen etter en god overgang. Artan kaster langt, ballen stusses videre på bakerste stolpe og der er Troy som setter inn 1-0 og en fortjent ledelse.
I minuttene etter scoringen skaper vi en rekke gode muligheter og med bedre effektivitet hadde vi ledet mer, dette er et klart forbedringspotensialet.
Pausen nærmer seg og vi gir bort en kontring til hjemmelaget. Klemetsruds kantspiller skjærer inn fra venstre, men en glimrende beinparade fra Matta hindrer utligning.

Pausepraten handlet først og fremst om å være tålmodige, da vi var klar over at vi kom til å få flere muligheter utover i kampen.

De 10 første minuttene av andre omgang er jevnspilt, mange dueller og lite finspill. Ingen av lagene makter å skape noe før et hjørnespark til gutta i hvitt skaper kaos. Litt knuffing og dytting fremprovoserer en voldsom reaksjon fra hjemmelagets midtstopper. Det hele ender med gult kort til stopperen, noe billig da han kanskje skulle vært utvist. Etter noen samtaler med dommeren roer det seg og kampen kommer i gang igjen.

Vi har bra kontroll på motstanderen og kommer fortsatt til flere muligheter. I denne perioden har også Klemetsrud sine, men Matta gjør en glimrende jobb i buret.
Sakte men sikkert overtar Klemetsrud grepet om kampen og vi blir passive og taper veldig mange dueller. Vi foretar en del bytter for å få innpå friske bein, blant annet gjør Tobias sesongpremiere.

I det vi ser ut til å miste taket på matchen fullstendig, så bryter Haug en ball høyt i banen. Han ser opp og finner Troy som banker kula i nota bak en forfjamset målmann. 0-2 og ledelsen er doblet.
Men som kjent er det ikke over før den feite dama synger og sekunder etterpå er Matta uheldig og blåtrøyene reduserer. Det satte virkelig fyr i teltet.

Det siste kvarteret av matchen bærer preg av et hjemmelag som desperat forsøker å utligne. De kommer til mange muligheter, men avslutningene står ikke i stil med banespillet. Våre gutter kjemper og gir jernet, men vi slipper allikevel til motstanderen for lett i flere situasjoner.
Minutter før slutt entrer Felix banen, Troy tar plass i midtbaneleddet og vi legger om til 4-5-1. Det gjenskaper noe balanse, vi vinner flere dueller og tross 5 overtidsminutter står vi imot og kan innkassere årets første seier.

En vannvittig deilig triumf for hele gruppa som viser hvilken moral som bor i laget. Det er mye å ta tak i både individuelt og kollektivt, men akkurat i etterkant av matchen så handlet alt om 3 poeng og viljen, innsatsen og stoltheten til gutta er det ingenting å utsette på.

Takk også til et stort publikumsoppmøte på bortebane, det betyr mye.
Nå venter KFUM på Stadion allerede fredag 17 april kl.18.30. Håper vi sees da.

Klemetsrud jr - Driv jr 1-2 (0-1)
Laget: (4-3-3)
Matta, Artan (Felix 87) Dennis, Stubberud, Aarvold, Anders (Haug 69) Braathen, Ludde, Vemund (Bjørnar 71) Kenneth (Tobias 58) Troy.

Driv Fotball junior

Jos & RandemDriv suverent best i bygda!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 13. Apr 2015
Heller ikke denne gangen levnet Driv noen tvil om hvem som er best i bygda. Det eneste spørsmålet var hvor stor seieren ville bli. Enebakk ble sendt hjem med halen mellom beina etter enveiskjøring fra start til mål.

Søndag ettermiddag barket naboene igjen sammen til generalprøve før seriestart. Mjær stadion lå badet i sol og på tross av en noe sur vind var i underkant av 100 tilskuere på plass for å følge lokaloppgjøret.

Kampen handlet fra første til siste minutt kun om et lag. Blåtrøyene slapp ikke engang gjestene til et eneste skudd i hele kampen. Driv derimot malte på, produserte sjanser på sjanser og ga seg ikke før det stod 14-0 på tavla. Enebakk skal ha for at de løp, men stort sett var det imellom hjemmelagets spillere og kreftene tok etterhvert slutt.

Undertegnede hadde mer enn nok med å holde telling på totalen, men han noterte seg at bl.a. Degrum, Nyquist og Killerud stod for flere av hjemmelagets mål denne ettermiddagen.

Forøvrig kan det nevnes at det potensielt ampre lokaloppgjøret ble håndhevet prikkfritt av kampens meget dyktige dommer.

Laget: (3-4-1-2)

Roger, Shangar (Dennis 46) Flåten, Aarvold (Stian 46) Braathen (Nyborg 46) Kjell, Sørsdal, Killerud, Nyquist, Degrum, Skøyum.

Driv Fotball senior

Mads RandemDriv IL - Enebakk IF på stadion i dag kl.17.00 - Hvem er best i bygda?

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 12. Apr 2015
Seriestarten for A-laget nærmer seg og i dag gjester våre naboer, Enebakk IF, Mjær stadion. Siste test blir et lokalderby mellom to lag som begge har flagget opprykk i forkant av sesongen.

Det begynner å bli mange år siden våre rivaler i grønt fikk med seg noe resultat mot blåtrøyene, men et lokaloppgjør har ofte en tendens til å leve sitt eget liv. Til tross for dette har Driv vunnet stort de foregående sesongene og redaksjonen holder vertene som klare favoritter i ettermiddagens batalje.

Foruten et par skader er det en frisk og rask tropp og gutta meldes å være godt forberedt.

PS. Redaksjonen registrerer forøvrig at det spilles et visst annet lokalderby på balløya til samme tidspunkt, men vi regner med at alle Ytringer kjenner sin besøkelsestid og møter mannsterke på stadion i dag kl.17.00.

Driv Fotball

Mads Randem


Seriestart for juniorlaget - Kjelsås gjester stadion i kveld kl.18.30

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 10. Apr 2015
Endelig er det seriestart og juniorlaget åpner sesong med hjemmekamp mot Kjelsås i kveld. Sesongoppkjøringen har vært bra og gutta og teamet ser frem til å spille tellende kamper.
Med unntak av et par forfall er troppen intakt, så alt skal ligge tilrette for en god prestasjon i dag.

Vi håper på stor støtte i serieåpningen og kan garantere mål!
Start helgen på Mjær stadion i kveld kl.18.30. Vi sees!

Sportslig hilsen
Driv Fotball junior
Korsæth & Randem

Strålende start for damene!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 9. Apr 2015
Tirsdag kveld entret en noe nervøs gjeng stadion til sin første kamp for damelaget. Etter en omgang med noe åpningsnerver, løsnet det etterhvert skikkelig for jentene. Fighting, samhold og til tider glitrende spill sørget for å sende IØK hjem med tap.

Mange tok turen for å se hva jentene, sammen med trenerteamet, skulle få til etter 7 treninger så langt. De dro nok ikke skuffet hjem. Jentene ristet av seg åpningsnervene og jaget et godt IØK (Indre Østfold Kvinner) tilbake på banen. Allerede etter 5 minutter får Mari æren av å sette inn damelagets første scoring for året.
Hjemmelaget er nære på å øke ledelsen flere ganger, men gjestenes keeper holder de inne i kampen.

Etter en halv time kommer IØK på en visitt og et sleivete innlegg går rett i mål og lagene er like langt. Det går ikke mange minuttene før hjemmelaget, for kvelden antrukket i hvitt, svarer og tar ledelsen på ny. Denne gangen er det Cecilie som er målscorer.
På overtid i 1.omgang får bortelaget frispark fra ca.25 meter. Lagets kaptein banker til og setter ballen i mål via tverrliggeren, uten sjanse for Veronika i mål. Lagene går til pause på stillingen 2-2.

2.omgang er knappe 10 minutter gammel når jentene nok engang tar tilbake ledelsen. Oda blir spilt igjennom i bakrom, runder keeper og triller ballen i det tomme buret.
Etter dette er det Driv som styrer det meste. IØK har en del ball, men skaper lite eller ingenting resten av oppgjøret.
Driv sine utvalgte derimot er ikke ferdig for kvelden. Glitrende samspill sender Cecilie igjennom som uselvisk triller til kaptein Nora og ledelsen er doblet.

De siste minuttene av kampen svinger frem og tilbake, mange slitne bein og hoder, men Driv sine damer slutter aldri å løpe. 2 minutter før slutt jobber Cecilie til seg ballen, drar seg inn i 16 meteren og setter ballen forbi keeper og fastsetter sluttresultatet til 5-2.
En strålende start for damelaget og trenerteamet var, sammen med jentene, godt fornøyd med den første matchen. Vi gleder oss til fortsettelsen!

Neste treningskamp er tirsdag 14 april kl.20.00 på Mjær stadion. Da kommer OSI på besøk.

Sportslig hilsen

Driv Fotball Damer

Mehl & Randem
Årets første kamp for damelaget i kveld kl.20.00

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 7. Apr 2015
I kveld spiller damelaget årets første kamp etter oppstarten i begynnelsen av mars.
18 jenter er tatt ut i troppen og er klare til å vise seg frem i Drivdrakta.

Motstander er Indre Østfold Kvinner og kampstart er kl.20.00 på Mjær stadion.

Møt opp!

Driv Fotball Kvinner

Mehl & RandemTap for juniorlaget i 7 målsthriller!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 26. Mar 2015
Juniorlaget tok ledelsen tidlig, men Nordstrands tredje beste herrelag viste til slutt at de gamle fortsatt er eldst. Anført av en meget opplagt Richard Hellerud snudde gjestene kampen, men juniorene sitter igjen en erfaring rikere.

Årets siste treningskamp for juniorlaget ble en interessant og lærerik erfaring mot et seniorlag som ga oss ekstra utfordringer fysisk og taktisk. Uten respekt trer de unge til verket og tar umiddelbart tak i kampen. Kun 5 minutter er spilt da Aarvold dobler på kanten, drar seg inn i boksen og banker ballen i nærmeste hjørnet.
Blåtrøyene fortsetter balltrillingen, men er noe slurvete og gir gjestene overgangsmuligheter. Bare minutter etter ledelsen utnytter de en av gavepakkene og lagene er like langt.

Kampbildet bærer preg av et juniorlag som triller mye ball mot et lavtliggende Nordstrand. Vi sliter med å finne åpningene og blir upresise i avleveringene. En kombinasjon av dårlig bevegelse og dårlige valg gjør det vanskelig for hjemmelaget å produsere noe særlig og vi gir stadig bort kontringer.

De 10 siste minuttene av omgangen løfter unggutta seg og byr på langt flere problemer for bortelaget. Spesielt imponerende er vi på offensiv dødball hvor vi skaper halvsjanser og et godt ettertrykk. På overtid får vi betalt. Braathens hjørnespark blir ekspedert på bakerste, der er Stubberud som legger inn foran mål og Kenneth banker ballen i nota og halvveis i matchen står det 2-1 til hjemmelaget.

Mange forfall i forkant av kampen gjorde at benken var fylt opp med 2 av gutta fra senioravdelingen. I tillegg til Degrum og Nyquist entret også comebackkid Bjørnar Jacobsen banen i 2.omgang. Dette var Bjørnars første kamp siden gjesteopptreden i september, men re-debuten gikk imponerende bra.

2.omgang starter som den første sluttet. Ungdommen kjører kampen og presser sine eldre motspillere tilbake på banen. Variasjonen i angrepsspillet er bedre og vanskeligere for gjestene å forsvare seg. 55 minutter er spilt når Degrum blir spilt igjennom på venstrekanten, han drar seg inn på hjørnet av 16 meteren og banker ballen i motsatt vinkel. 3-1 til blåtrøyene.

Denne scoringene skulle man tro ga gutta ytterligere et løft, men faktisk er det Nordstrand som tar over kampen. Intensiteten, tilstedeværelsen og duellkraften blir gradvis dårligere og vi går inn i en svak periode. Uforstyrret får hvitskjortene sette inn reduseringen til 2-3 rett utenfor egen boks. Trykket fra bortelaget fortsetter og et hjørnespark ender til slutt opp hos Nordstrandspiss og Drivtrener Richard Hellerud, som med et fantastisk brassespark utlikner til 3-3.

Denne perioden av kampen er den svakeste av juniorlaget, så langt i år. Vi fremstår uten initiativ, vilje og med en dårlig mentalitet. Dette er viktige elementer som må bedres når serien starter. Vi er meget gode i medgang, men har stort forbedringspotensiale på å snu motgang. Dette har trenerteamet riktignok god tro på at dere fikser.

Med 10 minutter igjen av matchen får bortelaget nok en dødball. På bakerste stanges den i nettet og kampen er snudd. Etter ledermålet legger veteranene seg rutinert lavt i banen for å forsvare ledelsen. Juniorene tar fullstendig over og skaper flere gode sjanser til å utlikne. Praten er tilbake, gløden og viljen tilstede og avslutningen av matchen er bra. På overtid skal Nyquist redde uavgjort, men ballen sneier tverrliggeren og gjestene tar siste stikk og vinner 4-3.

Dette var en kamp med mange elementer, noe som gjør den ekstra lærerik. Praten etter kampen indikerer tydelig at gutta har god selvinnsikt og sitter igjen med mye konstruktiv lærdom av matchen. Uvant og noe nervøst møte med seniorer ga oss akkurat det vi ønsket, fysisk tøffere og en god del klokere motstand enn det vi vanligvis skal opp mot.
Alt i alt tar vi med oss både plusser og minuser. Nå ser vi frem mot seriestart hjemme mot Kjelsås fredag 10 april kl.18.30.

Driv jr. - Nordstrand 3 senior 3-4 (2-1)
Laget: (4-3-3)
Shangar, Artan, Ludvik, Stubberud, Aarvold (Bjørnar fra 46), Braathen, Anders, Troy, Kenneth (Nyquist fra 46), Felix, Sean (Degrum fra 46)

1-0 Aarvold 5 min.
1-1 NIF 8 min.
2-1 Kenneth 45 min.
3-1 Degrum 54 min.
3-2 NIF 62 min.
3-3 NIF 74 min.
3-4 NIF 80 min.

Sportslig, Jos & Randem


Siste test for juniorlaget - møter Nordstrand på onsdag!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 24. Mar 2015
Onsdag kveld spiller juniorlaget sin siste treningskamp før seriestart. Motstander er Nordstrand senior sitt 3.lag med blant annet Driv G06-trener Richard Hellerud i spissen.
Gutta fikk testet seg på gårsdagens trening da det ble gjennomført internkamp mellom A-laget og juniorene. Der fikk seniorene vist at de gamle fortsatt er eldst.

Med unntak av Tob er troppen intakt og klar til morgendagens siste test før det skal spilles om poeng etter påske.
Bjørnar Jacobsen gjorde comeback på gårsdagens økt og viste seg frem fra en meget positiv side.

Vi venter god motstand og regner med at nevnte Hellerud er i toppform til oppgjøret!

Kampstart onsdag 20.00 på Mjær stadion.

Sportslig, Jos & Randem

Ny storseier til juniorlaget

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 20. Mar 2015
Målene fortsetter å renne inn i sesongoppkjøringen. Denne gangen var det Røa som fikk unngjelde for et lag som ser ut til å finne formen snaue 3 uker før seriestart.

For selv om motstanderen var et hakk bedre enn Langhus, så hjalp det så lite. Driv sine utvalgte tar umiddelbart tak i kampen og går rett i strupen på vestkantguttene. Defensiv struktur, knallhard i gjennvinningsfasen og variert angrepsspill var som vanlig oppskriften til en god prestasjon. De første minuttene får bortelaget knapt låne ballen fra aggressive blåtrøyer.

Til tross for varierende motstand, er vertene dyktige. Driv holder mye i ballen og venter ut et lavtliggende Røa. Mange gode bevegelser gjør det enklere for ballfører og variasjonen i vårt angrepsspill sliter gjestene voldsomt med.
Defensivt er det solid. De gangene vi mister ballen, er gutta knallharde i gjennvinningen og laget er hele tiden i balanse.

Til pause står det 5-0 etter mål i flere flotte angrep.

Hjemmelaget nullstiller seg i pausen og 2.omgang blir etterhvert et langt angrep fra gutta i blått. Vi greier fortsatt å opprettholde strukturen defensivt, så gjestene får faktisk ikke engang et eneste skudd på mål.
Effektivitet har vært et stikkord i sesongoppkjøringen og denne kvelden er intet unntak. Sett bort fra et par brente alene med målvakten og tverrliggeren i søndre sving rister nok enda etter hjemmelagets artilleri.

Halvveis ut i 2.omgang kommer lillebror Shane som vanlig med kaffe og kaker til trenerteamet. Nok en gang glimrende servert. Takk til Olsen familiens minstemann.

Det siste kvarteret bærer preg av resultatet, men fortsatt er det mye bra kombinasjonsspill fra hjemmelaget og Røa har mer enn nok med å forsvare seg. Hjemmelaget leverer 90 gode minutter, men heller ikke mer, da dommeren blåser av på sekundet ved full tid.

Nå gjenstår en treningskamp før seriestart. Den spilles på Mjær stadion onsdag 25 mars kl.20.00 og denne gangen kommer Nordstrand senior 3 på besøk. Det blir en interessant utfordring for juniorlaget.

Driv jr - Røa jr 12-0 (5-0)

Laget: (4-3-3)
Shangar, Artan, Dennis, Stubberud, Aarvold, Anders, Braathen, Ludvik (Kenneth fra 60) Vemund (Sean fra 65) Felix (Matta fra 20) Troy.

1-0 Anders 3 min.
2-0 Aarvold 19 min.
3-0 Troy 20 min.
4-0 Troy 24 min.
5-0 Vemund 40 min.
6-0 Aarvold 52 min.
7-0 Troy 54 min.
8-0 Troy 67 min.
9-0 Troy 68 min.
10-0 Troy 70 min.
11-0 Aarvold 74 min.
12-0 Troy 89 min.

Sportslig, Jos & RandemDriv G19 - Røa G19 i kveld kl.20.00

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 18. Mar 2015
Juniorlaget tar imot Røa til den nest siste treningskampen før seriestart. Oppkjøringa så langt har vært bra og vi håper vestkantlaget kan gi gi gutta en skikkelig match.

Troppen til blåtrøyene er etter ryktene i god form og skadesituasjonen er i bedring. Med unntak av Tobias er alle klare til dyst i kveld.

Hva foreldrene og supporterne angår, så viser Hov senior tegn til bedring i armen og det ventes snarlig høylytt applaus fra store stå.

Møt opp!

Jos & Randem
Driv Fotball Junior


Juniorlaget ydmyket Langhus!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 16. Mar 2015
De burgunderrøde gjestene holdt følge de første 20 minuttene av søndagens treningskamp. Resten av matchen ble en oppvisning fra hjemmelagets side og sendte Langhus hjem med halen mellom beina.

Det var ventet tøff motstand fra et lag med flere hjemvendte Follospillere. Slik ble det aldri denne søndagkvelden. Allerede etter 5 minutter sender Troy hjemmelaget i ledelsen etter godt forarbeid av Vemund. Like etter utlikner riktignok bortelaget på et vakkert langskudd, etter at vi noe slurvete mister ballen på egen halvdel. Kun et lite skremmeskudd skulle det vise seg.

Dette referatet ville blitt lang som en bok om jeg skulle gått i detalj rundt alle målene, men gutta fortjener ros for 12 mål, flere av den vakre sorten.
Grunnlaget blir nok en gang lagt ved et godt forsvarsspill, stor disiplin og høy arbeidsmoral. Det har vi vært gode på så langt i oppkjøringen og skal være et kjennemerke igjennom sesongen. God variasjon av possesionorientert og lengdebasert fotball visste seg nok engang å gi motstanderen problemer.
Til pause står det 5-1 til blåtrøyene.

2.omgang er knapt igang når Tobias øker ledelsen ytterligere, nok en gang etter godt kombinasjonsspill. Anders får også æren av å sette sin første goal for året.
Det blir etterhvert en parademarsj hvor gjestene blir løpene imellom som hodeløse kyllinger, uten mål og mening. Den ene scoringen etter den andre renner inn for Driv sine utvalgte og trenerteamet tar seg tid til kaffe og kaker, glimrende servert av unge Shane Olsen.
Innimellom har forøvrig gjestene pyntet litt på resultatet etter nok et flott mål, men til ingen nytte. Gutta i blått gir seg ikke før 12 baller har truffet nettmaskene bak en forfjamset burvokter, som også presterer å bli utvist for munnbruk på tampen.

På tross av at kvaliteten på motstanderen faller betraktelig etter første 20, så skal gutta ha for at kampplanen ble fulgt hele veien og maler på helt til slutt. Resultatet blir da deretter og er intet mindre enn fullt fortjent. Godt å se at laget responderer og at vi lykkes med både kampplan og det vi øver på.

Neste treningskamp er allerede onsdag. Da kommer Røa på besøk til Mjær stadion.
Kampstart kl.20.00

Driv jr. - Langhus jr. 12-2 (5-1)
Laget: (4-3-3)
Shangar, Artan (Felix fra 60.) Dennis, Ludvik, Aarvold, Anders, Braathen, Matta (Kenneth fra 60.) Tobias, Troy (Skøyum fra 60.) Vemund (Sean fra 60.)

1-0 Troy 5 min.
1-1 Langhus 6 min.
2-1 Troy 17 min.
3-1 Braathen 20 min.
4-1 Troy 28 min.
5-1 Troy 43 min.
6-1 Tobias 46 min.
7-1 Anders 53 min.
8-1 Troy 55 min.
8-2 Langhus 65 min.
9-2 Felix 68 min.
10-2 Skøyum 71 min.
11-2 Vemund 82 min.
12-2 Vemund 89 min.

Coach Jos & Randem
Driv G19 - Langhus G19 søndag kl.18.00

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 12. Mar 2015
Juniorlaget spiller søndag sin fjerde treningskamp for året. Motstander er Langhus og kampen spilles på Mjær stadion kl.18.00.

Driv har hatt et godt tak på de burgunderrøde naboene de siste årene, men vi forventer en tøff og jevn batalje. Vi håper Langhus er godt rustet til match, det er ihvertfall vi!

Møt opp!

Jos & Randem

Høy temperatur i kulda

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 5. Mar 2015
Onsdag kveld var det klart for årets første hjemmekamp på Mjær stadion. Ski junior kom på besøk, til noe som ble et noe ampert, men underholdende lokaloppgjør.

Driv sine juniorer har seiret med store siffer i de to foregående kampene, men skulle opp mot bedre motstand denne kvelden. Ski jr. holder til i "etasjen" over blåtrøyene, noe gutta skulle få kjenne på.
Det er riktignok hjemmelaget som kommer best i gang og har ballen innledningsvis. Ski får sjelden låne kula og når de får tak i den jobber vi den tidlig tilbake.
Bare 7 minutter er spilt da Troy blir spilt igjennom. Han avslutter rett på keeper som gir retur, den plukker nevnte Troy opp igjen og avslutter i mål. 1-0.

Etter en god åpning av hjemmelaget kommer gultrøyene mer med i kampen. Vi blir tidvis noe nonchalante og mister altfor ofte ballen på egen halvdel. Dette fører også til bortelagets utligning.
1-1 etter 32 minutter. Det siste kvarteret av omgangen hardner spillet noe til. Kampen preges av tøffe dueller og mange frispark, så ingen av lagene får noe særlig flyt i spillet. Lagene tar pause på stillingen 1-1.

Overraskende mange hadde møtt opp denne kalde marskvelden for å overvære juniorlagets første hjemmekamp for sesongen.

2. omgang starter som den første sluttet. Mange tøffe dueller og temperaturen stiger noe. Heldigvis var en av landets beste dommere på plass fra Trøndelag, lensmannsbetjent Terje Bustad og han opprettholder ro og orden.
20 minutter ut i omgangen gjør vi på ny en feil på egen halvdel. Dette blir vi straffet knallhardt for og Ski tar ledelsen 2-1.
Etter det er det stort sett hjemmelaget det dreier seg om de neste 10 minuttene. Vi skaper et par enorme sjanser, men i motsetning til kampen på Hadeland er vi denne kvelden ineffektive.

Inn i det siste kvarteret av kampen er det to lag med slitne hoder og bein. Begge lag jobber fortsatt knallhardt, men det er Ski som får betalt. 3-1 kommer etter et godt angrep. Før blåtrøyene får summet seg forærer vi bortelaget nok en sjanse og ledelsen økes ytterligere. Etter dette er begge lag mest interessert i hverandre enn å score mål. Litt knuffing og verbale stikk preger de siste minuttene, men ikke mer enn hva et godt lokaloppgjør skal inneholde.

Det ender 4-1 til gjestene, noe i overkant etter spill og sjanser, men det er forskjellen på å møte de bedre lagene. De straffer motstanderen for feilene og setter mulighetene de får.
En god treningskamp med masse læring og trenerteamet sitter igjen med mer etter denne kampen, kontra de to foregående.
Neste treningskamp for juniorlaget er søndag 15 mars hjemme mot Langhus jr.

Driv jr. - Ski jr. 1-4 (1-1)

1-0 Troy 7 min
1-1 Ski 32 min
1-2 Ski 65 min
1-3 Ski 77 min
1-4 Ski 79 min

Laget: (4-3-3)
Shangar, Artan, Dennis, Stubberud, Aarvold, Anders, Braathen, Ludvik, Felix, Sean,
(Kenneth fra 45), Troy.

Sportslig hilsen

Korsæth & Randem


Effektivt juniorlag seiret på Hadeland

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 28. Feb 2015
Gran IL på stod for tur da juniorlaget tok turen til Hadeland fredag kveld. Et effektivt bortelag levnet ikke hjemmelaget en sjanse på Sparebanken 1 Arena.

På vei til Oppland var trenerduoen spent på om gutta kunne følge opp etter den positive opplevelsen mot Ready sist søndag. Sterk disiplin defensivt, duellspill og variasjon i angrepsspillet var nøkkelord i forkant av kampen. Dette skulle også vise seg å bli oppskriften for suksess denne gangen også.

Driv tar kommandoen fra start og allerede etter 3 minutter går bortelaget i ledelsen. Blåtrøyene holder mye i ballen innledningsvis og kontrollerer matchen, riktignok uten å skape all verden. Balltempo utover i omgangen blir lavere, manglende bevegelse og kreativitet gjør at det blir slått mye langt. Ettertrykket er da for dårlig, slik at gutta taper kampen om andreballen og vi må bruke en del krefter på å forsvare oss. Med unntak av et par situasjoner, løser bortelaget den defensive jobben bra og Gran sliter med å komme til gode avslutningsmuligheter.

Inn i siste del av omgangen står kampen å vipper da Grans stopper gjør en feil. Troy snapper ballen, setter den kaldt forbi hjemmelagets keeper og dobler ledelsen til 2-0.
Bare minutter seinere er Marius frempå etter en dødball og øker ledelsen ytterligere. Trenerduoen kan senke skuldrene noe og lagene går til pause etter en brukbar 1.omgang av Driv.

Noen endringer blir gjort i pausen, blant annen entrer Stian Skøyum banen og tar plass på topp. Det gir bortlaget en annen dimensjon i angrepsspillet, noe gutta utnytter bra. Gran har stått imot hodestyrken til Skøyum det første kvarteret av omgangen, men etter 61 minutter av kampen må de gi tapt. Et presist innlegg treffer hode til 2 meters mannen og ballen går i en fin bue over keeper. God avslutning.
Ikke mange minutter senere kombinerer Vemund og Sean nydelig, Vemund drar av stopperen og plasserer ballen i nota og plutselig står det 5-0 til bortelaget.

De siste 20 minuttene av kampen er ballen stort sett i beina til en med blå trøye og vi er meget dyktige til å variere angrepsspillet. Det defensive sitter godt og vi opprettholder konsentrasjonen begge veier. Det byr på store utfordringer for Opplendingene, til stor fornøyelse for bortelagets trenerteam.

Artan har hatt en tendens til å være noe defensiv fra sin backposisjon. Når han først bestemmer seg for å være med fremover, så gjør han det skikkelig. Fra hjørnet av 16 meteren banker han til og mannen med vottene lurer nok fortsatt på hva som skjedde. En glimrende avslutning fra høyrebacken, det vil vi se mer av.
Stian Skøyum blir tydelig inspirert av dette og bestemmer seg på overtid for å sette kronen på verket. Fra 20 meter tar han imot ballen, vender opp og limer kula i krysset. Igjen må hjemmelagets mann med vottene bare konstatere at han er sjanseløs.

Kampen ender med 7-0 seier. En noe i overkant stor seier, men enorm effektivitet, da vi scorer på 7 av 9 målsjanser. Grunnlaget blir lagt med et solid defensivt arbeid og høy konsentrasjon gjennom hele kampen. I tillegg er det både bra og imponerende å se at gutta har et høyt bunnivå. Trenerduoen er tydelig fornøyd med å få respons på budskapet sitt!
Neste treningskamp blir årets første på Mjær stadion. Onsdag 4 mars kl.20.00. Motstander er Ski.

Laget: (4-3-3)
Fredrik (Felix fra 45), Artan, Dennis, Stubberud, Tobias, Anders (Sean fra 65), Braathen, Marius, Vemund, Felix (Stian fra 35), Troy (Fredrik fra 45)

Sportslig hilsen
Korsæth & Randem


Seier i årets første treningskamp

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 23. Feb 2015
Søndag kveld reiste juniorlaget til Hemingbanen for årets første treningskamp, motstander var Ready. Noen forfall gjorde at Shangar tok på seg vottene og stilte opp i buret, sporty!

Etter fjorårets opprykk er det blitt flere endringer i stallen. Noen har gitt seg, andre byttet klubb, samtidig har det kommet rikelig med påfyll fra fjorårets G16. Endringer har det også vært i støtteapparatet. Glenn Røkeness takket for seg og inn kom Mads Randem for å fortsette den gode jobben som er gjort sammen med Jostein Korsæth. I tillegg er Siri Saltnes med i teamet for å holde orden på oss alle sammen med Lill Marita Røkeness.

Kampen starter noe vaklende for Driv sine utvalgte og allerede etter 4 minutter får vi en i "fleisen" etter noe soft duellspill. Gutta bruker noen minutter på å hente seg inn, men får etter hvert bedre tak på motstanderen. Vi forsvarer oss til tider meget godt og er flinke til å variere angrepsspillet, selv om vi er litt ubesluttsomme på siste 1/3 av banen.
Vi kommer til noen halvsjanser gjennom kombinasjonsspill, men en dyktig keeper eller godt sikringsarbeid hindrer scoring for våre gutter. Etter en halvtimes spill slår Artan en glimrende crosspasning til Troy. Han tar ned ballen, drar av en mann på hjørnet av 16 meteren og banker ballen i lengste hjørnet. 1-1 og lagene tar en velfortjent pause.

Det ble før kampen snakket om nøyaktighet og trøkk på dødballsituasjoner. Med Braathens presise fot og masse vilje i boksen skaper vi ubehageligheter for hjemmelaget på nesten hver eneste corner. 10 minutter ut i 2. omgang stiger Vemund til værs på et hjørnespark og kriger ballen i mål til ledelse for bortelaget. Herlig scoring!
Etter dette tar vi over mer av banespillet og kontrollerer matchen, dog uten å skape de store mulighetene. Halvveis ut i omgangen begynner vi å merke kjøret. Vi blir slitne, starter med dårlige valg og Hawaiifotballen sprer seg på Heming kunstgress. I denne perioden er vi heldige som ikke blir straffet hardere for feilene og slipper heldigvis unna baklengs.

På slutten av matchen har også Ready gått tom for krefter. Vi får flere overgangsmuligheter og 5 minutter før slutt dobler Aarvold på kanten, drar av 2 mann før han uselvisk serverer Sean som enkelt kan sette inn 1-3 for bortelaget, for kvelden ikledd hvitt.
Lufta går helt ut av hjemmelaget og desperate skrik etter offside blir ikke hørt, så da kan Troy sette sitt andre mål for kvelden.

En god start på forberedelsene foran årets sesong. Trenerteamet fikk mange svar og god respons på kampplanen. Det ble løpt mye, defensivt til tider veldig bra og vi skaper 9 gode målsjanser og får uttelling på nesten halvparten.
Neste treningskamp er allerede fredag. Da reiser gutta til Hadeland for å møte Gran IL.

Laget: (4-3-3)

Shangar, Artan, Dennis, Stubberud, Aarvold, Anders, Braathen, Ludde (Matta 65 min.) Vemund (Sean 70 min.) Felix, Troy.

Coach Korsæth & RandemDamene er klare!

Postet av Driv Idrettslag - Fotball den 29. Jan 2015Mandagens møte i forbindelse med påmelding av damelag til årets sesong gikk over all forventning. 18 jenter møtte opp, i tillegg var det noen som ikke rakk møtet, men som har signalisert klart og tydelig, jeg vil spille fotball!
Kvinnefotballen på seniorsiden har ligget nede noen år, men etter stadig flere etterspørsler klinket vi til og gikk for et 11èr lag i 4.divisjon. De fleste av spillerne er i alderen 16-24 år, men også noen "gamle" travere har snørt skoene på igjen.
Kaia Krogstad (bildet) var en av mange pådrivere for å få på plass damelaget og med denne dyktige gjengen må kanskje Mini og resten av Tv2 finne veien til Mjær stadion for et nytt intervju i løpet av sesongen.
Treningene starter opp 8 mars og frem til sesongstart vil det være trening
Søndager, Mjærhallen kl.19.30-21.00
Tirsdager, Mjær kunstgress kl.20.00-21.30

Alle er velkommen til å prøve seg.

Sportslig hilsen

Mads Randem